Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zmiana auta

Featured Replies

Napisano

Pochwal sie coto za model

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Arona?
Napisano
5 minut temu, Fili_P napisał(a):
W dniu 13.07.2025 o 14:06, ghost2255 napisał(a):
Ja na to patrzę podobnie, bo robię  wszystko sam (z wyjątkiem blacharki, ale tego autor chyba też nie rusza) i jednak wolę nowe auto.
W używanym mogę sobie zrobić wszystko, nawet remont silnika. Ale po co? 

Mając 40kpln na auto klasy B poszedłbym do salonu, kupił coś za ok 70kpln i po wpłacie moich 40 rata byłaby naprawdę niewielka. 

Oczywiście szanuję inne podejście, ale chcę pokazać że można zrobić tak i mieć nówkę z niziutką, nieodczuwalną ratą.

Excela ogarniasz?

W życiu!

To jakiś nowy Opel? rotfl

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, Fili_P napisał(a):
8 godzin temu, WaWeR napisał(a):

Pochwal sie coto za model

Arona?

Nie ma większego znaczenia, bo małe MQB z 1.0 TSI to wszystko jeden pies, a różnice polegają na wyglądzie skorupy i tu gust tylko może decydować. Za +/- 40 tys Arony się nie kupi, chyba że białą podstawową z przebiegiem 200+ kkm. Żonie najlepiej w całej karierze prawa jazdy jeździło się Fabią 2, nie dziwię się, bo mi też leżała poza małą mocą. Nowa Fabia jej się z wyglądu nie podoba, Polo przypomina Golfa, a najbliżej jest do Ibizy FR, czy jakiejś Exellence, na ledach i z fajnym kolorem. Choć nie pała miłością do wyglądu tego auta, to jedynie przyjemność z jeżdżenia i jakość/wygląd wnętrza ma zrekompensować wygląd zewnętrzny.

Dzisiaj po rozmowie stwierdziliśmy, że

1. ja szukam sobie auta,

2. ona bierze wtedy Golfa VII,

3. sprzedajemy Mito

4. jeździ Golfem jakąś chwilę, bo wystawiam ogłoszenie nieco drożej, jak się dobrze sprzeda, to kupujemy dla niej jakieś świeższe z segmentu B

Napisano
3 godziny temu, kaczorek79 napisał(a):

Nadal są. VW obniżył ceny na nowe GTI i R do tego stopnia, że wypasione 1.5 TSI kosztuje tyle, co GTI. Ta promocja ma się utrzymać dłużej, więc czekam, aż użytkownicy 3-4 latków pójdą po rozum do głowy i obniżą ceny swoich używek. Mnie się nie spieszy, mam czym jeździć, a jak trafię okazję, to kupię. 

Niestety też przed FL to są kupska z gładzikami i niedopracowanymi multimediami. Dopiero po FL ogarneli. 

Napisano
Arona?

Fajna ale full plastik. Juz czeski bentley kamiq lepiej wykonany.

Napisano
  • Autor
6 minut temu, wujek napisał(a):

Niestety też przed FL to są kupska z gładzikami i niedopracowanymi multimediami. Dopiero po FL ogarneli. 

Wiem, wybór już padł, alternatywy nie mam. 8.5 mi się mniej podoba, ma ISA, ma zablokowane ECU i TCU, ma za duży tablet, wystarczy? Zresztą jeździłem tym FL 2 dni i zdążył się zawiesić system info, także ten...

Napisano
Wiem, wybór już padł, alternatywy nie mam. 8.5 mi się mniej podoba, ma ISA, ma zablokowane ECU i TCU, ma za duży tablet, wystarczy? Zresztą jeździłem tym FL 2 dni i zdążył się zawiesić system info, także ten...

Ciekawe kiedy ogarna sfs2

Napisano
32 minuty temu, kaczorek79 napisał(a):

Polo przypomina Golfa

jeździłem teraz tydzień nówką Polo, z jednej strony solidne, z drugiej mega rozczarowujące auto. Nudne i bez polotu, komfort przeciętny, dobrze wyposażony w systemy, aczkolwiek nie jestem do końca fanem ich działania. Do tego dość brzydkie, mimo, że było w specyfikacji R.

