Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z cyklu "ktory wybrac"...

Featured Replies

Napisano

Witam

Teraz ja mam taki klopot.

Potrzebuje kompakta kombi diesla.

Ma to byc jak najtansze w zakupie oraz w eksploatacji. Ma tez miec maly przebieg (do 100 kkm)

Wybralem takie auta:

1. Citroen Xara 2.0 HDI LX 90km 2002r, 31kkm

2. Fiat Stilo 1.9 JTD Active 115km 2005r, 87kkm

3. Peugeot 307 2.0 HDI Style+ 90km 2003r, 75kkm

4. Renault Megane 1.9 DCI Dynamique 120km 2003r, 67kkm

5. VW Golf 1.9 TDI SE 2004r, 23kkm

Z zalozenia ma wytrzymac dwa lata i bedzie robil 50kkm rocznie.

Ktory z powyzszych aut jest najtrwalszy i ma jak najmniej powtarzajacych sie wad???

Napisano

> Witam

> Teraz ja mam taki klopot.

> Potrzebuje kompakta kombi diesla.

> Ma to byc jak najtansze w zakupie oraz w eksploatacji. Ma tez miec maly przebieg (do 100 kkm)

> Wybralem takie auta:

> 1. Citroen Xara 2.0 HDI LX 90km 2002r, 31kkm

> 2. Fiat Stilo 1.9 JTD Active 115km 2005r, 87kkm

> 3. Peugeot 307 2.0 HDI Style+ 90km 2003r, 75kkm

> 4. Renault Megane 1.9 DCI Dynamique 120km 2003r, 67kkm

> 5. VW Golf 1.9 TDI SE 2004r, 23kkm

> Z zalozenia ma wytrzymac dwa lata i bedzie robil 50kkm rocznie.

> Ktory z powyzszych aut jest najtrwalszy i ma jak najmniej powtarzajacych sie wad???

Nie wiem czy ktoś mnie nie wytknie palcem, ale moim zdaniem wybieraj między Stilo, a golfem. Mam Uno, i nówki tarcze dostałem za darmo od pewnego UKP'owicza, klocki kosztowały mnie 20-30zł (nie pamiętam), a jedyne poważne co miałem do repety, to kopułka, która wyniosła mnie 100we, a to wszystko przez prawie 3lata użytkowania 270751858-jezyk.gif

Golfa ma kuzyn, i też nie narzeka na części zamienne smile.gif

Napisano

powiedz mi masz pewniaki te auta ??grinser006.gif

bo jak dla mnie ciężko uwierzyć w golfa "ftedeiku" jeszcze pewnie od dziadka z przebiegiem 23tys. km

Xsara ostatecznie grinser006.gif

ale jesli ma być tanio to nie z takim przebiegiem tylko dodać trzeba z jedno zero...

Napisano
  • Autor

> powiedz mi masz pewniaki te auta ??

> bo jak dla mnie ciężko uwierzyć w golfa "ftedeiku" jeszcze pewnie od dziadka z przebiegiem 23tys.

> km

> Xsara ostatecznie

> ale jesli ma być tanio to nie z takim przebiegiem tylko dodać trzeba z jedno zero...

Mam pewniaki. Wszystkie auta od 1szego wlasciciela z pelna historia serwisowa i sprawdzone pod katem wypadku, zafalszowania przebiegu oraz obciazen finansowych. Peugeot jest najtanszy ale ma problem - lampka absu jest wlaczona ale abs dziala frown.gif

P.S Nie mieszkam w Polsce

Napisano

niezwykle ciekawe przebiegi ... te samochody chyba wiecej stały niz jeździły...

Napisano

> niezwykle ciekawe przebiegi ... te samochody chyba wiecej stały niz jeździły ...

tak z reguły wygląda, chyba że pojazd musi zarabiać na siebie i jest taxi, ciężarówką, autobusem, itd. zlosnik.gif

Napisano

Jeśli autko jest pewne to brać, ale generalna zasada w przypadku stilo mówi, żeby szukać auta dobrze wyposażonego, active to golec(choć pewnie lepiej wyposażony niż nie jedno inne autko).

87kkm na diesla to przebieg, w który trudno uwierzyć.

