Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK]Fiat Siena

Featured Replies

Napisano

Witam jako poszukiwania zdrowego ładnego uniaka mi sie pomału nudzą zacząłem szukać alternatywy zlosnik.gif W oko wpadła mi Siena.I mam pare pytanek czy Sieny też są tak atakowane przez rudą jak uno?Jak z kosztami eksploatacji takiego pojazdu?Osobiście myślałem nad 1.6 16v z lpg jak ten silnik znosi gaz i czy jest bardzo paliwożerny zlosnik.gif?

Napisano

> Witam jako poszukiwania zdrowego ładnego uniaka mi sie pomału nudzą zacząłem szukać alternatywy W

> oko wpadła mi Siena.I mam pare pytanek czy Sieny też są tak atakowane przez rudą jak uno?Jak z

> kosztami eksploatacji takiego pojazdu?Osobiście myślałem nad 1.6 16v z lpg jak ten silnik

> znosi gaz i czy jest bardzo paliwożerny ?

bardzo lubi go ruda, tak jak i uno, silnik tak, paliwożerny, z gazem nie wychodzi juz tak źle, ale zawsze. Najgorzej z rudą....

Napisano

> Witam jako poszukiwania zdrowego ładnego uniaka mi sie pomału nudzą zacząłem szukać alternatywy W

> oko wpadła mi Siena.I mam pare pytanek czy Sieny też są tak atakowane przez rudą jak uno?Jak z

> kosztami eksploatacji takiego pojazdu?Osobiście myślałem nad 1.6 16v z lpg jak ten silnik

a nie lepiej punto II z 1.2 + sekwencja? hmm.gif

Podobno fajne wozidła... ok.gif

a co do Uno... no niestety, znalezienie niepordzewiałego i zadbanego uniaka granicz z cudem... ja właśnie rozpocząłem poszukiwania i pfff... szkoda gadać... a jak ładniejszy egzemplarz to majątek chcą screwy.gif

Napisano
  • Autor

Punto II troche sie cenią a sieny praktycznie zaczynają się od 3K+ wiadomo na te najtańsze nie ma co patrzeć zlosnik.gif Ale ogólnie siena mi bardzo podchodzi z wyglądu zlosnik.gif

Napisano

> a nie lepiej punto II z 1.2 + sekwencja?

a kupisz takiego za 4kPLN?

grinser006.gif

Co do Sieny - mamy taką w rodzinie od nowości.

Problemy z rdzą to nie mit, ale i nie reguła.

Silnik 1.6 16V bez problemów znosi trucie gazem.

Ogólnie u nas przez 200kkm samochód nie sprawiał problemów, teraz trzeba było trochę grosza w niego wrzucić - ale nie było sensu sprzedawać.

Napisano

Mam palio z takim silnikiem 12l lpg po miescie to norma,trasa 9-10. mam sekwencje i nie narzekam ,nic złego sie nie dzieje.

ceny części dosć niskie. niestety ciężko trafic zdrową bude.

Napisano

> a kupisz takiego za 4kPLN?

no za 4kPLN nie, ale za 5,5kPLN widziałem w Grodzisku... 1.2 2000r KME DIEGO za 5,5tysia...

MIałem na niego chęć, ale szybko znikł ten punciak...

> Co do Sieny - mamy taką w rodzinie od nowości.

> Problemy z rdzą to nie mit, ale i nie reguła.

"jak dbasz tak masz" ok.gif

Jakby kupił zadbaną i porządnie zabezpieczył to nie powinna zacząć szybko rdzewieć... Tylko właśnie... kupić w odpowiednim stanie icon_rolleyes.gif

> Silnik 1.6 16V bez problemów znosi trucie gazem.

> Ogólnie u nas przez 200kkm samochód nie sprawiał problemów, teraz trzeba było trochę grosza w niego

> wrzucić - ale nie było sensu sprzedawać.

sądzę, że w każdy samochód trzeba grosza wrzucić... wink.gif

no wujek miał właśnie takie 1.6 16V 1998r... kupił w salonie. Zaraz po kupnie solidnie zabezpieczył. Auto sprzedał pół roku temu. Był skubaniec właściwie bez rdzy. Tylko w jednym miejscu na progu mu wyłaziło rude paskudztwo, ale lekka kosmetyka i po problemie. Autko cieszyło sie dobrą opinią wujka. Fakt, że bardzo dbał o ten samochód. ok.gif

Napisano

Lubi ją ruda, a niestety blacharka jest najdroższa w naprawie. Trzeba trafić na zadbany egzemplarz. Poza tym auto proste w budowie i tanie w naprawach.

