Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kombi w dieslu... a jednak noPb

Featured Replies

Napisano

witam

Nie sądziłem, że będę dokonywał takiego wyboru, ale jednak trzeba kupić coś praktycznego i względnie ekonomicznego.

Przebiegi około 30kkm rocznie. Nie interesowałem się takimi autami od kilku lat, więc nie kojarzę zbyt wiele z forum, dla tego proszę o jakieś konkretne opinie.

Auta, które biorę pod uwagę w kolejności od moim zdaniem najlepszych:

1. honda accord-05-06r. przebiegi 150-200kkm

2. toyota avensis-05-06r. przebiegi 150-200kkm

3. citroen c5/picasso/grandpicasso-z n astawieniem na picasso bo byłby najświeższy

4. passat-tu jak na razie to tylko słyszę o wadach silników 2,0TDI

5. mondeo-wadliwe wtryski?

dodam, że nie zależy mi specjalnie na wyglądzie auta i spalaniu 5/100, tylko na trwałości, bezawaryjności.

Napisano

widełki kwotowe jakieś dorzuć wink.gif

obczaj sobie ostatnie Audi A4 B7 z ostatnimi 1.9 TDI smile.gif

Napisano
  • Autor

> widełki kwotowe jakieś dorzuć

> obczaj sobie ostatnie Audi A4 B7 z ostatnimi 1.9 TDI

nie podawałem budżetu, ponieważ auto będę kupował w UK i ceny są troszkę inne. Nie chcę wydać więcej niż 5000GBP, ale na coć konkretnego mógłbym dołożyć troszkę.

audi w UK trzymają cenę i musiałoby być starsze, do tego jest mniejsze w środku od proponowanych.

Napisano

A może ,Volvo v50 ,v60 ,v70?ok.gif

Napisano

> witam

> Nie sądziłem, że będę dokonywał takiego wyboru, ale jednak trzeba kupić coś praktycznego i

> względnie ekonomicznego.

> Przebiegi około 30kkm rocznie. Nie interesowałem się takimi autami od kilku lat, więc nie kojarzę

> zbyt wiele z forum, dla tego proszę o jakieś konkretne opinie.

> Auta, które biorę pod uwagę w kolejności od moim zdaniem najlepszych:

> 1. honda accord-05-06r. przebiegi 150-200kkm

> 2. toyota avensis-05-06r. przebiegi 150-200kkm

> 3. citroen c5/picasso/grandpicasso-z n astawieniem na picasso bo byłby najświeższy

> 4. passat-tu jak na razie to tylko słyszę o wadach silników 2,0TDI

> 5. mondeo-wadliwe wtryski?

> dodam, że nie zależy mi specjalnie na wyglądzie auta i spalaniu 5/100, tylko na trwałości,

> bezawaryjności.

BMW 330 xd lub xi

Napisano

> dodam, że nie zależy mi specjalnie na wyglądzie auta i spalaniu 5/100, tylko na trwałości,

> bezawaryjności.

to szukaj czegoś z silnikiem JTD , czyli fiat , opel , saab

Napisano

> Quote:

> kombi w dieslu

> Chcesz auto kombi do silnika diesla wstawić ?

O to samo miałem zapytać. hehe.gif

Napisano

> mazda 6?

a czy nie bylo mowy o bezawaryjnosci? zlosnik.gif

Napisano

> a czy nie bylo mowy o bezawaryjnosci?

kumpla ojciec miał 2 szt. od nowego

jedna przed FL 136PS - przy 160kkm siadła pompa CR za 12k biglaugh.gif

druga po FL 143PS nalatał 150kkm bez awarii ok.gif

Napisano

> jedna przed FL 136PS - przy 160kkm siadła pompa CR za 12k

> druga po FL 143PS nalatał 150kkm bez awarii

no wlasnie-a wlasnie z takim przebiegiem kolega zamierza kupowac auto.na forum mazdaspeed obilo mi sie o uszy,ze te silniki sa zaprojektowane na 250-300kkm przebiegu.szwagier ma z 2005 roku z przebiegiem ok.150kkm-non stop cos sie pieprzy za przeproszeniem hehe.gif

Napisano

> kumpla ojciec miał 2 szt. od nowego

> jedna przed FL 136PS - przy 160kkm siadła pompa CR za 12k

> druga po FL 143PS nalatał 150kkm bez awarii

Są zamienniki ? Ceny kosmos.

