Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

citygo czy panda

Featured Replies

Napisano

Co sądzicie o ch autach ktore byscie wybrali :>

Napisano

> Co sądzicie o ch autach ktore byscie wybrali :

Zależy kto, co, po co i do czego.

Ja bym wybrał Citigo, bo na pewno będzie mniej palić zlosnik.gif

Napisano

Bez dwóch zdań citigo. Wolę już mieć blachę na drzwiach, ale w zamian za to miejsce na nogi, bo w pandzie to jest masakra. Człowiek jest z każdej strony przygnieciony, a do tego pozycja za kierownicą sciana.gif Po kilkunastu przejechanych kilometrach drętwieje mi prawa stopa zarówno w pandzie 1 i 2.

Napisano
  • Autor

> Bez dwóch zdań citigo. Wolę już mieć blachę na drzwiach, ale w zamian za to miejsce na nogi, bo w

> pandzie to jest masakra. Człowiek jest z każdej strony przygnieciony, a do tego pozycja za

> kierownicą Po kilkunastu przejechanych kilometrach drętwieje mi prawa stopa zarówno w pandzie

> 1

no wlasnie odnioslem wrazenie ze w pandzie cos tak ciasnawo,

auto ma byc dla kobiety na dojazd do pracy. Cena przemawia za panda bo auto z klima elektrycznymi szybami i lpg 29900 za citygo najtaniej mialem 34 z tym samym wyposazeniem :>

Napisano

Jak się żonie jakiś z w/w nie podoba to na nic merytoryczna dyskusja zlosnik.gif

Napisano

czytales dzisiejszy motor czy podobnie jak wielu znaffcow z AK uwazasz to za szmatę? zlosnik.gif

Napisano

> czytales dzisiejszy motor czy podobnie jak wielu znaffcow z AK uwazasz to za szmatę?

Ja nie czytałem, co napisali ciekawego?

Napisano

> Ja nie czytałem, co napisali ciekawego?

Że fiat przegrał -w skrócie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> czytales dzisiejszy motor czy podobnie jak wielu znaffcow z AK uwazasz to za szmatę?

nie czytalem ale skoro jest takie cosik to zakupie, stoje bardziej przed dylematem zakupu malego auta dla kobiety, reszta ma przesadzona cene jak dla mnie wiec zostaja te dwa auta

Napisano
  • Autor

> Jak się żonie jakiś z w/w nie podoba to na nic merytoryczna dyskusja

ja wybieram ona tylko kolor :>

Napisano

> nie czytalem ale skoro jest takie cosik to zakupie, stoje bardziej przed dylematem zakupu malego

> auta dla kobiety, reszta ma przesadzona cene jak dla mnie wiec zostaja te dwa auta

Sprawdź Suzuki Alto jeszcze.

Napisano

> ja wybieram ona tylko kolor :

A cena Up! jest dużo większa w takiej samej konfiguracji? Jest teraz promocja na ubezpieczenie(499zł).

Napisano
  • Autor

> Sprawdź Suzuki Alto jeszcze.

a czy suzuki montuje gaz fabryczny ?

Napisano

jak bym brał pandę bo:

- mi się podoba zlosnik.gif

- ma silnik fire, który żeby popsuć to wg mnie się trzeba naprawdę starać zlosnik.gif

tak mam fiata wink.gif

Napisano

> a czy suzuki montuje gaz fabryczny ?

Nie wiem, a w założeniach nie ma mowy o LPG.

A jakie przebiegi jeszcze powiedz, bo w przypadku Citigo to niekoniecznie musi być opłacalny ruch.

Napisano

Wymiarowo to citigo jest olbrzymie wewnątrz w stosunku do pandy (no chyba że się słucha reklam, że fotele są jak w samolocie)

poniżej linki (po czesku, ale pomiary wnętrz są po polsku hehe.gif)

skoda

fiat

skoda jest we wewnątrz i szersza i dłuższa i wyższa

Napisano

Jak Panda stara, to zastanawiał bym się i chyba jednak dzisiaj wybrał Skodę, chyba że Fiat dał by w tej samej cenie jakiś mocny gadżet zlosnik.gif. Jak Panda ma być ta nowa, to nie ma się nad czym zastanawiać. Panda!

Napisano

Weź żone do salonów, niech się przejedzie obydwoma autami i się wypowie, które bardziej jej "leży".

