Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupujemy auto za 3 tys.

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Jeżeli macie czas rzućcie proszę okiem na te auta:

https://www.olx.pl/oferta/zadbany-opel-agila-dlugie-oplaty-CID5-IDsaeel.html

https://www.olx.pl/oferta/kia-rio-lift-CID5-IDscTAd.html

https://www.olx.pl/oferta/renault-clio-ii-CID5-IDrEWi9.html

https://www.olx.pl/oferta/daihatsu-cuore-1-0-CID5-IDrClkr.html   - tutaj szczególnie prosiłbym kolegę Joki

Po 16 jedziemy oglądać Yarisa, 1.0, rok 2000, 5 drzwi, od pierwszej właścicielki - sąsiadka siostry ale ma wgniecione drzwi - nie wiem jak bardzo

Napisano

Yaris, Cuore.

W tej kolejności.

Agila lepiej  silnikiem Suzuki jako Wagon R+

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, ghost2255 napisał:

Yaris, Cuore.

W tej kolejności.

Agila lepiej  silnikiem Suzuki jako Wagon R+

Ok a co jest nie tak z oplowskim 1.2? Wiadomo, że japońskie 1.3 byłoby lepsze ale nie słychać jakiś mocno negatywnych opinii nt 1.2 chyba, że czegoś nie wiem:)

Napisano

1.2 ie jest złe, ale wolę 1.3 

Napisano
  • Autor
7 godzin temu, ZUBERTO napisał:

W innym wątku piszesz o sprzedaży Pandy. Może to byłby dobry wybór?

Widziałem na OtoMoto rozstrzał cen jest duży i powyżej 3, ale o ile nie trup to nie szarpiesz się ze sprzedaza i kupnem, a młody ma czym jezdzic.

nie, jeszcze coś zepsuje itp. i będzie kwas;]

Pandę w końcu muszę wystawić na otomoto.

Na Pandzie chyba trochę już zęby zjadłem, żeby kupić Pandę trzeba wyłożyć ok. 5-kę i ok. tysiaka wrzucić - wtedy mamy można powiedzieć niezawodne auto, które przez ok. 2-3 lata nie będzie wymagało żadnych nakładów poza wymianą oleju, opon czy klocków

Owszem są tańsze, przeważnie białe w wersji Van z nalotem nawet ponad 300 tys.km - tutaj jest loteria, albo jeszcze pojeździ trochę albo totalny złom, w który nie opłaca się włożyć nawet 1zł

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, Pipper napisał:

W Niemczech niech szuka. Tanio stoją.

"dobre" auto są w DE droższe niż u nas. W przypadku auta za "parę groszy" koszt przytargania, przeglądu, oc i wszystkich formalności będzie bez sensu

Napisano
21 minut temu, jacob24 napisał:

tutaj szczególnie prosiłbym kolegę Joki

Po 16 jedziemy oglądać Yarisa, 1.0, rok 2000, 5 drzwi, od pierwszej właścicielki - sąsiadka siostry ale ma wgniecione drzwi - nie wiem jak bardzo

Yaris byłby najbardziej rozsądny jeśli to tylko drzwi. Kupuje używane z demontażu za parę złotych, przekłada i śmiga.

W Cuore do obejrzenia bardzo dokładnie krawędzie tylnych nadkoli. Szczególnie przy połączeniu z progiem (może być poszpachlowane a to oznacza bagno). Dodatkowo podłużnice z tyłu, szczególnie w okolicy sprężyn. No i przygazówka prawie do odcinki i zobaczyć czy nie dymi olejem?

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, wujekcybul napisał:

Zle do tego podchodzisz nie szukac konkretnego modelu! Wejsc na ototo zawezic poszukiwania kwotowo i rejon max 100km wybrac najlepszy egzemplarz z najdluzszym waznym przegladem i tyle. 

Nie do końca, masz sporo racji ale : przykładowo jest ładna Primera 1.8 - oc będzie drogie, ceny części również no i spalanie. Na drugim biegunie masz powiedzmy seja 1.1 z lpg - oc nie będzie drogie, części tanie,  itp. itd.  Już coś się powoli wyłania

Napisano
36 minut temu, jacob24 napisał:

"dobre" auto są w DE droższe niż u nas. W przypadku auta za "parę groszy" koszt przytargania, przeglądu, oc i wszystkich formalności będzie bez sensu

No więc szukajcie z głównym kryterium cena. Zerknijcie na diesle, staniały ostatnio. 

