Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

najfajniejszy maxi van...czyli bus w opakowaniu osobowym ? .

Featured Replies

Napisano

no właśnie jakie są wasze typy na najfajniejsze auto typu bus osobowy ale w opakowaniu osobowym ? do wyboru w sumie tylko trafic i bracia oraz vw multivan i właśnie ... co jeszcze ?

ford i fiat ( nie licząc scudo które jest za małe )

jakiś producent proponuje jeszcze coś fajnego ?

Napisano

> no właśnie jakie są wasze typy na najfajniejsze auto typu bus osobowy ale w opakowaniu osobowym ?

> do wyboru w sumie tylko trafic i bracia oraz vw multivan i właśnie ... co jeszcze ?

> ford i fiat ( nie licząc scudo które jest za małe )

> jakiś producent proponuje jeszcze coś fajnego ?

citroen jumpy ok.gif

Napisano

> no właśnie jakie są wasze typy na najfajniejsze auto typu bus osobowy ale w opakowaniu osobowym ?

Ale określ co dla ciebie jest "najfajniejsze". Bo dla każdego jest coś innego.

Może Nissan NV200

Napisano

Jest jeszcze Mercedes Viano/Vito , Hyundai H1

Napisano

[...]

To do kupna lizak.gif czy konkursuzlosnik.gif?

Do kupna - nie - tylko UK w EU. Do konkursu - Nissan Elgrand wygrywalizak.gif. Nie ma nic bardziej komfortowegoidea.gif.... (i brzydszego)zlosnik.gif

97284554.jpg

97284564.jpg

97284555.jpg

97284525.jpg

97284530.jpg

9289590.jpg

9289587.jpg

9289597.jpg

Napisano

prawie tak samo ladny jak ssassoyongi czy jak one sie tam nazywaja grinser006.gifzlosnik.gif

musial ten sam projektant to wydalic w jakis ciezki poniedzialek wink.gif

Napisano

> prawie tak samo ladny jak ssassoyongi czy jak one sie tam nazywaja

Stavicfood.gif...

11425343.jpg

11425405.jpg

11425502.jpg

> musial ten sam projektant to wydalic w jakis ciezki poniedzialek

Wybierz inny kolorzlosnik.gif

99049162.jpg

Roznica jest taka ze w Elgrand to mozesz isc na emerytureok.gif. Nie ma nic wygodniejszego. Nawet da sie ten wyglad wybaczyc.

99049168.jpg

99049174.jpg

Napisano

> do wyboru w sumie tylko trafic i bracia oraz vw multivan i właśnie ... co jeszcze ?

Chrysler Grand Voyager

Napisano

ale na ile osob?

7,8,9,10?

Napisano

a propos, jezdzil ktos moze Viano 3.0 cdi?

na pierwszy rzut oka wydaje sie najfajniejszy (najwieksza moc, v6 diesel), zastajawiam sie jak w uzytkowaniu calorocznym sprawuje sie tylny naped...

Napisano

Toyota Sienna, napęd na 4 koła i coś koło 250 km.

Napisano

> honda odysey

Fajna jest, ale napęd tylko na jedną oś.

Napisano

Taki zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ale na ile osob?

> 7,8,9,10?

9 smile.gif

Napisano

> Chrysler Grand Voyager

Dokladnie !

jedyny sluszny silnik 3.3 lub 3.8 V6 rozrzad na lancuchu , dostepny opcjonalny naped na wszystkie kola

Mam juz drugiego i innego niechce.

Napisano

> Dokladnie !

> jedyny sluszny silnik 3.3 lub 3.8 V6 rozrzad na lancuchu , dostepny opcjonalny naped na wszystkie

> kola

> Mam juz drugiego i innego niechce.

nie słuchaj go zlosnik.gif

ja go posłuchałem i jeżdżę owym autem grinser006.gif

ale jeździ się tym przyjemnie zlosnik.gif

Napisano

> Dokladnie !

> jedyny sluszny silnik 3.3 lub 3.8 V6 rozrzad na lancuchu , dostepny opcjonalny naped na wszystkie

> kola

> Mam juz drugiego i innego niechce.

ja powoziłem CGV 2,5 crd

rewelacja, duże, mega pakowne, mega wygodne,

blondynka za kierownicą tego czarnego żuczka dostawała pierwszeństwo nawet przy wyjeździe z polnej na krajową drogę = budziło respekt

mało jest aut do których zapakujesz całą rodzinę na wyjazd 14 dni + dziecięcy wózek w stanie bez żadnego składania - wyjąć włożyć bobasa i jechać

ludziom na parkingu szczeny opadały cool.gif

Napisano

pierwsza z brzegu: kliken

Napisano

> 6.8L V10 Triton, 225 A alternator, 15 siedzeń.

