Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poszukuję solidnych narzędzi

Featured Replies

Napisano

Pytanie jak w temacie do tych, którzy nie unikają trudniejszej samodzielnej roboty przy samochodzie mlotek.gif. Szukam dobrej klasy narzędzi (najlepiej w zestawie), które nie odstraszą cenowo ani nie zawiodą jeśli chodzi o jakość. Przydałaby się m. in. solidna grzechotka, nasadki do odkręcania świec, przedłużki itp. W necie jest tego masa, ale mnie interesują opinie użytkowników a nie sprzedawców. Do tej pory korzystałem często z polskich narzędzi jeszcze z czasów socjalistycznych i nie narzekałem. Jednak ich dni niestety dobiegają powoli końca. Myślałem o Stanleyu, ale cena wiadomo jaka, a podobno jakość (przynajmniej tych dostępnych w PL) już nie ta co kiedyś. Tanie i tandetne narzędzia sprzedawane często w supermarketach, gnące lub łamiące się przy trudniejszej robocie, nie wchodzą w grę.

Pozdrawiam

Napisano

> Pytanie jak w temacie do tych, którzy nie unikają trudniejszej samodzielnej roboty przy samochodzie

> . Szukam dobrej klasy narzędzi (najlepiej w zestawie), które nie odstraszą cenowo ani nie

> zawiodą jeśli chodzi o jakość. Przydałaby się m. in. solidna grzechotka, nasadki do odkręcania

> świec, przedłużki itp. W necie jest tego masa, ale mnie interesują opinie użytkowników a nie

> sprzedawców. Do tej pory korzystałem często z polskich narzędzi jeszcze z czasów

> socjalistycznych i nie narzekałem. Jednak ich dni niestety dobiegają powoli końca. Myślałem o

> Stanleyu, ale cena wiadomo jaka, a podobno jakość (przynajmniej tych dostępnych w PL) już nie

> ta co kiedyś. Tanie i tandetne narzędzia sprzedawane często w supermarketach, gnące lub

> łamiące się przy trudniejszej robocie, nie wchodzą w grę.

> Pozdrawiam

HONITON

Napisano
  • Autor

> KLIK

Dzięki. Wprawdzie wątek sprzed 4 lat a ostatnie wpisy odgrzewane po roku, ale jest kilka ciekawych opinii.

Napisano

Jakośc Staneya usiadła więc nie masz czego żałować. Podaj jakies widełki cenowe. Ja wcześniej miałem duzy zestaw No name i mała grzechotka padu odrazu, pare nasadek też. Jedynie duża sie trzymała rdza też moment weszła. Wymieniłem na mniejszy zestaw Proxxona i skok jakości ogromny

Napisano

Ja używam Facom, ale z produkcji sprzed 20-30 lat, więc o dzisiejszej jakości się nie wypowiem.

Napisano

ja mam aktualnie zestaw Stanley'a, dość spory, dwie grzechotki, spory przedział rozmiarowy nasadek w tym do świec i parę płaskich kluczy.

Jak narazie sprawuje się świetnie, ale może dlatego, że raczej był to zestaw nie na polski rynek.

Napisano

Ja dwa tyg temu kupiłem zestaw Stahlson.

Do kupienia tylko w Castoramie, cena niska w porównaniu do Stanley'a, no i jak coś by się popsuło to 25 lat gwarancji.

Napisano

> Pytanie jak w temacie do tych, którzy nie unikają trudniejszej samodzielnej roboty przy samochodzie

> . Szukam dobrej klasy narzędzi (najlepiej w zestawie), które nie odstraszą cenowo ani nie

> zawiodą jeśli chodzi o jakość. Przydałaby się m. in. solidna grzechotka, nasadki do odkręcania

> świec, przedłużki itp. W necie jest tego masa, ale mnie interesują opinie użytkowników a nie

> sprzedawców. Do tej pory korzystałem często z polskich narzędzi jeszcze z czasów

> socjalistycznych i nie narzekałem. Jednak ich dni niestety dobiegają powoli końca. Myślałem o

> Stanleyu, ale cena wiadomo jaka, a podobno jakość (przynajmniej tych dostępnych w PL) już nie

> ta co kiedyś. Tanie i tandetne narzędzia sprzedawane często w supermarketach, gnące lub

> Pozdrawiam

ja mam sporą walizkę TengTools. dostałem od ojca, ktory uzywa tez tych narzedzi w warsztacie...

po 6 latach wyglądają jak nowe - pewnie moje wnuki swoim wnukom będą je jeszcze przekazywac wink.gif

Napisano

> HONITON

Ostatnio znajomy teściowi jakieś kołko z gumą w srodku (Astra DTI) próbował odkrecać grzechotką z zestawu z nasadką coś koło 30 rozmiar. Dał 1m przedłużke i odkrecil.

Sam sie zdziwil, ze wytrzymalo. Pracuje w serwisie MAN-a i twierdzi, że niektór "markowe" klucze gorzej sobie radzą.

