Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pojeździłem po salonach (jazdy próbne)

Featured Replies

Napisano
51 minut temu, Dareek napisał:

mój błąd - była to najnowsza wersja V z Turbo- myślałem ze to 1.4 140 - no to jeszcze lepiej że nie jedzie z dołu jak klasyczne turbo i ma 150 ps :no:

Mamy w firmie Astre V 1,4T 150 KM i naprawdę dobrze jeździ. Jeździ lepiej niż Mazda 6 2,0 165KM. Może dostałeś popsutą :hmm:

Napisano
2 godziny temu, Dareek napisał:

Wszyscy tu tak zachwalają nową astrę ale raczej tylko w perspektywy ceny- polecam pojeździć- miałem z wypożyczalni 1.4 Turbo- nie wiem jaka wersja wypasu - na liczniku było ok 9 tkm -  Pierwsze wrażenie woow ale... jak na 140 koni kompletnie tego nie czuć - moment wysoko- moja 120 konna julka to przy tym rakieta- idzie od samego dołu ale najlepsze w środku- głośno- - odgłosy szumu opon- do tego jakieś przemduchy i gwizdy  uszczelek dobiegające w połowie słupka A. Lusterka zewn pow 100 km/h wpadały w wibrację a wjazd na nierówny asfalt- nooo panie już takiej grzechotki dawno nie słyszałem- trzeszczało dosłownie wszystko co popadnie. kataklizm.

Spalanie - 50% miasto - przejechane 340 km wg kompa 9,4 litra - reszta autostrada.

Do tego dziwne odgłosy dobijania przedniego zawieszenia i ciężki problem z wrzuceniem dwójki. Do dotykowego ekranu trzeba mieć ręce orangutana.

no to już wiem skąd taka cena- kosztem jakości.

ja jestem na nie!

Matko najgorsze te przegwizdy bylem na astre zdecyowany a tu coraz wiecej osob o tym pisze. W kia nie bylem w stanie tego zlikwidowac.

Napisano
8 godzin temu, kravitz napisał:

Najlepszym przykładem niech będzie to, ze wszyscy musieliśmy wysiąść, bo auto po zatrzymaniu się w zatorze w górach, już nie miało siły ruszyć z miejsca. Tylko się dusiło.

Pierwszy raz musiałem wychodzić z auta w takiej sytuacji.

Co ty mówisz kurka my w 4 osoby przejechaliśmy z pl do Włoch tam pojeździliśmy po Toskanii i jedynie co przy ostrych podjazdach do winnic szwagier wyłączał klime. A bo bym zapomniał pojechaliśmy albeą 1,2 jedynym takim autem między polską a włochami :)

Napisano
9 godzin temu, kravitz napisał:

dołu obrotów nie było wcale.

Najlepszym przykładem niech będzie to, ze wszyscy musieliśmy wysiąść, bo auto po zatrzymaniu się w zatorze w górach, już nie miało siły ruszyć z miejsca. Tylko się dusiło.

Tak to jest, gdy dasz prowadzić kobiecie... :phi:

Przecież do ruszenia pod górę trzeba niekiedy zwiększyć odrobinę obroty... :hehe:  no i jak wysiedliście wszyscy, to kto kierował? ;l

Napisano

za 60k można mieć nową ibizę w całkiem fajnej wersji. Jest 4mm węższa niż Leon i całkiem żwawa z silnikiem 115KM

Napisano
  • Autor

Dzisiaj jeździłem astrą J 1.4T +LPG i mi odpowiada. Chociaż tyłka nie urywa, ale jest to odpowiedni napęd do tej budy jeśli chodzi o sprawne "wyprzedzenie tira" i utrzymywanie prędkości autostradowych. Na tę chwilę to lider, ale rapid/fabia/ibiza tsi i 208 1.2t są tuż za plecami. Teraz wszystko zależy od realnych cen wyprzedaży na koniec roku ;) 

Napisano
Dnia 2.09.2017 o 07:09, robertharnas napisał:

Co ty mówisz kurka my w 4 osoby przejechaliśmy z pl do Włoch tam pojeździliśmy po Toskanii i jedynie co przy ostrych podjazdach do winnic szwagier wyłączał klime. A bo bym zapomniał pojechaliśmy albeą 1,2 jedynym takim autem między polską a włochami :)

Jak auto jechało, to jechało. Jak były zakręty typu "agrafka", to o drugim biegu można już było zapomnieć. Szybkie wpinanie jedynki i jakoś wjeżdżał.

