Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coś się zmienia w przeglądach na SKP?

Featured Replies

Napisano

Mam Ci motór. Ma Toto taki mały monochromatyczny wyświetlacz LCD z zegarkiem, przebiegiem i kreskami temperatury silnika. LCD zdechł. Naprawić się nie da. Ceny używek jak za zboże (i nie wiadomo ile pochodzą) Nówki nie produkowane już. Ostatnio w listopadzie gadałem z diagnosta ledwosmy tam coś odczytali- powiedział że jak zdechnie to wpisze nieczytelny i tyle. Dzisiaj gadałem z innym (przy okazji) i mówi, że sorry ale nie podbilby bo wadą będzie istotną. ... Coś się pozmieniało? Jak wybrnąć? czas do listopada.? Moto wiekowy ale super i sprawny-przeciez nie może tak być że ze względu na licznik mi go uziemia...

...

Napisano

Zdemontuj na czas przeglądu i na ewentualne pytanie idź w zaparte,  że ten model nigdy nie miał. 

Napisano
Godzinę temu, wladmar napisał:

Zdemontuj na czas przeglądu i na ewentualne pytanie idź w zaparte,  że ten model nigdy nie miał. 

Taa...

Ciekawe co wsadzi na miejsce wyświetlacza

indeks.jpg

Napisano
4 minuty temu, wlad napisał:

Taa...

indeks.jpg

Zaślepkę. Kawałek czarnego kartonu. Taka wersja-bida, panie ;]

Napisano
9 minut temu, wlad napisał:

Taa...

indeks.jpg

.. a wyciąć na ploterze na matowej grubej folii piktogramy kontrolek w to miejsce - typu "check engine", ABS,, kontrola trakcji - wszystko to co się nie pali w sprawnym sprzęcie.

albo taką "tabliczkę informacyjną" - ciśnienie w oponach, albo coś w stylu "please check oil level before engine start" - do podpatrzenia w innych moto.

Edytowane przez Azbest

Napisano

7.11 b) licznik przebiegu - wyraźnie nie działa - usterka drobna lub usterka istotna do oceny diagnosty

Napisano

Wstaw coś takiego, ustaw cyferki i na przegląd ;]

Przemysłowy licznik elektroniczny, licznik czasu pracy maszyny z resetem AC110V 220V
Napisano
  • Autor
Wstaw coś takiego, ustaw cyferki i na przegląd ;]

pc16851804-przemys_owy_licznik_elektroniczny_licznik_czasu_pracy_maszyny_z_resetem_ac110v_220v.jpg&key=e86f7f16958b6f328474b99fca1fb990a71c4ca2f6c395a473aa0e8521f91734

Fajne. Co to?

Jeżeli legalne i formalne "kopanie się z koniem" nie pomoże kto wie czy nie będę zmuszony pójść ta drogą :-(

...

Napisano
  • Autor

No dobrze to po kolejki:
-"zdemontowanie na czas przeglądu i zaparte że nigdy nie miał"... Moim zdaniem ciężko fizycznie wykonać bez chamskich śladów a 2 to przez ostatnie przeglądy miał i w historii pojazdu.gov ma wpisy więc... :-//

...

Napisano
  • Autor

.. a wyciąć na ploterze na matowej grubej folii piktogramy kontrolek w to miejsce - typu "check engine", ABS,, kontrola trakcji - wszystko to co się nie pali w sprawnym sprzęcie.

albo taką "tabliczkę informacyjną" - ciśnienie w oponach, albo coś w stylu "please check oil level before engine start" - do podpatrzenia w innych moto.

Problem - nie są piktogramy a ten wyświetlacz LCD że zdjęcia. Tam tylko cyferki są i na dole "kreski" obrazujące temperatury silnika. Ale rozważam naklejenie orientacyjnego przeglądu... Gorzej bo jak zgasimy Moto to cyferki nie pójdą spać :-///

...

