Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Subaru WRX MY14 - pierwsze cale pix

Featured Replies

Napisano

[...] a dokladnie renderingzlosnik.gif[...]

61y4.jpg

Niestety jak mozna bylo sie spodziewacbuu.gif z concept ktory mial byc ma nie wiele wspolnegobuu.gif, oprocz przednich swiatellizak.gif[...]

2.5l zastapione przez 2.0l, ale podobno ma bycc szybciej niz 5.3sec do 0-100km/hhmm.gif

zrip.jpg

Cena nieznana - ale ma byc "niewiele wieksza" niz obecna sugerowana $39k u mnie ( 114,355.11 PLN).

Oficjalna premiera 20 Nov w LAidea.gif

lc95.jpg

Napisano

> [...] a dokladnie rendering[...]

> Niestety jak mozna bylo sie spodziewac z concept ktory mial byc ma nie wiele wspolnego, oprocz

> przednich swiatel[...]

> 2.5l zastapione przez 2.0l, ale podobno ma bycc szybciej niz 5.3sec do 0-100km/h

> Cena nieznana - ale ma byc "niewiele wieksza" niz obecna sugerowana $39k u mnie ( 114,355.11

> PLN).

> Oficjalna premiera 20 Nov w LA

Co to za paskuda?!

Napisano

... oni ciągle nie potrafią zrobić ładnego samochodu ... wygląd godny tuningowanej dacii

Napisano

Cena bardzo fajna....u Ciebie ok.gif

Troszkę dziwnie przetłoczenia nadkoli komponują się z linią boczną.

Ogólnie, nie podoba mi się, ale jeżeli osiągi będą OK, to na pewno znajdzie się szerokie grono wiernych nabywców zlosnik.gif

Napisano

> ... oni ciągle nie potrafią zrobić ładnego samochodu ... wygląd godny tuningowanej dacii

no dobrze to określiłeś...

bez rewelacji frown.gif

Napisano

Jest doskonały serduszka.gif

Piękny będzie jak zaprezentują kolejny model... który też będzie doskonały zlosnik.gif

Napisano

> Niestety jak mozna bylo sie spodziewac z concept ktory mial byc ma nie wiele wspolnego, oprocz

> przednich swiatel[...]

> 2.5l zastapione przez 2.0l, ale podobno ma bycc szybciej niz 5.3sec do 0-100km/h

> Cena nieznana - ale ma byc "niewiele wieksza" niz obecna sugerowana $39k u mnie ( 114,355.11

> PLN).

Bez zmian. Brzydal wyglądający jak zlepek Legacy i XV. Oni się nigdy nie nauczą.

Napisano

> Co to za paskuda?!

Nie potrafie sie zdecydowac czy z tylu to bardziej corolla czy cruze shocked.gif

Napisano

> Bez zmian. Brzydal wyglądający jak zlepek Legacy i XV. Oni się nigdy nie nauczą.

Do tego ze szkaradną płetwą rekina na dachu, a' la BMW sick.gif

Napisano

W porownaniu do obecnego modelu jest lepiej ba nawet od outback jest lepiej chociaz nadal to jest jakas beznadzieja. Nie wiem na co Oni licza? Srodek pewnie jak w innych Subaru rodem z lat 90tych. No i brak plaskich wycieraczek troche traca myszka.

Napisano

> Do tego ze szkaradną płetwą rekina na dachu, a' la BMW

Która już od wielu lat jest niemodna i uznawana za przejaw wiejskiego tuningu.

ooniee.giffacepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

> Bez zmian. Brzydal wyglądający jak zlepek Legacy i XV. Oni się nigdy nie nauczą.

Ale ludowi sie podobazlosnik.gif,

Calos jako package (wiem, nie dotyczy PLidea.gif):

-cena +obsluga klienta, niezawodnosc.

Sprzedaz w US jest +30%, wyprzzedzili VeeDubzlosnik.gif[...]

Jak to tlumaczyc?hmm.gif

U mnie od lat opychaja miedzy 40,000 a 50,000 aut rocznie, na 22 miliony luda....hmm.gif

Jedynie w EU sie nie przyjelo, ale pozycja inna.

