Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klasyk youngtimer do 10.000 zł

Featured Replies

Napisano

Juz jest;) oryginalnie zachowane 328 qp w manual kosztuje 25k pln. To chyba nie jest średnia dla 20letniego auta segmentu D?

Napisano
2 godziny temu, koNik napisał:

natomiast to co piszesz o biegach, mocy, układzie kierowniczym i głośności pokazuje że raczej miałeś do czynienia z dobitym egzemplarzem jakich pełno niestety

Jeździłem dwoma bmw i oba były dobite w takim razie - mimo że w przypadku jednego z nich mechanik twierdził, że to bardzo dobry egzemplarz.

Co ciekawe, nie zdarzyło mi się nigdy jeździć dobitym autem jakiejkolwiek innej marki.

Napisano
Dnia 23.12.2017 o 21:47, Lato8 napisał:

Myślę o zakupie youngtimera, majac budżet na zakup 10 tys zł ( nie licząc napraw)  co byście kupili - roczniki 1986-1994

Audi B3 80 sedan lub coupe, albo 90. Trafiają się quattro i nawet bywają z klimatronikiem.

Audi 100 C3 po lifcie tzw. "cygaro"

Jest szansa na znalezienie takich w ładnym stanie i bez korozji

Mercedes W201 czy W124, tu z korozją może być troszkę gorzej jeśli samochód ma szerokie listwy.

W każdym z przypadków unikałbym mechanicznego wtrysku, bo po tylu latach może generować sporo problemy i duże koszty, a tym bardziej gdy ktoś w samochodzie z takim zasilaniem benzyną miał podtlenek LPG.

Napisano
1 minutę temu, Polarny napisał:

Jeździłem dwoma bmw i oba były dobite w takim razie - mimo że w przypadku jednego z nich mechanik twierdził, że to bardzo dobry egzemplarz.

Co ciekawe, nie zdarzyło mi się nigdy jeździć dobitym autem jakiejkolwiek innej marki.

to wskazuje tylko na jedno, ludzie którzy kupują takie auta poszaleli, pewnie dlatego Citroen XM czy inne Renault Safrane kosztuje teraz paczkę fajek (czasami jakiś idealny egzemplarz ktoś wystawi drożej co wynika tylko i wyłacznie z faktu że 99% innych poszło na żyletki) a to BMW drożeje ;] a tak naprawdę wszystkie te BMW to niewygodne i wolne dziadostwo a Renault Safrane są super ;] Zachowajmy choć odrobinę obiektywizmu ;] bo to co piszesz (jakiekolwiek inne marki) wskazuje na jakieś uprzedzenie ;]

Napisano
15 minut temu, atlantic napisał:

Juz jest;) oryginalnie zachowane 328 qp w manual kosztuje 25k pln. To chyba nie jest średnia dla 20letniego auta segmentu D?

odróżnijmy "kosztuje" od marzeń wystawiających na autka.pl czy innych tego typu miejscach dla marzycieli ;]

poza tym z e36 to youngtimer jak z koziej d.... Youngtimer to e21 i E114, idąc takim tropem to niedługo będziemy wołać youngtimer na BMW E60 :hehe:

Napisano
51 minut temu, koNik napisał:

to wskazuje tylko na jedno, ludzie którzy kupują takie auta poszaleli,

Stereotypy - sam ich teraz używasz. Skoro kupują inni, to muszą być super, więc kupujemy. Inni widzą, że kupujemy i myślą tak samo.

Jeździłem, mam porównanie. Ci, których znam i mają porównanie, twierdzą to samo co ja. Ale wiadomo, że najobiektywniejsze są mity.

A uprzedzenie, owszem, mam. I dosyć rozwlekle opisałem, dlaczego.

Doszedł teraz kolejny powód - każdy bmw, którym jeździłem, to zepsuta padaka. Mimo że jeden z nich miał 5 lat i 130 tys. przebiegu (kupowany bezpośrednie w DE). Jak tu nie być uprzedzonym?

Dodam jeszcze, że CX ('87) czy BX ('90)  kosztują odpowiednio 27 i 12 tys.