Napisano
31 minut temu, jacob24 napisał:

Nie do końca, masz sporo racji ale : przykładowo jest ładna Primera 1.8 - oc będzie drogie, ceny części również no i spalanie. Na drugim biegunie masz powiedzmy seja 1.1 z lpg - oc nie będzie drogie, części tanie,  itp. itd.  Już coś się powoli wyłania

Primera, almera, mazda 323f z 1.8, ewentualnie 626, tylko ruda gryzie.

Ogólnie budżet mały, to i ciężej :oki:

Napisano
17 godzin temu, jacob24 napisał:

Witka

Muszę pomóc kupić chrześniakowi auto - młody uzbierał kasę na auto - już trochę jeździł Citroenem Xsara Picasso.

Uzbierał taką kwotę, muszę pomóc mu wybrać no i jako dobry wujek dołożyć na tzw. pakiet startowy, oby nie przewyższył wartości zakupu auta;]

Wiadomo, że w tej kwocie nie ma co polemizować nt. marki, modelu czy wyposażenia ale:

Z moich typów to Corsa C - niestety są z silnikiem 1.0, o którym opinie są mocno podzielone 

Daewoo Lanos - jest spory wybór

Fiat Seicento 1.1

Co jeszcze można brać pod uwagę? Cóż z tego, że czasami rzeczywiście można kupić okazyjnie jakiejś fajniejsze auto ale oc, koszt części zamiennych itp.

Chciałbym zawęzić poszukiwania do paru modeli, może macie jakieś doświadczenia, może auta znajomych/rodziny itp.

3 tysiące to pewnie dla wielu przysłowiowe "splunięcie" no ale jest taka sytuacja;] i chciałbym pomóc:ok: za wszelkie odpowiedzi i sugestie z góry dzięki.

Zawsze mnie leczą takie posty.

Szuka to , tamto, może jeszcze z elektryka szyb z tyłu i w kolorze zielonym?

Szukaj czegoś co ma mało rdzy, nie cieknie, jest proste i ma chociaż jadalny komplet opon.

Marka, wiek, kolor, wypas, ilość drzwi itp pomijamy.

Napisano
  • Autor
48 minut temu, TWENTIS napisał:

Zawsze mnie leczą takie posty.

Szuka to , tamto, może jeszcze z elektryka szyb z tyłu i w kolorze zielonym?

Szukaj czegoś co ma mało rdzy, nie cieknie, jest proste i ma chociaż jadalny komplet opon.

Marka, wiek, kolor, wypas, ilość drzwi itp pomijamy.

wytłumaczyłem parę postów wcześniej, że wymagań brak. Chodzi o jakieś małolitrażowe auto i cóż z tego, że była/jest przyzwoita Corsa 1.0 skoro ten silnik to jak napisali koledzy wtopa. Przykładowo kupując fiatowskie 1.1 czy japońskie 1.0 ryzyko wtopy maleje. Tak jak napisałem przygotowałem się na tzw. pakiet startowy ale jak napisał kolega swienty oraz AstraC wymiana silnika to wartość auta. 

Reasumując jednak coś ma znaczenie, w tej kwocie celujemy raczej w małolitrażowe, proste auta. Ja nie z typu, że za 3 czy 5 a nawet 10 wymagam jakiś cudów;]

Przykładowo gdyby mnie ktoś zapytał co polecę za "piątaka" poleciłbym od razu Pandę - pierwszą kupiłem parę lat temu i bardzo wdzięczne auta, tani w eksploatacji. Ale nie o tym jest wątek

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, Pipper napisał:

Ogólnie budżet mały, to i ciężej

budżet już zwiększony do 4 tys.:jem:;l obejrzeliśmy Yarisa - drzwi wgniecione lekko, żaden problem. Gorzej, że auto dymi i rośnie temperatura. Myślę, że skończy się na Pandzie z początku produkcji ale jeszcze jest parę aut w okolicy do obejrzenia. Z japońcami jest właśnie tak jak napisałeś - bardzo ciężko jest trafić na egzemplarz bez znacznej ilości rudej

