Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Utrzymanie imprezy, evo...??

Featured Replies

Napisano

witam

Tak się dziś zastanawiałem, co jest takiego drogiego w autach typu subaru impreza wrx/sti, lancer evo. Często słyszę opinię, że można je względnie tanio kupić-szybko tracą wartość.

Opony nie są jakieś specjalnie duże, takie same rozmiary montuje się na autach klasy średniej. Pewnie szybciej je zjada, ale czy jest to aż tak szybka degradacja??

pali sporo, ale tego nie kupuje się do pokonywania dystansów typu 40kkm rocznie. Z tego co czytam, to przy normalnej jeździe jest to zużycie na poziomie poloneza zlosnik.gif

Hamulce?? są droższe, ale nie chyba nie zużywają się jakoś niesamowicie szybko.

Chodzi mi o koszty codziennej eksploatacji, nie jazdy rajdowej/upalania dzień w dzień.

Napisano

> witam

> Tak się dziś zastanawiałem, co jest takiego drogiego w autach typu subaru impreza wrx/sti, lancer

> evo. Często słyszę opinię, że można je względnie tanio kupić-szybko tracą wartość.

> Opony nie są jakieś specjalnie duże, takie same rozmiary montuje się na autach klasy średniej.

> Pewnie szybciej je zjada, ale czy jest to aż tak szybka degradacja??

> pali sporo, ale tego nie kupuje się do pokonywania dystansów typu 40kkm rocznie. Z tego co czytam,

> to przy normalnej jeździe jest to zużycie na poziomie poloneza

> Hamulce?? są droższe, ale nie chyba nie zużywają się jakoś niesamowicie szybko.

> Chodzi mi o koszty codziennej eksploatacji, nie jazdy rajdowej/upalania dzień w dzień.

Najdroższe to chyba kupić egzemplarz i doprowadzić go do stanu używalności.(sprzęgło, rozrząd itp itd). Bo kto sprzedaje impreze, evo w stanie bardzo dobrym? Zresztą po co taki samochód kupować aby jeździć spokojnie? Zawszę będzie się chciało dać sick.gifzlosnik.gif

Napisano

policz ile musisz wsadzic kupujac uzywke bo nikt nie kupuje takiego auta zeby jezdzic jak kapelusz

no chyba, ze kupil i nie stac go na paliwo hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Najdroższe to chyba kupić egzemplarz i doprowadzić go do stanu używalności.(sprzęgło, rozrząd itp

> itd). Bo kto sprzedaje impreze, evo w stanie bardzo dobrym? Zresztą po co taki samochód

> kupować aby jeździć spokojnie? Zawszę będzie się chciało dać

Wolno może nie, ale na co dzień nie kręcisz do 7000obr na każdym biegu i nie rodzisz każdego zakrętu bokiem.

Nie myślę o jazdę kapeluszniczą, ale dynamiczną. Pełna moc przydaję się tylko czasami.

Napisano

> pogadaj z Yarkiem i MiskiemWaw

taaaa zresztą Miska historia jest gdzieś opisana na AK

ogólnie trzeba mieć farta żeby trafić na zdrowe auto tego typu

Napisano

Jeżeli chodzi Ci o koszty Impreza STI i Lancer Evo to Lancer jest tańszy w eksploatacji, części są tańsze i do tego mniej pali i samym programem i wydechem można sporo zyskać. Impreza więcej pali i żeby iść w moce powyżej 350KM to już jest spory wydatek. Dodatkowo części tuningowe do Imprezy są droższe.

Napisano

> Wolno może nie, ale na co dzień nie kręcisz do 7000obr na każdym biegu i nie rodzisz każdego

> zakrętu bokiem.

> Nie myślę o jazdę kapeluszniczą, ale dynamiczną. Pełna moc przydaję się tylko czasami.

Ja Cię doskonale rozumiem ok.gif Też ciekawią mnie koszty utrzymania takiego samochodu nie konieczne dając mu w palnik codziennie palacz.gif

Napisano
  • Autor

z tyk kupnem auta w dobrym stanie, to w moim przypadku nie jest tak trudno.

Ja myślę o aucie max 3-4ro letnim. Do tego mieszkam w UK, a tu mało osób katuje te auta, przeważnie kupuje się je, bo to taki styl, wizerunek, jak zakup mini. Na motocyklach tez rzadko zapie...rniczają jak w Polsce. Jest sporo aut z przebiegami do 50kkm w świetnym stanie. Drogi nie są idealne, ale lepsze niż polskie...

