Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW chce kupić Alfe-Romeo

Featured Replies

Napisano

Tak czytam i nie wierze.... facepalm.gif

link

Napisano

> Audi kupiło Lambo i wreszcie ma wyścigówki.

> VW pozazdrościł Audi i też chce mieć coś z polotem, z wyższych sfer

Albo zapewnic obłożenie w serwisach, w końcu to dziś największy biznes.

Napisano

> Tak czytam i nie wierze....

> link

Szkoda gadac - atak klonow bedzie sick.gif

Napisano

> link

Alfa w tedeiku... trudne jakoś do wyobrażenia, ale nie niemożliwe... kwestia ceny, jak ze wszystkim.

Napisano

Ma Bugatti, swego czasu to były baaardzo wysokie sfery smile.gif.

Napisano

> Nie gadaj, akurat alfie to może by na dobre wyszło.

Giulielf , 159ssat wink.gif szkoda gadac...

Napisano

> link

No i? Volvo kupili chińczycy i też było biadolenie...

Zresztą już któryś raz z rzędu o tym piszą. VW kupił Giugiaro, więc zapędy ma dalsze zlosnik.gif

Napisano

Zapewne jesteś fanatykiem makaroniarzy..

Skoda, Seat dobrze na tym wyszły.

Może Alfa nie sypałaby się tak jak domki z kart.

Napisano

> Zapewne jesteś fanatykiem makaroniarzy..

> Skoda, Seat dobrze na tym wyszły.

> Może Alfa nie sypałaby się tak jak domki z kart.

Jesteś pewny co do Seata?

Napisano

Zero polotu.

Jakies doswiadczenia czy koledzy mowili ?

Napisano

> Zero polotu.

Kwestia gustu. Źle mnie zrozumiałeś.. Alfy mi się zawsze podobały, są to piękne auta.

> Jakies doswiadczenia czy koledzy mowili ?

Babcia w kiosku ruchu. Śledzę kącik VAG'a i widzę co jakiś czas osoby, które przechodzą z włoskich marek. Sam miałem jedynie punto II.

Nie mogę znaleźć wątku gdzie ktoś testował nową alfę (chyba giuliettę) i palił się w niej check engine.

Napisano

Chyba raczej odwrotnie vw w JTD-ku 270751858-jezyk.gif to by bylo lepsze rozwiazanie

Napisano

... nie bardzo Cię rozumiem... Jaki to ma związek z tematem ?

Quote:

Problemy Seata głównie wynikają z faktu, że hiszpańska gospodarka nie jest w najlepszej kondycji, zresztą jak większość krajów południowej Europy.

Chcesz mi powiedzieć, że Seat byłby w lepszej kondycji finansowej gdyby nie był w grupie VAG?

Napisano

> ... nie bardzo Cię rozumiem... Jaki to ma związek z tematem ?

> Quote:

> Problemy Seata głównie wynikają z faktu, że hiszpańska gospodarka nie jest w najlepszej kondycji,

> zresztą jak większość krajów południowej Europy.

> Chcesz mi powiedzieć, że Seat byłby w lepszej kondycji finansowej gdyby nie był w grupie VAG?

Tego nie wiem. Fakt jest taki, że jest kiepsko, a jakoś tak się dziwnie składa, że VW w czasie tego samego kryzysu jakoś całkiem nieźle sobie radzi. Zresztą Skoda też nie najgorzej.

Napisano

> Tego nie wiem. Fakt jest taki, że jest kiepsko, a jakoś tak się dziwnie składa, że VW w czasie tego

> samego kryzysu jakoś całkiem nieźle sobie radzi. Zresztą Skoda też nie najgorzej.

VW raczej nie do końca jest w dobrej kondycji. Gdyby nie Porsche i inni inwestorzy, cienko by prządł.

Napisano

> jakiś tekst

Gdyby nie VW to Seat by skonczyl podobnie jak nasze FSO...

Zobacz sobie co produkowali po mariazu z Fiatem hehe.gif

Napisano

> VW raczej nie do końca jest w dobrej kondycji. Gdyby nie Porsche i inni inwestorzy, cienko by

> prządł.

