Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy kupilbys auto po programie ?

Featured Replies

Napisano
Zalozmy, ze masz do wyboru 2 auta - identyczne, z tym, ze jedno jest po programie i ma wiecej mocy, drugie natomiast jest "swinska seria". Ktore wybierasz i dlaczego ?
Napisano

> Zalozmy, ze masz do wyboru 2 auta - identyczne, z tym, ze jedno jest po programie i ma wiecej mocy,

> drugie natomiast jest "swinska seria". Ktore wybierasz i dlaczego ?

jesli stan techniczny obu podobny, to zalezy gdzie program robiony, jesli u jakiegos profesjonalisty i nie jest bardzo wyzylowany, bralbym po programie ok.gif

Napisano

> Zalozmy, ze masz do wyboru 2 auta - identyczne, z tym, ze jedno jest po programie i ma wiecej mocy,

Zdecydowanie wolałbym ten seryjny. Po programie tylko wtedy, gdybym miał pewność, że zostało to zrobione profesjonalnie a głównym celem tej modyfikacji nie była mozliwość wycisnięcia z silnika ostatnich soków

Napisano

nie

podobnie jak z LPG

wole "sam zrobic" program i "sam zalozyc" LPG

dla mnie ani program ani LPG nie podnosza wartosci ata a wrecz ja obnizaja

Napisano

Dowiedzialbym sie gdzie był program robiony. Jak w dobrym miejscu to bym brał z programem. Znam ból sprzedaży po programie..nie dostaje się za to ani złotówki. Ja natomiast spotkalem sie z duzym entuzjazmem przy zakupie z tego powodu wiec chyba ok.

Pozdrawiam

Napisano

Jak program zrobiony profi i widac ze user dbał o auto to bym się zastanowił. Wszystko zależy od stanu auta i ceny ale nie byłoby dla mnie to problemem

Napisano

Jeżeli znałbym właściciela i samochód byłby w dobrym stanie to kupiłbym wersje po programie zlosnik.gif Pod warunkiem, że program nie nazywałby się "Stefan Batory" hehe.gif

W innym przypadku kupno serii i ewentualne zrobienie programu palacz.gif

Moim zdaniem od zaniedbanego auta gorsze jest tylko zaniedbane auto po chipie sick.gif

Napisano

ciężka sprawa icon_rolleyes.gif wszystkie moje auta były mniej lub bardziej dłubane, ale wiem co i jak było robione icon_rolleyes.gif

mając do wyboru auto od zupełnie obcej osoby z programem niewiadomego pochodzenia wybieram serię

mając do wyboru auto od zupełnie obcej osoby z programem potwierdzonego pochodzenia chyba też wybieram serię, chyba że po kierowniku widać że dba,

czasem zaraz po ruszeniu widać czy gość dba czy nie

mając do wyboru auto od znanej osoby, gdzie wiem że dba i wiem gdzie i jak był robiony program biorę auto z programem

Napisano

Ja kupiłem po programie już, ale to dlatego, że kupowałem od znajomego i wiedziałem, że wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Gdybym nie miał pewności i kupowałbym od człowieka, którego widzę pierwszy raz w życiu, to kupiłbym "świńską serię".

Napisano

Od obcego zawsze serie. Program to tak niewielki w sumie koszt, ze wolalbym zrobic sam u sprawdzonych ludzi.

Napisano

Zdecydowanie seria ok.gif

Po programie tylko mając pewność że zrobiony jest rzetelnie i z głową icon_rolleyes.gif

Napisano

Z doświadczenia to bez różnicy, jakieś 40% moich samochodów miało program, o czym się dowiedziałem już po zakupie hehe.gif

Napisano

zdecydowanie seria ok.gif

program oznacza brak mocy w serii (wiem duze uogolnienie) a co za tym idzie dosc mocna eksploatacja jeszcze serii

Napisano

Czyli musisz usunąć z opisu ogłoszenia. grinser006.gif

Przyszły właściciel się zdziwi, jakie "gifty" daje fabryka. hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Czyli musisz usunąć z opisu ogłoszenia.

