Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Toyota C-HR - podsumowanie pierwszych 5kkm

Featured Replies

Napisano
2 minuty temu, Danielpoz. napisał(a):

Corolla kombi pasuje na taxi i z tego powodu tyle ich jeździ.👍

NIe znam chyba nikogo kto by kupil Corolle kombi prywatnie ;]

Co innego Yaris, CHR, RAV4.

Napisano
16 minut temu, Danielpoz. napisał(a):

Corolla kombi pasuje na taxi i z tego powodu tyle ich jeździ.👍

To chyba dobrze - tysiące taksówkarzy nie mogą się mylić 😁

Poza tym taxi głównie sedany - bo tańsze. 

Edytowane przez iwik

Napisano
32 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

Spytaj zony, czy wolalaby jezdzic nowy CHR czy moze Corolla Combi ;)

Tutaj najistotniejszy byłby kolor. :hehe:

Napisano
11 minut temu, iwik napisał(a):

To chyba dobrze - tysiące taksówkarzy nie mogą się mylić 😁

Poza tym taxi głównie sedany - bo tańsze. 

Widuję i kombi i sedany. Zresztą mnie jako klienta mało interesuje wersja nadwozia😁

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, iwik napisał(a):

Patrzę na tego ch-r, jego i nadal nie widzę powodu, dla którego miałbym go kupić zamiast bardziej praktycznej i wygodniejszej corolli kombi za tę samą kasę. 

Dlatego nie jesteś targetem tego auta. 

Poprzedniej wersji sprzedali 800 tysięcy. Tyle osób stwierdziło, że wydadzą swoje pieniądze na to auto.

Nie każdy kupuje tylko wg. Praktyczności. Inaczej na ulicach byłyby tylko Octavie kombi i Corolle kombi. 

Jak już pisałem wczesniej- auto po prostu mi się podoba. Nie zależy mi na wielkim bagażniku, miejscu w środku itd...

Zrobiłem sobie przyjemność za swoje pieniądze.

Jeszcze wydałem 1000zl na rejestrację :panic:

Edytowane przez ghost2255

Napisano
47 minut temu, marcindzieg napisał(a):

Nie każdy chce jeździć taksówką :) 

Nie wiem jak w mieście smoka ale w innych częsciach PL Corolla kombi to jak auto dla klientów VIP. Nie wiem co ktoś nawywijał albo z kim morze wódki wypił żeby zdezelowane auta dopuścić na taxi pozwalając zasiadać za kierą Gruzinom, Uzbekom czy Ukraincom. 

Napisano
17 minut temu, Danielpoz. napisał(a):

Widuję i kombi i sedany. Zresztą mnie jako klienta mało interesuje wersja nadwozia😁

Poczekaj aż będziesz lecieć gdzieś na wakacje a podjedzie 20 letni Yaris a ty z familią i dużymi walizkami wyjdziesz ;)

Napisano
6 minut temu, lucash napisał(a):

Nie wiem co ktoś nawywijał albo z kim morze wódki wypił żeby zdezelowane auta dopuścić na taxi pozwalając zasiadać za kierą Gruzinom, Uzbekom czy Ukraincom. 

Na Taxi to raczej nie, w Uber czy Bolt niestety pelno takich.

Ja juz praktycznie przestalem korzystac, bo nawet jak wezmiesz Comfort to potrafi przyjechac jakis rzech.

Napisano
23 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

Na Taxi to raczej nie, w Uber czy Bolt niestety pelno takich.

Ja juz praktycznie przestalem korzystac, bo nawet jak wezmiesz Comfort to potrafi przyjechac jakis rzech.

Dokładnie. U mnie głównie na Boltach.

Napisano
3 godziny temu, lucash napisał(a):

Poczekaj aż będziesz lecieć gdzieś na wakacje a podjedzie 20 letni Yaris a ty z familią i dużymi walizkami wyjdziesz ;)

Dzieciaki już same latają. My latamy z plecakami no i nie jesteśmy grubasami😂

Do yariski spokojnie się zmieścimy😎

Napisano
Kupiłem na Allegro 2mm maty butylowe w kawałkach po 2m2, bo wychodziły najkorzystniej. Poniżej 100zł za sztukę  Do tego pianka 3 i 6mm również najtańsza. 