W cenach podobnych polecałbym również PI ( jednak trafić na nie zjedzone to wielki fart ) - wdzięczne auto, siostra powozi smile.gif

PII też miło wspominam z nauki jazdy smile.gif

Napisano
  • Autor

A na co trzeba zwracać uwage?Czym najczęściej sie ruda interesuje?

Napisano

> no za 4kPLN nie, ale za 5,5kPLN widziałem w Grodzisku... 1.2 2000r KME DIEGO za 5,5tysia...

Za tyle kupisz jajko niespodziankę, a nie P2...

> no wujek miał właśnie takie 1.6 16V 1998r... kupił w salonie. Zaraz po kupnie solidnie

> zabezpieczył. Auto sprzedał pół roku temu. Był skubaniec właściwie bez rdzy. Tylko w jednym

> miejscu na progu mu wyłaziło rude paskudztwo, ale lekka kosmetyka i po problemie. Autko

> cieszyło sie dobrą opinią wujka. Fakt, że bardzo dbał o ten samochód.

Siena rdzewieje w konkretnych miejscach:

1. progi - bardzo często w wyniku źle zamontowanych plastikowych nakładek progowych. Kołki mocujace trą o blachę, poza tym pojawia się nieszczelność i błoto wlatuje do wnętrza progu. Wtedy o dziury nietrudno.

2. przednie nadkola - tutaj z kolei przy złączeniu z przednim zderzakiem jest dziura przez którą wlatuje błotko i sobie siedzi. Zgnilizna pojawia się szybko

3. tylne nadkola - podobnie jak wyżej.

W naszej 14 letniej spód auta jest zdrowy.

Silnik 1.6 16V słynie z:

1. padających alternatorów (w naszej altek jest od nowości)

2. urywających się pasków rozrządu - stąd rozrząd wymieniać powinno się co 50-60kkm

Poza tym silnik całkiem nieźle ciągnie tą stosunkowo lekką budę :-)

Napisano

> A na co trzeba zwracać uwage?Czym najczęściej sie ruda interesuje?

tylne nadkola,progi(tu jest problem bo sa nakładki i nie widac co kupujesz)

Napisano

> Silnik 1.6 16V słynie z:

> 1. padających alternatorów (w naszej altek jest od nowości)

altki padają zarówno w 1,6 jak i w 1,4 bo są w fatalnym miejscu mocowane. dobra osłona pod silnik załatwia sprawę.

silnik 1,2 i 1,7 ma w innym miejscu alternator, więc one odpadają.

BartoSMK

IMHO jak się chce mieć pojazd tani w eksploatacji, pakowny, wygodny dla 4 osób i z kilkoma bajerami (ES, CZ, kontrolka uszkodznych świateł STOP) to Siena jest dobrym rozwiązaniem, szukaj wozidła po VI 1999 z reflektorami H7+H3.

silnik jest nieskomplikowany, a wszelkie problemy już po 100x wałkowane. trzeba pilnować rozrządu i na nim nie oszczędzać.

Napisano

> Punto II troche sie cenią a sieny praktycznie zaczynają się od 3K+ wiadomo na te najtańsze nie ma

> co patrzeć Ale ogólnie siena mi bardzo podchodzi z wyglądu

Kilka dni temu kolega kupił Siene od dziadka (maly przebieg, garazowana, czarne tablice, itp) za 1,5 tys zł ok.gif

Napisano

Siena koniecznie musi być?

A np. Bravo/Brava? hmm.gif

Nexia/Espero, jeśli mamy budżet ograniczony?

Napisano

Ja bym poszukał Lanosa jeśli szukasz taniej alternatywy, albo starsze Bravo/Brava wink.gif

Jak już chcesz bardzo Sienę, to może lepiej z silnikiem 1.2? Silniki FIRE są trwalsze i bardziej ekonomiczne. A z tego co pamiętam w Sienie 1.2 jest ta sama skrzynia co w Seicento Abarth - bardzo krótka i powoduje że dynamika odczuwalna jest znacznie lepsza niż ta rzeczywista ok.gif

Napisano

> A na co trzeba zwracać uwage?Czym najczęściej sie ruda interesuje?

Tylna belka potrafi przerdzewieć - koła rozjeżdżają się - stoją nie w pionie, a w skosie / \

Kolega nie tak dawno sprzedawał Palio weekend z 99 r. i blachy miał zdrowe.

