Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy kompakt do 70k pln

Featured Replies

Napisano
  • Autor
Rozumiem, ze Ci się ulalo, ale nie wszędzie tak jest.
W Twoim mieście/powiecie chociaż PIS rządzi, że im się oberwało?
Chciałeś przechytrzyć system, a to on przechytrzył Ciebie.
W jakim sensie "przechytrzyć system"?
Znaczy Twoim zdaniem powinienem czekać grzecznie 4h u urzędasa pod drzwiami na swoją kolejkę, i uważasz ze w 2018 roku jest to całkiem normalne, że sprawa która normalnie powinna zająć 15 minut trwa cały dzień?
Jeśli tak to nie podzielam tego zdania.
Pisiory wdrożyli nie działający system, wiec to ich winą jest ten cały bajzel.

Normalnie to powinno wyglądać tak, że ja wypełniam wszystkie dane przez internet, płace co trzeba, podchodzę do okienka i urzędnik tylko sprawdza czy to co wpisałem jest zgodne z dokumentami. 15 minut i po sprawie. Teraz jeden petent jest załatwiany przez godzinę, bo każdą literkę z mojego wniosku urzędnik przepisuje ręcznie sam do systemu.

Poza tym brak informacji i uniwersalna wymówka, że to SYSTEM wydziela bilety do okienek i ja biedny urzędas nic z tym nie mogę zrobić.
Naprawdę bardzo efektywny SYSTEM... gdy ktoś pobrał bilet i wpisał się już w kolejkę po czym nie zjawił się przy okienku urzędas siedzi i dłubie 15 minut w nosie i nie może obsługiwać następnego petenta, bo SYSTEM otworzył okno serwisowe na dany pesel. Jeśli to tak działa jak mówią urzednicy to jest to wymysł jakiegoś debila.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Napisano

Chyba jednak dziwne rzeczy dzieją się w Twoim urzędzie :hmm:

Ja rejestrowałem auto zaraz po wejściu tego systemu w listopadzie kiedy na początku zamieszanie było największe i załatwiłem wszystko za jednym zamachem.

Fakt jakoś szybko może to nie szło, byłem w urzędzie z 2 godziny może 3.

Numerków też nie było już dla mnie, ale urzędnicy w nosie nie dłubali, tylko obsługiwali później tych bez numerków :ok:

Pamiętam swego czasu jak kilka, czy kilkanaście lat temu wchodził system pojazd i też było duże zamieszanie, a ludzie w kolejkach ustawiali się od 3 w nocy.

Napisano
8 godzin temu, iwik napisał:

Znaczy Twoim zdaniem powinienem czekać grzecznie 4h u urzędasa pod drzwiami na swoją kolejkę, i uważasz ze w 2018 roku jest to całkiem normalne, że sprawa która normalnie powinna zająć 15 minut trwa cały dzień?

Jak jeszcze studiowalem w Lodzi to juz 10 lat temu byly cyrki z rejestracja aut ;]

Nawet jakies komitety kolejkowe sie tworzyly I zule odsprzedawaly miejsca w kolejce :hehe:

Napisano

Jak jeszcze studiowalem w Lodzi to juz 10 lat temu byly cyrki z rejestracja aut ;]
Nawet jakies komitety kolejkowe sie tworzyly I zule odsprzedawaly miejsca w kolejce :hehe:

U mnie też podobnie było.. Do czasu aż urzędnik przeczolgal funfla starosty. Funfel się mu poskarzyl a starosta zaprowadził tam porządki. Urzędnicy otwierał drzwi 15 minut przed czasem

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Napisano
  • Autor

Ja w każdym razie przestałem się dziwić, że ludzie nie rejestrują aut na siebie i później kupujesz samochód z 4ma umowami od poprzednich właścicieli...

