Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Toyota Bigster

Featured Replies

Napisano
19 minut temu, zenek111 napisał:

chińczyki daja 7 lat gwarancji a Toyota czy Stellantis to daje 3 lata czy tam 5?

Subaru 8. I co w związku z tym? Być może trudno Ci w to uwierzyć ale gwarancja to taka umowa. Można ją dać nawet na 100 lat i małym druczkiem wyłączyć wszystko. Można też się wynieść z rynku jak Sedes i użytkownik zostanie z autem i gwarancją. Którą się może co najwyżej podetrzeć. I nic więcej. Takim to super miernikiem jest ta Twoja gwarancja. Wymyśl coś innego.

Napisano
9 minut temu, zenek111 napisał:

Podałem realny miernik, czas gwarancji.

Podasz jakiś przykład, kiedy w ostanim-siódmym roku gwarancji została naprawiona jakaś istotna usterka w chińskim aucie?

To chyba jest realne? Jak ten twój miernik?

Napisano
1 minutę temu, marcindzieg napisał:

Subaru 8. I co w związku z tym? Być może trudno Ci w to uwierzyć ale gwarancja to taka umowa. Można ją dać nawet na 100 lat i małym druczkiem wyłączyć wszystko. Można też się wynieść z rynku jak Sedes i użytkownik zostanie z autem i gwarancją. Którą się może co najwyżej podetrzeć. I nic więcej. Takim to super miernikiem jest ta Twoja gwarancja. Wymyśl coś innego.

Gwarancja gwarancją, a auto autem. Np. w Mitsubishi dawali za dopłatą rozszerzoną gwarancję do 5 lat i aż 300kkm przebiegu. Obejmowała wszystko, tak jak normalna gwarancja, poza ewidentnym zużyciem eksploatacyjnym - bez głupich i podstępnych wyłączeń. I co? I postanowiłem za nią nie dopłacać bo szkoda kasy. Te auta się po prostu nie psuły a producent dając taką ofertę tylko to potwierdzał. I co? I zaoszczędziłem kilka tysięcy, bo rzeczywiście nic się nie popsuło. Tak więc wolę sprawdzony produkt niż obietnice na papierze. Bo w obietnicach na papierze to akurat Chińczycy okazali się bardzo dobrzy.

ok

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, marcindzieg napisał:

Subaru 8. I co w związku z tym? Być może trudno Ci w to uwierzyć ale gwarancja to taka umowa. Można ją dać nawet na 100 lat i małym druczkiem wyłączyć wszystko.

No wiec trzeba porównac wyłaczenia i sobie mozna porównać kto daje większa pewność - to jest mierzalne porównanie

3 minuty temu, marcindzieg napisał:

Można też się wynieść z rynku jak Sedes i użytkownik zostanie z autem i gwarancją. Którą się może co najwyżej podetrzeć. I nic więcej. Takim to super miernikiem jest ta Twoja gwarancja. Wymyśl coś innego.

No nie, bardziej mierzalne niz warunki gwarancje jest zagladanie w szklana kulę kto będzie na rynku za 10 lat a kto nie będzie.

p.s. Seresa nigdy nie było, był prywatny importer.

Tak samo niedawno widziałem ze AVATR-a mozna kupic, ale to tez prywatny importer i jak on sie zwinie to nie znaczy ze AVATR sie wycofał

Napisano
3 minuty temu, zenek111 napisał:

No wiec trzeba porównac wyłaczenia i sobie mozna porównać kto daje większa pewność - to jest mierzalne porównanie

No to dochodzimy do meritum - jak jesteś w stanie sprawdzić tą pewność. Bo papier wszystko przyjmie.

Mi np. w Subaru wymienili w ramach akcji serwisowej wymienili poduszkę pasażera i jakiś zawór. Za darmo. W 10-letnim aucie bez historii, ściągniętym z Niemiec. A jak to jest z Chińczykami?

Napisano
15 minut temu, marcindzieg napisał:

A jak to jest z Chińczykami?

Nie zadawaj trudnych pytań, bo zenuś na nie nie odpowiada. Niewygodne są.

