Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto dla młodego ojca ?

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Peugeot 406

> Założone wymagania spełnia, jednak wg mnie młody ojciec = wózek = sedan

Oj te radiówki robią swoje grinser006.gif Hatchback albo sedan 270751858-jezyk.gif

Napisano

Segment C - Pug 307, Renault Megane, Skoda Octavia

Segment D - Laguna, Ford Mondeo, Vectra (chyba nie w tych pieniądzach)

Moim zdaniem w podanym przedziale cenowym warto wziąć kompakta. Będzie w miarę młody, a przy jednym dziecku spokojnie wystarczy. No i koniecznie hatchback - dużo łatwiej się pakuje wózek niż do sedana.

Napisano

> Jak w jego przypadku z rdzą ?

ja kupiłem niedawno, obejrzałem kilkanascie sztuk i przy kupnie trzeba zwrocic szczegolna uwage na nadkola, lubi rdzewiec belka tylnego zderzaka oraz przednie drzwi pod gorna uszczelką w okolicy lusterka...generalnie blachy zewnetrzne sie trzymaja i podłoga tez niezle wyglada...ale oczywiscie obejrzenie na kanale podnosniku jak w przypadku kazdego auta (zwłaszcza 10letniego) wskazane ;_)

jak wozek ma byc, to bardziej szukać hatchbacka niz sedana ;_)

wspomniany budzet pozwoli kupić niezła sztuke i na pakiet startowy plus jakies niesprawnosci wystarczy...ale trzeba troche poogladac ;_)

silniki 1.8 i 2.0 sa polecane i z gazem wspolpracuja dobrze, lubryfikacja jak ktos bardzo pragnie, ale luzy zaworowe spradzać/regulowac co jakieś 15kkm, koszt okolo 50pln (regulacja na srubki)...

ceny czesci nie zabijaja...

tu tez nienajgorzej...

Napisano

Podpowiedzieć mogę moje typy - opinia typowo na oko, utworzona na podstawie zasłyszanych opowiadań. skromny.gif

Jakbym szukał czegoś w segmencie D w zakładanych funduszach, to w kolejności:

- Nissan Primera (chociaż ponoć to już renault)

- Opel Vectra

- Ford Mondeo

Niestety, nic więcej nie podpowiem, bo nigdy nie interesowałem się tymi autami "na poważnie" - tzn. celem kupna.

Niemniej rozsądek podpowiada, że w zakładanym budżecie zakupi młodszego i mniej zmęczonego kompakta niż coś z klasy D.

Jeżeli kwota do dyspozycji się zwiększa o 10 tyś - szukam Fiata Cromy 1,9 MJTD.

Napisano

> Jeżeli kwota do dyspozycji się zwiększa o 10 tyś - szukam Fiata Cromy 1,9 MJTD.

Nie wiem czy za 30k znalazłbyś Cromę w dobrym stanie...

To raczej kwota od której zaczynają się Cromki.

Do 20kPLN jest jeszcze Alfa 156SW, tylko w tym kombiaku bagażnik jest śmiesznych rozmiarów.

Poza tym nikt nie wymienił Stilo MW... a to całkiem fajna propozycja.

Warto zerknąć też na takie autka jak Scenic, Citroen Picasso, Multipla ;-)

Sam mam podobny dylemat i nie wiem na co postawić.

Poliftowa Alfa156 to jednak >20kPLN i ten malutki bagażnik... ale wygląd piękny.

Stilo nie podoba się Małżonce, choć w przedziale do 20k jest to jedna z lepszych propozycji cywilnego rodzinobusa.

AstraG kombi odpada, bo jeżdżę takim jako służbowym i jest powoli mam go dość.

Megane Kombi - wygląd ok, jednak ilość elektroniki trochę przeraża. Jeździłem trochę Megane w hatchbacku i 1.5DCI - fajne wozidło.

Napisano

> koło wozisz za siedzeniem, przed fotelikiem

> zresztą u mnie wózek w astrze F i c-maxie wchodzi "na koło"

> ale pakując się np na wakacje koło jedziło w aucie, w niczym nie przeszkadza

> nawet fote mam

Co ten kufer w c-maxie taki mały?

