Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

no i są zdjęcia nowej BMW 1

Featured Replies

Napisano

nowa bmw serii 1. Jakoś nie za bardzo mi się podoba icon_eek.gif:

285063634-bmwprzod.jpg

285063634-ty%B3bmw.jpg

tu reszta zdjęć: za onet

Czy tylko mi się ten tył (światła) z VW Polo kojarzy hmm.gif

Napisano

> nowa bmw serii 1. Jakoś nie za bardzo mi się podoba :

moim zdaniem jest duzo fajniejsza od poprzedniej, ktora byla wrecz brzydka i nieforemna... generalnie wszystkie BMW idą w lepszym kierunku...

Napisano
  • Autor

> moim zdaniem jest duzo fajniejsza od poprzedniej, ktora byla wrecz brzydka i nieforemna...

> generalnie wszystkie BMW idą w lepszym kierunku...

zgadza się, pierwsza też mi się nie podobała. Przód miała, jakby się wbiła w ścianę, ale ta zaś ma według mnie nieproporcjonalne światła. Może w rzeczywistości będzie lepiej hmm.gif

Napisano

> zgadza się, pierwsza też mi się nie podobała. Przód miała, jakby się wbiła w ścianę, ale ta zaś ma

> według mnie nieproporcjonalne światła. Może w rzeczywistości będzie lepiej

te swiatla sa faktycznie "kontrowersyjne"... ale to chyba efekt taki poprostu na zdjeciach... tył jest swietny za to:)

Napisano

Z przodu ujdzie (chociaż nie lubię reflektorów naciągniętych na błotniki), ale tył śmierdzi Koreą sick.gif

Ale i tak jest lepsze od poprzedniej, która wygląda jak Hyundai i30 wink.gif

Napisano

> tu reszta zdjęć: za onet

> Czy tylko mi się ten tył (światła) z VW Polo kojarzy

I z Astrą i Ibizą...

Ogólnie, chyba nic nowego z zewnątrz frown.gif

Napisano
  • Autor

> I z Astrą i Ibizą...

> Ogólnie, chyba nic nowego z zewnątrz

środek też nic szczególnego, raczej taki standard BMW:

285063781-%B6rodekbmw.jpg

Napisano

Brzydak, jednak BMW serii 3 nadal jest najładniejsze i to nie te najnowsze,

a te starsze. Reszta - brzydaki. Noo, jeszcze X3 jest ładna.

Napisano

Nie brzydka ale jak dla mnie BMW to zdecydowanie sedan ok.gif

Napisano

> środek też nic szczególnego, raczej taki standard BMW:

Z tego co widzę to jednak deska ciut inna.

Kółko takie samo 270751858-jezyk.gif

Napisano

sick.gifsick.gifsick.gifsick.gifsick.giffacepalm%5B1%5D.gif

Kiedyś robili ładne auta.... teraz robią

Będzie szybko Lift bo sie nie będzie sprzedawać...

Napisano

> Kiedyś robili ładne auta.... teraz robią

nie jest zle... IMHO jest coraz lepiej... poprzedni lifting duzo pomogl wszystkim modelom

> Będzie szybko Lift bo sie nie będzie sprzedawać...

jakby tak bylo to X6 juz by wycofali z produkcji, bo to najwieksza kupa w historii motoryzacji zaraz po multiplii (jesli chodzi o design)...

ludzie kupia:

bo nowe

bo niemieckie

bo w dieslu

Napisano

> jakby tak bylo to X6 juz by wycofali z produkcji, bo to najwieksza kupa w historii motoryzacji

X6?? Baaardzo ladny samochod.

Napisano
  • Autor

> X6?? Baaardzo ladny samochod.

tak, wygląda jak t-rex który przykucnął, żeby zrobić kupe facepalm%5B1%5D.gif

Napisano
  • Autor

> Nie brzydka ale jak dla mnie BMW to zdecydowanie sedan

bmw 1 coupe mi się jako jedyna wersja jeszcze jakoś podoba ok.gif

Napisano

poprzednia jest wiele razy ładniejsza, ta to jakaś pokraka, czekam na zdjęcia w czarnym kolorze 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ludzie kupia:

> bo nowe

> bo niemieckie

> bo w dieslu

obawiam sie że żadne z powyższych nie jest najwazniejsze... ludzie kupią bo drogie i wszyscy o tym wiedzą biglaugh.gif