Napisano

> no wlasnie-a wlasnie z takim przebiegiem kolega zamierza kupowac auto.na forum mazdaspeed obilo mi

> sie o uszy,ze te silniki sa zaprojektowane na 250-300kkm przebiegu.szwagier ma z 2005 roku z

> przebiegiem ok.150kkm-non stop cos sie pieprzy za przeproszeniem

To konstrukcja własna mazdy ?

Napisano

Jak szukasz auta w UK to patrz na stan. Widywalem juz kilkuletnie zwlaszcza niemieckie (bo to szpan wsrod...) auta diesle w ktorych tapicerka sie blyszczala jak ubrania bezdomnych a olej nie byl nigdy zmieniany. Auta te sprzedawaly muchmady. A z tego co kojarze to Reading taki wlasnie jest.

Otworz autotradera i zobaczysz. Masz tu pierwszy lepszy z brzegu.

Nie wiem ile jestes w UK ale tu sie nie dba o auta.

Napisano

> Są zamienniki ? Ceny kosmos.

to było kilka lat temu w ASO zlosnik.gif

Napisano

> Jak szukasz auta w UK to patrz na stan. Widywalem juz kilkuletnie zwlaszcza niemieckie (bo to

> szpan wsrod...) auta diesle w ktorych tapicerka sie blyszczala jak ubrania bezdomnych a olej

> nie byl nigdy zmieniany. Auta te sprzedawaly muchmady. A z tego co kojarze to Reading taki

> wlasnie jest.

> Otworz autotradera i zobaczysz. Masz tu pierwszy lepszy z brzegu.

> Nie wiem ile jestes w UK ale tu sie nie dba o auta.

a jak poznales, ze ten citroen to atuo od muchmana i jest zaniedbane??

Napisano

Nie może mnie tu zabraknąć Vectra C 1.9CDTI 150KM. Po lifcie sporo niedomagań usunięto. ok.gif

Napisano

> To konstrukcja własna mazdy ?

tak.

ma pare "fabrycznych" wad niestety zlosnik.gif

Napisano

> nie podawałem budżetu, ponieważ auto będę kupował w UK i ceny są troszkę inne. Nie chcę wydać

> więcej niż 5000GBP, ale na coć konkretnego mógłbym dołożyć troszkę.

> audi w UK trzymają cenę i musiałoby być starsze, do tego jest mniejsze w środku od proponowanych.

no to seat exeo prawie jak A4... smile.gif

Napisano

> witam

> Nie sądziłem, że będę dokonywał takiego wyboru, ale jednak trzeba kupić coś praktycznego i

> Przebiegi około 30kkm rocznie. Nie interesowałem się takimi autami od kilku lat, więc nie kojarzę

> zbyt wiele z forum, dla tego proszę o jakieś konkretne opinie.

> Auta, które biorę pod uwagę w kolejności od moim zdaniem najlepszych:

>dodam, że nie zależy mi specjalnie na wyglądzie auta i spalaniu 5/100, tylko na trwałości, bezawaryjności.

accord ale 2,4 bena po/z 2006 roku, moze byc wczesniejszy ale te sa juz poliftowe

Napisano

> dodam, że nie zależy mi specjalnie na wyglądzie auta i >spalaniu 5/100, tylko na trwałości,

> bezawaryjności.

To olej diesla. Poszukaj wolnossącej benzyny. Masz jako taką gwarancję spokojnej jazdy.

Napisano

> a jak poznales, ze ten citroen to atuo od muchmana i jest zaniedbane??

Zle sie wyrazilem, to auto jest warte uwagi. blush.gif

Napisano
  • Autor

> Jak szukasz auta w UK to patrz na stan. Widywalem juz kilkuletnie zwlaszcza niemieckie (bo to

> szpan wsrod...) auta diesle w ktorych tapicerka sie blyszczala jak ubrania bezdomnych a olej

> nie byl nigdy zmieniany. Auta te sprzedawaly muchmady. A z tego co kojarze to Reading taki

> wlasnie jest.