Ten silnik jest trudno zamordować, jeśli auto nie było mocno rozbite lub jest porządnie poskładane to można brać, nawet jeśli ma większy przebieg(a pewnie ma) to zawieszenie nie jest bardzo drogie w naprawie. Głównie musisz uważać, żeby autko nie miało problemów z elektryką, jeśli będziesz jechał oglądać to autko to zabierz kogoś z SSP z pełnym FES.

> Ktory z powyzszych aut jest najtrwalszy i ma jak najmniej powtarzajacych sie wad???

Tak jak pisałem powyżej, elektryka musi być w dobrym stanie, autko bardzo nie lubi słabego akumulatora.

Co do silnika to ze względu na ekoterroryzm autko ma EGR(zawór recyrkulacji spalin), który lubi się zaciąć jak autko jeździ po mieście, rozwiązaniem jest zaślepienie go.

O innych poważnych usterkach tego silnika nie słyszałem a na AK jeździ sporo takich autek po chip'ie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> tak z reguły wygląda, chyba że pojazd musi zarabiać na siebie i jest taxi, ciężarówką, autobusem,

> itd.

Przepraszam, ale jaki szaleniec kupuje sobie diesla, który jest droższy w zakupie, bardziej kłopotliwy w eksploatacji i głośniejszy, żeby jeździć w niedzielę do kościoła?

Jak już ktoś kupuje diesla to robi nim przebiegi.

Tak, wiem bogatym wolno, niestety takie rzeczy to tylko w erze.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Przepraszam, ale jaki szaleniec kupuje sobie diesla, który jest droższy w zakupie, bardziej

> kłopotliwy w eksploatacji i głośniejszy, żeby jeździć w niedzielę do kościoła?

> Jak już ktoś kupuje diesla to robi nim przebiegi.

> Tak, wiem bogatym wolno, niestety takie rzeczy to tylko w erze.

ktoś, kto nie ma pojęcia o technice (wziął to co było lub co mu wcisnęli), widzący samochód jako pudło na kołach, fotel i kierownicę zlosnik.gif

sam znałem ludzi, którzy wierzyli, że DIESEL, to coś lepszego, brzmiącego w końcu lepiej niż PETROL zlosnik2.gif

także jest, jest, tyle że nie w Polsce

Napisano

> ktoś, kto nie ma pojęcia o technice (wziął to co było lub co mu wcisnęli), widzący samochód jako

> pudło na kołach, fotel i kierownicę

> sam znałem ludzi, którzy wierzyli, że DIESEL, to coś lepszego, brzmiącego w końcu lepiej niż PETROL

> także jest, jest, tyle że nie w Polsce

Nie będę się kłócił.

Mam w domu jednego diesla(Croma mJTD) i mam benzynę+LPG(Stilo 1.6 16V 103KM), każde autko rocznie robi ~20kkm.

Croma ma silnik diesla ponieważ w takiej konfiguracji(automatyczna skrzynia biegów) nie było innych możliwości(była jeszcze benzyna 2.2, ale to temat na inną dyskusję).

Zdarza mi się dieslem pojechać do sklepu po fajki, ale zdecydowanie wolę robić to benzyną.

W przypadku diesla zaraz po rozruchu staram się jechać delikatnie(także latem), żeby olej jako tako się ogrzał zanim zacznę znęcać się nad turbiną, podobnie po zatrzymaniu, po pałowaniu - daję chwilę na ostygnięcie turbiny.

W przypadku benzyny latem, wsiadam, odpalam i go, zimą oczywiście daję mu czas, żeby się olej trochę rozrzedził. Zarówno zimą jak i latem benzynę gaszę i specjalnie się nim nie przejmuję.

Nie wyobrażam sobie zakupu autka ~20kzł droższego tylko dlatego, żeby autko miało silnik diesla, żeby jeździć nim po bułki do sklepu.