Napisano
  • Autor
7.11 b) licznik przebiegu - wyraźnie nie działa - usterka drobna lub usterka istotna do oceny diagnosty
DZIEKI za pierwszą merytoryczna wypowiedź. Są tu duagnosci na forum. Moto i tak ma przebieg z tych wyższych udokumentowany nie mam zamiaru nic sciemniac. Jak przekonać diagnostę na przeglądzie że usterka nie jest istotna? Jak wyglądają formalnie przepisy w tej kwestii? Czego mogę użyć na tym polu?

...

Napisano
  • Autor
Zamontować licznik rowerowy lub jakiś prosty motocyklowy, np. taki http://allegro.pl/przewodowy-licznik-motocyklowy-sigma-mc-10-01013-i6723157752.html i po problemie[emoji4]
Myślisz? Że "po problemie" czy wiesz? Sorry za obcesowość pewną ale wolałbym wiedzieć na czym stoję formalnie. Jakim wymaganiom musi odpowiadać pojazd i jego licznik? Taki rowerowy to ani pewnie żadnego certyfikatu/atestu nie będzie posiadał że dobrze liczy na Moto a i zarzut że skasować go łatwo pewnie by się od razu pojawił.... Poza tym weź to nabij do tych 50tys km :-//

...

Napisano
  • Autor

To co żaden praktyk/diagnosta nie podpowie jak to ugryźć z głową?

...

Napisano
Dnia 27.04.2018 o 18:07, Fili_P napisał:

Mam Ci motór. Ma Toto taki mały monochromatyczny wyświetlacz LCD z zegarkiem, przebiegiem i kreskami temperatury silnika. LCD zdechł. Naprawić się nie da. Ceny używek jak za zboże (i nie wiadomo ile pochodzą) Nówki nie produkowane już. Ostatnio w listopadzie gadałem z diagnosta ledwosmy tam coś odczytali- powiedział że jak zdechnie to wpisze nieczytelny i tyle. Dzisiaj gadałem z innym (przy okazji) i mówi, że sorry ale nie podbilby bo wadą będzie istotną. ... Coś się pozmieniało? Jak wybrnąć? czas do listopada.? Moto wiekowy ale super i sprawny-przeciez nie może tak być że ze względu na licznik mi go uziemia...

...

zamontuj akcesoryjny licznik. kit z przeglądem - jazda na moto bez zegarów to masakra :)

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, jimbo22 napisał:

zamontuj akcesoryjny licznik. kit z przeglądem - jazda na moto bez zegarów to masakra :)

Przepraszam ale chyba nie zrozumiałeś

Prędkościomierz/obrotomierz/wskaźniki/lampki świateł , neutrala itd.. działają

Nie mam:

-Godziny,

+-przebiegu całkowitego i odcinka oraz

-kresek sugerujących temp oleju silnika (moto chłodzony cieczą-więc dopóki nie grzeje mnie w jajca albo nie leeci za mną ciurkiem płyn chłodniczy co jeszcze mi się nie zdarzyło mieć z tym problemów-to akurat łatwo rozwiązać-sa takie termometry wkręcane  zamiast korka wlewu oleju na silniku i pewnie to kupię)

Wracając do konkretów - jaki "akcesoryjny" licznik masz na myśli? (Varadero XL125 2005r.)

Z tego co wiem jest ślimak u mnie na piaście i to on odpowiada np za wskazania prędkościomierza... jak LCD realizuje zliczanie przejechanych kilometrów - nie wiem?

Za wszelką pomoc i sugestie z góry dziękuję... jeśli ktoś może pomóc...

Jeśli jest ktoś z IRL/UK to ponoć Angole baby Varaderki oddaja w któryms momencie na szroty tak jak stoja jak jakiekolwiek czynności serwisowe zabijają ceną albo cos się stanie z moto. Sprzedawać na częsci nikt się tam nie bawi bo szrot nie wieźmie zdekompletowanego.

