Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Porsche gasi światło?

Featured Replies

Napisano
3 godziny temu, PawelWaw napisał(a):

widze ze w audi obsluga jak w tesli, tez cie maja gdzies ;]

Niestety, jest slabo. Tak samo jak słaby byl odbior auta, ale to chyba wynika z polityki poszczególnych dilerów.

Napisano
8 minut temu, prawoimotoryzacja napisał(a):

Ale i tak jest więcej niz w elektryku 😁

Przy sportowym wydechu cos tam sobie pierdzi i strzela, ale 2.0 faktycznie szału nie robi...

A to sportowego nigdy nie słyszałem.;]

Ja lubię ciszę w samochodach:skromny:

Napisano
37 minut temu, format napisał(a):

Musisz klepnąć mejla do CEO że jest źle poinformowany i ich model biznesowy ma się dobrze. Żadne Chiny im nie straszne.

Wysyłam Olivierowi piosenkę… :phi:

Edytowane przez G.O.A.T.

Napisano
W dniu 22.07.2025 o 10:54, rwIcIk napisał(a):

Ja w Volvo byłem z żoną nawet przyzwoicie ubrany i dopiero po kilkunastu minutach szwędania się ktoś nami zainteresował się, zaproponował kawę i poczekanie aż któryś ze sprzedawców skończy klikanie w klawiaturę ;]

W dobrym tonie jest dać trochę czasu klientowi - zwłaszcza jak ogląda dema. Nie można go poganiać.
Jak ktoś chce od razu kontaktu to podchodzi do działu sprzedaży i tam uzyska to co chce.
Nic mnie tak wkurzało jak pytania "w czym mogę pomóc" po wejściu do obiektu...
Natomiast jak ktoś kręci się spory kawał czasu - można mu zadać pytanie - czy czegoś szuka i wtedy zaeragować

Napisano
21 minut temu, pawel_78 napisał(a):

W dobrym tonie jest dać trochę czasu klientowi - zwłaszcza jak ogląda dema. Nie można go poganiać.
Jak ktoś chce od razu kontaktu to podchodzi do działu sprzedaży i tam uzyska to co chce.
Nic mnie tak wkurzało jak pytania "w czym mogę pomóc" po wejściu do obiektu...
Natomiast jak ktoś kręci się spory kawał czasu - można mu zadać pytanie - czy czegoś szuka i wtedy zaeragować

Nie no Ok 👍 

Też nie lubię jak ktoś od razu doskakuje i pyta w czym mogę pomóc 👍

Ale w naszym przypadku trochę już długo kręciliśmy się po salonie. Obejrzeliśmy już wszystkie dema  😄

Napisano
W dniu 22.07.2025 o 10:11, format napisał(a):

PS. Kupiłem też CX60, co akurat było błędem wynikającym z sentymentu do marki, ale to inna historia.

psuje się?

Napisano
58 minut temu, deszczowyRoman napisał(a):

psuje się?

To auto ma na dosyć długą listę problemów. Swego czasu Mazda prowadziła tu na forum niezłą kampanię reklamową, ale nagle marketingowcy się zmyli. A raczej dostali angaż u Chińczyków ;].

https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=626&t=217912

https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=625&t=218484

Edytowane przez kadu

Napisano
20 minut temu, kadu napisał(a):

To auto ma na dosyć długą listę problemów. Swego czasu Mazda prowadziła tu na forum niezłą kampanię reklamową, ale nagle marketingowcy się zmyli. A raczej dostali angaż u Chińczyków ;].

https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=626&t=217912

https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=625&t=218484

Trochę przypomina to wątek dotyczący Alfy: https://www.forum.alfaholicy.org/mito_giulietta/45351-usterki_po_10_tys_wiecej_km.html

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, deszczowyRoman napisał(a):

psuje się?

Aż tak to nie, ale jest bardzo niedopracowanym samochodem z wadami typu trzęsące się podczas jazdy szkło lusterka zewnętrznego (usterka ostatni raz spotykana we Fiacie 126p). Generalnie Mazda starała się tym modelem zrobić kilka kroków naprzód nie mając zbyt dużego know how.

