Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

małe nowe auto

Featured Replies

Napisano

w grę wchodzi nowe, małe auto.

Musi posiadac 5 drzwi, klimatyzację, niską cenę.  nie biały kolor

sprawdziłem ceny i sie zdziwiłem:

najlepiej wychodzi aygo

c1 -kosztuje 38 tys bez klimy

peugeot 108 nie jest oferowany  na polskim rynku

seat mi kosztuje z klima 46 tys hahahaha  silnik 1.0

za 46 tys jest równiez nowy toledo z silnikiem 1.0 tsi 95km

generalnie vag odpada

opel karl - 1.0  z klima kosztuje 40 tys

panda- 40 tys

na powyższe auta da się uzyskac rabat?

Napisano
5 minut temu, Aaron napisał:

generalnie vag odpada

Widzę że kolega mnie czyta. :skromny::ok:

Jeśli to autko ma pełnić funkcję samobieżnego wózka na zakupy i nie przewiduje się więcej pasażerów niż 1 sztuka warto wziąć pod uwagę elektryka. Na dojazdy do fabryki i z powrotem styknie.

Napisano

VW Up! Kupisz ponizej 40 kPLN, Niemcy daja dobre rabaty na to. Podobnie Citigo. Hiszpanski trojaczek jest najdrozszy i najmniej rabatowany.

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Na pewno poniżej 40 uda się kupić Skodę Citigo, jest tego sporo na Allegro i Otomoto.

Na pewno będzie to lepsze nić C1, a jest to to samo co Seat Mi.

Napisano
  • Autor
14 minut temu, wujekcybul napisał:

celerio jest z 2017, doplacic trzeba za lakier metalic.

ford odpada bo jest żółty...

na aygo z klima , kolor mambo red dostałem  36500zł po znizce, rocznik 2018

Napisano
Godzinę temu, spad napisał:

VW Up! Kupisz ponizej 40 kPLN, Niemcy daja dobre rabaty na to. Podobnie Citigo. Hiszpanski trojaczek jest najdrozszy i najmniej rabatowany.

Napisał, że VAG odpada..

Napisano
1 godzinę temu, Aaron napisał:

panda- 40 tys

panda fajna.. tylko silniki .. praktycznie 2.. diesel i benzyna:). Osiągi kiepske.. pewnie kolo 12 s do setki

Napisano
  • Autor
34 minuty temu, norbert123 napisał:

panda fajna.. tylko silniki .. praktycznie 2.. diesel i benzyna:). Osiągi kiepske.. pewnie kolo 12 s do setki

Jezdzilem panda.

Napisano
2 godziny temu, Aaron napisał:

celerio jest z 2017, doplacic trzeba za lakier metalic.

ford odpada bo jest żółty...

na aygo z klima , kolor mambo red dostałem  36500zł po znizce, rocznik 2018

Przeciez to sa przyklady :facepalm: Chlopie ogarnij sie i wyszukaj na otototo sa rozne kolory.

Napisano

Z małych ostatnio reklamuje się Mitsubishi z modelem Space Star. Taki wyrośnięty maluch, lub skurczona B-klasa. Startują poniżej 40 (bez klimy), z klimą parę tyś trzeba dorzucić. 

Z wymienionych maluchów A-klasy trojaczki z TPSA i VW to takie blaszanki są. Goła blacha i cost saving gdzie nie spojrzysz. Trafiły mi się w wypożyczalniach i  Panda przy nich to limuzyna. 

Napisano
Napisał, że VAG odpada..
Sam proponowa Mio a to VAG.

Napisano

Musi być nowka-nowka czy może być auto z zerowym przebiegiem ale już jednym właścicielem w karcie pojazdu.... Bo może Swift?

...

Napisano
9 godzin temu, wujekcybul napisał:

Przeciez to sa przyklady :facepalm: Chlopie ogarnij sie i wyszukaj na otototo sa rozne kolory.

A dla mnie jedyna zaleta tego samochodu jest kolor. ;) Przynajmniej wesoły, a nie nudny bialo-szary-czarny. ;)

Napisano
14 godzin temu, Aaron napisał:

najlepiej wychodzi aygo

a Koreańców sprawdzałeś? Picanto? I10? To są imho na dziś najfajniejsze małe autka. 5 drzwi, dużo miesca z przodu, do tego nie wyglądają jak pudełko UP!

