Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW gasi światło...

Featured Replies

Napisano

wchodzisz na stronkę polską a tam czerwone literki i link do bardzo długiego pisemka a w nim... 

image.png.fa2a8d28af298893e37accde8c4e98ad.png

Sporo siana, więc rabaty poszły w las... 

Napisano

a tak bez grzebania w ustawach za co ich cisną ?

Napisano
6 minut temu, Truecolor napisał(a):

a tak bez grzebania w ustawach za co ich cisną ?

Za kopciuchy TDI :chory:

Napisano
41 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Cała UE. Najpierw ludzie kupowali wadliwe samochody (bo niezgodne ze specyfikacją techniczną), więc przepłacili, teraz firma dostaje karę, którą znowuż zapłacą klienci (no bo przecież nie prezesi). Cudowne. Ale winni są oczywiście klienci, którzy zamiast wspierać niemiecki przemysł czemuś wybierają producentów z innych krajów.

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Nie wiem jak bardzo działa to wstecz, ale jak jadę za jakimś śmierdzielem to zawsze jest to samochód niemiecki :hehe:.

Napisano
35 minut temu, wladmar napisał(a):

Cała UE. Najpierw ludzie kupowali wadliwe samochody (bo niezgodne ze specyfikacją techniczną), więc przepłacili, teraz firma dostaje karę, którą znowuż zapłacą klienci (no bo przecież nie prezesi). Cudowne. Ale winni są oczywiście klienci, którzy zamiast wspierać niemiecki przemysł czemuś wybierają producentów z innych krajów.

Dostaną wsparcie w DE, a oddizał PL zaplaci za uzycie logo czy inne szkolenie. spokojnie. 😄

Napisano
57 minut temu, wladmar napisał(a):

Mylisz się. Klienci nie zapłacą jeśli produkt podrożeje - pójdą do konkurencji. Kara jest bardzo dobrą decyzją. Do tego klienci powinni mieć możliwość oddania samochodu i zwrotu pieniędzy.

Napisano
2 godziny temu, bbromsky napisał(a):

Mylisz się. Klienci nie zapłacą jeśli produkt podrożeje - pójdą do konkurencji. Kara jest bardzo dobrą decyzją. Do tego klienci powinni mieć możliwość oddania samochodu i zwrotu pieniędzy.

To byłaby właściwa kara i zadośćuczynienie dla klientów. A karę finansową i tak zapłacą podatnicy tak czy owak.

Napisano
6 godzin temu, G.O.A.T. napisał(a):

wchodzisz na stronkę polską a tam czerwone literki i link do bardzo długiego pisemka a w nim... 

Łoszzz cholera, a moja nowa Kura trafia na produkcję za 2 tygodnie.

Oby się nie wycofali z absurdalnie dobrej oferty :hmm:

Napisano
7 godzin temu, G.O.A.T. napisał(a):

Za to smrodzenie i tak za mało 😌

Napisano
9 godzin temu, G.O.A.T. napisał(a):

jeszcze odwolanie, pewnie finalne kary beda minimalne...

Napisano

Przeciez z naszych podatków dorzucamy im 1,6mld pln:

https://wyborcza.biz/biznes/7,177151,30282016,rzad-dolozy-prawie-1-6-mld-zl-na-produkcje-materialow-do-elektrykow.html

wiec jak teraz dostaną karę 0,12 miliarda to wciąż są 1,48mld do przodu. 

Można to potraktowac jakby nie było żądnej kary a dotacja miała wynieść właśnie 1,48mld pln

Edytowane przez zenek111

Napisano
18 godzin temu, amazaque napisał(a):

Nie wiem jak bardzo działa to wstecz, ale jak jadę za jakimś śmierdzielem to zawsze jest to samochód niemiecki :hehe:.

To wynika ze specyficznej klienteli w naszym kraju. Chłopcy ze wsi marzą o starych Audi, nie o starych Priusach.

Napisano
3 minuty temu, Ryb napisał(a):

To wynika ze specyficznej klienteli w naszym kraju. Chłopcy ze wsi marzą o starych Audi, nie o starych Priusach.