> Przyszły właściciel się zdziwi, jakie "gifty" daje fabryka.

Done zlosnik.gif

Napisano

trzeba wziąć poprawkę, że seria wcale nie musi być serią... wzrost mocy o 20-35KM w seryjnym samochodzie może być "naturalnym" odstępstwem od normy (przykład - 1.9 Mjet (120KM) w Bravo potrafią mieć 120 - 140KM) - ciężko udowodnić, że ktoś robił program

z uwagi na powyższe wybieram program z papierem (o ile jest robiony u tunera z dobrą marką)

Napisano

Osoba, która kupiła moją Fabię była bardzo zadowolona, że jest zrobiony program, bo, cytuję, "juz nie będę musiała robić". zlosnik.gif

mar00ha

Napisano

Wszystko w zależności o jakim konkretnie aucie rozmawiamy. Jeśłi chodzi o auta niemieckie to brałbym po wirusie. Jesli o francuskie/włoskie/japońskie to serię. To że wirus pochodzi od renomowanego tunera nigdy nie gwarantuje że jest on zrobiony super extra. Wiem co mówię, rok czasu trwało dojście do tego co jest nie tak że auto mimo parametrów na papierze nie jedzie do końca tak jak powinno, mimo zapewnień tunera że wszystko jest miodzio.

Napisano

to czysty zysk i tak program jedzie hehehe po kupnie

Napisano

> ciężka sprawa wszystkie moje auta były mniej lub bardziej dłubane, ale wiem co i jak było robione

> mając do wyboru auto od zupełnie obcej osoby z programem niewiadomego pochodzenia wybieram serię

> mając do wyboru auto od zupełnie obcej osoby z programem potwierdzonego pochodzenia chyba też

> wybieram serię, chyba że po kierowniku widać że dba,

> czasem zaraz po ruszeniu widać czy gość dba czy nie

> mając do wyboru auto od znanej osoby, gdzie wiem że dba i wiem gdzie i jak był robiony program

> biorę auto z programem

+1

Napisano
  • Autor

> to takie polskie...

Oj. Oj.

Napisano

Po programie tylko od osoby którą bardzo dobrze znam.

W każdym innym przypadku tylko seria ok.gif

Napisano

jesli program dobrze zrobiony to czemu nie

Napisano

Jeżeli to z wirusem jest w dobrym stanie technicznym (ogólnym), nie ma śladów katowania, silnik jest OK - to biorę z wirusem (najprawdopodobniej nawet ostatnio wziąłem - akurat całkiem nieświadomie - no chyba, że koreańskie koniki i niutki są mocniejsze, niż pochodzące z innych krajów wink.gif )...

Napisano

> ciężka sprawa wszystkie moje auta były mniej lub bardziej dłubane, ale wiem co i jak było robione

> mając do wyboru auto od zupełnie obcej osoby z programem niewiadomego pochodzenia wybieram serię

> mając do wyboru auto od zupełnie obcej osoby z programem potwierdzonego pochodzenia chyba też

> wybieram serię, chyba że po kierowniku widać że dba,

> czasem zaraz po ruszeniu widać czy gość dba czy nie

> mając do wyboru auto od znanej osoby, gdzie wiem że dba i wiem gdzie i jak był robiony program

> biorę auto z programem

Zdecydowanie popieram smile.gif

Napisano

Zakładając, że są w takim samym stanie technicznym - brałbym chipowanego.

Napisano

Poprzednie auto Audi sprzedawałem z informacją, że był robiony program.

Nie był to jakiś problem bo pierwszy oglądający kupił.

Tyle, że robiłem wirusa w bardzo dobrej i polecanej firmie. Kupujący dostał również wykresy z hamowni i rachunek za usługę.

Ja bym na twoim miejscu nie ukrywał tego faktu, bo może to być atut.

