Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie auto spełnia te wymagania?

Featured Replies

Napisano

Witam

Jakie auto spełnia te wymagania?

-bardzo wygodne na 3h trasy Warszawa-Siemiatycze kiepski stan dróg (czyli ładnie wybiera nierówności, "samo się prowadzi", dobra widoczność, wygodne fotele, w miarę cicho, prędkości podróżne koło 100km/h)

-cena najlepiej do 20, max do 30 tys

-spalanie w trasie tak do 40zł na 100km

-automat

-dobre reflektory

Osobiście brałem pod uwagę merca E i bmw 5 w dieslu oraz jeepa 4.7 w lpg, ale nimi nie jeździłem więc nie wiem który może być ciekawszy... ktoś ma jakieś doświadczenia własne?

Napisano

> Witam

> Jakie auto spełnia te wymagania?

> -bardzo wygodne na 3h trasy Warszawa-Siemiatycze kiepski stan dróg (czyli ładnie wybiera

> nierówności, "samo się prowadzi", dobra widoczność, wygodne fotele, w miarę cicho, prędkości

> podróżne koło 100km/h)

> -cena najlepiej do 20, max do 30 tys

> -spalanie w trasie tak do 40zł na 100km

> -automat

> -dobre reflektory

> Osobiście brałem pod uwagę merca E i bmw 5 w dieslu oraz jeepa 4.7 w lpg, ale nimi nie jeździłem

> więc nie wiem który może być ciekawszy... ktoś ma jakieś doświadczenia własne?

na trasy polecił bym galanta 2,4. bardzo wygodne auto smile.gif

Napisano

Może coś w ten deseń? Często pokonuję odcinki 200-600km i porównując z Passatem B5/B6, Avensisem T25, Vectra C, czy Mercedesem W210 uważam to auto za dobry wybór. Wygodne, stabilne, ze startu może i nie jest wariat, ale do wyprzedzania spokojnie wystarcza, do tego jest w miarę ekonomiczne - trasa 600km ze !średnią! prędkością 110-120km/h to spalanie poniżej 9l/100km (2.3T, manual).

Napisano

http://otomoto.pl/citroen-c5-2005-06-salon-pl-bezwypadkowy-C20769313.html

Baardzo wygodny (zawieszenie hydropneumatyczne) i do tego dość duża utrata wartości więc można wyrwać dobry rocznikowo samochód za przyzwoitą cenę : ) Silniki hdi chyba nie sprawiają żadnych problemów. Na minus wg mnie wygląd ale to kwestia subiektywna ; )

Napisano

Zaraz przyjdzie taki jeden i będzie przekonywał, że Lacetti skromny.gif

Napisano

Jeepa od razu sobie odpuść wink.gif

jak chcesz za 40zł zrobić 100km w komfortowych warunkach to tylko benzyna + LPG.

Ja bym zaproponował BMW 528 lub Audi A6 2.8.

Z mniej komfortowych Passat, SuperB, Vectra C.

Napisano

> Witam

> -bardzo wygodne na 3h trasy Warszawa-Siemiatycze kiepski stan dróg (czyli ładnie wybiera

> nierówności, "samo się prowadzi", dobra widoczność, wygodne fotele, w miarę cicho, prędkości

> podróżne koło 100km/h)

> -automat

> -dobre reflektory

> Osobiście brałem pod uwagę merca E i bmw 5 w dieslu oraz jeepa 4.7 w lpg, ale nimi nie jeździłem

> więc nie wiem który może być ciekawszy... ktoś ma jakieś doświadczenia własne?

omega V6 + LPG

Napisano

> Z tych co podałeś .... e39 3.0d

Bardzo przyjemne auto, tylko tu na forum byl kiedys temat problemow z automatami laczonymi z tym silnikiem.

Co do MB to jechalem e-klasa trase z UK do Polski i jest bajecznie wygodny, nic ze sportu, sam komfort. My mielismy silnik 2,9d i jest podobno znacznoe trwalszy niz nowsze cdi. Problem tych aut to korozja i prawei zawsze nieznana historia i kosmiczne przebiegi. Tak samo jest jest z konurencja.

Ja jeszcze od siebie moge zaproponowac a8 d2. Do 30 tys mozna kupic ladne auto, najlepiej 4,2 do zagazowania. Spalanie w takiej trasie z lekka noga bedzie w okolicach 12-13l LPG

Napisano
  • Autor

jeepa ktoś odrzucił

ale powiem wam że nadal mnie kusi wyższe auto

głównie dlatego, że siedzi się wyżej i w ciemnościach na trasie nie rażą tak w oczy światła reflektorów podobno, a ja bardzo tego nie lubię... co myślicie?

Napisano

> Zaraz przyjdzie taki jeden i będzie przekonywał, że Lacetti

Epica IThankYou.gifgrinser006.gif

Napisano

> Lancia Thesis dobrze wybiera nierówności i ma wygodne fotele

> ceny również ok

Brzydal sick.gif

Napisano

Jeżeli drogi są podłe, to proponuję jakiegoś SUV-a.

Za około 20 kPLN (możliwe, że z małą górką) kupisz Santa Fe w dobrym stanie - z dobrym wyposażeniem, dieslem (lub benzyna + LPG - do wyboru), napędem na 2 lub 4 koła i automatem.

Napisano

> Brzydal

Nie pisał że ma być ładne hehe.gif a wygląd jest kwestią gustu smile.gif

Napisano

> a co byś powiedział na VOLVO S60 w dieselu np 2.4 D5 ?? 2004 rok np klik- przykład

Potwornie ciasne wnętrze tongue.gif

Napisano
  • Autor

> Potwornie ciasne wnętrze

tak zgadza się, dosyć to wszystko ciasnawe, jechałem takim z tyłu, na plus fajny silnik, fajnie pracuje przy większych V

Napisano

> Witam

sorry kolego ale to co podałeś, to te auta to co najmniej 200 kkm przelotu, a to już nie są normalne samochody tylko złomy, sorry, to już lepiej za te 30 kpln kup nową pandę a będziesz miał większą radość z jazdy niż 10 letnim parchem po 200 kkm przelotu...