Zmienia się im jak przeprowadzają się do miasta i dostają pracę marzeń w Bolcie ;]

Napisano
10 godzin temu, zenek111 napisał(a):

Przeciez z naszych podatków dorzucamy im 1,6mld pln:

https://wyborcza.biz/biznes/7,177151,30282016,rzad-dolozy-prawie-1-6-mld-zl-na-produkcje-materialow-do-elektrykow.html

wiec jak teraz dostaną karę 0,12 miliarda to wciąż są 1,48mld do przodu. 

Można to potraktowac jakby nie było żądnej kary a dotacja miała wynieść właśnie 1,48mld pln

Jak Ci zdrożeje prąd o 50% to można powiedzieć, że przecież jest 800 plus więc nie było żadnej podwyżki tylko 800 plus wyniosło odpowiednio mniej.

:skromny:

Napisano
1 godzinę temu, Ryb napisał(a):

Jak Ci zdrożeje prąd o 50% to można powiedzieć, że przecież jest 800 plus więc nie było żadnej podwyżki tylko 800 plus wyniosło odpowiednio mniej.

:skromny:

Tyle ze z podwyżkami jest tak ze nie są jednorazowe i stałe wiec to jest jakas funkcja zmiennych, co miesiac inna.

Tu mamy jednak jednorazowe kwoty i prosty bilans.

Jeśli rzad wprowadzi nowy jednorazowy podatek od łebka na 500 zeta, a jednocześnie da jednorazową zapomogę każdemu na 1000 zeta to chyba nikt nie powie inaczej niz to ze rozdano po prostu 500 zeta socjalu.

I tak jest w przypadku VW, dostali socjal

Socjalem nalezy to nazywać, bo jak obywatel dostaje kase to wszyscy mówia ze to jest ten obrzydliwy "socjal i rozdawnictwo", a jak jakiś koncern to jest "inwestycja", albo w najgorszym razie "dotacja" - taka sprytna nowomowa dzięki której rozdawanie kasy koncernom jest ok

Edytowane przez zenek111

Napisano
23 minuty temu, zenek111 napisał(a):

Tyle ze z podwyżkami jest tak ze nie są jednorazowe i stałe wiec to jest jakas funkcja zmiennych, co miesiac inna.

Tu mamy jednak jednorazowe kwoty i prosty bilans.

No to możesz sobie co miesiąc liczyć inaczej ile tam tego 800+ wyszło. Prosta matematyka.

23 minuty temu, zenek111 napisał(a):

Jeśli rzad wprowadzi nowy jednorazowy podatek od łebka na 500 zeta, a jednocześnie da jednorazową zapomogę każdemu na 1000 zeta to chyba nikt nie powie inaczej niz to ze rozdano po prostu 500 zeta socjalu.

I tak jest w przypadku VW, dostali socjal

Socjalem nalezy to nazywać, bo jak obywatel dostaje kase to wszyscy mówia ze to jest ten obrzydliwy "socjal i rozdawnictwo", a jak jakiś koncern to jest "inwestycja", albo w najgorszym razie "dotacja" - taka sprytna nowomowa dzięki której rozdawanie kasy koncernom jest ok

Zamiast pisać długo i zostać niezrozumianym polecę Ci może sprawdzenie co to jest dofinansowanie a co to jest zapomoga i dlaczego to nie to samo. Oraz dlaczego to, że dostajesz dofinansowanie nie sprawia, że masz na koncie w krótkim okresie (w tym przypadku ten "krótki" okres i tak liczony jest w latach) więcej kasy lecz mniej.

Napisano
11 minut temu, Ryb napisał(a):

Zamiast pisać długo i zostać niezrozumianym polecę Ci może sprawdzenie co to jest dofinansowanie a co to jest zapomoga i dlaczego to nie to samo. Oraz dlaczego to, że dostajesz dofinansowanie nie sprawia, że masz na koncie w krótkim okresie (w tym przypadku ten "krótki" okres i tak liczony jest w latach) więcej kasy lecz mniej.

Dokładnie. To jest złodziejstwo.

Ja na ten przykład jak kupowałem Teslę za ponad 200k, to musiałem proszę ja Ciebie wyłożyć te 200k z mojej krwawicy!!