Przykładowo komplet wahaczy na przód do mojego obecnego auta to około 2000pln, jeden amortyzator to 6kpln. Nie znam cen subaru, ale wierzę, że jest taniej, a i podobno są to trwałe auta, sporo widzę subaru jeszcze w starej budzie, takie ponad 10lat w idealnym stanie.

Tak tylko się dziś zacząłem zastanawiać, bo te auta przeważnie kojarzą się z rykiem silnika i lataniem bokami, a tu bardzo widuję się taka "brawurę", większość jest użytkowana jak każde inne auto. Jeśli bym zmieniał na mniejsze, to pewnie na subaru-zdecydowanie najlepiej brzmiący 4ro cylindrowy silnik ok.gif

Napisano

> z tyk kupnem auta w dobrym stanie, to w moim przypadku nie jest tak trudno.

> Ja myślę o aucie max 3-4ro letnim. Do tego mieszkam w UK, a tu mało osób katuje te auta, przeważnie

> kupuje się je, bo to taki styl, wizerunek, jak zakup mini. Na motocyklach tez rzadko

> zapie...rniczają jak w Polsce. Jest sporo aut z przebiegami do 50kkm w świetnym stanie. Drogi

> nie są idealne, ale lepsze niż polskie...

> Przykładowo komplet wahaczy na przód do mojego obecnego auta to około 2000pln, jeden amortyzator to

> 6kpln. Nie znam cen subaru, ale wierzę, że jest taniej, a i podobno są to trwałe auta, sporo

> widzę subaru jeszcze w starej budzie, takie ponad 10lat w idealnym stanie.

> Tak tylko się dziś zacząłem zastanawiać, bo te auta przeważnie kojarzą się z rykiem silnika i

> lataniem bokami, a tu bardzo widuję się taka "brawurę", większość jest użytkowana jak każde

> inne auto. Jeśli bym zmieniał na mniejsze, to pewnie na subaru-zdecydowanie najlepiej brzmiący

> 4ro cylindrowy silnik

6 tysiecy zlotowkow za amora to co to za amor?? icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> 6 tysiecy zlotowkow za amora to co to za amor??

to jest aktywne zawieszenie pneumatyczne, na Audi Klub Polska jeden kolega pisał, że w jakiejś wersji nawet 8kpln.

Amorek to złożony element, robi za amortyzator i sprężynę/poduszkę pneumatyczną. jakiś tekst

Napisano

> Jeżeli chodzi Ci o koszty Impreza STI i Lancer Evo to Lancer jest tańszy w eksploatacji, części są

> tańsze i do tego mniej pali i samym programem i wydechem można sporo zyskać. Impreza więcej

> pali i żeby iść w moce powyżej 350KM to już jest spory wydatek. Dodatkowo części tuningowe do

> Imprezy są droższe.

widze ze kolega w temacie...

sti jest duuuuuuuuuuuuuuuzo tansze od evo jesli chodzi o czesci

evo latwiej wykrecic do 380-390KM powyzej oba auta sa rownie drogie podkrecaniu silnika

pala bardzo podobnie

Napisano

> witam

> Tak się dziś zastanawiałem, co jest takiego drogiego w autach typu subaru impreza wrx/sti, lancer

> evo. Często słyszę opinię, że można je względnie tanio kupić-szybko tracą wartość.

> Opony nie są jakieś specjalnie duże, takie same rozmiary montuje się na autach klasy średniej.

> pali sporo, ale tego nie kupuje się do pokonywania dystansów typu 40kkm rocznie. Z tego co czytam,

> Hamulce?? są droższe, ale nie chyba nie zużywają się jakoś niesamowicie szybko.

> Chodzi mi o koszty codziennej eksploatacji, nie jazdy rajdowej/upalania dzień w dzień.

do takiej jazdy jak opisujesz nie zawracalbym sobie glowy sti i evo. idealny bedzie wrx - do 2004/5 bylo troche problemow ze skrzyniami ale ogolnie jak tylko okazjonalnie sprzet upala na torze to wytrzyma duuuuuuuuzo

Napisano

> widze ze kolega w temacie...

> sti jest duuuuuuuuuuuuuuuzo tansze od evo jesli chodzi o czesci

> evo latwiej wykrecic do 380-390KM powyzej oba auta sa rownie drogie podkrecaniu silnika

> pala bardzo podobnie

Kolega przerabiał swoje STI u Steca i pierwsza rada była taka sprzedaj Impreza kup Lancera, będzie taniej i będzie więcej mocy.

