Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coś niedużego, na miasto i w trasę

Featured Replies

Napisano

Cześć!

To kolejny wątek w stylu "poradźcie, co wybrać". Koleżanka z roboty rezygnuje ze swojego wysłużonego Seata Leona i szuka czegoś młodszego. Kryteria poszukiwania:
 - nie za duże nadwozie, raczej kompakt bądź crossover

- silnik benzynowy

- automat

- budżet 60-70 tysięcy, wiek 5-6 lat

Chciałem jej zaproponować zainteresowanie się kilkoma modelami:

- BMW 1 z silnikiem 1.5 140KM

- Audi Q2 z czymś większym niż 1.0ccm

- Honda HR-V albo Civic

- Ford Focus - ale to jej pomysł, nie wiem jak z tym Powershiftem i Ecoboostem

- VW T-Roc, Skoda jakaś podobna bądź Seat

- Kia X'Ceed

Tylko chciałbym się od szPaństwa dowiedzieć, czy gdzieś tam w moich propozycjach nie czai się jakaś mina w postaci wad fabrycznych, dużych kosztów serwisowania czy nadmiernego psucia się.

Samochód ma służyć do popitalania po mieście, ale regularnie ma pozwolić pojechać w trasę kilkaset km i nie wymęczyć kierowcy i pasażerów.

Jeśli macie jakieś inne propozycje bądź moglibyście odnieść do pomysłów powyżej - będę zobowiązany.

Napisano

popatrz na cenniki skody, są ładne ceny na fabie, może będzie mogła trochę dołożyć, całkiem fajne auto

Napisano
  • Autor
14 minut temu, bielaPL napisał(a):

popatrz na cenniki skody, są ładne ceny na fabie, może będzie mogła trochę dołożyć, całkiem fajne auto

Fabia została oceniona jako "za mała".

Poza tym sprawa budżetu nie jest z gumy. Widełki 60-70 bardziej preferują tę dolną kwotę. O dokładaniu 10-15 tysięcy raczej nie ma mowy.

Ale oczywiście bardzo dziękuję za podpowiedź. :ok:

Napisano

BMW odpuść, koszty ją przerosną przy takim budżecie wyjściowym.

Napisano
40 minut temu, Bartłomiej napisał(a):

Cześć!

To kolejny wątek w stylu "poradźcie, co wybrać". Koleżanka z roboty rezygnuje ze swojego wysłużonego Seata Leona i szuka czegoś młodszego. Kryteria poszukiwania:

- silnik benzynowy

- automat

- Honda HR-V albo Civic

- Kia X'Ceed

Tylko chciałbym się od szPaństwa dowiedzieć, czy gdzieś tam w moich propozycjach nie czai się jakaś mina w postaci wad fabrycznych, dużych kosztów serwisowania czy nadmiernego psucia się.

Samochód ma służyć do popitalania po mieście, ale regularnie ma pozwolić pojechać w trasę kilkaset km i nie wymęczyć kierowcy i pasażerów.

Jeśli macie jakieś inne propozycje bądź moglibyście odnieść do pomysłów powyżej - będę zobowiązany.

Szukac czegos z CVT lub hydrauliczna skrzynia, bo duzo lepiej znosza eksploatacje w miescie.

Mazda CX-3 moze jej podejdzie, ewentualnie Toyota CH-R.

Napisano
46 minut temu, Bartłomiej napisał(a):

- silnik benzynowy

- automat

[..]

- Honda HR-V albo Civic

W tym budżecie, szczególnie dolnych widełkach, żeby sie Civic załapał to będzie musiał być końcówka 9generacji (co jest ceną przesadzoną moim zdaniem) i wtedy się wysypiemy na widełkach wiekowych. A 10gen to tylko 1.0 się załapie. Jezdzi całkiem spoko, mimo niewielkiej pojemnosci i mocy (129KM) z automatem daje radę. Automat CVT z symulacją biegów więc bez efektu gastrokuriera. Ale ... silnik ma to 1.0 3cyl na mokrym pasku i bywały problemy z wadliwym kołem, które pasek zjada, strzępy paska zatykają kanały olejowe i robi się karampuk 😄 ludzie się tego boją (mimo, ze jest to problem rozwiązywalny) to jednak sporo aut jest na zachodzie z "motorschaden". Ale auto nowoczesne, nie pamietam szczegółów szczebelków wyposazeniowych 1.0 ale były wersje wszystkomające - (executive) jak ktoś lubi auta "w tłuszczu" 😄 No i szczaw 10ka jest wyrosnietym kompaktem - pewnie z 15-20cm większym od Leona.