I co?
I dofinansowanie dostałem tylko 27k :beksa:

Złodzieje!

Powinno byc odwrotnie. Ja placę 27k, a dofinansowanie 200k :beksa:

Napisano
1 minutę temu, kravitz napisał(a):

Dokładnie. To jest złodziejstwo.

Ja na ten przykład jak kupowałem Teslę za ponad 200k, to musiałem proszę ja Ciebie wyłożyć te 200k z mojej krwawicy!!

I co?
I dofinansowanie dostałem tylko 27k :beksa:

Złodzieje!

Powinno byc odwrotnie. Ja placę 27k, a dofinansowanie 200k :beksa:

Bardziej chciałem zwrócić uwagę na problem, że aby dostać 30k dofinansowania to trzeba wyłożyć 200k z własnej kieszeni, z których 170k nigdy nie odzyskasz a nie jest tak, że ktoś przyjdzie i podaruje Ci 30k w gotówce. Więc jak na dzień przed zakupem zgubisz 10k to nie byłoby tak jakbyś dostał 20k dofinansowania lecz wtedy mając 190k nie kupisz auta za 200k i nie dostaniesz ani grosza. Do tego przy dofinansowaniach dla przedsiębiorstw sytuacja jest bardziej skomplikowana bo wycofanie się z projektu może kosztować olbrzymie pieniądze. Ja oczywiście wiem, że Ty to wiesz ale pisałem do kolegi, który specjalizuje się w infantylnych komentarzach kierowanych chyba tylko do osób nieogarniających wiedzy na poziomie podstawowym.

:ok:

Napisano
4 minuty temu, Ryb napisał(a):

Bardziej chciałem zwrócić uwagę na problem, że aby dostać 30k dofinansowania to trzeba wyłożyć 200k z własnej kieszeni, z których 170k nigdy nie odzyskasz a nie jest tak, że ktoś przyjdzie i podaruje Ci 30k w gotówce. Więc jak na dzień przed zakupem zgubisz 10k to nie byłoby tak jakbyś dostał 20k dofinansowania lecz wtedy mając 190k nie kupisz auta za 200k i nie dostaniesz ani grosza. Do tego przy dofinansowaniach dla przedsiębiorstw sytuacja jest bardziej skomplikowana bo wycofanie się z projektu może kosztować olbrzymie pieniądze. Ja oczywiście wiem, że Ty to wiesz ale pisałem do kolegi, który specjalizuje się w infantylnych komentarzach kierowanych chyba tylko do osób nieogarniających wiedzy na poziomie podstawowym.

Wiem to wszystko, ale sens tych dofinansowań jest cokolwiek kontrowersyjny.

Właściwie to moim zdaniem źle wpływa na gospodarkę.

Wspiera osoby, które i tak to auto by sobie kupiły. A jak nie to, to inne, najwyżej tańsze.

Kasa wyjęta z kieszeni jednych, przetransferowana do kieszeni innych.

Po drodze ten transfer oczywiście coś kosztował.

Na końcu, z racji że samochód nie jest produkowany w Polsce, kasa idzie gdzieś sobie z Polski.

Napisano
21 minut temu, Ryb napisał(a):

No to możesz sobie co miesiąc liczyć inaczej ile tam tego 800+ wyszło. Prosta matematyka.

Nie jesteś w stanie policzyć ile Cie uderzyła inflacja z danego miesiaca bo kazdy produkt drozeje inaczej a Ty nie jetses w stanie kontrolowac wszystkich tych cen, a jak jesteś to poprosze o "Twoją" (bo kupujesz co innego niz ja) inflację wyrażoną w złotówkach po to byśmy mogli ja odjąc od 800+, jak to mówisz - to prosta matematyka.