Napisano
27 minut temu, marcindzieg napisał:

Mi np. w Subaru wymienili w ramach akcji serwisowej wymienili poduszkę pasażera

To akurat pokłosie akcji Takata, nawet z Citroena do mnie się odezwali po 12 latach żebym się stawił na wymianę jaśków ;)

Napisano
22 minuty temu, Piotrus napisał:

To akurat pokłosie akcji Takata, nawet z Citroena do mnie się odezwali po 12 latach żebym się stawił na wymianę jaśków ;)

Nie bardzo maja wyjscie, bo takie akcje serwisowe zwiazane z bezpieczenstwem sa zglaszane do UOKiK.

Napisano
17 minut temu, Maciej__ napisał:

Nie bardzo maja wyjscie, bo takie akcje serwisowe zwiazane z bezpieczenstwem sa zglaszane do UOKiK.

Dokładnie tak. Żadna ich dobra wola tylko obowiązek.

Napisano
1 godzinę temu, zenek111 napisał:

Ale dlaczego bierzesz do porównania Toyotę a nie Stellantisa?

No i dlaczego tylko temat tego kto sie zwinie, a nie np. jakie w przyszłosci beda kosztyy serwisu w Toyocie i w chińczykach.

Parametrów jest wiele, wyrwanie sobie jednego i podpiecie pod jedna markę w żaden sposób nie decyduje o tym co z resztą zmiennych. Pozostaja domysły.

Jeśli mówimy o realnych miernikach to w sumie jest jeden, chińczyki daja 7 lat gwarancji a Toyota czy Stellantis to daje 3 lata czy tam 5?

To sa dopiero wartosci mierzalne, tutaj nie trzeba domysłów - tylko też, to tylko jeden z parametrów, ale choć określony cyferką a nie założeniem ze MG sie zwinie a Stelantis na pewno zostanie

Taki mały cytat z toyoty

Gwarancja Toyota Relax to program przedłużający ochronę używanych Toyot nawet do 10 lat lub 185 000 km przebiegu (w zależności co nastąpi wcześniej). Jest aktywowana bezpłatnie po wykonaniu przeglądu okresowego w Autoryzowanej Stacji Obsługi (ASO) Toyota i obejmuje usterki mechaniczne, elektryczne oraz elektroniczne.

Napisano
4 minuty temu, MarcG napisał:

Taki mały cytat z toyoty

Gwarancja Toyota Relax to program przedłużający ochronę używanych Toyot nawet do 10 lat lub 185 000 km przebiegu (w zależności co nastąpi wcześniej). Jest aktywowana bezpłatnie po wykonaniu przeglądu okresowego w Autoryzowanej Stacji Obsługi (ASO) Toyota i obejmuje usterki mechaniczne, elektryczne oraz elektroniczne.

W Citroenie/Peugeot tez jest cos podobnego, ale do wieku 8 lat i 160kkm.

Napisano

3 godziny temu, Piotrus napisał:

Wiem. Ale jakiś zawór też wymienili. A tego nie kojarze. Nieważne. Zobaczymy jak będzie u Chińczyków z takimi akcjami. Bo póki co nic niewiadomo.

Napisano

W 8letniej tribeca wymieni mi wahacze na akcji
W 10 letnim ouback robili poprawę zabezpieczenia antykorozyjnego + tylne przewody hamulcowe

W 6letnim outlanderze zaciski tył

Wysłane za pomocą Tapatalk

Napisano
1 godzinę temu, marcindzieg napisał:

Wiem. Ale jakiś zawór też wymienili. A tego nie kojarze. Nieważne. Zobaczymy jak będzie u Chińczyków z takimi akcjami. Bo póki co nic niewiadomo.

O ile jeszcze dana firma będzie na rynku za te 10lat. Jak się zawiną to nie będzie miał kto tego wymieniać.

Napisano
7 godzin temu, zenek111 napisał:

chińczyki daja 7 lat gwarancji a Toyota czy Stellantis to daje 3 lata czy tam 5?

Wszystko OK, papier przyjmie wszystko, dożywotnią gwarancję też.

Tylko co komu z gwarancji jak nawet części nie ma by się z niej wywiązać?

Napisano
14 godzin temu, Ryb napisał:

Tak więc wolę sprawdzony produkt

Jak by wszyscy woleli tylko i wyłącznie sprawdzony produkt, to jeździlibyśmy teraz jakimiś Fordami T czy innymi Daimlerami w najlepszym wypadku

A takie wynalazki jak Lambo, nie miały by szans powstać i utrzymać sie na rynku ;)

Napisano
1 godzinę temu, akisel napisał:

Jak by wszyscy woleli tylko i wyłącznie sprawdzony produkt, to jeździlibyśmy teraz jakimiś Fordami T czy innymi Daimlerami w najlepszym wypadku

A takie wynalazki jak Lambo, nie miały by szans powstać i utrzymać sie na rynku ;)

To nie o to chodzi żeby nie kupować. Tylko żeby kupujący miał świadomość zagrożeń. I tego, że cena nie wynika tylko z pazerności koncernów. Zresztą myślę że prędzej @Ryb kupi chińczyka niż najwięksi, tutejsi piewcy ich motoryzacji.