Natomiast to co się dzieje z tymi sześciocylindrowymi dieslami to jest niezła komedia :) 

Napisano
13 minut temu, format napisał(a):

Aż tak to nie, ale jest bardzo niedopracowanym samochodem z wadami typu trzęsące się podczas jazdy szkło lusterka zewnętrznego (usterka ostatni raz spotykana we Fiacie 126p). Generalnie Mazda starała się tym modelem zrobić kilka kroków naprzód nie mając zbyt dużego know how.

Natomiast to co się dzieje z tymi sześciocylindrowymi dieslami to jest niezła komedia :) 

Drgajace lusterko kierowcy to byl standard w  CX-5, wiec raczej cecha nia wada ;]

Napisano
12 minut temu, format napisał(a):

Aż tak to nie, ale jest bardzo niedopracowanym samochodem z wadami typu trzęsące się podczas jazdy szkło lusterka zewnętrznego (usterka ostatni raz spotykana we Fiacie 126p). Generalnie Mazda starała się tym modelem zrobić kilka kroków na przód nie mając zbyt dużego know how.

A co sie dzieje bo bylem mocno zainteresowany dieslem?

Napisano
  • Autor
Teraz, deszczowyRoman napisał(a):

A co sie dzieje bo bylem mocno zainteresowany dieslem?

Uwielbia się gotować, wywalać płyn i przedmuchiwać wodę z kanałów wodnych do cylindrów. Na FB są ludzie którzy mają trzeci silnik i na przykład drugą skrzynię (bo ta też się sypie) przy przebiegach kalibru 60kkm. Aha, oczywiście popyt w ASO na silniki jest tak duży że aktualnie dostajesz zastępczy i czekasz kilka miesięcy aż przyjdzie nowy piec.

Napisano
2 minuty temu, format napisał(a):

Uwielbia się gotować, wywalać płyn i przedmuchiwać wodę z kanałów wodnych do cylindrów. Na FB są ludzie którzy mają trzeci silnik i na przykład drugą skrzynię (bo ta też się sypie) przy przebiegach kalibru 60kkm. Aha, oczywiście popyt w ASO na silniki jest tak duży że aktualnie dostajesz zastępczy i czekasz kilka miesięcy aż przyjdzie nowy piec.

Wyglada na to, ze przebili nawet 2,2 ktory byl niezlym kiblem :hehe:

Napisano

I gdzie jest ten typ od testów w Auto Świat, wg którego to był najlepszy silnik na świecie? Zniknął razem ze wspomnianą gazetą ;].

Napisano
Godzinę temu, format napisał(a):

Nie może być przecież to najlepsze auto z jeszcze lepszym silnikiem. Tak czytałem swego czasu na AK :skromny:.

Jeżeli tak to wygląda to Japończycy kolejny raz udowadniają, że nie umią w diesle :).  

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, sherif napisał(a):

Nie może być przecież to najlepsze auto z jeszcze lepszym silnikiem. Tak czytałem swego czasu na AK :skromny:.

Jeżeli tak to wygląda to Japończycy kolejny raz udowadniają, że nie umią w diesle :).  

Bo na papierze to jest bardzo fajne auto. Kupiłem je żonie, niestety nie chce nim jeździć i musiałem jej dać Teslę. Teraz używam Mazdy właściwie tylko do ciągnięcia przyczepy i ewentualnie jakichś wyjazdów z psem.

Napisano
1 godzinę temu, format napisał(a):

to całe szczescie ze Dealer mazdy dał  o ile dobrze pamiet rabat  9 k na diesla.

Napisano

Dobrze że w EVkach cud miód malina :cfaniak2:

Tak źle nie było od 10 lat. W Tesli coraz gorzej

Tesla należąca do Elona Muska zaprezentowała kwartalne wyniki. To jeden z najgorszych wyników finansowych spółki od dekady. Firma poinformowała o drugim z rzędu kwartale spadku przychodów w ujęciu rok do roku.

Na początku lipca Tesla poinformowała o 14-proc. spadku dostaw pojazdów w ujęciu rok do roku, do 384 tys. w drugim kwartale. Dostawy są najbliższym przybliżeniem sprzedaży pojazdów elektrycznych raportowanej przez Teslę. Do tego akcje spółki spadły o około 18 proc. w tym roku, co stanowi najgorszy wynik wśród spółek technologicznych o dużej kapitalizacji.

