Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opony 33k km - na śmieci czy nie?

Featured Replies

Napisano

Wracając z lotniska popatrzyłem dziś na opony Mrs Ozi [emoji168][emoji182].

I widzę takie coś ...

e703c47553b4ab84be2349845d8ada87.jpg

e3ed26b11ec898efc5862cf257217aa1.jpg

9062030b92f1b5e232ccbebd095db2d3.jpg

Ewidentne po przesiadce z V8 z powrotem do V6 opony idą... [emoji848], noga chyba ciężka...

Auto od wyjazdu z salonu 33k km... i komplet opon papa? [emoji90][emoji90][emoji90][emoji106][emoji19][emoji19][emoji19]

IMVHO na śmietnik ale może się mylę ???

Opinie pls.

Sent from my iCrap using Tapacrap

Napisano

Ja tam widze jeszcze troche ponad znacznik.  Ale jak auto mocne to kup nowy komplet lepiej wydac na opony niz na szpital zwlaszcza, ze ciezka noga. Jak jezdzi spokojnie w kolo komina to mozna jeszcze zostawic.

Napisano
  • Autor
Ja tam widze jeszcze troche ponad znacznik.  Ale jak auto mocne to kup nowy komplet lepiej wydac na opony niz na szpital zwlaszcza, ze ciezka noga. Jak jezdzi spokojnie w kolo komina to mozna jeszcze zostawic.

Idę jutro 4 wymienić - ale zawsze dobrze jak ktos inny zobaczy...

Napisano

W Bravo 2 przy przebiegu ok 40 tys km, z czego zimówki-letnie, letnie były prawie zuzyte, wiec nie wytrzymały by nawet przebiegu 30 tys km. a nie były katowane

Napisano
W Bravo 2 przy przebiegu ok 40 tys km, z czego zimówki-letnie, letnie były prawie zuzyte, wiec nie wytrzymały by nawet przebiegu 30 tys km. a nie były katowane

:O ja już 108kkm na lat-zim

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Dobry wątek Ozi :) Tak wlasnie spojrzalem na swoje co sa od nowosci (2,5 roku) i zrobily jakies 30-35kkm. Tez Bridgestone Turanza, tylko rozmiar inny (205/60 R16). To juz ich ostatni sezon. A ponoc Bridgestone sie powoli zuzywaja.

Tak czy siak oponki byly bardzo fajne i bezproblemowe (trzymaly wywazenie na polskich dziurach, zero drgania na autostradach - czyli sie nie odksztalcaja). Za to np. GoodYear made in Poland... kilka dziur i trzeba wywazac kola.

W Polsce takie jak te Twoje to tępe jełopy na Allegro wystawiają a inne jełopy to kupują...

Edytowane przez teg

Napisano
Dobry wątek Ozi [emoji4] Tak wlasnie spojrzalem na swoje co sa od nowosci (2,5 roku) i zrobily jakies 30-35kkm. Tez Bridgestone Turanza, tylko rozmiar inny (205/60

Moje były Potenza 17 cali
Napisano
23 godziny temu, OZI napisał:

Wracając z lotniska popatrzyłem dziś na opony Mrs Ozi [emoji168][emoji182].
I widzę takie coś ...

Nie cytujemy zdjęć

Ewidentne po przesiadce z V8 z powrotem do V6 opony idą... [emoji848], noga chyba ciężka...

Auto od wyjazdu z salonu 33k km... i komplet opon papa? [emoji90][emoji90][emoji90][emoji106][emoji19][emoji19][emoji19]

IMVHO na śmietnik ale może się mylę ???

Opinie pls.

20 tys. mil na run flat w Lexusie? To bardzo dobry wynik.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez AkuQ
wyrzucenie zdjęć

Napisano
  • Autor

20 tys. mil na run flat w Lexusie? To bardzo dobry wynik.

AFAIK to nie RUN flat. Masz space saver w bagazniku.

