Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polityka cenowa VAG

Featured Replies

Napisano
5 godzin temu, Cinos napisał:

prawde mowiac to nie idzie to jak 200 koni ze startu

chociaż różnica 0-200 

Golf - 42s

Astra - 30s

Leon 1.8 TSI 180 - 25s ;] 

To 1.8 nie jest w serii. Gofer R 300KM ma koło 20s, to jak 25s z 180KM.

Edytowane przez sdss

Napisano
  • Autor
50 minut temu, sdss napisał:

To 1.8 nie jest w serii. Gofer R 300KM ma koło 20s, to jak 25s z 180KM.

Golf R ma 17s

ale pamiętaj ze Golf R ma DSG6 i dłuższe biegi

Napisano
2 godziny temu, Azbest napisał:

Mondeo jest 1.5T 160KM (na hamowniach wypluwa 170KM). Ten silnik jedzie bardzo sprawnie w mondziaku. 

Dało się to kupić za ok 85k w wersji "zaślepka" (w tym roku już chyba drożej), ale trochę lepsza wersja wyposażenia + AT to się i tak mieściła w przedziale 95-100kPLN. 

Ja szukałem ostatnio kompaktowego kombi ... i skończyłem z takim Mondeo 1.5T Liftback w wersji bieda-edyszyn. Samochód jest większy, wygodniejszy, cichszy od kompaktów ... jedynym kompromisem jest mniej bajerów. Ten silnik 1.5T jedzie bardzo dobrze. 

Mondeo jest całkiem spoko, tylko to wnętrze jakieś takie cukierkowe (zegary,) no i jakość jego wykonania daleko w tyle za Passatem.

Napisano
4 godziny temu, Azbest napisał:

Mondeo jest 1.5T 160KM (na hamowniach wypluwa 170KM). Ten silnik jedzie bardzo sprawnie w mondziaku. 

Dało się to kupić za ok 85k w wersji "zaślepka" (w tym roku już chyba drożej), ale trochę lepsza wersja wyposażenia + AT to się i tak mieściła w przedziale 95-100kPLN. 

Ja szukałem ostatnio kompaktowego kombi ... i skończyłem z takim Mondeo 1.5T Liftback w wersji bieda-edyszyn. Samochód jest większy, wygodniejszy, cichszy od kompaktów ... jedynym kompromisem jest mniej bajerów. Ten silnik 1.5T jedzie bardzo dobrze. 

W wersji zaślepka liftback był za 81, kombi 83 z jakims pakietem i metalikiem, brakowało mi tempomatu, a bawić się w wymianę kiery w nowym aucie trochę lipa.

Napisano
1 godzinę temu, ZUBERTO napisał:

W wersji zaślepka liftback był za 81, kombi 83 z jakims pakietem i metalikiem, brakowało mi tempomatu, a bawić się w wymianę kiery w nowym aucie trochę lipa.

Masz rację - startował od 81kPLN goły po rabatach. Ja podałem cenę 85kPLN z pakietem SilverX (grzana szyba przednia, klima dwustrefowa, doświetlanie zakrętów i coś tam jeszcze) + lakier metalic.

Kolejna wersja miała już tempomat i sporo innych dodatków ...  i kosztowała niewiele więcej. 

Napisano
3 godziny temu, prawoimotoryzacja napisał:

Mondeo jest całkiem spoko, tylko to wnętrze jakieś takie cukierkowe (zegary,) no i jakość jego wykonania daleko w tyle za Passatem.

jakościowo faktycznie widać że nie jest to wysoka półka, ale głównie na zewnątrz (spasowanie blach i innych elementów). Wnętrze jest już spoko - moim zdaniem lepsze niż w kompaktach przy zachowaniu ich ceny. Passat jest może lepiej wykonany ... ale nie startuje od 81kPLN :)

Mondziak jak na swoją cenę jest bardzo ok i jest cenową alternatywą dla kompaktów. Ford chyba nie walczył Mondziakiem o bycie najlepiej wykonanym samochodem w klasie D ... raczej jest to kawał wygodnego i nieźle prowadzącego się auta w dobrej cenie.

Napisano
5 godzin temu, wujekcybul napisał:

I na lekko 200KM mozna go dlubnac samych chipem. 

Mówisz o chip-tuningu czy o jakimś boxie? Widziałem gdzieś że robią ten silnik na ok 200KM/360Nm. Kuszące. Temat jest już jakoś rozpoznany/przetestowany? Nic się nie dzieje przy tym momencie obrotowym? Jakie koszty i czy warto? :D

Napisano
6 godzin temu, Azbest napisał:

Masz rację - startował od 81kPLN goły po rabatach. Ja podałem cenę 85kPLN z pakietem SilverX (grzana szyba przednia, klima dwustrefowa, doświetlanie zakrętów i coś tam jeszcze) + lakier metalic.

