Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Panda jakie to auto??

Featured Replies

Napisano

> Moja jest zarejestrowana na 5 .

Jeśli dobrze pamiętam, to wersja z przesuwaną kanapą rejestrowana była na 4.

Napisano

> Otóż, tak rozmyślam na temat zakupu fiata pandy w wersji My Life, i znajomy mi odradza. Mówi że

> parch że się sypie i wogóle lepiej kupić kilkuletnie używane auto. Jak to powiedział markowe.

Fiat to rowniez produkt markowy. Model Panda zebral pozytywne opinie za usterkowosc.

Ale jego mdly design nie wyrazajacy nic wystarczy, zeby wybrac inny woz.

A jesli potrzebujesz wykorzystywac tylna kanape - to faktycznie,

warto zastanowic sie nad kilkuletnim, wiekszym pojazdem.

Napisano

> Otóż, tak rozmyślam na temat zakupu fiata pandy w wersji My Life, i znajomy mi odradza. Mówi że

> parch że się sypie i wogóle lepiej kupić kilkuletnie używane auto. Jak to powiedział markowe. (...)

Po paru dniach rozmowy można się pokusić o próbę podsumowania: NIKT, kto ma, lub miał, lub jeździł Pandą, nie opowiada o tym samochodziku takich idiotyzmów. Twój znajomy jest najprawdopodobniej kimś zakompleksionym, dla kogo samochód w pierwszym rzędzie musi pełnić funkcję tzw. przedłużacza oink.gifgrinser006.gif

Napisano

IMHO Panda to idealny miejski samochód ok.gif Mały, tani, niezawodny, świetna widoczność, zaparkujesz tym wszędzie. Gdybym dużo jeździł po mieście, kupiłbym Pandę. Na trasy to auto absolutnie się nie nadaje, no ale to samochód miejski. Trochę jeździłem Pandą 1.1, moim zdaniem dużo lepszy samochód, niż Corsa (mówimy oczywiście o jeździe miejskiej). Znam człowieka, który posiadając Porsche Cayenne, kupił sobie Pandę do jazdy po mieście i bardzo sobie chwali, bo jazda Porsche po Krakowie go za bardzo denerwuje ok.gif

Napisano
  • Autor

> Po paru dniach rozmowy można się pokusić o próbę podsumowania: NIKT, kto ma, lub miał, lub jeździł

> Pandą, nie opowiada o tym samochodziku takich idiotyzmów. Twój znajomy jest najprawdopodobniej

> kimś zakompleksionym, dla kogo samochód w pierwszym rzędzie musi pełnić funkcję tzw.

> przedłużacza

właśnie to zauważyłem. smile.gif i chyba tak jest jak mówisz.

Napisano

> Jeśli dobrze pamiętam, to wersja z przesuwaną kanapą rejestrowana była na 4.

ok.gif Przesuwana z dzielonym oparciem.

Jak oparcie składane w całości, to na 5 miejsc.

Napisano

moje doświadczenia z pandą 1,1 2003 r.

autko kupione jako nowe w salonie obecnie przebieg 100kkm

na codzień pomyka nim ojciec ja zrobiłem nim ok 10kkm

może najpierw '-'

- brak wspomagania (obecnie już jest montowane seryjnie - ale mogę się mylić)

- brak klimy

-dość duże spalanie (w "gopie" to autko spokojnie potrafi spalić 8l/100km)

teraz '+'

- mały i zgrabny do poruszania się po mieście (parkowanie jest poprostu przyjemnością)

- dość pojemny (po kipnięciu kanapy kumple zrobili mi jaja i zapokowali europaletę wina) sam wiozłem pralkę na stojąco

- tanie części zamienne i serwis

- auto bezawaryjne (poza normalną eksploatacją zrobiliśmy zawieszenie z przodu- wahacze, uszczelka pod pokrywą zaworów oraz kilka drobnych napraw takich jak klamki nie opadające, problemy z hamulcem recznym)

i teraz zasadnicze pytanie czy kupił bym nową pandę po raz kolejny??

Zdecydowanie TAK bo te autko jest warte tych pieniędzy.

Napisano

> Jeszcze możesz kupić za tą samą kasę Punto Classic.

> Jest znacznie większy, wygodniejszy a wnętrze o 0,25 klasy lepsze.

i wykonanie na poziomie toytoya

punto II classic to juz niestety zastava. I to niestety widać , slychac i czuć (dosłownie! - mamy kilka w firmie).

