Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kącik "klubowy" Internetowego Klubu Punto

Featured Replies

Napisano

Kochani moi userzy... zlosnik.gif

Wielokrotnie i często, raz po raz, wypływa sprawa utworzenia kącika puntoklubowego. Chodzi mianowicie o to, aby na kąciku punto poruszane były sprawy stricte samochodziarskie, a wszystkie sprawy typu nalepko-zlotowo-kubkowo-koszulkowego, co się komu urodziło, kto się z kim ożenił, i kogo dlaczego dziś głowa boli, zlosnik.gif były obgadywane na drugim, bardziej luźnym kąciku. Możecie zauważyć, że niektóre kluby naszego kącika mają takie dodatkowe forumy....

Zasadniczo nie jestem za rozbijaniem kącika *na pół*, ale jest spora frakcja userów, która ma swoje argumenty za, jak również taka która jest *nie za* zlosnik.gif

Była przeprowadzana ankieta, ale jak widzę, duch w narodzie nie ginie, i ponawiają się żądania reasumpcji głosowania zlosnik.gif, tym razem jawnie.

W takim razie poproszę o zajmowanie swojego stanowiska w odpowiedziach do tego posta. W tytule proszę pisać Za / Przeciw / Obojętne. W treści można wpisać parę zdań, dlaczego tak lub nie. Proponuję 10 dni na "głosowanie". Kończymy 10. Października o 23.59 zlosnik.gif.

Nie dopuszcza się żadnych dyskusji w tym wątku. Wszystkie debaty będą natychmiast wycinane.

Chciałbym również zaznaczyć, że istnienie dwóch kącików oznaczałoby większą (samo)dyscyplinę w pisaniu, w razie czego kontrolowaną przez moderów. admin.gif No i może oznaczać zwiększone dyskusje typu: co i do jakiego momentu można dawać na kąciku puntowym, a jaka tematyka kwalifikuje do *pogaduszek*.

Napisano

Jestem za utworzeniem oddzielnego kacika. bo tu ma byc technicznie, a o du... Maryni zapraszamy do pokoju obok biglaugh.gif

Napisano

Jestem przeciwny no.gif- na tym kąciku spotykamy się porozmawiać nie tylko o motoryzacji ale tworzymy też pewną "atmosferę klubową", która pewnie zniknie po podzieleniu forum. Dziennie jest tworzonych ok. 25 - 30 postów na różne tematy - po podziale to forum będzie martwe - co najwyżej zbliżymy się do Stilomaniaków hehe.gif

Napisano

Właściwie to zawsze byłem przeciw, ale widzę, że coraz więcej żywiołu napływa na kącik i zaczyna się letki bałaganik od czasu do czasu robić - tak więc "obojętnie" z przechyłem na "przeciw".

Napisano

...prawde powiadam Wam...jako genetycznie uwarunkowany (s)ex-Puntomaniak jestem za...i zeby nie bylo, ze za przeciw, ale po prostu ZA...jak krowa ZA stodołą... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Jestem za

Napisano

,

Napisano

Po podziale to na samochodowym beda 2 posty dziennie rotfl.gif

Napisano
30.GIF
Napisano

O tym co się komu urodziło to na HP można gadać. Podzielenie spowoduje rozbicie się ludzi po kącikach i przez to dłuższy okres oczekiwania na odpowiedź. Poza tym gdzie się kończą techniczne, a zaczynają pogaduchy? Czy pytanie "Jakie felgi wybrać?" Będzie techniczne, czy o pupa.gif Maryny, bo przecież może chodzić nie tylko o rozmiar, ale też o wzór.

Napisano

bo tak zlosnik.gif

Napisano

Bo chetnie pogadam z kolegami o pupa.gif Maryny busted.gif

Napisano

no txt

Napisano

Jestem za, bo sprawy fachowcowo-techniczne to w jednym miejscu, zlosnik.gif a glindu, glindu to obok. 270751858-jezyk.gif

Napisano

Bo znam Maryne biglaugh.gif

A tak poważnie, to rozbije to grupe, zniszczy atmosfere, będą tylko kłótnie to tu a to tam, znienawidzimy moderatorów itp. a za niedługo ktoś wpadnie na pomysł żeby oddzielić punto1 od 2. Dzięki temu, że jest jak jest to kącik nie jest martwy, dzięki wątkom o d... Maryny trochę bardziej się hmm... integrujemy, chociaż przyznam, że trochę mniej mogliby niektórzy spamować wątki techniczne. Jeszcze może się okazać, że na tym oddzielnym kąciku, prawie nikt nie będzie pisał, bo większe pole do popisu daje Hydepark i tam wszyscy uciekną

Howgh!

Napisano

Bo za duzo spamu jest w watkach technicznych. I w gruncie rzeczy tzreba przeczytac np. 50 postow zeby dowiedziec sie czegos, co zawarte jest w 3 z nich. Jak mam czas to chetnie pogadam o pierdolach, ale jak mam 10 minut na przejrzenie forum i trafie na insteresujacy mnie temat to nie mam czasu czytac pogaduszek podpietych do konkretnego tematu.

Napisano
30.GIF
Napisano

W zasadzie jako dość nowy user nie bardzo czuję się uprawniony i zastanawiałem sie nad "obojetnie", jednak to sprawy nie załatwi. Dlatego "przeciw" ponieważ kątek taki jaki jest dla mnie osobiście jest ok.

Napisano

smile.gif

Napisano

a to dlatego ze granica miedzy polemika na jakis temat a spamem jest baaardzo cienka.

