Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

no i są zdjęcia nowej BMW 1

Featured Replies

Napisano

> nowa bmw serii 1. Jakoś nie za bardzo mi się podoba :

> tu reszta zdjęć: za onet

> Czy tylko mi się ten tył (światła) z VW Polo kojarzy

Z przodu przypomina ta swinie z Angry Birds zlosnik.gif

25123620388689965471510.jpg

Napisano

> jakbym mial wybor - wydluzac maske coby mi sie silnik zmiescil, przez co auto robi sie

> nieproporcjonalne i brzydkie... to ja wybieram zmiane koncepcji silnika

mercedes zmienił R6 na V6 jakies 10 lat temu i mu się jakość skończyła, wiec może niech BMW tak nie kombinuje hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> ja myślę że kupujący BMW X6 nie zadał sobie jednego, bardzo waznego pytania: "po co mi samochód???"

X6 sluzy do jazdy...bez emocji, bez klapek na oczach, ze bede jezdzil z Matecznego na Bonarke przez obwodnice. Szybki, wypasiony i w leasingu.

> albo zadał i odpowiedział "dla szpanu

Szpanowac autem, ktore sie malo komu podoba? Nie wiem. Szpanowanie to bardzo zlozony proces...bo zalezy przed kim sie chce szpanowac.

> i podkreślenia pozycji finansowej przy negocjacjach

> biznesowych

Podkreslic swoja pozycje mozna wypowiadajac kilka slow i zadne auto (szczegolnie masowe) jej nie podkresli...a co najwyzej polechta. wink.gif

> gratis w postaci wyrywania lasek na duże chromowane, murzyńskie felgi"

Murzynskie felgi - murzynski...drazek hehe.gif

> A wysokość tego auta to wada przy szybszym pokonywaniu zakrętów

1. Zwolnij.

2. Jak na swoja wysokosc X6 jezdzi genialnie.

3. Argument teoretyczny.

> (tych na których 5 i 7 poradzą

> sobie dużo lepiej - przykład z życia częstszy niż inspekcja poligonu)

Nie wiem jak Ty, ale ja na pewno czesciej jezdze przez pole, budowe, las itp. niz jade po zakrecie na granicy przyczepnosci. niewiem.gif

> a nie zaleta. Łada

> Samara jest dzielniejsza w terenie bez napędu X.

Zakladasz, ze Lada Samara jest niby gorsza czy bez sensu. Zaden samochod, ktory w jakiejs konkurencji bedzie lepszy od X6 nie spowoduje, ze to auto straci sens istnienia. Twoje argumenty skierowalbym na 5-er GT, ktore TYLKO inaczej wyglada. X6 obroni sie nawet gdy jedyną rzeczą bedzie to, ze mozna obserwowac ruch nad dachem poprzedzajacego nas Daewoo Tico.

A wiesz w czym tkwi problem? Tylko w cenie X6. Bo to dziwne BMW jest trylion razy praktyczniejsze od hitu w postaci Octavii. Tylko Skoda jest tania, a X6 bardzo drogie. Jednak emocje, ktore pchaja do kupna tych modeli sa bardzo zbiezne. I bliskie zeru. zlosnik.gif

Pzdr

Napisano
  • Autor

> Z przodu przypomina ta swinie z Angry Birds

a więc jest na topie czyt trendy, eee, jazzy? hmm.gifrotfl.gif

Napisano

> jakbym mial wybor - wydluzac maske coby mi sie silnik zmiescil, przez co auto robi sie

> nieproporcjonalne i brzydkie...

Ale 1-er to jest obciecie tylu, a nie wydluzanie przodu. Ale coz, sam takim jezdze. Dluga maska, mala kabina, mikro kombi. blush.gif

> to ja wybieram zmiane koncepcji silnika

Tez jestem za samolotami bez skrzydel. grinser006.gif

Wiesz co jest piekne w brzydkich samochodach? To samo co w benzynie. Smak sick.gif zapach sick.gif a efekt drive.gif

Napisano

> A jesli ktos zapyta po co X6 jak jest X5 to odpowiadam: Ma lepszy Cx.

i naped, z tylu aktywny dyfer ok.gif

pozdr.