A panda? Żona nią jezdzi. 170 tys km, zero problemów, wymienione kilka pierdółek. Kompletnie o to auto nie dba. Nie dzieje sie nic.

Takie negatywne opinie to najczesciej wyglaszają osoby przeswiadczone o przewadze niemieckiej motoryzacji i tedeików nad resztą. I przewaznie z zerowym doswiadczeniem w eksploatacji wysmiewanych aut innych niz "nemeckie"

Napisano

> moje doświadczenia z pandą 1,1 2003 r.

> autko kupione jako nowe w salonie obecnie przebieg 100kkm

> na codzień pomyka nim ojciec ja zrobiłem nim ok 10kkm

> może najpierw '-'

> - brak wspomagania (obecnie już jest montowane seryjnie - ale mogę się mylić)

mylisz się kolego. Niestety najtańsza panda (24990zł) ma tylko kierownice, silnik, 4koła, i to tyle...

Polecam wersje reklamowaną w tv My life....

> - brak klimy

> -dość duże spalanie (w "gopie" to autko spokojnie potrafi spalić 8l/100km)

> teraz '+'

> - mały i zgrabny do poruszania się po mieście (parkowanie jest poprostu przyjemnością)

> - dość pojemny (po kipnięciu kanapy kumple zrobili mi jaja i zapokowali europaletę wina) sam

> wiozłem pralkę na stojąco

> - tanie części zamienne i serwis

> - auto bezawaryjne (poza normalną eksploatacją zrobiliśmy zawieszenie z przodu- wahacze, uszczelka

> pod pokrywą zaworów oraz kilka drobnych napraw takich jak klamki nie opadające, problemy z

> hamulcem recznym)

> i teraz zasadnicze pytanie czy kupił bym nową pandę po raz kolejny??

> Zdecydowanie TAK bo te autko jest warte tych pieniędzy.

ja w służbowym vanie przewiozłem 15worków cementu i oczywiście jeszcze pasażera... grinser006.gif

Napisano

> Polecam wersje reklamowaną w tv My life....

Zwłaszcza, że teraz skończyło się embargo na centralny zamek i el.szyby w My Life.

Napisano

> Zawieszenie, wahacze i uszczelka to "normalna eksploatacja"??????

tak ok.gif

Napisano

> Pewnie we Fiatach...

Przy przebiegach rzędu 100kkm w większości niskobudzetowych aut pada zawiecha.

Napisano

> Zawieszenie, wahacze

amortyzatory, górne mocowanie amortyzatorów, osłona amortyzatora, odbój... rozumiem, że napisać zawieszenie to za mało i trzeba mnożyć byty? zlosnik.gif

> i uszczelka to "normalna eksploatacja"??????

akurat uszczelki pokrywy zaworów w fiacie to padają jak muchy zlosnik.gif inna sprawa, że i tak się ją powinno wymienić przy okresowym ustawianiu zaworów, a wtedy to już eksploatacja zlosnik.gif

Napisano

Ustawianie zaworów???

Od 10 lat każdy samochód jaki miałem wymagał jedynie zmiany świec po 160 tys. km z większych napraw. Rozrzad na łańcuch, zaworów sie nie reguluje. Zmienia sie jedynie olej i co 5 lat płyn chlodzacy. Silniki w taki sposób wytrzymują 500 tysięcy km. Żadnych uszczelek, zaworów itp. Ale pewnie to co w innym samochodzie to poważna awaria, we Fiacie jest "czynnością eksploatacyjną"...

Napisano

> Ustawianie zaworów???

Zdziwisz się, ale w silnikach ze zmiennymi fazami otwarcia zaworów (np. MIVEC, VTEC) zawory się ustawia, bo nie ma hydraulicznych popychaczy (i nie może być z racji budowy silnika). Robi się to co 90kkm, ale jednak.

Napisano

> Ustawianie zaworów???

> Od 10 lat każdy samochód jaki miałem wymagał jedynie zmiany świec po 160 tys. km z większych

> napraw. Rozrzad na łańcuch, zaworów sie nie reguluje. Zmienia sie jedynie olej i co 5 lat płyn

> chlodzacy. Silniki w taki sposób wytrzymują 500 tysięcy km. Żadnych uszczelek, zaworów itp.

> Ale pewnie to co w innym samochodzie to poważna awaria, we Fiacie jest "czynnością

> eksploatacyjną"...