Kolega rozważa zakup diesla z 2005 roku, powiedzmy, że autko było zarejestrowane 31.12.2005(choć pewnie autko jest z początku 2005 roku albo końca 2004) to do dzisiaj mamy 5 lat jazdy, czyli rocznie ~17kkm...

jakoś nie chce mi się w to wierzyć, ale niech będzie, że są tacy masochiści, którzy kupują takie autka, żeby mieć problemy z EGR i DPF(w przypadku JTD nie ma DPF) podczas eksploatacji autka na krótkich odcinkach.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Oczywiście nieśmiertelny Golf.

Za dwa lata go sprzedasz bez problemu waytogo.gif

Fajne przebiegi, powiedz jak się znajduje takie auta? grinser006.gif

Napisano

Niektórzy kupują diesla z bardzo prostego powodu: nie lubią jeździć

na stację często i wolą to robić po 900-1200 km, a nie po 600-700 smile.gif

Dodatkowo, z niewiadomych dla mnie przyczyn w dieslu nawet zbiornik

na płyn do spryskiwacza ma np. 5 litrów vs 1,8 litra jak miałem w benzynie smile.gif

Bak większy, spalanie mniejsze o ten litr/dwa i już możemy się cieszyć

"komfortem". A ta cała reszta spraw cóż... Ja dojeżdżałem dieslem

do pracy 35 km w jedną stronę, obecnie dojeżdżam 10 km. Osławiony

EGR się zabrudził i został wywalony i jest po kłopocie.

Napisano

> Przepraszam, ale jaki szaleniec kupuje sobie diesla, który jest droższy w zakupie, bardziej

> kłopotliwy w eksploatacji i głośniejszy, żeby jeździć w niedzielę do kościoła?

są tacy, nawet na AK zlosnik.gif Poza tym sam znam kilka takich osób. Kupuje diesla bo lubią/mają ochotę/stać ich/jest modny/wcisnęli im w salonie itd. A że na codzień jeżdżą np. służbowym, to prywatny jest na wycieczki weekendowe. Zabronisz im?

Napisano

Z zalozenia ma wytrzymac dwa lata i bedzie robil 50kkm rocznie.

Nie napisałeś nic o cenach tych aut. Jeśli są podobne brałbym Golfa. Jeżeli Stilo jest zauważalnie tańsze, brałbym Stilo zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Ceny podobne.

Najtanszy Peugeot (bo ma wade z lampka absu) a reszta podobnie. Najdrozsze Stilo, pozniej Golf, Renault i Citroen ale to juz jest bardzo mala roznica w cenie.

> Z zalozenia ma wytrzymac dwa lata i bedzie robil 50kkm rocznie.

> Nie napisałeś nic o cenach tych aut. Jeśli są podobne brałbym Golfa. Jeżeli Stilo jest zauważalnie

> tańsze, brałbym Stilo

Napisano

> Ceny podobne.

> Najtanszy Peugeot (bo ma wade z lampka absu)

Tak oczywiście wina lampki od ABSu waytogo.gif

Coś mam dziwne wrażenie że nie za bardzo znasz się na konstrukcji auta i jego układów.

Napisano

> Nie wiem czy ktoś mnie nie wytknie palcem, ale moim zdaniem wybieraj między Stilo, a golfem. Mam

> Uno, i nówki tarcze dostałem za darmo od pewnego UKP'owicza, klocki kosztowały mnie 20-30zł

> (nie pamiętam), a jedyne poważne co miałem do repety, to kopułka, która wyniosła mnie 100we, a

> to wszystko przez prawie 3lata użytkowania

screwy.gif Na podstawie Uno wyciągasz wnioski na temat cen części i awaryjności Stilo ? zlosnik.gifrotfl.gifhehe.gif

Napisano

> Jak już ktoś kupuje diesla to robi nim przebiegi.

> Tak, wiem bogatym wolno, niestety takie rzeczy to tylko w erze.

> Pozdrawiam BAS

Znajomy sprzedał właśnie 3 letniego Cee'da 1.6 crdi z przebiegiem ~30kkm ok.gif

Gdzieś po Warszawie teraz powinien jeździć.