Napisano

> A wysokość tego auta to wada przy szybszym pokonywaniu zakrętów (tych na których 5 i 7 poradzą

> sobie dużo lepiej - przykład z życia częstszy niż inspekcja poligonu) a nie zaleta.

owszem, gdyby byl nizszy to na pewno prowadzilby sie jeszcze lepiej, ale i tak odczucie jest takie, jakby X6 lamalo sie w zkrecie icon_eek.gif to robi niesamowite wrazenie, jakby lamalo prawa fizyki, a poduszki chroniace kolana zamontowane na tunelu srodkowym, nie sa tam umieszczone dla wygladu zlosnik.gif

pozdr.

Napisano

Podobała mi się pierwsza "jedynka".

I ta również mi się podoba.

Jakby mnie było stać, z pewnością bym się zastanowił czy nie kupić (z tym że dla mnie deko za małe, więc pewnie wybrałbym "trójkę")

Napisano

> Coz - w NL ludzie na pokaz dla sasiada aut nie kupuja - a X6 jezdzi cale mnostwo

to sie wyklucza... skoro jezdzi mnostwo - kupuja na pokaz smile.gif

Napisano

> to sie wyklucza... skoro jezdzi mnostwo - kupuja na pokaz

A co to za dziwna logika??

Ludzie kupuja duzo danego samochodu z roznych powodow, nie tylko dlatego, ze mozna sie pokazac hehe.gif

Auto moze byc po prostu dobre.

Napisano

> Auto moze byc po prostu dobre.

Zwłaszcza na holenderskich bezdrożach, na tamtejszych ostrych górkach i serpentynach grinser006.gif

Napisano

> A co to za dziwna logika??

> Ludzie kupuja duzo danego samochodu z roznych powodow, nie tylko dlatego, ze mozna sie pokazac

ok, ale dotyczy to normalnych samochodow... ja rozumiem milosnika jazdy "sportowej" ktory kupuje niepraktyczne i drogie porsche. kogos kto kupuje wranglera, pomimo ze to niepraktyczne i powolne... ale x6?

> Auto moze byc po prostu dobre.

dobre w czym? pojemne - duzo mniej niz X5. coupe? nie - dzieki przeswitowi jezdzi gorzej niz zwykle sedany. SUV? nie, bo sciety z tylu = niepraktyczny. a naped 4x4 jest do d...

czyli jest SUV coupe, ktory udaje oba, a nie ma generalnie zadnej zalety z tych segmentow... ba... wręcz wyklucza ich cechy.

jedyne kryterium to wyglad - no ale tutaj nie ma dyskusji, bo to kwestia gustu. mi sie nie podoba.

Napisano

> jedyne kryterium to wyglad - no ale tutaj nie ma dyskusji, bo to kwestia gustu. mi sie nie podoba.

dokładnie, gdyby to chociaz było ładne... imo jest wulgarne i pretensjonalne, i ma łocy jak śnięta ryba... IMO auto to uosabia wszystkie najgorsze cechy przypisywane BMW zlosnik.gif

byc może dlatego tak się podoba w "pewnych kręgach" zlosnik.gif

Napisano

Pierwsze wrażenie to przód ukradli z nowej BMW 5, a światła z tyłu z VW Polo.

Napisano

> owszem, gdyby byl nizszy to na pewno prowadzilby sie jeszcze lepiej, ale i tak odczucie jest takie,

> jakby X6 lamalo sie w zkrecie to robi niesamowite wrazenie, jakby lamalo prawa fizyki, a

> poduszki chroniace kolana zamontowane na tunelu srodkowym, nie sa tam umieszczone dla wygladu

> pozdr.

nie neguję tego, ale IMO to troche bez sensu budowac wysokie auto tylko po to żeby pokazac że da się je zmusić do wklejania sie w zakręty hehe.gifgrinser006.gif

generalnie dyskusja jest troche jałowa, jak sie komuś podoba i go stać to sobie kupi... ja bym brał 5 lub 7 a jak bym musiał mieć wysoko ze względu na ciągniętą przyczepę z koniem hehe.gifgrinser006.gif to ewentualnie X5 choć raczej LC albo Patrol by pewnie wtedy wygrał ;-) Przynajmniej niczego by nie udawał ;-)

Napisano

> X6 sluzy do jazdy...bez emocji, bez klapek na oczach, ze bede jezdzil z Matecznego na Bonarke przez

> obwodnice. Szybki, wypasiony i w leasingu.

kurde ja to jakoś inaczej widzę na ulicach wśród tych użytkowników X6 zlosnik.gif

> Szpanowac autem, ktore sie malo komu podoba? Nie wiem. Szpanowanie to bardzo zlozony proces...bo

> zalezy przed kim sie chce szpanowac.