Z usterek to uszczelka pod głowicą, łożyska, alternator.

Napisano

Ja w 2009 kupiłem Sienę 1998r 1,6 z przebiegiem 150kkm, roczną sekwencją, zregenerowanym alternatorem za 2,5 tys. PLN. Obecnie ma ca. 190kkm i cały czas służy moim Rodzicom.

Problemy ogólne:

- progi i tylne nadkola;

- po roku wymieniłem cewkę na zamiennik (150PLN), bo zdarzało się, że silnik po nagrzaniu przerwał;

- po 2 latach zerwała się linka sprzęgła - warto zainwestować w oryginał (ok. 80PLN).

- ostatnio rozciekły się tylne cylinderki, więc wymieniłem hamulce tylne po całości i klocki + zestawy naprawcze zacisków z przodu. (wszystko chyba 250, czy 300PLN)

- po raz kolejny wymieniłem altka, bo poprzedni nie był jakiś super (150-200PLN)

Ogólnie eksploatacja jest śmiesznie tania, a auto stosunkowo niezawodne. Pali od ok. 8 litrów w spokojnej trasie, do ok. 12litrów w mieście. Dobry i pakowny produkt za małe pieniądze, niestety rdza powoduje, że wiele z egzemplarzy zostawia za sobą 4 ślady smile.gif

Napisano

Sieny/Palio, nie korodują jak UNO.

Jeżeli na czas ktoś wykonał prawidłowa konserwację progów i podłogi, to nie ma się do czego przyczepić.

To auto ma wiele wad, ale cena za która można je kupić rekompensuje wszystko ok.gif

Naprawy i części tanie.

Napisano

mowiac szczerze wolalbym lanosa. Mniej awaryjne i imho lepiej sie tym jezdzi. No i nie gnije

Napisano

Swego czasu ojciec miał nową Siene ja nowe uno. Po 5 latach uno było jak sitko, a w sienie ani kropki rdzy. Natomiast padł alternator tak po 60.000, silniczek 1.6 bardzo fajny.

Napisano

jak uno nie gnije, ale niestety wolnej od rdzy sieny trzeba troche poszukac. U mnie mialem nalot na tylnych nadkolach ( ale to sie stalo po zaklepywaniu rantow pod alusy zlosnik.gif) i dobiera sie do progow ( plastikowe nakladki pod ktorymi zbiera sie bloto i inny syf). Ja mam 1,6 tyle ze bez gazu, bardzo dynamicznie napedza lekka bude jednak 10-12 litrow w miescie spali smile.gif ja mam swoja od 5 lat( natomiast od nowosci w rodzinie), ogolnie jestem zadowolony a nawet bardzo zadowolony. Jak nie chcesz miec problemow z aleternatorem, nalezy kupic oslone pod silnik i problem znika ok.gif

Napisano

> I mam pare pytanek czy Sieny też są tak atakowane przez rudą jak uno?Jak z

Siena rok 1998, przebieg 250000 kilometrów. Auto od początku u nas.

Z rdzą większych problemów nie było, ale. Co dwa lata ściągałem nakładki progowe i czyściłem z błota które zbiera się tam w strasznych ilościach, plus odnowa zabezpieczenia antykorozyjnego. Jak ktoś nigdy tam nie zaglądał to tragedia. U mnie żarło podłogę z tyłu. Przez to, że przy wymianie kół koleś podstawił podnośnik pod środek podłogi i blachę do środka wygięło. Poprawiłem ale już blachy ruszyło. I pryszcz na błotniku wyskoczył, chyba plastykowe nadkole obcierało?

Poza tym: alternator robiony dwa razy, sprężyny zawieszenia tył wymienione (jedna pękła). Sworzeń lewy do końca oryginalny, już zaczynał stukać przy skręconych kołach smile.gif Silnik 1.4 mechanicznie bez problemu. Wymieniłem tylko rurę powietrza bo popękała i trzeba było poprawić uszczelnienie parę razy bo olej ciekł, jakieś groszowe sprawy.

Z gazowaniem w Fiatach wcale nie jest tak super. Mechanicznie wytrzymują ale cokolwiek rozregulowane LPG i rozjeżdżają się mapy benzyny i jest problem z jazdą na niej.

Połamał się fotel kierowcy. Wymieniłem lampy bo się powypalały, strasznie szybko rysują się plastiki w środku, elementy deski rozdzielczej montowane są na wcisk. Trzeba uważać przy demontażu (wymiana żarówki).