Niech kobieta ma trochę głosu. grinser006.gif

Napisano

panda

citigo... brzydal i brzydal

Napisano

> Zależy kto, co, po co i do czego.

> Ja bym wybrał Citigo, bo na pewno będzie mniej palić

tia..... na papierze

a wrazenia z pracy 3/4 silnika w gratisie

Napisano

> panda

> citigo... brzydal i brzydal

A mnie citigo bardziej się podoba niż nowa Panda.

Panda jedynka miała jakiś powiew świeżości i do dzisiaj mi sie podoba. Ale Panda 2 to brzydal skromny.gif

Ale to chyba nie my mamy decydować który jest ładniejszy tylko przyszła ownerka biglaugh.gif

Napisano

citygo, bo wiekszy wewnatrz i nowszy ok.gif

Napisano

> jak bym brał pandę bo:

> - mi się podoba

> - ma silnik fire, który żeby popsuć to wg mnie się trzeba naprawdę starać

> tak mam fiata

to już nie ta generacja fire, niestety...

Napisano

> no wlasnie odnioslem wrazenie ze w pandzie cos tak ciasnawo,

> auto ma byc dla kobiety na dojazd do pracy. Cena przemawia za panda bo auto z klima elektrycznymi

> szybami i lpg 29900 za citygo najtaniej mialem 34 z tym samym wyposazeniem :

tylko wez pod uwage ze citigo ma w standardzie m. in. esp z eds, hhc, a panda chyba abs z ba tylko...

Napisano

> citygo, bo wiekszy wewnatrz i nowszy

nowszy?

mowa ktorej pandzie?

Napisano

> tylko wez pod uwage ze citigo ma w standardzie m. in. esp z eds, hhc, a panda chyba abs z ba

> tylko...

W pandzie za doplata 1500zl jest ESP + ASR/MSR + HBA + Hill Holder.

Napisano

> A mnie citigo bardziej się podoba niż nowa Panda.

> Panda jedynka miała jakiś powiew świeżości i do dzisiaj mi sie podoba. Ale Panda 2 to brzydal

> Ale to chyba nie my mamy decydować który jest ładniejszy tylko przyszła ownerka

dla mnie znowu ta citigo to.. nic poza klockiem o urodzie zblizonej do agila/r wagon+ smile.gif

Napisano

> Mądrego to i czasem dobrze posłuchać

silnik ten 3 cylindrowy sorki ale pracuje.... malo kulturalnie

a konsumpcja paliwa i tak zalezy w 90% od tego kto jak jezdzi

panda 1,1 w miescie do 8,5 mi dobijala

1,2 na poczatku 7,5

teraz az jestem zdziwiony bo wychodzi mi na to ze 6,5 - i to w typowym miescie w szczycie gdzie odcinek 10 km jade 30-40 minut

wiec daruj sobie swoje pozalowania godne wypowiedzi

Napisano

panda 4cyl. ok.gif

Napisano

> bezpośrednie porównanie

Dlaczego w tej Skodzie próg bagażnika jest tak wysoko? icon_eek.gif

Moja żona chyba by zgrzewki wody nie dała rady tam wsadzić.

Tam tak wysoko podłoga bagażnika jest? Czy może jakiś inny powód? niewiem.gif

Napisano

> Dlaczego w tej Skodzie próg bagażnika jest tak wysoko?

> Moja żona chyba by zgrzewki wody nie dała rady tam wsadzić.

> Tam tak wysoko podłoga bagażnika jest? Czy może jakiś inny powód?

widzimisie projektanta - taka mial wizje na tyl... i jedyne co mogl zrobic by wygladal on ciut lepiej niz kupa to poprowadzenie tak krawedzi klapy

Napisano

Nie zgadzam się z opinią, że 3 cylindry w Citigo pracują źle, nierówno itp.

Jeździłem dwoma egzemplarzami i tylko jak silnik był zimny to przez chwile odniosłem wrażenie, że chodził nierówno, po chwili wszystko ucichło.

Ja zamówiłem Citigo smile.gif Za zawias, hamulce i ilość miejsca w kabinie (to mnie zaskoczyło pozytywnie, bo początkowo do salonu poszedłem obejrzeć co to za twór, a tak mnie zaskoczył, że zamówiłem hehe.gif ).

Bierz pod uwagę czas oczekiwania, Citigo praktycznie nie ma od ręki, a Pandy Classic pewnie stoją na placach (bo w tej cenie którą podałeś to Pandy 2 nie kupisz).