> Otworz autotradera i zobaczysz. Masz tu pierwszy lepszy z brzegu.

> Nie wiem ile jestes w UK ale tu sie nie dba o auta.

Jestem 4 lata i wiem jak wygląda rynek. Wiem, że też cofają liczniki (nie tak nagminnie jak w Polsce) i nie szukam perełek tylko czegoś w przyzwoitym stanie. Właśnie wróciłem z oględzin accorda z przebiegiem 143tyś mil i auto wyglądało prawie jak nowe, pełna historia z hondy i pierwszy właściciel. Jak na dniach sprzedam swoje, i na szybko nic nie znajdę to biorę tą hondę.

Co do mazdy 6 to miałem i mam niezbyt pozytywne doświadczenia: kosztowne awarie układu wtryskowego, korozja.

Citroena picasso biorę pod uwagę, pomimo, że jest wolniejsze i "mniej męskie" od reszty, bo byłoby to auto najwyżej 4lo letnie z niewielkim przebiegiem.

Napisano

> Jestem 4 lata i wiem jak wygląda rynek. Wiem, że też cofają liczniki (nie tak nagminnie jak w

> Polsce) i nie szukam perełek tylko czegoś w przyzwoitym stanie. Właśnie wróciłem z oględzin

> accorda z przebiegiem 143tyś mil i auto wyglądało prawie jak nowe, pełna historia z hondy i

> pierwszy właściciel. Jak na dniach sprzedam swoje, i na szybko nic nie znajdę to biorę tą

> hondę.

> Co do mazdy 6 to miałem i mam niezbyt pozytywne doświadczenia: kosztowne awarie układu

> wtryskowego, korozja.

> Citroena picasso biorę pod uwagę, pomimo, że jest wolniejsze i "mniej męskie" od reszty, bo byłoby

> to auto najwyżej 4lo letnie z niewielkim przebiegiem.

wpadnij na forum acco i poczytaj o tym ich dieslu no.gif ani to ekonomiczne ani bezawaryjne

Napisano

> I łożyska walu.

mozesz rozwinac ?

Czytam forum Subaru i jakos ten temat mnie ominal.

Napisano

> bezawaryjności.

to może rozważ coś takiego jak Chevrolet/Daewoo Lacetti Estate (Nubira w Europie zlosnik.gif) 1.6-1.8 z klimą, za 2.500 kupisz coś z malym przebiegiem i sobie ewentualnie zagazujesz, lub też nie zlosnik.gif

za 4.500 to są już dwulatki chyba...

1.8 to i automat spotkasz...

najlepiej kupić coś takiego, że dopiero przypada wiekiem wymiana rozrządu - zrobisz sam i masz wtedy spokojny sen...

CHEVROLET-Nubira-2-0-Kombi-D--2007-.jpg

bo, sorry, ale to co wymieniłeś, z takimi przebiegami... spalanie to jest tylko część wydatków...

Napisano
  • Autor

> bo, sorry, ale to co wymieniłeś, z takimi przebiegami... spalanie to jest tylko część wydatków...

do takiego samego wniosku dochodzę czytając fora i opinie użytkowników klekotów. Ja sam przejechałem się na dieslu 3 lata temu, ale widzę, że nie jestem odosobnionym przypadkiem, takich "pechowców" wydających po 12tyś pln za pompy (chyba ze złota zlosnik.gif), 15kpln za wtryski, 4kpln za sprzęgła jest masa.

Teraz przeglądam autotradera i widzę, że za 5000GBP, albo nawet mniej można bez problemu kupić legacy 2,5, albo nawet mazdę 6 2,0/2,3 z 2007r. z o wiele mniejszym przebiegiem, od osoby prywatnej i pełna historią... i ja chyba obiorę tą drogę, a jak mi się spodoba, to zawszę mogę zagazować.