:phi:

Napisano
Godzinę temu, G.O.A.T. napisał(a):

Dobrze że w EVkach cud miód malina :cfaniak2:

Tak źle nie było od 10 lat. W Tesli coraz gorzej

Tesla należąca do Elona Muska zaprezentowała kwartalne wyniki. To jeden z najgorszych wyników finansowych spółki od dekady. Firma poinformowała o drugim z rzędu kwartale spadku przychodów w ujęciu rok do roku.

Na początku lipca Tesla poinformowała o 14-proc. spadku dostaw pojazdów w ujęciu rok do roku, do 384 tys. w drugim kwartale. Dostawy są najbliższym przybliżeniem sprzedaży pojazdów elektrycznych raportowanej przez Teslę. Do tego akcje spółki spadły o około 18 proc. w tym roku, co stanowi najgorszy wynik wśród spółek technologicznych o dużej kapitalizacji.

:phi:

Ma doświadczenie, już nieraz odbijaj się od dna, czy zadłużał jedną spółkę, ratując inną.

Nie miał za to doświadczenie, że polityka szkodzi biznesowi. Ciekawe czy wyciągnie z tego wnioski. Już z którejś jego spółki usunęli go z zarządu, za działanie na niekorzyść spółki. Może i tak to sie skończy, tylko na kogo wtedy @PawelWaw będzie referował :nie_wiem:

Napisano
18 minut temu, sherif napisał(a):

Nie miał za to doświadczenie, że polityka szkodzi biznesowi. Ciekawe czy wyciągnie z tego wnioski.

Biorąc pod uwagę, ze zakłada partię (a przynajmniej to ogłosił) to chyba nie bardzo

Napisano
20 godzin temu, Maciej__ napisał(a):

Wyglada na to, ze przebili nawet 2,2 ktory byl niezlym kiblem :hehe:

te historie z podlinkowanego wyżej forum mazdy przypominają mi znajomego z pracy, który jakoś około 2008 roku kupił nówkę mazdę 6. Ja wtedy kupiłem Fiata Bravo i wymienialiśmy się dośwadczeniami. Oba się psuły z tym że mój Fiat jednak ani razu nie zaliczył lawety i zawsze mnie dowiózł, czy to z padniętą półosią, czy pękniętą sprężyną. ;]  A ta mazda to był naprawdę dramat kilka razy większy. Gość dużo jeździł służbowo, trasy, ciągle wracał na lawecie, w tym aucie psuło się dosłownie wszystko. Wygląda na to, że ta firma raz na czas ma potrzebę wypuścić jakiś totalny budel.

Napisano
35 minut temu, maro_t napisał(a):

te historie z podlinkowanego wyżej forum mazdy przypominają mi znajomego z pracy, który jakoś około 2008 roku kupił nówkę mazdę 6. Ja wtedy kupiłem Fiata Bravo i wymienialiśmy się dośwadczeniami. Oba się psuły z tym że mój Fiat jednak ani razu nie zaliczył lawety i zawsze mnie dowiózł, czy to z padniętą półosią, czy pękniętą sprężyną. ;]  A ta mazda to był naprawdę dramat kilka razy większy. Gość dużo jeździł służbowo, trasy, ciągle wracał na lawecie, w tym aucie psuło się dosłownie wszystko. Wygląda na to, że ta firma raz na czas ma potrzebę wypuścić jakiś totalny budel.

O to coś jak u nas Insygnia. Sporo delegacji wracała na lawecie. Jednak jest tego pewien plus, mieliśmy zagwarantowane auto zastępcze min tej samej klasy. Po 3 latach z kolegą przetestowaliśmy chyba wszystkie modele kl D :phi:.

Napisano
47 minut temu, G.O.A.T. napisał(a):

Porsche w ruinie :phi:

IMG_8599.jpeg

Daj spokój.

W Lipsku produkcja Macana idzie pełną parą, a i tak trzeba kilka miesięcy czekać. Chłopaki podniecają się kolorową chińszczyzną i czytają te strach-tabelki, jak to niemieckie auta wiszą nad przepaścią. VW miał już dawno upaść, a nawet na chwilę nie mieli zadyszki, tylko zwiększają moce przerobowe.

Napisano
8 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

Daj spokój.