Napisano
2 godziny temu, akisel napisał:

Ale ja nikomu nie bronię ryzykować. Zauważam tylko, że istnieje duża różnica pomiędzy poziomem ryzyka tu i tu.

Napisano
39 minut temu, marcindzieg napisał:

Zresztą myślę że prędzej @Ryb kupi chińczyka niż najwięksi, tutejsi piewcy ich motoryzacji.

SsangYongiem i Jaguarem udowodniłem, że jestem nieobliczalny?

hehe

Napisano
Godzinę temu, Ryb napisał:

SsangYongiem i Jaguarem udowodniłem, że jestem nieobliczalny?

hehe

To to pikuś, ale za rower z silnikiem diesla powinieneś dzielić pokój z Twoim ulubionym kolegą od lorazepamu. zlosnik

Napisano
37 minut temu, ZUBERTO napisał:

To to pikuś, ale za rower z silnikiem diesla powinieneś dzielić pokój z Twoim ulubionym kolegą od lorazepamu. zlosnik

Jak tym dłużej pojeździć to faktycznie, lekarze bez dyskusji wystawiają skierowania.

hehe

Napisano
  • Autor
22 godziny temu, Ryb napisał:

Ludzkiego czasu na to szkoda ale masz coś, co Ci może rozjaśni:

Super, ale wciąż brak "mierzalnych wskaźników", ale te argumenty są ok.

Natomiast takie kontraargumenty:

"Stany Zjednoczone są jedynym militarnym supermocarstwem świata: wydają na siły zbrojne więcej niż dziesięć kolejnych krajów łącznie. Chiny natomiast stały się jedynym na świecie supermocarstwem w przetwórstwie przemysłowym . Produkcja Chin przewyższa produkcję dziewięciu następnych krajów na liście razem wziętych."

Skoro produkcja przemysłowa Chin wciaz rośnie i jest konkurencyjna to wieksze szanse ze przyszłość firm przemysłowych (w tym samochodowych) nalezy do Chin skoro juz dziś proporcje produkcji samochodowej wygladaja tak:

Global_Car_Production_SITE.jpg

Mówi sie ze chińskich marek jest za duzo i beda upadac. Możliwe, ale to w wiekszosci mogą być przejecia takie jak Opel do Stelantisa.

No i skoro jest zagrozenie upadkiem chińskich marek to jeszcze bardziej zagrożone staja sie europejskie - no przynajmniej tak by było na wolnym rynku.

Tak naprawde główna szansa ze 10 - 20 lat Chiny nie przejmą europejskiej motoryzacji leży w cłach i ograniczeniach, a wiec zaprzeczeniu wolnego rynku.

Choc na dziś nastroje wśród społeczeństwa wygladaja troche inaczej niz w tym wątku

No image preview

Za 10 lat auta z Chin mogą rządzić na europejskich ulicac...

Za dekadę chińskie auta będą najpopularniejsze w Europie - tak wskazało 47 proc. uczestników badania Santander Consumer Multirent. Trzy czwarte ankietowanych uważa, że chińskie pojazdy mogą być altern

Edytowane przez zenek111

Napisano
  • Autor
23 godziny temu, ghost2255 napisał:

Podasz jakiś przykład, kiedy w ostanim-siódmym roku gwarancji została naprawiona jakaś istotna usterka w chińskim aucie?

To chyba jest realne? Jak ten twój miernik?

To podaj przykład chińskiego auta którego nie naprawiono w 7 roku gwarancji. Podaj moze przykład chińskich 7-latków co sie zepsuły.

Napisano
  • Autor
22 godziny temu, marcindzieg napisał:

No to dochodzimy do meritum - jak jesteś w stanie sprawdzić tą pewność. Bo papier wszystko przyjmie.

Mi np. w Subaru wymienili w ramach akcji serwisowej wymienili poduszkę pasażera i jakiś zawór. Za darmo. W 10-letnim aucie bez historii, ściągniętym z Niemiec. A jak to jest z Chińczykami?