Napisano
55 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

Nic nie ma ISA wyłączysz w obd11 a lada moment całą resztę odblokują. To jest nowość trzeba poczekać z pół roku może rok. 

Napisano
22 godziny temu, wujek napisał(a):

Leapmotor T3 jest za 68k na wyprzedaży minus 30k dopłaty i po problemie z wymianą auta na nowe. 

Czytałeś, ze jej się Clio i Golf nie podoba, a on musi mieć VAG-a?

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
3 godziny temu, ZUBERTO napisał(a):

Czytałeś, ze jej się Clio i Golf nie podoba, a on musi mieć VAG-a?

Golf się nie podoba to dostanie golfa po chłopie :phi: 

Napisano
3 minuty temu, wujek napisał(a):

Golf się nie podoba to dostanie golfa po chłopie :phi: 

Tylko na jakąś chwilę. :phi:

Niezbadane są meandry mózgu kobiecego. ;l

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, ZUBERTO napisał(a):

Tylko na jakąś chwilę. :phi:

Niezbadane są meandry mózgu kobiecego. ;l

No niezbadane. Na chwilę dostanie mojego G7, ale już po wakacjach wystawię ogłoszenie sprzedaży. Zresztą będzie pod domem jeszcze chwilę stała Alfa, więc znając ją, będzie wolała Mito jeździć. Jak opierdzielę obecne auta, to kupię jej już nie VAGa, a uwaga... zmiana planów, bo ma być Mazda 2 w kolorze bordo, albo niebieskim. Używka 6-7 letnia, podoba jej się bardzo, a wcześniej ja tego nie chciałem proponować ze względu na błędnie zaprojektowaną skrzynię biegów. Cóż.

Napisano
Godzinę temu, kaczorek79 napisał(a):

No niezbadane. Na chwilę dostanie mojego G7, ale już po wakacjach wystawię ogłoszenie sprzedaży. Zresztą będzie pod domem jeszcze chwilę stała Alfa, więc znając ją, będzie wolała Mito jeździć. Jak opierdzielę obecne auta, to kupię jej już nie VAGa, a uwaga... zmiana planów, bo ma być Mazda 2 w kolorze bordo, albo niebieskim. Używka 6-7 letnia, podoba jej się bardzo, a wcześniej ja tego nie chciałem proponować ze względu na błędnie zaprojektowaną skrzynię biegów. Cóż.

...Kobieta zmienną jest...

Może czas zmienić kobietę? 😉🤣

Napisano
  • Autor
42 minuty temu, 51cent napisał(a):

...Kobieta zmienną jest...

Może czas zmienić kobietę? 😉🤣

Jakby nie była zmienną, to dopiero byłby problem ;]

Napisano
2 godziny temu, kaczorek79 napisał(a):

zmiana planów, bo ma być Mazda 2 w kolorze bordo, albo niebieskim. Używka 6-7 letnia, podoba jej się bardzo, a wcześniej ja tego nie chciałem proponować ze względu na błędnie zaprojektowaną skrzynię biegów. Cóż.

To kupcie AT i bedzie Cie po rekach calowac ;] :ok:

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

To kupcie AT i bedzie Cie po rekach calowac ;] :ok:

Na chwilę obecną automatów spełniających kryteria ceny i koloru auta sztuk 0. Oczywiście biorę pod uwagę, może coś później się pojawi.

Napisano
20 godzin temu, wujek napisał(a):

Nic nie ma ISA wyłączysz w obd11 a lada moment całą resztę odblokują. To jest nowość trzeba poczekać z pół roku może rok. 

Ja używam 3 rok czekam przy DXDB aż odblokują………

Także nie byłbym takim optymistą 

Napisano
58 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

Na chwilę obecną automatów spełniających kryteria ceny i koloru auta sztuk 0. Oczywiście biorę pod uwagę, może coś później się pojawi.

Tego się bardzo mało sprzedało, bo było absurdalnie drogie jak na klasę  w swoim czasie. 

Dużo łatwiej znaleźć CX-3. 

Edytowane przez Maciej__

Napisano

@kaczorek79 mogę Ci Arteona opchnąć, 3x w ciągu 3 lat urwałem przedni zderzak. 11,8cm przeswitu to jakaś paranoja i poważnie myślę nad zmianą na jakiegoś tiguana 🤣

A cx3 tudziez mazda 2. Pamiętaj, happy wife happy life.