Gorzej jak zatrzymaliśmy się w miejscu gdzie mieściło się tylko jedno auto, a naprzeciwko właśnie nadjechało inne.

To z naprzeciwka musiało cofnąć o jakieś 20m do takiej jakby zatoczki mijanki. No i okazało się, że my juz z miejsca nie ruszymy :)

Wysiedliśmy wszyscy, został kierowca i wtedy auto ruszyło juz normalnie.

Klimę to już wyłącziliśmy na tych agrafkach. I podobno coś tam pomogło. Tak przynajmniej kierowca mówił. Ja byłem skupiony na nagrywaniu "ekspozycji" ;)

W środku siedziało 5 facetów, każdy w okolicach 190cm wzrostu. No i pełen bagażnik, ale niezbyt ciężkiego bagażu (przeleciał jako walizki kabinówki w samolocie). Pasażerowie byli dosyć wysocy, ale raczej bez nadwagi. Można zakładać po 80kg każdy średnio.

Napisano
Dnia 3.09.2017 o 00:12, Jaruga napisał:

Dzisiaj jeździłem astrą J 1.4T +LPG i mi odpowiada. Chociaż tyłka nie urywa, ale jest to odpowiedni napęd do tej budy jeśli chodzi o sprawne "wyprzedzenie tira" i utrzymywanie prędkości autostradowych. Na tę chwilę to lider, ale rapid/fabia/ibiza tsi i 208 1.2t są tuż za plecami. Teraz wszystko zależy od realnych cen wyprzedaży na koniec roku ;) 

Ja wybierałem między Astrą J 1.4T+LPG, Rapidem 1,0/1,2 110KM, Citroenem C-Elisee. 

C-Elise w środku plastik, podobno głośne w środku ( nie jeździłem tym ). Skrzynia 5

Rapid- jeździłem i muszę powiedzieć że jeździło mi się tym lepiej niż astrą J, ciszej w środku, fajniej czuć przyśpieszenie ( masa ) - bałem się trwałości 1,2 TSI nie mówiąc o 1,0 TSI

Wybrałem Astrę - fabryczna instalacja LPG, dobrze wyposażona, dla mnie najładniejsza z tej trójki.  

Wady Astry - dość głośno w środku ( opony- może to ich wina ) świstów i gwizdów nie stwierdziłem. Mniej miejsca na tylnej kanapie niż w Rapidzie i C-Elise. 

Można wyrwać demówki z pakietami upgrade II i dobrej widoczności, alu- w cenie wersji podstawowej. 

Napisano
2 godziny temu, Novy81 napisał:

Ja wybierałem między Astrą J 1.4T+LPG, Rapidem 1,0/1,2 110KM, Citroenem C-Elisee. 

C-Elise w środku plastik, podobno głośne w środku ( nie jeździłem tym ). Skrzynia 5

Rapid- jeździłem i muszę powiedzieć że jeździło mi się tym lepiej niż astrą J, ciszej w środku, fajniej czuć przyśpieszenie ( masa ) - bałem się trwałości 1,2 TSI nie mówiąc o 1,0 TSI

Wybrałem Astrę - fabryczna instalacja LPG, dobrze wyposażona, dla mnie najładniejsza z tej trójki.  

Wady Astry - dość głośno w środku ( opony- może to ich wina ) świstów i gwizdów nie stwierdziłem. Mniej miejsca na tylnej kanapie niż w Rapidzie i C-Elise. 