Ja w marei sedan wożę w bagażniku dojazdówkę 15", dość spory wózek, dużą torbę turystyczną, 20 litrowy pojemnik z zabawkami, piłkę plażową, paczkę pampersów i łóżeczko turystyczne.

W aucie jest jeszcze druga duża torba, krzesełko do karmienia, dwa plecaki, córka w foteliku, żona i ja. Gdyby było drugie dziecko, nadal mieścimy się w tym aucie.

Napisano

> Powiedź koledze żeby się jeszcze raz zastanowił. Każde kombi przy dziecku będzie za małe

Generalnie to jak mi ktoś mówi, że przy jednym dziecku musi zmienic samochód na kombi/Vana/autobus to od razu sugeruję wywalić babę z domu, bo to one w 99% przypadków biorą 3/4 domu dla bobasa jadąc na wakacje.

W większosci dobrych pensjonatów/hoteli/nawet kwater prywatnych mozesz miec w cenie jak chcesz łózeczko, wanienkę, krzesło do jedzenia.

Zostaje wózek, plus Wasze rzeczy. Przy rodzinie 2+1 KAŻDY kompakt da radę, bo masz jeszcze jedno siedzenie w przestrzeni pasażerskiej do załadowania.

Wiec nie wiem co bys chcial ładować w Vana, chyba rzeczywiście łózeczko bez skłądania.

Napisano

> Przy rodzinie 2+1 KAŻDY kompakt da radę, bo masz jeszcze jedno

> siedzenie w przestrzeni pasażerskiej do załadowania.

Nie jest to bezpieczne rozwiązanie

Napisano

Multipla - wózka można nawet nie składać - po prostu nim się wjeżdża,

dziecko w foteliku można wozić na środkowym siedzeniu, i we dwójkę mieć na nie oko, a - ma tylko 4 metry długości.

Napisano

> W C-maxie to może i owszem ale w F-ce to słabo to widze. Może dlatego że mam wózek z przednim

> podwójnym kólkiem

> http://esklep.babyfant.pl/wozek-spacerowy-casualplay-s4-unisystem-2010-p-1343.html

> Generalnie wszysto sie da ale komfort przy tym żaden a gimnastyka co chwila. W Astrze sie męczyłem

> a do służbowej Octy to z zamkniętymi oczami i jeszcze było luzu na różne bambetle.

> Tak czy inaczej mając wybór teraz brałbym Skodę.

wbrew pozorom w astrze było więcej miejsca hmm.gif

w astrze też wózek woziłem na kole, oczywiście wystawał ponad roletę

c-max ma głębszy ale węższy bagażnik, wózek mieści się pod półką

Napisano

> Co ten kufer w c-maxie taki mały?

niewiem.gif nie ja go projektowałem grinser006.gif

> Ja w marei sedan wożę w bagażniku dojazdówkę 15", dość spory wózek, dużą torbę turystyczną, 20

> litrowy pojemnik z zabawkami, piłkę plażową, paczkę pampersów i łóżeczko turystyczne.

ile długości ma marea ?

c-max to kompakt, wymiarami zbliżony do focusa hb, coś koło 4.3m

dodatkowo obudowane są nadkola, zmarnowane trochę miejsca, ale bagażnik ma idealne kształty spineyes.gif

500L o ile pamiętam hmm.gif

na fotce podłoga jest podniesiona o 5cm, ze względu na butle która wystawała ponad wnękę na dojazdówkę

> W aucie jest jeszcze druga duża torba, krzesełko do karmienia, dwa plecaki, córka w foteliku, żona

> i ja. Gdyby było drugie dziecko, nadal mieścimy się w tym aucie.

ale ja się też mieszczę, w sumie to bagażnik prawie pusty palacz.gif

wszystko jeździ w ...

DSC_5821.JPG

hehe.gif

tak jak pisałem, bagażnik jest mniej pakowany niż w astrze F kombi, sam byłem zdziwiony

Napisano

> Lacetti jak stoi z poziomem bezpieczeństwa ? Do którego >segmentu jest zaliczane ?

Lacetti to nubira III smile.gif W Ozilandzie dostal 4/5 gwiazdek AUNCAP smile.gif

Napisano
  • Autor

> Lacetti to nubira III W Ozilandzie dostal 4/5 gwiazdek AUNCAP

Dziękuję ok.gif Ciekawe wygląda relacja wieku do ceny. Szukam teraz jego słabych punktów. Jak wygląda temat hałasu w tym aucie ?

