Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lista obecności H/K, czyli kolejno odlicz ;)

Featured Replies

Napisano

> Dzień dobry, kupiłem ceeda...

Podobno musi być fotka... zlosnik.gif

Piękna maszynka!

Długo się zastanawiałem nad czarną .. koniec końców żona wybrała za mnie ...

Oby nam się spisywały ;-)

Napisano

Piękna maszynka!

Długo się zastanawiałem nad czarną .. koniec końców żona wybrała za mnie ...

Oby nam się spisywały ;-)

No a u mnie miało być na odwrót, znaczy się biały... ;)

Napisano

Witam

Santa Fe 1991 ccm, 4x4, LSD, 2004r. sprawny i dzielny (jak na razie). Dobry poligon do dłubania weekendowego :)

• 2 miesiące później...
Napisano

No to i ja się przywitam :)

A zatem od dzisiaj, poza czerwoną Pandzią oczywiście,

jeżdżę sobie I30 z 2012 roku - w tej dłuższej wersji :)

• 1 miesiąc później...
Napisano

witam 

od miesiąca miejsce w garażu zajeła KIA CARENS 2,0 CRDi

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam

od poniedziałku jeździ ze mną - a właściwie żoną - Soul'niczka z 2009 1.6 benzynka...

pozdro

PS. Jeździ tu ktoś jeszcze tym wynalazkiem?

• 5 miesięcy później...
Napisano

Mój Cee'd Leniwiec:) 2012 1.6 GDI

post-132546-0-81564600-1462113346_thumb.jpg

• 2 miesiące później...
Napisano

Witam wszystkich.

W sierpniu odbieram Hyundai i 20, wersja GO.

1,2 l, 84 KM, bez gazu, biały.

Dołożyłem mu tylko grzanie doopki i parę innych drobnych gadżetów.

Pozdr

• 6 miesięcy później...
Napisano
Dnia 21.03.2014 o 08:01, d_m napisał:

helou

od wczoraj powożę takim cee'dem

Po prawie 3 latach nadszedł na zmiany

więc Ceed'a zamieniłem na Skodę Octavię

3majcie się :piwko:

Napisano

Od połowy grudnia jestem szczęśliwą właścicielką (no - współwłaścicielką, razem z mężem ;] ) auta Kia Sorento z 2005 roku, 2.5 CRDi

Pozdrawiam wszystkich.

• 8 miesięcy później...
Napisano

Witam Wszystkich

Kia Picanto (III) model 2017r, wersja M, silnik 1.2 84KM :ok:;]

• 2 miesiące później...
Napisano

u mnie pojawił się 3 Koreańczyk  KIA CARENS III

• 2 miesiące później...
Napisano
Witam . Można powiedzieć , że od tygodnia jestem w paru % właścicielem, ale jeszcze nie użytkownikiem nowego KIA STONIC 1,4 DOHC . Wyposażenie L + pakiet STY +kolor czerwony z czarnym dachem. Sami dorzucili autoalarm i dywaniki . Czas oczekiwania do 6 miesięcy. Zastanawiałem się nad Reno Captur, ale wybór padł na Stonica. Powiem tak , przeważyły czytane opinie na necie no i nie powiem ogólne wyposażenie też. Wrażenie z jazd próbnych pozytywne, a reszta okaże się w praniu. Pozdrowionka dla Wszystkich
Napisano

Tucson 2016r. 2.0 CRDI 4x4 184KM.

Napisano
U mnie tylko 1.7 [emoji4]

Widzę po skrzyni i wydechu [emoji16]

Wspólnik jedzi tym 1.7 i daje to sobie rade w mieście. Na trasie w porównaniu z moim trochę niutkow brakuje. No i ja mam trochę wyższa wersję wyposażenia.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące później...
Napisano

Witajcie, od dzisiaj będę się bujał i30 `2017 :)

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Ostatnio trochę się u mnie pozmieniało... Santek spalił się doszczętnie, zamiast niego w podpisie pojawiła się KIA Sorento XM :) 

Fotki będą, jak w końcu uda się auto odebrać (dłuuugi majowy week - bo przecież nie weekend - i przedłużająca się w nieskończoność rejestracja auta...), ale autko już jest, czeka i na pewno tęskni ;)

