Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mijałem wczoraj nową Lancię...

Featured Replies

Napisano

... Themę hehe.gif

Esencja włoskiego stylu, ledwo dała radę w wąską uliczke skręcić

lancia-thema-04.jpg

Jak dla mnie Lancia po prostu już nie istnieje. Zawsze odkąd żyję była to marka niszowa, ale przyczepianie znaczka Lancii na 300M jest już tylko potwierdzeniem, że Lancii już nie ma.

Napisano

> ... Themę

> Esencja włoskiego stylu, ledwo dała radę w wąską uliczke skręcić

> Jak dla mnie Lancia po prostu już nie istnieje. Zawsze odkąd żyję była to marka niszowa, ale

> przyczepianie znaczka Lancii na 300M jest już tylko potwierdzeniem, że Lancii już nie ma.

A ja na przykład uważam, że to bardzo fajne auto. smile.gif

Napisano

[...] 300M jest już tylko potwierdzeniem,

alez to nie jest 300Mfoch.gif

że Lancii już nie ma.

Wyslesz mi znaczkizlosnik.gif? Bede sie z tlumu wyroznialzlosnik.gifwink.gif

Napisano

Ja tego auta się nie czepiam po prostu... jest spoko, widać naleciałość 300C, aczkolwiek znam ludzi, którym się bardzo podoba zwłaszcza wnętrze.

Ja po prostu nie dałbym tylu pieniędzy za takie auto, konkurencja ma ciekawsze samochody, a i mój gust jest bliższy Niemcom aniżeli stylistyce amerykańskiej czy włoskiej.

Natomiast sama Lancia jako marka... no cóż, czasy się zmieniają. Sytuacja się zmienia. Też lubiłem rządowe Themy czy Kappy i Delty, ale teraz można powspominać...

Napisano
  • Autor

> [...] 300M jest już tylko potwierdzeniem,

> alez to nie jest 300M

> że Lancii już nie ma.

> Wyslesz mi znaczki? Bede sie z tlumu wyroznial

jak mowisz poważnie to dawaj na priv adres i linki z allegro, ktore to mają być znaczki zlosnik.gif

Napisano

> ... Themę

> Esencja włoskiego stylu, ledwo dała radę w wąską uliczke skręcić

> Jak dla mnie Lancia po prostu już nie istnieje. Zawsze odkąd żyję była to marka niszowa, ale

> przyczepianie znaczka Lancii na 300M jest już tylko potwierdzeniem, że Lancii już nie ma.

Ja to autko też widziałem na żywo i przyznam że robi wrażenie.

Czy to jest 300C, czy inny czort? Nie wiem czy by mnie to specjalnie interesowało gdybym szukał dużej limuzyny zwracającej uwagę wyglądem.

Nie wiem też czy ktoś z takim budżetem na tyle się interesuje motoryzacją, aby myśleć czy jego samochód będzie na bazie innego, czy tez to nowa konstrukcja.

Napisano
  • Autor

ale o upadku marki tutaj mówimy, a nie o tym czy 300C to fajne auto wink.gif

Napisano

> jak mowisz poważnie to dawaj na priv adres i linki z allegro, ktore to mają być znaczki

Zartujewink.gif - ale THXwaytogo.gif, milo ok.gif, ja sie nie lubie z tlumu wyrozniacskromny.gif[...]

[..]ale akurat jezdzilem tym wczoraj, dzis mulher.gif i... zdecydowalismy, ze to kupimyzlosnik.gif, od czysty przypadek001.gif[...]

Wiem, (chyba) o czym mowisz, ze to nie ma "ducha" Lancia, ale to jest "kupa" (nie ta smierdzaca) auta za dobre $$$hmm.gif,[...]

Auto nie jest idealne, ale jak znajde troche czasu to napisze 'maly tes"wink.gif

Napisano

> ale o upadku marki tutaj mówimy, a nie o tym czy 300C to fajne auto

Ja w ogóle nie poruszam tematu 300C. Piszę o Lancii

Marka ma się słabo i tyle. A czy ta konkretna Thema jest zła? Nie wiem. Mnie nie stać. Zrobiła na mnie wrażenie jak ją widziałem na ulicy. I tyle ok.gif

Pasuje na auto jakiegoś prezesa firmy, której nie zaszkodzi to że jeżdżą u nich autami wyglądającymi na bardzo drogie. Może jakaś moda? Garnitury? Może biżuteria?

