Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW urealnia cenniki

Featured Replies

Napisano
25 minut temu, iwik napisał(a):

Nikt tego nie kupuje. Można pewnie jeszcze wybierać z wyprzedaży 2024. Ciekawe czy kila już się pozbyła zapasów. 

Napisano
  • Autor
5 minut temu, wujek napisał(a):

Nikt tego nie kupuje. Można pewnie jeszcze wybierać z wyprzedaży 2024. Ciekawe czy kila już się pozbyła zapasów. 

Na poczatku roku próbowałem pytać o id3 to nie bylo dostępnych w PL prostszych wersji za normalne pieniądze. Był jakiś cennik wyprzedażowy zaczynający się od 130k circa, ale sprzedać chcieli tylko coś dopasionego za 180k.

Napisano
36 minut temu, iwik napisał(a):

Na poczatku roku próbowałem pytać o id3 to nie bylo dostępnych w PL prostszych wersji za normalne pieniądze. Był jakiś cennik wyprzedażowy zaczynający się od 130k circa, ale sprzedać chcieli tylko coś dopasionego za 180k.

Chinczyki im zaglądają do salonów. Trochę szkoda że nie mają nic do miasta. Trzeba czekać na id2 może wtedy coś się ruszy.

Napisano
  • Autor
21 minut temu, wujek napisał(a):

Trochę szkoda że nie mają nic do miasta

ID3 jest całkiem spoko do miasta właśnie wielkościowo, tylko nie może kosztować więcej niż 100k po dopłacie. 

Napisano
23 minuty temu, iwik napisał(a):

ID3 jest całkiem spoko do miasta właśnie wielkościowo, tylko nie może kosztować więcej niż 100k po dopłacie. 

To tak właśnie bedzie po obniżce.

Napisano
3 godziny temu, iwik napisał(a):

Tu w Szwecji Skoda Enyaq zawsze była droższa niż VW ID4.

Jest też oczywiście ładniejsza, zarówno zewnątrz i wewnątrz.

Jak brałem ID4, to chciałem Enyaq, ale nie było mnie stać.

image.png.2a37fef0c22a9e698f9bc7a84a1a685d.png

Napisano
2 godziny temu, HelixSv napisał(a):

Jak brałem ID4, to chciałem Enyaq, ale nie było mnie stać.

"Brałem VW bo nie było mnie stać na Skodę" - brzmi jak jakiś clickbait, gdyby nie to że jeździłem dopasioną Skodą i potwierdzam.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, bielaPL napisał(a):

Jeżeli ta cena z ogłoszenia to prawda (nawet z finansowaniem) to czapki z głów

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/volkswagen-id4-ID6HCbTp.html

Dla żony do rozwożenia dzieci i do pracy idealny (bo wiadomo, że dla :piekna: musi być suv, żeby nie było wstydu na Wilanowie). No i jest czerwony 😍

Ładnie ustawienie Chińczyków w narożniku (np leapmotor B10, który właśnie płynie do EU). :ok:

Ps. Jakbym nie kupił już ev, to szarpał bym jak żul zasiłek. Tylko chyba jednak w innym kolorze . 

Edytowane przez iwik

Napisano
17 godzin temu, iwik napisał(a):

Oni w salonie mieli tak zerowe parcie na sprzedaż ID że wcale nie dziwię się takim ruchom. W Skodzie była inna bajka. Ale cenny cennikowe, stąd też oddaliłem się w odwrotnym kierunku.

2 godziny temu, bielaPL napisał(a):

Jeśli tak to dożyliśmy już czasów gdzie BEV przed dopłatą jest tańszy niż ICE tej samej klasy. Ale ja bym to zweryfikował, bo wygląda zbyt optymistycznie, chyba że ma wliczone odszkodowanie za brak przycisków otwierania tylnych szyb ;l

Napisano
17 godzin temu, iwik napisał(a):

No i fajnie ale nie za 200k. Poza tym tam zawsze siedzi ten sam motor. Wizyta u tunera i pyk moc maksymalna :jem: 

Napisano
3 godziny temu, iwik napisał(a):

Ładnie ustawienie Chińczyków w narożniku (np leapmotor B10, który właśnie płynie do EU). :ok:

Jeżeli ta cena to prawda, to ja bym to nazwał inaczej niż ustawieniem chińczyków w narożniku. Jeśli cena jest realna, to jak byliśmy dymani do pojawienia się chińczyków rotfl

Napisano
5 minut temu, janusz napisał(a):

Jeżeli ta cena to prawda, to ja bym to nazwał inaczej niż ustawieniem chińczyków w narożniku. Jeśli cena jest realna, to jak byliśmy dymani do pojawienia się chińczyków rotfl

Tak, te ceny się ustawiły dziwnie na tym progu wynegocjowanym z Chinami ;)

Próg opłacalności jest pewnie dużo niżej, ale tu już UE zadbała, żebyśmy my jako klienci byli dalej dymani ;]

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, janusz napisał(a):

byliśmy dymani do pojawienia się chińczyków

Wydymani to zostali ci co uwierzyli w cenniki pocovidowe oraz bajki o lawinowym wzroście kosztów produkcji i kupili wtedy samochody elektryczne. 

Napisano
3 godziny temu, komor napisał(a):

wliczone odszkodowanie za brak przycisków otwierania tylnych szyb

A weź mi nie przypominaj...

Najgorzej było przy kontroli paszportowej, wjezdzaniu na promy, płatności za autostrady. 

Chciałem opuszczać szybę, ale przypadkiem dotykałem "rear" i otwierałem okno z tyłu. 

🦥

Dla jakiś dziadowskich oszczędności...

Napisano
1 godzinę temu, kravitz napisał(a):

Tak, te ceny się ustawiły dziwnie na tym progu wynegocjowanym z Chinami ;)

Próg opłacalności jest pewnie dużo niżej, ale tu już UE zadbała, żebyśmy my jako klienci byli dalej dymani ;]

Przedtem byliśmy dymani, ale się nie cieszyliśmy, a teraz jesteśmy dymanki tylko delikatniej to się cieszymy ;]

Napisano
58 minut temu, HelixSv napisał(a):

A weź mi nie przypominaj...

Najgorzej było przy kontroli paszportowej, wjezdzaniu na promy, płatności za autostrady. 

Chciałem opuszczać szybę, ale przypadkiem dotykałem "rear" i otwierałem okno z tyłu. 

🦥

Dla jakiś dziadowskich oszczędności...

Moim zdaniem robiłeś to źle.

Powinieneś używac tych przycisków tylko do otwierania okien w przednich drzwiach.

Dla otwierania tych z tyłu....powinieneś sie odwrócić do tyłu i tam nacisnąć ;]

Napisano
8 minut temu, kravitz napisał(a):

Korby z tyłu rozwiązałyby problem ;] 

Napisano
Godzinę temu, iwik napisał(a):

Wydymani to zostali ci co uwierzyli w cenniki pocovidowe oraz bajki o lawinowym wzroście kosztów produkcji i kupili wtedy samochody elektryczne. 

Wtedy to czesto nawet spalinowe mialy ceny wyzsze niz obecnie ;]

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

Wtedy to czesto nawet spalinowe mialy ceny wyzsze niz obecnie ;]

Koniec czasów gdzie po 3-6 latach sprzedawałem auto w cenie zakupu lub minimalnie niższej :beksa:

Napisano
Teraz, komor napisał(a):

Koniec czasów gdzie po 3-6 latach sprzedawałem auto w cenie zakupu lub minimalnie niższej :beksa:

Nie ma znaczenia za ile sprzedawales, tylko ile trzeba bylo dolozyc do nowego.

Napisano
3 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

Nie ma znaczenia za ile sprzedawales, tylko ile trzeba bylo dolozyc do nowego.

A to dobre, bo mniej musiałem dołożyć niż 2 lata wcześniej gdybym chciał kupić właśnie ten samochód, excel perfecto ;]

Edytowane przez komor

Napisano
51 minut temu, kravitz napisał(a):

Powinieneś używac tych przycisków tylko do otwierania okien w przednich drzwiach.

Musiałbym zakleić te dotykowe REAR czarną taśma elektryczną. W sumie niegłupi pomysł. Ludzie z tyłu mogą sobie sami sterować swoimi lufcikami. 

Wspomnienia...