Mysle, ze naprawde fajną alternatywą byłby HRV 2gen. Silnik 1.5 130KM wolnossący z CVT chyba nie ma symulacji biegów wiec sie trzeba nauczyc jezdzic, zeby nie urywało głowy ;) ale autko fajne, zwrotne i zaskakująco pakowne i praktyczne. Tylko znowu w tym budżecie raczej nie zmiescimy się w widełkach wiekowych. Potencjalnie, jak się nie boi to mozna szukać egzemplarza od czerwonoczapeczkowców :) tam występował silnik 1.8 - zawsze to 10KM wiecej i momentu też - z opcją 4x4. Pewnie wtedy moze byc też taniej. Występował też swietny diesel 1.6 ale polecanie diesla jest obecnie passe

Napisano
16 minut temu, Bartłomiej napisał(a):

Scala

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/skoda-scala-ID6HGliF.html

Czasem pojawi się golf ale jak są sensowne to znikają w tydzień.

Z SUVów będzie ciężej coś znaleźć chociaż są czasem perełki ;] 

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/subaru-xv-ID6HELJw.html

Jest arona

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/seat-arona-ID6HCXqO.html

ale to musi sprawdzić czy z wielkością jej pasuje skoro fabia za mała

No i mistrz tego co daje do ceny czyli Kia Venga

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/kia-venga-ID6HH1zc.html

trąci myszką ale ma hydrauliczą skrzynię co wróży bezproblemowość

Napisano

T-cross, krótki jak Fabia, ale znacznie wyższy, do tego sporo tańszy niż T-roc

Edytowane przez zenek111

Napisano
  • Autor

Zwróciłem jeszcze uwage na Volvo V40 oraz XC40 - ale przy tym drugim widełki cenowe zaczynają trzeszczeć. IMO najładniejszy wóz w tym zestawieniu.

Przyglądałem się jeszcze Mercowi GLA. Czy ktoś użytkował i ma jakieś uwagi?

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, zenek111 napisał(a):

T-cross, krótki jak Fabia, ale znacznie wyższy, do tego sporo tańszy niż T-roc

Dlatego na listę trafił T-Roc.

Te najmniejsze crossovery raczej się nie łapią.

Napisano
2 minuty temu, Bartłomiej napisał(a):

Dlatego na listę trafił T-Roc.

Te najmniejsze crossovery raczej się nie łapią.

T-cross jest krótszy o ponad 12cm, ale za to ponad 8cm wyższy niz T-roc, wiec ma to czego Ona chce, jest krótki, łatwiejszy do manewrowania, a przestrzeni sporo.

Napisano

Jakby tak padło na Scalę (skoro Fabia za mała), to mam fajną na zbyciu 😄 
Zaskoczyło mnie "coś niedużego" w tym kontekście :)

Napisano
29 minut temu, Bartłomiej napisał(a):

Zwróciłem jeszcze uwage na Volvo V40 oraz XC40 - ale przy tym drugim widełki cenowe zaczynają trzeszczeć. IMO najładniejszy wóz w tym zestawieniu.

Przyglądałem się jeszcze Mercowi GLA. Czy ktoś użytkował i ma jakieś uwagi?

Wg mnie szukanie premiumow w tym budzecie, to proszenie sie o klopoty...

To beda auta min 10-letnie.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

Też się tego obawiam. Ale to na razie "rozpoznanie rynku". Być może warunki brzegowe zostaną zweryfikowane.

A co z Kią?

Taki na przykład Sportage byłby OK? Jak tam u nich z niezawodnością?

Ja mam Kię, ale elektryczną, więc to żadne porównanie.

Napisano
7 minut temu, Bartłomiej napisał(a):

Też się tego obawiam. Ale to na razie "rozpoznanie rynku". Być może warunki brzegowe zostaną zweryfikowane.

A co z Kią?

Sportage do jazdy glownie po miescie, to nieporozumienie.

Slaba strona spalinowych Kia/Hyundai sa skrzynie DCT, a w zasadzie sprzegla ktore nie lubia jazdy w korkach.

No i  w tym budzecie to bedzie poprzednia generacja. Nie mialem okazji tym jezdzic.

Edytowane przez Maciej__

Napisano
3 godziny temu, Bartłomiej napisał(a):

- Honda HR-V albo Civic

- Kia X'Ceed

Na pewno ten budżet z propozycjami się zgadza? Można kupić 5-cio letnie BMW czy AUDI za mniej jak 70? I jeszcze w automacie? 