To super ze Subaru ma przewagę nad chińczykami.

To teraz trzeba przenalizowac pozostałe 99% zachodnich marek

Napisano
  • Autor
21 godzin temu, MarcG napisał:

Taki mały cytat z toyoty

Super, Renault też ma coś takiego W końcu dyskusja o argumentach i realnych wskaźnikach

Napisano
  • Autor
16 godzin temu, ZUBERTO napisał:

Wszystko OK, papier przyjmie wszystko, dożywotnią gwarancję też.

Tylko co komu z gwarancji jak nawet części nie ma by się z niej wywiązać?

Takie chodza pogłoski, ale znajdziesz też na forach ludzi co maja chińczyków i twierdza ze "czesci były natychmiast". O tym ze czesci nie ma najczesciej pisza Ci co nie maja chińczyka, więc do tego by trzeba statystyk jak jest naprawde na tle europejskiej konkurencji.

Napisano
  • Autor
21 godzin temu, Maciej__ napisał:

W Citroenie/Peugeot tez jest cos podobnego, ale do wieku 8 lat i 160kkm.

W Renault też, ale ludzie twierdzą ze te przeglady drastycznie podrożały i ze to po prostu rodzaj wykupienia dodatkowej gwarancji przy okazji serwisowania.

Mimo wszystko lepiej ze tak jest bo mozna sobie z autoryzowanych serwisów zrezygnować.

Napisano
30 minut temu, zenek111 napisał:

O tym ze czesci nie ma najczesciej pisza Ci co nie maja chińczyka, więc do tego by trzeba statystyk jak jest naprawde na tle europejskiej konkurencji.

A Ty masz Chińczyka? Bo piszesz jakbyś miał. Kolega ma Omodę. I jak mu kuna coś pogryzła to czekał 3 miesiące na część. Mógł kupić na Ali ale do tego modelu są dwa rodzaje i nikt nie wiedział który. A Ty opowiesz o swoich doświadczeniach? O swoich - nie z AS.

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, marcindzieg napisał:

A Ty masz Chińczyka? Bo piszesz jakbyś miał. Kolega ma Omodę. I jak mu kuna coś pogryzła to czekał 3 miesiące na część.

Pewnie, ale jedna historia "nie robi" bo znajdziesz też takie same historie na temat aut europejskich. Potrzeba by statystyk a nie pojedynczych przypadków

5 minut temu, marcindzieg napisał:

A Ty opowiesz o swoich doświadczeniach? O swoich - nie z AS.

Nie mam chińczyków min. dlatego ze bo boje sie ich tak jak większośc tutaj. Tylko ze zakładam ze to moze być strach tego samego typu co kiedyś przed koreańcami, dawno temu kupiłem polówkę zamiast znacznie tańszego "Getz-a" bo sie bałem koreańca

Edytowane przez zenek111

Napisano

Niby możliwe, ale przy tej ilości marek raczej nierealne.

Tfu. Pieprzone cytowanie na smarku to tragedia.

45 minut temu, zenek111 napisał:

upadac. Możliwe, ale to w wiekszosci mogą być przejecia takie jak Opel do Stelantisa.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, ZUBERTO napisał:

Niby możliwe, ale przy tej ilości marek raczej nierealne.

Czemu, tą ich wielkosc ilośc marek trzeba odniesc do wielkosci populacji i nagle przestaje być ich tak dużo, a jak sie doda do tego ze te troche poonad 100 marek robi 1/3 światowej produkcji to nagle sie okazuje ze tych marek wcale az tak duzo nie jest.

Napisano
9 minut temu, zenek111 napisał:

Skoro chciałeś 7 latk sam, no to musi byc 7 latek. Nie mozesz zmieniac reguł które sam zaproponowałeś

Od samego początku próbujesz udowodnić że z logiką słabo sobie radzisz i to udowadnianie idzie ci naprawdę dobrze.

Pomijając to, że odwracasz pytanie bo to ja pierwszy zapytałem o siedmioletniego kitajca, to podałem konkretny przykład zepsutego trupa zza muru.

Ty dalej tylko swoje prawdy objawione.

Ale nie przestawaj pisać swoich farmazonów. Robisz fajny folklor na AK.