Napisano

> środek też nic szczególnego, raczej taki standard BMW:

w BMW jest tylko jeden słuszny środek, niestety już dawno nie produkowany:

4767373145_ccbba36bc5.jpg

cool.gif

Napisano
  • Autor

> poprzednia jest wiele razy ładniejsza, ta to jakaś pokraka, czekam na zdjęcia w czarnym kolorze

mówisz i masz grinser006.gif:

285063943-czarnabmw.jpg

post-114523-14352513099409_thumb.jpg

Napisano

> tak, wygląda jak t-rex który przykucnął, żeby zrobić kupe

Zapomniales dodac "dla mnie" nono.gif

Wszystko kwestia przyzwyczajenia sie do auta - jak jest mozliwosc, znaczy sie czesto sie widuje, to szybko zaczyna sie podobac, bo ma charakter.

A jak to jest jak w PL bialy kruk to dupa zbita, trzeba sie posilkowac t-rexem clown.gif

Napisano

> Zapomniales dodac "dla mnie"

> Wszystko kwestia przyzwyczajenia sie do auta - jak jest mozliwosc, znaczy sie czesto sie widuje, to

> szybko zaczyna sie podobac, bo ma charakter.

> A jak to jest jak w PL bialy kruk to dupa zbita, trzeba sie posilkowac t-rexem

myślę że stosunkowo dużo tego jeździ w PL...

tak czy siak, to auto jest bez sensu, ani to terenówka, ani wyścigówka (lepsza seria 5), ani pojemne (lepsze X5/seria 5), ani wygodne (lepsza seria 5/7), ani ładne (T-rex i kupa biglaugh.gif), ani praktyczne.... dla mnie to auto służy do pokazania że ma sie już tak dużo $ że można nimi palić w piecu albo kupowac takie głupie auta biglaugh.gifzlosnik.gifgrinser006.gif

Napisano

icon_eek.gif

jego brzydota to kwestia gustu... w polsce się bardzo przyjął (niestety)... ale w normalnych krajach nadal X5 się lepiej sprzedaje... pewnie dlatego ze tam przede wszystkim ludzie wybierają auta ktore maja sens i zastosowanie, a nie wg kryterium "takie ktore sąsiad obslini" smile.gif a to ze ten "SUV coupe", ani nie jezdzi jak coupe, ani nie jest SUV... coz... geniusz marketingu...

Napisano
  • Autor

> A jak to jest jak w PL bialy kruk to dupa zbita, trzeba sie posilkowac t-rexem

sporo tego w Polsce jeździ i sporo tego widzę. Tragedia jest jeszcze większa, jak stoi na jakiś małych felgach facepalm%5B1%5D.gif, no ale gust jest jak d... grinser006.gif "dla mnie" wygląda tak jak napisałem hehe.gif

Napisano

Ale brzydactwo sick.gif Stara dużo lepsza IMO

Napisano

> Z przodu ujdzie (chociaż nie lubię reflektorów naciągniętych na błotniki), ale tył śmierdzi Koreą

> Ale i tak jest lepsze od poprzedniej, która wygląda jak Hyundai i30

Tylko zwróć uwagę na następstwo czasów. To hiundai wyglądał jak jedynka, a nie odwrotnie, bo to jedynka była przed hyundaiem... A tak w ogóle, to jak dla mnie wygląd się zmienił chyba tylko z przodu. Mi się nie podoba, ale technicznie to chyba sporo lepsze auto od poprzednika.

Potencjalnie fajne silniki 1,6T. ośmibiegowe automaty, nieco powiększony rozstaw kół i osi. Mam nadzieję, że to się przełożyło na miejsce w środku, bo to był najsłabszy punkt starej jedynki.

Jest też sporo fajnych gadżetów wcześniej dostepnych tylko w droższych autach lub takich które są nowością.

Mi się podoba HUD, NightVision i aktywny tempomat z funkcją automatycznego hamowania. Zdaje się, że jest też w standardzie aktywny układ kierowniczy.

totalnym gadżetem jest sterowanie pewnymi paramtrami auta z telefonu. Nagrzewanie/klimatyzacja zdalnie to są rzeczy które dotąd oferowano w niewielu autach. Otwieranie zdalne drzwi, czy włączanie świateł to już chyba przerost formy nad treścią.

