Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyszukanie auta - wymogi z kosmosu

Featured Replies

Napisano

Szwagier i szwagierka postanowili kupić pierwsze auto. (zawsze mieli służbówki, ale teraz się pozmieniało w pracy)
Gdy usłyszałem ich wymogi odparłem, że nie da się nic znaleźć a są one takie:
Rocznik 2011 i młodsze
Diesel
Moc min.150KM
5D i tylko i wyłącznie Hatchback

No i cena 35 000zł

Myślałem o Bravo ale z tym silnikiem to tylko starsze roczniki.

Napisano

Szwagier i szwagierka postanowili kupić pierwsze auto. (zawsze mieli służbówki, ale teraz się pozmieniało w pracy)

Rocznik 2011 i młodsze

Diesel

Moc min.150KM

No i cena 35 000z

Pug 308 z 2.0 hdi moze sie znajdzie jak poszukaja...

Ewentualnie C4 z tym samym silnikiem, ale dostepnosc podobna i pewnie kilka kPLN trzeba dolozyc na sensowny egzemplarz.

Napisano
  • Autor

A bo zapomniałem. Nie chcą francuzów i Alfy

Napisano

Niech sami szukają :)

Napisano
  • Autor

Jedyne co wynalazłem to Cruze ale ilość egzemplarzy do zliczenia na palcach jednej dłoni

Napisano

A ile przeznaczają na wyklepanie tego powypadkowego złomu, który spełni ich kryteria?

Bo chyba zdają sobie sprawę, że całego auta nie kupią?

Napisano
  • Autor

Tłumaczyłem, ze trzeba albo coś starszego, albo droższego, albo słabszego.
Nie wiem czemu nie myślą o Bravo z 2009/2010  1.9 150KM
Ja mam 1.6 105KM z 2008 i jest super

Napisano

Może Golf GTD?

Aukcja pierwsza z brzegu dla przykładu, chociaż za te pieniądze to może być złom:

http://allegro.pl/vw-golf-gtd-170km-gwarancja-12-miesiecy-i6576417846.html

W razie czego były też zwykłe wersje 140hp (po programie spełni warunki).

PS. Ten akurat jest 3D, ale 5D też są.

Edytowane przez Kadu

Napisano

Skończy się na tym, że będą szukali dwa lata. Wciąż przy tych samych kryteriach wiekowych, tj. od 2011r. ;)

Napisano

Szwagier i szwagierka postanowili kupić pierwsze auto.

Chcesz mieć dobre relacje z "poszukiwaczami zaginionej arki"   :hehe:    ? To nie angażuj się w poszukiwania, bo na koniec - gdy jednak cokolwiek wyjdzie po zakupie - dowiesz się, że krzak9 nam ten wynalazek doradził...    :ogien:   :chaja:   :bokser:  :kara:  :admin: 

150KM - potrzebne im to do wyścigów od świateł do świateł?   ;l

Francuzów nie, alfy nie, tego nie, tamtego nie...   to już nie zostało zbyt wiele  

Napisano
  • Autor

Ta moc się im urodziła jak ich przewiozłem swoim Bravo gdzie jest 105@133KM
Wcześniej szwagier służbowo miał Pande 3 i tam było chyba 70KM

Napisano

To tym bardziej odpuść sobie. Chcą - niech szukają. Nie mieszaj się.

Napisano

Ale w jakim sensie? Brak DPF czy inne czynniki? Jest jeszcze silnik 165 konny.

Napisano

odpuść pomoc - to są klienci radomskich, płockich i wielkopolskich sprowadzaczy igiełek i perełek.

Napisano

Rocznik 2011 i młodsze

Diesel

Moc min.150KM

No i cena 35 000zł

Szwagier i szwagierka nie rodzina... sadzę że nie będziesz miał czasu oglądnąć perełki. Ja tak zrobiłem.

Wysłane z mojego LG-K430 przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

A gdzie on ma 150KM?

Napisałem, że jak zaakceptują kilka KM mniej to fajna oferta.