Napisano

Dla mnie jazda pandą 1 jest istną katorgą. To auto mnie po prostu denerwuje w czasie jazdy. Silnik 1.1 pali dużo, a auto w ogóle nie jedzie. Zamiast pandy wolałbym zdecydowanie punto classic.

Napisano

> Bierz pod uwagę czas oczekiwania, Citigo praktycznie nie ma od ręki, a Pandy Classic pewnie stoją

> na placach (bo w tej cenie którą podałeś to Pandy 2 nie kupisz).

Ceny Pandy 2 zaczynaja sie od tego samego poziomu co Citigo w wersji 5d (niecale 32kzl).

Napisano

Ja wybrałem 3 drzwiową, a tej cena jest niższa...

Napisano

> kupiłeś 60 , czy 75?

60 bo biorę gaz, ale jeździłem obiema wersjami, praktycznie nie widać różnicy (nawet niutków mają tyle samo).

Napisano

> Dla mnie jazda pandą 1 jest istną katorgą. To auto mnie po prostu denerwuje w czasie jazdy. Silnik

> 1.1 pali dużo, a auto w ogóle nie jedzie. Zamiast pandy wolałbym zdecydowanie punto classic.

Nie jest tak zle.... trzeba tylko wyzszych obrotow w nim uzywac. Poza tym tego silnika juz nie ma w ofercie. Podstawowy to 1.2 69KM

Napisano

Ten 1.2 69 na pewno jest o niebo lepszy od tamtego strucla. W trasie wskazówka paliwa opada jak głupia w tym aucie, a sama stabilność jazdy pozostawia wiele do życzenia.

Jeszcze kiedyś jak się wariowało autami, to pandą próbowałem się ładnie złożyć do 90st. zakrętu, a więc gaz, wajha, a auto zaczęło bokiem skakać icon_eek.gif Szybka kontra i mało co nie zaliczyłem boku,a po drodze jeszcze czyjś trawnik zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> 60 bo biorę gaz, ale jeździłem obiema wersjami, praktycznie nie widać różnicy (nawet niutków mają

> tyle samo).

a mona wiedziec ile dales i jakies wyposazenie ?

Napisano

Citygo i długo długo nic w tym segmencie

Napisano

> Ten 1.2 69 na pewno jest o niebo lepszy od tamtego strucla. W trasie wskazówka paliwa opada jak

> głupia w tym aucie, a sama stabilność jazdy pozostawia wiele do życzenia.

To jest auto miejskie nie sportowe smirk.gif

> Jeszcze kiedyś jak się wariowało autami, to pandą próbowałem się ładnie złożyć do 90st. zakrętu, a

> więc gaz, wajha, a auto zaczęło bokiem skakać Szybka kontra i mało co nie zaliczyłem boku,a

> po drodze jeszcze czyjś trawnik

taaa.....a potem się obudziłem hehe.gifLitości! facepalm%5B1%5D.gif

Bijesz na głowę Andersena w opowiadaniu bajek. hahaha.gif

Widać że widziałeś to auto tylko na ulicy- wysokie stosunkowo wąskie cóż musi się przewrócić i być niestabilne - grunt to powielanie głupot zaczytanych w gazetach.

Podobnie ze spalaniem- z 90 tkm wyszło 5.4 l/100 km - głównie jazda miejska ze sporymi korkami ( gdzie przejazd 15 km zajmował od 30 -45 minut)

Napisano

> tia..... na papierze

> a wrazenia z pracy 3/4 silnika w gratisie

Nie na papierze tylko faktycznie, to że masz Pandę nie powinno przysłaniać Ci świata grinser006.gif

Napisano

Pandę III - za ok 33 tyś jesteś w stanie kupić wersję z klimą radiem elektryką etc.

Citigo czy UP!

to kopia pomysłu trojaczków z Kolna - tylko że tam znie było logo VW wiec się nie sprzedało. Tu choćby nie wiem jaka pomyłka była będzie najlepszy.

Swój pogląd powiem na temat Up-a bo z tym miałem styczność.

Wygląd - no cóż gust jak pewna część ciała - dla mnie pudełko z rozstawionymi po rogach kołami- w mojej ocenie brzydkie.

Do tego wysoki próg załadunku pseudo bagażnika z gołymi połaciami blachy bez podświetlenia, którego pojemność liczona jest z...wnęką na koło zapasowe.