24 minuty temu, Ryb napisał(a):

To wszystko jest tylko odpowiednim nazywaniem tego samego. Zauważyłeś ze żaden koncern nigdy nie dostał socjalu? :)

Już kiedyś cytowałem:

"Nie istnieje człowiek, sprawa, zjawisko, a nawet żadna rzecz, dopóty, dopóki w sposób swoisty nie zostały nazwane. Władzą jest więc moc swoistego nazywania ludzi, spraw, zjawisk i rzeczy tak, aby te określenia przyjęły się powszechnie. Władza nazywa, co jest dobre, a co złe, co jest białe, a co czarne, co jest ładne, a co brzydkie, bohaterskie lub zdradzieckie; co służy ludowi i państwu, a co lud i państwo rujnuje; co jest po lewej ręce, a co po prawej, co jest z przodu, a co z tyłu. Władza określa nawet, który bóg jest silny, a który słaby, co należy wywyższać, a co poniżać."

I stad nasi to partyzanci, obcy to terrorysci 

Napisano
3 minuty temu, kravitz napisał(a):

Wiem to wszystko, ale sens tych dofinansowań jest cokolwiek kontrowersyjny.

Właściwie to moim zdaniem źle wpływa na gospodarkę.

Wspiera osoby, które i tak to auto by sobie kupiły. A jak nie to, to inne, najwyżej tańsze.

Kasa wyjęta z kieszeni jednych, przetransferowana do kieszeni innych.

Po drodze ten transfer oczywiście coś kosztował.

Na końcu, z racji że samochód nie jest produkowany w Polsce, kasa idzie gdzieś sobie z Polski.

Tam koncepcją było co innego: żeby ten, kto i tak chciał sobie kupić auto kupił auto elektryczne. I na tym koniec. Z grubsza to działało, wielu by się nie zdecydowało na elektryka gdyby nie dofinansowanie.

Napisano
9 minut temu, Ryb napisał(a):

Bardziej chciałem zwrócić uwagę na problem, że aby dostać 30k dofinansowania to trzeba wyłożyć 200k z własnej kieszeni, z których 170k nigdy nie odzyskasz a nie jest tak, że ktoś przyjdzie i podaruje Ci 30k w gotówce. Więc jak na dzień przed zakupem zgubisz 10k to nie byłoby tak jakbyś dostał 20k dofinansowania lecz wtedy mając 190k nie kupisz auta za 200k i nie dostaniesz ani grosza. 

Super, czyli dofinansowanie to inaczej  "socjal" tylko dla bogatych.

Zreszta w wielu komentarzach pod elektrykami ludzie sie wsciekaja ze musza kupowac złomy za 20k bo ich nie stac na nic wiecej, a Ci których stac dostaja dofinansowania (socjal dla bogatych) mimo ze ich by było stac na te samochody i bez tych dofinansowań, albo w razie co kupiliby sobie 30k tańszy 

Napisano
1 minutę temu, Ryb napisał(a):

Tam koncepcją było co innego: żeby ten, kto i tak chciał sobie kupić auto kupił auto elektryczne. I na tym koniec. Z grubsza to działało, wielu by się nie zdecydowało na elektryka gdyby nie dofinansowanie.

Tymczasem w kraju obok, gdzie dofinansowania już nie ma, takie auto jest tańsze o kwotę naszego dofinansowania.

O kurcze. Ale niespodzianka :)

Napisano
2 minuty temu, zenek111 napisał(a):

Nie jesteś w stanie policzyć ile Cie uderzyła inflacja z danego miesiaca bo kazdy produkt drozeje inaczej a Ty nie jetses w stanie kontrolowac wszystkich tych cen, a jak jesteś to poprosze o "Twoją" (bo kupujesz co innego niz ja) inflację wyrażoną w złotówkach po to byśmy mogli ja odjąc od 800+, jak to mówisz - to prosta matematyka.

Dobrze, niech zamiast prądu będzie badanie techniczne auta, które zdrożało o 50zł i cały Twój długi wywód jest tak samo bez sensu jak Twój pierwszy post. Będzie 750 zamiast 800.

8-)

To wszystko jest tylko odpowiednim nazywaniem tego samego. Zauważyłeś ze żaden koncern nigdy nie dostał socjalu? :)

No to nazywaj odpowiednio, bo piszesz bzdury...