Napisano

> Dziękuję Ciekawe wygląda relacja wieku do ceny. Szukam teraz jego słabych punktów. Jak wygląda

> temat hałasu w tym aucie ?

1.6 109Km jest głośne, a powyżej 140km/h bardzo głośne.

Napisano

> nie ja go projektowałem

> ile długości ma marea ?

> c-max to kompakt, wymiarami zbliżony do focusa hb, coś koło 4.3m

Marea to też kompakt na płycie Bravy z lekko powiększonym kufrem. Długość coś koło 4,3m.

> dodatkowo obudowane są nadkola, zmarnowane trochę miejsca, ale bagażnik ma idealne kształty

> 500L o ile pamiętam

> na fotce podłoga jest podniesiona o 5cm, ze względu na butle która wystawała ponad wnękę na

> dojazdówkę

No właśnie widzę, że coś mało. U mnie jest 430 l. ale wygląda na zdecydowanie więcej.

> ale ja się też mieszczę, w sumie to bagażnik prawie pusty

> wszystko jeździ w ...

> tak jak pisałem, bagażnik jest mniej pakowany niż w astrze F kombi, sam byłem zdziwiony

Nie no OK. Byłem tylko zdziwiony, że auto podchodzące pod małego vana w ogóle nie jest większe w środku od małego sedana. wink.gif

Napisano
  • Autor

> 1.6 109Km jest głośne, a powyżej 140km/h bardzo głośne.

A 1.8 ?

Napisano

To Twoje subiektywne zdanie. Moim zdaniem nie jest bardzo głośno (nie porównujmy do samochodów bardziej luksusowych biglaugh.gif

Tak szybko jak sprawdziłem to lacetti 1,6 w/g testów autoświata przy 130km/h 73dB

dla porównania:

golf 5 1,4 ma 72db

astra 3 1,4 73db

skoda oktavia 1,9tdi 71db

Mondeo 2 1,8 73dB

BMW 1 2,0 71db

A więc szału nie robi, ale nie jest źle ok.gif

Napisano

> A 1.8 ?

W/g ADAC jest to samo co 1,6 (tylko że testowali 1,6 limuzynę i 1,8 kombi)

link

W/g ADAC to lacetti ma taki sam hałas przy 130 jak octavia 1,6 (tak dla porównania)

Napisano

> W/g ADAC to lacetti ma taki sam hałas przy 130 jak octavia 1,6 (tak dla porównania)

Octavia1 1.6 liftback wg ADAC ma 70db, ile ma Lacetti ?

Napisano

> Koledze się urodziła córka

Gratulacje dla kolegi smile.gif

> Szczęśliwy młody tata jeździ od paru lat punto pierwszej generacji.

> Chce zmienić auto na większe - minimum klasa kompaktów a najlepiej klasa średnia. Miniwana nie

> chce.

Ja jako młody tatuś jeździłem Primerą kombi WP11, rocznik 99.

> Wymagania:

> - cena do 15-20 tyś pln

Powinien się zmieścić

> - brak pojawiającej się rdzy - warunek konieczny bo ma złe wspomnienia po fiacie

Ani mikrograma rdzy nie miałem w Nissanie

> - pojemny bagażnik ale nie musi być olbrzymi - tak minimum 350l - preferowane o dziwo auto z

> nadwoziem sedan lub hatchback

Nie pamiętam dokładnie, ile było w kombiaku, ale chyba nieco ponad 500l. Starczało spokojnie na wózek głęboki + spacerówka i do tego zakupy.

> - klimatyzacja

To jest coś, czego mi brakowało, ale są Primery z klimą.

> - awaryjność nie przyprawiająca o zawrót głowy

Nie było źle. Kupiłem auto z kończącym się sprzęgłem i przegubem, więc te rzeczy szybko wymieniłem. W międzyczasie przez 3 lata użytkowania przegub, łożysko z piastą, sworzeń wahacza i górny wahacz. Koszty części zamiennych są spore w Irlandii, więc postanowiłem sprzedać auto, zanim zacznie się psuć (jak wymieniłem wspomniany sworzeń, to 2 tyg później zaczął skrzypieć górny wahacz. Sprzedałem go z takim popiskującym wahaczem, o czym poinformowałem kupującego).