Jedyne klekoty, które nie zbierają zbyt wiele złych opinii, to 1,9TDI VW, ale już auta starsze, a drugi to wspomniany wcześniej 1,9 od fiata-montowany w vectrze, która mi się średnio podoba, ale jest praktyczna i ceny części też przemawiają za. ok.gif

Napisano

Fiat Croma / Opel Vectra C / Saab 9-3 z silnikiem 1,9 MJTD CDTI i tp.... po 2007 roku

Może coś z Skody Octavi .... ale te silniki 2.0 w Dieslu były bardzo zawodne więc coś z 1,9....

Volvo V50 2.0 D

Napisano

> i padajace sprzeglo ?

Doczytaj jak to jest z tym sprzęgłem. I nie AŚ.

Napisano

> i padajace sprzeglo ?

Masz taki samochód i padło Ci sprzęgło, że się wypowiadasz?

Napisano

> Szkolenia oferowali nawet

Takie, które powinien przejść każdy przeciętny kierowca.

Napisano

> do takiego samego wniosku dochodzę czytając fora i opinie użytkowników klekotów. Ja sam

> przejechałem się na dieslu 3 lata temu, ale widzę, że nie jestem odosobnionym przypadkiem,

> takich "pechowców" wydających po 12tyś pln za pompy (chyba ze złota ), 15kpln za wtryski,

> 4kpln za sprzęgła jest masa.

> Teraz przeglądam autotradera i widzę, że za 5000GBP, albo nawet mniej można bez problemu kupić

> legacy 2,5, albo nawet mazdę 6 2,0/2,3 z 2007r. z o wiele mniejszym przebiegiem, od osoby

> prywatnej i pełna historią... i ja chyba obiorę tą drogę, a jak mi się spodoba, to zawszę

> mogę zagazować.

> Jedyne klekoty, które nie zbierają zbyt wiele złych opinii, to 1,9TDI VW, ale już auta starsze, a

> drugi to wspomniany wcześniej 1,9 od fiata-montowany w vectrze, która mi się średnio podoba,

> ale jest praktyczna i ceny części też przemawiają za.

o, Legacy 2.5 to jest to ok.gif

a Mazda 6 to nie rdzewieje? zlosnik.gif

diesel jak diesel, z benzyną też jest problem: Signum/Croma 2.2 - łańcuch rozrządu leci co 30.000km facepalm%5B1%5D.gif Fordy - do gazu niepewne, rdza frown.gif francuzczyzna najtańsza, ale nie bardzo, bo PSA elektryka/elektronika, Renault też różnie, keyless go tragedia...

Napisano

...to,

to

> Przebiegi około 30kkm rocznie.

i to

> 2. toyota avensis-05-06r. przebiegi 150-200kkm

stoi w sprzeczności (powiedziałbym, że rażącej, ale zaraz skoczonoby mi do gardła) z tym:

> bezawaryjności.

Tak tylko na marginesie i już wpełzam z powrotem do yamky.

Napisano
  • Autor

> o, Legacy 2.5 to jest to

> a Mazda 6 to nie rdzewieje?

> diesel jak diesel, z benzyną też jest problem: Signum/Croma 2.2 - łańcuch rozrządu leci co 30.000km

> Fordy - do gazu niepewne, rdza francuzczyzna najtańsza, ale nie bardzo, bo PSA

> elektryka/elektronika, Renault też różnie, keyless go tragedia...

można zamknąć temat, bo im głębiej zagłębiam się w temat klekotów tym mam więcej powodów, żeby kupić noPb.

Teraz biorę pod uwagę:

1. Legacy 2,5

2. Volvo v70 z doładowanym silnikiem, jeszcze nie wiem którym

3. Mazda 6 pomimo korozji, bo ceny są bardzo przystępne, a i auto znam, a i rozrządy napędzane łańcuchami przemawiają za

4. honda accord

5. vectra

6. mondeo/passat

Napisano

> ...to,

> to

> i to

> stoi w sprzeczności (powiedziałbym, że rażącej, ale zaraz skoczonoby mi do gardła) z tym:

Nie no: nie jesteś optymistą z urodzenia zlosnik.gif

A na poważnie: uczciwe 200 kkm dla auta z silnikiem diesla oznacza, że drugie tyle też powinien przejechać: chociaż może* z większymi kosztami serwisowymi. Bo nie zawsze jest pompa za 12kzl albo wszystkie wtryski. Jakim cudem na mobile.de stoją samochody od pierwszego właściciela z przebiegami 280-350 kkm? To ktoś dokładał przez ostatnie 150 kkm?