Napisano

> jego brzydota to kwestia gustu... w polsce się bardzo przyjął (niestety)... ale w normalnych

> krajach nadal X5 się lepiej sprzedaje... pewnie dlatego ze tam przede wszystkim ludzie

> wybierają auta ktore maja sens i zastosowanie, a nie wg kryterium "takie ktore sąsiad obslini"

> a to ze ten "SUV coupe", ani nie jezdzi jak coupe, ani nie jest SUV... coz... geniusz

> marketingu...

To sklasyfikujcie to!

img_0169-0538ce6cf35b9263070af3b7f1cef3ba.jpg

img_0086-5c7a974b12daf040d072bb7e21c2570d.jpg

To jest dopiero brzydkie i nie proporcjonalne!

Powiedzcie kto kupuje takie GT? Bo też kilka na ulicach widziałem.

I opis na Wiki. Taki zlepek wszystkiego.

Napisano

> To sklasyfikujcie to!

kupa pokroju X6 smile.gif

> To jest dopiero brzydkie i nie proporcjonalne!

> Powiedzcie kto kupuje takie GT? Bo też kilka na ulicach widziałem.

> I opis na Wiki. Taki zlepek wszystkiego.

dokladnie... sztuczne tworzenie dziwnych segmentów... no ale ok... wazne ze nie likwidują tych klasycznych smile.gif

Napisano

> Tylko zwróć uwagę na następstwo czasów. To hiundai wyglądał jak jedynka, a nie odwrotnie, bo to

> jedynka była przed hyundaiem... A tak w ogóle, to jak dla mnie wygląd się zmienił chyba tylko

> z przodu. Mi się nie podoba, ale technicznie to chyba sporo lepsze auto od poprzednika.

Tak, wiem, że jedynka była wcześniej, ale Hyundajów jest więcej i jak jedzie przede mną takie coś, to najpierw myślę "o, i30", a potem "eee, chyba BMW" wink.gif Jakoś tak jest, że 1 kojarzy się z i30 a nie odwrotnie, oczywiście to subiektywna rzecz, ale to mnie w 1 zniesmacza. Technicznie na pewno jest ok.gif, BMW nadal pozostaje BMW.

> Potencjalnie fajne silniki 1,6T. ośmibiegowe automaty, nieco powiększony rozstaw kół i osi. Mam

> nadzieję, że to się przełożyło na miejsce w środku, bo to był najsłabszy punkt starej jedynki.

Wiesz co myślę o silnikach T grinser006.gif, ale w przypadku takiego maleństwa to ma sens. Jak dla mnie w ogóle BMW 1 jakoś nie leży w mojej prywatnej koncepcji BMW, które kojarzy się z masywnymi, dużymi limuzynami. 1 jest wielkości Golfa (może nawet trochę mniejsza), czyli jeżeli chodzi o wymiary, to dolna półka klasy C, w środku z tyłu JEST ciasno. OK - co kto lubi, ale jakoś mi nie pasuje BMW i ciasnota na tylnej kanapie spineyes.gif

> Jest też sporo fajnych gadżetów wcześniej dostepnych tylko w droższych autach lub takich które są

> nowością.

> Mi się podoba HUD, NightVision i aktywny tempomat z funkcją automatycznego hamowania. Zdaje się, że

> jest też w standardzie aktywny układ kierowniczy.

> totalnym gadżetem jest sterowanie pewnymi paramtrami auta z telefonu. Nagrzewanie/klimatyzacja

> zdalnie to są rzeczy które dotąd oferowano w niewielu autach. Otwieranie zdalne drzwi, czy

> włączanie świateł to już chyba przerost formy nad treścią.

I to właśnie jest klasa premium, nawet w segmencie C mają kupę fajnych bajerów, to mi się podoba ok.gif

Napisano

ale pasztet sick.gif tył starej mi się bardziej podobał przód w jednej i drugie skopany no.gif

tak samo jak to GT które ktoś wkleił masakra facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> To sklasyfikujcie to!

To jest motoryzacyjny kundel, pszepana grinser006.gif

Napisano

> To sklasyfikujcie to!

> To jest dopiero brzydkie i nie proporcjonalne!

> Powiedzcie kto kupuje takie GT? Bo też kilka na ulicach widziałem.

> I opis na Wiki. Taki zlepek wszystkiego.