Koleżanka świadoma, że w większości to skrzynie dwusprzęgłowe i w razie potrzeby wymiany sprzęgieł/naprawy może być konieczność uregulowania rachunku na 3-8 tysięcy?

Że komplet opon do SUVa to 2-3 tysiące?

Warto zapytać czy jest świadoma kosztu utrzymania takiego samochodu.

No i np. taki XCEED czy BMW w mieście spokojnie może spalić dwucyfrowe ilości litrów benzyny na 100km(info od użytkowników)

To jest dobry budżet na 4-ro letniego Yarisa albo Fabię. 

Edytowane przez ghost2255

Napisano
  • Autor
31 minut temu, ghost2255 napisał(a):

Na pewno ten budżet z propozycjami się zgadza? Można kupić 5-cio letnie BMW czy AUDI za mniej jak 70? I jeszcze w automacie? 

Koleżanka świadoma, że w większości to skrzynie dwusprzęgłowe i w razie potrzeby wymiany sprzęgieł/naprawy może być konieczność uregulowania rachunku na 3-8 tysięcy?

Że komplet opon do SUVa to 2-3 tysiące?

Warto zapytać czy jest świadoma kosztu utrzymania takiego samochodu.

No i np. taki XCEED czy BMW w mieście spokojnie może spalić dwucyfrowe ilości litrów benzyny na 100km(info od użytkowników)

Nie jestem pewien, czy prawidłowo odczytuję Twoją wypowiedź..... ale mam wrażenie, że używasz dość protekcjonalnego tonu. Zaniechaj pls.

Na ww. liście nie ma żadnego SUVa, to raz.

Dwa - zwykła wyszukiwarka typu otomoto wypluwa oferty zgodne z zadanymi tu kryteriami, również dla marek typu Audi Q2, Mercedes GLA czy BMW 1.

Trzy - komplet wielosezonów do T-Rocka to spokojnie 1.600zł

Koszt utrzymania aut premium jest premium. To właśnie po to dałem ten wątek, żeby nie rekomendować jakiejś oczywistej miny.

Napisano
11 minut temu, Bartłomiej napisał(a):

Na ww. liście nie ma żadnego SUVa, to raz.

Odniosłem się do Q2, HR-V, T-Roc, XCEED.

Dla mnie to SUV/Crossover-jak zwał, tak zwał. Jeśli dla ciebie to hatchbacki, to OK.

13 minut temu, Bartłomiej napisał(a):

komplet wielosezonów do T-Rocka to spokojnie 1.600zł

Miałem na myśli sensowne i firmowe opony. Chińczyki kupisz pewnie poniżej 1000zł.

14 minut temu, Bartłomiej napisał(a):

Twoją wypowiedź..... ale mam wrażenie, że używasz dość protekcjonalnego tonu. Zaniechaj pls.

Nie śledzę cen i po prostu nie jestem w stanie powiedzieć czy można kupić sensowne BMW czy AUDI za zadaną kwotę. Po sprawdzeniu OTOMOTO widać, że to absolutne minimum na podane modele i roczniki, więc nie nastawiałbym się na super stan.

Ale życzę powodzenia i niech koleżanka kupi to, co się jej podoba. :oki:

Napisano
2 godziny temu, Bartłomiej napisał(a):

sportage mk5 z benzyną podstawową 1.6 150KM ma problemy z GPFem na krótkich odcinkach

Napisano
8 minut temu, bielaPL napisał(a):

sportage mk5 z benzyną podstawową 1.6 150KM ma problemy z GPFem na krótkich odcinkach

To nie jest budzet na Sportage MK5.

Napisano
  • Autor

No dobra.

Z lektury tego wątku wyciągam następujące wnioski:

- z budżetem do 70tys zł nie ma co porywać się na marki premium, bo oferta skąpa a za rogiem czają się wyższe wydatki eksploatacyjne

- więc albo trzeba dorzucić kasy, albo wziąć pod uwagę starsze auta

- warto spojrzeć w kierunku hatchbackow bądź crossoverów od Seata/Skody, w przypadku aut skośnookich trzeba liczyć się z poprzednimi generacjami aut

A co sądzicie o Fordzie Puma?

Tam chyba problematyczny jest zarówno Ecoboost, jak i Powershift? A może Ford zdążył coś tu poprawić?