Napisano

NORAUTO - męczę już długo W SAMOCHODACH RADZIECKICH palacz.gifzlosnik.gif i nic się nie dzieje, w dodatku wymieniają na miejscu w markecie jak coś sie zepsuje bez szemrania zlosnik.gif

Napisano

> Polecam Yato,najlepiej z serii YT-3884.Niestety teniej niż 450zł nie znajdziesz.

> http://allegro.pl/zestaw-kluczy-216-el-klucze-nasadowe-yato-yt-3884-i1478451321.html

Równiez polecam. Kupiłem parę lat temu przypadkowo nasadkę i płaski 17mm Yato i do tej pory sprawują sie idealnie. W międzyczasie zacząłem uzupełniać skrzynkę narzedziową elementami z tej firmy i nie moge narzekać na ich jakość. Mają dość dobrą cenę i bardzo ciekawą ofertę specjalistycznych narzędzi dla motoryzacji

Napisano
  • Autor

> Jakośc Staneya usiadła więc nie masz czego żałować. Podaj jakies widełki cenowe.

Do ok. 400-500zł.

Napisano

> Pozdrawiam

STANLEY, SATA, JONNESWAY, YATO - kup coś od nich, ale nie spodziewaj się po tych firmach cudów ok.gifskromny.gif

Napisano

10380_prev.jpg

mam dokładnie ten zestawik

dałem za niego na allegro 260,-

jak najbardziej polecam ok.gif

Napisano

LUX seria Profi do nabycia w Obi tylko i wyłącznie - ale są niezniszczalne... ewentualnie seria Basic - do rzadkiego dłubania są również spoko.

Napisano

Kupuję narzędzia dla mechaników w mojej firmie. Używają ich dzień w dzień, każdy ma swoje narzędzia, ale i tak nie mają lekko. Wyznaję zasadę, że wolę raz zamówić porządny zestaw dla jednego człowieka niż co miesiąc uzupełniać mu uszkodzone klucze. Przystępne cenowo i całkiem niezłe jakościowo (sprawdzają się w codziennej eksploatacji) są narzędzia firm Beta, Wurth. Jeszcze lepsze ale też sporo droższe - Facoma, Stanley.

Napisano

Polecam FACOM nie są najtańsze ale za to pancerne. Od ok. 15lat używam ciągle tych samych pracując jako monter w energetyce, czasem nie do końca zgodnie z przeznaczeniem (przedłużanie kluczy podważanie itp) i cały czas są w doskonałym stanie technicznym (wizualnie różnie, szczególnie izolacja na wkrętakach grinser006.gif)

pozdro

PS nie jestem żadnym akwizytorem facom waytogo.gif

Napisano

> Naprawdę są dobre? BTW podpis na samym dole zdjęcia - Copyright 2009 Toya S.A.

Nazwę YATO podziel na pół i połówki zamień miejscami i wychodzi TOYA. Masz odpowiedź kto to produkuje

Napisano

posiadam ten sprzęt

neo tools

i niejedno ze mną przeszedł, jest dość rozsądny cenowo... a i nie mam szacunku do sprzętów, a mimo to daje radę

Napisano

Z budżetówek śmiało polecam Covala używałem przez 4lata jedyne co się popsuło to kulka trzymająca nasadkę w małej grzechotce i to z mojej własnej głupoty i naprawdę nie miały łatwo ok.gif Aczkolwiek ostatnio miałem mały przypływ gotówki stare klucze sprzedałem znajomemu za grosze a sam wyposażyłem się w zestawik Proxxona jakość nieporównywalna a jak z trwałością okaże się za kilka lat smile.gif

Napisano

> Z budżetówek śmiało polecam Covala używałem przez 4lata jedyne co się popsuło to kulka trzymająca

> nasadkę w małej grzechotce i to z mojej własnej głupoty i naprawdę nie miały łatwo Aczkolwiek

> ostatnio miałem mały przypływ gotówki stare klucze sprzedałem znajomemu za grosze a sam

> wyposażyłem się w zestawik Proxxona jakość nieporównywalna a jak z trwałością okaże się za

> kilka lat

Sam się ostatnio zastanawiałem nad zestawem i kupiłem coś takiego jakiś tekst za 200 zł w sklepie na miejscu.

Jak się coś połamie/uszkodzi od ręki wymieniają na nowe więc po co przepłacać?

Zestaw już na siebie zarobił biglaugh.gif

Napisano

Polecam wszelkie klucze, nasadki firmy JONNESWAY jedyna wada to cena... ale jakość znakomita!

Z nieco tańszych mogą być też HONITON , też dają radę...

Napisano

ja polecam zestaw firmy Corona Corona

mam od ponad roku, jak narazie żadnych oznak zużycia a niejedno już przeszły, dodatkowo nasadki są typu spline

Napisano

Jakiś dłuższy czas temu był podobny wątek i przeważała firma Honiton i Yato. Teraz widzę tendencja ulega zmianie...