Drzwi wyklejalem od wewnątrz poszycia i pod boczkami. Boczki też podkleiłem lekko butelek i pianką. 
bagażnik butyl i pianka, ale nie tak dokładnie jak robią na YT, tylko na większości obszarów blachy. Bez zaklejania łączeń i zakamarków. Trochę jesze na tylnych nadkolach. 
Trochę od spodu maski i na podszybiu, ale to już naprawdę tylko trochę. 

zdjęć nie robiłem. 
Tx
Jaka pianka?
Napisano
18 godzin temu, Maciej__ napisał(a):

No właśnie tak wczoraj jechałem na rehabilitacje i powiem Ci że tego jeździ dużo. I patrząc na rejestracje to głównie prywatne.

Napisano
1 minutę temu, marcindzieg napisał(a):

No właśnie tak wczoraj jechałem na rehabilitacje i powiem Ci że tego jeździ dużo. I patrząc na rejestracje to głównie prywatne.

W jaki sposob po rejestracji mozna poznac czy auto sluzbowe/leasingowane czy prywatne? :nie_wiem:

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

W jaki sposob po rejestracji mozna poznac czy auto sluzbowe/leasingowane czy prywatne? :nie_wiem:

No u nas zwykle W na początku :) 

Napisano
1 minutę temu, rwIcIk napisał(a):

Nie macie u siebie firm leasingowych? :]

U nas dawno temu PO jeździmy.

Ale obecnie są już na W 😁

Pewnie jakieś są. Większość to jest jednak W i taka jak piszesz PO.

Napisano
14 minut temu, marcindzieg napisał(a):

Nie sugerowalbym sie tym zbytnio.

Napisano
14 minut temu, marcindzieg napisał(a):

Ty z Kraka?

Wydaje mi sie, że u nas sporo leasingow na K.

Nawet ja w BI mam BI.

Napisano
2 minuty temu, ZUBERTO napisał(a):

Ty z Kraka?

Ta. I wszystkie leasingi które znam mają W na początku. Może jakieś lepsze finansowanie, trudno wyczuć. Pewnie krakowskie też są. Ale abstrahując od tego - dwie Corolle stojące u mnie na parkingu są na pewno prywatne.

Napisano
19 godzin temu, iwik napisał(a):

Patrzę na tego ch-r, jego i nadal nie widzę powodu, dla którego miałbym go kupić zamiast bardziej praktycznej i wygodniejszej corolli kombi za tę samą kasę. 

Jakby każdy patrzył tylko na praktyczność, miałbyś na ulicy tylko takie obłe minivany.

Citroen-Xsara-Picasso-1.8-16V.jpg

Napisano
18 godzin temu, Danielpoz. napisał(a):

Jak masz 170cm wzrostu to nie interesuje, ale już mnie co nawet nie ma 190cm interesuje, bo w sedanie dach zaczyna schodzić niżej i zawadzam w Corolli sedan o dach ;)

Napisano
4 minuty temu, marcindzieg napisał(a):

Ta. I wszystkie leasingi które znam mają W na początku. Może jakieś lepsze finansowanie, trudno wyczuć. Pewnie krakowskie też są. Ale abstrahując od tego - dwie Corolle stojące u mnie na parkingu są na pewno prywatne.

ja miałem 3 auta w leasingach z różnych firm, w każdym miałem rejestrację na K

Napisano
12 minut temu, maro_t napisał(a):

Mnie się zawsze pytali jakie chcę miec numery.

Napisano
16 minut temu, kravitz napisał(a):

Jak masz 170cm wzrostu to nie interesuje, ale już mnie co nawet nie ma 190cm interesuje, bo w sedanie dach zaczyna schodzić niżej i zawadzam w Corolli sedan o dach ;)

Ile jedziesz czasu boltem? 10? 20? No niech będzie 30minut. Nie wytrzymasz tej katorgii? 🤣

Napisano
Teraz, Danielpoz. napisał(a):

Ile jedziesz czasu boltem? 10? 20? No niech będzie 30minut. Nie wytrzymasz tej katorgii? 🤣

Ostatnio wiele razy z magazynu który był na wsi na wschodniej części czeskiej Pragi, na lotnisko, które jest na zachodniej części tego miasta. 