Napisano

Daje sobie spokoj z trojaczkami vag i tymi psa/toyota. Chyba ze cie stac zeby doloyc do c1 z silnikiem 82konie bo to w miare fajnie jezdzi

Napisano
13 godzin temu, norbert123 napisał:

Osiągi kiepske.. pewnie kolo 12 s do setki

w małym aucie 12 sek do 100 to kiepsko? Sorry, ale bredzisz coś. Poza tym Panda ma bardziej realne 14 niż 12. Jak ktoś nie ogarnia aut to i 6 sek do 100 mu nie pomoże;] jeździłem dłuższy czas Pandą 1.1 i w mieście spisywała się rewelacyjnie. Jak ktoś szuka osiągów w klasie mini to zdecydowanie nie ten budżet jeżeli chodzi o nówki a dwa moim zdaniem nie ta klasa aut

Napisano
Godzinę temu, cesarz napisał:

Daje sobie spokoj z trojaczkami vag i tymi psa/toyota. Chyba ze cie stac zeby doloyc do c1 z silnikiem 82konie bo to w miare fajnie jezdzi

Osiagi w takim aucie to kwestia w zasadzie bez znaczenia...

Do stania w korkach w miescie to by wystarczylo z 30KM, a wiekszosc tych aut ma min 2x wiecej :ok:

Nawet te 120-130km/h pojada bez problemu w razie potrzeby.

Napisano
Godzinę temu, cesarz napisał:

A czemu dać sobie spokój. Sam jeszcze rok temu byłem sceptyczny co do takich aut a od niecałych trzech miesięcy jestem w posiadaniu wspomnianego Up!a. O dziwo to pudełko do toczenia zbiera lepsze noty jak już nim się jeździ niż po pierwszym spojrzeniu w salonie. Jako wóz do miasta bo oczywiście nie w trasy jest to zmyślne auto potrafiące uwydatnić więcej zalet i wad. Pomimo blach na drzwiach wyciszenie jest na bardzo fajnym poziomie i do prędkości 110 km\h jest cicho. Jak jest powyżej to nie wiem bo nie jechałem. :) Z innych zalet, mała puszka, więc schłodzenie auta klimą po pracy trwa bardzo szybko. Zwrotność, zaparkowanie niemalże wszędzie to duży plus i nawet pierdziłowaty silniczek o mocy 60 KM nie psuje efektu. :) No i spalanie w mieście poniżej 6l oceniam pozytywnie. 

Napisano
15 godzin temu, Aaron napisał:

A może być większe? Dacia Sandero w wersji OPEN plus klima- katalogowo 36400, kolor błękit morski.

Napisano
4 minuty temu, michalkl1 napisał:

Przecież Dacia będzie nawet w sedanie za 29 000

Chciał z klimą i małe. Sedan jest większy. Do tych wersji Logana i Sandero po 29900 nie można domówić klimy.

Edytowane przez Wasylek

Napisano

Rozglądając się w 2014 roku we wrześniu miałem C3 za 44 500 całkiem fajnie wyposażoną.

Nie wiem jak teraz oferują obecną gen, ale może warto popatrzeć ? ;]

Napisano

Nowa Panda z klimą kosztuje teraz 34900pln. Byłem w piątek w salonie i mają promo.

Także w tej cenie chyba najlepsze wyjscie.

Napisano

Miałe 3 lata VW up! i dalej uważam, że w tej klasie to jedna z lepszych propozycji. Spory bagażnik, dobre wyciszenie. Podróz z Wro nad morze kilka razy w roku nie była problemem dla dwóch osób z bagażem. Co ciekawe wersja 60KM ma dłuższą skrzynię

Po prawie 3 latach od sprzedaży przeszło mi przez myśl, aby znów do niego wrócić.

Napisano

VW UP! jest prawdopodobnie najlepszym wyborem spośród małych aut, ma niezłą cenę (widziałem białe za 36k) i znając VW - niezłe finansowanie. No ale jak nie to nie.