W Lipsku produkcja Macana idzie pełną parą, a i tak trzeba kilka miesięcy czekać. Chłopaki podniecają się kolorową chińszczyzną i czytają te strach-tabelki, jak to niemieckie auta wiszą nad przepaścią. VW miał już dawno upaść, a nawet na chwilę nie mieli zadyszki, tylko zwiększają moce przerobowe.

Ci się śmieją z Niemcy rowery pompują ;)

Napisano
3 godziny temu, G.O.A.T. napisał(a):

Porsche w ruinie :phi:

IMG_8599.jpeg

właśnie miałem spytać, czy już doszliśmy do momentu, że należy stwierdzić: "tylko teslunia", czy jednak jeszcze trochę gry wstępnej jest potrzebne :hehe:

prawda jest taka, że Porsche ma dużą wartość marki luksusowej. Porównywanie z tą marką Tesli czy jakiegoś chińczyka to jak porównywanie Samsung Galaxy Watch do Rolexa.

Napisano
23 godziny temu, format napisał(a):

Bo na papierze to jest bardzo fajne auto. Kupiłem je żonie, niestety nie chce nim jeździć i musiałem jej dać Teslę. Teraz używam Mazdy właściwie tylko do ciągnięcia przyczepy i ewentualnie jakichś wyjazdów z psem.

Szkoda psa 😱

Napisano
3 godziny temu, bergerac napisał(a):

właśnie miałem spytać, czy już doszliśmy do momentu, że należy stwierdzić: "tylko teslunia", czy jednak jeszcze trochę gry wstępnej jest potrzebne :hehe:

prawda jest taka, że Porsche ma dużą wartość marki luksusowej. Porównywanie z tą marką Tesli czy jakiegoś chińczyka to jak porównywanie Samsung Galaxy Watch do Rolexa.

juz dawno nikt tak nie pojechał androidowcom :jem:

Edytowane przez PawelWaw

Napisano

A mnie wręcz wkurza jak wchodze do sklepu/salonu i po paru milisekundach mam na plecach sprzedawcę, który pyta w czym może pomóc [emoji1] 
Ale to nie mówisz mu wtedy że loda dla Ciebie albo kawę dla Żony? ;-)))
Napisano
9 godzin temu, bergerac napisał(a):

Najlepsze jedzenie jest w McDonaldzie bo sprzedają więcej porcji niż Disfrutar, to przecież jasne jest.  A do tego nie trzeba rezerwacji stolika czy czekania tygodniami a zanim pomyślisz że jesteś głodny to Twój hambuksik i frytki od dawna czekają na Ciebie pod lampami  :phi:

Edytowane przez G.O.A.T.

Napisano

Wychodzi na to, ze AK wie wiecej o sytuacji w Porsche niz CEO ;]

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

No tak a co? :hmm:

Jeden rabin mówi że upada, drugi rabin że nie. 

Generalnie nie możemy się mylić. :phi:

Edytowane przez G.O.A.T.

Napisano
1 minutę temu, G.O.A.T. napisał(a):

Najlepsze jedzenie jest w McDonaldzie bo sprzedają więcej porcji niż Disfrutar, to przecież jasne jest.  A do tego nie trzeba rezerwacji stolika czy czekania tygodniami. :phi:

Marki luksusowe rządzą się innymi prawami. Porsche jest ciekawą marką, bo nie jest rozumiana jako Luxury w czystym słowa tego znaczeniu, to nie jest Aston Martin, ale jednak auto dostępne również dla wyższej klasy średniej. 

Z drugiej strony rynek motoryzacyjny będzie miał swoje wyzwania, bo ciężko jest pogodzić technologię EV z byciem luksusowym. Kiedyś przewaga Porsche czy wyższych modeli BMW była w silnikach niedostępnych nigdzie indziej. Teraz pokazali silnik, który generuje 720 KM i waży 13 kg, nie będzie jak na tym polu wygenerować tak czystej przewagi.

Jest dużo wyzwań.

Napisano
4 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

to są po prostu dwie niezależne rzeczy. Porsche ma potrzebę restrukturyzacji kosztów z uwagi na spadki sprzedaży, szczególnie w Chinach (dużo luksusowych marek ma problem, Azja konsumencko leży), flagowe elektryki jak Tacyan szorują ze sprzedażą po dnie (chyba 50% założeń), prawie 30% cła do USA nie pomaga, zakładana marża operacyjna w 2025 ma wynieść połowę tej budżetowanej. CEO napisał, że w ciągu 4 latach zredukują prawie 2.000 etatów.