U mnie prezes chyba by sobie na takie coś nie mógł pozwolić, dlatego powozi A8.

Napisano

Dobrze, ze nasze rodzime marki sie nie daly do samego konca grinser006.gifok.gif

Napisano

> Zartuje - ale THX, milo , ja sie nie lubie z tlumu wyrozniac[...]

> [..]ale akurat jezdzilem tym wczoraj, dzis i... zdecydowalismy, ze to kupimy, od czysty

> przypadek[...]

> Wiem, (chyba) o czym mowisz, ze to nie ma "ducha" Lancia, ale to jest "kupa" (nie ta smierdzaca)

> auta za dobre $$$,[...]

> Auto nie jest idealne, ale jak znajde troche czasu to napisze 'maly tes"

Nie kumam. Kupiłeś Lancię? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

auto pewnie i dobre. u nas nie ma wersji V8 no.gif same V6...

Tylko u nas jest Ozi inny swiat - to auto wygląda jak dresiarz obwieszony złotem w operze zlosnik.gif

Kupujesz to auto i bierzesz na siebie to że z daleka będzie cie widać, bo chromu to ma co niemiara, trochę diód dookoła i jest duże smile.gif

Pewne jest, że każdy kto ma kasę i styl kupi za tą kasę audi A6 albo BMW5 - bo sa swojskie, w miare dyskretne, a nie w stylu 50centa - co się dorobił troche grosza i chce żeby wszyscy dookoła o tym wiedzieli smile.gif

Napisano

> Nie kumam. Kupiłeś Lancię?

Prawiezlosnik.gif 300C - i jeszcze nie kupilem, ale po wieczornej pogawedce z mulher.gif to juz postanowione, to jest jej nastepca BMW 001.gif[...]

Napisano
  • Autor

> Dobrze, ze nasze rodzime marki sie nie daly do samego konca

wyobrażasz sobie cos takiego ze znaczkiem FSO...? zlosnik.gif

Napisano

> wyobrażasz sobie cos takiego ze znaczkiem FSO...?

Radziecka nauka zna takie przypadki grinser006.gif

Napisano

A ja uważam, że Lancia podjęła jedyną słuszną decyzję przejmując modele Chryslera. W obecnej sytuacji projektowanie limuzyny czy vana dla Lanci oznaczałoby porażkę finansową takiego projektu. A tak Lancia ma obecnie prawie pełną gamę modeli. Poza tym kolejne modele czyt. następca Themy ma być bardziej włoski i dynamiczny.

Obecny model to dobry ruch w kierunku odbudowania marki.

Napisano
  • Autor

Może coś w tym jest co mówisz- ale ja uważam że zatraciła wieloletni dorobek. słowo lancia przestaje powoli znaczyć cokolwiek poza - cokolwiek co udało nam sie zwinąć amerykanom ze stocku smile.gif

Napisano

> auto pewnie i dobre. u nas nie ma wersji V8 same V6...

U mnie jest V6, Diesel i V8[...]

Jako ze auto ma byc do wozeniapiaskownica.gif to zona.gif wystarczy V6hmm.gif[...]

> Tylko u nas jest Ozi inny swiat - to auto wygląda jak dresiarz obwieszony złotem w operze

Wszedzie tak wygladahahaha.gifwink.gif[...] Poprzednia generacja jest modyfikowana, przez "mlodziez". Na weekend widzielismy 22' kola w 300hahaha.gif, mozeliwe, ze nawet 23-24' - jak on drive.gif to ja niewiem.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif , ale IMVHO jest konserwatywny (pasuje do nas - oprocz 270747800-sex.gif i religii chyba tacy jestesmyhahaha.gifwink.gifzlosnik.gif)

2012_chrysler_300_australia_02_300c_03-0711-m:610x450.jpg

> Kupujesz to auto i bierzesz na siebie to że z daleka będzie cie widać, bo chromu to ma co niemiara,