Sprawe spamu w watkach stricte technicznych mozna rozwiazac np poprzez dodawanie literek do tematu np: [T] jako tehniczny [M] jako manual itp. wtedy rozmawiamy na jeden scisle okreslony temat i jest jaki taki porzadek. 30.GIF

Napisano

kacik IMO to nie tylko gadka stricte techniczna

to IMHO ludzie - przypadkiem majacy tego samego hopla:)

Napisano

Bo to będzie rozbicie wszystkiego, powstaną wątpliwośći typu "gdzie to zapodać", będą kłótnie i wogóle. Jest dobrze jak jest.

NO i trzeba trochę żywiołu tutaj, bo nieraz to smutek i pustka, że aż żal serce ściska. zlosnik.gif

Napisano
Dobrze jest jak jest ... złota równowaga pomiędzy dupą maryny a techniką to jest TEN kącik ok.gif ... kącik wyłącznie techniczny byłby przegięciem no.gif ( jaki olej , jakie klocki , jakie wycieraczki , jakie tarcze , jakie amorki , jaki itp ... zlosnik.gif)
Napisano

jest dobrze jak jest waytogo.gif

a lepsze jest wrogiem dobrego wink.gif

Napisano

ale za kilka setek jestem skłonny zmienic zdanie 270751858-jezyk.gif

Napisano

Jestem przeciw. biglaugh.gif

Tak jak jest do tej pory to mi się podoba.

Nie chciałbym aby to wyglądało jak kącik grupy warszawskiej. sick.gif

//edit Zmieniłem zdanie na -> Obojętne.

Jest to moja ostateczna decyzja.

.

Napisano

Jestem ZA............ale tylko daltego ze czaem ciezko znalezc potrzebne informacje. Choc z drugiej srony ten kacik ma zajefajny klimacik biglaugh.gif

Napisano

a nawt przeciw, i tak nie przejdzie a szkoda zlosnik.gif

Napisano

A co szkodzi sprobowac?

Przyjmie sie, to sie przyjmie, nie przyjmie sie, to trudno - zadna filozofia...

A co do watkow i odpowiedzi spamerskich, to mysle, ze gdyby nie bylo ich w ogole na kaciku, to bylby on zamulony jak flaki z olejem (czy jak to sie tam pisze...) zlosnik.gif

Ja sam sie nieraz zastanawialem, czy pisac jakies "pierdoly" na kaciku, czy dac sobie spokoj, ale stwierdzilem, ze gdybym chcial sluzyc tylko dobra rada i porada, to musialbym zalozyc blokade na klawiature zlosnik.gif

Napisano

Wyrazam zdecydowany sprzeciw takiej koncepcji nono.gif. Juz nie mowie ze to zabije Czat IKP bo kto lubi czaty ten wejdzie niezaleznie od "rozbicia dzielnicowego" na kaciku icon_rolleyes.gif.

Chodzi glownie o to ze nasz kacik straci swoj niepowtarzalny klimat. Bedzie dokladnie tak jak kaciku Unochodziarzy - szaro, nudno i sterylnie.

Aktualnie nasz kacik jest swego rodzaju agregatem tresci technicznych i dupomarynowych, wymieszanych w odpowiednich proporcjach - i niech tak zostanie!

Posluze sie tu ogolnie znanym przykladem ze Shreka - kremowkami (znasz kogos kto jak mu powiesz "chodz na kremowki" to mowi "nie stary, nie lubie kremowek" biglaugh.gif). Puntokacik jest jak kremowka! Nie, nie ma warstw zlosnik2.gif. Chodzi o to ze nie jada sie oddzielnie ciastka i kremu. Tak samo kacik bedzie nie do przetrawienia jak oddzielimy te skladowe od siebie!

Tak wiec jestem przeciwny takiemu rozwiazaniu a do omawiania spraw dupomarynowych zapraszam na czata 270751858-jezyk.gif.

Napisano
jak dla mnie wink.gif
Napisano

Witam

Jak w temacie. Pozdrawiam

Napisano

myśle że pomysł na rozbijanie kącika jest poroniony no.gif atmosfera w tej chwili jast super troch powagi i troche luzu smile.gif

może potrzeba żeby ktoś kto sie chce dowiedziec czegoś konkretnego niech zaznaczy w swoim poście żeby pisać poważnie i sprawa powinna być załatwiona hmm.gif

wiec podsumowujac jestem przeciw busted.gif

Napisano

> Kochani moi userzy...

blogoslawiony....

nie mam czasu nadazyc za jednym a Wy juz drugi....

nie dam rady.

Napisano

Na kąciku technicznym łatwiej można by znależć "lekarstwo", konkretne przyczyny usterki, a teraz to się gubi w tłumie a wyszukiwarka działa kiepsko. A chwalimy się w innym kąciku. smile.gif

Napisano

Od skracania spamu wątkach technicznych są powołane do tego odpowiednie osoby. Od zakładania spamerskich wątków jest HP. Od pogaduszek jest chat.

Wszystko w rękach moderatorów, którzy nie powinni się bać rozdawać banany. Ewentualnie śliwki biglaugh.giffood.gif

Napisano

przynajmniej wiadomo kto jest kto wink.gif

A na "pogaduszkach" to sie "klany"porobia , i na kaciku puntowym spamy beda robic

...............przeciw............

Napisano

Bo tak. Od pogaduszek jest Hyde Park yay.gif

Napisano

bylem za ale chyba ewoluuje cool.gif

Napisano

Fajnie sie teraz czyta i przeglada nawet o "dupie marynie".

Napisano

ja jestem przeciwny.

po drugie raczej sie nie boje bo i tak to raczej nie wypali.

cool.gif

Napisano

do rozmów o pupa.gif jest Hyde Park

a poza tym kącik w takiej formie mi się podoba

Napisano

pomysł do bani,

sztuczne rozdzielanie, wyszło by ze podczas rozmowy o problemach z samochodzem nie mozna było by sobie pojajczyć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.