Można wyrwać demówki z pakietami upgrade II i dobrej widoczności, alu- w cenie wersji podstawowej. 

Jeśli chodzi o C-Elysée to co napisałeś to 100% prawda. Gdyby nie głośność i skrzynia 5 przy polityce cenowej Citroëna byłby bezkonkurencyjny.

Rapida odrzuciłem z tych samych powodów co Ty.

Astry J nie było w salonach w Białymstoku (początek roku)+ kosztowała dużo więcej niż C-Elysée więc odrzuciłem.

Bój toczył się do ostatniej chwili między C-Elysée i Tipo (nie brałeś go pod uwagę?).

Napisano
2 minuty temu, Citric napisał:

Bój toczył się do ostatniej chwili między C-Elysée i Tipo (nie brałeś go pod uwagę?).

Brałem, pierwszy salon jaki odwiedziłem to Fiata właśnie.

Nie jeździłem nim, w środku większe od Astry J, bagażnik fajny. Wtedy skupiałem się na silniku 1,4 95KM i instalacji LPG. Po poczytaniu opinii o zużyciu oleju w tym silniku, szczególnie z instalacja LPG oraz głosach o padającej głowicy z tą instalacją - odpuściłem. TJet 120KM zaczynał się wtedy od 60tyś zł (HB). Astra wyszła za te same pieniądze z lepszym wyposażeniem.

C-Elyse mi się podobał zewnętrznie, miałem do niego dołożyć instalacje LPG za chyba 4500 zł. Całość miała wyjść ok 55 tyś z alu 16. Silnik na pewno sprawnie się odpycha bo buda lekka.

Napisano

Masz fabryczne Micheliny? Co jak co ale wg mnie cicza przy predkosciach autostradowych to jedna z wiekszych zalet Astry J.

Mnie najbardziej przeszkadza obsluga tempomatu I fakt, ze wcisniecie sprzegla go nie rozlacza...

Lubie hamowac silnikiem przez redukcje I juz kilka razy sie zdziwilem jak po redukcji auto zaczelo przyspieszac.  

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał:

Masz fabryczne Micheliny? Co jak co ale wg mnie cicza przy predkosciach autostradowych to jedna z wiekszych zalet Astry J.

Tak, Michelin Premium Contact 2

Masz te same opony?

Opony słychać, przynajmniej u mnie. Silnik przy nawet 190km/h jest cichy, wszak ma wtedy coś w okolicy 4tyś RPM. Żona stwierdziła że przez szum opon z tyłu jest głośniej niż w Lacetti ;]

Napisano
Teraz, Novy81 napisał:

Tak, Michelin Premium Contact 2

Masz te same opony?

Opony słychać, przynajmniej u mnie. Silnik przy nawet 190km/h jest cichy, wszak ma wtedy coś w okolicy 4tyś RPM. Żona stwierdziła że przez szum opon z tyłu jest głośniej niż w Lacetti ;]

Tak mam ten sam model :ok:

Z tylu to nie mam pojecia jak jest bo nigdy nie jechalem ;]

Napisano

Tak mam ten sam model :ok:
Z tylu to nie mam pojecia jak jest bo nigdy nie jechalem ;]
A też nie ale mam zamiar się przejechać [emoji4]

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Napisano
12 minut temu, Novy81 napisał:

Brałem, pierwszy salon jaki odwiedziłem to Fiata właśnie.

Nie jeździłem nim, w środku większe od Astry J, bagażnik fajny. Wtedy skupiałem się na silniku 1,4 95KM i instalacji LPG. Po poczytaniu opinii o zużyciu oleju w tym silniku, szczególnie z instalacja LPG oraz głosach o padającej głowicy z tą instalacją - odpuściłem. TJet 120KM zaczynał się wtedy od 60tyś zł (HB). Astra wyszła za te same pieniądze z lepszym wyposażeniem.

C-Elyse mi się podobał zewnętrznie, miałem do niego dołożyć instalacje LPG za chyba 4500 zł. Całość miała wyjść ok 55 tyś z alu 16. Silnik na pewno sprawnie się odpycha bo buda lekka.