Napisano

> policz ile musisz wsadzic kupujac uzywke bo nikt nie kupuje takiego auta zeby jezdzic jak kapelusz

> no chyba, ze kupil i nie stac go na paliwo

Poznałem w Wawie kiedyś gościa koło 50, który miał STI, kupionego w salonie w PL, który normalnie nim jeździł itp Gościu mówił, ze kupił go, bo kiedyś przejechał się takim i zafascynował go ten samochód. Nie robił, żadnych przeróbek itp zupełna seria, a z rzeczy które mu się zepsuły na gwarancji były to tylko tylnie amory, ale to podbno była jakaś wada, albo zła seria.

1 na 1000 grinser006.gif

Napisano

> Kolega przerabiał swoje STI u Steca i pierwsza rada była taka sprzedaj Impreza kup Lancera, będzie

> taniej i będzie więcej mocy.

podstawowe pytanie na co chcial przerobic swoje sti? jak do ~380~to fakt taniej evo ale tylo silnik.

zobacz ile kosztuje przedni blotnik do evo a ile do sti podobnie dyfer

do evo sa naprawde bardzo drogie czesci

Napisano

> pogadaj z Yarkiem i MiskiemWaw

Misiek trafil na mine sick.gif

a Yareka chyba przeroslo spalanie...

Napisano

> podstawowe pytanie na co chcial przerobic swoje sti? jak do ~380~to fakt taniej evo ale tylo

> silnik.

> zobacz ile kosztuje przedni blotnik do evo a ile do sti podobnie dyfer

> do evo sa naprawde bardzo drogie czesci

Silnik kucizna korby, wał, tłotki poprawione głowice, pierścienie, panewki nowe turbo, pompa paliwa, nowy kompletny dolot wraz z FMIC, kompletny wydech, szpery 3 sztuki, nowy kompletny zawias Teina, rozporki, tarcze przód, tył zaciski przód, przewody w oplocie. Suma sumarum to tylko buda została wraz z kołami zeby.GIF

Napisano

Wiadomość skasowana przez adamm_mk1

Napisano

> Silnik kucizna korby, wał, tłotki poprawione głowice, pierścienie, panewki nowe turbo, pompa

> paliwa, nowy kompletny dolot wraz z FMIC, kompletny wydech, szpery 3 sztuki, nowy kompletny

> zawias Teina, rozporki, tarcze przód, tył zaciski przód, przewody w oplocie. Suma sumarum to

> tylko buda została wraz z kołami

no to do pelnego opisu pozostaje podac ile KM i Nm oraz $$$

Napisano

> Jeżeli chodzi Ci o koszty Impreza STI i Lancer Evo to Lancer jest tańszy w eksploatacji, części są

> tańsze i do tego mniej pali i samym programem i wydechem można sporo zyskać. Impreza więcej

> pali i żeby iść w moce powyżej 350KM to już jest spory wydatek. Dodatkowo części tuningowe do

> Imprezy są droższe.

Jesli mowa o serii i utrzymaniu serii to STI kosztuje sporo mniej od Evo.

W przypadku dlubania to juz zalezy do czego dlubanie.

Napisano

> taaaa zresztą Miska historia jest gdzieś opisana na AK

> ogólnie trzeba mieć farta żeby trafić na zdrowe auto tego typu

Raczej trzeba miec pecha, zeby trafic az tak jak Misiek.

Ale fakt faktem, ze na uzywane Subaru z turbo idzie mamony. Tu 300, tam 500, a jeszcze gdzie indziej 6000 i tak sie uzbiera parenascie k rocznie nie liczac paliwa. W przypadku STI x 1.5 wink.gif

Napisano

> Kolega przerabiał swoje STI u Steca i pierwsza rada była taka sprzedaj Impreza kup Lancera, będzie

No niech zgadnę dlaczego mu tak powiedzieli... cool.gif

Evo- w serii lepsze od subaru, dobry układ kierowniczy (co ja mówię dobry... to jest mistrzostwo świata!), bardzo dobry silnik, łatwo się prowadzi. Tym autem da się jeździć spokojnie, na prawdę grinser006.gif. Jeśli chodzi o koszt utrzymania to w obu przypadkach będzie podobnie, w zależności od tego ile i jak będziesz upalał. A upałał będziesz, takie auto korci. W imprezach padają skrzynie i przeniesienie napędu. Oczywiście nie same z siebie. Evo jest wygodniejsze i bardziej spokojne. Taki trochę "tapczan" i łatwiej znaleźć niezajechany egzemplarz.