Kłamczuszek się znowu włączył - przypomnij sobie co pisałeś o Saab'ie. W których to samochodach świece wymienia się co 160 tys km? Uważasz, że rozrząd na łańcuchu jest bezobsługowy?

Napisano

Szwagier ma pande od piotrka z ak,rocznik 2003 lub 2004 nalatane 290 tysiecy na lpg, rdzy brak, awarii brak, klimy tez brak ale poprawimy to. Ogólnie super autko za tą kase a pod konserwacje rozebralismy do zera auto i zdrowe

Napisano

> Zawieszenie, wahacze i uszczelka to "normalna eksploatacja"??????

W Polsce zawieszenie i wachacze koło 100tys. km. to naprawa eksploatacyjna.

Weź pod uwagę po czym tu jeździmy grinser006.gif

Napisano

Ja się przyłączę w sumie do pozytywnych opinii o Pandzie - pod względem awaryjności chyba najlepszy z Fiatów, jeździ się nim całkiem przyjemnie ale tylko po mieście i silnik 1.2 - spalanie wg komputera 5,7 z klimą i wcale bez oszczędzania. Co prawda w tej cenie chyba wolałbym Aveo kupić niż Pandę, ale jak ktoś już chce koniecznie Fiata ...

Napisano

> Szwagier ma pande od piotrka z ak,rocznik 2003 lub 2004 nalatane 290 tysiecy na lpg, rdzy brak,

> awarii brak, klimy tez brak ale poprawimy to. Ogólnie super autko za tą kase a pod

> konserwacje rozebralismy do zera auto i zdrowe

2004 wink.gif

a ja ją jeszcze od was odkupie za jakiś czas grinser006.gif

Napisano

> Szwagier ma pande od piotrka z ak,rocznik 2003 lub 2004 nalatane 290 tysiecy na lpg, rdzy brak,

> awarii brak, klimy tez brak ale poprawimy to. Ogólnie super autko za tą kase a pod

> konserwacje rozebralismy do zera auto i zdrowe

Nigdy nie sugerowalem ze problemy Saaba to była "normalna eksploatacja" jak to niektórzy Fiaciarze twierdza. Saab był typowo europejsko nieposkrecanym porządnie gratem.

Napisano

> Zastanowiłem się. MA to być małe tanie auto.

Jak rozumiem oglądałeś/jeździłeś także innymi obecnie oferowanymi autami miejskimi i w grę wchodzi wyłącznie panda? W zbliżonej cenie masz spory wybór różnych marek w salonach.

Napisano
  • Autor

> Ustawianie zaworów???

> Od 10 lat każdy samochód jaki miałem wymagał jedynie zmiany świec po 160 tys. km z większych

> napraw. Rozrzad na łańcuch, zaworów sie nie reguluje. Zmienia sie jedynie olej i co 5 lat płyn

> chlodzacy. Silniki w taki sposób wytrzymują 500 tysięcy km. Żadnych uszczelek, zaworów itp.

> Ale pewnie to co w innym samochodzie to poważna awaria, we Fiacie jest "czynnością

> eksploatacyjną"...

Tylko jakie masz silniki w tych autach?? V6 V8?? 4.0 wzwyż?? a we fiacia raptem 1.2litra:) więc wiadomo że się szybciej zużywa.

Napisano
  • Autor

> Jak rozumiem oglądałeś/jeździłeś także innymi obecnie oferowanymi autami miejskimi i w grę wchodzi

> wyłącznie panda? W zbliżonej cenie masz spory wybór różnych marek w salonach.

Tak, przejechałem się. Owszem. w podobnej cenie mogę mieć inne auta. np coś z rodziny VW...ale kosiarki nie chcę i 3cylindry odpadają. No i to byłaby używka. A za 30tyś. co kupię nowego z klimą, 4cylindrami, tanią eksploatacją?

Zresztą ja lubie Fiaty smile.gif

*patrzyłem narazie tylko na allegro na punto. tak jak pisali przedmówcy. w sumie to nie taki zły pomysł bo za 30tyś można już wyrwać 2letnie punto z małym nalotem, całkiem nieźle wyposażone z benzynowym silnikiem 1.2 bo diesel w moim przypadku to nieporozumienie.