Edytowane przez Chalek

Napisano
2 godziny temu, jakubek napisał(a):

Ja używam 3 rok czekam przy DXDB aż odblokują………

Także nie byłbym takim optymistą 

Nie wiem spojrzałem na formentora po FL i wszystko można wyłączyć plus moduł od burtecha żeby pamiętał tryby jazdy i start stop. Golf 8 wyłączałem koledze z ak i działa. 

Napisano
W dniu 14.07.2025 o 20:21, bergerac napisał(a):

jeździłem teraz tydzień nówką Polo, z jednej strony solidne, z drugiej mega rozczarowujące auto. Nudne i bez polotu, komfort przeciętny, dobrze wyposażony w systemy, aczkolwiek nie jestem do końca fanem ich działania. Do tego dość brzydkie, mimo, że było w specyfikacji R.

Brzmi jak definicja Volkswagena. ;]

Napisano
34 minuty temu, Ryb napisał(a):

Brzmi jak definicja Volkswagena. ;]

dokładnie ;] senne marzenie każdego Janusza ;] 

Napisano
Teraz, bergerac napisał(a):

Właśnie walczę z dylematem: kolejny Ranger vs. VW Amarok. Nie ma znaczenia, że to ten sam samochód, VW jest oczywiście bardziej premium.

;]

Napisano
49 minut temu, bergerac napisał(a):

Nie wiem ilu znasz Januszy, ale nigdy nie miałem i nie marzyłem o volkswagenie ;]

Napisano
Godzinę temu, Ryb napisał(a):

Właśnie walczę z dylematem: kolejny Ranger vs. VW Amarok. Nie ma znaczenia, że to ten sam samochód, VW jest oczywiście bardziej premium.

;]

Ranger bardziej charakterny :) 

Napisano
10 minut temu, bergerac napisał(a):

Ranger bardziej charakterny :) 

Tak. Za to w Amaroku można dużo taniej mieć pod maską V6, jest o wiele lepsze wnętrze (fotele VW są wygodniejsze) i VW daje 5 lat/250 kkm gwarancji. Dla odmiany Ford szykuje PHEVa o mocy 280KM i robi na niego promocję na start. Trudny wybór.

:ok:

Edytowane przez Ryb

Napisano
10 godzin temu, Ryb napisał(a):

Tak. Za to w Amaroku można dużo taniej mieć pod maską V6, jest o wiele lepsze wnętrze (fotele VW są wygodniejsze) i VW daje 5 lat/250 kkm gwarancji. Dla odmiany Ford szykuje PHEVa o mocy 280KM i robi na niego promocję na start. Trudny wybór.

:ok:

Weź oba. 

Napisano
W dniu 14.07.2025 o 19:46, kaczorek79 napisał(a):

4. jeździ Golfem jakąś chwilę, bo wystawiam ogłoszenie nieco drożej, jak się dobrze sprzeda, to kupujemy dla niej jakieś świeższe z segmentu B

Ten?

https://www.olx.pl/d/oferta/volkswagen-golf-vii-2017-1-0-CID5-ID16tKHt.html

Napisano
W dniu 14.07.2025 o 19:46, kaczorek79 napisał(a):

Nie ma większego znaczenia, bo małe MQB z 1.0 TSI to wszystko jeden pies, a różnice polegają na wyglądzie skorupy i tu gust tylko może decydować. Za +/- 40 tys Arony się nie kupi, chyba że białą podstawową z przebiegiem 200+ kkm. Żonie najlepiej w całej karierze prawa jazdy jeździło się Fabią 2, nie dziwię się, bo mi też leżała poza małą mocą. Nowa Fabia jej się z wyglądu nie podoba, Polo przypomina Golfa, a najbliżej jest do Ibizy FR, czy jakiejś Exellence, na ledach i z fajnym kolorem. Choć nie pała miłością do wyglądu tego auta, to jedynie przyjemność z jeżdżenia i jakość/wygląd wnętrza ma zrekompensować wygląd zewnętrzny.

Dzisiaj po rozmowie stwierdziliśmy, że

1. ja szukam sobie auta,

2. ona bierze wtedy Golfa VII,

3. sprzedajemy Mito

Zdziwisz się , ale są różnice od takich pierdółek jak lampka z tyłu po wyciszenie .