Już kiedyś cytowałem:

"Nie istnieje człowiek, sprawa, zjawisko, a nawet żadna rzecz, dopóty, dopóki w sposób swoisty nie zostały nazwane. Władzą jest więc moc swoistego nazywania ludzi, spraw, zjawisk i rzeczy tak, aby te określenia przyjęły się powszechnie. Władza nazywa, co jest dobre, a co złe, co jest białe, a co czarne, co jest ładne, a co brzydkie, bohaterskie lub zdradzieckie; co służy ludowi i państwu, a co lud i państwo rujnuje; co jest po lewej ręce, a co po prawej, co jest z przodu, a co z tyłu. Władza określa nawet, który bóg jest silny, a który słaby, co należy wywyższać, a co poniżać."

I stad nasi to partyzanci, obcy to terrorysci 

...i to coraz mocniej Ci wchodzi. Spróbuj alkoholu, mefedronu czy co tam lubisz. Ja polecam lorazepam.

Napisano
3 minuty temu, zenek111 napisał(a):

Super, czyli dofinansowanie to inaczej  "socjal" tylko dla bogatych.

Zreszta w wielu komentarzach pod elektrykami ludzie sie wsciekaja ze musza kupowac złomy za 20k bo ich nie stac na nic wiecej, a Ci których stac dostaja dofinansowania (socjal dla bogatych) mimo ze ich by było stac na te samochody i bez tych dofinansowań, albo w razie co kupiliby sobie 30k tańszy 

Nie musisz w każdym poście udowadniać, że nie rozumiesz co to jest i po co. Wiemy to już od pierwszego posta.

Napisano
2 minuty temu, kravitz napisał(a):

Tymczasem w kraju obok, gdzie dofinansowania już nie ma, takie auto jest tańsze o kwotę naszego dofinansowania.

No ale obaj wiemy jak działa świat przecież. Grunt, że w obu krajach ktoś kupił auta elektryczne.

Napisano
Teraz, Ryb napisał(a):

Dobrze, niech zamiast prądu będzie badanie techniczne auta, które zdrożało o 50zł i cały Twój długi wywód jest tak samo bez sensu jak Twój pierwszy post. Będzie 750 zamiast 800.

To Twój wywód jest bez sensu bo się przyczepiłeś prostego bilansu w ktorym VW musi coś zapłacić skarbowi państwa i coś od tego skarbu państwa dostaje. 

Twój przykład jest bez sensu bo bilansujesz przychód od państwa, te 800+ z wybraną przez siebie pozycją, jeśli chcesz porównać z sytuacją VW to musisz to zbliansowac ze wszystkimi pozycjami, wiec nie tylkko badaniem technicznym, nie tylko z pradem, ale tez innymi kosztami i tego sie łatwo policzyć nie da.

A jeśli jednak policzysz to tak, będzie to taki sam bilans w relacji z państwem jak ten bilans VW - tylko do czego ten wniosek ma doprowadzić? Co to zmieni w tym bialnsie nasze państwo kontra VW?

No to nazywaj odpowiednio, bo piszesz bzdury.

Ja nzywam odpowiednio, tak jak należy, socjal nazywam socjalem.

Natomiast Ty zaczynasz alergicznie reagowac na kazdy mój post na forum. Na kazde moje stwierdzenie przybiegasz by poinformowac ze jest inaczej.

Boje sie ze jakbym napisał ze chińczyki są do niczego to zaczniesz przekonywac ze sa super. 

Napisano
7 minut temu, Ryb napisał(a):

Nie musisz w każdym poście udowadniać, że nie rozumiesz co to jest i po co. Wiemy to już od pierwszego posta.

To jest po to by ktoś kto ma 150k na Elroqa, mógł sobie dorzucić 30k i kupić lepszego Elroqa.

Napisano
1 minutę temu, zenek111 napisał(a):

To Twój wywód jest bez sensu bo się przyczepiłeś prostego bilansu w ktorym VW musi coś zapłacić skarbowi państwa i coś od tego skarbu państwa dostaje. 

Może dlatego, że to nie jest prosty bilans a infantylna manipulacja i twierdzić tak bezkarnie mógłby wyłącznie przedszkolak.

1 minutę temu, zenek111 napisał(a):

Twój przykład jest bez sensu bo bilansujesz przychód od państwa, te 800+ z wybraną przez siebie pozycją, jeśli chcesz porównać z sytuacją VW to musisz to zbliansowac ze wszystkimi pozycjami, wiec nie tylkko badaniem technicznym, nie tylko z pradem, ale tez innymi kosztami i tego sie łatwo policzyć nie da.