Zawsze można zrobić chip i będzie prawie 150KM

Napisano

taa szczególnie posiadacz pandy odczuje różnicę- ja pierniczę -  ludzie to mają naprawdę pod kopułą nierówno. :facepalm:

Napisano

Rocznik 2011 i młodsze

Diesel

Moc min.150KM

No i cena 35 000zł

jak się nie da, golf 6 

Napisano

Ta moc się im urodziła jak ich przewiozłem swoim Bravo gdzie jest 105@133KM

Wcześniej szwagier służbowo miał Pande 3 i tam było chyba 70KM

I co, myslą że jak będzie 17KM więcej to będzie auto w końcu jechało?

Napisano

jak się nie da, golf 6 

Rocznik 2011 z dieslem 150KM za 35kPLN? :hehe:

To chyba jedynie w Radomiu :ok:

Napisano
  • Autor

W sumie sie najarali na tą moc. Moim zdaniem te 115KM w focusie jest spoko. pokaze im linka i zobaczymy.
Co sadzicie o tym miejscu - autakrajowe ?? Chyba uczciwa oferta ?

Napisano

W sumie sie najarali na tą moc. Moim zdaniem te 115KM w focusie jest spoko. pokaze im linka i zobaczymy.

Co sadzicie o tym miejscu - autakrajowe ?? Chyba uczciwa oferta ?

Widzę że jeszcze można wśród Astry poszukać, np: http://otomoto.pl/oferta/opel-astra-2-0-cdti-160km-climatronic-alu-oryg-maly-przebieg-zadbany-ID6yCub5.html

Napisano

To niech szukają Golfa i więcej nie zawracają Ci głowy

Napisano

To niech szukają Golfa i więcej nie zawracają Ci głowy

Albo w sumie jak ma nie być francuz ani ALFA to mam idealnego kandydata, spełnia wszystkie wymogi w tym cenę:

http://otomoto.pl/oferta/lancia-delta-2-0-multijet-165-km-full-opcja-zarejestrowany-zamiana-ID6yA5SR.html

Napisano

Chcesz mieć dobre relacje z "poszukiwaczami zaginionej arki"   :hehe:    ? To nie angażuj się w poszukiwania, bo na koniec - gdy jednak cokolwiek wyjdzie po zakupie - dowiesz się, że krzak9 nam ten wynalazek doradził...    :ogien:   :chaja:   :bokser:  :kara:  :admin:

150KM - potrzebne im to do wyścigów od świateł do świateł?   ;l

Francuzów nie, alfy nie, tego nie, tamtego nie...   to już nie zostało zbyt wiele  

150 KM w dieslu do wyścigów :) dobre :)

Napisano

Rocznik 2011 z dieslem 150KM za 35kPLN? :hehe:

To chyba jedynie w Radomiu :ok:

bez przesady. 35 tys za 5 latka (za moment 6 latka) w segmencie C? do ogarnięcia (jak widać na przykładach).

fakt że łatwiej by było jakby france były na stole, no ale nadal zostaje coś do wyboru...

Napisano

bez przesady. 35 tys za 5 latka (za moment 6 latka) w segmencie C? do ogarnięcia (jak widać na przykładach).

Moj komentarz odnosil sie konkretnie do Golfa VI.

Za te pieniadza raczej nic sensownego sie nei znajdzie...

Napisano

jak się nie da, golf 6

Nie da się Golfa 6 moim zdaniem.

Bo jeżeli ktoś chce sprzedać sensownego Golfa 6 >=2011 diesla 5d za 35kzł to jest niespełna rozumu, albo coś z tem Golfem nie tak.

Przecież bez problemu taki potencjalny sprzedający znajdzie w PL (gdzie Golf jest obiektem kultu) stado kupców gotowych dać większe pieniądze za takowegoż Golfa 6 >=2011 diesla 5d - czyż nie?

Napisano

No powiedzmy, że rozumiem te wymagania (uprzedzenia itd.) Ale nie rozumiem, że Fiat może być, a Alfa nie. Przecież w tych rocznikach technicznie to bliźniaki...

Napisano

No powiedzmy, że rozumiem te wymagania (uprzedzenia itd.) Ale nie rozumiem, że Fiat może być, a Alfa nie. Przecież w tych rocznikach technicznie to bliźniaki...