* bo nie masz pewności, czy wymienisz koło dwumasowe i wtryski czy nie. Ktoś napisał kiedyś, że koszty użytkowania auta z silnikiem diesla i benzynowym są porównywalne: albo spłacasz "raty" na stacji, albo masz jednorazowy "bonus" w serwisie.

Napisano

Mazda 6 2.0 No PB jest warta rozważania bo:

- roczniki 2006-2007 mają poprawioną ochronę antykorozyjną (choć podobno dalej nie ma szału)

- modele sprzed liftingu miewały problem ze ściąganiem w prawo, poliftowe są pozbawione tej wady

- byłem z kolegą kupować taką 2.0 benzynkę - jeździ już nią 2 lata, bezproblemowo, 90% po mieście średnie spalanie ma <10l/100km

- auto ma dobre hamulce

- jest ładne w środku - ładna kierownica ładna deska i poliftowa konsola.

Napisano

> ...to,

> to

> i to

> stoi w sprzeczności (powiedziałbym, że rażącej, ale zaraz skoczonoby mi do gardła) z tym:

> Tak tylko na marginesie i już wpełzam z powrotem do yamky.

Sibui może spójrz tutaj,

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=285129934&an=0&page=0&gonew=

Myślisz, że ktoś od 200 000 km tylko wkłada w ten samochód kasę i na pewno nie potrafi liczyć.

Napisano

> Sibui może spójrz tutaj,

> http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=285129934&an=0&page=0&gonew=

> Myślisz, że ktoś od 200 000 km tylko wkłada w ten samochód kasę i na pewno nie potrafi liczyć.

Heh, dlaczego WIEDZIAŁEM, że Ty wyskoczysz z tego pudełka.

A ja tradycyjnie odpowiem -> uważasz, że:

1. to napewno ten konkretny osobnik uklepał tym autem cztery paczki, czy też może jednak kupił z nalotem 350?

2. jak rozumiem stoisz ślepo na straży tezy, że koszta eksploatacyjne pojazdu z przebiegiem poniżej 200 kkm będą takie same lub wręcz większe niż tego samego sprzętu z przebiegiem 200+ kkm?

Napisano

> Nie no: nie jesteś optymistą z urodzenia

> A na poważnie: uczciwe 200 kkm dla auta z silnikiem diesla oznacza, że drugie tyle też powinien

> przejechać: chociaż może* z większymi kosztami serwisowymi. Bo nie zawsze jest pompa za 12kzl

> albo wszystkie wtryski. Jakim cudem na mobile.de stoją samochody od pierwszego właściciela z

> przebiegami 280-350 kkm?

Flota.

200+ w 3 lata to nie jest wyczyn.

Taaaak, wiem, "Dasałto-Passat ftidiaju to TYLKO DERECHTOR jeździł, paaaanie".

Tam to - niestety - typowy repowóz.

> To ktoś dokładał przez ostatnie 150 kkm?

Może to już taka skarbona, że czas znaleźć tzw "głupszego od siebie" ?

> * bo nie masz pewności, czy wymienisz koło dwumasowe i wtryski czy nie. Ktoś napisał kiedyś, że

> koszty użytkowania auta z silnikiem diesla i benzynowym są porównywalne: albo spłacasz "raty"

> na stacji, albo masz jednorazowy "bonus" w serwisie.

Wciąż tak uważam - benzyna wygrywa PRZEWIDYWALNOŚCIĄ kosztów.

Oczywiście gaziarze zaraz się zlecą, ale polecam lekturze dzisiejszy wątek o drutowaniu wtryskiwaczy, które przecież W ŻADEN SPOSÓB NIE UCIERPIĄ, a jeśli już, to tylko dlatego, że "producent tandetę robi".

