Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Taka tam akcja serwisowa

Featured Replies

Napisano
53 minuty temu, zenek111 napisał:

IMG_5260.jpeg

Wyjmą japońską poduszke i włoża chińską?

Airbagi pasażera firmy Takata były wadliwe chyba w większości aut. Mnie wymieniali w 13 letnim BMW e46, koledze w 20 letnim Accordzie, a znam jeszcze wiele osób z różnymi markami aut, gdzie wymieniali poduszki pasażera, wszystkie Takata.

Napisano

Włożą niemiecko amerykańska 😀 . Wymieniają w wielu modelach opli i to starszych.

Napisano
58 minut temu, kaczorek79 napisał:

Airbagi pasażera firmy Takata były wadliwe chyba w większości aut. Mnie wymieniali w 13 letnim BMW e46, koledze w 20 letnim Accordzie, a znam jeszcze wiele osób z różnymi markami aut, gdzie wymieniali poduszki pasażera, wszystkie Takata.

ZTCP to było ponad 40 mln aut objętych oczy3

I mimo tego, ze czesc kosztow wzieli na siebie producentow aut, to Takata się zwineła

Napisano
58 minut temu, STYLON napisał:

Włożą niemiecko amerykańska 😀 . Wymieniają w wielu modelach opli i to starszych.

Wiesz może gdzie szukać czy dane auto się łapie?

Już znalazłem.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
8 minut temu, ZUBERTO napisał:

Wiesz może gdzie szukać czy dane auto się łapie?

Już znalazłem.

👍

Napisano

Ciekawe czy to wysyłają do 1 właścicieli czy jak?hmmBo ja nic nie dostałem,a sprawdziłem i Meriva z 2015 roku ma poduszkę kierowcy do wymiany. Osobiście poinformowałem 2 właścicielacfaniak2

Napisano
52 minuty temu, lukaszek1207 napisał:

Ciekawe czy to wysyłają do 1 właścicieli czy jak?hmmBo ja nic nie dostałem,a sprawdziłem i Meriva z 2015 roku ma poduszkę kierowcy do wymiany. Osobiście poinformowałem 2 właścicielacfaniak2

Mój wspólnik kupił Hondę od handlarza sprowadzoną ze Szwajcarii, jakimś cudem w aso poznali jego dane i pisali listy do niego. Zadzwonił i umówili się tak, że przyjechał serwisant do nas i na parkingu wymienił airbag.

Napisano
1 godzinę temu, lukaszek1207 napisał:

W mojej byłej astrze z 2028 r. też do wymiany, nic nie dostałem poczta a od 1,5 roku już nie jestem właścicielem.

Napisano
41 minut temu, Randar napisał:

W mojej byłej astrze z 2028 r. też do wymiany, nic nie dostałem poczta a od 1,5 roku już nie jestem właścicielem.

Wyślą jak wyprodukują tą Astrę. old

Napisano
14 godzin temu, zenek111 napisał:

IMG_5260.jpeg

Mi w latach 2019-2021 w 3 Hondach zmieniano. Hondy odpowiednio produkcja 2004,2005,2007. W PL od 2017 i 2018 roku. Wymienione, działa.

Napisano
14 godzin temu, zenek111 napisał:

IMG_5260.jpeg

W chińskich autach producent napisałby, że wyrzucanie metalowych elementów z poduszki jest normalnym działaniem obliczonym na dobro pasażerów. Poduszka odrzuca je jak najdalej żeby pasażer się o żaden z nich nie uderzył podczas wypadku. W połączeniu z odłączającą się kolumną kierowniczą stanowi to innowacyjny system bezpieczeństwa - kolumna ustawia się w kierunku z dala od pasażerów a system wyrzucania metalowych odłamków odrzuca je od nich jak najdalej. It's not a bug, it's a feature.

skromny

Napisano
9 godzin temu, ZUBERTO napisał:

Wyślą jak wyprodukują tą Astrę. old

Tak to jest jak się pisze na telefonie i nie kontroluje 🤣🤣🤣🤣, 2018 miało być 😁

Napisano
23 minuty temu, Randar napisał:

Tak to jest jak się pisze na telefonie i nie kontroluje 🤣🤣🤣🤣, 2018 miało być 😁

Moja Insignia 2016 się nie łapie.

Napisano
29 minut temu, ZUBERTO napisał:

Może nie ma wadliwych poduszek. W Forku z 2008 nie było za to w Imprezie z 2010 wymieniali.

Napisano

Mi miesiąc temu w 2010 BMW X1 wymieniali. Listu nie przysłali, ale na forum BMW było o tym głośno, więc sprawdziłem na stronie producenta i się kwalifikował.

Inna sprawa, że zapisałem się we wrześniu 2025, a dopiero w lutym 2026 mnie zaprosili na wymianę. Podobno czekali na części.

Edytowane przez OPAL

Napisano
W dniu 20.03.2026 o 08:19, ZUBERTO napisał:

Gdzie to sprawdzić? Mam astrę 2017.

Napisano
W dniu 20.03.2026 o 06:08, Pipper napisał:

Mi w latach 2019-2021 w 3 Hondach zmieniano. Hondy odpowiednio produkcja 2004,2005,2007. W PL od 2017 i 2018 roku. Wymienione, działa.

Jak to sprawdziłeś?

Miałeś dzwona i airbagi zadziałały?

Napisano
Godzinę temu, volf6 napisał:

Jak to sprawdziłeś?

Miałeś dzwona i airbagi zadziałały?

Dzwona nie było, bo poduchy i czujniki na miejscu, inaczej byłby kwas już w poczekalni serwisu. Po robocie stosowny kwit w Hondzie dostałem. Po robocie dzwona nie było, błędów nie wyrzucało, a fizycznie poduchy były, na miejscu, bo kierownice były zdejmowane w garażu... Pojazdu z dokumentacją przekazane nowym właścicielom 👍

Edytowane przez Pipper

Napisano

Tam chyba było coś koło 40mln poduszek w różnych pojazdach. Firma zbankrutowała a prezesi na kolanach błagali o przebaczenie... Robiłem na Fiacie w Tychach jak ten cyrk wyszedł na jaw... Dobrze że Mam poczciwe Strucle w domu ... Które nie wymagają wymiany 😁