Poszukałbym 208ki. Samochodzik wciąż o małych gabarytach zewn. (poniżej 4m.) ale w środku obszerny (spokojnie wsiadłem na tylne siedzenie "za sobą" - mam 1.80m) i wygląda wewnątrz o klasę lepiej od "trojaczków" czy tej paskudy celerio przy podobnej cenie.

Za 40k będzie z plastikową kierą i małym radiem, ale za 3-4 więcej jest active, który naprawdę wygląda świetnie wewnątrz.

https://www.otomoto.pl/oferta/peugeot-208-active-1-2-puretech-82km-nowy-2017r-ID6yP77H.html#4fa55d4a85

Może jeszcze corsę warto by rozeznać:

https://www.otomoto.pl/oferta/opel-corsa-1-2-70-km-gwarancja-salon-promocja-ID6A5gZV.html#a57e8e370b

Jestem pewien, że widziałem nawet wolnossące 1.4 za jakieś 40k PLN.

Edytowane przez iwik

Napisano

Czemu nie up - w firmie którą obsługuje mieli 4 up'y w leasingu. Jakoś zaraz jak weszły do produkcji.

W 3 do przebiegu 100 tysięcy (wtedy je oddali) -> padły skrzynie ASG. Nie wiem co tam konkretnie się działo - ale chyba sprzęgło

W 2 wymieniono zatarte sprężarki klimy na gwarancji. W jednym ciekła chłodnica -tez gwarancja.

W 1 do końca już szumiało ze skrzyni - serwis twierdził że tak ma być bo auto już miało duży przebieg (tzn 80 tysi :D).

We wszystkich wymieniono zaraz na początku osłony wydechu - ale to mogła być jakaś wada fabryczna pierwszych egzemplarzy. 

Możę teraz są lepsze bo chyba był lift - ale te z początku to porażka.

Napisano
12 minut temu, cesarz napisał:

Czemu nie up - w firmie którą obsługuje mieli 4 up'y w leasingu. Jakoś zaraz jak weszły do produkcji.

W 3 do przebiegu 100 tysięcy (wtedy je oddali) -> padły skrzynie ASG. Nie wiem co tam konkretnie się działo - ale chyba sprzęgło

W 2 wymieniono zatarte sprężarki klimy na gwarancji. W jednym ciekła chłodnica -tez gwarancja.

W 1 do końca już szumiało ze skrzyni - serwis twierdził że tak ma być bo auto już miało duży przebieg (tzn 80 tysi :D).

We wszystkich wymieniono zaraz na początku osłony wydechu - ale to mogła być jakaś wada fabryczna pierwszych egzemplarzy. 

Możę teraz są lepsze bo chyba był lift - ale te z początku to porażka.

Z tego wynika raczej, zeby unikac skrzyni ASG a nie UPa ;)

Inna kwestia, ze 100 tys to pewnie dla wiekszosci takich aut  jakies 10 lat jazdy ;] 

Napisano
4 godziny temu, jacob24 napisał:

w małym aucie 12 sek do 100 to kiepsko? Sorry, ale bredzisz coś.

Dlaczego bredze? Małe auto z przyspeiszeniem poniżej 10 sek to jest naprawde frajda.

Napisano
12 minut temu, norbert123 napisał:

Dlaczego bredze? Małe auto z przyspeiszeniem poniżej 10 sek to jest naprawde frajda.

Frajda=nowe=40 tys.hmm😁 

Up gti może dawać frajdę ale nie ten budżet. 

12 sek uważam, że powodów do wstydu nie przynosi, szczególnie w małym aucie. Sc sporting seryjny miał ponad 13 sek.a można było jeździć całkiem sprawnie

Napisano

C1 82 kunia daje rade - wynająłęm taki na wakacjach w portugalii. Takie małe GTI prawie ;)

Ewentualnie Twingo RS ale to nie ten budżet.

Napisano
Godzinę temu, jacob24 napisał:

Frajda=nowe=40 tys.hmm😁 

Up gti może dawać frajdę ale nie ten budżet. 

