Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gwarancja Bmw

Featured Replies

Napisano

Jakby ktos chcial kupić serie 5 albo x3 . To nie można juz wykupić gwarancji 4 i 5 letniej.  Mają 2 lata standard plus opcja wykupienia na 3 rok.

Widocznie sa bardzo pewni jakości swoich aut  ;)

Zawsze brałem  4 lata a teraz klops . Szkoda bo właśnie xdrive i układ kierowniczy plecial mi między 3 a 4 rokiem użytkowania  ;)

Napisano

Czyli stąd ta zadyma w temacie chińskich samochodów.

Napisano
4 minuty temu, Marcin79 napisał(a):

Jakby ktos chcial kupić serie 5 albo x3 . To nie można juz wykupić gwarancji 4 i 5 letniej.  Mają 2 lata standard plus opcja wykupienia na 3 rok.

Zawsze brałem  4 lata a teraz klops . Szkoda bo właśnie xdrive i układ kierowniczy plecial mi między 3 a 4 rokiem użytkowania  ;)

Bierz Stellantis, daja obecnie 8 lat gwarancji ;]

Napisano

To wykup na 3 rok i po 3 latach oddaj. Na ile ten leasing bierzesz? Wez wynajem na 2 lata i z glowy. Albo nie kupować, nie ma przymusu? Czy jest? 

Napisano

Swoją drogą - dzisiaj atak zimy i jednoczesna awaria AWD i układu kierowniczego. Bączki były kręcone :nono:.

Napisano

nawiazujac do zakupu nowych, drogich aut...

ja sie zastanawiam kto we wloszech kupuje nowe drogie auta, ja bym tam nigdy nie kupil ;] oni traktuja je jeszcze gorzej niz ja a ja traktuje auta jak agd :jem:

Napisano
38 minut temu, PawelWaw napisał(a):

nawiazujac do zakupu nowych, drogich aut...

ja sie zastanawiam kto we wloszech kupuje nowe drogie auta, ja bym tam nigdy nie kupil ;] oni traktuja je jeszcze gorzej niz ja a ja traktuje auta jak agd :jem:

Neapol i poludnie to nie cale Wlochy ;]

Drogie nowe auta sa glownie na polnocy i tam traktuja je zupelnie normalnie ;) 

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, Rado_ napisał(a):

To wykup na 3 rok i po 3 latach oddaj. Na ile ten leasing bierzesz? Wez wynajem na 2 lata i z glowy. Albo nie kupować, nie ma przymusu? Czy jest? 

Przypomniałeś mi aby do kolegi zadzownic ktory właśnie oddawal auto z banonamentu

Napisano
2 godziny temu, Marcin79 napisał(a):

Co ciekawe, jak kupisz 3 letnią używkę z ich programu dealerskiego to bez problemu możesz dokupić ubezpieczenie napraw na kolejne lata.

Oprócz zawiasu wiele elementów jest nim objęte.

Ja jakoś nie jestem przekonany do nowej 5 i własnie przesiadam się na A6. 

Napisano
  • Autor
18 minut temu, Piotrus napisał(a):

Co ciekawe, jak kupisz 3 letnią używkę z ich programu dealerskiego to bez problemu możesz dokupić ubezpieczenie napraw na kolejne lata.

Oprócz zawiasu wiele elementów jest nim objęte.

Ja jakoś nie jestem przekonany do nowej 5 i własnie przesiadam się na A6. 

Tak , mozna kupić uzywke z 2 letnia gwarancja a na nowe daja max 3 . Bezsensu a raczej z sensem bo widocznie sie psują .

Miałem a6 zamówione ale jednak zostałem przy bmw ale serii 3 . Natomiast juz 2 moich bliskich kolegów z bmw przesiadło sie na audi. Dokładnie też a6.

Napisano
5 minut temu, Marcin79 napisał(a):

Tak , mozna kupić uzywke z 2 letnia gwarancja a na nowe daja max 3 . Bezsensu a raczej z sensem bo widocznie sie psują .