A jeśli jednak policzysz to tak, będzie to taki sam bilans w relacji z państwem jak ten bilans VW - tylko do czego ten wniosek ma doprowadzić? Co to zmieni w tym bialnsie nasze państwo kontra VW?

Ja nzywam odpowiednio, tak jak należy, socjal nazywam socjalem.

Natomiast Ty zaczynasz alergicznie reagowac na kazdy mój post na forum. Na kazde moje stwierdzenie przybiegasz by poinformowac ze jest inaczej.

Boje sie ze jakbym napisał ze chińczyki są do niczego to zaczniesz przekonywac ze sa super. 

Po prostu piszesz głupoty. Ja czasem reaguję bo to zabawne. Zauważ jednak, że nawet gdybym nie reagował to Twoje głupoty jakoś nie zbierają poklasku. Niepotrzebnie założyłeś, że Twoi rozmówcy są idiotami, tutaj o dziwo niewielu takich.

Napisano
Godzinę temu, Ryb napisał(a):

Może dlatego, że to nie jest prosty bilans a infantylna manipulacja i twierdzić tak bezkarnie mógłby wyłącznie przedszkolak.

Oczywiscie ze jest prosty, na kontach VW jest dokładnie tak jak opisałem.

Godzinę temu, Ryb napisał(a):

Zauważ jednak, że nawet gdybym nie reagował to Twoje głupoty jakoś nie zbierają poklasku.

Wow, to Ty tu piszesz dla lajków? Lajkami mierzysz swój poziom wiedzy i racji? Na forach często tworzą się grupy które jak to się mówi "głaszczą się po fi...ach", no ale to nie ma nic wspólnego z racją.

Mi chodzi tylko o argumenty.

Ktoś napisał ile VW musi dla skarbu państwa przelać, więc podałem drugą stronę równania, ile VW będzie miał od SP przelane - ot zwykły głos w dyskusji, argument.

Co tu jest dla Ciebie głupotą?

Dlaczego zareagowałes alergicznie na podanie prostego faktu?

Napisano
14 minut temu, zenek111 napisał(a):

Oczywiscie ze jest prosty, na kontach VW jest dokładnie tak jak opisałem.

Właśnie jest dokładnie inaczej niż opisałeś.

Wow, to Ty tu piszesz dla lajków? Lajkami mierzysz swój poziom wiedzy i racji? Na forach często tworzą się grupy które jak to się mówi "głaszczą się po fi...ach", no ale to nie ma nic wspólnego z racją.

Ty za to piszesz dla antylajków, bo piszesz takie bzdury, że nie sposób się z nimi zgadzać.

Mi chodzi tylko o argumenty.

Ktoś napisał ile VW musi dla skarbu państwa przelać, więc podałem drugą stronę równania, ile VW będzie miał od SP przelane - ot zwykły głos w dyskusji, argument.

Co tu jest dla Ciebie głupotą?

Dlaczego zareagowałes alergicznie na podanie prostego faktu?

Bo to nie jest fakt lecz bzdura. Fakt, że VW dostanie dotację nijak nie zmienia ciężaru tej kary, co próbujesz usilnie udowadniać z zapałem i na poziomie godnym przedszkolaka.

Napisano
2 minuty temu, Ryb napisał(a):

Właśnie jest dokładnie inaczej niż opisałeś.

Jak zwykle mnóstwo informacji podałeś - to napisz jak jest.

Ty za to piszesz dla antylajków, bo piszesz takie bzdury, że nie sposób się z nimi zgadzać.

Jeszcze raz - podanie faktu dotacji dla VW to bzdura?  To podanie kar dla VW tez jest bzdura stowsuja Twoja miarę, to taki sam fakt, tylko z przeciwnym znakiem w przepływach finansowych.

4 minuty temu, Ryb napisał(a):

Bo to nie jest fakt lecz bzdura. Fakt, że VW dostanie dotację nijak nie zmienia ciężaru tej kary, co próbujesz usilnie udowadniać z zapałem i na poziomie godnym przedszkolaka.