Kiedy kupowałeś? C-Elysée już liftingu? Ja na wyprzedaży rocznika (przedliftingowy) miałem ofertę za najwyższą wersję w okolicach 50-51 tys PLN z gazem.

Edytowane przez Citric

Napisano

Kiedy kupowałeś? C-Elysée już liftingu? Ja na wyprzedaży rocznika miałem ofertę za najwyższą wersję w okolicach 50-51 tys PLN z gazem.
To ofertę miałeś fajną, ja wyceniałem wersję po lifcie coś w okolicach czerwca.

Napisano
18 minut temu, Maciej__ napisał:

Mnie najbardziej przeszkadza obsluga tempomatu I fakt, ze wcisniecie sprzegla go nie rozlacza...

Lubie hamowac silnikiem przez redukcje I juz kilka razy sie zdziwilem jak po redukcji auto zaczelo przyspieszac.  

przecież rozłączanie tempomatu przez sprzegło to mega porażka. Kto Ci broni hamowac silnikiem? Dotknij lekko hamulca i tempomat się wyłaczy (jeśli nie chcesz dotykać samego tempomatu)

Napisano
  • Autor

Widzę że mamy dość podobne oczekiwania i warunki brzegowe ;) z tym że tak na prawdę w zupełności wystarczy mi klasa B do stania we wrocławskich korkach i parkowania na milimetry gdzie się da . A turbobenzyna mi się zwyczajnie spodobała i musi być. LPG nie potrzebuję bo robię niewielkie przebiegi, a więc także trwałość tsi to nie moje zmartwienie tylko kolejnych właścicieli. Bardziej mnie teraz przeraża skrzynia M32 z sąsiedniego wątku ;)

Generalnie zadecyduje cena na wyprzedaży. Aczkolwiek mogę się rozczarować bo auta idą w tym roku jak świeże bułki i wydaje mi się nawet że ceny ostatnio nieco wzrosły. Wtedy najwyżej znowu kupię chevroleta ;) (cruza z końca produkcji)

Napisano
Teraz, KvM napisał:

przecież rozłączanie tempomatu przez sprzegło to mega porażka. Kto Ci broni hamowac silnikiem? Dotknij lekko hamulca i tempomat się wyłaczy (jeśli nie chcesz dotykać samego tempomatu)

W poprzednim aucie sprzeglo rozlaczalo i teraz mnie to irytuje ;]

Po prostu ze sprzeglem jest duzo wygodniej...

Napisano
Teraz, Maciej__ napisał:

W poprzednim aucie sprzeglo rozlaczalo i teraz mnie to irytuje ;]

Po prostu ze sprzeglem jest duzo wygodniej...

wprost przeciwnie, po prostu się musisz przyzwyczaić do nowego. To, że jest inaczej nie znaczy, że gorzej.

Napisano

Widzę że mamy dość podobne oczekiwania i warunki brzegowe [emoji6] z tym że tak na prawdę w zupełności wystarczy mi klasa B do stania we wrocławskich korkach i parkowania na milimetry gdzie się da . A turbobenzyna mi się zwyczajnie spodobała i musi być. LPG nie potrzebuję bo robię niewielkie przebiegi, a więc także trwałość tsi to nie moje zmartwienie tylko kolejnych właścicieli. Bardziej mnie teraz przeraża skrzynia M32 z sąsiedniego wątku [emoji6]

Generalnie zadecyduje cena na wyprzedaży. Aczkolwiek mogę się rozczarować bo auta idą w tym roku jak świeże bułki i wydaje mi się nawet że ceny ostatnio nieco wzrosły. Wtedy najwyżej znowu kupię chevroleta [emoji6] (cruza z końca produkcji)

No fakt, skrzynia M32 może byc problemem ale chcę przedłużyć gwarancję i na razie nie będę sie przejmował. Jak nie dorwiesz na wyprzedazy rocznika tego co chcesz to pomyśl nad demówkami.