Nie zebym ich bronil, bo jako byly posiadacz dwoch Rooszlosnik.gif, narazie nie widze szanszy powrotu...001.gif, ale staram sie wytlumaczyc fenomenzlosnik.gif

Napisano

> Ale ludowi sie podoba,

> Calos jako package (wiem, nie dotyczy PL):

> -cena +obsluga klienta, niezawodnosc.

Właśnie. Niezawodność i obsługa klienta u nas się różni od tego co u Ciebie. Cena zresztą też.

Więc odpadają wszystkie argumenty.

hehe.gif

> Sprzedaz w US jest +30%, wyprzzedzili VeeDub[...]

...który ma jeszcze gorszą cenę, obsługę klienta i niezawodnośc. hahaha.gif

> Jak to tlumaczyc?

Właśnie Ci wytłumaczyłem wyżej. zlosnik.gif

> U mnie od lat opychaja miedzy 40,000 a 50,000 aut rocznie, na 22 miliony luda....

> Jedynie w EU sie nie przyjelo, ale pozycja inna.

> Nie zebym ich bronil, bo jako byly posiadacz dwoch Roos, narazie nie widze szanszy powrotu..., ale

> staram sie wytlumaczyc fenomen

Wiesz, mnie to Subaru ciągle męczy. Moja żona chyba się jednak zdecyduje na tego XV i w związku z tym ja też się ciągle do różnych aut w myślach przymierzam. Ale jakoś czuję, że jak to kupię to będę z zazdrością patrzył na inne auta, które mogłem mieć w zamian.

Najbardziej to mi się Tribeca podoba ale jej już nie ma. crazy.gif

Napisano

> przednich swiatel[...]

Mowilem zeby sie idiotycznie nie podniecac tamtym conceptem. Subaru zawsze spieprzy grinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> Do tego ze szkaradną płetwą rekina na dachu, a' la BMW

Moze to spojler hmm.gifgrinser006.gif

Swego czasu Subaru stosowało antenę w szybie - genialna sprawa. Z tego co ostatnio wyczytałem w nowym Forku jest już zwykła tongue.gif. Podobnie jak ze stosowaniem alu ... było i pewnie okazało się zbyt drogie.

Napisano

> Ale ludowi sie podoba,

uważasz, że głównym kryterium to wygląd i dlatego ludzie kupuja grinser006.gif?

Napisano

> Właśnie. Niezawodność i obsługa klienta u nas się różni od tego co u Ciebie. Cena zresztą też.

> Więc odpadają wszystkie argumenty.

nie do konca sie zgodze

jesli chodzi o niezawodnosc to nadal sa w czubie (choc ostatni diesel i 2.5T troche im popsul statystyki),

... ktora marka teraz nie miala wtopy?

obsluga kienta tez jest rozna sa ASo gdzie robia wszystko bez kiwniecia palcem a soa takie ze tylko uzbroj_zlo.gif

oczywiscie to nie jest normalne bo poziom ASO powienien byc rowny

> ...który ma jeszcze gorszą cenę, obsługę klienta i niezawodnośc.

> Właśnie Ci wytłumaczyłem wyżej.

> Wiesz, mnie to Subaru ciągle męczy. Moja żona chyba się jednak zdecyduje na tego XV i w związku z

> tym ja też się ciągle do różnych aut w myślach przymierzam. Ale jakoś czuję, że jak to kupię

> to będę z zazdrością patrzył na inne auta, które mogłem mieć w zamian.

> Najbardziej to mi się Tribeca podoba ale jej już nie ma.

ECO faszysci ja wykonczyli

Napisano

> uważasz, że głównym kryterium to wygląd i dlatego ludzie kupuja ?

W EU na pewno wyglad liczy sie bardzo. Inaczej nie da sie wytlumaczyc sukcesow wielu naprawde dennych aut, ktore po prostu byly ladne.

Napisano

> W EU na pewno wyglad liczy sie bardzo. Inaczej nie da sie wytlumaczyc sukcesow wielu naprawde

> dennych aut, ktore po prostu byly ladne.

ale mówimy o Subaru wink.gif

Napisano

> nie do konca sie zgodze

> jesli chodzi o niezawodnosc to nadal sa w czubie (choc ostatni diesel i 2.5T troche im popsul

> statystyki),

No właśnie. A u nas sprzedają głównie diesle. A żeby dobrze jechało potrzebujesz 2.5 bo 2.0 nie jedzie jakoś oszałamiająco (chyba że to w nowym forku XT - bo tam chyba 2.0 turbo siedzi?).