Napisano

Takie kolejki byly u nas 15 lat temu. O 5 rano bylo trzeba jechac zeby zdobyc numerek. Teraz rach ciach i gotowe ;) 

Napisano
49 minut temu, czacha napisał:

Takie kolejki byly u nas 15 lat temu. O 5 rano bylo trzeba jechac zeby zdobyc numerek. Teraz rach ciach i gotowe ;) 

Widocznie u Ciebie to nie PIS wdrożyl ustawę:oki:

Napisano
12 godzin temu, czacha napisał:

tia … kiedyś przychodząc o 7.30 (WK był otwarty od 8.00) byłęm gdzieś 20*30 w kolejce

po tym jak starosta tam posprzątał przyszedłem o 7.40, byłęm 3-ci i za 5 minut się drzwi odtworzyły a o 8.20 byłęm już przy aucie z blachami pod pachą

Napisano

W Częstochowie rejestracja auta to maksymalnie 30 minut. IMHO wszystko zależy od gospodarza urzędu.

Napisano
Dnia 2.06.2018 o 21:56, pejus1982 napisał:

W Częstochowie rejestracja auta to maksymalnie 30 minut. IMHO wszystko zależy od gospodarza urzędu.

W Krk też. Porobili punkty w galeriach handlowych.

Napisano

W WN przychodząc około 7:45 do 9 zazwyczaj się wychodzi z tablicami.

Ale pamiętajmy, że część opóźnień jest zależna od petentów, a nie urzędników.

Na moim przykładzie -> wielkie kartki z napisem "Do stanowiska podchodzimy z wypełnionym wnioskiem", a jakieś 25% ludzi podchodzi z czystym lub dopiero po nakierowaniu przez urzędnika bierze właściwy i wypłenia. :sciana:

Ja rozumiem, że można nie wiedzieć jakiegoś drobiazgu i dopytać, ale swoje dane to chyba można wpisać? Samochodu podobnie, oraz załączane dokumenty to też nic wielkiego. :sciana:

Napisano
Dnia 2.06.2018 o 00:16, iwik napisał:

Normalnie to powinno wyglądać tak, że ja wypełniam wszystkie dane przez internet, płace co trzeba, podchodzę do okienka i urzędnik tylko sprawdza czy to co wpisałem jest zgodne z dokumentami. 15 minut i po sprawie. Teraz jeden petent jest załatwiany przez godzinę, bo każdą literkę z mojego wniosku urzędnik przepisuje ręcznie sam do systemu.

Poza tym brak informacji i uniwersalna wymówka, że to SYSTEM wydziela bilety do okienek i ja biedny urzędas nic z tym nie mogę zrobić.
Naprawdę bardzo efektywny SYSTEM... gdy ktoś pobrał bilet i wpisał się już w kolejkę po czym nie zjawił się przy okienku urzędas siedzi i dłubie 15 minut w nosie i nie może obsługiwać następnego petenta, bo SYSTEM otworzył okno serwisowe na dany pesel. Jeśli to tak działa jak mówią urzednicy to jest to wymysł jakiegoś debila.

Pomyślałeś, że numerki przeskoczyły, bo ktoś kto zapisał się przez net nie przyszedł?

Nie w każdym WK jest jak napisałeś (u mnie czekają chwilę i jak gościa nie ma to wyświetla następny numer) więc to wina rządzącego WK, a nie koniecznie rządu.

Kto rządzi w mieście/powiecie tymi leniwymi urzednikami, gdzie chciałeś auto zarejestrować, PiS?

Czy tak bez zastanowienia polityka pojechałeś?

W sumie może i masz racje, u mnie prezydent z PO się wywodzi, choć ostatnio niezależnego udawał.

;l

Zrobiłeś coś w temacie, napisałeś skargę, paszkwila, uprzejme doniesienie, czy poczekasz do kolejnej okazji bycia w WK?