Napisano
  • Autor
16 godzin temu, Maciej__ napisał:

Co jak co ale wg mnie cicza przy predkosciach autostradowych to jedna z wiekszych zalet Astry J.

No właśnie też moim zdaniem na autostradzie było cicho przy stałej prędkości. Tym bardziej że 6ty bieg jest długi. Za to podczas przyspieszania jest dość głośno. I to w obydwu wersjach silnikowych. W 1.6 jest jeszcze głośniej. 

Napisano
Dnia 29.08.2017 o 22:48, Steffan napisał:

Robię w wypożyczalni i Astry 1.4 Turbo na prawdę fajnie śmigają, trochę skrzeczą plastiki i lewarek biegów nie jest zbyt precyzyjny (często 2 bieg zgrzyta bo nie chce zazbytnio wejść), ale da się przeboleć

Fabie 1.2 TSI też mamy, ale jeśli miałbym wybierać to IMO Astra

Widzę, że w Oplach z 1.4 T skrzynie biegów wszystkie takie gówniane. Mam Corsę z 1.4 T i to samo ze skrzynią, porażka na całego. To zdaje się słynna M32 po ,,poprawkach'' :)

Napisano
Dnia 2.09.2017 o 14:37, KvM napisał:

za 60k można mieć nową ibizę w całkiem fajnej wersji. Jest 4mm węższa niż Leon i całkiem żwawa z silnikiem 115KM

A nie czasem 30mm?

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Ciąg dalszy rozpoznania rynku po dłuższej przerwie.

Dzisiaj obadałem fiata tipo i megane.

Megane przechodzi do kolejnej rundy z przymulającym 1.6 Sce. ładne jest po prostu i mi się podoba ;) Można nieźle wyposażoną wersję wyrwać za niewiele ponad 60 tys z tym silnikiem. Obstawiam że w grudniu będzie można wyrwać dużo więcej.

https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-grandcoupe-zen-sce-115-km-od-reki-ID6z3hQ7.html

https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-1-6-16v-115km-zen-rabat-10-600-zl-ID6z6SFr.html

Tipo mnie rozczarowało. W podstawowych wersjach jest to kupa dla 3go świata. To jest konkurent Puga 301 i C-elysee,  a nie astry. Samo auto ładne, duże, prowadzi się przyzwoicie, 6 biegów z fajną gałką. Ale pokrętła manualnej klimy to tragedia - wygląda to jak jakiś chiński zamiennik z allegro który rozpadnie się za 3 miesiące, a nie oryginalna część. Chciałem sobie poprawić kierownice i złapałem ręką za jakiś kawał wystającej gąbki wygłuszającej 8] Jak dodałem mocniejszy silnik i kilka pospolitych elementów z wyposażenia to wywaliło mi cenę za którą można kupić golfa,astrę czy innego focusa bez płatów gąbki, plastiku i bębnów z tyłu. Bzdura kompletna. Jedynie najtańsze wersje mają sens dla mało wymagających. 

Na chwilę obecną na placu boju zostaje:

-astra J 1.4T

- pulsar 1.2 t

- 208 allure 1.2 turbo

- megane 1.6

- fabia/rapid tsi 110KM

Napisano
  • Autor

Zapomniałem dodać że zauważyłem że wrocławscy handlowcy są rozdziadowani i rozleniwieni przez floty i ilość zasobniejszego klienta i generalnie są mało skorzy do dogadywania się. Zupełnie inaczej wygląda to w mniejszych miastach DŚ. I chyba tym tropem pójdę bo o wiele bardziej się starają ;)

Napisano

Przeciez Tipo to klasa nizej niz Astra, Bravo bylo kompaktem z krwi i kosci.

Napisano
8 godzin temu, Jaruga napisał:

Co do bębnów w Tipo z tyłu to przy zakupie wersji 120 KM to już są tarcze.

Co do pokrętła klimy to faktycznie Fiat się nie popisał ale to i 500 chyba ma takie dychawiczne.  