Napisano

> Heh, dlaczego WIEDZIAŁEM, że Ty wyskoczysz z tego pudełka.

> A ja tradycyjnie odpowiem -

> 1. to napewno ten konkretny osobnik uklepał tym autem cztery paczki, czy też może jednak kupił z

> nalotem 350?

Jakim cudem ktoś dojechał do 350 tys ???

> 2. jak rozumiem stoisz ślepo na straży tezy, że koszta eksploatacyjne pojazdu z przebiegiem poniżej

> 200 kkm będą takie same lub wręcz większe niż tego samego sprzętu z przebiegiem 200+ kkm?

Nie stoję ślepo, tylko widzę, ze magiczna (dla Ciebie) liczba 200 000 nie pozwala Ci spojrzeć szerzej na świat. Zrozum wreszcie, że w PL prawie wszystkie samochody sprowadzane z zagranicy mają przebiegi w okolicach 300-400 tys. km i jakoś jeżdżą i nie słychać, żeby ktoś popełniał samobójstwo z powodu wydatków na naprawy tych aut. Więc odpowiedz w jaki sposób te auta dojechały do tych przebiegów - głupi Niemiec nie potrafi liczyć??? Niestety potrafi i gdyby te samochody po 200 000 km się rozpadały to z takimi przebiegami były by sprzedawane a nie Niemiec (głupi) naprawia, dokłada i jeździ jeszcze drugie tyle. Tak analogicznie do małej ryski i nieopłacalnej naprawy.

Napisano

> Flota.

> 200+ w 3 lata to nie jest wyczyn.

Na mnie tez nie robi wrażenia.

.

> Tam to - niestety - typowy repowóz.

No nie do końca, ale niech Ci będzie...

> Może to już taka skarbona, że czas znaleźć tzw "głupszego od siebie" ?

To jest jeden z kilku argumentów: innym są podatki, spadek wartości, postrzeganie na rynku, itd...

> Wciąż tak uważam - benzyna wygrywa PRZEWIDYWALNOŚCIĄ kosztów.

To jest prawda.

Chciałem tylko zauwazyć, że można kupić auto z silnikiem diesla, które będzie miało ~200 kkm, które pojeździ kolejne ~200 kkm, które umiejętnie (dobrze, przewidywalnie, nie wg zasady CCC) serwisowane będzie dosyć niezawodne i tanie w eksploatacji.

Napisano

> można zamknąć temat, bo im głębiej zagłębiam się w temat klekotów tym mam więcej powodów, żeby

> kupić noPb.

> Teraz biorę pod uwagę:

> 1. Legacy 2,5

to dodaj jeszcze Outbacka 2.5 wink.gif. Silniki 2.5i latwo sie gazuja, jakby Ci palil za duzo ok.gif. Poza tym jeden z mniej awaryjnych aut z tej listy.

Napisano

> do takiego samego wniosku dochodzę czytając fora i opinie użytkowników klekotów. Ja sam

> przejechałem się na dieslu 3 lata temu, ale widzę, że nie jestem odosobnionym przypadkiem,

> takich "pechowców" wydających po 12tyś pln za pompy (chyba ze złota ), 15kpln za wtryski,

> 4kpln za sprzęgła jest masa.

> Teraz przeglądam autotradera i widzę, że za 5000GBP, albo nawet mniej można bez problemu kupić

> legacy 2,5, albo nawet mazdę 6 2,0/2,3 z 2007r. z o wiele mniejszym przebiegiem, od osoby

> prywatnej i pełna historią... i ja chyba obiorę tą drogę, a jak mi się spodoba, to zawszę

> mogę zagazować.

> Jedyne klekoty, które nie zbierają zbyt wiele złych opinii, to 1,9TDI VW, ale już auta starsze, a

> drugi to wspomniany wcześniej 1,9 od fiata-montowany w vectrze, która mi się średnio podoba,

> ale jest praktyczna i ceny części też przemawiają za.

Jak może być benzyna to Vectra C 1.8 140KM lub 2.2 147KM (nie Direct), do tego jest 2.0T 175KM bodaj.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.