Staniesz się niedługo memiczną postacią tego forum. Z Fredem tworzycie duet nie do podrobienia. rotfl2

Napisano
  • Autor

Od samego początku próbujesz udowodnić że z logiką słabo sobie radzisz i to udowadnianie idzie ci naprawdę dobrze.

Pomijając to, że odwracasz pytanie bo to ja pierwszy zapytałem o siedmioletniego kitajca, to podałem konkretny przykład zepsutego trupa zza muru.

No jak Ty zapytałeś o 7 letniego to i ja to zrobiłem. To jak rozumiem skandal ze mogę pytac o to samo?

Ale nie przestawaj pisać swoich farmazonów. Robisz fajny folklor na AK.

Staniesz się niedługo memiczną postacią tego forum. Z Fredem tworzycie duet nie do podrobienia. rotfl2

Ciesze ze Ci sie podoba, a tak bardziej szczerze ze pianę zaczynasz toczyć :D

Napisano
18 minut temu, zenek111 napisał:

Ciesze ze Ci sie podoba, a tak bardziej szczerze ze pianę zaczynasz toczyć :D

Pianę?

Zenuś, ochłoń. Tu wszyscy mają z Ciebie ubaw. Nikt nie bierze Cię na poważnie.

Twoje teorie prosto z…. wiadomo skąd są źródłem żart i drwin. Nikt cię nie bierze poważnie a już na pewno nie toczy piany ani niczego innego.

Niby było kilka prób rozmowy z tobą jak z dorosłym, ale i tak zawsze sprowadzisz poziom do swojej brudnej piaskownicy więc zostaje tylko ironia i szyderstwo jak nie da się merytorycznie.

Edytowane przez ghost2255

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, ghost2255 napisał:

Pianę?

Dobra, przesadziłem, ja się nie nadaje do tych dziecinnych pyskówek, sorka.

2 godziny temu, ghost2255 napisał:

zostaje tylko ironia i szyderstwo jak nie da się merytorycznie.

No własnie kazda dyskusje którą prowadze staram sie zeby była merytoryczna, jakies dane, linki, a to jak zwykle kończy sie na ad personam w moja stronę

I jeszcze ze Ci co obrazaja pisza ze to ja robie piaskownice. Ech...

Napisano
18 minut temu, zenek111 napisał:

No własnie kazda dyskusje którą prowadze staram sie zeby była merytoryczna, jakies dane, linki,

Szczególnie jak domagałeś się porównania X5 z bolidem Formuły 1 aby udowodnić że współczesne auta są cięższe i nie skręcają.

Napisano
  • Autor
17 minut temu, Piotrus napisał:

Szczególnie jak domagałeś się porównania X5 z bolidem Formuły 1 aby udowodnić że współczesne auta są cięższe i nie skręcają.

Tamta dyskusja była o tym czy masa przeszkadza przy skręcaniu. Oponent z jakiegoś powodu uważał ze nie przeszkadza, wic mu dawałem przykłady, min. taki ze bolidy formuły 1 skręcaja swietnie min. dlatego ze maja mała masę.

Ogólnie zeby zmienic kierunek poruszania się należy pokonać siłę bezwładności, a wzór na siłe bezwładnosci wyglada tak:

2c4033ce34065b38b4e33886db41b60a77606c0d

Skoro we wzorze jest masa to im jest większa tym większa siłe trzeba pokonac, ktoś kto twierdził ze masa nie ma znaczenia przy skręcaniu zaprzeczał podstawom fizyki

Napisano
40 minut temu, zenek111 napisał:

Tamta dyskusja była o tym czy masa przeszkadza przy skręcaniu. Oponent z jakiegoś powodu uważał ze nie przeszkadza, wic mu dawałem przykłady, min. taki ze bolidy formuły 1 skręcaja swietnie min. dlatego ze maja mała masę.

Ogólnie zeby zmienic kierunek poruszania się należy pokonać siłę bezwładności, a wzór na siłe bezwładnosci wyglada tak:

2c4033ce34065b38b4e33886db41b60a77606c0d

Skoro we wzorze jest masa to im jest większa tym większa siłe trzeba pokonac, ktoś kto twierdził ze masa nie ma znaczenia przy skręcaniu zaprzeczał podstawom fizyki

A Ty dalej swoje...

Skoro brniesz w absurd, to proszę : Fiat 126p jest lżejszy niż współczesny bolid Formuły 1 a skręca gorzej.