Napisano

IMO zaden nie ma prawdziwego przebiegu .. no moze Stilo

Napisano

> Niektórzy kupują diesla z bardzo prostego powodu: nie lubią jeździć

> na stację często i wolą to robić po 900-1200 km, a nie po 600-700

Cromą jeżdżę na stację co 600km. Dzięki dpf spalanie litr w górę. sciana.gif

> Dodatkowo, z niewiadomych dla mnie przyczyn w dieslu nawet zbiornik

> na płyn do spryskiwacza ma np. 5 litrów

Jakiś taki albo trochę większy mam, ale mam spryski lamp, więc...

> vs 1,8 litra jak miałem w benzynie

CC/SC?

> Bak większy,

Croma ma 60L(albo coś koło tego), w Stilo zdaje się, że też różnic w tym nie ma.

> Osławiony

> EGR się zabrudził i został wywalony i jest po kłopocie.

W nowszy konstrukcjach samo zaślepienie nie rozwiązuje problemu frown.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Znajomy sprzedał właśnie 3 letniego Cee'da 1.6 crdi z przebiegiem ~30kkm

> Gdzieś po Warszawie teraz powinien jeździć.

Panowie, ale ja nie mówię, że ta reguła nie ma wyjątków!!!

Mówię ogólnie o sytuacji na rynku.

Umówmy się, że większość ludzi nie sprzedaje samochodów, które są ledwie dotarte.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Cromą jeżdżę na stację co 600km. Dzięki dpf spalanie litr w górę.

Ja celowałem w sprzęt bez DPF, właśnie dlatego że zakładałem jazdę

miejską.

> Jakiś taki albo trochę większy mam, ale mam spryski lamp, więc...

> CC/SC?

W Punto II też. Wkurzało mnie to strasznie, mimo że w żadnym z aut

nie mam sprysków lamp. W Stilo wreszcie jak naleję to mam spokój

na jakiś czas smile.gif

> Croma ma 60L(albo coś koło tego), w Stilo zdaje się, że też różnic w tym nie ma.

58, wejdzie pod korek ok. 59-59.4 u mnie

> W nowszy konstrukcjach samo zaślepienie nie rozwiązuje problemu

Konieczna była ingerencja w oprogramowanie sterownika,

ale bez EGRa poprawił się dół. Spalanie spadło, styl jazdy ten

sam smile.gif

Napisano

> Panowie, ale ja nie mówię, że ta reguła nie ma wyjątków!!!

> Mówię ogólnie o sytuacji na rynku.

> Umówmy się, że większość ludzi nie sprzedaje samochodów, które są ledwie dotarte.

> Pozdrawiam BAS

jeżeli takich wyjątków w swojej rodzinie czy znajomych mam kilka, to czy to jeszcze są wyjątki? Jeden jeździ 6 tys. km rocznie, inny 80 tys, średnia dla PL to około 15 tys. więc takich jeżdżących mniej niż ta średnia musi być sporo. Nie rozumiem co w tym dziwnego?

Napisano

> Umówmy się, że większość ludzi nie sprzedaje samochodów, które są ledwie dotarte.

To tak, jakbym chciał sprzedać swoją padakę która ma obecnie 125 tys.

Ten silnik ma jeszcze do głównego remontu jakieś 300 tys. grinser006.gif

Prędzej buda się rozleci i zardzewieje, oraz w siedzeniach zrobią

się dziury, niż ten silnik padnie smile.gif

Napisano

> Ja celowałem w sprzęt bez DPF, właśnie dlatego że zakładałem jazdę

> miejską.

O takie autka będzie coraz trudniej.

> Konieczna była ingerencja w oprogramowanie sterownika,

> ale bez EGRa poprawił się dół. Spalanie spadło, styl jazdy ten

> sam

Dojrzewam do Chip'a, wywalenia EGR i DPF, ale ani jeden ani drugi jeszcze mnie nie wqrzył, a że ostatnio nie cierpię na nadmiar gotówki to się wstrzymałem.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> jeżeli takich wyjątków w swojej rodzinie czy znajomych mam kilka, to czy to jeszcze są wyjątki?

I takie autka trafiają do handlarzy czy rozchodzą się w rodzinie/znajomych?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> I takie autka trafiają do handlarzy czy rozchodzą się w rodzinie/znajomych?