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
  • Autor

Dzisiaj pierwsza trasa zrobiona. Większość ekspresowką z prędkością dozwoloną + trochę snucia się 60kmh w miejscach gdzie ekspresowka jeszcze w budowie.
Chyba się polubimy z 1.2 tsi [emoji6]

Muszę przyznać ze to auto wyjątkowo nie prowokuje do mocnego wciskania gazu. Obiektywnie - w trasie powyżej 130kmh brakuje mu mocy, wiec nie ciśniesz, bo nie ma to sensu... [emoji41]
Po mieście jeździ się super.

Zbiera się mniej więcej jak P308 HDI 92KM, więc na pusto wystarczająco dobrze. Załadowany pewnie trochę spuchnie. Program/chip na razie w planach po pierwszym przeglądzie gwarancyjnym [emoji6]

Na minus - dość głośne szumy z kół. Pewnie to kwestia opon.9defee1857f46ce6f8b1c6ddccf434b3.jpg

Napisano
Dnia 6/4/2018 o 16:14, marcindzieg napisał:

W Krk też. Porobili punkty w galeriach handlowych.

Tak samo w Toruniu. Rewelacja.

Napisano
3 godziny temu, iwik napisał:

Dzisiaj pierwsza trasa zrobiona. Większość ekspresowką z prędkością dozwoloną + trochę snucia się 60kmh w miejscach gdzie ekspresowka jeszcze w budowie.
Chyba się polubimy z 1.2 tsi emoji6.png

Muszę przyznać ze to auto wyjątkowo nie prowokuje do mocnego wciskania gazu. Obiektywnie - w trasie powyżej 130kmh brakuje mu mocy, wiec nie ciśniesz, bo nie ma to sensu... emoji41.png

Zbiera się mniej więcej jak P308 HDI 92KM, więc na pusto wystarczająco dobrze. Załadowany pewnie trochę spuchnie. Program/chip na razie w planach po pierwszym przeglądzie gwarancyjnym emoji6.png

Na minus - dość głośne szumy z kół. Pewnie to kwestia opon.

Pali mniej od 1.0 tsi u mnie ciezko zejsc ponizej 7l ale :piekna: ma ciezka noge.

Napisano

Chyba się polubimy z 1.2 tsi [emoji6]

Muszę przyznać ze to auto wyjątkowo nie prowokuje do mocnego wciskania gazu. Obiektywnie - w trasie powyżej 130kmh brakuje mu mocy, wiec nie ciśniesz, bo nie ma to sensu... [emoji41]

Zbiera się mniej więcej jak P308 HDI 92KM, więc na pusto wystarczająco dobrze. Załadowany pewnie trochę spuchnie. Program/chip na razie w planach po pierwszym przeglądzie gwarancyjnym [emoji6]

Na minus - dość głośne szumy z kół. Pewnie to kwestia opon.

Ty masz wersje 85 czy 110 KM?
Napisano
  • Autor

Ty masz wersje 85 czy 110 KM?
85KM

Napisano
6 godzin temu, iwik napisał:

85KM

No to chip obowiązkowy bo efekt będzie imponujący ;)  135KM/220Nm z tego silnika to minimum.

Napisano
  • Autor

Podsumowując: pierwszy raz kupiłem samochód na odległość bez oglądania go (pierwszy raz zobaczyłem ta wersje wczoraj odbierając z salonu) [emoji16]
Znak czasów chyba... [emoji6]

Napisano
18 godzin temu, wujekcybul napisał:

Pali mniej od 1.0 tsi u mnie ciezko zejsc ponizej 7l ale :piekna: ma ciezka noge.

Widać było po spalaniu Swifta jaką ma ciężką ;]

Napisano

@iwik spalanie jeszcze pewnie spadnie po 12-15kkm

jakie opony dali na pierwszy montaż, ze takie niby głośne?

Napisano
  • Autor

[mention=161956]iwik[/mention]
jakie opony dali na pierwszy montaż, ze takie niby głośne?