Napisano
6 minut temu, jacob24 napisał:

budżet już zwiększony do 4 tys.:jem:;l obejrzeliśmy Yarisa - drzwi wgniecione lekko, żaden problem. Gorzej, że auto dymi i rośnie temperatura. Myślę, że skończy się na Pandzie z początku produkcji ale jeszcze jest parę aut w okolicy do obejrzenia. Z japońcami jest właśnie tak jak napisałeś - bardzo ciężko jest trafić na egzemplarz bez znacznej ilości rudej

To znaczny wzrost w skali budżetu pierwotnego :oki:

Zerknij jeszcze na punto 2 od 2000 roku w tym budżecie 

Edytowane przez Pipper

Napisano
45 minut temu, jacob24 napisał:

Myślę, że skończy się na Pandzie z początku produkcji ale jeszcze jest parę aut w okolicy do obejrzenia

Nie rób mu tego. :pad: 

Znajdź coś ciekawego w tej cenie dla młodzika, może właśnie 206, Corsa, Clio, coś tego typu. Może Astra G 3drzwiowa? Polo? Saxo?  Peugeot 106? A nie dziadkowozy wymyślasz typu Panda i Agila. :( 

Najlepiej jakieś 3drzwi np https://www.otomoto.pl/oferta/citroen-saxo-1-1-wspomaganie-wazne-oc-i-przeglad-ladny-ID6zCwHo.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8 dozbiera kiedyś na jakieś alufelgi i będzie miał rachodę nawet z auta w tym budżecie. :)

Napisano
Godzinę temu, jacob24 napisał:

obejrzeliśmy Yarisa - drzwi wgniecione lekko, żaden problem. Gorzej, że auto dymi i rośnie temperatura. 

Jak Ci sie chce na Śląsk przyjechać, to Clio 2 możesz mi spod domu zabrać. 

Napisano
4 godziny temu, Marcinas napisał:

poszukaj 406 w dieslu z nieśmiertelnym 2.0 hdi. byle nie jeżdzonej na taxi ;l.

najlepiej rocznikowo wyjdzie pewnie jakieś daewoo lub fiat.

Właśnie miałem napisać bo sam takim jeżdżę, wygodne, wielkie kombi w cenie Seicento czy Punto 2. Kupiłem przypadkiem i jeździ bezawaryjnie już pół roku.

Napisano
3 minuty temu, 2Rotor napisał:

Właśnie miałem napisać bo sam takim jeżdżę, wygodne, wielkie kombi w cenie Seicento czy Punto 2. Kupiłem przypadkiem i jeździ bezawaryjnie już pół roku.

no niestety ubezpieczenie może go zjeść bo to 2.0

Napisano
17 minut temu, Marcinas napisał:

no niestety ubezpieczenie może go zjeść bo to 2.0

No to fakt. Bez zniżek słabo.

Napisano
  • Autor
57 minut temu, swienty napisał:

Nie rób mu tego. :pad: 

Znajdź coś ciekawego w tej cenie dla młodzika, może właśnie 206, Corsa, Clio, coś tego typu. Może Astra G 3drzwiowa? Polo? Saxo?  Peugeot 106? A nie dziadkowozy wymyślasz typu Panda i Agila. :(

może beemkę od razu?;] sam sobie to zrobię kilka lat temu kupując Pandę - fakt, faktem, że zawsze mam drugie auto, obecnie nawet trzecie się robi na wiosnę ale ale - na co dzień jeździłem Pandą przez kilka lat, w sumie to w stosunku do innych pojazdów Panda była używana w 70-80%.  Pewnie ja już też zdziwaczałem ale mocno cenie sobie bezproblemowość  i póki nie stać mnie na nówkę nie pcham się jakoś nieekonomicznie. Ma być bezproblemowo głównie bo nie będę z nim latał po warsztatach. Ja zaczynałem od cienkusa i byłem mega zadowolony. Taki ze mnie wujek i nic nie poradzisz;] ale dziękuję za wszelkie sugestie:piwko:

Napisano

Ja jeszcze raz polecę CIVICA. V czy VI gen sa tanie, a można znaleźć bez dużej korozji.

Ja już dwukrotnie kupiłem CIVICA jako tymczasowy taniowóz i jestem ciągle zaskoczony poziomem niezawodności tak starych aut. Drugi zaskoczenie, że tu wszystko zrobisz sam jak masz klucz 12,14 i 17. Ceny większości części eksploatacyjnych jest wręcz śmieszna. Póki co jest też bardzo dużo używek, więc naprawdę dla młodego to moim zdaniem idealna maszyna na start.