Sa potenccjalnie Dwie opcje:

1. kupić ze szrotu tam

2.albo pogadać z kimś kto się szykuje zezłomować, że podeśle mu moje niesprawne zegary a on wymontuje/zamieni i ja odkupie od niego te "sprawne"

Gadałem nawet z jakimś Polakiem w Londku ostatnio którry na forum Varaderki wygadał się, że będzie złomował ale nie chciało mu się bawić w wysyłki... ;-(

Edytowane przez Fili_P

Napisano
7 minut temu, Fili_P napisał:

Przepraszam ale chyba nie zrozumiałeś

Prędkościomierz/obrotomierz/wskaźniki/lampki świateł , neutrala itd.. działają

Nie mam:

-Godziny,

+-przebiegu całkowitego i odcinka oraz

-kresek sugerujących temp oleju silnika (moto chłodzony cieczą-więc dopóki nie grzeje mnie w jajca albo nie leeci za mną ciurkiem płyn chłodniczy co jeszcze mi się nie zdarzyło mieć z tym problemów-to akurat łatwo rozwiązać-sa takie termometry wkręcane  zamiast korka wlewu oleju na silniku i pewnie to kupię)

sorki. myslalem ze wszystko u Ciebie leci po LCD.

7 minut temu, Fili_P napisał:

Wracając do konkretów - jaki "akcesoryjny" licznik masz na myśli? (Varadero XL125 2005r.)

Z tego co wiem jest ślimak u mnie na piaście i to on odpowiada np za wskazania prędkościomierza... jak LCD realizuje zliczanie przejechanych kilometrów - nie wiem?

Za wszelką pomoc i sugestie z góry dziękuję... jeśli ktoś może pomóc...

dowolny: przejrzyj ofertę Motogadget (drogie, niemieckie, ale mają sprzęt niesamowity) - mini lub motoscope bajka. analogowe też fajne. masz Acewell, Velona, masz Koso (tudzież występujące pod marką T&T). olewasz z takimi licznikami ślimaki itp. prędkość zbierasz czujnikiem halla a obroty z cewki.

zamontowałem kilka takich już :)

Napisano
  • Autor
50 minut temu, jimbo22 napisał:

dowolny: przejrzyj ofertę Motogadget (drogie, niemieckie, ale mają sprzęt niesamowity) - mini lub motoscope bajka. analogowe też fajne. masz Acewell, Velona, masz Koso (tudzież występujące pod marką T&T). olewasz z takimi licznikami ślimaki itp. prędkość zbierasz czujnikiem halla a obroty z cewki.

korespondencja z jednym z czlowieków co to sprzedaje universalne liczniki do cafe racerów co prada...:"Witam,
Musiałby Pan przełączyć linkę z oryginalnego do tego licznika ale wtedy oryginalny nie będzie Panu pokazywał prędkości, więc albo jeden albo drugi.
Pozdrawiam!"

Myślisz że w gaxnikowej Varaderce jest czujnik Halla? (nie wiem nie znam się)

Napisano
  • Autor
Teraz, HARDTECHNO napisał:

Dzięki

Na nich pierwszych trafiłem w sieci juz jakiś czas temu jak LCD zaczynało zdychać

Wg nich nie da się naprawić i najsensowniejsza będzie podmiana na jakiś sprawny z rozbitka :-(

cytat:"Dzień dobry, 
nie ogarniemy tego wyświetlacza ponieważ jest fizycznie uszkodzony a pisanie że kondensatory są do wymiany i załatwią sprawę jest jedynie tanim chłamem aby ktoś kupił ten zegar. Niestety nie spotkałem się do tej pory aby jakaś firma produkowała zamienniki tego wyświetlacza także zostaje szukanie dalej innego zegara." :-(

Napisano
  • Autor
59 minut temu, jimbo22 napisał:

OK czyli wg Ciebie nie próbowac naprawiać, wymieniaćc na używany oryginalnego tylko wywalić go całkiem i zastąpić jakims innym zupełnie-dobrze zrozumialem?

Nie orientujesz się czy robia jkies dedykowane pod Varadero XL125 2005r? zeby nie pruć czachy, mocowań itp tylko plug&play było?

NO DOBRZE DZIęki za dotychczasowe sugestie - wszelkie dalszem ile widziane - ale to opcja wymiany/naprawy/naciągniecie prawdy cały czas się pojawia mniej lub bardziej kosztowna i mniej lub bardziej legalna...