Nie miałem nigdy problemów z elektryką (szyby, centralny). Tapicerka na pierwszy rzut oka badziewna ale łatwo się czyści i jest trwała.

Spalanie: LPG średnio w 10 litrach bez problemu się mieściłem. Na trasie poniżej 8l dało radę.

Na pewno walał bym Sieną niż Punto. Ogromny bagażnik i lepiej mi się podoba zawieszenie.

Napisano

To może jednak lepiej zwykłą Mareę? cool.gif Ładniejsze toto również tanio możesz kupić no i nie rdzewieje na tym poziomie co Siena grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Tylko marea to już chyba klasę wyżej jest od sieny zlosnik.gif Mi potrzeba coś wielkościowego jak siena/uno zlosnik.gif Po co wozić w aucie powietrze rotfl.gif?

Napisano

> Tylko marea to już chyba klasę wyżej jest od sieny Mi potrzeba coś wielkościowego jak siena/uno

> Po co wozić w aucie powietrze ?

Wygoda i prestiż a cena ta sama grinser006.gif silnik 1.6 16v ten sam no i buda trwalsza, a jak nie chcesz sedana to brava i jest bardzo podobnych wymiarow co Siena, oprocz rozstawu osi i szerokosci nadwozia

Napisano

> jak nie chcesz

> sedana to brava

A nawet Bravo, chciaż Brava ma zaletę w postaci dodatkowej pary drzwi. Dodam jeszcze, że do B/B dawali genialny moim zdaniem silnik 1.2, któremu wciąż nie mogą podskoczyć konkurencyjne konstrukcje VW lub Forda.

Napisano

> Ja bym poszukał Lanosa jeśli szukasz taniej alternatywy, albo starsze Bravo/Brava

Blacharsko niebity Lanos będzie lepszy od niebitej Sieny ok.gif

Napisano

> Punto II troche sie cenią a sieny praktycznie zaczynają się od 3K+ wiadomo na te najtańsze nie ma

> co patrzeć Ale ogólnie siena mi bardzo podchodzi z wyglądu

ja mam PII na wiosne idzie na alledrogo cenie go 5tys 1.2 8v lpg sekwencja...

Siena z 1.2 ledwo jedzie... 1.4 (uno 1.4 ten sam silnik) 1.6 pali sporo, lubi olej...

Napisano

> ja mam PII na wiosne idzie na alledrogo cenie go 5tys 1.2 8v lpg sekwencja...

> Siena z 1.2 ledwo jedzie... 1.4 (uno 1.4 ten sam silnik) 1.6 pali sporo, lubi olej...

1,6 lubi olej ?? od wymiany do wymiany 0,5 litra bierze moj ktory czesto widzi czerwone pole na obrotomierzu.

Napisano

> 1,6 lubi olej ??

No właśnie 1,6 dużo pali paliwa.

Więcej wad w zasadzie ten silnik nie ma.

U mnie od wymiany do wymiany na dolewki idzie na pewno nie więcej niż litrowa butelka, a wymieniam raz do roku czyli ~20kkm, przy obecnym przebiegu blisko 200kkm

Napisano

> 1,6 lubi olej ?? od wymiany do wymiany 0,5 litra bierze moj ktory czesto widzi czerwone pole na

> obrotomierzu.

mój ma 170 tys przebiegu i nie bierze nic,jazda dość mocno dynamiczna

Napisano

Kolega mojego ojca ujeżdża niezagazowaną Sienę 1.6 i gdy rozmawialiśmy o spalaniu to łapał się za głowę. Więc bez gazu do tego silnika bym nie podchodził, chyba że chcesz mieć spalanie jak Bentley, ale bez prestiżu. wink.gif

Napisano
  • Autor

To mnie troche nastraszyliście tym spalaniem zolta.gif

Napisano

> To mnie troche nastraszyliście tym spalaniem

W instrukcji do mojej Marei 1,6 podają na mieście 11,5 litra więc wiesz, ekono to to nie jest. Ale przynajmniej wśród innych 1,6 mało który da mu radę :D

Napisano

> ja mam PII na wiosne idzie na alledrogo cenie go 5tys 1.2 8v lpg sekwencja...

> Siena z 1.2 ledwo jedzie... 1.4 (uno 1.4 ten sam silnik) 1.6 pali sporo, lubi olej...

To dobra cena jak za P2 z LPG - jeszcze pozostaje kwestia rocznika i stanu.

