darekmalysz Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Witam. Jakie samochody z roczników 1998-2005 mają fotele rozkładane tak aby była w miarę duża i równa powierzchnia do spania? (z pośród hatchback, kombi , minivan) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colliber Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 > Witam. Jakie samochody z roczników 1998-2005 mają fotele rozkładane tak aby była w miarę duża i > równa powierzchnia do spania? (z pośród hatchback, kombi , minivan) W BMW e39 Touring kladziesz oparcie tylnej kanapy i powstaje całkiem spora powierzchnia do spania dla dwóch osób... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marew Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 dla dwóch osób ford galaxy i pokrewne, zostawiasz dwa fotele i masz sporo miejsca do spania Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellti Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 > Witam. Jakie samochody z roczników 1998-2005 mają fotele rozkładane tak aby była w miarę duża i > równa powierzchnia do spania? (z pośród hatchback, kombi , minivan) Volvo V70 II, po złożeniu tylnych siedzeń jest idealnie równa powierzchnia z bagażnikiem, ~1.8m długości. Sprawdzone doświadczalnie, śpi się bardzo dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 mondeo mk3. Po postawieniu tylnej kanapy w pionie i zlozeniu oparc masz ok 2m plaskiej powierzchni. Jak nie masz ponad 2 metry to sie wyspisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy7 Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Kup dlugie kombi i po problemie ! np. W 124 lub W 210 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darekmalysz Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 > Kup dlugie kombi i po problemie ! > np. W 124 lub W 210 W kombi to w sumie bez problemu , ale bardziej mi chodzi o to jakie aut mają tak rozkładane przednie fotele , żeby z tylnymi rozłożonymi tworzyły równą powierzchnię Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 > Kup dlugie kombi i po problemie ! > np. W 124 lub W 210 ale ja juz mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 > W kombi to w sumie bez problemu , ale bardziej mi chodzi o to jakie aut mają tak rozkładane > przednie fotele , żeby z tylnymi rozłożonymi tworzyły równą powierzchnię no tak ale po co skladac przednie skoro po zlozeniu tylu masz wystarczajaco miejsca? IMHO nie znajdziesz auta z przednimi fotelami skladajacymi sie tak zeby zrobily rowna powierznie z tylem Link to comment Share on other sites More sharing options...
marew Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 > W kombi to w sumie bez problemu , ale bardziej mi chodzi o to jakie aut mają tak rozkładane > przednie fotele , żeby z tylnymi rozłożonymi tworzyły równą powierzchnię oj to cięzko, pomyśl jak daleko musiałyby być tylna kanapa, żeby przednie oparcia nie nachodziły na siedzisko lub złozone oparcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
darekmalysz Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 > Witam. Jakie samochody z roczników 1998-2005 mają fotele rozkładane tak aby była w miarę duża i > równa powierzchnia do spania? (z pośród hatchback, kombi , minivan) omega kombi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Florydziak_Florydziak_Flor Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Chrysler Voyager - zostawiasz dwa przednie fotele a z tylu rozkładasz materac i masz wiecej miejsca niż w polskiej kawalerce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piterus_123 Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 w espace 3 wsadzilem rozlozony tapczan 110x195, na czyms takim napewno dosc wygodnie by sie spalo Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati1.6dohc Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 > W kombi to w sumie bez problemu , ale bardziej mi chodzi o to jakie aut mają tak rozkładane > przednie fotele , żeby z tylnymi rozłożonymi tworzyły równą powierzchnię Patrol Link to comment Share on other sites More sharing options...