Udało mi się znaleźć dość fajną wersję - CRDi 2,2l - 197 KM, 436 Nm, 4WD, komplet poduszek, bezkluczykowy dostęp, brązowa skórzana tapicerka, panoramiczny dach, samopoziomujące tylne zawieszenie, hak, podgrzewana przednia szyba, diodowe tylne lampy, ksenony ze spryskiwaczami itp. itd. :) Wady? Auto jest w kolorze zawsze brudnym (czarne...), niestety jest 5-miejscowe (szukałem wersji 7-miejscowej, ale że poszukiwania były bardzo przyspieszone, nie wydziwiałem...) i nie ma fabrycznej nawigacji. Lakierować na inny kolor nie będę, bez siedzeń w 3 rzędzie jakoś przeżyję, kwestia nawigacji jest już w trakcie wstępnej realizacji :) Fotki mam nadzieję, że pojawią się najpóźniej na początku przyszłego tygodnia :)

Napisano
Dnia 2.05.2018 o 17:13, volcan napisał:

Wady? Auto jest w kolorze zawsze brudnym (czarne...)

Ja jak kupiłem swoje Santa Fe też czarne, to po pierwszym myciu się załamałem. Ale trochę poczytałem, i zrobiłem tak: umyłem, potem glinkowanie,   "polerką" za 60zł  "przepolerowałem" lakier UC, na to Dodo Juice Lime Prime MINI - Cleaner pod wosk i na końcu  COLLINITE ZESTAW 915. Co trzecie, czwarte mycie jakiś QD  i  mam spokój. Auto bardzo często myję na myjni bezdotykowej i jest efekt. Nawet sąsiad, handlarz samochodowy, pytał się czy ja poleruję auto co tydzień, bo tak się świeci. Zabieg ten stosuję 2 razy w roku: na wiosnę i przed zimą.  

Napisano
  • Autor
8 minut temu, mirekp napisał:

Ja jak kupiłem swoje Santa Fe też czarne, to po pierwszym myciu się załamałem. Ale trochę poczytałem, i zrobiłem tak: umyłem, potem glinkowanie,   "polerką" za 60zł  "przepolerowałem" lakier UC, na to Dodo Juice Lime Prime MINI - Cleaner pod wosk i na końcu  COLLINITE ZESTAW 915. Co trzecie, czwarte mycie jakiś QD  i  mam spokój. Auto bardzo często myję na myjni bezdotykowej i jest efekt. Nawet sąsiad, handlarz samochodowy, pytał się czy ja poleruję auto co tydzień, bo tak się świeci. Zabieg ten stosuję 2 razy w roku: na wiosnę i przed zimą.  

Trzeba będzie spróbować :) Najgorsze jest to, że dużą część przebiegu moje auta robią po polnych drogach, czasem wręcz polach, łąkach itp., poza tym np. Jaworzno jest potwornie brudnym miastem - mnóstwo jest dróg gruntowych w peryferyjnych dzielnicach i nawet srebrne auto dzień po umyciu już było wyraźnie zakurzone. Czarne będzie pewnie przez większą część roku popielate ;)

Kilka pytań mi się nasunęło :) Co to jest: UC, QD... resztę ogarnąłem :)

Napisano
11 minut temu, volcan napisał:

Trzeba będzie spróbować :) Najgorsze jest to, że dużą część przebiegu moje auta robią po polnych drogach, czasem wręcz polach, łąkach itp., poza tym np. Jaworzno jest potwornie brudnym miastem - mnóstwo jest dróg gruntowych w peryferyjnych dzielnicach i nawet srebrne auto dzień po umyciu już było wyraźnie zakurzone. Czarne będzie pewnie przez większą część roku popielate ;)

Ja z racji wykonywanej profesji, też jeżdżę dość dużo po "drogach" utwardzonych przez sprzęt rolniczy :). Ale na koniec tygodnia staram się doprowadzić samochód do "stanu używalności" na łykend i wtedy to się sprawdza :ok:

Środek do czyszczenia lakieru MEGUIARS Ultimate Compound -UC

Quick Detailer do lakieru nadaje połysk i zabezpiecza- QD

Edytowane przez mirekp
uzupełnienie odpowiedzi

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, mirekp napisał:

Ja z racji wykonywanej profesji, też jeżdżę dość dużo po "drogach" utwardzonych przez sprzęt rolniczy :). Ale na koniec tygodnia staram się doprowadzić samochód do "stanu używalności" na łykend i wtedy to się sprawdza :ok:

Środek do czyszczenia lakieru MEGUIARS Ultimate Compound -UC

Quick Detailer do lakieru nadaje połysk i zabezpiecza- QD

Wiesz... u mnie czasem wyjazd trwa kilka tygodni, w tym czasie mycie auta nie ma sensu - umyte na jakiejś przygodnej myjni po powrocie do "bazy" i tak wygląda identycznie, jak przed wyjazdem i de facto czasem auto nie widzi myjki 2-3 miesiące.

