Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Projekt 125p PICKUP -startuje, konca nie widać :)

Featured Replies

Napisano

ja pierdyle ale sito oslabiony.gif

szacun ok.gif

Napisano

> no, wlasnie waham sie ciagle nad tymi dwoma, lecz do lakierowania jeszcze hohohohohoho

Faktycznie, pracy jeszcze mnóstwo czacha.gif, natomiast co do koloru, to nie wiem czy ten żółtek nie będzie zbyt blady dla takiego bandziora. hmm.gif

Może kolo.l57.png albo kolo.l65.png? biglaugh.gif

Napisano

bedzie kozak !!

jak widac w zyciu napedza nas pasja i spelnianie marzen !!!

szacun ! napewno bedzie kozak czekam na efekt finalny !

Napisano

> ja pierdyle ale sito

Rzeźba totalna i widzę, że znaleźć miejsca, do których resztę można pospawać to też sztuka...

Napisano

> No, w sobote jade oblukac co i jak Po drodze podwioze kilka czesci i dalej walka

hmm dawaj czesci w ocynk smile.gif polecam bo pracuje przy cynkowaniu i mysle ze 1.85 zl od kilograma liczone, to nie jest duzo ,a nie zgnije napewno przez 30 lat bo tyle jest gwarancji grinser006.gif

Napisano

> hmm dawaj czesci w ocynk polecam bo pracuje przy cynkowaniu i mysle ze 1.85 zl od kilograma

> liczone, to nie jest duzo ,a nie zgnije napewno przez 30 lat bo tyle jest gwarancji

Hmmm....IMO to bardzo tanio yikes.gif

Nadwozie pick-upa to "zaledwie" ok. 500 kg czyli koszt w sumie niewielki jak za gwarancję zachowania auta w dobrym stanie przez tak długi okres czasu palacz.gif

To cena przy każdym elemencie - także przy tak przestrzennych jak blachy karoserii ? hmm.gif

Napisano

> Hmmm....IMO to bardzo tanio

> Nadwozie pick-upa to "zaledwie" ok. 500 kg czyli koszt w sumie niewielki jak za gwarancję

> zachowania auta w dobrym stanie przez tak długi okres czasu

> To cena przy każdym elemencie - także przy tak przestrzennych jak blachy karoserii ?

dokladnie bym musial dopytac, ale z tego co ludzie mi mowia ktorzy przywoza towar do cynkowania to cena caly czas taka sama, firma polimex-mostostal najlepiej na ich stronie w necie znalezc maila do handlowca, bo ja jestem zwyklym szarym pracownikiem zlosnik.gif

Napisano

> dokladnie bym musial dopytac, ale z tego co ludzie mi mowia ktorzy przywoza towar do cynkowania to

> cena caly czas taka sama, firma polimex-mostostal najlepiej na ich stronie w necie znalezc

> maila do handlowca, bo ja jestem zwyklym szarym pracownikiem

Spoko - znam prezesa palacz.gif

Cena którą podałeś to cena za cynkowanie elementów konstrukcyjnych a nie blach palacz.gif

Napisano

> Spoko - znam prezesa

> Cena którą podałeś to cena za cynkowanie elementów konstrukcyjnych a nie blach

o kurcze, to moze za reklamowanie firmy jakas wieksza premie bede mial smile.gifzlosnik.gif

Napisano

Pewnie cynkujesz podesty z Altrada... wink.gifwink.gifwink.gif

PS. Z blachami jest problem... Moją podlogę do Malucha powyginalo w cynkowaniu ogniowym, natomiast widziałem pocynkowane błotniki do Poldka bez żadnych skaz...

Zastanawiam się tylko czy do tych błotników uzyto innej metody (facet nie wiedział jaką metoda było cynkowane) czy po prodtu podłoga do Malucha jest za duża:/

Napisano

> dokladnie bym musial dopytac, ale z tego co ludzie mi mowia ktorzy przywoza towar do cynkowania to

> cena caly czas taka sama, firma polimex-mostostal najlepiej na ich stronie w necie znalezc

> maila do handlowca, bo ja jestem zwyklym szarym pracownikiem

No to handlujemy z Wami , teraz po nowym roku kupujecie u Nas ok. 50 ton tygodniowo płaskownika zimnowalcowanego 8x1,9 , 9x1,9 ( na kraty pomostowe ) zlosnik.gif

Napisano

> Pewnie cynkujesz podesty z Altrada...

w sumie u mnie na hali, ale raz w zyciu to robilem dopiero jak rok pracuje, ja zajmuje sie glownie z racji mojej postury to wiekszymi elementami typu 6 tonowe belki,slupy itd bo trzeba duzo drutow 6stek zawiazac zeby sie nie urwalo od trawersy

> PS. Z blachami jest problem... Moją podlogę do Malucha powyginalo w cynkowaniu ogniowym, natomiast

> widziałem pocynkowane błotniki do Poldka bez żadnych skaz...