> Pozdrawiam BAS

Różnie. Jak np ciotka sprzedawała trzyletnią corsę z przebiegiem około 20 tys. km to zostawiła w rozliczeniu za nowy. Jak sprzedawała Micrę z podobnym przebiegiem, to poszedł w rodzinie.

Poza tym autor wątku nie napisał że to są auta od handlarzy hmm.gif

Napisano

> Poza tym autor wątku nie napisał że to są auta od handlarzy

Pięć takich rodzynków? IMO tylko od handlarzy.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Najtańsza będzie Dacia Logan MCV 1,5dCi

Napisano

> Oczywiście nieśmiertelny Golf.

> Za dwa lata go sprzedasz bez problemu

> Fajne przebiegi, powiedz jak się znajduje takie auta?

Znajdujesz auto, pierwsze lepsze. Pytasz sie potencjalnego wlasciciela ile chce miec kkm. Podlaczasz kompa, skrecasz licznik i klient dostaje to co chce...

Sorki, ale 23kkm w aucie tylo letnim to wierutna bzdura...tak dziadek w niemczech kupil ale dostal kaszlu i przez 5 lat stalo w szopie.... grinser006.gif

Napisano

> Znajdujesz auto, pierwsze lepsze. Pytasz sie potencjalnego wlasciciela ile chce miec kkm.

> Podlaczasz kompa, skrecasz licznik i klient dostaje to co chce...

... do tego fałszujesz książkę serwisową (co jeszcze jest proste) oraz przekupujesz pracowników ASO, żeby sfałszowali historię w swojej bazie danych hehe.gif

Napisano

> ... do tego fałszujesz książkę serwisową (co jeszcze jest proste) oraz przekupujesz pracowników

> ASO, żeby sfałszowali historię w swojej bazie danych

Wystarczy jeden znajomek w ASO

Napisano

> Wystarczy jeden znajomek w ASO

i chcesz powiedzieć że taki "znajomek" zaryzykuje utratę pracy (a może i jakąś sprawę w sądzie)? Wystarczy, że nowy właściciel auta znajdzie przez przypadek fakturę na wymianę żarówki w ASO w schowku/pod fotelem/w kole zapasowmym z wpisanym przebiegiem większym niż na liczniku i zrobi aferę w ASO.

Napisano

> i chcesz powiedzieć że taki "znajomek" zaryzykuje utratę pracy (a może i jakąś sprawę w sądzie)?

> Wystarczy, że nowy właściciel auta znajdzie przez przypadek fakturę na wymianę żarówki w ASO w

> schowku/pod fotelem/w kole zapasowmym z wpisanym przebiegiem większym niż na liczniku i zrobi

> aferę w ASO.

Sądzisz, że człowiek który cofa licznik nie sprząta gruntownie auta przed sprzedażą? hehe.gif

Napisano

> Sądzisz, że człowiek który cofa licznik nie sprząta gruntownie auta przed sprzedażą?

Podałem Ci tylko przykład. Taki przekręt pewnie można ujawnić na kilka sposobów. Nawet jeśli baza danych producenta pozwoli na zmodyfikowanie takich danych, to wiedząc jak działają takie systemy (sam podobne tworzę zlosnik.gif ) założę się, że wszystkie zmiany, kto, co, na co, którego dnia i w której sekundzie, zostają zapisane. I na pewno ktoś inny ma odpowiednie uprawnienia, żeby takie zmiany wykryć... Powtarzam: wątpię żeby ktoś się tak podkładał i robił takie rzeczy, chyba że jest naprawdę głupi.

Napisano
  • Autor

> Podałem Ci tylko przykład. Taki przekręt pewnie można ujawnić na kilka sposobów. Nawet jeśli baza

> danych producenta pozwoli na zmodyfikowanie takich danych, to wiedząc jak działają takie

> systemy (sam podobne tworzę ) założę się, że wszystkie zmiany, kto, co, na co, którego dnia

> i w której sekundzie, zostają zapisane. I na pewno ktoś inny ma odpowiednie uprawnienia, żeby

> takie zmiany wykryć... Powtarzam: wątpię żeby ktoś się tak podkładał i robił takie rzeczy,

> chyba że jest naprawdę głupi.

Wow, panowie, troche sie zagubilo moje pytanie.