Napisano
7 minut temu, Bartłomiej napisał(a):

Tam chyba problematyczny jest zarówno Ecoboost, jak i Powershift? A może Ford zdążył coś tu poprawić?

jedno i drugie może się sypnąć... widziałem ogłoszenia od 1 właścicieli z silnikami wymienionymi przy przebiegach 70kkm... loteria

Napisano

No dobra.

- z budżetem do 70tys zł nie ma co porywać się na marki premium, bo oferta skąpa a za rogiem czają się wyższe wydatki eksploatacyjne

- warto spojrzeć w kierunku hatchbackow bądź crossoverów od Seata/Skody, w przypadku aut skośnookich trzeba liczyć się z poprzednimi generacjami aut

Niech kupi Vitarę z automatem i będzie mieć spokój.

Napisano
12 minut temu, Bartłomiej napisał(a):

No dobra.

Na początku fiesty mk7 i poprzedniej generacji focusa się sypały. Teraz są imo ok. Ale należy pamiętać że taka Puma będzie droższa od hb bo jest modna. IMO najlepszą opcją to Skoda Scala. Będzie najmlodsza. 

Napisano
10 minut temu, Bartłomiej napisał(a):

No dobra.

Ecoboost + Powershift, to juz trzeba sie doktoryzowac czy jest pozmianowy czy nie...

Bede sie powtarzal, ale jak chce miec swiety spokoj, to niech kupi cos japonskiego, ewentualnie VAG z 1,0 TSI.

Napisano
  • Autor
5 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Bede sie powtarzal, ale jak chce miec swiety spokoj, to niech kupi cos japonskiego, ewentualnie VAG z 1,0 TSI.

A VAG 1.5 TSI ?

Napisano
10 minut temu, Bartłomiej napisał(a):

A VAG 1.5 TSI ?

Tez w porzadku, ale nie jest tak bezproblemowy jak 1,0 TSI.

Do tego bedzie drozszy w zakupie, wiecej spali w miescie i pewnie mniejszy wybor egzemparzy w tych segmentach...

Ja bym sie na 1,5 TSI nie upieral, obstawiam ze 1,0 bedzie wiecej niz wystarczajacy.

Niech sobie tylko zostawi kilka kPLN na ewentualna wymiane sprzegiel/naprawe mechatroniki w DSG.

Edytowane przez Maciej__

Napisano
43 minuty temu, Bartłomiej napisał(a):

Wypowiem się jako chwilowy użytkownik wynajętej pumy więc co tam jest problematyczne, to nie wiem. 
Wiem, że gust jak dupa, ale w porównaniu do Scali (bo takie mam porównanie - nie cisnę:) ), to jedyną jakąś tam zaletą może być to, że puma jest wyższa.
Skoda jest nudna jak flaki w oleju, ale bez porównania bardziej przestronna i jakoś tak po prostu lepiej mi się nią śmigało niż Pumą.

Jakby nie patrzeć, koleżanka i tak sama się musi do tych wyborów przymierzyć. I ja bym od tego zaczął (jeśli to taka przeciętna osoba kierownicza). Może się okazać, że część Twoich wyborów i włożona praca pójdzie w kosz, bo np. wskaźniki brzydkie albo za bardzo plastikowo, albo fotel mało wygodny.

Napisano
1 minutę temu, tomkowski napisał(a):

Wypowiem się jako chwilowy użytkownik wynajętej pumy więc co tam jest problematyczne, to nie wiem. 
Wiem, że gust jak dupa, ale w porównaniu do Scali (bo takie mam porównanie - nie cisnę:) ), to jedyną jakąś tam zaletą może być to, że puma jest wyższa.
Skoda jest nudna jak flaki w oleju, ale bez porównania bardziej przestronna i jakoś tak po prostu lepiej mi się nią śmigało niż Pumą.

Jakby nie patrzeć, koleżanka i tak sama się musi do tych wyborów przymierzyć. I ja bym od tego zaczął (jeśli to taka przeciętna osoba kierownicza). Może się okazać, że część Twoich wyborów i włożona praca pójdzie w kosz, bo np. wskaźniki brzydkie albo za bardzo plastikowo, albo fotel mało wygodny.

Ja bym sie nie zdziwil gdyby wiekszy wplyw na wybor, mial zaprezentowany kolor niz technikalia ;]

Tak jest np w przypadku mojej zony ;)

Edytowane przez Maciej__

Napisano
  • Autor
Teraz, tomkowski napisał(a):

Jasne że tak! Ja tylko robię "research", bo mam autokącik i mam się kogo zapytać. Poza tym - lubię takie poszukiwania.