Ale z tego co wiadomo, to VW kupił Porsche, a nie na odwrót...

No i wkład panów "w prześcieradłach" też jest znaczący ok.gif

Napisano

Jestem przekonany, że gdyby Seat nie został przejęty przez VAG, to albo by już dawno zbankrutował, albo by został przejęty przez jakiś inny koncern.

Napisano

> Właśnie na odwrót. Porsche ma już ponad 30% i dąży do przejęcia 50% VW. Sprawa oparła się o

> trybunał w UE.

No ale chyba Porsche podupadło ciutkę podczas kryzysu i miało problemy z realizacją tych planów i właśnie oddaniem akcji VW miało spłacić zadłużenie. Tak czy siak pewnie dojdzie do fuzji, skoro grupa VW za kilka lat chce być największym producentem aut na świecie.

Napisano

> Albo zapewnic obłożenie w serwisach, w końcu to dziś największy biznes.

Spokojnie, VW ma już pełne obłożenie, spróbuj się umówić na serwis zlosnik.gif

A co do meritum, nie wierzę że dojdzie do transakcji, Fiat nigdy nie sprzeda AR.

Napisano

> Chyba raczej odwrotnie vw w JTD-ku to by bylo lepsze rozwiazanie

Niemcy się do tego nigdy nie przyznają zlosnik.gif

Napisano

> A co do meritum, nie wierzę że dojdzie do transakcji, Fiat nigdy nie sprzeda AR.

Moim zdaniem wszystko jest kwestią ceny i zapotrzebowania na kasę. Załóżmy, że mariaż z Chryslerem nie wyjdzie, co wtedy? Będą potrzebować kasy. A wtedy z reguły wyprzedaje się i klejnoty rodowe (Ferrari sprzedadzą jak będą w jeszcze gorszej sytuacji zlosnik.gif).

Napisano

> Audi kupiło Lambo i wreszcie ma wyścigówki.

Audi należy do VW facepalm.gif

Napisano

> link

A co nie maja swoich silnikow od Ferrari ze musza brac Porsche? wink.gif Wlosi dosc jasno odpowiedzieli ze nie sa zainteresowani sprzedaza AR ..

Napisano

> jakiś tekst

no i jakie wnioski z tego artykułu wysnułeś?

Bo jest tam napisane, że Seat pzyinósł straty ze wzgędu na zły stan Hiszp. gospodarki i tyle. Co to ma wspolnego z VW?

Napisano

> Niemcy się do tego nigdy nie przyznają

No niestety , ja budze tylko wszystkich sasiadow dokoła jak odpalam PD z rana 270751858-jezyk.gif

Napisano

seat nie spełnia oczekiwań szefostwa VW zlosnik.gif

a coś po za obiegowa opinią ?

Napisano

> a coś po za obiegowa opinią ?

Każdy wie, że alfa to bezawaryjne auta ok.gif

Napisano

> Wytłumacz mi proszę co ma kącik vaga do alfa romeo?

Widzę, że nie zrozumiałeś.

Chodzi mi o to, że na kąciku vaga pojawiają się co jakiś czas osoby, które przesiadają się na VW i pochodne, i są z tego faktu b. zadowoleni.

Czemu Wy tak uparcie twierdzicie, że alfa to bezusterkowe samochody?

Napisano

> Chyba raczej odwrotnie vw w JTD-ku to by bylo lepsze rozwiazanie

Jakiś czas temu czytałem, że w gamie VW Audi miało być konkurencją dla Lancii, a Seat dla Alfy.

To pierwsze wyszło, ale to drugie chyba niekoniecznie.

Alfa jaka jest taka jest, ale nadal to marka premium. O Seacie tego nijak powiedzieć się nie da icon_rolleyes.gif

Napisano

> A co nie maja swoich silnikow od Ferrari ze musza brac Porsche? Wlosi dosc jasno odpowiedzieli ze

> nie sa zainteresowani sprzedaza AR ..

dokładnie ok.gif

Napisano

> Alfa jaka jest taka jest, ale nadal to marka premium. O Seacie tego nijak powiedzieć się nie da

Seat to w ogóle marketingowa porażka. Ci, co mają kupić VW, kupią VW, ale po jaką cholerę kupować Skodę w innym opakowaniu, na dodatek drożej? niewiem.gif

Napisano

> Czemu Wy tak uparcie twierdzicie, że alfa to bezusterkowe samochody?