Napisano
W dniu 13.07.2025 o 12:31, kaczorek79 napisał(a):

Jakie opinie, co byście zrobili?

Wymienił żonę. 

A serio, to okleiłbym to Mito... Może jakieś fajne "malowanie wyścigowe" w paski na masce i dachu, albo w dwa kolory - dach inny niż reszta - grafitowy wygłądałby czadowo

Edytowane przez grogi

Napisano
W dniu 15.07.2025 o 12:03, kaczorek79 napisał(a):

uwaga... zmiana planów, bo ma być Mazda 2 w kolorze bordo, albo niebieskim. Używka 6-7 letnia, podoba jej się bardzo, a wcześniej ja tego nie chciałem proponować ze względu na błędnie zaprojektowaną skrzynię biegów. Cóż.

Taka? Co ma się dziać z tą skrzynią?20240512_153218.jpg.3bfe05bfe4e42db1f456d0678b281b1b.jpg

Napisano
  • Autor
18 minut temu, Tomrad napisał(a):

Taka? Co ma się dziać z tą skrzynią?20240512_153218.jpg.3bfe05bfe4e42db1f456d0678b281b1b.jpg

Tak. Ma być niebieska, albo bordowa. Kiedyś przejechałem się tym autem kawałek i byłem zaskoczony długością przełożeń. Wlazłem w dane i okazało się, że 1 bieg jedzie do 60, 2 bieg do 111, 3 bieg do 173! km/h. To nie są przełożenia dla auta z max momentem niecałe 150 Nm. Ciężko dobrać bieg do jazdy po mieście, bo albo jedziesz przepisowo na 3 biegu i obrotach poniżej 2 krpm, albo jedziesz na 2 biegu. Ruszanie w korku też będzie męczące przy tak długiej jedynce, a o ruszeniu z dwójki kiedy auto się toczy można zapomnieć.

Trafiłem też na jakiś test Mazdy 2 w czasopiśmie i jako główna wada było właśnie o przełożeniach skrzyni.

Napisano
18 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

... Wlazłem w dane i okazało się, że 1 bieg jedzie do 60, 2 bieg do 111, 3 bieg do 173! km/h. To nie są przełożenia dla auta z max momentem niecałe 150 Nm. Ciężko dobrać bieg do jazdy po mieście, bo albo jedziesz przepisowo na 3 biegu i obrotach poniżej 2 krpm, albo jedziesz na 2 biegu. Ruszanie w korku też będzie męczące przy tak długiej jedynce, a o ruszeniu z dwójki kiedy auto się toczy można zapomnieć.

Trafiłem też na jakiś test Mazdy 2 w czasopiśmie i jako główna wada było właśnie o przełożeniach skrzyni.

Hmm,co prawda Mazdy głównie używa żona, ale nie zauważyłem by przełożenia były jakieś problematyczne. Na 1 i 2 nawet czuć ten wyższy moment obrotowy jak chce się szybko ruszyć. Da się też jechać delikatnie 50km/h na 5 biegu bez szarpania z obrotami 1200-1300. Ogólnie uważam że skrzynia chodzi fajnie. Może to kwestia mocy silnika? U nas wariant najsłabszy 1.5 75KM.

Napisano
32 minuty temu, Tomrad napisał(a):

Hmm,co prawda Mazdy głównie używa żona, ale nie zauważyłem by przełożenia były jakieś problematyczne. Na 1 i 2 nawet czuć ten wyższy moment obrotowy jak chce się szybko ruszyć. Da się też jechać delikatnie 50km/h na 5 biegu bez szarpania z obrotami 1200-1300. Ogólnie uważam że skrzynia chodzi fajnie. Może to kwestia mocy silnika? U nas wariant najsłabszy 1.5 75KM.

Tam można bez problemu wgrać mocniejszy soft :spy: 

Napisano
W dniu 13.07.2025 o 14:07, kaczorek79 napisał(a):

Plusy zmiany Golfa na coś nowszego:

1. Auto będzie się kobiecie podobać

2. Będzie miał jakieś tam nowsze systemy bezpieczeństwa typu front assist (nie wiem czy to zaleta, czy wada)

Minusy sprzedaży Golfa:

1. Kosmici z ogłoszenia

2. Strata z jego realnej wartości 

3. Żal mi tak dobrego auta oddać do obcych

Może tak. Naucz się na błędach innych ;)

Ja na początku tego roku sprzedałem Golfa 7. Był elektryczny. Zostawiłem Golfa 8, bo był zwyczajnie nowszy.