mokrii Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 > Witam. Jakie samochody z roczników 1998-2005 mają fotele rozkładane tak aby była w miarę duża i > równa powierzchnia do spania? (z pośród hatchback, kombi , minivan) omega B kombi kladziesz oparcia z tylu i masz plaska powiezchnie CA~ 210cm x 155 materac 2osobowy wchodzi bez zadnego problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mokrii Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 > no tak ale po co skladac przednie skoro po zlozeniu tylu masz wystarczajaco miejsca? > IMHO nie znajdziesz auta z przednimi fotelami skladajacymi sie tak zeby zrobily rowna powierznie z > tylem fiat 125p i lada 2107 z orginalnymi fotelami jest prawie plasko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piterus_123 Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 > omega B kombi > kladziesz oparcia z tylu i masz plaska powiezchnie CA~ 210cm x 155 > materac 2osobowy wchodzi bez zadnego problemu taaaa napewno 155 szerokosci troszke ci fantazja popuscila 160 to ja mam max w primasterze a miedzy nadkolami 120 , jak oma ma na szerokosc 100 to jest dobrze edit omega ma 110 na szerokosc, dlugosc 195 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mokrii Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 > omega ma 110 na szerokosc, dlugosc 195 przewozilem taka lozko ponad 2m wlazlo bez problemu moze faktycznie na szerokosci sie myle ale na dlugosc na 100% ponad 2m Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy7 Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 > W kombi to w sumie bez problemu , ale bardziej mi chodzi o to jakie aut mają tak rozkładane > przednie fotele , żeby z tylnymi rozłożonymi tworzyły równą powierzchnię Daleki jestem aby kwestionowac to co napisali przedmowcy. Takie rozkladane siedzenia widzielem jeden jedyny raz wzyciu w Peugeot'cie chyba 504 rocznik cos kolo 1975. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piterus_123 Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 > przewozilem taka lozko ponad 2m wlazlo bez problemu > moze faktycznie na szerokosci sie myle ale na dlugosc na 100% ponad 2m przy max przesunietym fotelu do przodu moze i sie zgodze Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrBEAN Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 W Omedze jeszcze dyskotekę można zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
matadorRS Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Omega B. Po położeniu kanapy z tyłu jest miejsce do spania o wymiarze 1,2m x 2.05m Więc spokojnie 2 osoby śpią Link to comment Share on other sites More sharing options...
15048649 Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 > Witam. Jakie samochody z roczników 1998-2005 mają fotele rozkładane tak aby była w miarę duża i > równa powierzchnia do spania? (z pośród hatchback, kombi , minivan) a mógłbyś przybliżyć sens takiej wyliczanki? Bo jakoś mi się nie chce wierzyć, że to kryterium zakupu auta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
p i p p Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Twingo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jay Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 > a mógłbyś przybliżyć sens takiej wyliczanki? Bo jakoś mi się nie chce wierzyć, że to kryterium > zakupu auta... Byc moze czesto bedzie spac w aucie. Mam znajomych co spia w samochodzie 2-3 noce w tygodniu, tak bez przerwy przez caly rok. (zimą oczywiscie zostawiaja silnik wlaczony na cala noc gdy spią) Grand Voyager. Link to comment Share on other sites More sharing options...
15048649 Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 > Twingo. nie wiem jak musiałbym być zmęczony albo pijany, żeby tak zasnąć. Z nogami na dywaniku pod kątem 90st. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marew Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 > nie wiem jak musiałbym być zmęczony albo pijany, żeby tak zasnąć. Z nogami na dywaniku pod kątem > 90st. Ja kiedyś w 3 osoby+ bagaże spałem w seicento Link to comment Share on other sites More sharing options...
15048649 Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 > Ja kiedyś w 3 osoby+ bagaże spałem w seicento to musiał być niezły melanż, oj stary Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liseh Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Omega BFL kombi. Nie dość że można się wyspać, to jeszcze z odpowiednim silnikiem to jeździ Link to comment Share on other sites More sharing options...
twinsen Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 W życiu spałem już w maluchu, w Seicento i w Punto II. Za każdym razem sobie jakoś radziłem, ale mam temat poboczny: wentylacja podczas snu na tak niewielkiej przestrzeni. Uchylone okno? Czy kluczyk w stacyjce i nawiew na '1'? Osobiście zostawiałem sobie uchylone okno (lato) i zapalony silnik (zima). W jednym przypadku (zima) byłem nietrzeźwy i w miejscu publicznym, więc teoretycznie mógłbym zostać zgarnięty, ale wątek nie o tym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fili_P Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 a my w matizie kiedys w alpach spalismy Link to comment Share on other sites More sharing options...