> ... ktora marka teraz nie miala wtopy?

Nie ma znaczenia które marki mają wtopy. Ważne żebym JA nie miał wtopy. I to jest mój problem z Subaru.

> obsluga kienta tez jest rozna sa ASo gdzie robia wszystko bez kiwniecia palcem a soa takie ze tylko

> oczywiscie to nie jest normalne bo poziom ASO powienien byc rowny

Ale powiedzmy, że do tego się przyzwyczaiłem. hehe.gif

> ECO faszysci ja wykonczyli

A jakby coś takiego zapodać?

http://otomoto.pl/subaru-tribeca-3-6-tc-comfort-polski-salon-C31211268.html

hmm.gif

Napisano

> Moze to spojler

> Swego czasu Subaru stosowało antenę w szybie - genialna sprawa. Z tego co ostatnio wyczytałem w

> nowym Forku jest już zwykła . Podobnie jak ze stosowaniem alu ... było i pewnie okazało się

> zbyt drogie.

Błagam... W głupich budżetowych Chevroletach mam anteny w szybach od lat. crazy.gif

Napisano

> Moze to spojler

> Swego czasu Subaru stosowało antenę w szybie - genialna sprawa. Z tego co ostatnio wyczytałem w

> nowym Forku jest już zwykła . Podobnie jak ze stosowaniem alu ... było i pewnie okazało się

> zbyt drogie.

Ja jestem szczęśliwym posiadaczem anten wtopionych w szybę, same zalety i w przypadku BMW elegancki wygląd ok.gif Niestety kolejna generacja Bawarek wyjechała już "opłetwiona" frown.gif

Napisano

> Która już od wielu lat jest niemodna i uznawana za przejaw wiejskiego tuningu.

Zdecydowanie ok.gif według mnie psuje wygląd nawet modeli firmy BMW, która na masową skalę najwcześniej "płetwy" montowała oslabiony.gif

Napisano

> Zdecydowanie według mnie psuje wygląd nawet modeli firmy BMW, która na masową skalę najwcześniej

> "płetwy" montowała

W dzisiejszych czasach zamontowanie anteny w dowolnym niemal kształcie i miejscu nie jest technicznie trudne. Więc umieszczanie jej akurat w takim miejscu i kształcie musi być celowym zamysłem projektanta.

Projektanta, któremu teraz pokazano dopiero obrazki innych samochodów sprzed kilkunastu lat.

Napisano

downsizing po japońsku hehe.gif

Subaru zawsze było brzydkie. I takie ma być. To ma jechać a nie wyglądać i miejmy nadzieję tę funkcję będzie spełniało lepiej niż poprzednik.

Dobrze, że wrócili do nadwozia sedan.

Napisano

> downsizing po japońsku

> Subaru zawsze było brzydkie. I takie ma być. To ma jechać a nie wyglądać i miejmy nadzieję tę

> funkcję będzie spełniało lepiej niż poprzednik.

> Dobrze, że wrócili do nadwozia sedan.

Dlaczego uważasz że wróciło? Przecież lanos też był w nadwoziu sedan:

subaru_impreza_2.5_wrx_sedan_2009_04.jpg

... tylko że już mniejszym złem był HB w tym przypadku

Napisano

> Dlaczego uważasz że wróciło? Przecież lanos też był w nadwoziu sedan:

Był. Stał u Emila w Krk. I na żywo jest piękny smile.gif

Napisano

> Był. Stał u Emila w Krk. I na żywo jest piękny

słów "piękny" i "subaru" nie można używać w jednym kontekście.

Napisano
  • Autor

> uważasz, że głównym kryterium to wygląd i dlatego ludzie kupuja ?

Niezlosnik.gif, akurat u mnie na ostatnim miejscuzlosnik.gif, aleold.gif:

- jak place premium to nie tylko za AWD - oczekuje:

- szyb bez ramekzlosnik.gif,

- brak CVT - prosze 8s z Chryslerlizak.gif[...]

- po WRXhmm.gif - nie uwazam, ze auto jest warte $39kfoch.gif

Generalnie nie podoba mi sie kierunek markisick.gif[...] i glosuje swoim portfelemskromny.gif[...]