Godziny szczytu. Myślę, że z 90 minut będzie.

Napisano
37 minut temu, kravitz napisał(a):

Ostatnio wiele razy z magazynu który był na wsi na wschodniej części czeskiej Pragi, na lotnisko, które jest na zachodniej części tego miasta. 

Godziny szczytu. Myślę, że z 90 minut będzie.

Zamawiać normalne taxi LUX lub VIP. Po co się męczyć👍 

PS my z Wałbrzycha jeździmy w 2.5godziny do Pragi na lotnisko😆

Napisano
3 minuty temu, Danielpoz. napisał(a):

Zamawiać normalne taxi LUX lub VIP. Po co się męczyć👍 

PS my z Wałbrzycha jeździmy w 2.5godziny do Pragi na lotnisko😆

Na litość boską. Mam apkę z pracy, firma ma podpisane z Boltem, to zamawiam Bolta.

Mam zamawiac inne taxy, brac faktury, płacić i rozliczac delegacje?

A podobno nie ma różnicy pomiędzy kombi a sedanem.

Napisano
Teraz, kravitz napisał(a):

Na litość boską. Mam apkę z pracy, firma ma podpisane z Boltem, to zamawiam Bolta.

Chce się mieć tanio to jest tanio. Jak komuś nie odpowiadają warunki niech jeździ limuzyną.😂

Ja mam 180cm wzrostu i nie ma auta w którym bym się nie mieścił. Śmigam boltami, uberami wizzerami, ryanairami itp. Dziaduję ale płacę grosze i nie narzekam😎

Napisano
19 godzin temu, Maciej__ napisał(a):

to już znasz ;)

ja miałem jedno proste wymaganie o odpowiednio dużej, płaskiej powierzchni bagażnika :)

jakby nie było takiego wymogu to może suvby zagościł, choć z drugiej strony za takie samo wyposażenie trzeba najczęściej dopłacić do suva więc też mi się nie kalkulowało

poza tym ja najwięcej km w trasie robię i jednak wolę siedzieć niżej z większym rozstawem osi...

i mimo siedzenia ustawionego jak najniżej się da daję jeszcze radę wsiadać i wysiadać więc mi pasuje ;) 

Napisano
41 minut temu, kravitz napisał(a):

A propos Bolta, to można u nich zamówić z marszu kurs na lotnisko. Uber trzeba minimum z pół godzinnym wyprzedzeniem i cena z kosmosu 

Napisano

A propos Bolta, to można u nich zamówić z marszu kurs na lotnisko. Uber trzeba minimum z pół godzinnym wyprzedzeniem i cena z kosmosu 

Nie mogę potwierdzić.

Ostatnio jechałem Uberem na lotnisko, prywatnie.

Zamówiłem i za jakieś 10 minut podjechał.

Okęcie jak coś.

Uberem jeździłem później po Dublinie i jeden z kursów ostatecznie był na lotnisko. Też: zamawiam, czekam 10 minut, jadę,

Napisano
4 minuty temu, rwIcIk napisał(a):

Uber trzeba minimum z pół godzinnym wyprzedzeniem i cena z kosmosu 

Moze zle trafiles i nie bylo akurat kierowcow w okolicy.

Napisano
1 minutę temu, kravitz napisał(a):

Nie mogę potwierdzić.

Ostatnio jechałem Uberem na lotnisko, prywatnie.

Zamówiłem i za jakieś 10 minut podjechał.

Okęcie jak coś.

Uberem jeździłem później po Dublinie i jeden z kursów ostatecznie był na lotnisko. Też: zamawiam, czekam 10 minut, jadę,

Ostatnio musiałem się ratować Boltem. W apce ubiera wyraźnie pisało, że min. pół godziny. A przyjazd przewidywał jeszcze później. Uber comfort.

