Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Karteczki "Sprzedam" na bocznych szybach w aucie

Featured Replies

Napisano

Czy komuś udało sie w ten sposób sprzedać samochód, a może kupiliście w ten sposób auto?

Zastanawia mnie skuteczność takiego rozwiązania.

Osobiście znam tylko jedną osobe która w ten sposób sprzedała auto.

Napisano

moj brat tak sprzedal, sam dzwonie z takich kartek jak auto mi sie podoba

Napisano

> Czy komuś udało sie w ten sposób sprzedać samochód, a może kupiliście w ten sposób auto?

> Zastanawia mnie skuteczność takiego rozwiązania.

> Osobiście znam tylko jedną osobe która w ten sposób sprzedała auto.

Sąsiad juz ze 2 miesiące z taką jeździ i nic, fakt że to reno - takie małe, nie pamiętem jak to sie nazywa grinser006.gif

Napisano

> Czy komuś udało sie w ten sposób sprzedać samochód, a może kupiliście w ten sposób auto?

Koszt zerowy, wiec nad czym tu sie zastanawiac?

Stracic tez nic nie straciszok.gif

Napisano

tak kupiłem bo się okazało że rodzice znajomej sprzedają ..

Napisano

Ja sprzedalem tak Astre 4 lata temu. Nakleilem kartke, a auto zaparkowalem pod domem przy uczeszczanej drodze. Auto stalo od rana popoludniu zadzwonil facet czy moge podejsc do auta i poszlo.

Napisano

ja tak kupiłem. Szukaliśmy kiedyś małego auta dla żony. Wracając z pracy jechałem za jednym matizem. Myślę sobie: w sumie taki by wystarczył. I kolor ładny. zlosnik.gif

Gość zaczął skręcać z głównej drogi, patrzę, a na bocznej szybie ma kartęczkę "sprzedam". Więc hop, wjechałem za nim na podwórko, wstępnie zaklepałem, pojechałem po żonę i kupiliśmy zlosnik.gif

Napisano

mamie tak znalazłem auto, stało przy drodze z karteczką sprzedam

pooglądałem, powiedziałem gdzie stoi spasowało i kupiła

jak sprzedawałem astrę to też dałem kartki, zadzwonił jakiś gość zapytał czy diesel i było po temacie (astra z LPG)

Napisano

tak udało... tylko trzeba podać cenę.. sam numer telefonu nic ludzia nie mówi... musi byćdużymi literami napisane ILE chcesz... wtedy potencjalny sąsiad z osiedla obok wie że go STAĆ na Twój samochód... devil.gif

Napisano

Najprostszy i najtańszy sposób na sprzedaż.Często skuteczny ok.gif

Napisano

> tak udało... tylko trzeba podać cenę.. sam numer telefonu nic ludzia nie mówi... musi byćdużymi

> literami napisane ILE chcesz... wtedy potencjalny sąsiad z osiedla obok wie że go STAĆ na Twój

> samochód...

Czyli co, kartka z napisem "PROMOCJA 14999ZŁ!!! nr.tel..................... " grinser006.gif

Napisano

To teraz znasz drugą smile.gif

W 2002 roku miałem stojącą (awaria pompy sprzęgła) Corollke. Były dwa telefony. Jeden z gości poleciał do domu po kasę... ale nie zdążył smile.gif przechodzili jacyś budowlańcy z pobliskiej budowy i sobie kupili na dojazdy do pracy smile.gif

W zeszłym roku opchnąłem Nubirę. Stała 3 miechy, ale spadł śnieg i mi się nie chciało wstawiać kartki. W końcu się zmusiłem (zbliżał się przegląd i ubezpieczenie. Kartka wstawiona w południe, a auto odjechało o godz.18 smile.gif

Wiem że to wszystko fuks i cena smile.gif

Napisano

dobre jak auto masz zadbane, często sąsiedzi kogoś ci podpuszczą do kupna, bo widzą że jeździsz autem i było tam z nim OK wszystko

Napisano

Ja tak sprzedałem jedno auto.

Było to już dość dawno temu - zacząłem do karteczek, później chciałem wystawiać na allegro - nie zdążyłem.

Ale istotne, żeby była na karteczce cena.

