Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czesci Samochodowe, ktore wybieracie ?? Tansze czy drozsze??

Featured Replies

Napisano

> Etam, ilu ludzi nie stać na jazdę swoim samochodem, to strach pomyśleć... Wejdź na allegro: 1/3 to

> aukcje części używanych, 1/2 zamienników, pozostałe kilka % to oryginały. Skąd się wziął wysyp

> auto-szrotów? Ludzie biedują i łatają, jak się da. A że na AK każdy zarabia 5K, a w Warszawie

> minimum 10K to nikt nie napisze, że drutuje, bo wstyd.

> Przykład z życia: rok temu dla jaj wystawiłem łyse 10-letnie zimówki na alledrogo. Przyjechał facet

> passatem B5 i z pocałowaniem ręki je kupił za 30 zł ucieszony, bo nie było go stać na używki

> od Hansa po 40 zł/szt...

> A co do mnie: tylko zamienniki firm, które cieszą się dobrą renomą, zawsze po przeczytaniu opinii w

> necie. Wyjątkowo kupuję najtańszy chłam, jeśli chodzi o elementy nie wpływające na

> bezpieczeństwo jazdy lub pewność dojechania do celu (np dziś kupiłem najtańszy możliwy tłumik

> końcowy)

I tu masz rację że masę ludzi nie stać na samochód. Co do używek z allegro to większość chyba liczy na frajerstwo ludzi bo niektóre ceny są wyższe niż nowych elementów. ( odnoszę się do czasów jak jeździłem lanosem )

Co do części to staram się wybierać albo markowy zamiennik lub oryginał.

Wolę zapłacić drożej za części niż płacić 2 razy mechanikowi plus stracony czas.

Napisano

> I tu masz rację że masę ludzi nie stać na samochód. Co do używek z allegro to większość chyba

> liczy na frajerstwo ludzi bo niektóre ceny są wyższe niż nowych elementów. ( odnoszę się do

> czasów jak jeździłem lanosem )

Teraz też tak jest. Pan mi powiedział cenę za wyłącznik jak za nowy w ASO smile.gif

Napisano

Wszystko zależy jak ważna jest część którą mam zamontować. Np. łożyska kupię drogie ale jak najlepszej firmy (w sklepie jak chciałem łożysko to gość mnie zapytał czy ma być polskie czy jakieś dobre?:) Części takie jak filtr kabinowy kupuję jak najtańsze bo chodzi tylko o to żeby kurz zatrzymać.

Napisano

> w sklepie jak chciałem łożysko to gość mnie zapytał czy ma być

> polskie czy

> jakieś dobre?:)

Dobre dla Ciebie czy dla sprzedawcy?

Bo dla Ciebie dobre oznacza taki co ma dobry stosunek jakości do ceny,

A dla niego dobry to taki na jakim ma największy narzut :D

Napisano

> Np. łożyska kupię drogie ale jak

> najlepszej firmy (w sklepie jak chciałem łożysko to gość mnie zapytał czy ma być polskie czy

> jakieś dobre?:)

Akurat polskie łożyska to FŁT (100% polskie) i PPL (robiony w PL w fabryce NSK) i oba są bardzo przyzwoitej jakości.

Miernej jakości to sa niby polskie a sprowadzane z Chin Optimale czy CX i im podobne.

Napisano
  • Autor

Fcuk, to ja jestem jakims nienormalnym sprzedawca... zawsze wole sprzedac klientowi cos dobrego i markowego, potem jest z tym mniej problemow.

Napisano

kiepski przykład z cewkami bo w cc nigdy mi nie padła, a kuzyn w audi 2gi raz wymienia w 6 lat

Napisano

> kiepski przykład z cewkami bo w cc nigdy mi nie padła, a kuzyn w audi 2gi raz wymienia w 6 lat

bo vw groop one sa tak zaprojektowane by cieszyć 2-3 lata zlosnik.gif

Zwłaszcza w silnikach 1,2 i 1,4 Oryginały tam już robili Włosi, Turcy etc zlosnik.gif

Napisano

> bo vw groop one sa tak zaprojektowane by cieszyć 2-3 lata

> Zwłaszcza w silnikach 1,2 i 1,4 Oryginały tam już robili Włosi, Turcy etc

Jakość bosha

Napisano

Jakością - czyli najczęściej producentem części - bo ciężko "na oko" ocenić jakość. Preferuję części oryginalne albo produkowane przez firmę dostarczającą części na pierwszy montaż, ewentualnie produkowane przez większe firmy. Jeśli chodzi o części niezwiązane bezpośrednio z bezpieczeństwem wolę kupić dobrą używkę, niż chiński zamiennik.