> trochę diód dookoła i jest duże

Rodzinnehmm.gif, ale w EU sie na pewno wielkjoscia wyrozniaidea.gif

> Pewne jest, że każdy kto ma kasę i styl kupi za tą kasę audi A6 albo BMW5 - bo sa swojskie, w miare

> dyskretne, a nie w stylu 50centa - co się dorobił troche grosza i chce żeby wszyscy dookoła o

> tym wiedzieli

Tylko ze BMW kosztuje 2x tylezlosnik.gif

Napisano

> Obecny model to dobry ruch w kierunku odbudowania marki.

Pod warunkiem, że się będzie to sprzedawać. Formę ma jaką ma, jeżeli są zwolennicy tego stylu w tej cenie to byłoby bardzo dobrze, też jestem za odbudowaniem marki.

Napisano
  • Autor

> Tylko ze BMW kosztuje 2x tyle

właśnie sprawdziłem cenniki - porównywalne BMW 5 kosztuje podobne pieniądze smile.gif

Nie wiem ile u Ciebie kosztuje 300C, ale tutaj to okolice 200kpln smile.gif

Napisano

> właśnie sprawdziłem cenniki - porównywalne BMW 5 kosztuje podobne pieniądze

> Nie wiem ile u Ciebie kosztuje 300C, ale tutaj to okolice 200kpln

Dokładnie, mi też o to chodziło waytogo.gif U nas E-klasa i BMW 5 są już w zasięgu tej ceny, a dla chcącego coś stylowego to Citroen C6.

Napisano

> właśnie sprawdziłem cenniki - porównywalne BMW 5 kosztuje podobne pieniądze

> Nie wiem ile u Ciebie kosztuje 300C, ale tutaj to okolice 200kpln

Przeliczylemlizak.gif

$43,000*

Price Guide

2012 Chrysler 300 Limited (Jul)

4 door Sedan

9.4L / 100km

8 speed, Sports Automatic

6 cylinder, 3.6 litre engine

43,000.00 AUD = 138,463.25 PLN

Australian Dollar ↔ Polish ZlotyConvert again PLN/AUD thumbnailView Chart Mid-market rates: 2012-10-09 12:25 UTC

do negocjacji oczywisciewink.gif[...]

Napisano
  • Autor

ha - no to widzisz, jakby to tyle u nas kosztowało to sprawa wyglądałaby całkiem inaczej zlosnik.gif to teraz wrzuć cenę BMW 5 o podobnej mocy zlosnik.gif

taka cena to to auto konkurowałoby u nas z autami typu skoda superB, czy passat smile.gif I tutaj by mogło powalczyć, bo jest i wieksze i lepszy silnik i pewnie wypasu wiecej.

tu pierwsze z brzegu 245 konne BMW

Aa no i u nas jest jeszcze jeden problem - u Was to są znane auta, ktoraś z kolei generacja na rynku. U nas raz że problem z częściami, a dwa że naprawiać i serwisować to będzie ktoś kto chwilę temu opuścil z podnośnika... seicento zlosnik.gif

Napisano

A Lancia Voyager? Rok temu jak to pierwszy raz widzialem na ulicach to bylem lekko w szoku grinser006.gif

Napisano

[...[ to teraz

> wrzuć cenę BMW 5 o podobnej mocy

Proszezlosnik.gif, wreszcie mozna mowic, ze auta w EU taniezlosnik.gif[...]

$115,100*

Price Guide

2012 BMW 535i F10 (Jul)

4 door Sedan

8.4L / 100km

6 cylinder, 3.0 litre engin

115,110.00 AUD = 370,732.88 PLN

Australian Dollar ↔ Polish Zloty

> taka cena to to auto konkurowałoby u nas z autami typu skoda superB, czy passat I tutaj by mogło

> powalczyć, bo jest i wieksze i lepszy silnik i pewnie wypasu wiecej.

Dodatkow brakzlosnik.gif[...]

Napisano
  • Autor

535i u nas smile.gif

ale ceny troche różne, bo zależy jaka skrzynia i pewnie wypas dodatkowy

tu wiecej 535i

Zastanawiam sie czy 535i to nie jest dużo lepiej niż taki 300C.