Napisano

Cały czas piszę wyłącznie o nówkach z salonu. Wybór w podanej przez ciebie kwocie masz naprawdę spory, obecnie praktycznie każda marka oferuje kilkutysięczne upusty, wystarczy połazić po ich stronach, a jeszcze lepiej po salonach i pojeździć różnymi autami. Parę miesięcy temu stałem przed podobnym wyborem, kupiłem Suzuki Alto. Chcesz tanią eksploatację, mi też głównie na tym zależało, więc poleciłbym ci go, ale z nieznanych mi powodów nie chcesz auta z trzycylindrowym silnikiem. Spalanie jest tam najmniejsze (producent obiecuje trasa 3.9 miasto 5.5 - realnie te wartości są do osiągnięcia przy emeryckiej jeździe, pali około litr więcej przy naprawdę ciężkiej nodze i jeździe non stop z klimą na krótkich (4 km) dystansach), przyspieszenie jak na malucha naprawdę przyzwoite, a dzięki niskiej pojemności ubezpieczenie jest niewielkie. Wersję z klimą miałbyś obecnie za 29900. Zobacz np. na Hyundaia i10, Kia Picanto, Chevrolet Spark - przy obecnych rabatach mieszczą się w założonym przedziale cenowym.

Napisano

Za 30kpln uda się wyrwać nowego Punto Classica, nie używkę wink.gif

Napisano

> Za 30kpln uda się wyrwać nowego Punto Classica, nie używkę

dokładnie za 31tys. stał ostatno w salonie fiata

w punto klima, l.metalik, wspomaganie kierownicy są w standardzie brakuje radia (jest cała instalacja)

moim zdaniem jest to dobra alternatywa dla pandy.

Napisano

> 2004

> a ja ją jeszcze od was odkupie za jakiś czas

Raczej nie, niebawem wleci wspomganie i klima jak skompletuje cześci

Napisano

> moim zdaniem jest to dobra alternatywa dla pandy.

Zależy do czego. Do jazdy wyłącznie po mieście, najczęściej w 1 lub 2 osoby, Panda będzie wygodniejsza. Punto ma gorszą widoczność do tyłu przy parkowaniu.

Napisano
  • Autor

a ten diesel 1.3 w pandzie?? dobra to jednostka?? niezawodna?? bo jeśli takby się stało, że trafi się używka..np punto classic z tym silnikiem to czy warto się zastanawiać nad zakupem czy lepiej darować i kupić rozsądną benzyne??

Napisano

> a ten diesel 1.3 w pandzie?? dobra to jednostka?? niezawodna?? bo jeśli takby się stało, że trafi

> się używka..np punto classic z tym silnikiem to czy warto się zastanawiać nad zakupem czy

> lepiej darować i kupić rozsądną benzyne??

Najtaniej w eksploatacji wyjdzie w Pandzie 1,2 + LPG,

dieslem ogólnego kosztu eksploatacji na tym poziomie nie uzyskasz wink.gif

Piszę o doświadczeniu z ostatnich 6 lat na przykładzie 3 swoich Fiatów jednocześnie z tym zasilaniem waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Najtaniej w eksploatacji wyjdzie w Pandzie 1,2 + LPG,

LPG, CNG LNG i inne wynalazki, odpadają.

> dieslem ogólnego kosztu eksploatacji na tym poziomie nie uzyskasz

> Piszę o doświadczeniu z ostatnich 6 lat na przykładzie 3 swoich Fiatów jednocześnie z tym

> zasilaniem

to ile wychodził Ci noPB i ON i w jakich fiatach?? No jeszcze pochwal się z LPG koszty

Napisano

> LPG, CNG LNG i inne wynalazki, odpadają.

> to ile wychodził Ci noPB i ON i w jakich fiatach?? No jeszcze pochwal się z LPG koszty

Punto 2fl 1,2 8v sekwencja tartarini - średnia ze 156kkm to 6,68l/100km gazu głównie z klimą, benzyny nie sprawdzałem zlosnik.gif

Punto 2 1,2 16v, benzyna średnio 6,2 lpg, gazu z ostatnich 50kkm to 6,93l/100km, sekwencja na stag 300, reduktor zavoli, wtryski - żółte valteki - nadal te same grinser006.gif

Panda 1,1 tartarini tec99 - mieszalnik, spalanie średnie z moich 70kkm 7,02l/100km lpg, benzyny nie sprawdzałem.