Napisano

Czytam te wszytskie odpowiedzi i jak dla mnie,jeżeli nie naprawiasz kilku aut dziennie zestaw Proxxona np. taki jak tutaj jest jakościowo super i ma dożywotnią gwarancję,ale ma tylko 86cz.Nie ma np.długich nasadek zbyt wiele czy tez torxów.Stałem przed podobnym wyborem i ze względu na większą ilośc elementów chyba jednak lepiej wybrać zestaw Yato. Pal licho klucze płaskooczkowe bo te kupisz w rozmiarach 6-21 za jakieś 150zł kpl Proxxona,ale zobacz jaka jest różnia w ilości pozostałych,a cenowo to niecałe 100zł.Jak do weekendowego użytku lepiej nadaje się Yato bo jest lepiej wyposażone,a różnicy w jakości jeżeli z zawodu nie jesteś mechanikiem nie wychwycisz. ok.gif

Napisano

> Jakiś dłuższy czas temu był podobny wątek i przeważała firma Honiton i Yato. Teraz widzę tendencja

> ulega zmianie...

miałem doczynienia z wieloma kompletami kluczy rożnych firmy i to nie były klucze z marketów ok.gif

to zalezy na jaki konkretny klucz trafisz np. nasadki Yato na pistolety pneumatyczne to niekiedy nawet jednej nakrętki nie wytrzymywała, a było tez i tak ze jedna nasadka koledzy cały tydzień kręcili skromny.gif

Napisano
  • Autor

> Czytam te wszytskie odpowiedzi i jak dla mnie,jeżeli nie naprawiasz kilku aut dziennie zestaw

> Proxxona np. taki jak tutaj jest jakościowo super i ma dożywotnią gwarancję,ale ma tylko

> 86cz.Nie ma np.długich nasadek zbyt wiele czy tez torxów.

Wygląda rzeczywiście solidnie.Trochę też kosztuje,ale coś za coś. Chyba zdecyduję się na kompromis i kupię Honitona. Cena umiarkowana, dużo elementów i dobre recenzje.

Napisano

> Ja używam Facom, ale z produkcji sprzed 20-30 lat, więc o dzisiejszej jakości się nie wypowiem.

współczesne też są równie dobre , i gwarancję dają , że hoho

Napisano

> współczesne też są równie dobre , i gwarancję dają , że hoho

no niestety nie masz racji skromny.gif

Napisano

> Tylko WURTH

No przestań. Lubisz przepłacać za markę ??

zlosnik2.gif

Napisano

> no niestety nie masz racji

a który element podważasz - jakość czy gwarancję hmm.gif

Napisano

> trwałość

facomy dają radę

kstools już gorzej

chociaż gwarancyjne wymiany załatwiają błyskawicznie obaj

Napisano

lopden/honiton używam już kilka lat i są nie do zdarcia ok.gif

Kilku znajomych kupiło sobie takie zestawy i są zadowoleni jak cholera ok.gif

Coś w ten deseń http://allegro.pl/klucze-nasadowe-94-czesci-honiton-czarny-profi-i1498364684.html#gallery

Nie warto ładować kasy w co innego jeżeli to tylko amatorskie, sporadyczne roboty. Do pełnej profeski jest facom z dożywotnią gwarancją, ale to już inna liga cenowa ok.gif

Napisano

> facomy dają radę

> kstools już gorzej

> chociaż gwarancyjne wymiany załatwiają błyskawicznie obaj

u nas się kluczy nie reklamowało zlosnik.gif a nawet w razie potrzeby chłopaki brali nowy klucz nie tani i go trochę tuningowali zlosnik.gif

Napisano

> u nas się kluczy nie reklamowało

a ja zawsze reklamuję - po co ma zalegać jakiś bubel skoro mam za to nówkę sztukę

Napisano

> a ja zawsze reklamuję - po co ma zalegać jakiś bubel skoro mam za to nówkę sztukę

u nas stwierdzono ze nie warto się szarpać o klucze ok.gif mechanikom kupowali kompletne skrzynki w których były klucze od chyba 6 płaskie, nasadki, gedory, grzechotki małe duze ..... a specjalistyczne klucze w szafkach specjalnych tam były dziwne wynalazki + duzy kaliber np. nasadka nr.54 jesli dobrze pamiętam zlosnik.gif

Napisano

> u nas stwierdzono ze nie warto się szarpać o klucze mechanikom kupowali kompletne skrzynki w

> których były klucze od chyba 6 płaskie, nasadki, gedory, grzechotki małe duze ..... a

> specjalistyczne klucze w szafkach specjalnych tam były dziwne wynalazki + duzy kaliber np.

> nasadka nr.54 jesli dobrze pamiętam

i potem miał niekompletną szafkę albo jakieś kombinacje z marketu cfaniaczek.gif

przecież jak masz kilka kompletów to można raz na miesiąc/tydzień kwartał zadzwonić do handlowca, żeby przyjechał po swoje buble i przywiózł nowe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.