Co do zużycia oleju w 1.6 16V. W naszym przypadku auto ma prawie równie 200kkm, z czego 170kkm na LPG bodajże I generacji.

Oleju zużywa sporo mniej niż przewiduje norma, od wymiany do wymiany (10kkm) dolewane jest ~0,5-0,7l.

Tak więc jest dobrze pod tym względem.

Napisano
  • Autor

Na tej stronie wspominają nawet o spalaniu w zime dochodzącym do 18 litrów czerwona.gif

Napisano

> Ale za to Hiena z a 1,6 103PS zapier.... a Mondeo nawet z 1,8 nie

Nom. Raz przez stosunkowo krótkie przełożenia (dzięki czemu też spala ile spala), a dwa dzięki niskiej masie (wg DR ~1000kg).

Napisano

> Ale za to Hiena z a 1,6 103PS zapier.... a Mondeo nawet z 1,8 nie

Mondeo 1.8 125 KM (takie mam) jeździ przyzwoicie jak na moje potrzeby. Nie myszkuje po drodze nawet grubo ponad 150km/h, w zakręty wchodzi bezproblemowo z dwukrotnie większą przędkością niż Albea (szersza od Sieny o prawie 10 cm). Więc sumarycznie nie ma co porównywać... Jakże mi przykro! zlosnik.gif

BTW, jeździłem Albeą i bardzo sobie ten samochód chwaliłem (to była kupa samochodu za niewielkie pieniądze - dokładnie mówiąc cenę Pandy) - ale nie da się ukryć, że jeśli chodzi o jazdę z większymi prędkościami to była katorga (ale i tak lepiej niż Panda).

Napisano

> Mondeo 1.8 125 KM (takie mam) jeździ przyzwoicie jak na moje potrzeby. Nie myszkuje po drodze nawet

> grubo ponad 150km/h, w zakręty wchodzi bezproblemowo z dwukrotnie większą przędkością niż

> Albea (szersza od Sieny o prawie 10 cm). Więc sumarycznie nie ma co porównywać... Jakże mi

> przykro!

widzisz a mi nie przykro, bo 1,6 przynajmniej moje jedzie do 120 na rowno z mondeo 2,5 V6 :D prowadzi sie rowniez pewnie, 190 na autostradzie i moge puscic kiere, zadnego myszkowania a wszystko dzieki innym amorkom, obnizonemu zawieszeniu i szerszej feldze na niskim kapciu smile.gif na serii zawiasie faktycznie nie jest za przyjemnie przy wyzszych predkosciach

Napisano

> Mondeo 1.8 125 KM (takie mam) jeździ przyzwoicie jak na moje potrzeby. Nie myszkuje po drodze nawet

> grubo ponad 150km/h, w zakręty wchodzi bezproblemowo z dwukrotnie większą przędkością niż

Tylko jest jedno ale... Sieny nie kupuje się do zapierd...nia na złamanie karku.

To tani samochód do taniego poruszania się zgodnie z przepisami o ruchu drogowym. Do pociskania jest od cholery lepszych aut. To, że 1.6 16V jest w miarę dynamiczny nie czyni z Hienki wyścigówki.

Napisano

> Tylko jest jedno ale... Sieny nie kupuje się do zapierd...nia na złamanie karku.

> To tani samochód do taniego poruszania się zgodnie z przepisami o ruchu drogowym. Do pociskania

> jest od cholery lepszych aut. To, że 1.6 16V jest w miarę dynamiczny nie czyni z Hienki

> wyścigówki.

To chyba nie ja proponuję założycielowi Sienę 1.6 jako brykę wyczynową... Więc tłumacz innym kolegom, nie mnie. Jak dla mnie taki mocny silnik w Sienie to pic na wodę, bo tym się da jeździć tylko prosto (jak nie ma wiatru).

Napisano

> widzisz a mi nie przykro, bo 1,6 przynajmniej moje jedzie do 120 na rowno z mondeo 2,5 V6 :D

> prowadzi sie rowniez pewnie, 190 na autostradzie i moge puscic kiere, zadnego myszkowania a

> wszystko dzieki innym amorkom, obnizonemu zawieszeniu i szerszej feldze na niskim kapciu na

> serii zawiasie faktycznie nie jest za przyjemnie przy wyzszych predkosciach

Spoko, niech będzie. Ja i tak jeżdżę powoli, więc jak ktoś jest zdeterminowany to i Daewoo Tico mnie objedzie. zlosnik.gif

Co do porównywania z Mondeo V6 to z pewnością też masz rację - mimo, że 10 do setki ma już 2.0 145KM. I niewątpliwie przy 190 możesz w Sienie puścić kierę, kiedy Mondkiem już dość ostro rzuca przy tych prędkościach.