Szpanowac pieniądzem, nie autem zlosnik.gif

Szpanować nowym BMW to można było E12 w '75 w PL (dlatego że wśród warszaw, 125p, syren, ład było to auto jak z kosmosu), ale te czasy już minęły, tylko niektórzy maja problem z zauważeniem zlosnik.gif

Dla mnie znacznie wiekszym szpanem od X6 jest dobrze utrzymany Citroen DS, i myślę że to jest prawidłowe podejście zlosnik.gif

> Podkreslic swoja pozycje mozna wypowiadajac kilka slow i zadne auto (szczegolnie masowe) jej nie

> podkresli...a co najwyzej polechta.

w idealnym świecie tak by właśnie było zlosnik.gif

> Murzynskie felgi - murzynski...drazek

tutaj już się nie wypowiadam hehe.gifgrinser006.gif

> 1. Zwolnij.

> 2. Jak na swoja wysokosc X6 jezdzi genialnie.

a jak na swoje przeznaczenie? Ups... tylko jakie jest tego auta przeznaczenie? Co stwórca miał na myśli? hehe.gifzlosnik.gif

> 3. Argument teoretyczny.

> Nie wiem jak Ty, ale ja na pewno czesciej jezdze przez pole, budowe, las itp. niz jade po zakrecie

> na granicy przyczepnosci.

a ja na odwrót, bardzo często lubię sobie ostro wejść w zakręt, bardzo to lubię smile.gif Min dlatego w ładzie 2103 mam praktycznie torowy, wyczynowy zawias.

> Zakladasz, ze Lada Samara jest niby gorsza czy bez sensu. Zaden samochod, ktory w jakiejs

> konkurencji bedzie lepszy od X6 nie spowoduje, ze to auto straci sens istnienia.

odpowiadam na Twój dziwny przykład z poligonem. na poligonie Łada Samara pod kazdym względem jest lepsza niż X6... no może piechota łatwiej pomyli X6 z czołgiem i ucieknie biglaugh.gif

> Twoje

> argumenty skierowalbym na 5-er GT, ktore TYLKO inaczej wyglada.

a to to już w ogóle masakra...

> X6 obroni sie nawet gdy jedyną

> rzeczą bedzie to, ze mozna obserwowac ruch nad dachem poprzedzajacego nas Daewoo Tico.

co kto lubi, ja nie lubię sie czuć jak kierowca TIRa zlosnik.gif

> A wiesz w czym tkwi problem? Tylko w cenie X6. Bo to dziwne BMW jest trylion razy praktyczniejsze

> od hitu w postaci Octavii.

no tu to już Cie poniosło, już widze jak tysiące ekip budowlanych pakuje się do X6 tak jak do Octavii kombi z drabinami, wiadrami i betonem... chyba by nie podołało zlosnik.gif

> Tylko Skoda jest tania, a X6 bardzo drogie. Jednak emocje, ktore

> pchaja do kupna tych modeli sa bardzo zbiezne. I bliskie zeru.

> Pzdr

w naszym społeczeństwie gdzie dla dużej liczby osób zakup samochodu to osiągniecie życiowe niestety raczej tak nie jest zlosnik.gif

Napisano

Bez szału, ale nie jest źle, myślę że ewoluuje w dobrą stronę...

Napisano

Zmienić znaczek na jakiś koreański i będzie wszystko pasować.