Miałem pisać o tym tworze - bo zaparkował pod blokiem niedawno - ale jak kiedyś zwróciłem uwagę na bezsens X6 w wersji M, to zostałem "zazdrosnym sąsiadem"... rotfl.gif

Napisano

> BMW 1 jakoś nie leży w mojej prywatnej koncepcji BMW, które kojarzy się z masywnymi, dużymi

> limuzynami. 1 jest wielkości Golfa (może nawet trochę mniejsza), czyli jeżeli chodzi o

> wymiary, to dolna półka klasy C, w środku z tyłu JEST ciasno. OK - co kto lubi, ale jakoś mi

> nie pasuje BMW i ciasnota na tylnej kanapie

Ale ciasno jest też i w serii 3. Dopiero seria 5 to jakieś minimum komfortu pod tym względem.

To co piszesz, to jednak jakieś tam Twoje zapatrywanie na markę. Ja się cieszę, że jest choć jedna marka, która robi technicznie poprawne auta w tym segmencie. Bardzo się cieszę, że jest to hatchback. Do starej jedynki pakuję rower do środka bez zdejmowania nawet kół i mogę gnać niemiecką autostradą 240 km/h. Do większego auta tak się nie da bo to sedany (poza 5GT).

Dostajemy więc auto nie tylko technicznie na dobrym poziomie, ale też praktyczne. Z jednej strony rewelacyjnie trzymające się drogi, a z drugiej rewelacyjnie jak na takie parametry jezdne komfortowe (po wymianie opon na zwykłe). Takie łącznie ognia z wodą. Coś unikalnego i wyjątkowego. Wobec powyższego równie dobrze może wyglądać jak kupa, choć jak by było ładniejsze to też by nie zaszkodziło.

Napisano

tył: ładny

bok: nie jest źle

przód: ooniee.gif Kobitka z przydużym nosem i z ustami po botoxie w okularach Ray Ban. tak mi się kojarzy.

Napisano

Zmiany w wyglądzie sa w sumie mało znaczące, wygląda to tak jak by coś zmienili po to by tylko coś zmienić. Z oceną czy te zmiany te są na plus czy minus trzeba się wstrzymać do czasu jak samochody zaczną pojawiać się na ulicach.

Z technicznego punktu widzenia z pewnością będzie to lepsze auto, miejmy nadzieje ze nie przesadza z cenami oraz wzbogacą seryjne wyposażenie / wykończenie wersji podstawowych.

Napisano

> w BMW jest tylko jeden słuszny środek, niestety już dawno nie produkowany:

ok.giffood.giffood.gif

Napisano

> jego brzydota to kwestia gustu... w polsce się bardzo przyjął (niestety)... ale w normalnych

> krajach nadal X5 się lepiej sprzedaje... pewnie dlatego ze tam przede wszystkim ludzie

> wybierają auta ktore maja sens i zastosowanie, a nie wg kryterium "takie ktore sąsiad obslini"

Coz - w NL ludzie na pokaz dla sasiada aut nie kupuja - a X6 jezdzi cale mnostwo

Napisano

Podobno amerykanie sa odmiennego zdania i coraz mniej kupują X6-tek..... ja to sie boję tego auta.... zlosnik.gif nawet jak stoje dwa pasy dalej .... strasznie "muskularne" panic.gif

Napisano

> Zmiany w wyglądzie sa w sumie mało znaczące, wygląda to tak jak by coś zmienili po to by tylko coś

> zmienić. Z oceną czy te zmiany te są na plus czy minus trzeba się wstrzymać do czasu jak

> samochody zaczną pojawiać się na ulicach.

> Z technicznego punktu widzenia z pewnością będzie to lepsze auto, miejmy nadzieje ze nie przesadza

> z cenami oraz wzbogacą seryjne wyposażenie / wykończenie wersji podstawowych.

Ceny się zaczynają mniej więcej na poziomie tego co stara. Z tym, że jak dla mnie o wiele sensowniejsze silniki benzynowe są w standardzie. Do tego z tego co zauważyłem elektroniczna szpera i chyba aktywny układ kierowniczy. Szczególnie to drugie to imho super sprawa - wcześniej było dostępne jako opcja tylko do wersji z silnikami 6 cylindrowymi.

Napisano

> ani to terenówka

Nikt terenowki nie potrzebuje.