Oczywiscie ze nie zmienia cieżaru kary, to wciąż 0,12mld.

Natomiast pisze o tym VW wciaz jest na plusie w rozliczeniach ze skarbem państwa, mimo ze lepiej mieć na plusie 1,6mld niz 1,48mld.

Jak VW ogłosi wyniki finansowe to dzięki karom i dotacjom z Polski ten wynik będzie lepszy  o około 1,48mld pln z tymi karami i dotacjami (pomijam zmiany kursu euro)

Napisano
3 minuty temu, zenek111 napisał(a):

Jak zwykle mnóstwo informacji podałeś - to napisz jak jest.

Nie chce mi się. Wielu tutaj trolluje ale Twojemu trollingowi brakuje finezji, która mogłaby spowodować chęć zabawy. Jest smutno, infantylnie i topornie. Możesz sobie zatem twierdzić co tam chcesz, będziesz musiał jednak trochę poczekać aż ktoś się na to złapie.

Napisano
1 minutę temu, Ryb napisał(a):

Nie chce mi się. 

Czyli nie masz nic do powiedzenia ale gadasz zeby gadac, zero faktów, tylko ataki,  i 10 postów bez tresci nabite

2 minuty temu, Ryb napisał(a):

Wielu tutaj trolluje ale Twojemu trollingowi brakuje finezji, która mogłaby spowodować chęć zabawy. Jest smutno, infantylnie i topornie

Fakty bywaja toporne, ale niosą jakąś informacje w odróznieniu od powtarzania w kółko "bzdury"

Napisano
6 godzin temu, kravitz napisał(a):

Nie do wiary 🤣

Screenshot_20250902_184852_com.android.chrome.jpg.da1105260e16541e845907dfc9ed0364.jpg

Napisano
W dniu 1.09.2025 o 19:24, sowik85 napisał(a):

Łoszzz cholera, a moja nowa Kura trafia na produkcję za 2 tygodnie.

Oby się nie wycofali z absurdalnie dobrej oferty :hmm:

A co zamówiłeś i za ile? 

Napisano
1 godzinę temu, Jaruga napisał(a):

A co zamówiłeś i za ile? 

Roman, nie przelogowałeś się :cfaniak:

Jak odbiorę to się pochwalę :palacz:

Napisano

Jechałem dziś wieczorem koło salonu VW faktycznie ciemno. 

Napisano
W dniu 1.09.2025 o 10:16, bbromsky napisał(a):

W USA była taka akcja i teraz mamy hektary VW stojących i gnijących - firma nie wie co z tym zrobić, sprzedać na części im nie wolno. 

Napisano
14 godzin temu, Florydzialski napisał(a):

W USA była taka akcja i teraz mamy hektary VW stojących i gnijących - firma nie wie co z tym zrobić, sprzedać na części im nie wolno. 

To juz bez sensu. IMO silniki na złom ale cala reszta może iść na części. 

Napisano
18 godzin temu, Florydzialski napisał(a):

To dla dobra planety :) 

Napisano
W dniu 3.09.2025 o 18:10, Florydzialski napisał(a):

Niech do Polski wyślą jako dar dla ubogich.:serducha:

Napisano
W dniu 4.09.2025 o 08:36, wujek napisał(a):

To juz bez sensu. IMO silniki na złom ale cala reszta może iść na części. 

W sumie jak patrzy się na aferę to nawet to nie musi. Bardziej ECM.

Napisano
W dniu 6.09.2025 o 21:14, zenek111 napisał(a):

No i VW (nie tylko) jednak obniża ceny:

Na R zrobili dobre ceny, a ten filmik mi namieszał w głowie.

Tak jak bardzo nie cierpię VW i obecnej wersji Golfa, tak samo podoba mi się to auto.

Samochod dla pie…tych, czyli dla mnie ;]

Napisano
  • Autor
41 minut temu, kravitz napisał(a):

Na R zrobili dobre ceny, a ten filmik mi namieszał w głowie.

Tak jak bardzo nie cierpię VW i obecnej wersji Golfa, tak samo podoba mi się to auto.

Samochod dla pie…tych, czyli dla mnie ;]

W tej cenie to jak za darmo.