Edytowane przez Polarny

Napisano
42 minuty temu, Polarny napisał:

Stereotypy - sam ich teraz używasz. Skoro kupują inni, to muszą być super, więc kupujemy. Inni widzą, że kupujemy i myślą tak samo.

Jeździłem, mam porównanie. Ci, których znam i mają porównanie, twierdzą to samo co ja. Ale wiadomo, że najobiektywniejsze są mity.

A uprzedzenie, owszem, mam. I dosyć rozwlekle opisałem, dlaczego.

Doszedł teraz kolejny powód - każdy bmw, którym jeździłem, to zepsuta padaka. Mimo że jeden z nich miał 5 lat i 130 tys. przebiegu (kupowany bezpośrednie w DE). Jak tu nie być uprzedzonym?

Dodam jeszcze, że CX ('87) czy BX ('90)  kosztują odpowiednio 27 i 12 tys.

Powiem Ci tak. Mam w tym momencie przedliftowego CXa Break, mam 4 różne BMW, Mercedesy, Volva, Wołgi, Lincolna etc miałem w życiu kilka fabrycznie nowych Skód VW i Opli, jeździłem najnowszymi i nie Mercedesami, Audi, Lexusami - nawet Nissanem Juke jeździłem ;] i Fordem Smaxem, Oplem Januszem kilku generacji włączając najnowszą ;] i wieloma róznymi gruzami starymi i nowymi (zainteresowania, praca, znajomości). Mam E34 i E32 i są to auta ciche, dość dynamiczne, w zasadzie pod każdym względem lepsze powiedzmy od Octavii2 którą zrobiłem setki tys km. Nie potrzebuję stereotypów żeby je docenić. Oczywiście auta te mają wady, cześć już wymieniłem - bardziej szczegółowo mogę CI wymienić długą listę tychże aczkolwiek widocznie mam zbyt małe doświadczenie żeby zauważyć wady ich prowadzenia, wygłuszenia czy zbyt słabego silnika 192KM który to zapewnia mimo wszystko lepsze osiągi niż np  - http://www.zeperfs.com/duel2532-2680.htm .

W moim marnym odczuciu E34 525i to najsłabsze E34 które zapewnia już swobodę podczas pokonywania zakrętów - jest czym wyciągnąć tył, względnie mało pali jak na wolnossące 6cyl, w miarę dobrze zaprojektowane od strony mechanicznej i trwałe. Łatwe w obsłudze. Środek klasyczny o bardzo ładnej desce rozdzielczej szczególnie w wersji z jasnym dodatkiem kolorów. Fotele takie na 6/10, pozycja za kierownicą szczególnie dla wyższych osób może być niewygodna bo jest mało miejsca na nogi. Ogólnie auto ciasne w środku jak na wymiary zewnętrzne i z tym sie zgadzam. Ogólnie dla mnie seria E30/E34/E32 to ostatnie prawdziwe BMW z wyraźnym nawiązaniem do rekinowej stylistyki lat 60/70. Potem produkowali już w moim odczuciu same potworki i paskudztwa.

I nikt nie mówi że to idealne cudowne auto - ot zwykły podstarzały dupowóz, który ma pewne wady i zalety, natomiast to co piszesz stoi dość dziwnym okoniem wobec wrażeń ludzi którzy takie auta z jakiegoś powodu chwalą i chwalili w porównaniach, jeżdżą nimi i chcą za nie płacić pieniądze coraz większe ;] A safrane czy xm są tańsze bo mają znacznie dłuższą listę wad niż takie e34, po prostu ;]

a te ceny CX czy BX to rozumiem takie znalazłeś na aukcji, fajnie. Cóż mogę znaleźć E34 i za 40kE tylko co to ma do realnej wartości? W praktyce CX czy BX to auta niesprzedawalne poza małymi wyjątkami aut w wyjątkowch wersjach lub wyjątkowo utrzymanych. Co z punktu widzenia kupowacza starych gruzów nie jest złe bo pozwala to kupić czasami tanio coś fajnego ;]