Napisano

Staram się znaleźć "złoty środek" czyli dobrą jakość w rozsądnej cenie. zlosnik.gif

Chyba że wiem że autem nie będę jeździł długo, wtedy zdarza mi się kierować tylko ceną.

Napisano

> Używek nie potępiałbym w czambuł...

> Na przykład jakiś czas temu za rozsądne pieniądze kupiłem piękne lampy przednie soczewkowe z

> rozbiórki.

Ja tak kupiłem kasetę zamka do Santa Fe. Oryginał - nówka kosztuje +/- 600 PLN. Używka - 100 PLN z montażem. Szansa, że ten sam zamek rozleci się sześciokrotnie jest praktycznie zerowa.

> Nowe oryginały kosztują majątek, a zamienniki w tym przypadku są wyraźnie gorszej jakości i

> trwałości

Ale już np. amortyzatory i poduszki amortyzatorów kupiłem oryginalne - były w cenie porównywalnej z zamiennikami, więc wolałem mieć logo producenta na częściach wink.gif

Napisano

> Ja tak kupiłem kasetę zamka do Santa Fe. Oryginał - nówka kosztuje +/- 600 PLN. Używka - 100 PLN z

> montażem. Szansa, że ten sam zamek rozleci się sześciokrotnie jest praktycznie zerowa.

> Ale już np. amortyzatory i poduszki amortyzatorów kupiłem oryginalne - były w cenie porównywalnej z

> zamiennikami, więc wolałem mieć logo producenta na częściach

a mogłeś kupić np tu zlosnik.gif

Napisano

> Zamek? Nie sądzę, żebym go kupił za 60 złotych.

amortyzatory etc. Oni są importerem Mobis'u a to główny pakowacz części do Hyundai/Kia

Napisano

> amortyzatory etc. Oni są importerem Mobis'u a to główny pakowacz części do Hyundai/Kia

Acha ok.gif

Mam o tyle dobrze, że kupuję na miejscu w sklepie, w którym pracują fajni kolesie i mam bardzo duże rabaty.

Przykład... Górne mocowanie amortyzatora - oryginał - kupiłem za 95 PLN/sztuka. W Top Serwis widzę 116 PLN/sztuka i pewnie dojdzie jeszcze oczekiwanie + koszt transportu. Na amortyzatorach też miałem kilkadziesiąt złotych niższą cenę - na sztuce ok.gif

Napisano

> Acha

> Mam o tyle dobrze, że kupuję na miejscu w sklepie, w którym pracują fajni kolesie i mam bardzo duże

> rabaty.

> Przykład... Górne mocowanie amortyzatora - oryginał - kupiłem za 95 PLN/sztuka. W Top Serwis widzę

> 116 PLN/sztuka i pewnie dojdzie jeszcze oczekiwanie + koszt transportu. Na amortyzatorach też

> miałem kilkadziesiąt złotych niższą cenę - na sztuce

a to dobrze waytogo.gif Hyundai ma średnie cenowe narzuty na części , więc te 15% nawet w ASO powinni dobremu klientowi zrobić waytogo.gif

Napisano

swego czsu kupowałem łożysko piasty przedneij i nie było nic innego w hurtowni niz Optimal- bynajmnie w tym rozmiarze który akurat potrebowałem. Byłem bardzo zdziwiony jak na łozysku był napis "made in germany" hmm.gif

Napisano

Jeżeli do części naprawianej jest ciężki dostęp lub zajmuje to pół dnia roboty to wybieram części droższe,bo nie mam ochoty wymieniać jej na nowo za jakiś czas.Co do tańszych części to nie oszczędzam na bezpieczeństwie (amortyzatory,hamulce) reszta jak najtaniej.