Propozycje oraz przemyślenia przedstawię i powiem jej, żeby się przymierzyła do takich aut, które się jej spodobają. A ja znam życie, to ona albo będzie długo odwlekać, albo kupi coś zupełnie innego, bo "okazja" (kolega zaoferował, wujek doradził, ojciec ma znajomego w autokomisie itp rotfl )

Ogólnie to nie chciałbym stać obecnie przed takim dylematem. Ja ogólnie chyba nie chciałbym kupować nowoczesnego auta. Za dużo zmiennych do połapania, zbyt wiele słabych punktów poszczególnych modeli.

Napisano
5 godzin temu, Bartłomiej napisał(a):

Rok temu dokładnie takie auto ogarnąłem dla teścia. 2020r i 133 tys przebiegu. Dokupiliśmy dodatkową gwarancję na rok za niecałe 2k i oczywiście nie było okazji skorzystać.

Spalanie mnie zaskoczyło, w jeździe podmiejskiej wychodzi poniżej 6l.

Ja bym się mimo wszystko przymierzył - jak kupowaliśmy to zjechała flota z Lidla i na rynku było chyba z 300 samochodów do wzięcia w okolicach 65-75 tys, teraz jakoś nie widzę za dużo ofert.

Napisano
1 godzinę temu, Bartłomiej napisał(a):

No dobra.

Nie, puma w wersji spalinowej to loteria, jak większość tutaj pisze. 1.5 z manualem już chyba prędzej.

Renault Captur?

1,3 TCe z EDC da radę i mieście i na trasie. Pali zdrowe ilości paliwa a skrzynia powinna trochę przetrwać.

Budżetowo się mieści :oki:

Napisano
4 godziny temu, Maciej__ napisał(a):

Chyba, że za pojęciem premium kryje się Toyota 🙃

Napisano
Chyba, że za pojęciem premium kryje się Toyota [emoji854]
O wlasnie, korespondowalem ostatnio z jednym handlarzem i ma fajna rav4 z małym przebiegiem i małą rudą od spodu. Tyle że zapłacić 50k za 14 letnią ravke moze byc ciężko ;)

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

Napisano

W tym budżecie nie będzie premium ale najmłodsze, krajowe, SUV i z At -  roczne, dwuletnie auto. Jeśli nie ma uprzedzeń oczywiście do ryżu

https://www.olx.pl/d/oferta/mg-zs-automat-skory-kamery-360-android-auto-apple-carplay-tempomat-CID5-ID17Q3e3.html

Albo SX4 a cross

https://www.olx.pl/d/oferta/suzuki-sx4-s-cross-krajowy-bezwypadkowy-automat-CID5-ID17Kj8f.html

Ale nie kysz-kysz z 1.2 TCE od renault

https://www.olx.pl/d/oferta/fiat-tipo-nowy-city-cross-hybryda-bezwypadkowy-z-polskiego-salonu-fv23-CID5-ID17P5YJ.html

Edytowane przez Tre-Bor

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, komor napisał(a):

Renault Captur?

1,3 TCe z EDC da radę i mieście i na trasie. Pali zdrowe ilości paliwa a skrzynia powinna trochę przetrwać.

Budżetowo się mieści :oki:

Ano właśnie, jeszcze Renoofki.

Tam zazwyczaj jest silnik TCE, często 1.2. Jak się zachowują te silniki w Megankach? Clio/Captur to ciut mało, tak słyszałem.

I podobne pytanie do Opla Mokki - jakiej wielkości jest to auto i czy można w nim znaleźć sensowny zestaw silnik+skrzynia auto?

Napisano
3 minuty temu, Bartłomiej napisał(a):

Tam zazwyczaj jest silnik TCE, często 1.2. Jak się zachowują te silniki w Megankach? Clio/Captur to ciut mało, tak słyszałem.

I podobne pytanie do Opla Mokki - jakiej wielkości jest to auto i czy można w nim znaleźć sensowny zestaw silnik+skrzynia auto?

Od Opla Mokki / Chevrolet Trax trzymaj się z daleka AT GM 6T 💩

Captur będzie ciut wyższy od Clio ale silniki 1.0 TCE 👌👍 tylko chyba z cvt.

Napisano

Odpusc sobie 1,2 Tce, to tez silnik specjalnej troski.

Lepiej szukac 0,9 lub 1,0Tce, ale moze byc problem z AT.