Edytowane przez koNik

Napisano
1 godzinę temu, koNik napisał:

odróżnijmy "kosztuje" od marzeń wystawiających na autka.pl czy innych tego typu miejscach dla marzycieli ;]

poza tym z e36 to youngtimer jak z koziej d.... Youngtimer to e21 i E114, idąc takim tropem to niedługo będziemy wołać youngtimer na BMW E60 :hehe:

Ja sobie tego nie wymyśliłem 😊 https://m.mobile.de/auto/search.html?ms=3500%3B14%3B%3B&c=SportsCar&cn=DE&dam=0&fr=%3A1997&md=14&mk=3500&s=Car&vc=Car&fe!=EXPORT

A W124 to jest youngtimer czy nie? Jeśli nie to czym jest? Ja uważam, ze e36 to będzie piękny klasyk. Zreszta pamietam jak się wszyscy wyśmiewali z e30, pamietam tez jak ci sami ludzie pare lat pozniej zaczęli doceniać auto i żałować, ze nie kupili póki można było. Taka sama sytuacja była z W140. Były śmiechy, ze alfons, ze cygan i ze za darmo by tego nie chcieli...a dzisiaj? Dzisiaj kazdy mercedesiarz dalby się pokroić za ładna 140tke😉 

Napisano
1 minutę temu, atlantic napisał:

Ja sobie tego nie wymyśliłem 😊 https://m.mobile.de/auto/search.html?ms=3500%3B14%3B%3B&c=SportsCar&cn=DE&dam=0&fr=%3A1997&md=14&mk=3500&s=Car&vc=Car&fe!=EXPORT

A W124 to jest youngtimer czy nie? Jeśli nie to czym jest? Ja uważam, ze e36 to będzie piękny klasyk. Zreszta pamietam jak się wszyscy wyśmiewali z e30, pamietam tez jak ci sami ludzie pare lat pozniej zaczęli doceniać auto i żałować, ze nie kupili póki można było. Taka sama sytuacja była z W140. Były śmiechy, ze alfons, ze cygan i ze za darmo by tego nie chcieli...a dzisiaj? Dzisiaj kazdy mercedesiarz dalby się pokroić za ładna 140tke😉 

ale ja wiem jakie są ceny na zachodzie, wiem też że są tam taie specjalizowane komisy które dają ceny z d... i auta które można kupić sporo taniej prywatnie ;)

w124? dupowóz jak dla mnie, tak samo jak w140, ostatnimi czasy dość modny dupowóz, gadżet dla zaczesów ;] E36 IMO nie będzie klasykiem. Jest brzydkie i za młode a zanim będzie stare to zabronią tym jeździć ;]

Napisano

Nie porównuj e36 do W124 czy W140, bo to trochę inna liga. Te dwa ostatnie to już klasyki i to z innego segmentu, e36 to na razie jest plastik polskiej wsi i raczej szybko to się nie zmieni.

Napisano
3 minuty temu, denus napisał:

Nie porównuj e36 do W124 czy W140, bo to trochę inna liga. Te dwa ostatnie to już klasyki i to z innego segmentu, e36 to na razie jest plastik polskiej wsi i raczej szybko to się nie zmieni.

rocznikowo to to samo, tak samo jak Renault Clio I, Peugeot 106ph1 i tym podobne "klasyki". WIęc to wszystko żadne klasyki ;] Ot modne auta które urosły w mniej lub bardziej zasłużoną legendę stąd cena. taka troche bańka jak bitcoin.

Napisano
19 minut temu, koNik napisał:

rocznikowo to to samo, tak samo jak Renault Clio I, Peugeot 106ph1 i tym podobne "klasyki". WIęc to wszystko żadne klasyki ;] Ot modne auta które urosły w mniej lub bardziej zasłużoną legendę stąd cena. taka troche bańka jak bitcoin.

Rocznikowo to zależy, bo W124 produkowali w latach 1984-1997, ale konstrukcyjnie i technologicznie już nie koniecznie, bo takiego W124 i Clio I dzieli 6-8 lat ;].