Wnętrze- największa porażka.

gołe połacie blachy brak środkowego nawiewu, słaba wydajność wentylacji ( klima nie pomaga w osuszaniu szyb)

Obrotomierz wielkości 5-cio złotówki.

Przy el. szybach kierowca ma po swojej stronie tylko przycisk.. własnej szyby, nieregulowane zagłówki foteli, no i w wersji 5D uchylne szyby z tyłu.

Do tego w wersji 3D fotele nie mają pamięci ustawienia.

Silniki reprezentują kulturą pracy i elastycznością poziom CC 700 - nie wyobrażam sobie tego z LPG no i włączmy jeszcze klimę spineyes.gif

Zawieszenie bardzo twarde - za twarde jak na samochód miejski, mający walczyć z krawężnikami czy zapadniętymi studzienkami - przypomina mi smarta

Ogólnie wielka kicha ale ma na masce to coś wielkości patelni.

Nowa Panda bije na głowę Up-a w komforcie podróżowania wybierania nierówności czy jakością wykonania wnętrza. Jedynie co mi się nie podoba to styl wnętrza i kształt kierownicy deski rozdzielczej czy dźwigni hamulca ręcznego

Napisano

> To jest auto miejskie nie sportowe

> taaa.....a potem się obudziłem Litości!

> Bijesz na głowę Andersena w opowiadaniu bajek.

> Widać że widziałeś to auto tylko na ulicy- wysokie stosunkowo wąskie cóż musi się przewrócić i być

> niestabilne - grunt to powielanie głupot zaczytanych w gazetach.

> Podobnie ze spalaniem- z 90 tkm wyszło 5.4 l/100 km - głównie jazda miejska ze sporymi korkami (

> gdzie przejazd 15 km zajmował od 30 -45 minut)

Panda 1,2 w normalnej mieszanej jeździe spala średnio pomiędzy 6,5 a 7 l na 100 , a na pewno nie jest to 5.

Zachowanie Pandy na drodze nie jest złe, ale też nie jest wyjątkowo dobre. Sam zaliczyłem prawie dachowanie kiedy trochę przesadziłem z prędkością, więć jestem w stanie uwierzyć w to co inni piszą. Tył w Pandzie jest wybitnie za miękki, całość buja się na drodze i nie jest to mit tylko fakt.

Nie mniej jeździ się ok, na nasze drogi jest to kompromis - wysoki profil opony robi swoje, to bardziej tapczan niż wyścigówka.

Nie popadajmy w skrajności, wiem że każdy chwali co ma, ale Panda ma swoje wady więc litości......

Napisano

> W pandzie za doplata 1500zl jest ESP + ASR/MSR + HBA + Hill Holder.

i roznica do citigo spada do 2000zł...

Napisano

> a mona wiedziec ile dales i jakies wyposazenie ?

Nie mam przy sobie papierów z zamówieniem, ale po upustach wyszło około 34 000 za wersje Ambition w 3 drzwiach, czerwona, z dodatków el. lusterka, dezaktywacja poduchy pasażera, przyciemnione szyby tył i wyprowadzenie instalacji do fabrycznej nawigacji(może kiedyś trafi się jakaś używka to zamontuje). Zamawiałem pod koniec sierpnia, była promocja i dostałem 4 lata gwarancji lub 60 tys km i pakiet ubezpieczenia za 340zł.

No i zdecydowałem się na instalację lpg za 3500zł - tu długo się zastanawiałem czy w ogóle montować, ale wszelkie za i przeciw przekonały mnie na tak wink.gif

Napisano

> silnik ten 3 cylindrowy sorki ale pracuje.... malo kulturalnie

> a konsumpcja paliwa i tak zalezy w 90% od tego kto jak jezdzi

> panda 1,1 w miescie do 8,5 mi dobijala

> 1,2 na poczatku 7,5

> teraz az jestem zdziwiony bo wychodzi mi na to ze 6,5 - i to w typowym miescie w szczycie gdzie

> odcinek 10 km jade 30-40 minut

> wiec daruj sobie swoje pozalowania godne wypowiedzi

Skoda spali zdecydowanie mniej w tych samych warunkach co Panda. Z Twoich wypowiedzi wieje ,,ślepym zauroczeniem'', a świat na Pandzie się nie zaczyna i nie kończy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.