coenmz Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 > no tak ale po co skladac przednie skoro po zlozeniu tylu masz wystarczajaco miejsca? > IMHO nie znajdziesz auta z przednimi fotelami skladajacymi sie tak zeby zrobily rowna powierznie z > tylem Znajdzie. Zastava dla przykładu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek3966 Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 Passat B5 ale to też w bagażniku po złożeniu siedzeń jest równo i 2 osoby śpią bez problemu ja mam 194cm wzrostu Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxiek Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 Mazda demio Link to comment Share on other sites More sharing options...
kszysztow Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 ja spałem w Vito jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartoSMK Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 > ja spałem w Vito A było już zardzewiałe ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_jedrek_ Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 > Ja kiedyś w 3 osoby+ bagaże spałem w seicento przebije cie. Spalem w seju w 4 osoby + bagaze + rzeczy z namiotu czyt. spiwory, poduszki i reszta dupereli z namiotu. A najlepsze jest to, ze przed pasazerem na desce lezaly rzeczy z grilla usmazone Link to comment Share on other sites More sharing options...
_jedrek_ Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 > A było już zardzewiałe ? problem wentylacji byl przynajmniej rozwiazany Link to comment Share on other sites More sharing options...
kszysztow Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 > A było już zardzewiałe ? nie bardzo rozumiem w czym rzecz ? ? ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azbest Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 fiat multipla ... zostawiasz przednie 3 fotele, a z tyłu masz materac i spory zapas powietrza do oddychania Link to comment Share on other sites More sharing options...
el_guapo Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 > omega B kombi > kladziesz oparcia z tylu i masz plaska powiezchnie CA~ 210cm x 155 Rozstaw kół tylnych (do osi koła) to 1525mm, więc jakim cudem w środku ma być 1550mm? Szerokość auta (bez lusterek) to 1785. Odejmując od tego Twoje 1550, daje ok 11,7cm na stronę, które muszą pomieścić grubość drzwi, tapicerki i wystające podłokietniki. IMHO z tym 1550mm to lekko przesadziłeś, bo przykładowo Astra H o szerokości (bez lusterek) 1794mm ma w środku pomiędzy podłokietnikami tylnymi ok. 138-140cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
subArek Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 > fiat 125p ... > z orginalnymi fotelami jest prawie plasko zgadza się ale dla wygody w cały przedział pasażerski był włożony materac dmuchany dwuosobowy i w 4 (tzn. ja siostra i rodzice) dało się noc gdzieś na bułgarskiej ziemi przespać Link to comment Share on other sites More sharing options...
todamian Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 > Volvo V70 II, po złożeniu tylnych siedzeń jest idealnie równa powierzchnia z bagażnikiem, ~1.8m > długości. Sprawdzone doświadczalnie, śpi się bardzo dobrze w a4 b5 avant też jest coś koło 1,7-1,8m miejcsa, a jakbym jeszcze nie maieł na tylnym oparciu tego "pojemniczka" z siateczką to spokojnie 1,8m miejsca, z tym że oparcia sa lekko podgięte do góry, w dwie osoby idzie sie wyspać, tylko że nia miałem nic miekkiego pod spodem to troche mi przeszkodziało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lisek Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 To nie lepiej wypożyczyć coś takiego: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartłomiej Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Mondeo MkII, po złożeniu oparcia tylnej kanapy dawał bardzo ładną i równą przestrzeń do spania. Wyspaliśmy się tam z żoną i synkiem leżącym między nami. Z ciekawostek - po złożeniu tylnego oparcia w capri też się da spokojnie spać. Przeszkadza tylko ostro schodząca klapa bagażnika, ale przecież tam się trzyma tylko nogi/ Pozdro Bartek Link to comment Share on other sites More sharing options...
mokrii Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 > Rozstaw kół tylnych (do osi koła) to 1525mm, bylo seri, nie moj woz (a w zasadzie dwa - bo z dwoma znajomymi uskutecznialismy akcje ) 100% ponad 2m na dlugosc - moj intek 2 osobowy wchodzi luzem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.