Azja facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> nie neguję tego, ale IMO to troche bez sensu budowac wysokie auto tylko po to żeby pokazac że da

> się je zmusić do wklejania sie w zakręty

mysle ze podchodzisz do tego od zlej strony, BMW nie zrobilo sportowego auta ktore ubralo w nadwozie SUV'a o lini coupe, tylko: najpierw zrobilo X5 e53 o ktorym w tamtych czasach wszyscy mowli ze prowadzi sie jak osobowka, i to byl szok bo nikt inny tego nie potrafil. Przyszla kolej na kolejna generacje, zrobili E70, a ze przy okazji postanowili zrobic nadwodzie o bardziej "sportowej" sylwetce i jeszcze bardziej dynamicznym podwoziu to zle niewiem.gif wyniki sprzedazy mowia co innego zlosnik.gif

co stanowi o sensownosci/bezsensownosci tego auta, to ze sie tobie nie podoba, czy to ze sie sprzedaje i jest widoczne na ulicy zlosnik.gif gdyby nie bylo zapotrzebowania na tego typu samochody, to by ich nie produkowano, zauwaz jaki los spotkal renault avantime czy vel satisa ok.gif

pozdr.

Napisano

> technologia ma się dostosować do designu, a nie odwrotnie... silnik mozna ustawic inaczej, albo

> zamienic na v6.

czy Ty chcesz powiedziec, ze wyglad jest wazniejszy niz technologia? icon_eek.gif

Napisano

> jego brzydota to kwestia gustu... w polsce się bardzo przyjął (niestety)... ale w normalnych

> krajach nadal X5 się lepiej sprzedaje... pewnie dlatego ze tam przede wszystkim ludzie

> wybierają auta ktore maja sens i zastosowanie, a nie wg kryterium "takie ktore sąsiad obslini"

> a to ze ten "SUV coupe", ani nie jezdzi jak coupe, ani nie jest SUV... coz... geniusz

> marketingu...

w jakich to krajach ludzie kupujac drogie auta kieruja sie wylacznie wzgledami praktycznymi i nie chca sie lansowac? icon_eek.gif jakie to sa te normalne kraje o ktorych mowisz? icon_eek.gif

Napisano

> nie jest zle... IMHO jest coraz lepiej... poprzedni lifting duzo pomogl wszystkim modelom

> jakby tak bylo to X6 juz by wycofali z produkcji, bo to najwieksza kupa w historii motoryzacji

> zaraz po multiplii (jesli chodzi o design)...

Moim zdaniem X6 to jeden z najpiekniejszych SUVów.

Napisano

> w jakich to krajach ludzie kupujac drogie auta kieruja sie wylacznie wzgledami praktycznymi i nie

> chca sie lansowac? jakie to sa te normalne kraje o ktorych mowisz?

wiesz... kraje w ktorych dawno (a moze i nigdy) auto nie bylo glownym celem i sukcesem zyciowym i synonimem statusu. tych troche zamozniejszych. oczywiscie w sensie - "jak często"... w polsce niestety widac to bardzo czesto.

Napisano

> Moim zdaniem X6 to jeden z najpiekniejszych SUVów.

masz prawo być w błędzie smile.gif

Napisano

> wiesz... kraje w ktorych dawno (a moze i nigdy) auto nie bylo glownym celem i sukcesem zyciowym i

> synonimem statusu. tych troche zamozniejszych. oczywiscie w sensie - "jak często"... w polsce

> niestety widac to bardzo czesto.

no to zobacz chocby w zagranicznych telewizjach, niemieckich, angielskich, francuskich czy belgijskich - w programach dla ludzi mlodych 20-30 lat - samochod to szczyt lansu w kazdym kraju i w kazdym sie kupuje auta takie zeby sasiedzi padli z zazdrosci ok.gif tylko ze u nas do tego celu sie kupuje audice a6 w s-lajnie, a w bogatszych krajach sie kupuje bentleya continentala gt, ale lans jest wszedzie ok.gif

nie mowie oczywiscie o ludziach starszych, ktorzy faktycznie kupuja auta praktyczne, a nie "robiace wrazenie na ulicy" ok.gif

Napisano

> no to zobacz chocby w zagranicznych telewizjach, niemieckich, angielskich, francuskich czy

> belgijskich - w programach dla ludzi mlodych 20-30 lat - samochod to szczyt lansu w kazdym

> kraju i w kazdym sie kupuje auta takie zeby sasiedzi padli z zazdrosci tylko ze u nas do

> tego celu sie kupuje audice a6 w s-lajnie, a w bogatszych krajach sie kupuje bentleya

> continentala gt, ale lans jest wszedzie

> nie mowie oczywiscie o ludziach starszych, ktorzy faktycznie kupuja auta praktyczne, a nie "robiace

> wrazenie na ulicy"

zgoda. mozna to napisac o "wszystkich" krajach... ale uwazam ze u nas poprostu wiecej...