Mowiac to, chyba sie robie stary bo doroslem do Lexus EShahaha.gif[...], wygoda przede wszystkim001.gif[...]

Napisano

> Nie, akurat u mnie na ostatnim miejscu, ale:

> - jak place premium to nie tylko za AWD - oczekuje:

> - szyb bez ramek,

> - brak CVT - prosze 8s z Chrysler[...]

Nowe 7s CVT jest naprawdę dobre. mlotek.gif

> - po WRX - nie uwazam, ze auto jest warte $39k

> Generalnie nie podoba mi sie kierunek marki[...] i glosuje swoim portfelem[...]

> Mowiac to, chyba sie robie stary bo doroslem do Lexus ES[...], wygoda przede wszystkim[...]

Hehe, pewnie jeszcze Ci urósł brzuch. Ja też sporo aut skreślam z listy "mógłbym je mieć" z uwagi na wygodę.

Starość idzie wielkimi krokami.

hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Nowe 7s CVT jest naprawdę dobre.

hmm.gif Meczy mnie "bzzzzzzzzzzzzz"sick.gif[...], ale i tak uwazam je za najlepsze z tego co drive.gif[...] Teraz tak wlasnie odpadl Nissan - przez CVTnono.gif[...]

> Hehe, pewnie jeszcze Ci urósł brzuch.

270751858-jezyk.gif oi, shut up zlosnik.gif*

Ja też sporo aut skreślam z listy "mógłbym je mieć" z uwagi

> na wygodę.

> Starość idzie wielkimi krokami.

No wlasnie, czas sie odmlodzic - na 40tkewink.gif

* skad wiesz?zlosnik.gif

Napisano

> słów "piękny" i "subaru" nie można używać w jednym kontekście.

Oj tam nie można. Mi się najbardziej podoba z wieśniackim, wielkim spojlerem i wieśniackimi, złotymi felgami smile.gif

Napisano

> Meczy mnie "bzzzzzzzzzzzzz"[...], ale i tak uwazam je za najlepsze z tego co [...]

> wlasnie odpadl Nissan - przez CVT[...]

Subaru nie robi "bzzzzzzzzzz" bo ma siedem wirtualnych biegów. Potrafi przy kickdownie nawet fajnie szarpnąć.

893goodvibes.gif

> oi, shut up *

> No wlasnie, czas sie odmlodzic - na 40tke

To BRZ kup. Pogimnastykujesz się przy wsiadaniu to trochę kalorii spalisz.

wink.gif

> * skad wiesz?

Bo jestem w podobnym wieku. Po raz pierwszy w życiu zaczynam myśleć czy nie powinienem ograniczyć ilości jedzenia.

hehe.gif

Napisano

> Dlatego nigdy nie mialo ono wolumenowych sukcesow w EU

bo takie ma być: niszowe, pytanie tylko co na Toyota i czy nie będa chcieli zrobić marki dla ludu tongue.gif, ale imho wtedy jeszcze bardziej będzie niszowa, bo odpadną entuzjaści marki a o nowych klientów będize trudno z takim designem grinser006.gif

Napisano

> słów "piękny" i "subaru" nie można używać w jednym kontekście.

Można, ale należy to robić w czasie przeszłym:

287314248-subaru-sti-22b-%2820%29.jpg

post-31702-14352522289884_thumb.jpg

Napisano

Brzydal..

Napisano

Jak dla mnie przerost formy nad treścią ! no.gifskromny.gif

Napisano

Spaskudzili fajny projekt. A miało być tak pieknie. Paskudne.

287314458-khf87g2.jpg

287314458-2015-Subaru-WRX-Concept-02.JPG

287314458-2015-Subaru-WRX-Concept-10.JPG

Napisano

> Spaskudzili fajny projekt. A miało być tak pieknie. Paskudne.

Niestety.

Samochody mogą byc "ładnie" brzydkie (takim by np. Evo czy starsze imprezy) lub "brzydko" brzydkie - takimi jest Corolla, Camry , Prius i ta nowa Impreza. Mam czasem wrażenie ze szefostwo Toyoty testuje jak bardzo brzydki samochód mozna zrobic zeby ludzie go kupili. Bo umieją zrobic ładny pojazd - np GT86.