A co ze ścieżka nr 1 - jak przekonać diagnostę, że "wada nie jest istotna"?! albo zeby sobie wpisał "nieczytelny/nie można odczytać i strzałka

(przypominam moto  jeszcze trochę i pełnoletnie i raczej z górnych zakresów przebiegów i nikt tu nie zamierza ściemniać)

A może @koNik na żółte go by się dało tam jakieś obostrzenia są odnośnie czytelności przebiegu itd... czy wtedy pieprznięty LCD nie byłby problemem...?

Edytowane przez Fili_P

Napisano
1 minutę temu, Fili_P napisał:

OK czyli wg Ciebie nie próbowac naprawiać, wymieniaćc na używany oryginalnego tylko wywalić go całkiem i zastąpić jakims innym zupełnie-dobrze zrozumialem?

Nie orientujesz się czy robia jkies dedykowane pod Varadero XL125 2005r? zeby nie pruć czachy, mocowań itp tylko plug&play było?

Na Ali szukałeś?

Napisano

a nie mozesz na czas przeglądu przyczepić jakiś z MZ ? tak tylko żeby nie latał i coś na nim było ;]

potem za rok go przekręcisz kawałek i znów jazda

ten przepis jest wyjątkowo durny z tymi przebiegemi bo wielu rzeczy nie uwzględnia...

Napisano
  • Autor
22 minuty temu, wladmar napisał:

Na Ali szukałeś?

Czego LCD czy całych zegarów.... w sumie bez znaczenia i tego i tego już szukałem na Ali ;-(

Na hiszpańskim forum coś tam kiedyś namierzyłem (w sensie LCD do reballingu) ale okazuje się, że to tylko dla varaderek od 2007 roku jak przeszli na wtrysk

http://foro125.com/threads/honda-varadero-125.10193/

Edytowane przez Fili_P

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, jimbo22 napisał:

tu chyba koles zrobił cos takiego jak mówisz..

sprawdziłem  uups 1300pln :-( koso RX2N ja pierdziu zaraz mi wyjdzie ze na zlom oddac bedzie taniej... :-(

Dobra na Alli te podroby tego Koso juz w okolicach 30 dolców...... moze jest to jakies roziwązanie... jak kolega @jimbo22 sugeruje

Ile bierzesz za montaż...?

Edytowane przez Fili_P

Napisano

A jesteś pewien, ze diagnosta będzie robił problem jak zamontujesz dodatkowy licznik elektroniczny, który będzie pokazywał prędkość i zliczał przebieg? 

Rozmawiałeś z tym, gdzie zazwyczaj robisz przeglądy?

Napisano
20 minut temu, Fili_P napisał:

korespondencja z jednym z czlowieków co to sprzedaje universalne liczniki do cafe racerów co prada...:"Witam,
Musiałby Pan przełączyć linkę z oryginalnego do tego licznika ale wtedy oryginalny nie będzie Panu pokazywał prędkości, więc albo jeden albo drugi.
Pozdrawiam!"

Myślisz że w gaxnikowej Varaderce jest czujnik Halla? (nie wiem nie znam się)

Czujnik halla dostaniesz uniwersalny z licznikiem. montujesz go gdzies na tylnym/przednim kole (magnesy wkładasz w imbusy śrub tarczy hamulcowej) i gra.

17 minut temu, Fili_P napisał:

raczej Ci których wymieniłem nie mają nic uniwersalnego pod model. mozesz poszukać na Ali.

17 minut temu, Fili_P napisał:

NO DOBRZE DZIęki za dotychczasowe sugestie - wszelkie dalszem ile widziane - ale to opcja wymiany/naprawy/naciągniecie prawdy cały czas się pojawia mniej lub bardziej kosztowna i mniej lub bardziej legalna...

A co ze ścieżka nr 1 - jak przekonać diagnostę, że "wada nie jest istotna"?! albo zeby sobie wpisał "nieczytelny/nie można odczytać i strzałka

(przypominam moto  jeszcze trochę i pełnoletnie i raczej z górnych zakresów przebiegów i nikt tu nie zamierza ściemniać)

A może @koNik na żółte go by się dało tam jakieś obostrzenia są odnośnie czytelności przebiegu itd... czy wtedy pieprznięty LCD nie byłby problemem...?