Napisano

bardzo ładny smile.gif podoba mi się od pierwszej chwili kiedy zobaczyłem zdjęcia kilka dni temu smile.gif

dużo fajniejszy niż poprzednia generacja smile.gif

Myślę, że większość ludzi musi się do niego trochę przyzwyczaić. Ludzie są trochę nieprzygotowani na takie duże zmiany. Za jakiś rok nikt już nie będzie pamiętał narzekań. Samochód będzie uważany za wyglądający muskularnie, agresywnie a przy tym zgrabnie wink.gif

IMO dużo ładniejszy niż Audi A1. Wiem że BMW 1 to klasa wyżej niż Audi A1 ale było dużo zachwytów na A1, jako małym autku klasy premium.

Jeśli chodzi o mnie to A1 nie umywa się do tego BMW 1 smile.gif

Napisano

przod i srodek ok (ciekawe jak w realu bo np. X1 mnie nie urzekla crazy.gif). Tyl beznadziejny jak w poprzedniej kupa oslabiony.gif

Napisano

> no to zobacz chocby w zagranicznych telewizjach, niemieckich, angielskich, francuskich czy

> belgijskich - w programach dla ludzi mlodych 20-30 lat - samochod to szczyt lansu w kazdym

> kraju

te masz racje zlosnik.gif

ostatnio w Berlinie widzialem kupe autek klasy S v12 (er7 i podobne CA~10 lat )

w ktorych z kierownica siedzialy turasy icon_eek.gif

> nie mowie oczywiscie o ludziach starszych, ktorzy faktycznie kupuja auta praktyczne, a nie "robiace

> wrazenie na ulicy"

ale z drugiej strony w zadnym widzianym porsche czy aucie na eF i Be nie siedzial turas icon_eek.gif

niesamowite

Napisano

> te masz racje

> ostatnio w Berlinie widzialem kupe autek klasy S v12 (er7 i podobne CA~10 lat )

> w ktorych z kierownica siedzialy turasy

to w berlinie normalne wink.gifok.gif

> ale z drugiej strony w zadnym widzianym porsche czy aucie na eF i Be nie siedzial

> turas

> niesamowite

hmm.gif

Napisano

> to w berlinie normalne

> hmm.gif

znaczy niezrozumiales

wcale mnie to nie dziwi

Napisano

Jest dalej bruzedka, tak jak byla.

wink.gif

Napisano

> kurde ja to jakoś inaczej widzę na ulicach wśród tych użytkowników X6

A moze chodzi o marke, a nie model? biglaugh.gif

> Szpanowac pieniądzem, nie autem

Nie wiem. Caly szpan to bzdury.

> Szpanować nowym BMW to można było E12 w '75 w PL (dlatego że wśród warszaw, 125p, syren, ład było

> to auto jak z kosmosu), ale te czasy już minęły, tylko niektórzy maja problem z zauważeniem

Pamietam, ze jak zobaczylem E21 pod hotelem Kasprowy w Zakopanem to denerwowalo mnie umieszczenie tablicy rejestracyjnej (pod zderzakiem). Wiec u mnie sliny nie wycisnal. hehe.gif

> Dla mnie znacznie wiekszym szpanem od X6 jest dobrze utrzymany Citroen DS, i myślę że to jest

> prawidłowe podejście

Jasne, ze tak. Bo utrzymane, stare auto to dowod na dbalosc, umiejetnosci, pracowitosc itp. X6 to dowod na nic...ze chce miec srodek transportu.

> w idealnym świecie tak by właśnie było

W idealniejszym nigdy nie zylem. zlosnik.gif

> a jak na swoje przeznaczenie?

Tez.