NIe no sorry nie mogłem się powstrzymać, ostatnio kumpel kupił 8 letnie maseratti za 300 kpln, ja się tym przejechałem normalnie odjęło mi mowę na minus...

Napisano

> jeepa ktoś odrzucił

> ale powiem wam że nadal mnie kusi wyższe auto

> głównie dlatego, że siedzi się wyżej i w ciemnościach na trasie nie rażą tak w oczy światła

> reflektorów podobno, a ja bardzo tego nie lubię... co myślicie?

Nie wiem czemu odrzucił, zajefajne auto w trasę. Wysoko, zapas mocy, wygoda, inni kierowcy bardziej uważają ok.gif

Wczoraj przy 100km/h trafiłem bażanta przodem maski i nie został żaden ślad zlosnik.gif

Napisano

C5

Napisano

> sorry kolego ale to co podałeś, to te auta to co najmniej 200 kkm przelotu, a to już nie są

> normalne samochody tylko złomy, sorry, to już lepiej za te 30 kpln kup nową pandę a będziesz

> miał większą radość z jazdy niż 10 letnim parchem po 200 kkm przelotu...

> NIe no sorry nie mogłem się powstrzymać, ostatnio kumpel kupił 8 letnie maseratti za 300 kpln, ja

> się tym przejechałem normalnie odjęło mi mowę na minus...

Bzdury piszesz, bo pewnie nie miałeś okazji sam sprawdzić. Mój jeep z 96 roku pod względem wypasu, komfortu, wyciszenia itp. bije na głowę salonowego Logana, którym zrobiłem dopiero 5 tys.

Napisano

> Ja bym zaproponował BMW 528 lub Audi A6 2.8.

Jeśli chodzi o te drugie, to przy oszczędnej jeździe da radę zejść do 8l, tak aby zbliżyć się do 40zł/100km.

Ale z drugiej strony kupować mocne auto i jeździć bardzo delikatnie żeby mało spaliło? hehe.gif

No chyba że z lpg, wtedy ok. smile.gif

Napisano

> Nie wiem czemu odrzucił, zajefajne auto w trasę. Wysoko, zapas mocy, wygoda, inni kierowcy bardziej

> uważają

> Wczoraj przy 100km/h trafiłem bażanta przodem maski i nie został żaden ślad

szkoda tylko, ze buja strasznie na tych dziurach i koleinach tongue.gif.

Uwazam, ze znacznie lepszym wyborem bedzie cos pokroju Forka ok.gif

Napisano

> Ale z drugiej strony kupować mocne auto i jeździć bardzo delikatnie żeby mało spaliło?

> No chyba że z lpg, wtedy ok.

Na lpg tanio, do tego zapas mocy, który ułatwia wyprzedzanie.

Przy dużych prędkościach w trasie spalanie auta z wielkim silnikiem jest podobne do spalania auta z silnikiem o niewielkiej pojemności.

Napisano

> szkoda tylko, ze buja strasznie na tych dziurach i koleinach .

> Uwazam, ze znacznie lepszym wyborem bedzie cos pokroju Forka

Nie każdy buja. Mój nie bujał przed liftem ok.gif Za to o ile bezpieczniej gdy trafisz w dziurę ok.gif

Napisano

> Forek

A jak w tej furce z lpg?

Napisano

> Witam

> podróżne koło 100km/h)

> -automat

> -dobre reflektory

Omega V6. ok.gif

Napisano

> A jak w tej furce z lpg?

bez problemu ok.gif

warunkiem jest jednak ogarnięty gazownik.

Napisano

> Omega V6.

Oczywiście. Do tego elpidżi i będzie mieścił się w cenie kilometra.

Oczywiście Omega z ostatnich lat produkcji. Najlepiej z ostatniego zlosnik.gif

Na trasy rewelacja. Pięknie sie tym płynie, jazda to relaks a do tego eksploatacja nie zabija cenowo. A z ostatnich lat produkcji większość błędów wyeliminowana.

Napisano

BMW E38 728i + sekwencja cool.gifzlosnik.gif

Napisano

> Nie każdy buja. Mój nie bujał przed liftem Za to o ile bezpieczniej gdy trafisz w dziurę

Jezdzilem MY04 2,7 dosc duzo swego czasu, auto mialo niecaly rok - niestety przy V ok 120 km/h bujal, na autostradzie tez za szybko sie tym nie dalo pojechac mimo, iz silnik na to pozwal (choc bylo glosno). Kolega z pracy ma starszego ale z 5,9i - tez buja.

Auta fajne, ale po dluzszych czasach mnie meczyly.

Napisano

> ostatnio kumpel kupił 8 letnie maseratti za 300 kpln, ja

> się tym przejechałem normalnie odjęło mi mowę na minus...

8 letnie maserati za 300 000 zł ? Maserati swoją drogą to złom a nie auta. Coś jak Jaguar - ładne przez 5 minut i makabrycznie drogie w utrzymaniu/awaryjne.

Napisano

> Witam

> podróżne koło 100km/h)

> -automat

> -dobre reflektory

Klasycznie poradzę coś nie klasycznego, gdzie imo jest bardzo dobry stosunek jakość/cena.

Samochód niedoceniony jak VW Phaeton, dzięki czemu można kupić młode auto za dobre pieniądze.

Kia Opirus

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.