Miałem a6 zamówione ale jednak zostałem przy bmw ale serii 3 . Natomiast juz 2 moich bliskich kolegów z bmw przesiadło sie na audi. Dokładnie też a6.

Wiadomo że mają to policzone :)

Co do A6 to ja ponownie jak poprzednią 5tkę znowu kupiłem 3 latka, ale żeby nie było że nic się nie psuje - 90kkm/3 lata i poleciał pneumatyczny amor. 

Ogólnie Audi C8 vs G30 to kompletnie inne auta w prowadzeniu (Bmw w stronę sportu, Audi mega komfort) multimedia i systemy w Audi są sporo do przodu, a sam środek sprawia wrażenie dużo bardziej trwalszego. Spokojnie mógłbym skręcić licznik z 90 na 50 kkm i nikt by się nie połapał.

Napisano
1 godzinę temu, Marcin79 napisał(a):

Nowe A6? 

Napisano
12 godzin temu, Marcin79 napisał(a):

Zmieniaj więc na nowe co 3 lata.

:skromny:

Napisano
10 godzin temu, Maciej__ napisał(a):

Neapol i poludnie to nie cale Wlochy ;]

Drogie nowe auta sa glownie na polnocy i tam traktuja je zupelnie normalnie ;) 

Włosi kochają samochody, ale tylko te, które na to zasługują. Jeśli kupi Ferrari lub Maserati to mu nie zrobią na nim ani jednej ryski.

Napisano
9 godzin temu, Marcin79 napisał(a):

Wychodzi na to, ze jako nowe sie psuje, ale to samo auto jako uzywka juz nie ;]

Jest w tym jakas logika ;) Moze powinni zaczac sprzedawac nowe jako uzywki?

Edytowane przez Maciej__

Napisano
  • Autor
7 godzin temu, Łukasz___F napisał(a):

Nowe A6? 

Tak 

Napisano
13 godzin temu, Marcin79 napisał(a):

Ja mam anegdote: Znajomy robił sie nowym iX5. Wg niego awaria ukladu hamulcowego.... 

Napisano
13 godzin temu, Marcin79 napisał(a):

Dają bez problemu zastępcze na cały okres naprawy? 

Napisano
  • Autor
35 minut temu, mrBEAN napisał(a):

Dają bez problemu zastępcze na cały okres naprawy? 

Daja na 3 doby carnetu auto . U mnie obydwie naprawy zmieściły sie wlasnie w tym czasie.  Na xdrive sobie czekałem jak części przyjadą bo dało sie z tym jezdzic . A układ kierowniczy akurat mieli gdzieś blisko na magazynie. 

Napisano
24 minuty temu, Marcin79 napisał(a):

Daja na 3 doby carnetu auto.

Idź po Range Rovera, będziesz miał takie materiały jak trzeba, pięć lat gwarancji i w razie awarii zastępcze auto tej samej klasy (czyli też Range'a) bez żadnych limitów czasu ani kilometrów. Może i nie są to najbardziej bezawaryjne auta świata (choć moje akurat radzą sobie całkiem nieźle) ale przynajmniej jakość obsługi jest odpowiednia.

:ok:

Napisano
2 godziny temu, Marcin79 napisał(a):

Tak 

Tam podobno jest baaardzo słabo bezawaryjnością.

Napisano
14 minut temu, Łukasz___F napisał(a):

Mam kilku znajomych, co wzięli Audi A6C8 i tylko czekają na koniec leasingu, żeby się tego pozbyć. 

Napisano
  • Autor
17 minut temu, Łukasz___F napisał(a):

Na razie qumpla a6 poprzedni model jezdzi niecałe 2 lata , prawie 50 tys ... I jezdzi . 

Napisano
8 minut temu, Marcin79 napisał(a):

Na razie qumpla a6 poprzedni model jezdzi niecałe 2 lata , prawie 50 tys ... I jezdzi . 