Napisano
41 minut temu, jacob24 napisał:

Taki ze mnie wujek i nic nie poradzisz;] ale dziękuję za wszelkie sugestie:piwko:

To w takim razie kup mu tą pandę bo mam wrażenie że już zdecydowałeś. Nie mówię o nówce ale o tym, że dla łebka w takim budżecie można znaleźć coś ciekawszego niż panda a jednocześnie nie zrujnuje kieszeni. Pewnie byłeś kiedyś młody, no chyba że nie to kupuj pandę. :no: 

8 minut temu, ghost2255 napisał:

a można znaleźć bez dużej korozji.

Tak szczerze to ciężko mi w to uwierzyć. :nie_wiem: 

Edytowane przez swienty

Napisano
  • Autor
8 minut temu, swienty napisał:

To w takim razie kup mu tą pandę bo mam wrażenie że już zdecydowałeś. Nie mówię o nówce ale o tym, że dla łebka w takim budżecie można znaleźć coś ciekawszego niż panda a jednocześnie nie zrujnuje kieszeni. Pewnie byłeś kiedyś młody, no chyba że nie to kupuj pandę. :no: 

nie zdecydowałem jeszcze:) ale 206, Clio czy Saxo itp. nie przekonuje mnie w żaden sposób w stosunku ew. awaryjności vs Panda. Clio a właściwie Thalie miałem - jeździło się fajnie ale a to centralny przestał działać a to siłownik od szyby powiedział papa, końcówki szybko się wybijały, na koniec padło wspomaganie i sprzęgło powiedziało papa - nie pamiętam przebiegu ale poniżej 200tys. rocznik koniec 04.

Pewnie, że w każdym aucie używanym może stać się wszystko ale jednak francuzom stanowcze nie - mam nadzieję, że mnie tutaj nie zjedzą;] czemu tak piszę o Pandzie - bo jest sporo egzemplarzy, które robią po 400 tys.km. Jakoś wśród 206 i innych tego nie widać.

Oczywiście, że są to ciekawsze auta o lepszym komforcie jazdy itp.  Drążę temat właśnie po to żeby może wyłowić , tzn. skupić się na 2-3 modelach, które statystycznie nie mają tzw. trudnych punktów a później znaleźć możliwie akceptowalny egzemplarz i kupić. Ale ja bardzo chętnie słucham i jestem wdzięczny za sugestie:ok:

Napisano
  • Autor
55 minut temu, ghost2255 napisał:

Ja już dwukrotnie kupiłem CIVICA jako tymczasowy taniowóz i jestem ciągle zaskoczony poziomem niezawodności tak starych aut

https://www.olx.pl/oferta/samochod-CID5-IDs48QR.html#36e1ac45d5;promoted

https://www.olx.pl/oferta/honda-civic-vi-1-5-vtec-CID5-IDrBZLt.html#f8817d3e85

https://www.olx.pl/oferta/honda-civic-2000r-CID5-IDrRxOT.html#f8817d3e85

5 gen zawsze mi się podobała, ale to chyba będzie już kicha:

https://www.olx.pl/oferta/honda-civic-v-cena-do-negocjacji-okazja-CID5-IDr13RP.html#f8817d3e85

Tylko z tego co pamiętam jak kiedyś oglądałem dwa Civiki 6 gen. obydwa były pordzewiałe w tych samych miejscach - zaraz przypomniała mi się Meganka przed liftem;]

Napisano
19 godzin temu, jacob24 napisał:

japońce super o tyle, że bez rdzy w tym budżecie nawet nie ma co marzyć. Civica 1.4 oglądaliśmy, szczerze nadawał się na złom już nie ważne ile by nie kosztował

szkoda, ze nie napisałeś tego wątku miesiąc temu.

szwagier sprzedawał civic-a z 96r, 1.4 benzyna, od nowości w jego rękach, salon pl, przebieg oryginalny 90 tys. garażowany przez wszystkie lata.

do zrobienia tylko progi i wlew paliwa. na drzwiach i nadkolach ani grama rdzy.

wystawił na olx za 2 tys, po 15 minutach sprzedał za 2.5 ;]

Napisano
Godzinę temu, swienty napisał:

dla łebka w takim budżecie można znaleźć coś ciekawszego niż panda

co Ty chcesz od pandy? jezdzi sie tym dobrze, a co najważniejsze bezawaryjnie i tanio. i właśnie dla łebka nie mającego kasy to będzie idealne auto.