Napisano
24 minuty temu, denus napisał:

Rocznikowo to zależy, bo W124 produkowali w latach 1984-1997, ale konstrukcyjnie i technologicznie już nie koniecznie, bo takiego W124 i Clio I dzieli 6-8 lat ;].

tak czy siak wyraźny przeskok w mercedesach z klasycznych na w miarę nowożytnie nastąpił na przełomie W123/W124 szczególnie poliftowego gdzie zmieniono fotele ze spręzynowatych na gąbkowe etc. W123 ma dużo chromu, metalowe dekle i wszelkie atrybuty klasycznego mercedesa. W124 to już plastik fantastik. W BMW ten przeskok był na przełomie E12/E28.

Napisano
10 minut temu, koNik napisał:

tak czy siak wyraźny przeskok w mercedesach z klasycznych na w miarę nowożytnie nastąpił na przełomie W123/W124 szczególnie poliftowego gdzie zmieniono fotele ze spręzynowatych na gąbkowe etc. W123 ma dużo chromu, metalowe dekle i wszelkie atrybuty klasycznego mercedesa. W124 to już plastik fantastik. W BMW ten przeskok był na przełomie E12/E28.

Nie bez powodu W124 przed liftem mają lepszą opinię, poźniej zaczeli oszczędzać. Ale co by nie pisać to podobno ostatni prawdziwy Mercedes. Natomiast następca W210 to już był niewypałem, rdzewiał w katalogach ;].

Myślę, że w przypadku BMW to taki kolejny przeskok był po E30, E32, E34 już na totalny plastik.

Napisano

Ogólnie dla mnie seria E30/E34/E32 to ostatnie prawdziwe BMW z wyraźnym nawiązaniem do rekinowej stylistyki lat 60/70. Potem produkowali już w moim odczuciu same potworki i paskudztwa.

Dziwne, że nie oceniasz pozostałych aspektów nowszych bmw. Jak chociażby właśnie przestrzeń godna klasy E i mocno powiększony rozstaw osi. Tudzież świetne nowe diesle, które zapewniają bardzo dobre osiągi i faktycznie mało palą. Plus cisza na autostradzie przy wyższych prędkościach.

Ale kogo by to? Ważne, że nie ma rekinka ...

to co piszesz stoi dość dziwnym okoniem wobec wrażeń ludzi którzy takie auta z jakiegoś powodu chwalą i chwalili w porównaniach, jeżdżą nimi i chcą za nie płacić pieniądze coraz większe

Odpowiedź mamy wyżej - są to ludzie o mentalności podobnej do twojej. Auto generalnie jest cienkie, ale ten rekinek ...

Chyba nie od dziś wiadomo, że popularność auta nie przekłada się na jego realne atrybuty. Przykładem jest choćby hyundai i kia, które zaczęły być mocno doceniane. A wcześniej miałbyś taki sam argument, że "kto tym jeździ?".

Jeździłem kilkoma różnymi autami - może nie tyloma, iloma się chwalisz, ale jednak. BMW to było najgorsze badziewie. Może oprócz fiata uno.

525 przy XMie to jak trzęsący się kompakt przy prawdziwej limuzynie. Takie są fakty - a ja porównuję auta ze względu na to co oferują, a nie ze względu na to, ilu wioskowych bywalców remiz stawia sobie za cel życiowy dane auto posiadać.

Napisano
23 godziny temu, kravitz napisał:

Ja jestem tak na 99% pewny, że jakbym sobie kupił auto do którego w młodości się śliniłem, to miałbym bardzo długie ciche dni w domu i umówionego notariusza na rozdzielność majątkową. ;]

Przy czym to auto nie jest aż tak bardzo drogie. Tzn jest drogie jak na to co oferuje, ale jest tańsze niż nowa Dacia Logan.

fiat-coupe-2-0-20v-turbo-limited-edition

Kapitalny wózek, zadbany w dodatku 20vt robi szał  na ulicy

Napisano
Dnia 27.12.2017 o 20:45, leszcz napisał:

No to moze chociaz napisz co to za super bryczka ;]

pozdr.

turbodziad od sbROO  ;] 

Napisano
12 godzin temu, r1sender napisał:

@Polarny

porównujesz różne segmenty aut i różne okresy:hmm: imo bez sensu to.