I do tej pory żałuję, że nie zostawiłem tej 7ki, a nie pozbyłem się 8mki. Serio.

Jakbym mógł wrócić czas, to bym tego eGolfa zostawił i zajeździł.

Nie polepszysz sobie.

A chyba jesteś mechanikiem i sam coś naprawiasz.

Dla mnie jakaś tam usterka to zwyczajnie duża upierdliwość. Muszę umawiać się do mechanika, podstawić auto, wrócić jakoś (hulajnoga lub muszę prosić żonę), później jechać po auto. W nawale obowiązków i zajęć moich i dzieci to rozwala często cały kalendarz.

Jakbym sam się tym trudnił, to pewnie bym nie myślał o sprzedaży dobrego auta przed momentem jakby mu groziła biodegradacja lub wtedy jakby było ryzyko jechać tym gdzieś dalej.

Co do Mito to nie wiem. To zdaje się bliźniak GP. Teściu ma, co jakiś czas coś wymienia i jeździ. Z tym, że to ich GP ma już chyba ponad 15 lat, ale przebieg w okolicach tylko 100kkm.

Z racji tej, że tam jest problem z lakierem, a Ty lakiernikiem nie jesteś, więc to koszt i usługa niewiadomej jakości, to bym właśnie to auto sprzedawał jak masz potrzebę. Jak godzisz się z oklejeniem i nie jest to jakiś koszt z sufitu, a efekt dobry, to ja bym chyba poszedł w tym kierunku.

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, Tomrad napisał(a):

Nie chodzi o moc, bo wszystkie warianty 1.5 mają ten sam moment obrotowy, a to on jest potrzebny na niskich obrotach. Ja byłem zdziwiony, potem okazało się, że testujący profesjonalista też i opisał to w teście.

Pewnie kwestia przyzwyczajenia, że auto po puszczeniu sprzęgła na jedynce od razu jedzie dość szybko (jazda w korku), tu akurat w Mito jest fajna skrzynia, że można strzelić ze sprzęgła bez dodawania gazu i nie zgaśnie, tylko pojedzie, bo ma bardzo krótką jedynkę. Lubię Mito do jazdy po mieście.

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, wujek napisał(a):

Tam można bez problemu wgrać mocniejszy soft :spy: 

Można, u nas biorą 1000 zł w Vtechu za odblokowanie Skyactiv. W przypadku 1.5, to jest 115 KM, jednak to tylko moc max, ograniczenia są w przymykaniu przepustnicy powyżej pewnych obrotów.

Napisano
  • Autor

@kravitz Gdybym tak wszystkich słuchał, to najlepiej jest pozbyć się mk7 i wrócić do mk5, albo mk6, bo wiadomo, że wszystko co nowsze, to...qpa. Ja rozumiem Twoje rozterki, sam wziąłem na weekend mk8,5 i nie zrobiło wow. Wówczas powiedziałem Żonie, że będziemy jeszcze długo jeździć siódemką. Teraz pojawiła się opcja wzięcia nowszego auta, pomyślałem, jak nie teraz, to kiedy. Tymbardziej, że chcę zmienić na GTI. Jestem w trakcie rozmowy o aucie, tylko właśnie zacząłem urlop na wyjeździe. Więcej się wyklaruje za 2 tygodnie. 

Odnośnie mk7, kocham to auto za to, że działa zawsze tak, jakbym chciał, ma wyposażenie niemal wystarczające na moje potrzeby, jest szybki jak trzeba i bardzo oszczędny jak chcę. Ale, no właśnie zrobiłem nim osobiście 110 kkm, eksploatuję ponad 5 lat i zaczyna mi się nudzić, a wygląd (bardziej design) zaczyna powoli mowić, że to auto zaprojektowano 13 lat temu.

Napisano
15 godzin temu, kaczorek79 napisał(a):

Można, u nas biorą 1000 zł w Vtechu za odblokowanie Skyactiv. W przypadku 1.5, to jest 115 KM, jednak to tylko moc max, ograniczenia są w przymykaniu przepustnicy powyżej pewnych obrotów.