Pandę 1,3 Mjet miałem tylko przez 1kkm, jako zastepczaka, przed zakupem Punto, z 1kkm wyszło mi średnio 5,3l/100km ON crazy.gif

Wymiany świec i przewodów co 40-60kkm, koszt przewodów do 8v to max 50pln za NGK, świece "grube" do Pandy to 38pln/kpl, do Punto "cienkie" 80pln/kpl, filtry do gazu co 20kkm: Panda 5pln, P2fl 32pln, P2 32pln grinser006.gif . Wymieniam sam, bo jest banalne. Parowniki fabryczne jeszcze. Raz w roku sprawdzenie ustawień elektroniki gazowej, regulacja zbędna, bo wsio gra dobrze skromny.gif

W Pandzie wymieniłem pompę paliwa, fabryczna nowa 200pln, wymiana to 20 minut roboty - poprzedni właściciel zatarł, bo nie woził benzyny w ogóle crazy.gif

Dodam, że ogumienie fabrycznych rozmiarów, P2fl 165/70r14, P2 1,2 16v 185/60r14, Panda 155/80r13 wink.gif

Dla gazonielubców, tak, za przegląd płacę 60pln więcej co roku grinser006.gif

Napisano

> a ten diesel 1.3 w pandzie?? dobra to jednostka?? niezawodna?? bo jeśli takby się stało, że trafi

> się używka..np punto classic z tym silnikiem to czy warto się zastanawiać nad zakupem czy

> lepiej darować i kupić rozsądną benzyne??

Chyba nie było i nie ma Punto Classic ON.

W Polsce w ogóle ten model jest jakoś dziwnie sprzedawany - na stronach go nie ma (a w innych krajach jest), w cennikach też - mimo tego ma gwarancję , serwis itp.

Nie można też zamawiać wyposażenia - po prostu kupuje się takie jakie są - a są to wersje 5d, z klimą, z elektryką, silnik 1,2 benzyna.

Jeśli jesteś zainteresowany ON w Punto , to musisz szukać Punto 2 FL, tylko będą co najmniej 6 letnie, albo Grande Punto.

Napisano

> Cały czas piszę wyłącznie o nówkach z salonu. Wybór w podanej przez ciebie kwocie masz naprawdę

> spory

Panda mnie się nawet podoba, ale odrzuciłem ze względu na:

1. bezpieczeństwa (brak bocznych pp w "biedniejszych" wersjach)

2. nie podoba się zona.gif

3. jest IMO za droga w stosunku do tego co oferuje (NAPRAWDĘ słabe wyposażenie za te 30k PLN)

Alternatywy:

1. "Stare" Aveo z 4pp, klimką, radiem, etc. spokojnie kupi się za 32k PLN (a jak się dobrze zagada to jeszcze instalacja LPG będzie w cenie). Są też ciekawe okazje

2. "Stare" Picanto w ciekawej cenie i z fajnym wyposażeniem. Nowe Picanto też, ale tu cena z klimą jest koło 34k PLN

3. Nowa Micra

4. Grande Punto 1.4

5. Suzuki Splash - fajne wyposażenie i generalnie bardzo przyjemne autko. Zaskakująco wygodny.

Dla wielbicieli sedanów jest jeszcze Thalia, a dla miłośników egzotyki Tata Vista w ciekawej cenie.

Napisano
  • Autor

> Punto 2fl 1,2 8v sekwencja tartarini - średnia ze 156kkm to 6,68l/100km gazu głównie z klimą,

> benzyny nie sprawdzałem

> Punto 2 1,2 16v, benzyna średnio 6,2 lpg, gazu z ostatnich 50kkm to 6,93l/100km, sekwencja na stag

> 300, reduktor zavoli, wtryski - żółte valteki - nadal te same

> Panda 1,1 tartarini tec99 - mieszalnik, spalanie średnie z moich 70kkm 7,02l/100km lpg, benzyny nie

> sprawdzałem.

> Pandę 1,3 Mjet miałem tylko przez 1kkm, jako zastepczaka, przed zakupem Punto, z 1kkm wyszło mi

> średnio 5,3l/100km ON

> Wymiany świec i przewodów co 40-60kkm, koszt przewodów do 8v to max 50pln za NGK, świece "grube" do

> Pandy to 38pln/kpl, do Punto "cienkie" 80pln/kpl, filtry do gazu co 20kkm: Panda 5pln, P2fl

> 32pln, P2 32pln . Wymieniam sam, bo jest banalne. Parowniki fabryczne jeszcze. Raz w roku

> sprawdzenie ustawień elektroniki gazowej, regulacja zbędna, bo wsio gra dobrze

> W Pandzie wymieniłem pompę paliwa, fabryczna nowa 200pln, wymiana to 20 minut roboty - poprzedni

> właściciel zatarł, bo nie woził benzyny w ogóle

> Dodam, że ogumienie fabrycznych rozmiarów, P2fl 165/70r14, P2 1,2 16v 185/60r14, Panda 155/80r13

> Dla gazonielubców, tak, za przegląd płacę 60pln więcej co roku

tylko przy moich przebiegach, raczej nie warto inwestować w gaz. diesla też za bardzo niechcę. Ale traktuję to jako ostateczność.