Kolejna wersja miała już tempomat i sporo innych dodatków ...  i kosztowała niewiele więcej. 

No i właśnie te ceny co podałem były z tym silver x.

Dealer w BI miał ich kilka na stanie i po tyle puszczal.

Handlowiec, choć był do bani, twierdził że lykneli sporo takich wersji " na zapas".

Niewiele wyższych wersji od ręki nie miał, więc nie wiem co i za ile było.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
6 godzin temu, Azbest napisał:

Mówisz o chip-tuningu czy o jakimś boxie? Widziałem gdzieś że robią ten silnik na ok 200KM/360Nm. Kuszące. Temat jest już jakoś rozpoznany/przetestowany? Nic się nie dzieje przy tym momencie obrotowym? Jakie koszty i czy warto? :D

Chip tunning temat rozpracowany na wszystkie sposoby bo to siedzi tez w focusie.

Napisano
8 godzin temu, Azbest napisał:

Passat jest może lepiej wykonany ... ale nie startuje od 81kPLN :)

startuje :oki:

Napisano
17 godzin temu, gorex napisał:

Moim zdaniem oferuje mniej, ale każdemu według potrzeb.

Octavia ma jeszcze tę przewagę na konkurencją "klasy Ce" , że jest naprawdę duża. I mimo, że jestem w pełni zadowolony z tego auta, nie widzę sensu w jego obecnej cenie (ja zapłaciłem prawie 20.000 mniej za podobną konfigurację i uważałem, że to cena może nie rewelacyjna ale uczciwa).

a co byś obecnie kupił? Niestety samochody są coraz droższe i z jednej strony patrzysz na te ceny i myślisz sobie że za drogo, że niewarte tyle, a z drugiej patrzysz na konkurencję, konfigurujesz to co byś chciał i wszędzie wychodzą podobne ceny

Napisano
19 minut temu, prawoimotoryzacja napisał:

Taaa, chyba z wyprzedaży rocznika z rabatem pracowniczym

zajrzyj na vw.pl, a jeszcze lepiej do najblizszego salonu ;)

Napisano
3 godziny temu, maro_t napisał:

a co byś obecnie kupił? Niestety samochody są coraz droższe i z jednej strony patrzysz na te ceny i myślisz sobie że za drogo, że niewarte tyle, a z drugiej patrzysz na konkurencję, konfigurujesz to co byś chciał i wszędzie wychodzą podobne ceny

Widzisz.........

To tak jak ze smartfonem - odpuszczam sobie nowe i wypasione (zwłaszcza, że nie potrafią nic nowego już od lat). Tak samo z samochodem - po prostu nie kupiłbym nowego. Dla mnie to tym bardziej problem, bo nie znam się na stanie technicznym samochodu, nie jestem "fanem marki", który wie czego się po danym modelu spodziewać itp. W związku z tym kupno samochodu używanego stanowi dla mnie znacznie większe ryzyko niż dla Was. 

Mimo to ceny nowych samochodów i ich współczesna "fenomenalna jakość" w połączeniu z fikcją gwarancji i głupotą autoryzowanych serwisów stanowią o tym, że następny samochód będzie "taki jak się trafi" :) .

Napisano
38 minut temu, gorex napisał:

Widzisz.........

To tak jak ze smartfonem - odpuszczam sobie nowe i wypasione (zwłaszcza, że nie potrafią nic nowego już od lat). Tak samo z samochodem - po prostu nie kupiłbym nowego. Dla mnie to tym bardziej problem, bo nie znam się na stanie technicznym samochodu, nie jestem "fanem marki", który wie czego się po danym modelu spodziewać itp. W związku z tym kupno samochodu używanego stanowi dla mnie znacznie większe ryzyko niż dla Was. 

Mimo to ceny nowych samochodów i ich współczesna "fenomenalna jakość" w połączeniu z fikcją gwarancji i głupotą autoryzowanych serwisów stanowią o tym, że następny samochód będzie "taki jak się trafi" :) .

takie podejście ma sens, gdy kupujesz tanią używkę - byle co, byle jeździło, było proste i tanie w naprawach. Tak jak ja kupiłem swifta: za nieduże pieniądze, największa jego zaleta że jeździ, jeżdżę nim tylko do pracy, a do dłuższych wyjazdów, weekendów, wakacji mam jednak trzyletni pewny samochód od nowości u mnie. Natomiast  jak zaczynasz rozważać kupno przywoitego używanego auta: nie za starego, z silnikiem i wyposażeniem jakie chcesz, w dobrym stanie, to nagle się okazuje, że ceny są takie, że zaczynasz myśleć jednak o nowych.