Napisano
  • Autor
11 minut temu, rwIcIk napisał:

A Hyundai?

Ja też chodziłem po salonach i najlepiej dogadałem się u nich :)

Coś mi nie leży obecna generacja Hyundai. I nie bardzo potrafię to uzasadnić logicznie pomijając że nowe modele BARDZO podrożały względem np. poprzedniego i30/i20. A z turbobenzyną to już jest na prawdę drogo.

Napisano
3 godziny temu, czacha napisał:

Przeciez Tipo to klasa nizej niz Astra, Bravo bylo kompaktem z krwi i kosci.

Tylko czemu TIPO jest sporo przestronniejsze pomimo niemalże identycznych wymiarów zewnętrznych w porównaniu do BRAVO :hmm:.

Mowa o wersji 5 door.

Napisano
12 minut temu, kartonik napisał:

Tylko czemu TIPO jest sporo przestronniejsze pomimo niemalże identycznych wymiarów zewnętrznych w porównaniu do BRAVO :hmm:.

Mowa o wersji 5 door.

Bo nie tylko wymiary świadczą o klasie?

Idąc takim tokiem rozumowania KAMAZ zaliczalby się do luxury.

Napisano
8 godzin temu, kartonik napisał:

Mowa o wersji 5 door.

Kartonie, a Dacia Logan kombi to co bedzie klasa D?;]

Napisano

Nie wiem, nie była w kręgu moich zainteresowań ;]

Napisano
19 godzin temu, Chalek napisał:

Bo nie tylko wymiary świadczą o klasie?

Idąc takim tokiem rozumowania KAMAZ zaliczalby się do luxury.

O rozmiarówce świadczą tylko rozmiary ;]

Napisano
Dnia 30.09.2017 o 23:55, Jaruga napisał:

Megane przechodzi do kolejnej rundy z przymulającym 1.6 Sce. ładne jest po prostu i mi się podoba

Nie wiem. Sąsiad miał nowe Megane przez kilka miesięcy, jechałem tym raz w trasę jako pasażer. Fotele wygodne na początku, po dłuższej trasie boli tyłek, te wielkie tablety wyglądają imho festyniarsko, plastiki też jakieś takie słabe. Wczoraj jechałem jako pasażer poprzednią meganką, kupioną niedawno w promocji jak już wyszła nowa wersja. I ta stara jest w środku imho przyjemniejsza niż ta nowa. Lepsze fotele, tak jakby lepsze materiały, w ogóle wygodniej i przyjemniej.

Napisano
Dnia 30.09.2017 o 23:55, Jaruga napisał:

Ciąg dalszy rozpoznania rynku po dłuższej przerwie.

Dzisiaj obadałem fiata tipo i megane.

Megane przechodzi do kolejnej rundy z przymulającym 1.6 Sce. ładne jest po prostu i mi się podoba ;) Można nieźle wyposażoną wersję wyrwać za niewiele ponad 60 tys z tym silnikiem. Obstawiam że w grudniu będzie można wyrwać dużo więcej.

https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-grandcoupe-zen-sce-115-km-od-reki-ID6z3hQ7.html

https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-1-6-16v-115km-zen-rabat-10-600-zl-ID6z6SFr.html

Tipo mnie rozczarowało. W podstawowych wersjach jest to kupa dla 3go świata. To jest konkurent Puga 301 i C-elysee,  a nie astry. Samo auto ładne, duże, prowadzi się przyzwoicie, 6 biegów z fajną gałką. Ale pokrętła manualnej klimy to tragedia - wygląda to jak jakiś chiński zamiennik z allegro który rozpadnie się za 3 miesiące, a nie oryginalna część. Chciałem sobie poprawić kierownice i złapałem ręką za jakiś kawał wystającej gąbki wygłuszającej 8] Jak dodałem mocniejszy silnik i kilka pospolitych elementów z wyposażenia to wywaliło mi cenę za którą można kupić golfa,astrę czy innego focusa bez płatów gąbki, plastiku i bębnów z tyłu. Bzdura kompletna. Jedynie najtańsze wersje mają sens dla mało wymagających. 