Napisano

> a to dobrze Hyundai ma średnie cenowe narzuty na części , więc te 15% nawet w ASO powinni dobremu

> klientowi zrobić

O ASO nie wspominaj wink.gif Ja kupuję części w sklepie, który jest drzwi w drzwi z ASO. Dlaczego?

"Chciałbym kupić bagnet (szabelkę) oleju do silnika 2.0 CRDi"

ASO: "Tego nie ma w Polsce, trzeba sprowadzić z Korei, czas realizacji około 3 do 5 tygodni".

FOX: "Bardzo pana przepraszam... Będzie dopiero pojutrze, bo na jutro już nie zdążę zamówić - jakby pan przyszedł przed 14:00 to by było jutro po południu do odbioru".

I wiecie co? Kurka wodna - w FOX-ie było ok.gif

W ASO przywieźli mi jakiś błotnik do Tucsona (zamiast tej szabelki) - a przynajmniej tak twierdzili (że przecież ja ten błotnik zamawiałem pad.gif), by po chwili zmienić zdanie i stwierdzić, że takiego zamówienia nigdy nie było :zalamka:

Napisano

> Mozna wiedziec jakie to sa marki ??

Raczej to chyba pakowacze np. hart, 4max.

Napisano

> O ASO nie wspominaj Ja kupuję części w sklepie, który jest drzwi w drzwi z ASO. Dlaczego?

> "Chciałbym kupić bagnet (szabelkę) oleju do silnika 2.0 CRDi"

> ASO: "Tego nie ma w Polsce, trzeba sprowadzić z Korei, czas realizacji około 3 do 5 tygodni".

> FOX: "Bardzo pana przepraszam... Będzie dopiero pojutrze, bo na jutro już nie zdążę zamówić - jakby

> pan przyszedł przed 14:00 to by było jutro po południu do odbioru".

> I wiecie co? Kurka wodna - w FOX-ie było

> W ASO przywieźli mi jakiś błotnik do Tucsona (zamiast tej szabelki) - a przynajmniej tak twierdzili

> (że przecież ja ten błotnik zamawiałem ), by po chwili zmienić zdanie i stwierdzić, że takiego

> zamówienia nigdy nie było :zalamka:

sklep najwyraźniej z ASO Kia/Hyundai współpracuje a może i z podlinkowanym serwisem. Mobisa w swojej ofercie z hurtowników ma również mi. Jadar i Inter Cars zlosnik.gif Co do dostaw to jeden dzień to co jest na magazynie w Pl , reszta z DE ok tygodnia czasu , a Korea od 1 m-ca wzwyż zlosnik.gif no chyba ze sprawa serwisowa, to może przyjść szybciej waytogo.gif

Napisano

> sklep najwyraźniej z ASO Kia/Hyundai współpracuje a może i z podlinkowanym serwisem.

Z ASO na pewno nie, bo mają o ASO podobne zdanie, jak i ja wink.gif

> Co do dostaw to jeden dzień to co jest na magazynie w Pl , reszta z DE ok tygodnia czasu , a Korea od 1 m-ca wzwyż

Tylko jak to tłumaczyć, że sklep motoryzacyjny ma część na drugi dzień a w ASO twierdzą, że będzie dostępna za miesiąc? A co najlepsze - po miesiącu mówią, że zamówienia wcale nie było i chcą dowodów screwy.gif

Napisano

> Chcialbym wiedziec czy kierujecie sie cena czy jakoscia ??

> Zapraszam do ciekawej rozmowy.

Ja staram się aby część zamienna nie była Bosha. I tyle.

Napisano

> U nas 90% klientow kupuje jednak elementy markowe, drozsze, ktore nie powinny sprawiac problemow.