Napisano
Godzinę temu, bergerac napisał(a):

to są po prostu dwie niezależne rzeczy. Porsche ma potrzebę restrukturyzacji kosztów z uwagi na spadki sprzedaży, szczególnie w Chinach (dużo luksusowych marek ma problem, Azja konsumencko leży), flagowe elektryki jak Tacyan szorują ze sprzedażą po dnie (chyba 50% założeń), prawie 30% cła do USA nie pomaga, zakładana marża operacyjna w 2025 ma wynieść połowę tej budżetowanej. CEO napisał, że w ciągu 4 latach zredukują prawie 2.000 etatów.

Branża motoryzacyjna ma dużą bezwładność a projekty potrzebują nie tygodni, miesięcy ale lat a zmiana kierunku dekad. Wizja, projekt, testy, fabryka... to wszystko zajmuje lata i tak jak przygotowali się jakiś czas temu na bardzo szybkie przestawienie na EV kosztowało majątek, liczony pod konkretne wyniki i się okazało, że nie ma ebajki, tylko nagły napływ tanizny z Chin i US, którą ludzie całkiem akceptują, choć akurat to uderzyło bardziej w marki popularne. Marki luksusowe, będące z natury drogie i mniej dostępne, jak pisałeś były mega ze względu na technologię, duże i mocne silniki, właściwości jezdne czy ostatecznie spuściznę marki a kiedyś jeszcze osiągi a  teraz osiągi już nie są wyznacznikiem. Są tanie, dostępne i łatwe. Nie stanowią już wyznacznika fajności. 

Aktualnie dość łatwo jest wejść od zera, bez obciążeń dotychczasowej produkcji, działalności ale już po Tesli widać, że fakt, byli nowi, nowocześni ale na dzisiaj brakuje im tchu i świeżości. Ostatnie modele nie pokazały nic wielce nowego a odbiór przez rynek jest zdecydowanie poniżej oczekiwań. Jeszcze 4-5 lat temu to był sztos, dzisiaj to już praktycznie muzeum. 

A Porsche 911... bez względu na rocznik to Porsche 911. :cfaniak2:

Ale aby móc robić 911 trzeba w dużych ilościach tłuc popularne Macany, Cayenny. Ekonomii nie oszukasz. 

Musze pojechać... 

Edytowane przez G.O.A.T.

Napisano
13 godzin temu, G.O.A.T. napisał(a):

Ci się śmieją z Niemcy rowery pompują ;)

dlatego Porsche robi (a bardziej sprzedaje ze swoją naklejką) rowery 😄 

Napisano
7 godzin temu, Fili_P napisał(a):
W dniu 22.07.2025 o 13:53, Filipfm napisał(a):

A mnie wręcz wkurza jak wchodze do sklepu/salonu i po paru milisekundach mam na plecach sprzedawcę, który pyta w czym może pomóc emoji1.png 

Ale to nie mówisz mu wtedy że loda dla Ciebie albo kawę dla Żony? ;-)))

Widze duże doświadczenie i świadomość swoich potrzeb :) szanuję :gay:

Napisano
2 minuty temu, Filipfm napisał(a):

dlatego Porsche robi (a bardziej sprzedaje ze swoją naklejką) rowery 😄 

Rower? Nawet jednej koszulki czy czapeczki nie mam z logo Porsche a gdzie rower... :ooniee:

Napisano
4 minuty temu, G.O.A.T. napisał(a):

Rower? Nawet jednej koszulki czy czapeczki nie mam z logo Porsche a gdzie rower... :ooniee:

I to o zgrozo ... elektryczne! 

https://porsche.pl/personalizacja-i-serwis/ebike/

wydaje mi sie, ze gravela tez mieli w ofercie niedawno, ale cos mi sie nie chce pokazac w googlu

a ja mam koszulkę 😄 

produkt-proshe2.jpg

Edytowane przez Filipfm

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

To przecież oczywiste i zostało już dowiedzione przez @G.O.A.T. na kilka sposobów. Porsche ma się dobrze. Jaguar zresztą również. O Stellantisie który przeżywa rozkwit nawet nie mówiąc

Napisano
2 minuty temu, format napisał(a):

To przecież oczywiste i zostało już dowiedzione przez @G.O.A.T. na kilka sposobów. Porsche ma się dobrze. Jaguar zresztą również. O Stellantisie który przeżywa rozkwit nawet nie mówiąc

Jeszcze 10:00 nie ma a Ty już po pijaku mieszasz tematy... :facepalm:

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, G.O.A.T. napisał(a):

Jeszcze 4-5 lat temu to był sztos, dzisiaj to już praktycznie muzeum.