Napisano
  • Autor
23 minuty temu, volf6 napisał:

A jesteś pewien, ze diagnosta będzie robił problem jak zamontujesz dodatkowy licznik elektroniczny, który będzie pokazywał prędkość i zliczał przebieg? 

Rozmawiałeś z tym, gdzie zazwyczaj robisz przeglądy?

Wygląda na to, że "dodatkowego" sie nie da :-(

Opcje:

-albo Koso itp za kwoty rzędu 1300 +montaz   (jak kolega jimbo22 sugeruje) zamiast oryginalnego

-albo jakis chinski uniwersalny podroba tego Koso za 30 dolcow  - ciekawe jak z homolagacja takiego g... itp zamiast oryginalnego

-albo na podmiane jakas uzywka co to zaraz tez padnie za 850plnow

-albo "kombinujemy" naklejki/cos z MZety na chwile/mechaniczne cyferki jakies... zalezy od humoru i dociekliwosci diagnosty

Prędkośc mam z oryginalnego- problemem jest przebieg całkowity

Ja pierdzu masakra jakas. niech wpisze nawet i milion kilometrow diagnosta jak chche (aktualnie jest cos pod 50tys km-wiec na motocykle to juz takie ponad 200 tys samochodowe) wiec mi to lotto... ale niech przeglad podbije bo poza tym moto jezdzi lepiej niz polowa zlomow na ulicy z tamtego okresu (potwierdzone od czlowieka co to chchial go nawet ode mnie kuipc jakis czas temu dla syna i ogladal troche perelek w okolicy podobnych)

Napisano
  • Autor
37 minut temu, jimbo22 napisał:

Czujnik halla dostaniesz uniwersalny z licznikiem. montujesz go gdzies na tylnym/przednim kole (magnesy wkładasz w imbusy śrub tarczy hamulcowej) i gra.

raczej Ci których wymieniłem nie mają nic uniwersalnego pod model. mozesz poszukać na Ali.

dobra widze o czym mowisz image.png.701573557e3e57e27a0f8fd0e25e2e78.png

Napisano

ja prefereuje montaż z tyłu - mniej syfu, estetycznie lepiej to wygląda (z tyłu dodatkowy przewód po wahaczu nie razi, z przodu to "kolejny" kabel i tylko powiększa bajzel na widelcu. na tylnej tarczy można to ładniej obok zacisku wcisnąć.

ale tak - to o to chodzi.

Napisano

nie komplikuj życia tylko pojedz na skp...

Napisano
53 minuty temu, Fili_P napisał:

Wygląda na to, że "dodatkowego" sie nie da :-(

Opcje:

-albo Koso itp za kwoty rzędu 1300 +montaz   (jak kolega jimbo22 sugeruje) zamiast oryginalnego

koso mozna wyrwać od 100 euro. kwestia modelu

-albo jakis chinski uniwersalny podroba tego Koso za 30 dolcow  - ciekawe jak z homolagacja takiego g... itp zamiast oryginalnego

homologacja czego:) nikt oryginalnej homologacji nie sprawdza tak samo akcesoryjny licznik jej mieć nie musi :) to nie jest urządzenie pod nadzorem urzędu miar :)

-albo na podmiane jakas uzywka co to zaraz tez padnie za 850plnow

-albo "kombinujemy" naklejki/cos z MZety na chwile/mechaniczne cyferki jakies... zalezy od humoru i dociekliwosci diagnosty

Prędkośc mam z oryginalnego- problemem jest przebieg całkowity

nie kumam problemu. z doświadczenia - wymieniam liczniki w motocyklach które przerabiam. 1 mi padł, zamontowałem drugi. czyli w sumie kilka ich już było. jade naprzegląd, diagnosta sprawdza przebieg - 30 km... notuje. rok później, bez żadnego komentarza. najlepiej znajdź SKP które się nie czepia i nie zamartwiaj się wymianami akcesoriów.