Tak jak pisalem nie mieszkam w Polsce. To akurat nie sa auta od handlarzy. Mam tez inne sposoby na zweryfikowanie przebiegu a szczegolnie w autach starszych. Wiec te auta moge uwazac za 99% pewne. Wszystkie maja historie serwisowa oraz sa od prywatnych wlascicieli. I wszystkie sa bezwypadkowe.

W tym przypadku patrze na stan auta a nie na jego marke. Dacii nie moge kupic bo jej tu nie ma. Inne marki tez nie wchodza w rachube z kilku powodow.

Czy ktos zna odpowiedz na moje pytnie: tzn ktore z tych jest najlepsze tzn nie ma powtarzajacych sie wad any ficzerow typu dpf, kolo dwumasowe czy inne badziewia? \(drogich lub dlugotrwalych w naprawie)

Napisano

> Wow, panowie, troche sie zagubilo moje pytanie.

Jak większość wątków zlosnik.gif

> Tak jak pisalem nie mieszkam w Polsce. To akurat nie sa auta od handlarzy. Mam tez inne sposoby na

> zweryfikowanie przebiegu a szczegolnie w autach starszych. Wiec te auta moge uwazac za 99%

> pewne. Wszystkie maja historie serwisowa oraz sa od prywatnych wlascicieli. I wszystkie sa

> bezwypadkowe.

Ale ja Ci wierzę, bo wiem że takie auta są, tylko polemizuję z niedowiarkami, którzy wszędzie wietrzą spisek i jak widzą auto z niewielkim przebiegiem, to uznają że na 100% skladany z czterech i kręcony

> W tym przypadku patrze na stan auta a nie na jego marke. Dacii nie moge kupic bo jej tu nie ma.

> Inne marki tez nie wchodza w rachube z kilku powodow.

> Czy ktos zna odpowiedz na moje pytnie: tzn ktore z tych jest najlepsze tzn nie ma powtarzajacych

> sie wad any ficzerow typu dpf, kolo dwumasowe czy inne badziewia? \(drogich lub dlugotrwalych

> w naprawie)

Które będzie najlepsze to Ci nikt nie powie, bo to jak wróżenie z fusów. Ogólnie w Stilo masz b.dobry fiatowki silnik diesla (chyba z tego rocznika bez dpf, ale nie to ktoś jeszcze potwierdzi), za to podobno padają duperele, czy czasami bez powodów lubią się wyświetlać dziwne kontrolki (nie wiem, sam w Stilo, które mam od 3 miesięcy nic takiego jeszcze nie doświadczyłem zlosnik.gif ). O peugeotach 307 krążą, nawet na AK, bardzo skrajne opinie, od takich że autem tylko się jeździ, do takich, że padająca elektronika ciągle unieruchamia samochód. Ja bym odpuścił. Z tego co napisałeś, to chyba Golf będzie najpewniejszą inwestycją ok.gif

Napisano

> Sądzisz, że człowiek który cofa licznik nie sprząta gruntownie auta przed sprzedażą?

Jako ciekawostkę (OT) mogę powiedzieć, że zdarzyło mi się w przysalonowym komisie oglądać "bezwypadkowe" auto które miało na progu zostawioną jeszcze taśmę malarską (a miał mieć jedynie lakierowany przedni błotnik po przeciwnej stronie).

Mina sprzedawcy jak zrywał przy mnie tą taśmę - bezcenna hehe.gif

Napisano

> To tak, jakbym chciał sprzedać swoją padakę która ma obecnie 125 tys.

> Ten silnik ma jeszcze do głównego remontu jakieś 300 tys.

> Prędzej buda się rozleci i zardzewieje, oraz w siedzeniach zrobią

> się dziury, niż ten silnik padnie

albo zawał serca własciciela od migajacych failurów hehe.gif

silnik niestety to połowa sukcesu, a w stilo mozna powiedziec najmniejszy problem, zas najwiekszym jest jego elektryka która sie sypie na potege

Napisano

nie widziałem tych aut, ale jezeli jestes pewny ich stanu i przebiegu to pomimo ze nie przepadam za goframi to tylko wyłacznie golf bedzie słusznym wyborem-ot najbardziej dopracowane auto

Napisano

Podane przebiegi są kosmiczne, to fakt. Ale na chwilę przyjmijmy je jako prawdziwe.