Napisano
  • Autor

Słuchajcie, serdeczne dzięki za tę pigułę informacji nt. małych współczesnych autek.

Powiem szczerze, że cieszę się, że to nie ja stoję przed tym zakupem. Za cholerę nie wiedziałbym, co kupić. Obecna, nowsza motoryzacja to jak chodzenie po polu minowym. Z gwarancją wdepnięcia, pytanie tylko "jak bardzo?".

Napisano
5 minut temu, Bartłomiej napisał(a):

Słuchajcie, serdeczne dzięki za tę pigułę informacji nt. małych współczesnych autek.

Powiem szczerze, że cieszę się, że to nie ja stoję przed tym zakupem. Za cholerę nie wiedziałbym, co kupić. Obecna, nowsza motoryzacja to jak chodzenie po polu minowym. Z gwarancją wdepnięcia, pytanie tylko "jak bardzo?".

Kupując używane auto z At gwarancja wtopy może się zdarzyć w każdym. Pytanie czy kierowniczka będzie chciała w razie czego wydać 6-12 tyś na naprawę At w razie awarii.

Napisano
12 minut temu, Bartłomiej napisał(a):

Z takim budżetem IMO warto poszukać czegoś w firmach wyspecjalizowanych w sprzedaży aut po wynajmie, Alphabet ma coś takiego w Natolinie ( Grodzisk), Arval też posiada autoryzowane punkty. Za dodatkową kasę (w moim przypadku kosztowało to 1850 pln za 12mc/20 tys km) masz ubezpieczenie napraw z niewiele mniejszym zakresem niż w fabrycznej gwarancji (naprawa w Aso) i nie musisz się szarpać ze sprzedającym z rękojmi.

Do tego oczywiście pełna historia itd.

Napisano
6 godzin temu, Bartłomiej napisał(a):

A co z Kią?

Mam cee'd z końca 2017, 160kkm, wszystko działa. Póki co wymieniałem klocki hamulcowe i po ok. 100kkm łącznik stabilizatora zaczął stukać - wymieniłem. 

Klima chłodzi, android auto działa, zawieszenie OK, we wnętrzu nic nie odpadło. 

W kwestii napędu mam diesla i manual, więc tutaj nie pomogę. 

Sportage to bliźniak ix30 a to z kolei ma kolega, który chwali, a jego auto ma 200kkm.

Napisano
2 godziny temu, bielaPL napisał(a):

O wlasnie, korespondowalem ostatnio z jednym handlarzem i ma fajna rav4 z małym przebiegiem i małą rudą od spodu. Tyle że zapłacić 50k za 14 letnią ravke moze byc ciężko ;)

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

Mój typ to IS300h*

*
Jak ktoś nie boi się wieku auta (co akurat może być zaletą przy obecnych wynalazkach).

Napisano
10 godzin temu, Bartłomiej napisał(a):

Siedziała, czy tak z przekonania że to małe auto?

Może Golf 7FL z końca produkcji? Będzie podobny rozmiarowo do Leona a wersja 7FL uważana jest za najlepszy wypust Golfa ;)

Jeździłem kombiakiem przez 4 lata - bardzo dobre auto ;) 

Napisano
9 godzin temu, tomkowski napisał(a):

Jakby tak padło na Scalę (skoro Fabia za mała), to mam fajną na zbyciu 😄 
Zaskoczyło mnie "coś niedużego" w tym kontekście :)

Też mnie zaskoczyło, jeśli Scala jest mała to i Karoq moze byc bo jest 1,5cm dłuższy :P

Napisano
8 godzin temu, Bartłomiej napisał(a):

No dobra.

hmm a nowego MG nie kupi w tej cenie wspomagajac sie mala ratka ?

nowe auto, gwarancja, wygoda.

Napisano
5 godzin temu, Bartłomiej napisał(a):

a jak pisalem na HP ze teraz zakup auta spalinowego to doktorat to sie ze mnie smiali :)

Napisano
9 godzin temu, stig napisał(a):

Mój typ to IS300h*

*
Jak ktoś nie boi się wieku auta (co akurat może być zaletą przy obecnych wynalazkach).

a ceny części i napraw takiego auta to chyba górna pólka cenowa ?

Napisano
2 godziny temu, Waldek40 napisał(a):

a ceny części i napraw takiego auta to chyba górna pólka cenowa ?

Napraw? Co do cen części to OEM tanie nie są. Już przy Hondzie widziałem różnice względem europejskich aut z podobnego segmentu.