Mógłbyś tak w jednym zdaniu napisać że Tesla to dzisiaj muzeum? Chciałbym sobie podpis zrobić nowy :jem:

Napisano
1 godzinę temu, bergerac napisał(a):

Oczywiscie, co nie zmienia faktu, ze dzieje sie niekoniecznie dobrze i jako firma stoja przed powaznymi wyzwaniami...

Toogromna firma z duza tradycja i rozpoznawalna marka, wiec w takiej czy innej formie przetrwa i bedzie dalej produkowac auta.

Natomiast klika osob tutaj sugeruje, ze wszystko jest w najlepszym porzadku bo jedna fabryka pracuje pelna para, a sprzedaz w losowo wybranym kraju akurat wzrosla ;]

Chlopski rozum i dowody anegnotyczne slabo sie jednak sprawdzaja w przypadku oceny kondycji firmy ;) 

Napisano
Teraz, format napisał(a):

Mógłbyś tak w jednym zdaniu napisać że Tesla to dzisiaj muzeum? Chciałbym sobie podpis zrobić nowy :jem:

Jak wytrzeźwiejesz to sobie jakoś poradzisz z tym trudnym zadaniem a jak nie to użyj AI. :phi:

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

Natomiast klika osob tutaj sugeruje, ze wszystko jest w najlepszym porzadku bo jedna fabryka pracuje pelna para, a sprzedaz w losowo wybranym kraju akurat wzrosla ;]

Wydaje się że mniej więcej jedna. I niech kamieniem rzucić tej kto nie wiedział że tak będzie. 

5 minut temu, G.O.A.T. napisał(a):

Jak wytrzeźwiejesz to sobie jakoś poradzisz z tym trudnym zadaniem a jak nie to użyj AI. :phi:

10 minut temu, G.O.A.T. napisał(a):

Jeszcze 10:00 nie ma a Ty już po pijaku mieszasz tematy... :facepalm:

Dyskusja z tobą przypomina naśmiewanie się z upośledzonego intelektualnie dziecka. Dlatego też pozwolę sobie jej jednak nie kontynuować, bo to zwyczajnie nieeleganckie.

Napisano
49 minut temu, G.O.A.T. napisał(a):

Co  będziesz jakimiś tekstylnymi rzeczami się zagracał ;] głośniczek sobie kup :oki:

IMG_3061.jpeg.724e75a6a06f6cdfe5c2c88bc4dc723a.jpeg

Dziś będę w Porsche Design OUTLET w Metzingen może sobie jakiś drobiazg sprawię:hehe: 

Napisano
Teraz, format napisał(a):

Dyskusja z tobą przypomina naśmiewanie się z upośledzonego intelektualnie dziecka. Dlatego też pozwolę sobie jej jednak nie kontynuować, bo to zwyczajnie nieeleganckie.

Dobry tekst, musiałeś go w życiu wiele razy słyszeć... i długo czekać aby w końcu gdzieś wykorzystać. :phi:

Napisano
3 minuty temu, gobi napisał(a):

Co  będziesz jakimiś tekstylnymi rzeczami się zagracał ;] głośniczek sobie kup :oki:

IMG_3061.jpeg.724e75a6a06f6cdfe5c2c88bc4dc723a.jpeg

Dziś będę w Porsche Design OUTLET w Metzingen może sobie jakiś drobiazg sprawię:hehe: 

W tym roku właśnie zrobiłem wydech. Jest genialnie, brzmi prawie jak GT3, choć brakuje trochę obrotów ale i tak lepiej niż te nowe cichutkie turbawki :oki:

Aaaa, to głośnik jest... sorry, nie zauważyłem.  ;l

Edytowane przez G.O.A.T.