A zatem - 23 tys km to samochód w zasadzie NOWY*. 31 tyś km też. Ale oczywiście mimo że mam awersję do "golfa f tedeiku" to brałbym właśnie to auto.

*Mojego i30 z przebiegiem blisko 50 tyś km kupiłbym bez namysłu. Zerowe ślady zużycia.

Napisano

5. VW Golf 1.9 TDI SE 2004r, 23kkm

Jeśli wierzysz że ktoś kupuje nowego diesla kombi żeby jezdzic ok 300km miesięcznie to jesteś (przepraszam) ostro screwy.gif lub pisałeś tego posta pub2.gif ,ewentualnie jak wierzysz w takie cuda znając życie zostaniesz 270747800-sex.gif

Napisano

> Jeśli wierzysz że ktoś kupuje nowego diesla kombi żeby jezdzic ok 300km miesięcznie to jesteś

> (przepraszam) ostro lub pisałeś tego posta ,ewentualnie jak wierzysz w takie cuda znając

> życie zostaniesz

A czytanie sie klania? Ze zrozumieniem? Kolega pisal, ze nie mieszka w PL. A poza PL ludzie robia mnostwo rzeczy pozornie nielogicznych i nieoplacalnych bo ich.... stac. Wiec sam sie idz 270747800-sex.gifwink.gif

Napisano

A poza PL ludzie robia

> mnostwo rzeczy pozornie nielogicznych i nieoplacalnych bo ich.... stac. Wiec sam sie idz

Tak poza granicami PL $ rosną na drzewach i sprzedaja sami lekarze niepalacy ,lub emeryci co do kościoła tylko na dojazdy kupili auto kombi w dieslu screwy.gifmlotek.gif30.GIF

PS. a za 270747800-sex.gifwpysk.gifbokser.gif

Napisano

> Wystarczy jeden znajomek w ASO

Nie wierze, zeby byle pracownik ASO mial uprawnienia do update'ow na bazie...

Napisano
  • Autor

> Jeśli wierzysz że ktoś kupuje nowego diesla kombi żeby jezdzic ok 300km miesięcznie to jesteś

> (przepraszam) ostro lub pisałeś tego posta ,ewentualnie jak wierzysz w takie cuda znając

> życie zostaniesz

Bez komentarza. Nie bede sie znizal do Twojego poziomu.

Napisano

> Bez komentarza. Nie bede sie znizal do Twojego poziomu.

Jakis problem zlosnik.gif

Niewiem skad przekonanie ze za granica PL,to sami bogacze mieszkaja i dobre auta oddaja prawie darmo ,a w PL to tylko biedaki co chca zlom sprzedac za fortune.

Prawda jest taka ze im wiecej ma ktos kasy tym bardziej ja liczy i nie odda nic poldarmo ok.gif

PS.z telefonu pisalem waytogo.gif

Napisano

> niezwykle ciekawe przebiegi ... te samochody chyba wiecej stały niz jeździły...

a jakie znaczenie mają przebiegi?

Napisano

> Nie wiem czy ktoś mnie nie wytknie palcem, ale moim zdaniem wybieraj między Stilo, a golfem. Mam

> Uno, i nówki tarcze dostałem za darmo od pewnego UKP'owicza, klocki kosztowały mnie 20-30zł

> (nie pamiętam), a jedyne poważne co miałem do repety, to kopułka, która wyniosła mnie 100we, a

> to wszystko przez prawie 3lata użytkowania

Uno to nie Stilo jednak.

> Golfa ma kuzyn, i też nie narzeka na części zamienne

Bardzo wyczerpująca odpowiedź, a który to Golf? Podpowiem, że części do Golfa 2 i Golfa 5 mogą się różnić cenowo.

Napisano
  • Autor

> Uno to nie Stilo jednak.

> Bardzo wyczerpująca odpowiedź, a który to Golf? Podpowiem, że części do Golfa 2 i Golfa 5 mogą się

> różnić cenowo.

Golf IV. Juz go kupilem spineyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.