Rynek się zmienił na przestrzeni lat. Kiedyś było najtaniej, potem głównie mechanicy wymusili jakość. Dziś droższe rzeczy idą częściej znów tanie - kryzys. Ale popyt na droższe, markowe rzeczy wzrósł. Choćby dziś, duży sklepo-warsztat 20km za Radomiem. W przewodach zapłonowych 60% to sprzedaż markowych (głównie NGK zlosnik.gif) a tylko 40% Janmor

Napisano

> nie było nic innego niz Optimal- Byłem bardzo zdziwiony

> jak na łozysku był napis "made in germany"

przykład - może nie motoryzacyjny - ale tak to może działać...

w ubiegłym roku zwiedzałem Hutę Szkła w Polanicy. i co się okazało? produkują wg życzenia zamawiającego, niejednokrotnie firmując swoje wyroby logiem klienta, więc naklejka (w tym przypadku) czy jakikolwiek inny napis "made in xyz" może nie odpowiadać rzeczywistości. niewiem.gif

Napisano
  • Autor

Hehe, czekalem kiedy sie pochwalisz jakims osiagnieciem...

A u mnie znowu jeszcze leza swiece NGK zakupione za czasow Elitu... No sprzedac sie nie moga frown.gif

Napisano

> Meyle to pakowacz

> Meyle to pakowacz

Moze i pakowacz ale w kartony wklada przyzwoita jakosc w przystepnej cenie - przynajmniej tak mi sie wydaje ( posiadam kilka czesci zawieszenia z tej firmy w swoich autach - sworznie, laczniki, koncowki i jak narazie sie wszystko kupy trzyma)

np. Ruville rowniez pakowacz a czesci ma rowniez przyzwoite ( przynajmniej byly ) w moich okolicach masowo sprzedawane byly i dalej sa elementy rozrzadu ( rolki itp. itd), lozyska, pompy wody

Poprostu pakowacz pakowaczowi nie rowny

Osobiscie wybierajac czesci glownie kieruje sie wlasnym rozumem, oryginaly omijam bo nie ma co ukrywac sa troche drozsze a doplaca sie za znaczek producenta auta, jesli budzet pozwala to kupuje przede wszystkim znanych producentow typu. ATE, TRW, Filtron itp. itd. jesli brak kasy to pakowacze Febi, Meyle, Ruville zadne inne wynalazki Maxy Kagery LPR-y i inne allegrowe cudaki.

Co tu duzo gadac bez znajomosci za porzadne czesci ( znane zamienniki ) zwykly klient musi sporo zaplacic dlatego decyduje sie na tansze rozwiazania np. dobry rozrzad do mojego auta komplet w kilku przypadkowych sklepach ok. 400zl po znajomosci identyczny zestaw 260zl - a koles tez troche na tym zarobi. Zreszta czesci to rowniez loteria zdazalo mi sie ze markowe drogie niby super czesci-zawieszenia bardzo bardzo szybko padaly w przeciwienstwie do najtanszego badziewia jakie mieli w sklepie.

Napisano

> tylko oryginały. nawet filtry. przecież na necie mozna to kupic w cenach zamienników.

W Vectrze popekaly mi po 70kkm sprezyny - dwie z tylu - kupilbys oryginal? Ja nie kupilem. Kupilem zaminnik o uwazam duzo lepszych wlasciowsciach niz oryginal.

Napisano

zdecydowanie jakość... Jeśli ceny nie są baardzo przegięte to preferuje oryginały..a jesli przegiete to tylko markowe zamienniki. Poza tym jest wiele częsci przynajmniej do mojego, których nie ma w zamiennikach wiec nie ma wyboru.

Napisano

> W Vectrze popekaly mi po 70kkm sprezyny - dwie z tylu - kupilbys oryginal? Ja nie kupilem. Kupilem

> zaminnik o uwazam duzo lepszych wlasciowsciach niz oryginal.

Ja tam nigdy opla nie miałem, więc nie wiem jaką ma jakość części. Więc w może jego przypadku maksyma kupowania części u tego co ci auto zbudował nie jest dobra niewiem.gif

Napisano

Ważne części jak rozrząd, sprzęgło z wyższej półki.

Części zawieszenia, amortyzatory, układu kierowniczego i hamulce półka średnia (jakość/cena), ale rzeczy spawdzone wcześniej o dobrej opinii i polecane przez sprzedawcę (mam zaufanego).

Filtry zawsze najtańsze (zazwyczaj Filtron - zawsze oleju, inne kupuję nawet JC Premium).