Napisano
14 minut temu, blue_ napisał:

szkoda, ze nie napisałeś tego wątku miesiąc temu.

szwagier sprzedawał civic-a z 96r, 1.4 benzyna, od nowości w jego rękach, salon pl, przebieg oryginalny 90 tys. garażowany przez wszystkie lata.

do zrobienia tylko progi i wlew paliwa. na drzwiach i nadkolach ani grama rdzy.

wystawił na olx za 2 tys, po 15 minutach sprzedał za 2.5 ;]

Bylo go wrzucic na Giełdę, ktoś by wziął z AK.

Napisano

Mysle ze V gen Hondy bedzie gnił. Mialem. Gnił. Szukaj czegokolwiek w stanie jadalnym. Blacharka jest najsrozsza w naprawie.

Napisano

Znajomy będzie sprzedawał 323f z 98r 1.5 na lpg. Jeździ nią z 10 lat. Lpg używa na trasy tylko wakacyjne. Robił ze 2 lata temu blachę. Idealnie nie jest ale do złomu daleko
Zainteresowany?

Napisano
  • Autor
5 minut temu, bielaPL napisał:

Zainteresowany?

Dziękuję ale za daleko

Napisano
Napisano

Pandy MK2 nic nie pobije jeśli chodzi o taniość i bezproblemowość. Buda trwała, silniki FIRE nie do zabicia, części taniej się już chyba nie da. Na 1 auto ideał. Coś jak maluch tylko parę dekad do przodu.

Napisano
  • Autor
50 minut temu, AstraC napisał:

Jak Corsę B to 1.4 8V, będzie palić tyle co 1.2, a jednak wrażenia z jazdy na duży plus. Corsa jest fajnym, zwinnym samochodem. Ta 1.4 16V to już będzie mały gokart. :ok:

Astra F 1.4 8V lub 1.6 8V. :ok:

dzięki, dzięki - co do Astry F młody ewidentnie nie chce. Ad. Astry F wiem tyle, że lubią się z rudą. Silnik 1.6 8v pancerniak - kumpel posiadał wiele lat teeeemu - oj co to auto przeszło;] co do Corsy B sądzisz, że takie auto nie zaprzyjaźni się szybko z rudą? Podoba mi się koncepcja 1.4 16v tego fajnie utrzymanego. Ta czarna, która podlinkowałeś bardzo fajna - szkoda, że kawał drogi:(

Napisano
2 minuty temu, jacob24 napisał:

dzięki, dzięki - co do Astry F młody ewidentnie nie chce. Ad. Astry F wiem tyle, że lubią się z rudą. Silnik 1.6 8v pancerniak - kumpel posiadał wiele lat teeeemu - oj co to auto przeszło;] co do Corsy B sądzisz, że takie auto nie zaprzyjaźni się szybko z rudą? Podoba mi się koncepcja 1.4 16v tego fajnie utrzymanego. Ta czarna, która podlinkowałeś bardzo fajna - szkoda, że kawał drogi:(

Rozumiem, ma status dziadkowozu. ;] To była moja pierwsza fura. ;] Astra lubi się z rudą - nadkola z tyłu na pewno.

Corsa B - tutaj trzeba po prostu obejrzeć i zobaczyć dany egzemplarz.

Tutaj masz blisko:

- https://www.otomoto.pl/oferta/opel-corsa-ID6yPyeT.html

tylko dziwnie tanio, ale 1.2 16V to powinno być ok(wcześniej pisałem o 1.2 8V - nie doprecyzowałem ;] ). :ok: Na pewno bym obejrzał. ;)

Napisano
3 godziny temu, blue_ napisał:

co Ty chcesz od pandy? jezdzi sie tym dobrze, a co najważniejsze bezawaryjnie i tanio. i właśnie dla łebka nie mającego kasy to będzie idealne auto.