to u nas jest to juz autobus zlosnik.gif

Napisano

> to u nas jest to juz autobus

Busiarz by do tego zapakował ze 40 osób smile.gif

Napisano

mnie się podoba

354.jpg

a z większych

Mercedes-Viano-99.jpg

Napisano
  • Autor

> mnie się podoba

to jest osobówka w opakowaniu Vana

> a z większych

no a to raczej czołówka ... ale niestety cena straszna

Napisano

Dla mnie najładniejszym bez dwóch zdan nadal pozostaje Grandis, jest naprawde boski wizualnie serduszka.gif

post-56985-1435251375835_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Dla mnie najładniejszym bez dwóch zdan nadal pozostaje Grandis, jest naprawde boski wizualnie

ładny jest fakt ...

ale niestety za mały , nieco za mały Vito to minimum

Napisano

> ładny jest fakt ...

> ale niestety za mały , nieco za mały Vito to minimum

polecam hondę odyssey, wymiarami pewnie będzie podobna do vito (z tego co pamietam to chyba przeszło 5,1 m.), a główna zaleta to to,ze jest to van a nie dostawczak przerobiony na vana. No i 7 miejsc + jedno na środku mniejsze w II rzędzie.

Napisano

Mazda 5 to bardzo ciekawe auto - niewielki, ale jednak van. Sam przymierzałem się i do używanej i do nowej. Bardzo żwawa z występującym w USA silniczkiem, miałem na oku roczną w tzw. "pełnym wypasie". Ale ostatecznie przeważyły osobiste powody i zostałem przy Chevy.

Napisano

> polecam hondę odyssey, wymiarami pewnie będzie podobna do vito (z tego co pamietam to chyba

> przeszło 5,1 m.), a główna zaleta to to,ze jest to van a nie dostawczak przerobiony na vana. > No i 7 miejsc + jedno na środku mniejsze w II rzędzie.

co to za bzdury??? takie marketingowe slogany

Wlasnie to jest plusem tego typu aut. Sa wieksze ,przestrzenniejsze no i bardziej komfortowe z zawieszeniem pneumatycznym. Po co sie gniesc w jakis vanikach...

Napisano

> co to za bzdury??? takie marketingowe slogany

> Wlasnie to jest plusem tego typu aut. Sa wieksze ,przestrzenniejsze no i bardziej komfortowe z

> zawieszeniem pneumatycznym. Po co sie gniesc w jakis vanikach...

chłopie nie ośmieszaj się smirk.gif co jest większe ? Aż z ciekawości sprawdziłem wymiary multivana i odysseya

honda /vw

Długość 513/ 489(529)

Szerokość 196 / 191

Wysokość 175/ 197

Rozstaw osi 300 / 300

Krótsza wersja multivana jest krótsza i węższa niz honda, vw jest tylko wyższy. Nie wiem czy jeździłeś amerykańskim vanem, nie porównuj ich do europejskich bo to całkim inne samochody. Miałem grand espace a teraz mam honde odysseya i jest o numer większa. Jechałem też parę razy na wakacje multivanem i jakiś rewelacji to nie ma. A komfort prowadzenia i jazdy to znacznie na korzyśc vanów.

Napisano

moze popatrz na wymiary wnetrz aut!

Jakos wszystkie luxusowe salonki w europie robi sie najczesciej na VW i MB a nie na jakis popierdulkach.

Czemu podales przyklad multivana skoro to turystyczna wersja??? Caravelke porownaj i juz bedziesz wiedzial o czym tu mowa i co znaczy wygodny i przestronny van

Rynek amerykanskie to zupelnie inna sprawa wiec po co o tym wspominasz

Rozumiem ze skoro masz Honde to jest najlepsza grinser006.gif ale swiat na tym sie nie konczy wink.gif

Napisano

> moze popatrz na wymiary wnetrz aut!

a jakie są wewnątrz ?

> Jakos wszystkie luxusowe salonki w europie robi sie najczesciej na VW i MB a nie na jakis

> popierdulkach.

> Czemu podales przyklad multivana skoro to turystyczna wersja??? Caravelke porownaj i juz bedziesz

> wiedzial o czym tu mowa i co znaczy wygodny i przestronny van

to albo luksusowe osobne fotele albo caravel z ławkami. Poza tym wymiary sa takie same różnia sie tylko wnętrzem.

> Rynek amerykanskie to zupelnie inna sprawa wiec po co o tym wspominasz

napisałem, że polecam honde odyssey a ty mi odpisałeś, że to popierdułka zlosnik.gif więc ci odpisałem z danymi z katalogu.

> Rozumiem ze skoro masz Honde to jest najlepsza ale swiat na tym sie nie konczy

nie kończy ale mam porównanie róznych samochodów i trochę nimi pojeździłem. Na busa z lotniska do hotelu faktycznie lepszy jest bus natomiat na wyjazdy dłuższe van jest bezkonkurencyjny.