Napisano

> przednich swiatel[...]

> PLN).

Zasadniczo, to....wygląda jak Subaru zlosnik.gif Może brakuje koloru niebieskiego do dopełnienia kataklizmu.

Te auta nigdy się chyba nie sprzedawały z uwagi na swój wygląd, więc tutaj akurat nie ma odstępstwa od normy.

Ja lubię mieć auta które mi sie podobają stylistycznie, ale akurat w przypadku Imprezy w jakiejś fajnej wersji, mógłbym zrobić odstępstwo od swoich zwyczajów zlosnik.gif

Napisano

kolka ma za male, masywne nadwozie na malych koleczkach od shopping cart zlosnik.gif

Napisano

> Wiesz, mnie to Subaru ciągle męczy. Moja żona chyba się jednak zdecyduje na tego XV i w związku z

> tym ja też się ciągle do różnych aut w myślach przymierzam. Ale jakoś czuję, że jak to kupię

> to będę z zazdrością patrzył na inne auta, które mogłem mieć w zamian.

> Najbardziej to mi się Tribeca podoba ale jej już nie ma.

No właśnie zauważyłem, że co temat Subaru to psioczysz i psioczysz... przyznaj, że byś chciał ale się boisz biglaugh.gif

"Jak tak się napatrzę to tak znienawidzę" 270751858-jezyk.gifzlosnik.gif

Napisano

> No właśnie zauważyłem, że co temat Subaru to psioczysz i psioczysz... przyznaj, że byś chciał ale

> się boisz

Jest dokładnie tak jak piszesz. hehe.gif

Zastanawiam się nad Foresterem lub Outbackiem. Tyle że chciałbym dużego SUVa (a żaden z powyższych tego kryterium nie spełnia), boję się diesla a musi mało palić (ewentualnie dać się zagazować) i mieć dobre osiągi. Do tego miłym dodatkiem byłby automat.

Powyższe kryteria się w Subaru wzajemnie wykluczają. A najgorsze że dalej mnie te auta kuszą. Tylko jak się tu zdecydować? crazy.gif

> "Jak tak się napatrzę to tak znienawidzę"

Tribeca z gazem spełnia wszystkie kryteria, tyle że jej nie ma. frown.gif

Będę więc jeszcze przez jakiś czas psioczył a potem pewnie kupię Captivę.

hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

Za dużo myślisz zlosnik.gif

Rada...

Kup parcha Forka albo Impreze GC8 wolnossącego z reduktorem, poupalaj i będziesz wiedział czy warto się nad tym dalej zastanawiać czy nie. wink.gif

Napisano

> Za dużo myślisz

> Rada...

> Kup parcha Forka albo Impreze GC8 wolnossącego z reduktorem, poupalaj i będziesz wiedział czy warto

> się nad tym dalej zastanawiać czy nie.

Odbyłem już ileśtam jazd próbnych różnymi wersjami Outbacka i Forka a dalej nic z tego nie wiem. Auta mają wady i zalety. Jednocześnie je chcę i nie chcę. screwy.gif

Jeśli moja kupi tego XV to trochę nim pojeżdżę (jeśli mi pozwoli hehe.gif)i może mi się coś rozjaśni.

hehe.gif

Mam jeszcze dużo czasu żeby się zastanawiać. Więc będę Wam tu moimi rozterkami życie zatruwał. palacz.gifzlosnik2.gif

Napisano

> Jest dokładnie tak jak piszesz.

> Zastanawiam się nad Foresterem lub Outbackiem. Tyle że chciałbym dużego SUVa (a żaden z powyższych

> tego kryterium nie spełnia), boję się diesla a musi mało palić (ewentualnie dać się zagazować)

> i mieć dobre osiągi. Do tego miłym dodatkiem byłby automat.

> Powyższe kryteria się w Subaru wzajemnie wykluczają.

To znaczy co sie wyklucza ( poza suvem ) ?

Napisano

> To znaczy co sie wyklucza ( poza suvem ) ?

Forek nie jest duży, Outback nie jest SUVem, benzyny 2.0 nie jadą, benzyny 2.5 dużo palą, nie wiem czy się gazują i są awaryjne, diesel się psuje.

Nie ma czego wybrać. crazy.gif