Napisano
6 minut temu, maro_t napisał:

takie podejście ma sens, gdy kupujesz tanią używkę - byle co, byle jeździło, było proste i tanie w naprawach. Tak jak ja kupiłem swifta: za nieduże pieniądze, największa jego zaleta że jeździ, jeżdżę nim tylko do pracy, a do dłuższych wyjazdów, weekendów, wakacji mam jednak trzyletni pewny samochód od nowości u mnie. Natomiast  jak zaczynasz rozważać kupno przywoitego używanego auta: nie za starego, z silnikiem i wyposażeniem jakie chcesz, w dobrym stanie, to nagle się okazuje, że ceny są takie, że zaczynasz myśleć jednak o nowych.

Niewykluczone, że rynek w reakcji na wyższe ceny aut nowych i zalew używanych gruzów zwariuje do reszty :) . Wtedy wrócimy do koncepcji "auto nowe, albo autobus+rower" :) .

.......a może to wszystko to przygotowanie nas do większej zmiany. Np. zmuszenia nas do kupowania melexów zwanych dla niepoznaki samochodami :) .

Napisano
Dnia 24/04/2018 o 16:28, Ryb napisał:

Żeby zwykły kompakt z silnikiem 1.4 i jako takim wyposażeniem 100k kosztował...

:facepalm:

Tyle że taki Gofer jest obszerniejszy, sporo oszczędniejszy i pewnie cichszy, niż było Audi A4 dwie generacje do tyłu... 

Napisano
Godzinę temu, grogi napisał:

Tyle że taki Gofer jest obszerniejszy, sporo oszczędniejszy i pewnie cichszy, niż było Audi A4 dwie generacje do tyłu... 

Niemozliwe!!! Prawie cale ak twierdzi, ze takie Audi C6 12 letnie jest lepsze od nowego golfa. Cichsze, lepiej wyposazone i wogole cud miod!!! 

Napisano
34 minuty temu, wujekcybul napisał:

Niemozliwe!!! Prawie cale ak twierdzi, ze takie Audi C6 12 letnie jest lepsze od nowego golfa. Cichsze, lepiej wyposazone i wogole cud miod!!! 

Audi C6 "troszkę" różni się od A4 B7:facepalm:

Napisano
Godzinę temu, wlad napisał:

Audi C6 "troszkę" różni się od A4 B7:facepalm:

I wcale bym sie nie zdziwil, ze nowy Passat jest od C6 obszerniejszy w srodku ;)

Napisano
1 godzinę temu, Maciej__ napisał:

I wcale bym sie nie zdziwil, ze nowy Passat jest od C6 obszerniejszy w srodku [emoji6]

Zwłaszcza że pewnie jest od C6 większy[emoji16]

Sprawdziłem,jednak jest krótszy o 15 cm...

Wysłane z mojego Moto G (5) przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez wlad

Napisano
Dnia ‎25‎.‎04‎.‎2018 o 15:49, Cinos napisał:

przepaść :O 

Dnia ‎25‎.‎04‎.‎2018 o 15:49, Cinos napisał:

przepaść :O 

Przepasc dlategi ze astra swoimi 200 km szczytuje w bardzo waskim zakresie obrotow, 1.8 ma swoje 180 pewnie w zakresie od 5000 do 6500. Np moj 2.0 byl w wersjach 150, 170, 200,211. Byly tez audi z 240chyba nadal z tym samym zelastwem. Ja mam 170 ze wzgledow fiskalnych i idzie on znacznie lepiej od 1.4 z chipem na 180. Np u mnie bylo czuc ze do 4500 przy ktorych zaczyna te 170 uzyskiwac odpycha sie tak samo jak wersja 200 ,tylko wersja 200 jeszcze i po 4500 ma staly moment, a u mnie on spada i jest tylko stala moc. Teraz wgralem program na 240 km, i w sumie roznica nie jest powalajaca, w zasadzie glownie sprowadza sie do braku spadku momentu na wysokich obrotach, jakby po prostu rowniej ciagnie bez przewalow. Chociaz sam moment tez podkrecili i juz w zasadzie kick down nie jest tak konieczny przy wyprzedzaniu Do setki urwano z 9.5 do 8.2(1700kg, kiosk, olejak i mufta haldeks skutecznie go hamuja, no i to real a nie wideo licznika)czyli nie wiele patrzac tylko na przyrost mocy.

Napisano
15 godzin temu, prawoimotoryzacja napisał:

Rozmawiałem ze swoim dilerem i owszem jest za ok. 80 tys zł, lecz straszny golas..

ale czego on nie ma, co ma mondeo za 80?

az sprawdzilem z ciekawosci

elektryka, klima, tempomat nawet, kierownica multifunkc...