Nasłuchali się bzdur i żyją stereotypami sprzed 20 lat. A Fiat może być, bo któreś Pandą jeździło. Ot co.

Napisano

No ale wiesz, że na F to się tylko nie kupuje, zaś alfa to ciągle na lawecie albo we warstacie, a oni pewni kawy nie piją.

To już każdy woli raz się przemóc i popełnić grzech kupienia "na EF" a potem to już jakoś jest.

A z taką Alfą (każdą! więc nie gadaj tu o rocznikach) to się potem człek buja po mechanikach cały czas i nigdy nie jest w 100% sprawna.

Tako rzecze gminna wieść.

A i dobrze ze francuskich nie chcą.

Tam pewnie opony metryczne trzeba kupować, zapas jest pod podłogą, klakson w manetce, żółte światła i ręczny na przód. Są miętko zawieszone skutkiem czego wypadają na każdym zakręcie. Dramat.

Edytowane przez wald0

Napisano

No ale wiesz, że na F to się tylko nie kupuje, zaś alfa to ciągle na lawecie albo we warstacie, a oni pewni kawy nie piją.

To już każdy woli raz się przemóc i popełnić grzech kupienia "na EF" a potem to już jakoś jest.

A z taką Alfą (każdą! więc nie gadaj tu o rocznikach) to się potem człek buja po mechanikach cały czas i nigdy nie jest w 100% sprawna.

Tako rzecze gminna wieść.

A i dobrze ze francuskich nie chcą.

Tam pewnie opony metryczne trzeba kupować, zapas jest pod podłogą, klakson w manetce, żółte światła i ręczny na przód. Są miętko zawieszone skutkiem czego wypadają na każdym zakręcie. Dramat.

No tak... zapomniałem :P

A tak serio to zostaje w takiej sytuacji Golf "2 w cenie jednego", historyczna (w sensie że już sprzedawana jako Classic) Astra H lub J z nadwagą, Lancia Delta 2.0MJet (czyli Bravo-jamnik) i... Bravo 2.0MJet. No i jeszcze Mazda 3... aktualnie na Alledrogo 3 sztuki łapie się w widełkach cenowych (ale jedna jest jakaś... dziwna). Poza tym Majtsubajtsu Lancer 1.8D, Seat Leon FR, SsangYong Korando (to taki bardziej crossover niż typowy hatchback) no i 1 sztuka Volvo V40.

Edytowane przez mdyrka

Napisano

Rocznik 2011 i młodsze

Diesel

Moc min.150KM

No i cena 35 000zł

Nie mówili, ze bezwypadkowe? Albo, że moze być od niemca z pzebiegiem na liczniku xxxxxx?

:hehe:

Napisano

Jedyne co wynalazłem to Cruze

Byle nie po mieście z tym jego DPFem. Ja bym nie wziął bo mnie stuki przedniego zawieszenia wkurzają :)

To tym bardziej odpuść sobie. Chcą - niech szukają. Nie mieszaj się.

Ale dlaczego, przecież na Allegro tyle tego, oni wiedzą lepiej, same igiełki, brać wybierać   ;l

odpuść pomoc - to są klienci radomskich, płockich i wielkopolskich sprowadzaczy igiełek i perełek.

No dokładnie tak. 

Jak się nie da, golf 6 

Nie za te pieniądze...

bez przesady. 35 tys za 5 latka (za moment 6 latka) w segmencie C?

Nie rozumiesz. To Golf. I nie patrz na ogłoszenia w necie. Też bo to Golf. Najtrudniejsze do znalezienia auto w dobrej cenie i dobrym stanie. Szukałem samochodu w wakacje o wiem - zapomnij o Golfie VI w dobrym stanie z mocnym silnikiem za 35 tys. Chyba że słabe silniki, po firmach z przebiegami 120-150kkm, za to sprawdzonymi - ale sprzedawane tuż zanim zaczną się potencjalnie sypać DPFy, wtryski, koła dwumasowe itp. 

Edytowane przez teg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.