Czarne będzie, więc trzeba będzie chyba faktycznie coś podziałać w kwestii zabezpieczenia lakieru...

Napisano
Godzinę temu, volcan napisał:

Wiesz... u mnie czasem wyjazd trwa kilka tygodni, w tym czasie mycie auta nie ma sensu - umyte na jakiejś przygodnej myjni po powrocie do "bazy" i tak wygląda identycznie, jak przed wyjazdem i de facto czasem auto nie widzi myjki 2-3 miesiące.

Czarne będzie, więc trzeba będzie chyba faktycznie coś podziałać w kwestii zabezpieczenia lakieru...

Mi też zdarza się nie myć auta przez 2-4 tygodnie , ale jak pojadę potem na myjnię to nie mam problemu z umyciem, brud puszcza i lakier  się świeci :)  

Napisano
  • Autor
Dnia 6.05.2018 o 20:08, mirekp napisał:

Mi też zdarza się nie myć auta przez 2-4 tygodnie , ale jak pojadę potem na myjnię to nie mam problemu z umyciem, brud puszcza i lakier  się świeci :)  

Pozostaje zatem podążyć Twoją drogą, jeśli chodzi o zadbanie o czarnucha :D

Żeby nie było, że obiecanki - cacanki... Oto czarnuch :) Tutaj akurat "w gościach" u kolegi - ale akurat była okazja, żeby skorzystać z myjki i trochę auto ogarnąć po przejażdżce :)

Sorento przód bez tablic.jpg

Sorento tył bez tablic.jpg

• 1 miesiąc później...
Napisano
Dnia 4/4/2012 o 22:09, volcan napisał:

Zapraszamy do coming out-u oraz krótkiej informacji na temat posiadanych przez Was samochodów Hyundai / KIA.

Wychodzę z szafy ;] Kia Shuma I, 5 drzwi, jakieś SX ;] Jeździłam tym 3 lata bez problemów, ale teraz się coś popsuło, to zanim zapytam, warto się przedstawić ;)

• 3 tygodnie później...
Napisano
Dnia 13.02.2018 o 16:23, jackow napisał:
Witam . Można powiedzieć , że od tygodnia jestem w paru % właścicielem, ale jeszcze nie użytkownikiem nowego KIA STONIC 1,4 DOHC . Wyposażenie L + pakiet STY +kolor czerwony z czarnym dachem. Sami dorzucili autoalarm i dywaniki . Czas oczekiwania do 6 miesięcy. Zastanawiałem się nad Reno Captur, ale wybór padł na Stonica. Powiem tak , przeważyły czytane opinie na necie no i nie powiem ogólne wyposażenie też. Wrażenie z jazd próbnych pozytywne, a reszta okaże się w praniu. Pozdrowionka dla Wszystkich

Odebrałeś już?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Szczęść, posiadam i30 wagon z rocznika 2017, 1.6crdi, po 13kkm zapchany DPF, polecam każdemu to auto ;)

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Cześć. Zaliczka wpłacona, zamówienie poszło do fabryki to i ja prawie jestem właścicielem Kia Ceed. Miałem już dwa koreańczyki - Matiza i Nubirę i mam nadzieję, że teraz też będę zadowolony. Tylko jeszcze poczekam do 3 miesięcy.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Hej,

od ostatniego czwartku jestem właścicielem Hyundaia Ioniq EV.

Na razie rozpoznaję auto bojem. Na razie jestem miło zaskoczony tym samochodem. Daje całkiem dużą frajdę. W sprawach wspólnych z innymi modelami będę zasięgał Waszej pomocy :)

• 3 miesiące później...
Napisano
Witam
Miał być Hyundai I30 a jest KIA Ceed
Tutaj więcej jak to się stało;]
Trudno, nikt nie jest doskonały :)

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc później...
Napisano

Dzień dobry.

Był już Fiat, były VW a teraz pora na KIA :)

Model: Optima 1.7 CRDi (przed liftem).

• 2 miesiące później...
Napisano

Jako, że nie lubię diesli, a w szczególności kombi, to kupiłem sobie i40CW 1.7CRDI 6AT.