> - niskie koszty utrzymana

Miałęm 1.6, benzyna. Dużo nie palił. Możesz zobaczyć tutaj moje zapiski podczas posiadania tego auta.

> - możliwość zainstalowania LPG

Ponoć można wink.gif

> - silnik: w klasie kompakt minimum 100 KM - w klasie średniej minimum 120 KM - pojemność do 2.0l

1.6 16V miał 103KM. 2.0 ma chyba coś koło 120KM

> - mile widziane przyzwoite wyniki w testach zderzeniowych - żeby to formalnie określić, to napisze

> że cztery gwiazdki w testach NCAP.

Tu się nie łapie, bo jeśli dobrze pamiętam, to WP11 miał 3 gwiazdki.

> Sam mu poleciłem w klasie kompaktów astrę II gen albo octavię I gen. Natomiast w klasie średniej

> sam nie wiem co mu doradzić a bardziej się skłania właśnie ku większemu autu

Ja właśnie polecałbym Primerę.

Napisano

> To Twoje subiektywne zdanie.

Nie tylko moje, również właściciela tego auta. W porównaniu do 10 lat starszego E36 1.6 100KM które również posiada auto jest głośne (choć szybsze) a dźwiek silnika niestety nie jest zbyt przyjemny.Różnica 2dB to duża różnica, a w Octavii TDI tez cicho nie jest więc... zlosnik.gif

Napisano

>

> Ja właśnie polecałbym Primerę.

Auto niemal idealne, gdyby nie promień zawracania na poziomie tankowca Exxon Valdez wink.gif

Napisano

> Koledze się urodziła córka Szczęśliwy młody tata jeździ od paru lat punto pierwszej generacji.

A jakiego wzrostu są rodzice ?

Poleciłbym O1 ale jak ktoś jest wysoki to będzie problem z ustawieniem fotela tak aby mieścił się fotelik i z przodu było wygodnie (kolana walą o schowek).

W sumie od '99 jeżdżę Octaviami i przekonałem się że jest to świetny muł roboczy ok.gif

Napisano

> Octavia1 1.6 liftback wg ADAC ma 70db, ile ma Lacetti ?

lacetti (Nubira) też ma 70dB

Napisano

> Nie tylko moje, również właściciela tego auta. W porównaniu do 10 lat starszego E36 1.6 100KM które

> również posiada auto jest głośne (choć szybsze) a dźwiek silnika niestety nie jest zbyt

> przyjemny.Różnica 2dB to duża różnica, a w Octavii TDI tez cicho nie jest więc...

Ale ja nie mówię, że jest cicho, ja tylko mówię, że mnie to nie przeszkadza. Głośno też jakoś specjalnie nie jest zlosnik.gif

Napisano

Potwierdzam.

Dlatego nie jeżdżę powyżej 140km/h :D

Najprzyjemniej jedzie się 90-110km/h.

Napisano

> w astrze też wózek woziłem na kole, oczywiście wystawał ponad roletę

No tak ale ja piszę o swojej Astrze 5D bo autor wątku szuka porady dla sedanów i hatchbacków

Spróbuj zapakować sie do takiego auta to już nie będzie tak wygodnie. Przypominam że Astra 5D ma 370 litrów bagażnika. Różnica między C-maxem który ma 550 jest kolosalna. Nawet Octavia I ma ciut mniejszy bo 530 litrów.

Nie mówie że sie nie da zmieścić wózka ale z wygodą ma to niewiele wspólnego.

Napisano

> Oj te radiówki robią swoje

Rozumiem, że patrzysz w lustro i mówisz do siebie zlosnik.gif

> ok.gif Hatchback albo no.gif sedan

Czym się kieruje młody ojciec zawężając kryteria do m.in. sedana? Nawet jeśli będzie miał duży bagażnik to albo otwór załadunkowy będzie niewielki, albo sam bagażnik będzie długi ale płytki, albo próg załadunkowy wysoki....i tak przykłady można mnożyć zlosnik.gif

W założonej kwocie można szukać Laguny II, zresztą co Ci będę mówił...znasz moje typy wink.gif

Napisano

> To po co pytasz? sprawdzasz mnie?

Chciałem się upewnić że patrzę we właściwy test.