Napisano
10 godzin temu, bielaPL napisał(a):

i co zweryfikowac wam jutro czy prawdzie ogloszenie ? :)

musze niedlugo kupic jakiegos elektryka i mam metlik w glowie ;]

Napisano
39 minut temu, PawelWaw napisał(a):

Ważne że trzymasz kursor nad przyciskiem „kup” ;]
To sie tak liczy, jakbyś kupił dwa elektryki ;]

Napisano
Teraz, kravitz napisał(a):

Ważne że trzymasz kursor nad przyciskiem „kup” ;]
To sie tak liczy, jakbyś kupił dwa elektryki ;]

eee tak to jzu 5 kupilem przez wakacje ;]

Napisano
Teraz, PawelWaw napisał(a):

eee tak to jzu 5 kupilem przez wakacje ;]

Dodawali do ajfonow jako ładowarkę? ;]

Napisano
12 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

prawdziwe bo juz nieaktualne ;] 

Napisano
22 minuty temu, bielaPL napisał(a):

czyli sama prawda byla...

Napisano
22 godziny temu, kravitz napisał(a):

z tyłu są klawisze do podnoszenia szyb? Kur... ale niegospodarność! 

Skoro są z przodu (no prawie są - w sensie ich tam nie ma ale jak dobrze poklikasz to zadziała) to po co z tyłu 😄 

Edytowane przez Filipfm

Napisano
Teraz, Filipfm napisał(a):

z tyłu są klawisze do podnoszenia szyb? Kur... ale niegospodarność! 

Skoro są z przodu (no prawie są - w sensie ich tam nie ma ale jak dobrze poklikasz to zadziała) to co z tyłu 😄 

O, dobrze piszesz. Pasażer z tyłu powinien się wychylać do przodu ;]

BTW, poszukałem w google obrazków dla "przyciski od okien ID3" i "przyciski od okien Enyaq"

Mozna zgadywać które są od skody ;]

18488.jpg

10A959862NIFZ.jpg

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, bielaPL napisał(a):

Znaczy kupiłeś 🤣

Napisano
2 minuty temu, kravitz napisał(a):

Znajdz od Skody i pokaz ;]

za duzo oszustw jest w internecie, zebym tak ryzykowal :P

• 2 tygodnie później...
Napisano
2 minuty temu, zinger napisał(a):

Dobra oferta?

Screenshot_20250923_101322_Word.jpg.b6a0d06180a674842c631e7ab0a8b027.jpg

Płacisz 50k za auto przez 2 lata i na koniec zostajesz z niczym? Czy ja coś przekręciłem? :)

Ta wpłata początkowa jest oddawana Tobie jak będzie rządowa dopłata? Czy to idzie dla dealera?

Napisano
6 minut temu, kravitz napisał(a):

Płacisz 50k za auto przez 2 lata i na koniec zostajesz z niczym? Czy ja coś przekręciłem? :)

Ta wpłata początkowa jest oddawana Tobie jak będzie rządowa dopłata? Czy to idzie dla dealera?

Auto przez 2 lata kosztuje realnie 30tys (24 czynsz + vat), bo 30 dostajesz zwrot z doplaty po jakichs 6 miesiacach. Oczywistym jest, ze bez doplaty to nie ma sensu. Teraz ile takie id3 straci na wartości przez te 2 lata?

Edytowane przez zinger

Napisano
10 minut temu, zinger napisał(a):

Auto przez 2 lata kosztuje realnie 30tys (24 czynsz + vat), bo 30 dostajesz zwrot z doplaty po jakichs 6 miesiacach. Oczywistym jest, ze bez doplaty to nie ma sensu. Teraz ile takie id3 straci na wartości przez te 2 lata?

No właśnie pytam się kto dostaje dopłatę.

Bo widziałem takie oferty, gdzie wpłaty własnej nie było, bo dealer zakładał, że wpłatą będzie ta dopłata, na którą poczeka.

A z tej oferty żaden wariant nie wynika ;) Chyba że jest napisane, a ja nie widzę.

Napisano
7 minut temu, kravitz napisał(a):

No właśnie pytam się kto dostaje dopłatę.

Bo widziałem takie oferty, gdzie wpłaty własnej nie było, bo dealer zakładał, że wpłatą będzie ta dopłata, na którą poczeka.

A z tej oferty żaden wariant nie wynika ;) Chyba że jest napisane, a ja nie widzę.