Poszło taniej niż myślałem - 4x Bridgestone Potenza $480 ... /1.4k PLN

Cichsze ale wzór inny...

051ba4cc2dd189e97b13417129b17988.jpg

df9d4b22fd4c70933e317f8caf477973.jpg

Napisano
  • Autor
Dobry wątek Ozi [emoji4] Tak wlasnie spojrzalem na swoje co sa od nowosci (2,5 roku) i zrobily jakies 30-35kkm. Tez Bridgestone Turanza, tylko rozmiar inny (205/60 R16). To juz ich ostatni sezon. A ponoc Bridgestone sie powoli zuzywaja.

Tak czy siak oponki byly bardzo fajne i bezproblemowe (trzymaly wywazenie na polskich dziurach, zero drgania na autostradach - czyli sie nie odksztalcaja). Za to np. GoodYear made in Poland... kilka dziur i trzeba wywazac kola.

W Polsce takie jak te Twoje to tępe jełopy na Allegro wystawiają a inne jełopy to kupują...

Ja nigdy nie patrzę [emoji102][emoji16] ale akurat auto tak bylo zaparkowane ze popatrzylem I sie ... zdziwilem [emoji599].

Ciekawe, teraz patrzac na www i wiekszosc Luda chwali bridgestone za komfort i przyczepność ale nie za trwałość.

Zobaczymy - z Missus jazda [emoji168]- mamy trochę zakrętów po drodze do domu... to może z 30k km znów wytrzymają ...

Napisano
  • Autor

Tez bridgestone?

Napisano

po co zakładałeś zimówki w Australii?

Napisano
  • Autor

Jakie zimówki? [emoji15]

All seasons. Zimowek nie ma.

Napisano
2 godziny temu, OZI napisał:

Tez bridgestone?

T001 wytrzymały na Meleksie całe 20kkm... Bardzo nietrwała opona... 

Napisano
  • Autor
31 minutes ago, grogi said:

Optymismem mnie nie nie napelniles ;]

Az z ciekawosci zaczlaem grzebac, widaje sie ze przy RWD to dzisz 30-40k km standard.   :hmm:

Jednak troche mnie dziwi bo chyba jestem przyzwyczajony do 4WD - tam opony zazwyczaj mi ida po 80k km ...

Napisano

Zgrozo, u mnie turanza er300 zrobiła z 60kkm na 83 przelotu jaki mam. I końca nie widać.

tapatalked

Napisano
  • Autor

Zgrozo, u mnie turanza er300 zrobiła z 60kkm na 83 przelotu jaki mam. I końca nie widać.

tapatalked

Ale FWD, nie? [emoji848]

Napisano
2 godziny temu, OZI napisał:

Ale FWD, nie? emoji848.png

Ale odpowiadam @grogi - jego 'meleks' chyba jest FWD.

Napisano
  • Autor

Ale odpowiadam [mention=150345]grogi[/mention] - jego 'meleks' chyba jest FWD.

Cool bananas [emoji106] - mnie się tak wydaje - może złe ze jeśli jest FWD to powinno buc mniej, ale jakiegoś naukowego poparcia nie mam bo dawno nie miałem FWD.

Napisano
9 godzin temu, OZI napisał:

Cichsze ale wzór inny...

ciekawe ze w AU sa od dluzszego czasu Adrenalin RE003 a u nas ciagle RE002

Napisano
8 godzin temu, OZI napisał:

Jakie zimówki? emoji15.png

All seasons. Zimowek nie ma.