> ani wyścigówka (lepsza seria 5)

Lepsza seria 5...tak samo jak lepsze A4 z DTM od Italii.

> ani

> pojemne (lepsze X5/seria 5)

Doblo bez sensu bo Ducato lepsze?

> ani

> praktyczne....

Jak wyglada praktycznosc serii 5 czy 7 gdy np. trzeba zrobic inspekcje zwalki na poligonie w Modlniczce i dojechac po deszczu droga, po ktorej jazdza tylko wywrotki i koleiny sa na wymiar Tatry? To przyklad z zycia.

Duze kola, wiekszy przeswit i siedzenie wyzej - nie mowiac o napedzie X - to wystarczajace powody, dla ktorych takie auto sprawdzi sie w praktyce lepiej.

> dla mnie to auto służy do pokazania że ma sie już tak dużo $ że można nimi

> palić w piecu albo kupowac takie głupie auta

Patrzac przez pryzmat parkingu pod blokiem i wykostkowanego placu pod biurem dwie przecznice dalej to kazde auto jest glupie i bez sensu. Z taka logika mozna powiedziec, ze bez sensu sa rowniez komputery osobiste, prezerwatywy, buty sportowe i papier sniadaniowy.

A jesli ktos zapyta po co X6 jak jest X5 to odpowiadam: Ma lepszy Cx. 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Bardzo się cieszę, że jest to

> hatchback. Do starej jedynki pakuję rower do środka bez zdejmowania nawet kół i mogę gnać

> niemiecką autostradą 240 km/h.

Chyba po złożenu tylnej kanapy. grinser006.gif

> Do większego auta tak się nie da bo to sedany (poza 5GT).

O kombi zapomniałeś. palacz.gif

Napisano

> Chyba po złożenu tylnej kanapy.

No chyba to oczywiste.

> O kombi zapomniałeś.

owszem, ale to już się robi duże auto.

Napisano

> Nikt terenowki nie potrzebuje.

ja myślę że kupujący BMW X6 nie zadał sobie jednego, bardzo waznego pytania: "po co mi samochód???"

albo zadał i odpowiedział "dla szpanu i podkreślenia pozycji finansowej przy negocjacjach biznesowych + gratis w postaci wyrywania lasek na duże chromowane, murzyńskie felgi" zlosnik.gif

A wysokość tego auta to wada przy szybszym pokonywaniu zakrętów (tych na których 5 i 7 poradzą sobie dużo lepiej - przykład z życia częstszy niż inspekcja poligonu) a nie zaleta. Łada Samara jest dzielniejsza w terenie bez napędu X. hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

Moje pytanie brzmi: Jak chcecie, zeby wygladal kompaktowy hatchback, w ktorym mialo sie zmiescic pod maska 6 w rzedzie? W nowej 4, ale wzdluznie! Jak ma wygladac? Jak Venga?

Mowienie o proporcjach itp. to jak powiedziec, ze projektant spieprzyl hangar na samolot...bo drzwi sie za szeroko otwieraja i jest przeciag. screwy.gif

Napisano

Bardzo ładne auto. Teraz trzeba czekać na loteria Orange i kupic za przyzwoite pieniądze.

Napisano

> Moje pytanie brzmi: Jak chcecie, zeby wygladal kompaktowy hatchback, w ktorym mialo sie zmiescic

> pod maska 6 w rzedzie? W nowej 4, ale wzdluznie! Jak ma wygladac? Jak Venga?

> Mowienie o proporcjach itp. to jak powiedziec, ze projektant spieprzyl hangar na samolot...bo drzwi

> sie za szeroko otwieraja i jest przeciag.

technologia ma się dostosować do designu, a nie odwrotnie... silnik mozna ustawic inaczej, albo zamienic na v6.

Napisano

O ile obecne 1 w wersji M jakoś bym moze jeszcze kupił, bo osiagi i radość z jazdy są w stanie zakryc jego brzydote, o tyle ten nowy model jest tak brzydki ze nawet jakby V8 włożyli to go nie kupię.

Napisano

> ej, albo

> zamienic na v6.

już nie przesadzaj biglaugh.gif

Napisano

> już nie przesadzaj

jakbym mial wybor - wydluzac maske coby mi sie silnik zmiescil, przez co auto robi sie nieproporcjonalne i brzydkie... to ja wybieram zmiane koncepcji silnika smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.