Napisano

Ja kupilem serię->

- od obcej osoby serie

- od znajomego lub auto dobrze znane w klubie-> wolę po dobrze zrobionym programie

Napisano

Samochód używany to samochód używany - co się z nim działo to tylko jego właściciel wie i ma to do siebie, że czarnymi wieściami się po prostu nie podzieli.

ZATEM - jeżeli samochód był dłubany, to przecież nie po to, żeby 40 kmph jeździć nim po bułki - pambuk jeden wie, co się z tym sprzętem działo, JAK było to robione (w odróżnieniu od Miśka_WAW nawet jak mam papier, że Masters go robił, to nie znaczy, że wcześniej nie zdjął z niego cudownego pudełka z mocą p.t. "cip-rezystor +100 KM mocy").

Reasumując - dłubane auto to mógłbym kupić, gdybym "temi ręcemi" sam go dłubał i znał z absolutnie najdrobniejszymi detalami jego historię.

Czyli - od najbliższej rodziny lub samego siebie :-)

W każdym innym wypadku - wolałbym auto nie robione i samemu robić po swojemu. W pełnej świadomości faktu, że będzie to droższe rozwiązanie - cóż, za pewność się płaci...

Napisano
  • Autor

> jeszcze przebieg skrec...

Done. hehe.gif

uwazaj bo Ci zylka peknie albo naped na jedno kolo przestanie dzialac hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> Done.

> uwazaj bo Ci zylka peknie albo naped na jedno kolo przestanie dzialac

tak jest polaczku... sick.gif

Napisano

> nie

> podobnie jak z LPG

> wole "sam zrobic" program i "sam zalozyc" LPG

> dla mnie ani program ani LPG nie podnosza wartosci ata a wrecz ja obnizaja

ok.gif

Nie kupiłbym auta ani na lpg, ani z dłubanym silnikiem - nawet jeśli to tylko program. ok.gif

Napisano

nawet ostatnio wziąłem - akurat całkiem

> nieświadomie - no chyba, że koreańskie koniki i niutki są mocniejsze, niż pochodzące z innych

> krajów )...

Jeżeli to jest diesel o pojemności 1991ccm VM motori to całkiem prawdopodobne, że masz serię. Ja w moim laczku na hamowni zamiast standardowych 121KM mam 132KM i zamiast 280 Nm mam 315Nm. Mam samochód od nowości i na pewno nie wirusowany.

Napisano
  • Autor

> tak jest polaczku...

Masz jakis hiper kompleks narodowosci ? hehe.gif

Napisano

w życiu, chyba że od dobrego znajomego...

chętniej kupiłbym za to auto po tuningu stricte mechanicznym zlosnik.gif

Napisano

Dowiedziałbym się gdzie robione, pojechał lub co najmniej zadzwonił tam, spytał może pamiętają, potem na hamownię , ogólny stan bym sprawdził i jak byłoby ok, to bym wziął czipowanego.

Napisano

Ja kupiłem po programie z 115-20 ps na 150 . Zrobiłem 50 tyś i poszedł dalej też do osoby która była poinformowana o zmianie ok.gif

Napisano

> Dowiedziałbym się gdzie robione, pojechał lub co najmniej zadzwonił tam, spytał może pamiętają (...)

Wątpię, żeby pamiętali auto sprzed roku a nawet 3 miesięcy. icon_rolleyes.gif Chyba, że byłoby robione w jakiejś dziupli gdzie chipują jedno auto na tydzień albo byłby to jakiś charakterystyczny model cfaniaczek.gif

Napisano

Ja bym nie kupił. Znajomy który jest na AK kupił od innego z AK samochód z chipem, program jednej z najlepszych firm warszawskich itp. Ale w sumie sporo problemów, szybko po zakupie wywaliła się turbina, ecu łapie cały czas błędy, wywala tryb serwisowy itp. Imho lepiej zrobić samemu zlosnik.gifok.gif I nie piszę że to jest wina poprzedniego właściciela bo wierzę że nie miał tych problemów ale jednak chip odcisnął swoje piętno na tym samochodzie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.