Napisano
3 godziny temu, akisel napisał:

elektryka, klima, tempomat nawet, kierownica multifunkc...

no jak to czego. aktywnego tempomatu, wentylowanych foteli, LEDy, zawieszenie adaptacyjne, asystent parkowania, keyless, felgi 20 cali ....... bez tego teraz nie da sie jezdzic

Napisano
14 godzin temu, gregoryj napisał:

no jak to czego. aktywnego tempomatu, wentylowanych foteli, LEDy, zawieszenie adaptacyjne, asystent parkowania, keyless, felgi 20 cali ....... bez tego teraz nie da sie jezdzic

Da się bez tylko po co? Przydatne gadżety zwiększające komfort. 

Napisano
21 godzin temu, gregoryj napisał:

:oki:

i silnika ze 250 koni chociaż ;)

Napisano
6 godzin temu, sdss napisał:

Da się bez tylko po co? Przydatne gadżety zwiększające komfort. 

nie wiem, po co, może ktoś nie lubi gadżety...

wybór chyba bardzo prosty

lub

samochód D za 80 kpln

lub

"Przydatne gadżety zwiększające komfort"

:oki:

Napisano
Dnia 4/28/2018 o 07:36, akisel napisał:

wybór chyba bardzo prosty

lub

samochód D za 80 kpln

lub

"Przydatne gadżety zwiększające komfort"

Który to komfort polega głównie na świadomości, że ma się te gadżety.

Napisano

Gadzety wydaja sie byc zbedne w teorii, kiedy ich nie mamy - jak juz ich skosztujemy nagle sie okazuje, ze nie mozemy bez nich zyc. Podgrzewane fotele i kierownica, asystent pasa ruchu, parkowanie, keyless,  .. czlowiek szybko przyzwyczaja sie do dobrego. U mnie gadzetow duzo nie ma, ale wiem ze nie oddalbym za nic systemu bezkluczykowego :phi:

Napisano
21 minut temu, czacha napisał:

Podgrzewane fotele i kierownica, asystent pasa ruchu, parkowanie, keyless,  .. czlowiek szybko przyzwyczaja sie do dobrego. 

Z żoną uwielbiamy zimą grzane zydle i kierę. :ok:

Napisano

Mnie zastanawia fakt że cały vag oferuje podgrzewaną kierownice oprócz seata:facepalm:. A akurat za ten bayer moja żona oddała by wiele... :skromny:

Napisano
2 minuty temu, gzes napisał:

Mnie zastanawia fakt że cały vag oferuje podgrzewaną kierownice oprócz seata:facepalm:. A akurat za ten bayer moja żona oddała by wiele... :skromny:

Seat zawsze był trochę nie na nasz klimat ;]

Napisano
8 minut temu, gzes napisał:

A na cholerę ci w Hiszpanii podgrzewana kierownica? 

I uprzedzając pytanie - na cholerę ci w Polsce Seat? ;]

Napisano
7 minut temu, rwIcIk napisał:

Seat zawsze był trochę nie na nasz klimat ;]

U mnie zdaje się będzie kolejny, żona mi Arony nie odpuści ;]

Ciekaw jestem czy jeździ ktoś już tym wynalazkiem? 

Napisano
Z żoną uwielbiamy zimą grzane zydle i kierę. :ok:

A ja grzane fotele sprawdziłem czy działają ...
Napisano
3 godziny temu, czacha napisał:

Gadzety wydaja sie byc zbedne w teorii, kiedy ich nie mamy - jak juz ich skosztujemy nagle sie okazuje, ze nie mozemy bez nich zyc. Podgrzewane fotele i kierownica, asystent pasa ruchu, parkowanie, keyless,  .. czlowiek szybko przyzwyczaja sie do dobrego. U mnie gadzetow duzo nie ma, ale wiem ze nie oddalbym za nic systemu bezkluczykowego :phi:

A do tego najczęściej narzekają na te gadżety osoby, które nigdy z nich na dłużej nie korzystały ;)

Podgrzewana kierownica/siedzenia, wentylowane siedzenia, asystenci pasa, odległości, strefy martwej czy system bezkluczykowy są mega wygodne i przydatne w codziennym użytkowaniu i nie ma co zaklinać rzeczywistości.

Napisano
7 godzin temu, gzes napisał:

Mam mieć na testy. Statycznie robi pozytywne wrażenie 

Napisano
Dnia 1.05.2018 o 11:07, gzes napisał:

Taka kierownica to jest plug and play. Kupujesz kierownice z rozbitka VW podlaczasz do instalacji i aktywujesz. Gora 500zl mozna wymienic poszycie na jakas alcatare albo lepsza skore od tej fabrycznej wtedy plus 250zl. Zawsze mozna kupic nowa w serwisie jak uzywka malo godna i aktywowac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.