> Ups... tylko jakie jest tego auta przeznaczenie? Co stwórca miał na

> myśli?

Jazde. Stad tam.

> a ja na odwrót, bardzo często lubię sobie ostro wejść w zakręt, bardzo to lubię Min dlatego w

> ładzie 2103 mam praktycznie torowy, wyczynowy zawias.

Dlatego to wlasnie Ty masz samochody i uciechy bez sensu, a nie kierowca X6. Ty maniak, on praktyk.

> odpowiadam na Twój dziwny przykład z poligonem.

Nie dziwny tylko takie zycie. Jak cos budujesz, musisz wykopac, jak wykopiesz to musisz gdzies to dac. To wlasnie takie X6 tworza i buduja ulice i tory, po ktorych jezdzisz Lada na zglebowanym zawiasie.

> na poligonie Łada Samara pod kazdym względem jest

> lepsza niż X6...

Niech bedzie. Samara, X6, 5-er. Taka gradacja i zadna inna.

> co kto lubi, ja nie lubię sie czuć jak kierowca TIRa

Slowo "lubi" jest bez sensu. Sens ma widzi. Nie widzi sensu nie ma.

> no tu to już Cie poniosło, już widze jak tysiące ekip budowlanych pakuje się do X6 tak jak do

> Octavii kombi z drabinami, wiadrami i betonem... chyba by nie podołało

Sensem praktycznym to X6 jest blizej T4 DoKa niz Octa.

> w naszym społeczeństwie gdzie dla dużej liczby osób zakup samochodu to osiągniecie życiowe niestety

> raczej tak nie jest

Mysle, ze nie masz racji (juz). Bo kupic to nie problem, a utrzymac to bol. Mysle, ze do tego wszyscy dojrzewaja.

Napisano

> Z przodu ujdzie (chociaż nie lubię reflektorów naciągniętych na błotniki), ale tył śmierdzi Koreą

> Ale i tak jest lepsze od poprzedniej, która wygląda jak Hyundai i30

no własnie jakaś firemka bmw sciągnęła design od hyundai i zrobiła "1"

wink.gif

Napisano

E36 wrooooooooc.. crazy.gif

0301_01zoom+1995_e36_m3+front_view.jpg

Napisano

> E36 wrooooooooc..

Jak w 1990 roku ojciec przywiozl mi katalog ADAC '91 to w dziale nowosci byla E36. Nie chcialbym, zeby wrocila do mnie ta wscieklosc na marke BMW, ze wypuscili niegodna E30 nastepczynie. Do dzis uwazam, ze E36 jest najmniej udana designersko trojka.

Napisano

> E36 wrooooooooc..

lepiej E30 zlosnik.gif

History_M3_E30_5.jpg

najlepiej w takiej wersji jak na zdjeciu, w cenie 116i biglaugh.gifzlosnik.gif

a ekolodzy - do lasu tongue.gif

Napisano

> Jak w 1990 roku ojciec przywiozl mi katalog ADAC '91 to w dziale nowosci byla E36. Nie chcialbym,

> zeby wrocila do mnie ta wscieklosc na marke BMW, ze wypuscili niegodna E30 nastepczynie. Do

> dzis uwazam, ze E36 jest najmniej udana designersko trojka.

Swiety gniew nic nie da. E30 nie wroci.

Od tego czasu mozna wsciekac sie na kazdy model BMW.

Na E36 i jego reflektory za szyba. Na E46, za to, ze te reflektory dali rade popsuc.

I za to, ze charakterystyczne "nerki" przytyly i ze naciagneli je na maske.

Napisano

> lepiej E30

> najlepiej w takiej wersji jak na zdjeciu, w cenie 116i

> a ekolodzy - do lasu

Gdyby byl dostepny nawet 318is to bylbym chetny. ok.gif

Mysle, ze wolalbym go od Fabii RS. hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Gdyby byl dostepny nawet 318is to bylbym chetny.

może gdzieś w Indiach albo Chinach dalej jest oferowany? hmm.gifgrinser006.gif

Napisano

> może gdzieś w Indiach albo Chinach dalej jest oferowany?

Chetnie sciagnalbym oryginal z regionow, gdzie nie znaja zimy. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.