Porównuję XM-a, produkowanego od '89 do 2000 roku z bmw 5, z rocznika '94. XM jest bezpośrednim konkurentem 5 czy audi 100 z tamtego czasu.

Więc zarówno czas jak i segment jest taki sam. Stąd jednak sens takiego porównania.

A że 5 ma atrybuty kompaktu, a nie klasy E, to już wina 5 a nie XM-a czy mojego porównywania.

Napisano
Dnia 25.12.2017 o 14:37, Polarny napisał:

Jeżeli mówimy o piłowaniu do odcięcia, to wtedy bmw jedzie. Bez tego jest to po prostu muł.

A porównanie zrobiłem:

Przy maksymalnym przyspieszeniu do 160 jest ok. 2-3s wolniej.

Więc jeżeli ktoś jeździ z butem w podłodze i uznaje obroty poniżej 5000 za haniebne, to bmw jak najbardziej będzie lepsze.

Przeciez to turbo jest dlaczego to porowujesz? Tak to i fiesta litrowa przyspiesza.

Napisano
2 godziny temu, mokrii napisał:

turbodziad od sbROO  ;] 

LGC czy Impreza ?

Daj jakieś szczegóły, fotki też mile widziane :jem:

Napisano
Godzinę temu, wujekcybul napisał:

Przeciez to turbo jest dlaczego to porowujesz? Tak to i fiesta litrowa przyspiesza.

Kolejny bystry - zrób RISERCZ i zorientuj się, kto chciał porównywać.

Napisano
8 godzin temu, mokrii napisał:

turbodziad od sbROO  ;] 

Dziad tak ale nie turbo ;)

Niestety turbodziady przedlifty są praktycznie nieosiągalne ale... szukam dalej. 

Tego kupiłem żeby zobaczyć jak się Legacem jezdzi i czy mi pasuje i dlatego o tym wspomniałem w temacie, ze wcale najmocniejsze wersje nie są konieczne aby było fajnie. 

Edytowane przez chojny

Napisano
6 godzin temu, sherif napisał:

LGC czy Impreza ?

BC, imprezę mam od  baaardzo dawna ;)

Napisano
15 minut temu, chojny napisał:

BC, imprezę mam od  baaardzo dawna ;)

Fajny oldschool ;), widziałem swego czasu takiego w serwisie na przeglądzie, auto w ciągłej eksploatacji ;)

Napisano

Moze zapytajmy inaczej. Jak kupisz auto za 10 tys to czy stac cie na utrzymanie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
4 godziny temu, sherif napisał:

Fajny oldschool ;), widziałem swego czasu takiego w serwisie na przeglądzie, auto w ciągłej eksploatacji ;)

To jest właśnie najfajniejsze. W ubiegłym tygodniu odebrałem nówkę z salonu... stoi pod domem a ja śmigam prawie 30 letnim Legacem ;)

Napisano
14 godzin temu, chojny napisał:

Dziad tak ale nie turbo ;)

Niestety turbodziady przedlifty są praktycznie nieosiągalne ale... szukam dalej. 

jak nieosiagalne? 

na  The Forum  przecież turbochłosta  to  chyba  z  rok  sie  sprzedawała   ;] 

Napisano
21 godzin temu, sherif napisał:

LGC czy Impreza ?

juz chojny mnie  poprawił a  jakaś  fotka  jest  wyżej  ;]

Napisano
2 godziny temu, mokrii napisał:

jak nieosiagalne? 

na  The Forum  przecież turbochłosta  to  chyba  z  rok  sie  sprzedawała   ;] 

To jest polift a co pod maska to już sprawa nowego właściciela, jeżeli się sprzedał :P

Edytowane przez chojny

Napisano

To jest właśnie najfajniejsze. W ubiegłym tygodniu odebrałem nówkę z salonu... stoi pod domem a ja śmigam prawie 30 letnim Legacem [emoji6]

Mam podobnie. Bravo od nowości u mnie. Chodzi i działa wszystko super. Najcichsze i najwygodniejszy z tych co miałem. A i tak wolałem gdzieś jechać albo 17 letnia grand Vitara v6 albo teraz c2 vts. Po prostu auto z jajem daje mi większą radość mimo tego że auta dużo przeszły i są bardziej zmęczone niż fiat.
Napisano

Civic 4/5 gen?