Napisano

> Czyli co, kartka z napisem "PROMOCJA 14999ZŁ!!! nr.tel..................... "

mój marketing był nakierowany na ŁOWCÓW...

czyli wyboldowane OKAZJA... promocja.... naprawdę WARTO itp itd zlosnik.gif

Napisano

> mój marketing był nakierowany na ŁOWCÓW...

> czyli wyboldowane OKAZJA... promocja.... naprawdę WARTO itp itd

To moze taki napis "OKAZJA 9999ZŁ!!!*"

i potem malym drukiem na dole "* - to polowa ceny za ktora mozesz miec ten samochod!!!"

Napisano

> ja tak sprzedalem auto w przeciagu kilku dni

W 2000 roku tak sprzedałem Cienkiego. Na życzenie Pani autko poszło na raty przez komis ok.gif

Napisano

Zawsze zwracam uwagę na takie ogłoszenia i sam osobiście sprzedałem w ten sposob 4 auta , a jeden to nawet fartowo bo pojechałem na wczasy nad morze na szybie oczywiście kartka i może to będzie dziwne ale wracałem do domu pociągiem , tam znalazł się kupiec i sprzedałem

Napisano

> To moze taki napis "OKAZJA 9999ZŁ!!!*"

> i potem malym drukiem na dole "* - to polowa ceny za ktora mozesz miec ten samochod!!!"

Nie, teraz jest modne "w kredycie 50/50 czy 3x33%. grinser006.gif

A w temacie - kupilismy tak daaaawno temu pierwsze "normalne" autko - nissana micrę w 99 roku. ok.gif

Napisano

Sprzedałem tak auto, było parę dni na allegro, ale zero odzewu, nakleiłem kartkę z ceną i nr tel. i poszło po trzech godzinach.

Napisano

ja wlasnie jestem na etapie sprzedawania

auto ogloszone na allegro, gratka, tablica itd itd oraz kartki w szybach

z internetu jeszcze nikt nie dzwonil - a z kartki pare osob juz pytalo

Napisano

Początkowo też myślałem o takim sposobie na sprzedaż, ale...odpuściłem sobie, bo nie chciałem, żeby auto stojące pod blokiem widniało wraz z moim nr telefonu, ("życzliwi" sąsiedzi). A bawić się w drugi numer nie miałem ochoty. Obecnie już mam 2 numery i pewnie kartkę bym wywiesił. Sam sprzedałem przez tablica.pl.

Napisano

Mnie się nie udało nigdy, zawsze sprzedawałem znajomym albo z internetu przychodzili i kupowali.

Napisano

jesli ktos dzwoni to wiadomo ze z zewnatrz mu pasi, wiec wiadomo

Napisano

sprzedałem smile.gif

gościu wyszedł z pijalni po browarku i zobaczył moje cacucho smile.gif i po dogadaniu stał się nowym właścicielem

Napisano

Tak - udało się sprzedać smile.gif

Napisano

Sprzedałem tak już 2 autka ok.gif

Ale zazwyczaj traktuje to jako dodatkową oferte obok ogłoszenia w necie ok.gif

Oczywista kupuję sobie starter z nowym nr fona ok.gif

Napisano

sprzedalem tak pare samochodow

Napisano

Mi dwa lata temu.

Wydrukowalem karteczke popoludniu i umiescialem na samochodzie.

Pojechalem wieczorem do tesco na zakupy. Po powrocie zabralem sie za wstwianie ogloszen do kilku internetowych portali, ale jeszcze zanim sie za to zabralem, zadzwonil gosc ze widzial auto pod tesco wczesniej i chcialby przyjechac obejrzec. Podjechal 2h pozniej i auto kupil.

Napisano

> Czy komuś udało sie w ten sposób sprzedać samochód

Mi się nie udało i to był mój błąd. Gość z karteczki zadzwonił i dawał za moją poprzednią Astrę 12 a ja nie chciałem sprzedać za tę cenę. W końcu sprzedałem o tysiąc taniej na giełdzie.

Napisano

no dobra ale jakich wartości to może dotyczyć czy np. auto za 50 lub 100 tys tez ktoś kupi z kartki ?