Napisano

> No niech zgadnę dlaczego mu tak powiedzieli...

> Evo- w serii lepsze od subaru, dobry układ kierowniczy (co ja mówię dobry... to jest mistrzostwo

> świata!), bardzo dobry silnik, łatwo się prowadzi. Tym autem da się jeździć spokojnie, na

> prawdę . Jeśli chodzi o koszt utrzymania to w obu przypadkach będzie podobnie, w zależności od

> tego ile i jak będziesz upalał. A upałał będziesz, takie auto korci. W imprezach padają

> skrzynie i przeniesienie napędu. Oczywiście nie same z siebie. Evo jest wygodniejsze i

> bardziej spokojne. Taki trochę "tapczan" i łatwiej znaleźć niezajechany egzemplarz.

- w STI skrzynia 6MT jest nie do zajeba...a

- STI przpieknie brzmi

- czesci karoseri i przeniesienia napedu duuuuuuuuzo wyzsze w EVO

- Evo jest bardziej podatne na tuning eletroniczny

na luzynym lepiej prowadzi sie STi na czarnym EVO

Napisano

> a Yareka chyba przeroslo spalanie...

> Z tego co kiedyś przeczytałem to jego STi było zjeżdżone w kjs`ach dlatego się pozbył...

nie myślałem, że ten wątek zrobi się jeszcze bardziej zabawny... hehe.gif

Napisano

> nie myślałem, że ten wątek zrobi się jeszcze bardziej zabawny...

jakich to ciekawych rzeczy mozna sie dowiedzieć o sobie i swoim aucie hahaha.gif

Napisano

a patrzyłeś czym stajnia Steca normalnie się zajmuje ? grinser006.gif

Napisano

> witam

na starcie... nie mialem ani jednego ani drugiego... ale jestem wielkim fanem i juz mialem 2 podejscia do zakupu... niestety jak byla kasa - nie bylo egzemparza... potem odwrotnie...

ale wg 3 znajomych wlascicieli STI i 6 evo...

utrzymanie imprezy to utrzymanie auta klasy premium - porownywalne z BMW 320d 330d... czyli czesci dosc drogie, bo auto dosc egzotyczne a konstrukcja juz klepana od tylu lat ze nie ma niedorobek specjalnych... utrzymanie proporcjonalne do ceny auta...

utrzymanie evo za to duuuuzo wyzsze... czesci do evo to istna rzeznia... hmmm dla przykladu - jedno evo uszkodzilo zderzak o kraweznik wracając ze scigania w niemczech, a ze pod zderzakiem sie zabłąkał intercooler - naprawa (5 miesięcznego auta w serwisie): 11k PLN... to samo u subaru kosztowaloby gora kilka k...

do tego czulosc evo na gaz pod kątem spalania jest trochę jakby wyzsza... no ale obie marki maja apetyty...

co do teorii o tym ze to zajezdzone auta...bo katowane itp... to bez przesady...

to sa bardzo solidne samochody, ktore zostaly zbudowane wlasnie po to aby znosic katowanie... tym jezdza albo przypadkowi ludzie (i wtedy faktycznie uwaga przy zakupie) albo pasjonaci... zakup nie rozni sie specjalnie od zakupu zwyklego auta... tyle ze jak sprzedaje pasjonat, to raczej ogloszenie nie wisi dluzej niz tydzien, bo swiatek sie zna i auta przechodza z rak do rak momentalnie...

osobiscie jakos bardizej przemawia do mnie STI, zwlaszcza ze panstwo Koper z Warszawy, to niesamowite rowniachy...

Napisano

> - w STI skrzynia 6MT jest nie do zajeba...a

> - STI przpieknie brzmi

> - czesci karoseri i przeniesienia napedu duuuuuuuuzo wyzsze w EVO

> - Evo jest bardziej podatne na tuning eletroniczny

> na luzynym lepiej prowadzi sie STi na czarnym EVO

no ok. Ile kosztuje hamulec na przod do obu aut - tarcze i klocki?

Ile kosztuje sprzeglo?

Ile kosztuja amortyzatory?