12 sek uważam, że powodów do wstydu nie przynosi, szczególnie w małym aucie. Sc sporting seryjny miał ponad 13 sek.a można było jeździć całkiem sprawnie

Moze w tej cenie nie i tak by nie było takiej wersji ale kiedys przynajmniej było cos takiego jak Fiat Panda 100KM. Był przynajmniej wybór:)

A w Pandzie III nie ma, takiej wersji

Edytowane przez norbert123

Napisano
21 godzin temu, Aaron napisał:

najlepiej wychodzi aygo

c1 -kosztuje 38 tys bez klimy

peugeot 108 nie jest oferowany  na polskim rynku

seat mi kosztuje z klima 46 tys hahahaha  silnik 1.0

za 46 tys jest równiez nowy toledo z silnikiem 1.0 tsi 95km

generalnie vag odpada

opel karl - 1.0  z klima kosztuje 40 tys

panda- 40 tys

Picanto / i10

Napisano
20 godzin temu, norbert123 napisał:

Ktoś w ogóle kupuje te aktualne Pandy?

Napisano
6 minut temu, prawoimotoryzacja napisał:

pomyśl....

jakby nikt nie kupował to by nie produkowali...

image.png.dad59998d80a217c644ae41501421e56.pngimage.png.df54c0a2422986e91221844e4732f63f.png

Napisano
4 minuty temu, 51cent napisał:

pomyśl....

image.png.df54c0a2422986e91221844e4732f63f.png

Wlosi pewnie kupuja ;)

Napisano
4 godziny temu, prawoimotoryzacja napisał:

W Polsce malo kto (700 sztuk w 2017),  bo to fiat ...a za fiata takiego malego to tylko 20 tys mozna dac;). A i tak wiekszosc sie puknie w glowe-za fiata 20 tys???? Bmw mozna kupic co Niemiec plakal.jak do koscila jezdzil

Napisano
4 godziny temu, 51cent napisał:

pomyśl....

image.png.dad59998d80a217c644ae41501421e56.pngimage.png.df54c0a2422986e91221844e4732f63f.png

W 2017 188.600

A oglolnie sprzedaz wzrosla:

FCA closed 2017 with sales in Europe (EU28+EFTA) totalling nearly 1,045,000 vehicles (+5.2% compared with +3.3% for the industry) and market share 10 basis points higher at 6.7%.

Full-year sales were up 7.7% in Germany (+2.7% for the industry), 10.3% in France (+4.7% for the industry) and 12.5% in Spain (+7.7% for the industry).

https://www.automotiveworld.com/news-releases/fiat-chrysler-automobiles-sales-europe-december-full-year-2017/

No teraz jesli wdroza tą nową strategie to sie zdziwia i im spadnie.... zyski pewnie tez choc ma byc niby inaczej

Napisano
3 godziny temu, norbert123 napisał:

bo to fiat ...a za fiata takiego malego to tylko 20 tys mozna dac;). A i tak wiekszosc sie puknie w glowe-za fiata 20 tys????

pierwsza Panda sprzedawała się bdb i nikt nie pukał się w głowę. Bdb samochody, te stereotypy "januszowe" nt. fiatów można między bajki włożyć;] ad. niemieckich bmw od 2 lat próbuję namówić mojego niemieckiego przyjaciela na sprzedaż m-3 ale myślę, że nie będzie to kwota 20 tys.:hehe: 

Napisano
17 godzin temu, norbert123 napisał:

Małe auto z przyspeiszeniem poniżej 10 sek to jest naprawde frajda.

Ja pierdziele, ale czy na wyścigi się jeździ? No bez jaj. Raz że sporo przeturlalem się Pandą 1.2 a dwa Berlingo 1.4 8V mającym 75KM i się jeździło. A Panda mająca chyba z 60KM + LPG jeździła naprawdę zacnie. No ale jak ktoś chce mieć poniżej 10 sekund to sorry xD

Napisano
7 godzin temu, jacob24 napisał:

pierwsza Panda sprzedawała się bdb i nikt nie pukał się w głowę. Bdb samochody, te stereotypy "januszowe" nt. fiatów można między bajki włożyć;] ad. niemieckich bmw od 2 lat próbuję namówić mojego niemieckiego przyjaciela na sprzedaż m-3 ale myślę, że nie będzie to kwota 20 tys.:hehe: 

Tylko wtedy nowa panda nie startowała z taką ceną, tylko była prawie 10tys niższa. Jakoś przez te ponad 10 lat zarobki nie poszły tak w góre jak cena golasa pandy :)