> Zastanawiam się tylko czy do tych błotników uzyto innej metody (facet nie wiedział jaką metoda było

> cynkowane) czy po prodtu podłoga do Malucha jest za duża:/

wiem ze jest metoda galwaniczna tyle ze mniej trwala ale wlasnie mniejsze ryzyko pogiecia, a cynkowanie ogniowe to trzeba dobrac odpowiednia temperature cynku to tez nie powinno pogiac, kumple z pracy opowiadali ze cynkowany byl jakis egzemplarz samochodu jakiegos niskiego i pogielo dach i wlasciciel 3 kilo szpachli musial nalozyc po wypchnieciu smile.gif ale zdarzaly sie auta ze niepogiete wogole wychodzily, mysle ze najlepiej zaznaczyc ze cynkowanie ma byc na jakosc to wtedy sie bardziej staraja zlosnik.gif

Napisano

> Kolejnych kilka fotek dla ludzi o mocnych nerwach

Jak tam progress? Coś się ruszyło dalej w temacie? food.gif

Napisano
  • Autor

> Jak tam progress? Coś się ruszyło dalej w temacie?

rusza, sie, rusza, jutro jade po dokumentacje zdjeciowa i swoje dorobie zlosnik.gif

Napisano

> Jako że startuje z projektem, chcialbym się z Wami podzielić jak mi idzie Na dzien dzisiejszy auto

> u lakiernika, planuje sie wymienic wszystkie elementy + lakierowanie.

> W sobote auto pojechalo do roboty, tu fociszon

> PS. Dylemacik taki, zostawiać kolor jaki jest czy wymienic? (marzy mi sie yellow bahamas)

Samochód z Zamościa z Peowiaków? shocked.gif Bo głowię bym dał, że kojarzę tego fiaciora

Napisano
  • Autor

> Samochód z Zamościa z Peowiaków? Bo głowię bym dał, że kojarzę tego fiaciora

mozliwe, ja go kupilem od drugiego wlasciciela, pierwszym byl jakis ktos z Zamoscia wlasnie waytogo.gif

Napisano
  • Autor

troszenke progressu waytogo.gif

snc004482.jpg

snc004522.jpg

snc004562.jpg

snc004872.jpg

snc004912.jpg

snc005592.jpg

i z ostatnich dni:

dsc18672.jpg

dsc18702.jpg

Napisano

> troszenke progressu

> i z ostatnich dni:

waytogo.gifclaps.gif

Napisano

Rewelacja... Czyli nie było wcale tragedii, a blacharz jedzie z robotą ostro do przodu...

Zdecydowałeś już jaki będzie kolor??

Napisano

> troszenke progressu

> i z ostatnich dni:

Komorę silnika zostawiłeś w oryginalnym lakierze? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Komorę silnika zostawiłeś w oryginalnym lakierze?

nie, jeszcze nie jest skonczone, silnik juz out, teraz skrzynia out, serwo out i bedzie robiona komora waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> paaanie, bajer sie robi

mozna powiedziec ze powoli robia sie rece i nogi zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Rewelacja... Czyli nie było wcale tragedii, a blacharz jedzie z robotą ostro do przodu...

> Zdecydowałeś już jaki będzie kolor??

ostateczne wachanie to:

mexykanska czerwien vs. bahamas yellow ok.gif

Napisano

> mozliwe, ja go kupilem od drugiego wlasciciela, pierwszym byl jakis ktos z Zamoscia wlasnie

Facet mieszkał blok dalej, pamiętam ten samochód zlosnik.gif

A kolejny blok dalej powinien być jeszcze dziadek z maluchem, chyba nawet 600 ale wizualnie to cieniutko. Jakby ktoś miał chęć to przy okazji mogę się zakręcić i zapytać skromny.gif

Napisano

> o kutwa ale bedzie z nim roboty!!