GTI ze zwykłymi halogenami? 8]8]

Napisano
10 godzin temu, maras77 napisał:

Podobno klimat się zmienia, czekał na śnieg... :phi:

Napisano
  • Autor
GTI ze zwykłymi halogenami? 8]8]

LED AFAIK są od tego roku w GTI - to ma być tanie - inaczej jak chcesz żeby udział GTI i R w całej sprzedaży Golf był 25%? [emoji51]

Napisano

Dobry Auto-Kączikowicz zmienia opony co rok, żeby zawsze mieć świeże z bieżącego roku :phi:

ps. kupiłem do Daćki nowe alusy plus nowe opony, jeśli miały by dożyć 100kkm przelotu to praktycznie całe jej życie u mnie jakieś 10 lat;l

Napisano
1 minutę temu, dawiddawidowski napisał:

Dobry Auto-Kączikowicz zmienia opony co rok, żeby zawsze mieć świeże z bieżącego roku :phi:

ps. kupiłem do Daćki nowe alusy plus nowe opony, jeśli miały by dożyć 100kkm przelotu to praktycznie całe jej życie u mnie jakieś 10 lat;l

Dobry tak.

Ale najlepsi AKowicze przekraczają znacznie 100 kkm na jednym komplecie opon zimowych i letnich. Ja już mam ponad 100 i jadę dalej ;]

Napisano
8 minut temu, rwIcIk napisał:

Dobry tak.

Ale najlepsi AKowicze przekraczają znacznie 100 kkm na jednym komplecie opon zimowych i letnich. Ja już mam ponad 100 i jadę dalej ;]

w jakim okresie czasu te 100kkm?? ;]

Napisano
23 minuty temu, rwIcIk napisał:

4 lata.

u mnie 50kkm rocznie ale rozkłada się to na 4 samochody w zależności od humoru :hehe: 

Napisano
3 minuty temu, dawiddawidowski napisał:

u mnie 50kkm rocznie ale rozkłada się to na 4 samochody w zależności od humoru :hehe: 

U mnie odkąd mamy 1 auto, to robi duże przebiegi. Opony nie zdążą się zestarzeć :)

Napisano
5 godzin temu, rwIcIk napisał:

Dobry tak.

Jak nie szalejesz i nie masz jakis mega szybko zuzywajacych sie opon to nie widze w tym zadnego wyczynu.

Tez mam 109kkm na blacie (6 lat), letnie wywale po tym sezonie, zimowych mam jeszcze duzo (wychodzi na to, ze zima mniej jezdze, o ile w najblizsza zime nie stwardnieja, to na bank 2 zimy przeciagna jeszcze).

Napisano
Dobry tak.

32 tys. km to dobry wynik dla mnie na oponach. I jest to niezależne od samochodu i kierowcy. Lexusy tak zużywały, mercedes tak zużywa. Myśle ze to kwestia mocy silnika, temperatury eksploatacji opony, średnich prędkości no i przede wszystkim przyczepności opony - oglądałem na czym się jeździ w Polsce i raczej nikt nie jeździ na lepkich oponach typu Michelin Pilot Sport Cup 2.

Napisano
  • Autor

przede wszystkim przyczepności opony - oglądałem na czym się jeździ w Polsce i raczej nikt nie jeździ na lepkich oponach typu Michelin Pilot Sport Cup 2.

Lepsze bezpieczeństwo niż ile przetrwa.

Panel consumption tania nie jest [emoji5]a jeszcze gorzej jak się tobie coś stanie. Opony wypadają nadzwyczaj tanio przy 100k + rachunku ze szpitala

Napisano

Lepsze bezpieczeństwo niż ile przetrwa.

Panel consumption tania nie jest [emoji5]a jeszcze gorzej jak się tobie coś stanie. Opony wypadają nadzwyczaj tanio przy 100k + rachunku ze szpitala

O takie.
https://m.tirerack.com/tires/tires.jsp?gclid=Cj0KEQjwuOHHBRDmvsHs8PukyIQBEiQAlEMW0Jfnzy7uaRJEkLrYqHL76Syug2dqALbh9DxQYjDvlkoaAi6-8P8HAQ&tireMake=Michelin&tireModel=Pilot+Sport+Cup+2+ZP&partnum=325YR0PSC2ZP&GCID=C13674x012-tire&KEYWORD=tires.jsp_Michelin_Pilot_Sport_Cup_2_ZP_Tire&code=yes&src=17540115&ci_sku=325YR0PSC2ZP&ci_sku=325YR0PSC2ZP&ci_src=17588969&ef_id=V-v6cwAAAC5db7H4:20170420234724:s