Ciekawe czy da się to jakoś ogarnąć bo różnica w mocy dość duża. 

Napisano

4 minuty temu, wujek napisał(a):

Troche mozna poprawic, ale to silnik wolnossacy wiec nie oczekiwalbym cudow i bardziej odczuwalen z AT.

W Wawie to robi disi-tune, kiedys byl na AK, ale juz nie zaglada raczej.

https://disi-tune.pl/

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, wujek napisał(a):

Obserwowałem na obd2, co się dzieje w Alfie Mito, która ma 78 KM, a jest taki sam silnik 95 i 100 KM w Pandzie 100HP. Po prostu przy 4500 rpm obroty nadal rosną, ale przepustnica się przymyka pomimo pedału gazu w podłodze. Odblokowanie mocy polega ma zmianie pracy przepustnicy. Max moment pozostaje bez zmian, bo jest osiągany poniżej tych blokowanych wartości. 

Napisano
W dniu 15.07.2025 o 19:52, wujek napisał(a):

Nie wiem spojrzałem na formentora po FL i wszystko można wyłączyć plus moduł od burtecha żeby pamiętał tryby jazdy i start stop. Golf 8 wyłączałem koledze z ak i działa. 

To pewnie byłem ja i potwierdzam, wszystko działa (w sensie że nie działa ;] ) jak trzeba ;]

Napisano
  • Autor
6 minut temu, kravitz napisał(a):

To pewnie byłem ja i potwierdzam, wszystko działa (w sensie że nie działa ;] ) jak trzeba ;]

Ale to w Golfie 8? 

@wujek W G8.5 nic nie wyłączysz na stałe, sfd2 rządzi póki co.

Napisano
3 godziny temu, kaczorek79 napisał(a):

Ale to w Golfie 8? 

@wujek W G8.5 nic nie wyłączysz na stałe, sfd2 rządzi póki co.

Może 8,5 jescze nie ograli. Ale w Terramar i niej Cuprze po FL już mona działać :spy: 

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, wujek napisał(a):

Może 8,5 jescze nie ograli. Ale w Terramar i niej Cuprze po FL już mona działać :spy: 

Jakim sprzętem? Wszędzie piszą, że obd11 nawet w wersji pro na starszej kostce nie ruszy sfd2 nigdy, bo sprzętowo za słabe. Ja mam właśnie ten interfejs w wersji jeszcze bezterminowej i ciekawi mnie. Piszą, że tylko odczyt i kasowanie błędów, podgląd parametrów, natomiast kodowania i adaptacji nie ruszy.

Napisano
15 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

Jakim sprzętem? Wszędzie piszą, że obd11 nawet w wersji pro na starszej kostce nie ruszy sfd2 nigdy, bo sprzętowo za słabe. Ja mam właśnie ten interfejs w wersji jeszcze bezterminowej i ciekawi mnie. Piszą, że tylko odczyt i kasowanie błędów, podgląd parametrów, natomiast kodowania i adaptacji nie ruszy.

To mam dla golfa 8.5. Wyłączenie ISA plus pamięć lane assist w starej wersji na androida. A to postawa żeby jeździć. A tu masz kostki które zapamiętują np drive mode i inne fajne rzeczy. https://burteq.com/products/vw-golf-8-memory-module

Oni to omijają w obd11 musisz podnieść maskę i inne cuda ale działa. 

IMG_7808.jpeg

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, wujek napisał(a):

Oni to omijają w obd11 musisz podnieść maskę i inne cuda ale działa. 

cośIMG_7808.jpeg

Coś więcej? Na forum obd11 piszą na bieżąco, że się nie da nic zmienić.

Napisano
Godzinę temu, kaczorek79 napisał(a):

Coś więcej? Na forum obd11 piszą na bieżąco, że się nie da nic zmienić.

Jak wejdziesz w garaż w apce to możesz wybrać dowolne auto i wtedy można sprawdzić. Najnowsze modele po fl mają mocno okrojoną ofertę. Trzeba poczekać z pół roku aż ogarną. Nie mam nikogo z golfem 8.5 ale w 8 co nicy też sfd wszystko działa ale też trzeba było czekać aż ogarną.