Napisano
Teraz, rwIcIk napisał(a):

Ostatnio musiałem się ratować Boltem. W apce ubiera wyraźnie pisało, że min. pół godziny. A przyjazd przewidywał jeszcze później. Uber comfort.

Może mieli jakieś obłożenie albo komunikat "dupochronka".

Prywatnie używam Ubera, nie wiem dlaczego ;)
Już kilka razy na lotnisko tak jechałem i nie pamiętam żeby był problem z tym że nie przyjadą lub żebym czekał pół godziny.

Napisano

Tam sa chyba 2 opcje zamowienie na lotnisko, z wyprzedzeneim i wtedy moze musi byc min 30 min roznicy.

Ale bez zadnego problemu mozna zamawiac na teraz,  w tej chwili pokazuje mi przyjazd kierowcy za 3 min.

Napisano
Teraz, kravitz napisał(a):

Może mieli jakieś obłożenie albo komunikat "dupochronka".

Prywatnie używam Ubera, nie wiem dlaczego ;)
Już kilka razy na lotnisko tak jechałem i nie pamiętam żeby był problem z tym że nie przyjadą lub żebym czekał pół godziny.

Mam S3 bezpośrednio, więc pewnie to dlatego 😁

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

Tam sa chyba 2 opcje zamowienie na lotnisko, z wyprzedzeneim i wtedy moze musi byc min 30 min roznicy.

Ale bez zadnego problemu mozna zamawiac na teraz,  w tej chwili pokazuje mi przyjazd kierowcy za 3 min.

No to ja wtedy nie umiałem 😁

Napisano
4 minuty temu, rwIcIk napisał(a):

No to ja wtedy nie umiałem 😁

Moze nie bylo kierowcow na juz...

Ty chyba gdzies pod miastem mieszkasz?

Napisano
4 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

Moze nie bylo kierowcow na juz...

Ty chyba gdzies pod miastem mieszkasz?

W lesie ale w mieście 😁

Ale widać od razu wskoczyła opcja zamówienia z terminem. Muszę poklikać w aplikacji. Nauczyć się jak normalnie zamówić na lotnisko.

Napisano
Teraz, rwIcIk napisał(a):

W lesie ale w mieście 😁

Ale widać od razu wskoczyła opcja zamówienia z terminem. Muszę poklikać w aplikacji. Nauczyć się jak normalnie zamówić na lotnisko.

Normalnie w lupke wpisujesz i wybierasz opcje jaka pasuje ;]

Napisano
6 godzin temu, maro_t napisał(a):

Widocznie kupiłeś wszystkie w okolicy Krakowa. Ja mam za każdym razem inną ostatnio miałem GD teraz PY. 

Napisano
4 godziny temu, rwIcIk napisał(a):

W lesie ale w mieście 😁

Ja na lotnisko tylko itaxi zamawiam. Cena taka sama jak za uber i jest większa szansa że dojadę. 

Napisano
4 godziny temu, kravitz napisał(a):

Prywatnie używam Ubera, nie wiem dlaczego

Nie ma znaczenia - samochód ani kierowca nie są przypisani wyłącznie do jednej "korporacji". Jak ostatnio jechałem Uberem i byłem blisko celu, to gostek potwierdzał właśnie odbiór kolejnego pasażera w aplikacji Bolt Driver.

Napisano
7 godzin temu, kravitz napisał(a):

Ej w sedanie ? Mam 190 i nie raz po imprze jeździłem z tyłu i jest ok.

ps

za to w CH-R z tyłu czuję się tak „środowo” - jakbym miał sam sobie gałę opiermandolić 🤣

Edytowane przez Camel

Napisano
12 minut temu, Camel napisał(a):

Mam 190 i nie raz po imprze jeździłem z tyłu i jest ok.

Zaznaczyłem ten ważny element ;)

Po imprze to można i w szpilkach koleżanki wrócić, które są 4 rozmiary za małe.

Napisano
8 minut temu, kravitz napisał(a):

Zaznaczyłem ten ważny element ;)

Po imprze to można i w szpilkach koleżanki wrócić, które są 4 rozmiary za małe.

Na trzeźwo też mi się zdarza z psem siedzieć z tyłu 🤣