Napisano
  • Autor
34 minuty temu, Piotrus napisał:

A Ty dalej swoje...

Skoro brniesz w absurd, to proszę : Fiat 126p jest lżejszy niż współczesny bolid Formuły 1 a skręca gorzej.

To z Toba rozmawiałem? Pamietam ze byłem długo rzeczy az zaczeło sie jak zwykle ad personam.

Skoro teraz nawet wzory z podstaw fizyki Cie nie przekonują to już nic sie nie da zrobić, bo po prostu nie ma lepszego i silniejszego argumentu

p.s. Fiat skręca gorzej bo są jeszcze inne czynniki, wszystkie wtedy wymieniałem, czyli np. wysokosc srodka ciezkosci, szerokosc opon i tak sie składa ze oba te czynniki dają przewagę bolidowi F1, bo masa zbliżona, ale szerokosc opon diametralnie rózna

Napisano
W dniu 4.02.2026 o 09:15, Ryb napisał:

Dlatego między innymi jest taka różnica między Leapmotorem a Volvo XC90.

no cena faktycznie sie rozni znacznie

Napisano
48 minut temu, PawelWaw napisał:

no cena faktycznie sie rozni znacznie

To wszystko przez europejskie związki zawodowe. Gdyby XC90 było produkowane w Chinach to kosztowałoby dokładnie tyle samo co Leapmotor T03.

skromny

Napisano
  • Autor
W dniu 4.02.2026 o 16:11, zenek111 napisał:

założeniem ze MG sie zwinie a Stelantis na pewno zostanie

SAMOCHODY ELEKTRYCZNE - www.elektrowoz.pl
No image preview

Stellantis odpisuje 22,2 miliarda euro. "Za bardzo zaanga...

Strategia „róbmy samochody elektryczne, których nikt nie kupi” może być opłacalna z politycznego punktu widzenia, ale bywa ryzykowna finansowo. Właśnie przekonuje...
Napisano
W dniu 4.02.2026 o 16:32, zenek111 napisał:

Napisałem tylko ze nie ma "realnych mierników" mowiacych ze kupno chińczyka to większe ryzyko, ze boimy się chińczyków subiektywnie i ze ja tez sie obawiam bardziej zakupu chińczyka. Tak więc czytasz rzeczy których tutaj nie napisałem. Jak rozmawiac z kimś kto sobie wymysla co ja napisałem?

Nie ma, wróć, nie widzisz realnych mierników, ale czujesz subiektywny lęk? Często masz takie nieuzasadnione stany? ;)

W dniu 4.02.2026 o 16:34, Ryb napisał:

Ludzkiego czasu na to szkoda ale masz coś, co Ci może rozjaśni:

Dziwne, deepseek mowi, zeby brac.

Napisano
  • Autor
W dniu 7.02.2026 o 23:03, fosfor napisał:

Nie ma, wróć, nie widzisz realnych mierników, ale czujesz subiektywny lęk? Często masz takie nieuzasadnione stany? ;)

Czytajac forum widac ze moje subiektywne lęki są i tak najmniejsze. Taki Ryb i Ghost to pewnie nie moga spać jak im sie chińczyka pokaże

Napisano
5 godzin temu, zenek111 napisał:

Czytajac forum widac ze moje subiektywne lęki są i tak najmniejsze. Taki Ryb i Ghost to pewnie nie moga spać jak im sie chińczyka pokaże

Jak tak wszyscy sie lekąją, to albo jakaś zbiorowa halucynacja, albo moze jest jakas rzeczywista przesłanka do obaw? No poza @Ryb , on nie tyle nie może, co nie musi spać ;)

Napisano
6 godzin temu, zenek111 napisał:

Zacytuj moją lub @Ryb wypowiedź że mamy lęki.

W dniu 6.02.2026 o 19:40, zenek111 napisał:

No własnie kazda dyskusje którą prowadze staram sie zeby była merytoryczna,

No to masz szansę. Wskaż o co prosiłem powyżej.

Napisano
Godzinę temu, fosfor napisał:

Jak tak wszyscy sie lekąją, to albo jakaś zbiorowa halucynacja, albo moze jest jakas rzeczywista przesłanka do obaw? No poza @Ryb , on nie tyle nie może, co nie musi spać ;)

Śpię kiedy chcę, nie śpię kiedy nie chcę.

phi

Napisano

Mogli by zrobić wersję dla 5 osób. Teraz to 4 osoby + pies.