Napisano
Dnia 29.12.2017 o 11:16, TWENTIS napisał:

Imo poszukalbym Golfa II

Z bas-tubą i składanką disco-polo w pakiecie. To tego nie do końca zamykające się okna, żeby okoliczni mieszkańcy mogli zażyć nieco klasycznej muzy z klasycznego auta.

Napisano
Z bas-tubą i składanką disco-polo w pakiecie. To tego nie do końca zamykające się okna, żeby okoliczni mieszkańcy mogli zażyć nieco klasycznej muzy z klasycznego auta.

Gupi jestes :-))))

Napisano

ee213038c75a2cf284dcdd0fe4a24ad5.jpg

Napisano

Nie sądzisz, że ten jest zdecydowanie ładniejszy?

Znalezione obrazy dla zapytania peugeot 205 gti

Napisano
2 godziny temu, TWENTIS napisał:

Gupi jestes :-))))

Nie na tyle żeby się nie zorientować, jakie cechy intelektu demaskuje powyższy komentarz.

Napisano

Peuegeot-205-GT1---2.jpg&key=099f357002b041bcad623821ded12776e6bcc4b82bec4203cd905a4ed0df540b

Jest ładny ale o wiele bardziej gownianie zrobiony w porownaniu z Golfem 2

Napisano
Nie na tyle żeby się nie zorientować, jakie cechy intelektu demaskuje powyższy komentarz.

Do mnie z tym alibii?

Napisano
17 godzin temu, TWENTIS napisał:

Do mnie z tym alibii? 

Jeżeli nabrałeś podejrzeń, że to do ciebie, to i tak nieźle. 

Czy to nie ty jesteś tym wieśniakiem, co kiedyś do golfa dystanse montował?  

Napisano
Jeżeli nabrałeś podejrzeń, że to do ciebie, to i tak nieźle. 

Czy to nie ty jesteś tym wieśniakiem, co kiedyś do golfa dystanse montował?  

Nigdy nie montowalwm dystansow do samochodu.
Jak zwykle cos ci sie kreci

Wez poranne tabletki i bedzie ok.
Napisano
Dnia 23.12.2017 o 21:47, Lato8 napisał:

Myślę o zakupie youngtimera, majac budżet na zakup 10 tys zł ( nie licząc napraw)  co byście kupili - roczniki 1986-1994

Samochód ma być jeżdżący, najlepiej z klimatyzacją, skrzynia dowolna, silnik do ok 3.0 pb/on - są niskie stawki OC dla takich aut.

......ciach

a może Cadillac Seville STS , brzmienie :jem:

albo 3,8 Park Avenue

1993_Buick_Park_Avenue_4026.jpg

Napisano
Dnia 29.12.2017 o 16:31, Polarny napisał:

Dziwne, że nie oceniasz pozostałych aspektów nowszych bmw. Jak chociażby właśnie przestrzeń godna klasy E i mocno powiększony rozstaw osi. Tudzież świetne nowe diesle, które zapewniają bardzo dobre osiągi i faktycznie mało palą. Plus cisza na autostradzie przy wyższych prędkościach.

Ale kogo by to? Ważne, że nie ma rekinka ...

Dlatego ze dla mnie liczy się charakter auta przede wszystkim, w BMW jest to przede wszystkim charakterystyczny wygląd, prowadzenie i silniki benzynowe w szczególności duża 6tka M30 ;] Natomiast cechy o których wspomniałeś istotne są dla ludzi którzy kupują przykładowo totalnie bezpłciowego Superba ;] A w szczególnosci te cechy nie mają żadnego znaczenia jak sie kupuje auto z innych niż utylitarne powody.