Elementy zapłonowe, świece zawsze NGK (renoma/cena), cewki i inne zazwyczaj najtańsze (różnica w cenie bardzo duża, nawet kilkukrotna, a w razie wtopy, łatwo wymienić - raz miałem tylko taką sytuację z kablami WN firmy 4max, ale na te się zdecydowałem przy mercedesie, tutaj różnica w cenie pomiędzy Bosch, a 4max była 300 zł)

Napisano
  • Autor

z ciekawosci jakie to sa czesci ??

Napisano
  • Autor

a co Toba kieruje przy kupowaniu najtanszych filtrow ?? bo dla mnie to jest ciekawe.

Napisano
  • Autor

Ale skad masz info odnosnie lepszych parametrow zamiennika ??

Napisano

> Ja tam nigdy opla nie miałem, więc nie wiem jaką ma jakość części. Więc w może jego przypadku

> maksyma kupowania części u tego co ci auto zbudował nie jest dobra

IMVHO - taka sama jak Ford czy VW z podobnej polki. Sa czesci, ktore kupuje tylko oryginaly, a sa takie, ze sa to markowe zamienniki.

Aczkolwiek wielokrotnie sie juz spotkalem, ze nie zawsze ory jest dobre - patrz cewki w Renuarach II marki Sagem grinser006.gif

Napisano

> a co Toba kieruje przy kupowaniu najtanszych filtrow ?? bo dla mnie to jest ciekawe.

a co tanie znaczy sie ze zle ?

np. ja osobiscie rowniez kupuje Filtrona czy Sedziszow a to dlatego ze sa tanie, dobre, powszechnie dostepne, i nigdy z zadnym z nich nie bylo probemow

Napisano

> Ale skad masz info odnosnie lepszych parametrow zamiennika ??

Wejdz na forum Vectra-C, i zobacz ten watek - blisko 80% wlascicielom Vectry popekaly sprezyny (a probka dosc spora, bo 1245 wlascicieli tego auta sie wypowiedzialo) - w tym przypadku wszystko jest lepsze od oryginalu hehe.gif

Napisano
  • Autor

Ale Filtron juz nie jest tak tani jak kiedys, poza tym jesli juz z tych 2 wole Sędziszow...

Jest masa marek filtrow, Mecafilter, Purflux, Mann, Knecht itd. wiec osobiscie pomimo tego ze promuje polskie produkty wole jednak markowe sprawdzone rozwiazania, Filtron niestety do mnie nie przemawia.

Napisano
  • Autor

Ok. Wiec co to za zamiennik?? Wzmacniany czy zwykly?? Czy ktos juz dobil do wiekszego przebiegu anizeli na oryginalach??

Napisano

> Ok. Wiec co to za zamiennik??

Nie ma znaczenia. Dobra polka cenowa 270751858-jezyk.gif

> Wzmacniany czy zwykly??

Teoretycznie zwykly, ale monoblock w porownaniu ze zwykla sprezyna Opla.

> Czy ktos juz dobil do wiekszego przebiegu anizeli na oryginalach??

Trudno powiedziec - zalezy gdzie i jak jezdzisz. Moje sprezyny i tak dlugo wytrzymaly w prownaniu z niektorymi uzytkownikami. Jak mi posluza 4 lata i podobny przebieg, bede zadowolony.

BTW - kasy nie zalowalem. Za ta kase jakies obnizone Eibachy bym kupil. Problem w tym, ze ja nie chcialem obnizac auta, i nie chcialem oryginalow. Jako, ze kasy nie zaluje na auto, wymienilem razem ze sprezynami amorki, a przy okazji podobny komplet na przod poszedl - nowe sprezyny i amorki. Ale - tarcze i klocki na tyl kupilem ory GMa zlosnik.gif. W tym roku w 4 letnia Vectre wladowalem ~1000 funtow, z czego robocizna to moze 30% - reszta bebechy palacz.gif

Napisano

> Ale Filtron juz nie jest tak tani jak kiedys, poza tym jesli juz z tych 2 wole Sędziszow...