Średnio rocznie autem pokonuję mniej niż 5tyś. Tak więc za ile zwróci mi się instalacja.

Tak krajowych classiców nie ma...ale jeśli już kupowałbym go to przyprowadziłbym go sobie z włoch, a tam są nieźle wyposażone.

Napisano

> tylko przy moich przebiegach, raczej nie warto inwestować w gaz. diesla też za bardzo niechcę. Ale

> traktuję to jako ostateczność.

> Średnio rocznie autem pokonuję mniej niż 5tyś. Tak więc za ile zwróci mi się instalacja.

> Tak krajowych classiców nie ma...ale jeśli już kupowałbym go to przyprowadziłbym go sobie z włoch,

> a tam są nieźle wyposażone.

No to fakt, przy 5kkm rocznie tylko benzyna wink.gif

U mnie Panda przez ostatni rok zrobiła 35kkm, P2fl również, fefnastka jakieś 10kkm waytogo.gif

Napisano

z ostatnich 5 tkm komp w Pandzie pokazuje 5,9 - jazda typowo miejska oraz poza trasą z prędkościami licznikowymi ponad 150 km/h ( w Niemczech grinser006.gif)

Przy silniku 1.1 bez problemu w trasie uzyskasz wynik poniżej 5 litrów w mieście spokojnie do 6 litrów

Napisano
  • Autor

> No to fakt, przy 5kkm rocznie tylko benzyna

a diesel w przypadku jak się trafi ładna fajna sztuka i będzie ON no to trudno. Ale licze się z tym że to morderstwo dla silnika.

I ja raczej z miasta nie wyjeżdzam. bo nie potrzebuję.

> U mnie Panda przez ostatni rok zrobiła 35kkm, P2fl również, fefnastka jakieś 10kkm

w sumie to juz nie wiem. Czy nówka panda, czy roczne-trzy letnie punto (grande/classic)

Napisano

> 2. "Stare" Picanto w ciekawej cenie i z fajnym wyposażeniem.

Do ceny starej Picanto dolicz abonament u dentysty na wstawianie plomb hehe.gif Trudno o coś bardziej trzęsącego na wybojach. Panda to przy tym komfortowo resorująca limuzyna

Napisano

> I ja raczej z miasta nie wyjeżdzam. bo nie potrzebuję.

> w sumie to juz nie wiem. Czy nówka panda, czy roczne-trzy letnie punto (grande/classic)

Jeśli przemieszczasz się głównie w okolicach jakie masz w profilu zapisane, to IMO rewelacyjna poręczność Pandy nie jest najważniejsza. Bo że jest poręczna i prawie bezawaryjna (w przeszłości psuły/zużywały się elementy z określonej listy) to fakt. Przechodziłem przez wszystkie ewolucje Punto, żeby obecnie skończyć na Pandzie 1.2 i brata GP 1.4.

W dużym, ciasnym mieście zawsze wybór padłby na Pandę.

W okolicach gdzie do pokonania są już jakieś odległości zerknąłbym też na jej większe rodzeństwo (tym bardziej jeśli masz możliwość importu PIIC z Włoch).

Na plus Pandy: w późniejszym czasie mogą Ci się spodobać ceny cześci eksploatacyjnych ok.gif Czasami mam wrażenie, że te dostępne na platformie rodzimego serwisu aukcyjnego są pod osłoną nocy wywożone z fabryki no.gif.

Napisano

> Czasami mam

> wrażenie, że te dostępne na platformie rodzimego serwisu aukcyjnego są pod osłoną nocy

> wywożone z fabryki .

Niekoniecznie.

Przecież fabyka wielu rzeczy montowanych u nich nie robi, tylko zleca kooperantom. Wystarczy, że kooperant puści nadwyżkę poza oficjalnymi kanałami Fiata i już masz zysk wynikający z braku pośredników (albo jednego, ale za to brardzo pazernego)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.