Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Nuova Bravo - utrata wartości

Featured Replies

Napisano

Hej, 

Przeglądając ogłoszenia ku mojemu zdziwieniu zauważyłem ze Bravo takie 08' trzyma cenę lepiej jak np. Astra h z tego samego roku którą ujeżdzam. Ceny na poziomie Golfa V. A mowi sie ze Fiat szybko na wartości traci. A mogłem wybrać Bravo bym mniej stracił na aucie 😊

Napisano

Bo ludzie raczej chwalą to auto + niskie ceny czesci + dobre silniki

Edytowane przez cesarz

Napisano
15 minut temu, cesarz napisał:

Bo ludzie raczej chwalą to auto + niskie ceny czesci + dobre silniki

Ja bym jeszcze dodał, że te samochody nie gniją i mimo że są z poprzedniej epoki nie sprawiają wrażenia, że właściciel jeździ starym trupem :ok:

Napisano

Niby tak ale porownaj astre H do Bravo. Ta pierwsza wyglada jakby 20 lat miala a Fiat ladnie sie trzyma. Dodatkowo cena zakulu byla nizsza silniki 1.4T tez fajne.

Napisano

Bravo z 2007 r sporta sprzedalem za 26tys (wg. niektorych tutaj niemozliwe)

W grudniu 2016.

Rzadkie egzeplarze trzymaja cenę.

Pospolite 1.4 90km kupisz tanio.

Atutem tego auta jest wyglad.

Poza tym nic sczegolnego

Napisano
12 godzin temu, Lukass186 napisał:

Hej, 

Przeglądając ogłoszenia ku mojemu zdziwieniu zauważyłem ze Bravo takie 08' trzyma cenę lepiej jak np. Astra h z tego samego roku którą ujeżdzam. Ceny na poziomie Golfa V. A mowi sie ze Fiat szybko na wartości traci. A mogłem wybrać Bravo bym mniej stracił na aucie 😊

Mala podaz na rynku, bo NB nie jezdzilo w zadnej flocie, wiec rynek nie jest zalany poleasingowymi egzemplarzami.

Napisano
4 godziny temu, amazaque napisał:

Ja bym jeszcze dodał, że te samochody nie gniją i mimo że są z poprzedniej epoki nie sprawiają wrażenia, że właściciel jeździ starym trupem :ok:

Nie gniją, @maro_t dowodził, że jednak nie jest to reguła. A dlaczego trzymają, może dlatego, że to chyba ostatni Fiat, który jakoś wygląda, ma niezawodny silnik turbo, co w tamtych czasach było ewenementem. Dodatkowo, bez wtrysku bezpośredbiego, więc teoretyczne można go łatwo zagazować ;]

Napisano
4 godziny temu, wujekcybul napisał:

Niby tak ale porownaj astre H do Bravo. Ta pierwsza wyglada jakby 20 lat miala a Fiat ladnie sie trzyma. Dodatkowo cena zakulu byla nizsza silniki 1.4T tez fajne.

Bo ma prawie 20 lat (w duzym zaokragleniu;))

3 lata roznicy w debiucie, ale juz zupelnie inna filozofia na design.

Napisano
3 godziny temu, ZUBERTO napisał:

Bo ma prawie 20 lat (w duzym zaokragleniu;))

3 lata roznicy w debiucie, ale juz zupelnie inna filozofia na design.

No tak robione od 2004 roku.

Napisano
20 godzin temu, Lukass186 napisał:

Hej, 

też to zauważyłem. Ostatnie 3 lata wartość auta na polisie spadała mi dosłownie symbolicznie - o kilka stówek

Napisano
5 godzin temu, bartekm napisał:

Nie gniją, @maro_t dowodził, że jednak nie jest to reguła. A dlaczego trzymają, może dlatego, że to chyba ostatni Fiat, który jakoś wygląda, ma niezawodny silnik turbo, co w tamtych czasach było ewenementem. Dodatkowo, bez wtrysku bezpośredbiego, więc teoretyczne można go łatwo zagazować ;]

jak nie zapomnę to niedługo wstawię jakieś zdjęcia progu po wiosennym umyciu auta. Chociaż źle nie jest, dziury się po zimie nie zrobiły, blacha jeszcze jest, jeszcze z rok potrzebuję jeździć i powinien wytrzymać.