Porównywałbym go chyba raczej z jakimś uboższym 5...

Napisano

> 535i u nas

ide i kupujezlosnik.gif, tylko, ze po zlej stronie jezdzicienono.gif

[...]> Zastanawiam sie czy 535i to nie jest dużo lepiej niż taki 300C.

> Porównywałbym go chyba raczej z jakimś uboższym 5...

Wersja podstawowaidea.gifhmm.gif

$77,900*

Price Guide

2012 BMW 520i F10 (Jul)

4 door Sedan

6.7L / 100km

4 cylinder, 2.0 litre engine

135kW, a lista opcji rozwalahahaha.gif (i ich cenzlosnik.gif), BMW liczy $2,000 za metalic hahaha.gif, ostatnim razem ich wysmalismy, ale jak mowie, kocham BMWwink.gif jak drive.gif... ale watpliwe, zebysmy nastepne kupili dopoki piaskownica.gif w domuzlosnik.gif[...]

I tak przykladowozlosnik.gif

12V Sockets - 3rd & 4th $100

Map/Reading Lamps - for 2nd Row $850

Integral Active Steering with Rear Axle Steering $3,600

Metallic Inserts - Fine Brushed Aluminium (NCO) $0

Air Cond. - 4 Zone Climate Control $2,100

BMW Individual Exterieur Line Aluminium satinated $1,000

Air Cond - Solar Sensor & separate adjustment $800

Night Vision - Display Screen $4,000

Alarm with Remote $1,050

Power Door Closing Aid $900

Ambient Lighting $550

Internet via Bluetooth $200

17" Alloy Wheels - Star-Spoke 327 $1,200

Blind - Power Rear $1,000

18" Alloy Wheels - Radial Spoke 237 $3,000

Park Assist $1,200

18" Alloy Wheels - Star-Spoke 330 $3,900

Power - Tailgate/Boot $1,300

18" Alloy Wheels - Turbine Style 329 $3,900

Spoiler - M Rear $500

18" Alloy Wheels - V Spoke 328 $1,800

Ski bag $250

19" Alloy Wheels - M Double Spoke 351M $3,300

Smokers Kit $60

19" Alloy Wheels - V spoke 331 $5,100

Sports Multifunction Steering Wheel $300

Lane Change Warning $1,400

Hi-Fi 12 Speaker Stereo $1,300

Blinds - Side Windows Rear $500

Hi-Fi 16 Professional Speaker Stereo $2,900

Camera - Rear Vision $1,100

Suspension - M Sports $900

Active Cruise Control $4,700

Steering Wheel - Heated $500

Comfort Access System $2,400

Sun Protection Glazing $800

Digital Radio Tuner $900

Music Interface for Smartphones $220

DVD Player - 6 Disc Stacker $1,300

Tyre Pressure Monitoring - with logging/display $700

Control - Dynamic Damper (M Sport Pack) $1,750

Woodgrain - Inserts (Various Designs) NCO $0

Control - Dynamic Damper $2,650

19" Alloy Wheels - W Spoke 332 $6,200

Sunroof - Electric Glass $3,200

Active Front Seats $1,800

Ceramic Surrounds For Controls $1,100

Active Ventilated Front Seats $1,500

BMW Individual High-Gloss Shadow Line $1,000

Bang & Olufsen 16 Speaker High End Surround System $13,000

Gear Shift Paddles behind Steering Wheel $500

Comfort Seats - Electric Lumbar (M Sport Pack) $3,900

Head-Up Display $2,800

Comfort Seats - Electric Lumbar $5,100

Heated Front Seats $900

Electric Front Seats - Driver Memory $2,700

Climate Comfort Windscreen $600

Headlamps - Bi-Xenon with Washers (March on) $2,700

Adaptive Headlight - (Cornering/steering) $1,000

Interior & Exterior Mirror Package $700

Headlamp - High Beam Assistance $320

Lumbar Support Front Seats - Electric $800

Headlining - Individual Anthracite $800

M Sport package (520i/d) $7,900

Heated Rear Seats $900

Navigation System Professional $1,600

Lane Departure Warning $1,400

Rear Seat Entertainment System- 9.2" Professional $5,700

Leather Trim - Exclusive Nappa $2,200

Surround View - Front & Side View Cameras $1,300

Leather Trimmed - Instrument Pod Cover Nappa $2,600

TV Tuner - Digital & Analogue $2,800

Napisano

> Natomiast sama Lancia jako marka... no cóż, czasy się zmieniają. Sytuacja się zmienia. Też lubiłem

> rządowe Themy czy Kappy i Delty, ale teraz można powspominać...