No jeszcze tego brakuje, żeby 2 letnie Audi przestało jeździć :panic:

Napisano
10 minut temu, sowik85 napisał(a):

No jeszcze tego brakuje, żeby 2 letnie Audi przestało jeździć :panic:

Może nie zaraz przestało jeździć, ale przedwczoraj był u mnie kolega, który kupił C8 1,5 roku temu. Musi jeździć zawsze z bańką oleju w bagażniku, bo co miesiąc krzyczy dolej litr. Oczywiście w ASO problemu nie ma.

Napisano
2 minuty temu, kaczorek79 napisał(a):

Może nie zaraz przestało jeździć, ale przedwczoraj był u mnie kolega, który kupił C8 1,5 roku temu. Musi jeździć zawsze z bańką oleju w bagażniku, bo co miesiąc krzyczy dolej litr. Oczywiście w ASO problemu nie ma.

To niestety dotyczy całej grupy VAG (2.0 TDI EA288evo od ok 2022-2023 roku).

Napisano
3 minuty temu, kadu napisał(a):

To niestety dotyczy całej grupy VAG (2.0 TDI EA288evo od ok 2022-2023 roku).

Dziwnym trafem częściej występuje w Audi, niż VW.

Napisano
5 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

Dziwnym trafem częściej występuje w Audi, niż VW.

Nie, poczytaj fora. Skoda, VW, Audi. Wszystkie silniki 200hp (poprzeczne) i 204hp (wzdłużnie). W Audi to jest najczęściej wybierany silnik Diesla. W VW/Skodzie po prostu mniej popularny.

Napisano
12 minut temu, kadu napisał(a):

Nie, poczytaj fora. Skoda, VW, Audi. Wszystkie silniki 200hp (poprzeczne) i 204hp (wzdłużnie). W Audi to jest najczęściej wybierany silnik Diesla. W VW/Skodzie po prostu mniej popularny.

W VW/Skodzie w ogóle nie ma silników montowanych wzdłużnie (poza Touaregiem i Amarokiem ale to wyjątki i dodatkowo tam siedzą inne silniki niż "normalna" paleta producenta).

Edytowane przez Ryb

Napisano
13 minut temu, Ryb napisał(a):

W VW/Skodzie w ogóle nie ma silników montowanych wzdłużnie (poza Touaregiem i Amarokiem ale to wyjątki i dodatkowo tam siedzą inne silniki niż "normalna" paleta producenta).

Ale napisałem, problem dotyczy silników poprzecznych(DTUA, 200km, np. Octavia 4 RS, Superb, VW Arteon, itd.) i wzdłużnych (DFBA, 204km, Audi "40TDI"). Po prostu w VW/Skoda spotyka się te silniki rzadziej, a w Audi to jeden z najczęściej spotykanych silników.

Edytowane przez kadu

Napisano

VW od wczesnych lat 2000 pisał w instrukcji, że zużycie oleju 1l/1000 km to normalne zjawisko ... 

Napisano
14 minut temu, motomouse napisał(a):

VW od wczesnych lat 2000 pisał w instrukcji, że zużycie oleju 1l/1000 km to normalne zjawisko ... 

Taka dupokrytke stosuja chyba wszyscy producenci ;] 

Napisano
3 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

Taka dupokrytke stosuja chyba wszyscy producenci ;] 

Tyle, że oni prawdę pisali ... mój parch brał od 0,5 do 0,7 l / 1000 km ... Po przekroczeniu 300 000 km się chyba dotarł i zużycie spadło do 0,3 l / 1000 km.

Napisano
2 godziny temu, Ryb napisał(a):

Idź po Range Rovera, będziesz miał takie materiały jak trzeba, pięć lat gwarancji i w razie awarii zastępcze auto tej samej klasy (czyli też Range'a) bez żadnych limitów czasu ani kilometrów. Może i nie są to najbardziej bezawaryjne auta świata (choć moje akurat radzą sobie całkiem nieźle) ale przynajmniej jakość obsługi jest odpowiednia.