A co do reszty, to jest to moim zdaniem, po ponad 9 latach jazdy, po prostu całkiem udany samochód. Nie jest całkowicie bezawaryjny, ale zupełnie wystarczająco bezawaryjny, nigdy nie stanął na drodze, nigdy nie był na lewecie, nigdy nie zaświecił żadną złowrogą kontrolką. Owszem były wpadki jak naprawa skrzyni m32 czy wymiana półosi, ale poza tym jest to samochód bardzo przewidywalny pod względem kosztów eksploatacji, całkiem wygodny, przyjemny w środku z fajnym bezproblemowym silnikiem T-Jet. Co ciekawe jak sobie teraz myślę, czym jest starszy tym bardziej bezawaryjny. Przez ostatnie 2-3 lata nie przypominam sobie, aby było naprawiane cokolwiek co nie powinno, poza walką z rdzą na progach rok temu. 2 miesięce temu robiłem rozrząd i wymienili jakiś  simering, bo podobno się pocił - to tyle z awarii przez ostatnie na pewno 2 lata. Za to właśnie najbardziej lubię ten samochód. Po prostu wsiadam i jadę, czy mróz, czy upał, czy do sklepu, czy na wakacje. I wiem, że zawsze dojedzie

Napisano
Hej, 
Przeglądając ogłoszenia ku mojemu zdziwieniu zauważyłem ze Bravo takie 08' trzyma cenę lepiej jak np. Astra h z tego samego roku którą ujeżdzam. Ceny na poziomie Golfa V. A mowi sie ze Fiat szybko na wartości traci. A mogłem wybrać Bravo bym mniej stracił na aucie [emoji4]

Pewnie niewielka różnica 3tys? Które silniki patrzyłes? Bo jak 150KM to na nie największe ssanie na rynku i można puszczać to drożej.
Napisano
12 godzin temu, wujekcybul napisał:

Wsiadając do Astry można dostać depresji. Fiat jest jednak przyjemniejszy w środku.

Napisano

Nową Astrę H teść kupił w salonie za 44k zł (2010)

Nowe bravo w tym czasie kosztowało koło 60k zł

Napisano
28 minut temu, iwik napisał:

Nową Astrę H teść kupił w salonie za 44k zł (2010)

Nowe bravo w tym czasie kosztowało koło 60k zł

Efekt tego, że J już byla., A H jako clasic sprzedawali. 

Napisano
3 minuty temu, rwIcIk napisał:

Podobnie jest teraz. J taniej bo jest K.

Tylko głupie nadwozie zostawili.

Napisano
Dnia 13.03.2017 o 17:46, rwIcIk napisał:

Podobnie jest teraz. J taniej bo jest K.

Nie ma dużej różnicy

J - są za circa 55k

K - prawie w tej same cenie, max 5k drożej.

Między H i J była przepaść cenowa - ze 20k PLN.

Napisano

Bravo II to generalnie bardzo urodziwe auto jest. Nie wykluczam że zastąpi u mnie Stilo. Myślę o wersji benzynowej 1.4 90KM, ewentualnie diesel 120/150 bez DPF. 

Napisano
33 minuty temu, bochumil napisał:

Bravo II to generalnie bardzo urodziwe auto jest. Nie wykluczam że zastąpi u mnie Stilo. Myślę o wersji benzynowej 1.4 90KM, ewentualnie diesel 120/150 bez DPF. 

1.4 nie jedzie, wyje powyżej 120 i pali sporo...lepiej t-jeta (tu może być problem skrzyni) ale inna dynamika. W dieslu 150 klapki wirowe do wywalenia.

Napisano

M32 zmienili na C635 od końca 2010.

Napisano

Lepiej jest celować w 2.0 165 km. Różnica w cenie nie jest jakaś duża w porównaniu ze słabszymi odmianami, a jeździ się takim bardzo fajnie.

Napisano

Przy 2.0 jest spora różnica w eksploatacji. Wystarczy spojrzeć ile kosztuje kpl sprzęgło i dwumas.

Napisano

W rodzinie mam 2.0 ( ma chyba wszystko co wtedy można było mieć ). Kupione  nowe chyba w 2006-7?? Przejechane 130 tyś. 

Auto do dzisiaj nie odbiega wyglądem i wyposażeniem od innych hb. 

Dla mnie jest bezcenne :)

Napisano
W rodzinie mam 2.0 ( ma chyba wszystko co wtedy można było mieć ). Kupione  nowe chyba w 2006-7?? Przejechane 130 tyś. 
Auto do dzisiaj nie odbiega wyglądem i wyposażeniem od innych hb. 

Dla mnie jest bezcenne [emoji4]

Nie było 2.0 w tych latach... w ogóle bravo nie było w 2006.
Napisano

2.0 pojawił się zdaje się, że pod koniec 2008. A to, że dwumas i sprzęgło drogie to nie jest jakaś duża przeszkoda. Wytrzymuje przecież co najmniej 200 kkm przy prawidłowej eksploatacji. 

Napisano
12 godzin temu, bielaPL napisał:

Nie było 2.0 w tych latach... w ogóle bravo nie było w 2006.

no to 2008 , nie pamiętam dokładnie bo to nie ja kupowałem 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.