Napisano

> To chyba nie ja proponuję założycielowi Sienę 1.6 jako brykę wyczynową... Więc tłumacz innym

> kolegom, nie mnie. Jak dla mnie taki mocny silnik w Sienie to pic na wodę, bo tym się da

> jeździć tylko prosto (jak nie ma wiatru).

Pisałem w odniesieniu do ogólnej dyskusji Hienka vs Mondeło - nie bezpośrednio do Ciebie, po prostu zacytowałem (może niefortunnie) Twój post.

W ostatni weekend śmignąłem kilka km Hienką. Wali się na zakrętach na oryginalnym zawieszeniu dość konkretnie.

Po ostatnich 20kkm w Corolli Hienką jeździ się dosć specyficznie ;-)

Napisano

> To dobra cena jak za P2 z LPG - jeszcze pozostaje kwestia rocznika i stanu.

> Co do zużycia oleju w 1.6 16V. W naszym przypadku auto ma prawie równie 200kkm, z czego 170kkm na

> LPG bodajże I generacji.

> Oleju zużywa sporo mniej niż przewiduje norma, od wymiany do wymiany (10kkm) dolewane jest

> ~0,5-0,7l.

> Tak więc jest dobrze pod tym względem.

rok 2000 140tys 2 właściciel...

Jeździłem Siena 1.2 lpg... z org 120 99r w porównaniu z punto które posiadam to

minusy dość ciasno z przodu (przy moim wzroście 186cm), siedzenie jak gdyby na taborecie (takie moje odczucie) a że to wersja podstawowa to metalowe wykończenie drzwi jakoś mi nie pasuje. plusy: prześwit,bagażnik,wersja combi nad wyraz pakowna, chyba +500kg.

Siena/palio miały być to auta bardzo tanie do 10tys $.. auto jest jak gdyby rozwinięciem uno ma to swoje dobre i zle strony. szkoda ze u nas były tylko dwie wersje bo w turcji były wersje jeszcze 3 i 5 drzwiowe.

Napisano

> Na tej stronie wspominają nawet o spalaniu w zime dochodzącym do 18 litrów

Na stronach to różne rzeczy wypisują. Poza tym spalanie to można podawać w stylu od X do Y litrów, najczęsciej Z.

Jeśli bardzo zależy Ci na tym 1.6 16v, to kup sobie deltę II. Mam dwie takie (i nie jest to samochód, który polecam ze względu na sympatię do włoskich pojazdów) - akurat z ww. silnikiem i jest to jedno z najprzyjemniej prowadzących się aut. Poza tym płyta podłogowa z Tipo/Tempra/AR155/145/146/Dedra daje Ci tanie dobre zawieszenie i bardzo przyzwoite koszty serwisu. ok.gif

Blacharka dobra - obie ww. Delty nie mają korozji, a takie przyjemności w innym pojeździe z 97r/98r jak klimatyzacja, fotele Recaro to nie tak łatwo znaleźć za 3-4tys zł.

Napisano

tak trochę OT, ale jeździłem ostatnio Palio 1.2 to pozycja za kierownicą była fatalna. Wysoko i jak na krzesełku. To już w Uno było lepiej. Spalanie 1.6 16V faktycznie jest duże, ale auto jest "szybkie" jak na swoje gabaryty i moc.

Napisano

zdecydowanie szukaj lanosa ok.gif

bedzie tanszy w ekploatacji i zdecydowanie mniej awaryjny, dodam ze lubi gaz ok.gif

Napisano

> W oko wpadła mi Siena.

Mój wujek ma. Szczerze to odradzam, ale wiadomo... Zależy jaki się egzemplarz trafi.

Wójek ma 1,2, gdyby nie założył gazu, to pewnie byłby bankrutem. Gazu też żłopie ładnie.

Co do rudej... Jak to z fiatami. Na szczęście jest garaż, to samemu można sobie poradzić z wykwitami, których jest co niemiara. Trzeba uważać, bo rdzewieje dość mocno.

Co do silnika 1,6 to już o wiele lepiej. Wojskowe Sieny miały takie silniki i z teog co słyszałem od znajomego to silniki w sam raz do tego auta i do gazu wink.gif

Ale wiesz.. Ilu użytkowników tyle opinii. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.