Odpowiedź mamy wyżej - są to ludzie o mentalności podobnej do twojej. Auto generalnie jest cienkie, ale ten rekinek ...

jeśli zaś chodzi o Twoją mentalność którą da się zaobserwować w tym wątku to myślę że następnym razem jak będziesz kupował auto przejedź się Ducato. Zaskakująco dużo miejsca jak na rozstaw osi, mało pali a i ładnie jedzie z 3.0 td ;]

Chyba nie od dziś wiadomo, że popularność auta nie przekłada się na jego realne atrybuty. Przykładem jest choćby hyundai i kia, które zaczęły być mocno doceniane. A wcześniej miałbyś taki sam argument, że "kto tym jeździ?".

Bo Hyundai i Kia czy Skoda w czasach przed zdobyciem popularności były autami o wiele gorszymi niż zachodnie odpowiedniki. Wystarczy porównać Hyundaia Pony, Felicie czy starą Kię Pride/Rio do Golfa 2 czy 3 i wszystko staje sie jasne. A kto tym jeździł? Głównie dziady zbożowe i tym podobne, zresztą do dziś wiele się pod tym względem nie zmieniło. ;]

Jeździłem kilkoma różnymi autami - może nie tyloma, iloma się chwalisz, ale jednak. BMW to było najgorsze badziewie. Może oprócz fiata uno.

525 przy XMie to jak trzęsący się kompakt przy prawdziwej limuzynie. Takie są fakty - a ja porównuję auta ze względu na to co oferują, a nie ze względu na to, ilu wioskowych bywalców remiz stawia sobie za cel życiowy dane auto posiadać.

Nie zgodzę się, i nie wmówisz mi tego bo jeździłem także XMem - IMO znacznie ustępuje CXowi komfortem, przede wszystkim ma gorsze stołki. A fakty są poza tym przede wszystkim takie, że XM oferuje głównie stanie w serwisie, dlatego mimo wszystkich zalet i swej limuzynowatości (weź pod uwagę że to bardziej mimo wszystko konkurent E32 a nie E34 jeśli chodzi o rozmiar - taka specyficzna nisza) kosztuje paczkę fajek i nikt go nie chce poza świrusami (zazwyczaj jednak pozytywnymi). Możesz zaklinać rzeczywistość ale zawsze można spojrzeć w stare raporty TUV.

A co do tego sypania remizami i wioskami to sobie daruj, bo raz że jest to skrajnie chamskie i dziecinne a dwa że każe się zastanowić skąd Ty się na tym tak dokładnie znasz ;]

Napisano
Dnia 1.01.2018 o 15:41, TWENTIS napisał:

Jest ładny ale o wiele bardziej gownianie zrobiony w porownaniu z Golfem 2

bzduuura ;]

Napisano

Bo Hyundai i Kia czy Skoda w czasach przed zdobyciem popularności były autami o wiele gorszymi niż zachodnie odpowiedniki. Wystarczy porównać Hyundaia Pony, Felicie czy starą Kię Pride/Rio do Golfa 2 czy 3 i wszystko staje sie jasne. A kto tym jeździł? Głównie dziady zbożowe i tym podobne, zresztą do dziś wiele się pod tym względem nie zmieniło. ;]

Tu juz nawet nie chodzi o prehistorie typu Pony-mialem 3-letniego Accenta z 2003 roku[czyli w sumie czasy nowozytne] i pod wzgledem ukladu jezdnego bardzo odstawal od 10-letniego Gofra 3.Natomiast inna sprawa ze nie chcial sie psuc;]

Napisano

Nie ma żadnych szans na sensowne 205 Gti za 10kPLN [emoji6]

Napisano

Samochód ma być jeżdżący, najlepiej z klimatyzacją, skrzynia dowolna, silnik do ok 3.0 pb/on - są niskie stawki OC dla takich aut.

Musi nadawać się do jazdy po zakupie, ma wrócić na kołach.

Dostępność części jest ważnym kryterium wyboru.

Chciałbym mieć frajdę z jazdy tym autem, dlatego najlepiej żeby silnik miał większą pojemność.

Musi być to wyważony zakup silnik/ wersja / koszty eksploatacji.

Czy ma być to W124 w benzynie nawet KE jetronic, raczej nie cupe, w201 z wieksza benzyna mialy klime, czy może coś w rodzaju Calibry v6.

A ja bym wzial jakies stare volvo z automatem i zagazowal

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.