Błagam, która laska będzie z nim chciała Pandą jeździć? Moja koleżanka z pracy powiedziała że wszystkim można po nią przyjechac byle nie Pandą (dawna dyskusja :P) 

Napisano
  • Autor
12 minut temu, lucash napisał:

Błagam, która laska będzie z nim chciała Pandą jeździć? Moja koleżanka z pracy powiedziała że wszystkim można po nią przyjechac byle nie Pandą (dawna dyskusja :P) 

hehe, moja jeździła. Może zrobi chłopak przesiew wartościowych dziewczyn jeżdżąc Pandą ale to nie hp tylko motokącik;]

Napisano
  • Autor
20 minut temu, AstraC napisał:

tylko dziwnie tanio, ale 1.2 16V to powinno być ok(wcześniej pisałem o 1.2 8V - nie doprecyzowałem ;] ). :ok: Na pewno bym obejrzał.

1.2 16v i nie byłoby obrotomierza. Domyśliłem się, że pisałeś o 1.2 8v . Nie wiem, do którego roku ten silnik montowali ale jeśli jest to wersja 8v to nie ma co oglądać:( zadzwonię i podpytam o co kamon i dziękuję za odpis. Ad. Astry F - 3d + ładne felgi jeżeli nie ma rdzy daje radę, natomiast myślę, że tak jak w przypadku Civic`ów tak jak Astra F uwielbiają się z "rudą"

Napisano

Astra F i Corsa B to rdzewiuchy, unikałbym jak ognia.

Szukaj Clio, ostatnio za 4500 widziałem śliczne 1.2 16V, ale z południa Polski.

Napisano
  • Autor
12 minut temu, mazi napisał:

Astra F i Corsa B to rdzewiuchy, unikałbym jak ognia.

Szukaj Clio, ostatnio za 4500 widziałem śliczne 1.2 16V, ale z południa Polski

co do Astry F to wiem, że uwielbia się z "rudą"  Clio jest w mojej okolicy - jutro będzie wielkie oglądanie, może wyłoni się zwycięzca;]

Napisano
co do Astry F to wiem, że uwielbia się z "rudą"  Clio jest w mojej okolicy - jutro będzie wielkie oglądanie, może wyłoni się zwycięzca;]
W clio mogą być niespodzianki z elektryka
Napisano

BielaPL myślę że problemów raczej nie będzie co miało się popsuć z elektryki już zostało usunięte przez poprzednich właścicieli. 8 lat jeździłem meganką i jedyną rzeczą z którą miałem problem była choinka w tylnej lamie.  A prawda jest taka ze w tym budżecie co Jacob24 szuka to trzeba trafić na auto o które poprzedni właściciel dbał bo każde będzie niepewne. Jedynie z rudą można trochę przewidzieć. 

Osobiście szukałbym Clio prosta konstrukcja, małe problemy z rdzą, dosyć fajne wyposażenie tanie w eksploatacji i pomimo latek jak dla mnie fajnie wygląda ta żaba :)

Napisano

Jest jeszcze coś takiego jak Toyota Starlet. Jeżeli trafi w miarę niedowaloną życiem to bedzie jeździć i jeździć. Stara szkoła Toyoty. Te, które miały zgnić zgniły, te które dzielnie znoszą upływ czasu będą lepsze niż Astra czy Corsa.

Napisano

Brachol też ma jako pierwsze auto Clio 2 1.2 16V codziennie robi po 60km bo dojeżdża do szkoły, oprócz jednej awarii (przez moją głupotę) nic się z autem nie dzieje i ani nie jest zgnite, bardzo mało pali, dobrze wyposażone bo nawet ma climatronik. W domu mamy Pandę 1.2 i zawsze pytałem się którym autem woli jeździć zawsze odpowiedź padała na Clio, Panda to idealne auto dla mojej żony czy obecnie mamy, w skrócie dla kobiety - z resztą lubiłem to auto ale no na codzien no jakoś jeździć bym nie mógł. 

Osobiście dla młodego i na pierwsze auto czyli tanie (szukałem dla brata rok temu) szukałabym coś co jeszcze na dzisiejsze czasy jakoś wygląda: Clio II wszystkie benzyny, Megane coupe I FL 1.4 16V i 1.6 16V, Opel Astra 1.6 8V, Fiat Punto II 1.2, Peugeot 206 1.4. 

Edytowane przez Luke16

Napisano

Z tego co pobieżnie przejrzałem wątek, nie padła propozycja najbardziej uniwersalnego auta ever - Golfa :phi:

W tej chwili Golfy III oddawane są za darmo, a za pół darmo zaczynają się IV.

Ciągle da się znaleźć jakiś przyzwoity egzemplarz, z minimalnym ale jednak jakimś wyposażeniem (prawie wszystkie miały ABS, 2xair i wspomę)

Eksploatacyjnie taniej wychodzi chyba tylko Fiat.