> Jest masa marek filtrow, Mecafilter, Purflux, Mann, Knecht itd. wiec osobiscie pomimo tego ze

> promuje polskie produkty wole jednak markowe sprawdzone rozwiazania, Filtron niestety do mnie

> nie przemawia.

Filtron na rynku nie jest od wczoraj ( ja od 11 lat korzystam z ich filtrow - sporadycznie cos innego zalozone w 4 roznych autach ) i jak dla mnie jest to sprawdzona marka

zreszta czy nie tani ? np. filtr powietrza, kabinowy do mojego auta 20zl - odpowiedniki wspomniane przez Ciebie 30-40zl, oleju 8-9zl Mann Knecht - 15zl, paliwa 40zl- Manna 2x tyle, wiec troszke roznicy w cenie jest a roznicy w jakosci dla mnie zadnej

Napisano

> z ciekawosci jakie to sa czesci ??

no raczej nie eksploatacyjne...np osłony przegubow, półosie, czujnik położenia ksenonów itp

Napisano

Tak czytam i okazuje się, że większość kupuje ori, ale jakoś tego nie widzę u siebie w pracy.

Może nie powinienem tu pisać, bo sam sprzedaję części, ale ja je również montuję, więc dla mnie jakość jest bardzo ważna. Tanizna idzie tylko na życzenie klienta.

Tak bardziej konkretnie, to wszystko zależy od życzeń klienta, po części od wieku i wartości auta, bo np do auta za 2000 zł nie proponowałbym tarcz i klocków ATE.

Jeżeli ludzie zdają się na mój wybór, to najczęściej idą takie produkty:

Rozrząd - Conti, Gates, SKF, INA, GMB (pompy Metelli)

Hamulce - Mintex, Bosch, TRW, ATE

Zawieszenie - Swag, Delphi, TRW

Amortyzacja - Monroe, KYB

Uszczelki - Elring

Filtry - Filtron, Bosch, Knecht

Łożyska - SKF, FAG

Przeguby - Metelli, GKN

Sprzęgła - LUK, Valeo

Termostaty - Vernet

To daje jakiś pogląd na jakość części, które najczęściej ludzie kupują ode mnie, ale dużo tego nie sprzedaję, średnio około 6 tys. zł obrotu miesięcznie.

Napisano

> Tak czytam i okazuje się, że większość kupuje ori.

ok.gif do forda sprawdzam zawsze oryginały

> Filtry - Filtron, Bosch, Knecht

o to jest dobry przykład

filtr oleju oryginał 22-24zł, zamiennik Filtron 22zł, WIX 18zł

filtr kabinowy oryginał 61-63zł, MANN 60zł, noname ok 40zł,

filtr powietrza tu Filtron jest 10zł tańszy ok.gif

do tego olej 5w30 (zalecany do duratec'a) forda jest tańszy od firmówek (mobil, castrol itp)

Napisano

liczylem, ze w tym watku bede mogl odpowiedziec na Twojego posta zlosnik.gif

chcialem napisac, ze mna kieruje moj mechanik hehe.gifbiglaugh.gif <wazelina> zlosnik.gifzlosnik.gif

wiadomo, ze czasami chce sie zaoszczedzic, ale nie na wszystkim mozna... ogolnie staram sie brac te tansze z tych lepszych smile.gif

ps: masz te filtry dla mnie? bom zapomnial facepalm%5B1%5D.gifzlosnik.gif

Napisano

> ps: masz te filtry dla mnie? bom zapomnial

W przyszłym tygodniu się zgadamy i będę miał. U mnie teraz terminy około 3 dni na przód.

Sorki za OT.

Napisano

> Zainspirowany watkiem o cylinderkach, chcialbym sprawdzic wasza swiadomosc, jak rowniez poznac

> kryteria ktorymi kierujecie sie kupujac czesci do waszych aut.

> Chcialbym wiedziec czy kierujecie sie cena czy jakoscia ??

> Zapraszam do ciekawej rozmowy.

Raczej te droższe, chyba że wiem że każda dostępna część jest zrobiona z "gównolitu", np wahacze do Punto 2 HGT.

W tym przypadku kupuję najtańsze dostępne. I tak wytrzymają rok.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.