Blachy, dyfry czy plasitiki to inna bajka. Nie sa to czesci eksploatacyjne przy normalnym uzytkowaniu samochodu.

Napisano

> Z tego co kiedyś przeczytałem to jego STi było zjeżdżone w kjs`ach dlatego się pozbył..

To nie było w kj esach tylko w rally crosie, i nie "się pozbył", ale mu ukradli, i nie Yarka to było tylko MiśkaWaw

Napisano

> a patrzyłeś czym stajnia Steca normalnie się zajmuje ?

Wiem czym sie zajmuje i widzialem caly jego dobytek, bo byl az tak mily ze nas oprowadzil po calym swoim "królestwie". grinser006.gif

Napisano

> Wiem czym sie zajmuje i widzialem caly jego dobytek, bo byl az tak mily ze nas oprowadzil po calym

> swoim "królestwie".

no więc widzisz związek ? zlosnik.gif

Napisano

> Blachy czy plasitiki to inna bajka. Nie sa to czesci eksploatacyjne przy normalnym

> uzytkowaniu samochodu.

Jak wykupisz AC to faktycznie można się tymi kosztami nie przejmować.

W ASO ceny części do modeli ,nazwijmy je specjalnymi, są olbrzymie ale nie zapominaj , że są inne możliwości i w necie znajdziesz większość cen elementów eksploatacyjnych.

Napisano

> To nie było w kj esach tylko w rally crosie, i nie "się pozbył", ale mu ukradli, i nie Yarka to

> było tylko MiśkaWaw

Dzieki za sprostowanie i sorry za sianie plotek.

Napisano

> no więc widzisz związek ?

Minimalny 270751858-jezyk.gif, co nie zmienia faktu, że Evo jest lepsze do dłubnięcia na początek program i wydech. W subaru tyle nie osiągniesz samym chipem.

Napisano

> To nie było w kj esach tylko w rally crosie, i nie "się pozbył", ale mu ukradli, i nie Yarka to

> było tylko MiśkaWaw

znaczy radio erewań rotfl

Napisano

Dodam swoje 4 grosze.

Ja STi kupiłem w czerwcu - rok temu. Szukałem około miesiąca i wybralem jedno z 5 które oglądałem. Obdzwonilem jeszcze 2x tyle. Liczyłem się z pakietem powitlanym, zwłaszcza że w aucie nie domagała skrzynia biegów. Na jego plus przemawiało to że jako jedyne nie budziło wątpliwości co do przeszłości powypadkowej. No i wnętrze ładnie alcantrą obszyte. Niestety okazało się że przewidziane ok 10-12kpln na ów pakiet to było za mało, dużo za mało.

Dzisiaj po roku mogę powiedzieć że autem jeździ się świetnie. To samochód który daje frajdę w każdych warunkach. Jednak musiałem rok na niego ciułać w pocie czoła i był niejeden kryzys. Spala mi ok. 14-15/100 i zaleca sie jazdę tylko na Pb98. Jeżdżę normalnie, czasem sobie przypałuję dla przyjemności lub z obowiązku. Można zejść do 10/100, tylko po co? Chyba nie po to kupuje się taki samochód, żeby jeździć za autobusem... Mimo wszystko uważam że jest to drogie auto w utrzymaniu. Wystarczy spojrzeć na koszt hamulców (tarcze+klocki): minimum 2000 / oś za sensowny zestaw, sprzęgła (ok. 2000) itp. Zamienników nie ma (jak w przypadku wspomnianych aut klasy Premium), a nawet jak są to chyba nikt o zdrowych zmysłach nie będzie montował tanich zamienników do auta o takich osiągach.

Można powiedzieć że miałem pecha, ale jestem pewien że gdybym kupił inny egzemplarz z tych co oglądalem to też byłyby spore wydatki. Jeden tylko nie budził żadnych zatrzeżeń pod kątem mechanicznym. Za to był walony z każdej strony i miał kilogramy szpachli dookoła.

Dlatego uważam że jeśli kogoś stać to może śmiało kupować auto pokroju STI. Ale utrzyma je tylko jeśli jest gotowym do poświęceń fanem takich aut, albo po prostu ma dużo kasy. Jak się dzwoni po ludziach, to 50% sprzedaje te auta po pól roku, góra roku. I często właśnie dlatego że są zaskoczeni wysokimi kosztami eksploatacji. I mnie o mały włos taki los nie spotkał sick.gif na szczęście kryzys minął jump.gif

Napisano

> Wiem czym sie zajmuje i widzialem caly jego dobytek, bo byl az tak mily ze nas oprowadzil po calym

> swoim "królestwie".