Zupełnie przykładowo: https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-golf-doinwestowane-autko-z-dlugimi-oplatami-ID6zBPNY.html#57b2f1446c

Napisano
Dnia 18.02.2018 o 21:40, jacob24 napisał:

Witka

Muszę pomóc kupić chrześniakowi auto - młody uzbierał kasę na auto - już trochę jeździł Citroenem Xsara Picasso.

Uzbierał taką kwotę, muszę pomóc mu wybrać no i jako dobry wujek dołożyć na tzw. pakiet startowy, oby nie przewyższył wartości zakupu auta;]

Wiadomo, że w tej kwocie nie ma co polemizować nt. marki, modelu czy wyposażenia ale:

Z moich typów to Corsa C - niestety są z silnikiem 1.0, o którym opinie są mocno podzielone 

Daewoo Lanos - jest spory wybór

Fiat Seicento 1.1

Co jeszcze można brać pod uwagę? Cóż z tego, że czasami rzeczywiście można kupić okazyjnie jakiejś fajniejsze auto ale oc, koszt części zamiennych itp.

Chciałbym zawęzić poszukiwania do paru modeli, może macie jakieś doświadczenia, może auta znajomych/rodziny itp.

3 tysiące to pewnie dla wielu przysłowiowe "splunięcie" no ale jest taka sytuacja;] i chciałbym pomóc:ok: za wszelkie odpowiedzi i sugestie z góry dzięki.

nie wpakowałbym dzieciaka do auta za 3 tysiące !!!!

nie każdy musi mieć auto... za 3 tyś to już fajny rower można kupić.

Napisano
53 minuty temu, PrezesAdam napisał:

Z tego co pobieżnie przejrzałem wątek, nie padła propozycja najbardziej uniwersalnego auta ever - Golfa :phi:

W tej chwili Golfy III oddawane są za darmo, a za pół darmo zaczynają się IV.

Ciągle da się znaleźć jakiś przyzwoity egzemplarz, z minimalnym ale jednak jakimś wyposażeniem (prawie wszystkie miały ABS, 2xair i wspomę)

Eksploatacyjnie taniej wychodzi chyba tylko Fiat.

Zupełnie przykładowo: https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-golf-doinwestowane-autko-z-dlugimi-oplatami-ID6zBPNY.html#57b2f1446c

Jesli takich jest wiecej i do wyboru w okolicy to brac takiego Golfa. To duzo lepsze auto niz wymienione wczesniej. Byle nie pukniete ostro i nie dojezdzone

Napisano
5 minut temu, gregoryj napisał:

Jesli takich jest wiecej i do wyboru w okolicy to brac takiego Golfa. To duzo lepsze auto niz wymienione wczesniej. Byle nie pukniete ostro i nie dojezdzone

Golfów jest tyle na rynku, że po chwili poszukiwań powinno się dać znaleźć i wybrać coś przyzwoitego.

Napisano

Nie wciskajcie młodego studenciaka w auto dla grzyba! Zapomnieliście, jak to jest być młodym, czy co?

Student musi mieć coś taniego, żeby na OC było stać i żeby naprawiało się za psie pieniądze.

Proponuję Saxofona VTS lub VTR, Peugeota 205 1.4, Starlet też będzie bardzo fajnie jeździć.

Zaproponowałbym BMW Kompot, ale tam silniki zaczynają się od 1.6, więc OC nieco droższe. No i BMW - naszukasz się wśród gruzów a i OC będzie droższe ze względu na renomę marki.

A, jeszcze Clio II może być fajne.

Napisano
Godzinę temu, gregoryj napisał:

Wiesz, ale tak jak Astry G za te pieniądze nie polecę, tak uwżam że Golf IV też raczej słaby jest. Za te pieniądze to można dobrą Astrę I znaleźć (tutaj przewaga Astry - sporo jeszcze od 1 właścicieli jest) albo Golfa III.

Niby można coś takiego znaleźć:

https://www.otomoto.pl/oferta/opel-astra-bezwypadkowy-zarejestrowany-ID6zCpZc.html

https://www.otomoto.pl/oferta/opel-astra-g-bez-korozji-stan-dobry-kombi-wazne-oplaty-polski-salon-ID6zBdIc.html

To też może będą ok.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.