Napisano

dziś byłem swoim moto na SKP i diagnosta pyta: "czy to możliwe, aby licznik przebiegu nie zmienił wskazania ?"

odpowiedziałem, że nie zlicza kilometrów i dostałem pieczątkę

Napisano
  • Autor
nie komplikuj życia tylko pojedz na skp...
Już byłem :-//

...

Napisano
  • Autor

aby licznik przebiegu nie zmienił wskazania ?"
odpowiedziałem, że nie zlicza kilometrów i dostałem pieczątkę

Czyli coś pokazywał... Mój nie pokazuje cyfr ;-(

...

Napisano
  • Autor

nie kumam problemu. . najlepiej znajdź SKP które się nie czepia i nie zamartwiaj się wymianami akcesoriów.

Ja też nie. Powinien wbić i nie marudzić prawda? Przecież dostał 100... ;-). Licznik zdycha już drugi rok w zeszłym roku jeszcze coś tam odczytaliśmy... Teraz byłem z autem i pamiętał mnie skubany... Mówi że do d... Im się biorą coraz bardziej i nie gwarantuje że przejdzie .... Bo sam dopóki na szkolenie po zmianie przepisów (niby 20 mają wchodzą w życie) nie pojedzie to nie wie na czym stoi, ale ostatnio już parę razy w podobnej sytuacji musiał nie przepuscic...

...

Napisano
14 godzin temu, Fili_P napisał:

Ja też nie. Powinien wbić i nie marudzić prawda? Przecież dostał 100... ;-). Licznik zdycha już drugi rok w zeszłym roku jeszcze coś tam odczytaliśmy... Teraz byłem z autem i pamiętał mnie skubany... Mówi że do d... Im się biorą coraz bardziej i nie gwarantuje że przejdzie .... Bo sam dopóki na szkolenie po zmianie przepisów (niby 20 mają wchodzą w życie) nie pojedzie to nie wie na czym stoi, ale ostatnio już parę razy w podobnej sytuacji musiał nie przepuscic...

...

Chyba chodzi o to, żebyś stówkę dodatkowo dał w kopercie ;]

Napisano
Dnia 30.04.2018 o 22:46, Fili_P napisał:

...

no ja dzisiaj bylem pierwszym pojazdem na przeglądzie i sobie pogadalismy (bo przeciez obowiązkowo 15 minut trzeba odsiedzieć, nie ważne że nic się nie dzieje...). 20 maja wchodzą przepisy ze hamulce i spaliny trafiają do systemu. to im mocno zwiąże ręce... kamery na szczęście odpuścili...

ale do tego czasu - dzień jak codzień. motocykl poprostu wjechał za bramę i tyle. żadnego sprawdzania niczego. nie żebym miał coś do ukrycia (przyjechałem z DB killerem:))... za tydzień mam przegląd 5tki a potem za 2 kolejne 3ki i kafiaka. mysle czy nie przyjechac cafe przed 20tym :)

będzie pogrom diesli bez DPF. pytanie jak Polak obejdzie system :)

Napisano

Jednak dobrze zrobiłem sprzedając diesla z zatkanym EGR i kupując TB z euro6 :phi:

Napisano
Godzinę temu, kartonik napisał:

Jednak dobrze zrobiłem sprzedając diesla z zatkanym EGR i kupując TB z euro6 :phi:

11 godzin temu, jimbo22 napisał:

będzie pogrom diesli bez DPF. pytanie jak Polak obejdzie system :)

A mają jakieś nowe testery czy dalej będą badać spaliny dymomierzem?

Napisano
13 godzin temu, jimbo22 napisał:

20 maja wchodzą przepisy ze hamulce i spaliny trafiają do systemu.

Nic o czymś takim nie słyszałem. Jakiś link?

Napisano
9 godzin temu, volf6 napisał:

Nie mam pojęcia ;]

Napisano
11 godzin temu, volf6 napisał:

nic mi nie wiadomo o zmianie sprzętu do testów. kolo mówił jedynie o obowiązkowym wepchnięciu wyniku badania spalin do CEPIK.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.