> Ja sprawdzałem limuzynę i kombi i w ADAC jest 70dB

> klik

> Nie moim celem było wprowadzenie kogoś w błąd, nie sprawdzałem krótkiej wersji

Wogole te pomiary są trochę dziwne, np wg Auto Świat Lacetti ma 3dB więcej od Octavii 1.9, która z kolei wg ADAC jest o 1db cichsza od Octavii 1.6 porównywalnej z Lacetti/Nubira

Jedyne co mi sie tam zgadza to to że w203 jest dwa razy cichsze od O1 wink.gif

Napisano

> No tak ale ja piszę o swojej Astrze 5D bo autor wątku szuka porady dla sedanów i hatchbacków

ok.gif

ja pisałem o kombi, bo to imo auto dla młodego taty

sam przymierzałem się np do klasy D i jednak padło na mniejsze auto ale kombi/van

widziałem bagażnik w lagunie, cóż z tego że przepastny, jak żeby coś włożyć to trzeba dźwignąć dość wysoko icon_rolleyes.gif

w kombi kładziesz "na progu" i dosuwasz ok.gif

kolega zmienił właśnie kompakta hb na kombi, bo ciężko się im było spakować ok.gif

bardzo zadowolony - właśnie kupił octe grinser006.gif

Napisano

> Jedyne co mi sie tam zgadza to to że w203 jest dwa razy cichsze od O1

2x cichsze tzn dokładnie o 3dB zlosnik.gif

Napisano

> Potwierdzam.

> Dlatego nie jeżdżę powyżej 140km/h :D

> Najprzyjemniej jedzie się 90-110km/h.

Ale na szczęście lacetti nie jest najgorszy hehe.gif. Taki na przykład Dodge viper ma 78dB zlosnik.gif

Jeśli hałas byłby głównym wyznacznikiem zakupu auta to vipera nikt by nie kupował 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Wiem z doświadczenie, że z przy dziecku nawet mondeo jest małe

Ja tam miescilem sie bez problemu do lanosa sedan - pisz za siebie skromny.gif

Napisano

> Ja tam miescilem sie bez problemu do lanosa sedan - pisz za siebie

Miescic to ja sie miescilem do corsy B ale zdecydowanie wygodniej pakowalo mi sie do Partneraczy do xsary picasso smile.gif ze wzgledu na rozmiar bagaznika jego ksztalt i brak progu utrudniajacego zaladunek smile.gif

Jak sadze koledze chodzi o to zeby mogl sie zapakowac do auta wygodnie a to spelniaja kombiaki i vanowate. Chyba, ze kolega ma gleboko w d...e wygode zaladunku smile.gif a liczy sie ladny ksztalt linii nadwozia sedana...

pozdr.

M.

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

> To Twoje subiektywne zdanie. Moim zdaniem nie jest bardzo głośno (nie porównujmy do samochodów

> bardziej luksusowych

> Tak szybko jak sprawdziłem to lacetti 1,6 w/g testów autoświata przy 130km/h 73dB

> dla porównania:

> golf 5 1,4 ma 72db

> astra 3 1,4 73db

> skoda oktavia 1,9tdi 71db

> Mondeo 2 1,8 73dB

> BMW 1 2,0 71db

> A więc szału nie robi, ale nie jest źle

Dziękuję. Dane z netu czy gazet ?

Napisano

> Dziękuję. Dane z netu czy gazet ?

Z papierowego katalogu "testy" autoświata.

Mam łatwo dostępnym miejscu ileś wydań, to mogę sprawdzać ok.gif

Napisano

> Ja tam miescilem sie bez problemu do lanosa sedan - pisz za siebie

Ta, nasi rodzice mieścili się do Fiatów 126 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ta, nasi rodzice mieścili się do Fiatów 126

Tylko ci lepiej sytuowani. Biedniejsi zasuwali z wózkami autobusami MPK.

Napisano

> Nie jest to bezpieczne rozwiązanie

Nie popadajmy w Europaranoję na tle bezpieczeństwa.

Neseser podróżny, położony na siedzeniu przednim pasażera nikogo nie zabije ani nie uszkodzi, chyba że przewozisz w nim same kamienie i będziesz dachował.