Napisano
dzis widziałem pajaca z kartką na sprzedaż przyklejoną na szybie kierowcy i pasażera. musiał sie nachylac na krzyzówce zeby cos widziec hahaha.gifhahaha.giffacepalm%5B1%5D.gif
Napisano

yaya.gif

Sprzedałem tak auto. Postawione było przy większym skrzyżowaniu (najlepiej tak zrobić). Po milionach telefonów w końcu pozbyłem się problemu smile.gif

Napisano

Ostatecznie sprzedać nie, bo poszedł z ogłoszenia na "markowym" forum, ale zainteresowanie z takich kartek było. A samochód nie taki popularny - Lancia Kappa 3.0 V6. IMHO warto poświęcić 5 minut na ich wydrukowanie i naklejenie.

Napisano

sprzedalem tak swoj samochod.. akurat bylem na zakupach w jakims hipermarkecie ktos zobaczyl i sie umowil ze mna na nastepny dzien na dokladniejsze ogledziny i poszedl,a z allegro byl kiepski odzew..

wiec jak dla mnie warto

Napisano

Pierwsze auto tak sprzedałem w ciągu kilku dni. Wczoraj okleiłem swoją skodziankę i czekam na odzew.

Napisano

sprzedałem tak do tej pory wszystkie auta jakie sprzedawałem;)

i sam jak widzę kartkę to podejdę, obejrzę.

Napisano

Uno Turbo kupiłem w ten sposób smile.gif i w sumie o Alfie też dowiedziałem się "z kartki" smile.gif

Napisano

> Czyli co, kartka z napisem "PROMOCJA 14999ZŁ!!! nr.tel..................... "

tak ok.gif

ale licz się z tym, że przyjdzie ktoś bardziej kumaty od Ciebie i obetnie z kwoty 100 PLN na słownik ortograficzny dla Ciebie grinser006.gif

Napisano

skutecznosc bedzie tym wieksza im tansze auto

Napisano

Mój ojciec woził taką kartkę ze 2 lata, aż pożółkła, i ani jednego telefonu.

Fakt, że to była biała Astra I kombi z dużym nalotem bez gazu.

Ja Puga 106 1.1+LPG tak w tydzień sprzedałem.

Napisano

ja mialem wystawione na roznych portalach i byly telefony ale nic konkretnego. Wywiesilem kartke pojechalem rano do katowic i tego samego dnia sprzedalem samochod zlosnik.gif

Napisano

Jedną nawet dość osobiście - jako że to moja siostra smile.gif

Wysoka - przy czym trzeba postępować rozsądnie - najważniejsza informacja, to fakt iż się chce auto sprzedać smile.gif a kolejna to numer telefonu. Na tylnej szybie miała ogłoszenie sprzedam, nazwa auta, numer telefonu, na bocznych to samo + informacje, których nie widać - tj. dokładny typ silnika, szczegółowo wyposażenie, rok produkcji, przeglądy, ubezpieczenie, dodawane wyposażenie itp. - ale też z zachęcającym z większej odległości napisem sprzedam i numerem telefonu.

Z ototomo miała 3 telefony - jeden "a ma skórę?" - nie ma - "to po co komu takie auto bez skóry?" i odgłos odkładanej słuchawki, drugi "ma skórę?" - nie ma - "a to nie bedzie..." i trzeci "sprzeda pani za 8500? bo tyle mam i od ręki zapłacę" rotfl.gif

"Z kartki" pogoniła auto w ciągu 4 dni za 11500PLN (liczyła na około 10000 - 10500PLN).

Napisano

Ja sprzedalem. Nie tyle kartka, co wyciete z folii sporej wielkosci litery SPRZEDAM i pod nimi nr telefonu na tylnej szybie.

Jest ten plus, ze widac nawet jak auto sie przemieszcza, a nr z kartki na szybie nie przeczytasz 893goodvibes.gif

Napisano

rok temu moj ojciec sprzedal tak astre.

ogloszenie najpierw bylo na otomoto, a nawet na autokaciku.

zadnego odzewu, ludzie szukajacy w necie chyba bardziej gustuja w autach poniemieckich, walonych z kreconymi licznikami.

potem nakleil kartke, parkowal pod stacja metra i pod supermarketem, po tygodniu poszlo.

Napisano

Fiata Uno tak sprzedałem. Z ciekawości spytałem, skąd telefon - ogłaszałem na Otomoto, Tablicy, Gumtree, kilku regionalnych, ale i tak przyciągnęła kartka. Z pozostałych dzwonili tylko i pytali czy nie pomyliłem się ad. skórzanej tapicerki itp. zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Mi się udało tak sprzedać, kupił dziadzio ulicę obok

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.