Powspominac to mozna, ale czasy przed stara Thema... 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Powspominac to mozna, ale czasy przed stara Thema...

A Thema to nie byl czasem Saab 9000hmm.gif? Moze odwortnieidea.gifniewiem.gif???

Napisano

lancia-037.jpg

Napisano

> A Thema to nie byl czasem Saab 9000? Moze odwortnie???

Nie zaglebiam sie, ale miala wiele wspolnego. Z AR 164 takze, i trzeba przyznac, ze wypadala na ich tle blado.

A nowa, przynajmniej w teorii, jest prawdziwym sedanem z proporcjami maski i bagaznika, zadne mutanckie FWD.

Napisano

> Ja tego auta się nie czepiam po prostu... jest spoko, widać naleciałość 300C (...)

Naleciałość? przeciez to są identyczne samochody ok.gif

2012-Lancia-Thema-3.jpg

2012-chrysler-300-series_100329204_m.jpg

spy-2012-chrysler-300c-img05_gallery_image_large.jpg

Napisano

Masz swoją rację, ale ta historia o której mówisz to dla mnie już książki historyczne, a nie wspomnienia grinser006.gif

Napisano

Vadero ale weź pod uwagę że linkujesz "jakąś" ofertę "brokera"...

Podaj proszę cenniki tych 5 w PL grinser006.gif

Napisano

Daj spokoj to maly miki przy lancii sebring i lancii voyager... IMHO zenuaaa a delta a nowym grillem facepalm%5B1%5D.gifpanic.gif

Napisano

> Jak dla mnie Lancia po prostu już nie istnieje.

Jedź do italii to zobaczysz, że jednak lancia wiecznie żywa wink.gif podobnie jak stare pandy zlosnik.gif

Napisano

> Jak dla mnie Lancia po prostu już nie istnieje.

Dla mnie ostatnia prawdziwa Lancia to Thesis, dla wiekszości szkarada, ale dla mnie piekna cool.gif Robili je chyba do 2009 roku.

lancia-thesis02.jpg

Napisano

wybacz, ale to trochę bełkot. O kondycji marki świadczy sprzedaż. Popatrzmy na sprzedaż aut marki Lancia w Polsce w ostatnich latach:

2007 - 180 sztuk

2008 - 285

2009 - 407

2010 - 284

2011 - 443

2012 - do września - 640 sztuk

czyli w tym roku sprzedadzą z 800sztuk, ze dwa razy więcej niż w zeszłym. Nie chce mi się teraz sprawdzać jak jest w innych krajach, ale podejrzewam, że tendencja jest podobna.

Czyli raczej stoją coraz lepiej

Napisano

> Dla mnie ostatnia prawdziwa Lancia to Thesis, dla wiekszości szkarada, ale dla mnie piekna

> Robili je chyba do 2009 roku.

Świetnie tylko ile osób to kupiło i jaki był zwrot z inwestycji?

Produkcja samochodów to biznes a nie działalność charytatywna. Chryslera 300 w stanach miesięcznie sprzedaje się więcej niż pewnie tego Thesisa przez rok....

Napisano
  • Autor

> wybacz, ale to trochę bełkot. O kondycji marki świadczy sprzedaż.