Trochę śmieszne są takie argumenty jak Twój, w kraju gdzie co 10-12sty samochód ma łyse opony albo jeździ w lecie na zimówkach i odwrotnie. Nie będę już tu wspominał o przerdzewiałych mocowaniach kolumn MC Phersona i wahaczy i milionie innych awarii, których żaden diagniosta nie chce/nie umie/nie może zdiagnozować tylko podbija DR i następny w kolejce.

Także polecam więcej realizmu w wypowiedziach i światopoglądzie.

Napisano

> Co ten kufer w c-maxie taki mały?

No chyba najmniejszy w klasie.

Z tylu tez jakos szalu nie ma z miejscem.

Napisano

jeśli Octavia to celował bym w II gen.

o Astrach sie nie wypowiadam, wydawały się być zawsze sensowne... mimo wszystko wolał bym doposażyć się w 3 - 5 tyś i pomysleć o III gen.

może kolega niech spojży na coś świerzszego...

w końcu będzie tym woził rodzinę.

może focus II gen. ? ? ?

z 2006 roku można znaleść dobry stan za ok 20 - 24 tyś

Pozdr.

Napisano

> Koledze się urodziła córka Szczęśliwy młody tata jeździ od paru lat punto pierwszej generacji.

> Chce zmienić auto na większe - minimum klasa kompaktów a najlepiej klasa średnia. Miniwana nie

> chce.

> Wymagania:

> - cena do 15-20 tyś pln

> - brak pojawiającej się rdzy - warunek konieczny bo ma złe wspomnienia po fiacie

> - pojemny bagażnik ale nie musi być olbrzymi - tak minimum 350l - preferowane o dziwo auto z

> nadwoziem sedan lub hatchback

> - klimatyzacja

> - awaryjność nie przyprawiająca o zawrót głowy

> - niskie koszty utrzymana

> - możliwość zainstalowania LPG

> - silnik: w klasie kompakt minimum 100 KM - w klasie średniej minimum 120 KM - pojemność do 2.0l

> - mile widziane przyzwoite wyniki w testach zderzeniowych - żeby to formalnie określić, to napisze

> że cztery gwiazdki w testach NCAP.

> Sam mu poleciłem w klasie kompaktów astrę II gen albo octavię I gen. Natomiast w klasie średniej

> sam nie wiem co mu doradzić a bardziej się skłania właśnie ku większemu autu

Z czystym sumieniem mogę polecić focusa kombi (ja miałem 1.6 z 2002) sam takim ganiałem jak córa mi się urodziła - samochód nie sprawiał mi żadnych problemów a do tego wszystko bez problemu mieściło się do bagażnika. w tym samym czasie mieliśmy z żoną też astre II i focus był nieporownywalnie lepszy i wygodniejszy.

JEDYNA UWAGA TO PRZY ZAKUPIE SPRAWDZIĆ DRZWI CZY NIE KORODUJĄ OD SPODU

Napisano

> Z czystym sumieniem mogę polecić focusa kombi (ja miałem 1.6 z 2002) sam takim ganiałem jak córa mi

> się urodziła - samochód nie sprawiał mi żadnych problemów a do tego wszystko bez problemu

> mieściło się do bagażnika. w tym samym czasie mieliśmy z żoną też astre II i focus był

> nieporownywalnie lepszy i wygodniejszy.

> JEDYNA UWAGA TO PRZY ZAKUPIE SPRAWDZIĆ DRZWI CZY NIE KORODUJĄ OD SPODU

Miało być bez rdzy i możliwość instalacji LPG ... grinser006.gif

Napisano

> Segment C - Pug 307, Renault Megane, Skoda Octavia

> Segment D - Laguna, Ford Mondeo, Vectra (chyba nie w tych pieniądzach)

> Moim zdaniem w podanym przedziale cenowym warto wziąć kompakta. Będzie w miarę młody, a przy jednym

> dziecku spokojnie wystarczy. No i koniecznie hatchback - dużo łatwiej się pakuje wózek niż do

> sedana.

To nie pakowałeś wózka do kombi grinser006.gif Tam możesz nim wjechać (Pug 307) zlosnik.gif

Napisano

> Miało być bez rdzy i możliwość instalacji LPG ...

u mnie rdzy nie było (dlatego mówie sprawdzić przed zakupem), a instalacja LPG w takim silniku nie jest konieczna - nie jest zbyt paliwożerny. GAZ to zło

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.