Napisano

Ja jeżdżę na takich oponach, na jakich sprzedali mi auto. Pospolity kompakt ze słabym silnikiem nie zużywa mocno opon. Letnie mają jeszcze 3-4 mm bieżnika i nie mają uszkodzeń. Zimowe mają jeszcze 1-2 mm ponad wskaźnik zimowy, czyli 5-6 mm bieżnika. Oba komplety powinny starczyć jeszcze po 1 sezonie. W przyszłym roku albo zmiana opon albo samochdu ;]

Napisano
Dnia 18.04.2017 o 12:23, OZI napisał:

Idę jutro 4 wymienić - ale zawsze dobrze jak ktos inny zobaczy...

Mi na Galaxym opony zima-lato przebieg około 70kkm, zimówki mają ciut poniżej 4mm i idą na śmietnik, za to letnie w granicach 5.5-6mm i te pewnie jeszcze pożyją. :ok: 

Napisano
  • Autor

O takie.
https://m.tirerack.

Tire rack [emoji106][emoji108]
Zawsze maja najwiekszy wybor ale tym razem nie chciało mi się czekać, Costco załatwiło sprawę [emoji106]

Napisano
Dnia 18.04.2017 o 09:28, OZI napisał:

Wracając z lotniska popatrzyłem dziś na opony Mrs Ozi emoji168.pngemoji182.png.

I widzę takie coś ...

Opinie pls.

W Mondeo na 50 kkm zajechałem zimę i lato. 

Dobra opona klei, ale się szybko zużywa. 

Technologicznie jest możliwość produkcji prezerwatywy wielokrotnego użytku, ale tam nie chodzi wcale o przyczepność ... :-)

Napisano

U Was to tam prawie deszczu nie ma. A do znaczka TWI jeszcze trochę brakuje. Pojeździłbym jeszcze parę tysięcy.

Napisano
Dnia 19.04.2017 o 01:14, OZI napisał:

AFAIK to nie RUN flat. Masz space saver w bagazniku.

Cichsze ale wzór inny...

Bardzo dobra cena :ok: Ja więcej za dwie zapłaciłem ostatnio.

Napisano

U mnie letnie maja jakies 50 tkm i spokojnie ze 30 jeszcze zrobia

Wysłane z otwieracza do konserw...

Napisano
Dnia 19.04.2017 o 06:18, format napisał:

tapatalked

U mnie Turanza er300, jak już pisałem wyżej, zrobiła ze 30kkm i to już jej ostatni sezon. FWD, całe 110 kuni...

Napisano
  • Autor
Bardzo dobra cena :ok: Ja więcej za dwie zapłaciłem ostatnio.

Nic specjalnego- Bridgestone nie są jakoś specjalnie drogie - ok $150 za oponę, ale w 3/4 roku albo z 10 miesięcy na 12 Bridgestone ma - zapłać 3 a dostajesz 4..

Napisano
  • Autor
U Was to tam prawie deszczu nie ma. A do znaczka TWI jeszcze trochę brakuje. Pojeździłbym jeszcze parę tysięcy.

Ale tez po co? [emoji848]

I tak muszę wymienić i tak, co za różnica czy przy 33k czy przy 37k km - jak i następny komplet pójdzie przy ok 60k km... bezpieczniej teraz, zima idzie będzie mokro.

Napisano
25 minut temu, OZI napisał:

Ale tez po co? emoji848.png

I tak muszę wymienić i tak, co za różnica czy przy 33k czy przy 37k km - jak i następny komplet pójdzie przy ok 60k km... bezpieczniej teraz, zima idzie będzie mokro.

Na zimę to zimówki!  ;]

A poważnie: ja pozbywam się opon jak mają około 4mm bieżnika. Takie w PL da się jeszcze sprzedać.  :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.