Zakup, to kompletny przypadek, bo miała być hybrydowa Toyota, a że nic ciekawego nie było a auto było potrzebne "na juz", to kupiłem co się trafiło.

Póki co, jestem zadowolony-ma wszystko w wyposażeniu, a nawet więcej. Pierwszy raz mam ksenony i skórę:totalszok:

i40a.jpg

• 3 miesiące później...
Napisano

To ja, wpadłem się pożegnać... 😪

Po czterech latach GT 3d zmienia właściciela. Ja mam go jeszcze przez tydzień. Tylko tydzień, i aż tydzień... 🙄

Awarie, to problemy z czujnikami w drzwiach (na początku), i w klapie bagażnika (ostatni rok). Reszta to serwis, wymiana oleju itp...

Raz kapeć, bo wentyl nie dokręcony. Raz niefabryczny sensor padł. Auto ma obecnie 6 lat i 80kkm.

Utrata wartości od ceny fabrycznie nowego: 51,5%. Od ceny zakupu: 43%. Chyba nie jest tak źle, szczególnie iż wersja 3d ma niższą wartość na rynku wtórnym.

Z minusów: cienka kierownica. Przyzwyczaiłem się, ale czasami stwierdzałem że mogłaby być bardziej mięsista.

Oraz szklany dach, potrafił gwizdać przy nieprzepisowych prędkościach, a tafla nad kanapą byłe od wewnątrz zakryta podsufitką.

No to na razie... 😗

Napisano

@rwIcIk Ten lajk to za posta, czy że względu na sprzedaż? ;]

Edytowane przez K3

Napisano
1 minutę temu, rwIcIk napisał:

DK - przepłaciłeś ;]

1,6T?

dct czy manual?

Tu za każde auto przepłacasz...;]

1.6T z DCT... :skromny:

Napisano

Mały update...

Docieranie, wczoraj przejechane 144.2km, czas 2h25min. Komputer pokazał spalanie z jazy 6.8l/100km...

• 1 miesiąc później...
Napisano

Witam od dziś nowy użytkownik Kia Ceed I SW Facelifting 1.6 DOHC CVVT 126KM ;) 

• 4 tygodnie później...
Napisano
Dnia 22.08.2019 o 23:46, jakubek30 napisał:

Witam od dziś nowy użytkownik Kia Ceed I SW Facelifting 1.6 DOHC CVVT 126KM ;) 

Mam w związku z zakupem "kijanki" pytanie, chciałem jakiś warsztat co może trudni sie kijankami lub coś podobnego. Okolice sulejówka, wawer. Chciałem zrobić pozakupową wymiane. Czy łańcuch w tej wersji to sie wymienia czy nie. Dzięki 

Napisano
11 godzin temu, jakubek30 napisał:

Mam w związku z zakupem "kijanki" pytanie, chciałem jakiś warsztat co może trudni sie kijankami lub coś podobnego. Okolice sulejówka, wawer. Chciałem zrobić pozakupową wymiane. Czy łańcuch w tej wersji to sie wymienia czy nie. Dzięki 

Nie znaja sie i tyle. W FSO serwisuja kily policyjne ceny nizsze niz w ASO ja tam ze swoja jezdzilem. 

Napisano

Dzień dobry. Mała aktualizacja ;)002.jpg.4c42da239d85063bb3d52222f58e73f1.jpg

004.jpg.82eb8ee51c168f854e6890b4cd2ce991.jpg

006.jpg.e495ff1983e9d4098710e41aa6a6b543.jpg

Napisano

Witam. 

Od 2012r. ujeżdżam Kie Picanto 1.2 w wersji XL

20190924_080211.jpg

• 4 tygodnie później...
Napisano

Cześć,
dzisiaj dołączam do Was z tym oto Koreańczykiem - Hyundai i30 1.6 CRDi z 2016r. :)6cb7f1d8424e99ff65b7120f5848e817.jpg

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• 5 tygodni później...
Napisano

Taka ciekawostka...

Sprzedałem proGT za 160kDKK. Poszedł w rozliczeniu, dealer wystawił go na aukcję w takiej cenie...

Obecnie mija juz 4,5 miesiąca, "mój" GT stoi na drugim końcu DK. Cena spadła do 164,5kDKK.

A na początku było 174,5kDKK...

Nie sądzę, aby się sprzedał w tym roku. I wszystko wskazuje, że będą musieli zejść jeszcze bardziej z ceną...