Na chwilę obecną na placu boju zostaje:

-astra J 1.4T

- pulsar 1.2 t

- 208 allure 1.2 turbo

- megane 1.6

- fabia/rapid tsi 110KM

To Pulsary jeszcze gdzieś są? Oglądałeś/jeździłeś. Może lepiej Megane 1.2 niż 1.6?

Napisano
To Pulsary jeszcze gdzieś są? Oglądałeś/jeździłeś. Może lepiej Megane 1.2 niż 1.6?
1.2 będzie chyba sporo droższy...

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Napisano
Teraz, Novy81 napisał:

1.2 będzie chyba sporo droższy...

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Możliwe :ok:

Napisano

Hyundai to nie tylko i20/i30. Może Elantra 1.6?

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, bartekm napisał:

No właśnie zostały już ostatnie sztuki Pulsarów rozrzucone po całym kraju. We Wrocławiu i okolicach nie ma żadnego już od paru miesięcy, więc ta opcja raczej sama się zamknie ;) 

A megane 1.2 jest już poza budżetem. Przynajmniej na dzień dzisiejszy.

Napisano
2 godziny temu, Cendra napisał:

Hyundai to nie tylko i20/i30. Może Elantra 1.6?

Nie jedzie a drogie ze hej. W PL sprzedaz znikoma. Nie ma powodu zeby kupic elantre zamiast i30.

Napisano
  • Autor

Ciekawostka z dzisiaj.

Podrożały ople astra J z dnia na dzień (czyli od 1 października) ;) Znaczy się zmniejszyły się rabaty "niespodziewanie" ;)

Przykładowo astra która mi wpadła w oko kosztowała jeszcze w sobotę 59700.

A dzisiaj po ponownym przeliczeniu przez handlowca po moim telefonie....

https://www.otomoto.pl/oferta/opel-astra-1-4-t-benz-140-km-enjoy-nowy-2017-mm-cars-lubin-nr-8-ID6yRSy3.html

8]

Ale handlowiec uspokoił mnie telefonicznie że.... to bardzo dobra wiadomość bo oznacza to przygotowanie gruntu pod zbliżającą się dużą promocję cenową modelu  ;l I że mam uzbroić się w cierpliwość i że zaprasza mnie nie wcześniej niż pod koniec listopada na udane zakupy ;) 

Napisano
19 minut temu, iwik napisał:

Tylko różnica w mocy pomiędzy Astrą a Jettą znacząca. 

Napisano
6 godzin temu, iwik napisał:

Dziwie sie, ze konfiguruja te auta do produkcji w salonie i biora bez sterowania radiem zal tego 1k?

Napisano
6 godzin temu, iwik napisał:

Ja zrezygnowalem z Jetty i Golfa bo tempomat jest chyba dopiero od Comfortline :no:

Napisano
Dnia 1.09.2017 o 22:03, kravitz napisał:

ajlepszym przykładem niech będzie to, ze wszyscy musieliśmy wysiąść, bo auto po zatrzymaniu się w zatorze w górach, już nie miało siły ruszyć z miejsca. Tylko się dusiło.

Pozdrowienia dla kierowcy ;]

Napisano
29 minut temu, mrBEAN napisał:

Pozdrowienia dla kierowcy ;]

Wiesz,różnie z tym może być.Lata temu mieliśmy w firmie T4 z wolnossącym 1,9D 64KM.I zdawalo to egzamin w naszej pracy w terenie,natomiast na trasie bylo już gorzej.Więc gdy wymieniono nam na nowsze z 1,9TDI 69KM to każdy myślał że będzie lepiej.A okazało się że tym nie da się jechać w trudnieszym  terenie pod gore -po prostu nie mialo to kompletnie dołu.Dość szybko wymieniono z powrotem na wolnossące  2,4D 78KM- i zalatwilo to zupelnie sprawę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.