Napisano
59 minut temu, Luke16 napisał:

Ja pierdziele, ale czy na wyścigi się jeździ? No bez jaj. Raz że sporo przeturlalem się Pandą 1.2 a dwa Berlingo 1.4 8V mającym 75KM i się jeździło. A Panda mająca chyba z 60KM + LPG jeździła naprawdę zacnie. No ale jak ktoś chce mieć poniżej 10 sekund to sorry xD

Mój Up! ma chyba katalogowo do setki 14s. Jeżeli jednak ktoś zaakceptowałby fakt, że auto miałoby spalać w mieście zamiast 5,5 litra, 6,5 litra, to może być królem szosy i niemalże na każdych światłach ruszać pierwszy. Wystarczy kręcić do 3000 obrotów i małe lekkie auto z gównianym silniczkiem dostaje wigoru. 

Pamiętam jak w 2004 roku logując się na to forum z autem fiat uno z silnikiem o mocy 69 KM miałem niemalże super mocne auto. Teraz nasze kosiarki ogrodowe zaczynają tyle mocy mieć i ludzie narzekają. :)

Napisano
3 minuty temu, czachabrava napisał:

Tylko wtedy nowa panda nie startowała z taką ceną, tylko była prawie 10tys niższa. Jakoś przez te ponad 10 lat zarobki nie poszły tak w góre jak cena golasa pandy :)

Kosztowała dokładnie 26900 zł. Moi rodzice kupowali jedną z pierwszych w mieście i taka cena za auto była. 

Napisano

Tyle, że wzrost cen dotyczy samochodów nowych we wszystkich klasach - np kompakty przez te 15 lat  podrożały o 15-20 tys PLN

Napisano

W 1999 za seicento 1.1 płaciłem 25,900. Ale to był naprawdę golas (bez wspomagania, 1pp, nawet radio musiałem dołożyć sam). Z 'extrasów' miał tylko elektr. szyby i lakier met.

Matiz Top ze wspomaganiem, klimą, 2pp i ABS kosztował wtedy 33k PLN.

Porównując do tego dzisiejszą cenę (wyprzedażową, nie cennikową oczywiście) za jakiegoś UP!, czy citigo czy pandę w okolicach 38-39k z klimą, kompletem poduch, ESP, jakimś prostym audio cena nie wydaje się b. wysoka.

Pojawiały się dobre oferty na końcówki sprzedaży modeli - np. pamiętam forda Ka (bliźniaka 500tki) za 28k z klimą i radiem, czy poprzednia pandę za 27k. Ale to były raczej wyjątki w cenie poniżej 30k.

Edytowane przez iwik

Napisano
8 minut temu, cesarz napisał:

W tej chwili kupisz pande za 35k z klimą już. Stock.fiat.pl - sporo ofert.

Za niewiele wiecej to chyba mozna juz znalezc Punto z klima :ok:

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał:

Za niewiele wiecej to chyba mozna juz znalezc Punto z klima :ok:

Nowe Punto to jak żona Prezydenta Macrona, niby zgrabnie, niby świeżo ale widać, że to reanimowany staruszek. :)

Napisano
20 minut temu, spad napisał:

Nowe Punto to jak żona Prezydenta Macrona, niby zgrabnie, niby świeżo ale widać, że to reanimowany staruszek. :)

Oczywiscie, ale to akurat moze byc w pewnych przypadkach zaleta :)

Ojciec sie rozglada za jakas uzywka do 20kPLN i calkiem prawdopodobne, ze moze sie finalnie skonczyc na takim nowym Punto bo uzywki sa absurdalnie drogie.

Dla emeryta na najblizsze 5-7 lat jak znalazl.

Edytowane przez Maciej__

Napisano
9 godzin temu, spad napisał:

Pamiętam jak w 2004 roku logując się na to forum z autem fiat uno z silnikiem o mocy 69 KM miałem niemalże super mocne auto. Teraz nasze kosiarki ogrodowe zaczynają tyle mocy mieć i ludzie narzekają. :)

No to dam Ci mój przykład.  W 2004 miałem 39KM, teraz mam 54. Jak tu nie narzekać?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.