A u ktorego Steca byles?

Napisano

> A u ktorego Steca byles?

Wiesław w Urzędowie. Bardzo sympatyczny koleś. waytogo.gif

Napisano

> było tylko MiśkaWaw

ale AFAIR to auto MiskaWAW wisialo na gieldzie i bylo na sprzedaz wystawione

Napisano

> Jak wykupisz AC to faktycznie można się tymi kosztami nie przejmować.

> W ASO ceny części do modeli ,nazwijmy je specjalnymi, są olbrzymie ale nie zapominaj , że są inne

> możliwości i w necie znajdziesz większość cen elementów eksploatacyjnych.

Nie zapominaj ze ciagle mowimy o normalnej eksploatacji.

Sadze ze Twojej opinii nie sprowadza sie ona do samodzielnego obijania wlasnego samochodu?

Napisano

STI czy EVO nie kupuje się do delikatnej jazdy. A zawsze jak się ma duzo to się chce jeszcze więcej - to niesie za sobą koszty. Wszelkie usprawnienia to koszty. Ja mam forka, mialem wymieniane stabilizatory ale okazalo się ze słabo znosily jazdę poza asfaltem i niestety porozwalały się jakies mocowania przez co na starcie juz mialem koszty. Majac mocne auto naprawde trudno jest jezdzić wolno, trzeba się wyszaleć gdzies to wtedy odechciewa się swirowania. Ale wszystko się chyba troche szybciej zuzywa przy podniesionej mocy, ja mialem peszka wyjątkowego bo mialem awarię silnika i tu już niestety koszty są bardzo duże a ja mam zwykly silni wiec pewnie w STI koszty sa jeszcze duzo wieksze. Plus większe spalanie, lepszy olej, lepsze paliwo, drozsze jakies rozrzady itp a nie kazdy mechanik naprawiajacy popularne marki naprawi subaru prawidlowo

Napisano

> ale AFAIR to auto MiskaWAW wisialo na gieldzie i bylo na sprzedaz wystawione

A mnie się wydaje, że to nie jest wątek o aucie MiśkaWAW a o konkretnym modelu konkretnej marki. Więc nie bawcie się tu proszę w detektywów tylko piszcie na temat.

Napisano

> - w STI skrzynia 6MT jest nie do zajeba...a

Hmm... Z obserwacje ludzi, którzy trochę upalają wynika co innego. Ale ja się nie znam.

> - STI przpieknie brzmi

Trudno się nie zgodzić. Ale silnik evo jest nieco lepszy.

> - czesci karoseri i przeniesienia napedu duuuuuuuuzo wyzsze w EVO

Kto mówi o karoserii przy normalnym użytkowaniu? błotników/lamp i zderzaków nie zmienia się bo się zużywają. A po dzwonie i tak płaci ubezpieczyciel (przyjmuję, że każdy normalny właściicel evo/sti ma AC)

> - Evo jest bardziej podatne na tuning eletroniczny

Nie mówimy o dłubaniu, bo to już kwestia gustu. po przekroczeniu pewnej granicy wszystkie auta są tak samo "tanie" w przeróbkach.

> na luzynym lepiej prowadzi sie STi na czarnym EVO

Evo jest lepsze na szybkich odcinkach. Na ciasnym Sti, ale... łatwiej prowadzi się evo jeśli ktoś jest zielony.

Wszystko jeszcze zależy od tego która to generacja.

Napisano

> Wiesław w Urzędowie. Bardzo sympatyczny koleś.

100m dalej jest jego brat, Zbyszek, też poleciłby EVO. Kilometr w stronę Kraśnika można wstąpić na myjnię do Mariusza wink.gif

Dłubią więcej miśków, mają w tym ogromne doświadczenie, są jednymi z lepszych w Europie. Ale ostatnio na przykład przy zmianie kół widziałem na warsztacie u Wiesława wydłubanego STi "topielca" z tajemniczym napisem na szybie "spec-c" palacz.gif

Swoją drogą Wiesiek to niesamowicie miły człowiek. Ze Zbyszkiem za to można pub2.gif

Napisano

> witam

myśle ( choć moge sie mylic) że kiedy ktoś kupuje takie auto to znaczy ze nie musi sie przejmowac kosztami utrzymania wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.