> wspolczuje...ale tym wieksza bedzie satysfakcja jak bedzie odrestaurowany...

roboty jak roboty ale gdzie teraz kupić części blacharskie, podłużnice pewnie wyglądają tak jak podproża czyli marnie.

Napisano

> troszenke progressu

> i z ostatnich dni:

kurcze szkoda, że nie wybebeszyłeś wszystkiego, potem piaskiem po całości i dopiero wtedy reszta. Na koniec do wanny go, i wtedy ruda by się już tak szybko nim nie zajęła.

Napisano

> nie, jeszcze nie jest skonczone, silnik juz out, teraz skrzynia out, serwo out i bedzie robiona

> komora

A jak podłużnice wyglądały od środka? Ja się ostatnio zdziwiłem bo trafił do mnie poldek zjedzony masakrycznie a w podłużnicach był zdrowy grinser006.gif jak to się mogło stać?

Napisano

Jest świetnie! Teraz tylko lakier, fajne koło i będzie malina!

Uwielbiam obserwować takie tematy i trzymam kciuki ok.gif

Sam zabrałem się, za odbudowę mojego stucla i wiem ile trzeba cierpliwości do tego wszystkiego. Ale po skończeniu prac micha będzie się cieszyć, zwłaszcza jak słyszy się pochwały ok.gif

Trzymam kciuki, życzę powodzenia i obserwuję dalej ok.gifok.gifok.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

> no, to prawie blacha zrobiona

icon_eek.gifbrawo.gifclaps.gifwaytogo.gif

PS: maska źle leży wink.gif

Napisano

Poproszę informację o kosztach.

Ile wziął blacharza za spawanie/sztukowanie.

Ile lakiernik za przygotowanie do malowania/malowanie.

Napisano
  • Autor

> PS: maska źle leży

dobrze, dobrze, tylko nie zamknieta bo zamek nie doszedl... wink.gif

Napisano
  • Autor

> Poproszę informację o kosztach.

> Ile wziął blacharza za spawanie/sztukowanie.

> Ile lakiernik za przygotowanie do malowania/malowanie.

prv ... wink.gif

Napisano

bahama... fajny ;-)

Napisano

Przydałby się do niego jeszcze fabryczny hardtop hmm.gif Wujek miał takiego pikc-upa z hardtopem zeby.GIF Na początku lat 90-tych w Radości widziałem Poloneza trucka ożenionego z tyłem z Fiata 125P pick up icon_eek.gifhmm.gif Jakis prototyp/samoróbka? Tego nie wiem niewiem.gifok.gif

Napisano

> początku lat 90-tych w Radości widziałem Poloneza trucka ożenionego z tyłem z Fiata 125P pick

> up Jakis prototyp/samoróbka? Tego nie wiem

Był taki prototyp...

Napisano

> prv ...

jesli mozna to tez poprosze na priv o koszty

Napisano

> jesli mozna to tez poprosze na priv o koszty

ja równiez smile.gif fajny projekt ok.gif

Napisano

śledzę ten wątek z WIELKĄ ciekawością ok.gif

oczywiście życzę powodzenia w realizowaniu planów co do w/w projektu jak i innych wink.gif

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzieki panowie za slowo otuchy! waytogo.gif

Jednoczesnie jak komus sie rzuca plastiki wnetrza w oko to dajcie znaka, bo szukam zlosnik.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

Jakieś nowości? cfaniaczek.gif

PS: Jak już fiacior będzie gotowy to...

110468629542100146.jpg

zlosnik.gif Tylko z mulher.gifoink.gif

Napisano

> Jakieś nowości?

> PS: Jak już fiacior będzie gotowy to...

> Tylko z

Czy to El Camino? slinka.gif

Napisano

> Czy to El Camino?

Nie wiem, nie znam się niewiem.gif

Napisano

Kant rewelacja !!! Szacun !!!

Ja też bym poprosił o info o kosztach ...

Napisano

moj dobry kumpel ma takiego

wrzucil 4x4 2.9 od sierry - zapitala az milo

moge Tobie podac kontakt do niego gdybys potrzebowal pomocy albo jakiesczesci grinser006.gif

Napisano

> Jakieś nowości?

> PS: Jak już fiacior będzie gotowy to...

> Tylko z

W podobny sposób dwa lata temu zrobiłem basen mojemu Bratankowi.

Wziąłem przyczepę samochodową, błotniki i burty obłożyłem starymi płóciennymi workami, a całość wyłożyłem folią.

Napompowałem wody ze studni na równo z burtami i mały miał radochę aż miło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.