Napisano

> a jakie są wewnątrz ?

nie wiem ale pewnie te co ja wymienilem sa bardziej przestronne skoro to te auta sa kupowane jako luksusowe salonki

> to albo luksusowe osobne fotele albo caravel z ławkami.

no coz no niech to beda lawki hehe.gif

VW_interior.jpg

> Poza tym wymiary sa takie same różnia sie

> tylko wnętrzem.

zdecydowanie nie tylko wnetrzem

mulivan tylko krotka wersja caravelka w 2 rozstawy osi

> napisałem, że polecam honde odyssey a ty mi odpisałeś, że to popierdułka więc ci odpisałem z

> danymi z katalogu.

> nie kończy ale mam porównanie róznych samochodów i trochę nimi pojeździłem. Na busa z lotniska do

> hotelu faktycznie lepszy jest bus

Ja tez bo mialem i vany,suvy no i busy smile.gif

> natomiat na wyjazdy dłuższe van jest bezkonkurencyjny.

dla mnie na wyjazdy terenowy suv jest bezkonkurencyjny i sam widzisz ze kazdy ma inne potrzeby i trudno powiedziec ktora wersja jest ta idealna wink.gif

Napisano

> to jest osobówka w opakowaniu Vana

nie jest aż tak źle wink.gif

nie szukałem Vana z 7 fotelami, ale uznałem to jako fajną ciekawostkę w tym aucie. Niemniej jednak na długie dystanse ten trzeci rząd to pomyłka, jak i powierzchnia bagażnika przy postawionych trzecich fotelach.

Jak ceny paliwa faktycznie zaczną dochodzić do 6 PLN, to wywalę trzecią kanapę i wstawię większą butlę LPG w koło. Wyczytałem, że przy 3 rzędach to na LPG zostaje tylko miejsca na zbiorniczek +/- 30 L.

Napisano

> nie wiem ale pewnie te co ja wymienilem sa bardziej przestronne skoro to te auta sa kupowane jako

> luksusowe salonki

> no coz no niech to beda lawki

ale to jest multivan a w III rzedzie to co to jest ?

> zdecydowanie nie tylko wnetrzem

> mulivan tylko krotka wersja caravelka w 2 rozstawy osi

e tam opowiadasz i multivan i caravella są w dwóch rozmiarach krótka i długa identyczne wymiary dla caravella i multivana.

> Ja tez bo mialem i vany,suvy no i busy

> dla mnie na wyjazdy terenowy suv jest bezkonkurencyjny i sam widzisz ze kazdy ma inne potrzeby i

> trudno powiedziec ktora wersja jest ta idealna

Dla rodziny van, na taxi z lotniska do hotelu bus. Suv chyba nie jest mi potrzebny. Przez ostanie chyba 5-6 lat zimą nawet łańcuchów nie zakładałem (a co najmnie 2 razy w roku jade na narty,raz Polska raz alpy)a latem wogóle. Ja potrzebuje samochodu dla 6 osób więc suvy są za małe, nie mają bagażnika przy III rzędach.

A faktycznie to co jest w Europie to są popierdułki zlosnik.gif Ichnie gigantyczne vany są nazywanie minivanami zlosnik.gif A vany to juz prawie autobusy zlosnik.gif

Napisano

Ja potrzebuje samochodu dla 6 osób więc suvy są za

> małe, nie mają bagażnika przy III rzędach.

> A faktycznie to co jest w Europie to są popierdułki Ichnie gigantyczne vany są nazywanie

> minivanami A vany to juz prawie autobusy

W grand voyagerze masz za 3 rzedem siedzen spory bagaznik ( spokojnie upakujesz dla 6 osob wielkie walizki)

Napisano

> Ja potrzebuje samochodu dla 6 osób więc suvy są za

> W grand voyagerze masz za 3 rzedem siedzen spory bagaznik ( spokojnie upakujesz dla 6 osob

> wielkie walizki)

ale ja mam odysseya z chyba jeszcze większym bagażnikiem grinser006.gif Pisząc o suwach miałem na myśli jakieś pseudo 4x4

Napisano

> Ja potrzebuje samochodu dla 6 osób więc suvy są za

> W grand voyagerze masz za 3 rzedem siedzen spory bagaznik ( spokojnie upakujesz dla 6 osob

> wielkie walizki)

spory tzn jakie ma wymiary?

Napisano

> spory tzn jakie ma wymiary?

wg papierów w g.voyager za 3 rzędem ma przeszło 900 l. a honda przeszło 1000 l. ale to pewnie do dachu. Musze kiedyś zmierzyć w swoim ile to jest.

Napisano

> no a to raczej czołówka ... ale niestety cena straszna

Za to masz pewność, że szybko ulegnie biodegradacji a 3 światło stopu zaczniesz kupować w ilościach hurtowych. hehe.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.