Psuje się jak każde inne .... jeden egzemplarz bardziej drugi mniej.

Swego czasu w jakimś raporcie (Dekra chyba) była na pozycji wyżej od przedstawiciela VW.

oczywiscie, że sie psują .. ale czy paski, golfy i polówki nie ?

salony sprzedaży VW nie słyszały o naprawach ? bo wynika że ASO VAG'a posiadają tylko klucze do filtrów oleju, bo nic innego tam się nie dzieje...

no prosze ...

Napisano

> Seat to w ogóle marketingowa porażka. Ci, co mają kupić VW, kupią VW, ale po jaką cholerę kupować

> Skodę w innym opakowaniu, na dodatek drożej?

No i za wieksze pieniadze kupujesz Seata Ibize, a na silniku wyryty znaczek Skody rotfl.gif. Nawet takiego szczegolu nie chcialo im sie zmienic hehe.gif

Napisano

> link

ale często się mówiło ...

"Gdyby połączyć stylistów z Alfy z inżynierami Volkswagena wyszło by nawet dobre auto" zlosnik.gif

Napisano

Ale ja to wiem i NIE twierdzę, że VAG'i się nie psują.

Jak masz prosić to kolegów wcześniej, którzy twierdzą, że alfy są bezawaryjne.

Napisano

> Czemu Wy tak uparcie twierdzicie, że alfa to bezusterkowe samochody?

Bo trochę przesadzasz.

Cóż to za problem podjechać na poranną kawę do ASO. Kawa dobra i darmowa, kolegów się spotka, serwis miły i przyjazny - w końcu sami znajomi, dzień jak codzień. Auto bezusterkowe, czysta eksploatacja i do tego z przyjemnością.

hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ale ja to wiem i NIE twierdzę, że VAG'i się nie psują.

> Jak masz prosić to kolegów wcześniej, którzy twierdzą, że alfy są bezawaryjne.

Nie ma pojazdów bezawaryjnych .. i w tym rozumiem, że się zgadzamy.

Absolutną prawdą jest, że przeszłość AR jest naznaczona różnego rodzaju awariami, które występowały częściej niż u niektórej konkurencji.

Ale obecnie, nie mogę się zgodzić na stwierdzenie że Fiat/Lancia/AR (nowe) są samochodami awaryjnymi.

Szacuneczek

Napisano

> Ale obecnie, nie mogę się zgodzić na stwierdzenie że Fiat/Lancia/AR (nowe) są samochodami

> awaryjnymi.

Trzeba poczekać kilka lat i wtedy się okaże. Akurat ucieszyłby mnie fakt, gdyby zakup alfy nie wiązał się z kartą stałego klienta w serwisie i gdyby lepiej trzymały cenę.

Pamiętam, że czytałem na kąciku alfy o jeździe próbnej giuliettą w której palił się check engine.

> Szacuneczek

20.GIF

Napisano

> Trzeba poczekać kilka lat i wtedy się okaże. Akurat ucieszyłby mnie fakt, gdyby zakup alfy nie

> wiązał się z kartą stałego klienta w serwisie i gdyby lepiej trzymały cenę.

> Pamiętam, że czytałem na kąciku alfy o jeździe próbnej giuliettą w której palił się check engine.

Pewnie nie jednej Alfie się taki CE palił już. Ja w Bravo przez pół roku z taką lampką jeździlem bo nie mogłem się zebrać do naprawy EGR'a.

ale są gorsze rzeczy niż CE - np http://tnij.org/kxml 893goodvibes.gif

Napisano

> "Gdyby połączyć stylistów z Alfy z inżynierami Volkswagena wyszło by nawet dobre auto"

Pomyśl sobie co wyjdzie jak zrobią odwrotnie smile.gif

Napisano

> Każdy wie, że alfa to bezawaryjne auta

naturalnie mówisz to bazując na SWOIM doświadczeniu smirk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.