Bełkot? Z tego co wstawiłeś i probujesz udowodnić wynika że lancia zaczęła lepiej sie sprzedawać odkąd przestala sprzedawać lancie, a zaczęła chryslery

Napisano

> Bełkot? Z tego co wstawiłeś i probujesz udowodnić wynika że lancia zaczęła lepiej sie sprzedawać

> odkąd przestala sprzedawać lancie, a zaczęła chryslery

nie do końca. Bo jeszcze jest nowy Ypsilon. Ale nawet gdyby Lancia kupowała auta marki Tata, zdrapywała znaczek, przyklejała znaczek Lancia, a samochody by się sprzedawały, to by znaczyło, że kierunek jest słuszny i marka jest w dobrej kondycji, bo kondycję weryfikuje rynek, a nie jakieś posty i zdania kogoś na jakimś forum.

Napisano

> nie do końca. Bo jeszcze jest nowy Ypsilon. Ale nawet gdyby Lancia kupowała auta marki Tata,

> zdrapywała znaczek, przyklejała znaczek Lancia, a samochody by się sprzedawały, to by

> znaczyło, że kierunek jest słuszny i marka jest w dobrej kondycji, bo kondycję weryfikuje

> rynek, a nie jakieś posty i zdania kogoś na jakimś forum.

Firma moze byc w dobrej kondycji, ale co do MARKI mozna sie spierac i forum jest m.in. od tego.

Napisano

> nie do końca. Bo jeszcze jest nowy Ypsilon. Ale nawet gdyby Lancia kupowała auta marki Tata,

> zdrapywała znaczek, przyklejała znaczek Lancia, a samochody by się sprzedawały, to by

> znaczyło, że kierunek jest słuszny i marka jest w dobrej kondycji,

Mylisz markę z firmą wink.gif

VW jest w dobrej kondycji, ale Phaeton się nie sprzedaje. Bo nie ma marki wink.gif

Markę łatwo zepsuć. Przykleiliby do Taty znaczek Lancia i już by nigdy żadnej Themy nie sprzedali.

Napisano

> Przykleiliby do Taty znaczek Lancia i już by nigdy żadnej Themy nie sprzedali.

Sprzedaliby, kwestia gdzie i za ile.

Napisano

> Sprzedaliby, kwestia gdzie i za ile.

OK, masz rację. Za bardzo uprościłem wink.gif

Napisano

> Firma moze byc w dobrej kondycji, ale co do MARKI mozna sie spierac i forum jest m.in. od tego.

w takim rozumieniu kondycja marki jest pojęciem względnym. Mnie się auta tej marki nigdy specjalnie nie podobały. Chociaż ta nowa Thema wygląda przynajmniej przyzwoicie. Co do jakości i jazdy się nie wypowiadam, bo nie miałem przyjemności sprawdzić

Napisano

i jakby na potwierdzenie coraz lepszej kondycji firmy Fiat-Chrysler TAKI news z onetu.

Wiem, na pewno klienci na całym świecie się nie znają, a rację ma kilku fanatyków z AK, którzy twierdzą, że marka już upadła rotfl.gif

Napisano

> i jakby na potwierdzenie coraz lepszej kondycji firmy Fiat-Chrysler TAKI news z onetu.

Nie ma tam ani jednego słowa o marce Lancia.

> Wiem, na pewno klienci na całym świecie się nie znają, a rację ma kilku fanatyków z AK, którzy

> twierdzą, że marka już upadła

Żeby zauwazyć prosty fakt, że marka, która niegdyś tworzyła historię motoryzacji, a teraz ogranicza się do oferowania kilku mało fascynujących modeli bazujących na technice Fiata i kilku innych będących przebrandowanymi produktami Chrysler LCC, jest obecnie własnym cieniem, nie trzeba być fanatykiem. Wystarczy po prostu nie być kompletnym ignorantem motoryzacyjnym zlosnik.gif

Napisano

> Nie ma tam ani jednego słowa o marce Lancia.

> Żeby zauwazyć prosty fakt, że marka, która niegdyś tworzyła historię motoryzacji, a teraz ogranicza

> się do oferowania kilku mało fascynujących modeli bazujących na technice Fiata i kilku innych

> będących przebrandowanymi produktami Chrysler LCC, jest obecnie własnym cieniem, nie trzeba

> być fanatykiem. Wystarczy po prostu nie być kompletnym ignorantem motoryzacyjnym

Nic dodać, nic ująć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.