Dopłatę załatwiasz sobie sam, tak to działa.

Napisano
24 minuty temu, zinger napisał(a):

rea;nie czy wg dealera? Masz wpisaną wartość auta chyba po tych 2 latach jakbys chciał wkykupic. W ofertach któe ja dostawalem to utrata wartości była na poziomie max 10% co bylo zalosne. A jak jakims cudem rząd dopłatę skasuje to masz niezle finansowanie ;) Ile z tej raty to ubezpieczenie bo VW FS raczej tani nie jest. 

Napisano
19 minut temu, lucash napisał(a):

rea;nie czy wg dealera? Masz wpisaną wartość auta chyba po tych 2 latach jakbys chciał wkykupic. W ofertach któe ja dostawalem to utrata wartości była na poziomie max 10% co bylo zalosne. A jak jakims cudem rząd dopłatę skasuje to masz niezle finansowanie ;) Ile z tej raty to ubezpieczenie bo VW FS raczej tani nie jest. 

Te oferty sa tak skonstruowane, ze wykup nie ma zadnego sensu. Z gory zakladasz najem i zwrot po okresie uzytkowania.

No i doplate musisz najpierw wylozyc, a potem dochodzic zwrotu.

Napisano
Godzinę temu, lucash napisał(a):

Realnie rzecz jasna.

Napisano

Ile z tej raty to ubezpieczenie bo VW FS raczej tani nie jest

Obstawiam, ze jakies 400 ale tu masz nie tylko pelny pakiet ale tez serwis czy auto zastępcze.

Napisano
1 godzinę temu, zinger napisał(a):

Dobra oferta?

Ja w przyszłym tyg odbieram Skodę Elroq 60. Wpłata własna 30kzł netto, rata miesięczna 918zł netto. Limit przebiegu 15kkm/rok, czas najmu 25 miesięcy. Wartość początkowa auta 170kzł brutto ZTCP.

Ta twoja oferta wydaje się atrakcyjna :ok:

Napisano
12 minut temu, sowik85 napisał(a):

Ja w przyszłym tyg odbieram Skodę Elroq 60. Wpłata własna 30kzł netto, rata miesięczna 918zł netto. Limit przebiegu 15kkm/rok, czas najmu 25 miesięcy. Wartość początkowa auta 170kzł brutto ZTCP.

Ta twoja oferta wydaje się atrakcyjna :ok:

Nie mam juz jdg, oferta dla fizoli. Nie patrze na wartości początkowe aut bo one nie do końca przekładają sie liniowo na rate i nie wykupuje auta na koniec. Wiec wysokość raty plus ewentualne koszty dod jak ubezp itp to dla mnie jedyny wyznacznik. VW daje praktycznie full pakiet, poza oponami.Ale moze da sie ich jeszcze pocisnąć.

Napisano
1 godzinę temu, zinger napisał(a):

Obstawiam, ze jakies 400 ale tu masz nie tylko pelny pakiet ale tez serwis czy auto zastępcze.

no to spoko oferta :oki: Samo ubezpieczenie to 400 PLN/msc jak nic. Więc masz 500 PLN/msc za najem auta. 

Napisano

no to spoko oferta :oki: Samo ubezpieczenie to 400 PLN/msc jak nic. Więc masz 500 PLN/msc za najem auta. 

Przyznam że trochę odpadłem od tematów księgowych, zatem mogę coś pokręcić.

Masz tam ceny netto, a zdaje się, że ubezpieczenie normalnie nie jest obarczone VATem.

A druga sprawa, to jak sprawa wygląda z taka fakturą za najem auta? Nadal to jest określenie się czy to auto jest 100% na firmę czy 50/50?

Czy może najmy idą 100% jako takie?

Bo jesli 50/50, to nie wygląda to tak fajnie, skoro w takim wypadku płacimy VAT za ubezpieczenie ;)

Napisano
32 minuty temu, kravitz napisał(a):

Masz tam ceny netto, a zdaje się, że ubezpieczenie normalnie nie jest obarczone VATem.

Słusznie. Polisy ubezpieczeniowe nie są obłożone VATem.

Faktura za najem auta wlicza się 100% w koszty i VAT przy aucie tylko do celów słuzbowych, a przy uzytku mieszanym 50% VAT i 75% czynszu netto w koszty.