Znajomy tak w Volvo zawsze dostaje. W zasadzie to tylko dwie naprawy, ale pierwsza 3 miesiace, a druga z 4;] Nie, nie byly to naprawy blacharskie😆 

Napisano
4 godziny temu, Marcin79 napisał(a):

Poprzedni to inna bajka, nowe Audi to straszny szajs. 

Ja po roku i 30kkm tez jestem zadowolony z A6, zero awarii i innych przygód 

Napisano

Ciekawe jak się sprawdza MB W214 na tle C9 i G60. Przyznam, że chyba byłoby mi do niego najbliżej, gdybym miał wymieniać na nowe.

Napisano

2 tygodnie temu normalnie kupiłem 4 lata :nie_wiem:

Napisano
9 godzin temu, Marcin79 napisał(a):

Daja na 3 doby carnetu auto . U mnie obydwie naprawy zmieściły sie wlasnie w tym czasie.  Na xdrive sobie czekałem jak części przyjadą bo dało sie z tym jezdzic . A układ kierowniczy akurat mieli gdzieś blisko na magazynie. 

A co po 3 dobach jeśli na części trzeba czekać miesiąc? 

Napisano
1 minutę temu, mrBEAN napisał(a):

Kiedyś dostałem na 4 doby z assistance Chevroleta. A potem dostałem auto zastępcze z ASO 😁

Napisano
  • Autor
5 minut temu, mrBEAN napisał(a):

To będziesz miał problem,  mam kilka aut więc dam radę. 

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, Vadero napisał(a):

2 tygodnie temu normalnie kupiłem 4 lata :nie_wiem:

To odpal teraz konfigurator i sprawdź sobie .

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, rwIcIk napisał(a):

Kiedyś dostałem na 4 doby z assistance Chevroleta. A potem dostałem auto zastępcze z ASO 😁

No i widzisz to przez Ciebie uciekli z Europy. 

Napisano
8 godzin temu, Marcin79 napisał(a):

Świetny wynik 👍😁

Napisano
10 godzin temu, Marcin79 napisał(a):

Miałem powracające problemy z układem SCR, 7 napraw gwarancyjnych w tym takie przekraczające tydzień i nie było problemów z autem zastępczym. Były i z wypożyczalni i własne dilera. 

Od dwóch czy trzech lat spokój i może teraz jest inaczej. 

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, Harp napisał(a):

Miałem powracające problemy z układem SCR, 7 napraw gwarancyjnych w tym takie przekraczające tydzień i nie było problemów z autem zastępczym. Były i z wypożyczalni i własne dilera. 

Od dwóch czy trzech lat spokój i może teraz jest inaczej. 

Przypomniało mi sie .

Do 2 lat gwarancja fabrycza muszą zapewnić auto zastępcze.  Natomiast jak już masz dokupiony parkiet  gwarancyjny na 3 i 4/5 rok to juz obowiązku auta zastępczego nie maja .

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, mrBEAN napisał(a):

Świetny wynik 👍😁

Piłeś cos ? Przecież to nie moje auto ..  jarasz sie ze napisałem swoje spostrzeżenie.  Brawo .

Napisano
W dniu 26.11.2025 o 19:45, PawelWaw napisał(a):

ja sie zastanawiam kto we wloszech kupuje nowe drogie auta,

Bo według mojej oceny we włoszech mało kto kupuje drogie auta... Przynajmniej jakoś ich tak nie za specjalnie widać na ulicy, większość jest wielkościowo pomiędzy renault clio a renault megane, no może ewentualnie jeepa avengera. Obstawiam że w warszawie na ulicy zobaczy się zdecydowanie więcej aut droższych niż na przykład w rzymie

W dniu 26.11.2025 o 19:45, PawelWaw napisał(a):

a ja traktuje auta jak agd

No ale przecież masz teslę  - to jak miałbyś traktować

Napisano
3 godziny temu, Marcin79 napisał(a):

No i widzisz to przez Ciebie uciekli z Europy. 

Myślałem, że przeze mnie.

;]