Micheliny

Napisano
3 godziny temu, iwik napisał:

Micheliny

no to ciszej raczej nie będzie

Napisano
Ja mam w Astrze Michellin Energy Saver i tez sa raczej glosne...
Napisano
17 godzin temu, iwik napisał:

Micheliny

Ja mam Michelin Primacy 3 i jest dramat. Jak tylko nieco się zużyją to wymienię to badziewie na coś normalnego. :ok:

Coś takiego:

https://www.nokiantyres.pl/opona-letnia/nokian-line/

Były i ciche i fajnie się na nich jeździło.

Napisano
Dnia 10.06.2018 o 08:19, iwik napisał:

85KM

Auto z 2017r?

Udało się z mieścić w zakładanym $$?

Trochę mało mocy jak na dość duże auto..

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, pakuu1 napisał:

Auto z 2017r?

Udało się z mieścić w zakładanym $$?

Trochę mało mocy jak na dość duże auto..

2017, udało się zmieścić razem z pakietem ubezpieczeń, całkowitym kosztem kredytu (EasyDrive), gwarancją na 4 lata i pakietem przeglądów z materiałami (do 60.000km).

I jeszcze zostało na komplet alufelg i na chip silnika na następny sezon 👍

Edytowane przez iwik

Napisano

To chyba fura szrot, albo wadliwe opony, zrobiłem 4 sezony na primacy 3 i były cichutkie. Teraz kupiłem primacy 4 i są jeszcze lepsze (primacy 3 "mlaskały" przy ostrych winklach)

Ja mam Michelin Primacy 3 i jest dramat. Jak tylko nieco się zużyją to wymienię to badziewie na coś normalnego. :ok:
Coś takiego:

Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka

Napisano
22 godziny temu, iwik napisał:

2017, udało się zmieścić razem z pakietem ubezpieczeń, całkowitym kosztem kredytu (EasyDrive), gwarancją na 4 lata i pakietem przeglądów z materiałami (do 60.000km).

I jeszcze zostało na komplet alufelg i na chip silnika na następny sezon 👍

To patrząc na ceny obecnie oferowanego auta bardzo dobra cena Ci się trafiła :)

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, pakuu1 napisał:

To patrząc na ceny obecnie oferowanego auta bardzo dobra cena Ci się trafiła :)

Zależało mi jeszcze na 1.2 - wszyscy chwalą właśnie podatność tego silnika pod dobry program

Zostały jakieś pojedyncze egz. u dilera w Gdańsku (przynajmniej w ogłoszeniu)

https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-golf-sportsvan-start-1-2-tsi-bmt-85km-czujniki-kolor-radio-alarm-od-reki-ID6A9L3n.html#72e4830892
(ten się minimalnie różni specyfikacją (alu-felgi, ale kierownica bez funkcji, nie widzę też czujnika deszczu), no i jest biały pewnie w tej cenie.

Pytanie czy uruchomili 4 letnią gwarancję i pakiet przeglądów (promo VW była do końca kwietnia)

Te 1.0 jakoś mnie jeszcze nie przekonują. Niech trochę pojeżdżą napierw u innych beta testerów 😎

Edytowane przez iwik

Napisano
Dnia 11.06.2018 o 12:21, AstraC napisał:

Coś takiego:

Ciekawe spostrzeżenie, akurat MP 3 o szerokości 205 w teście ADAC to jedna z najcichszych opon i najlepsza w teście

Napisano
25 minut temu, vaz2110 napisał:

Ciekawe spostrzeżenie, akurat MP 3 o szerokości 205 w teście ADAC to jedna z najcichszych opon i najlepsza w teście

Pewnie zależy też od auta, a konkretnie od nacisku na oś. 

Napisano
2 godziny temu, vaz2110 napisał:

Albo są bardzo głośne względem zimowych Nokianow WR D4? Ale za mega głośne.

A samochód nowy więc nic od niego.

Napisano
Dnia 4.06.2018 o 16:33, AstraC napisał:

W WN przychodząc około 7:45 do 9 zazwyczaj się wychodzi z tablicami.

U mnie od roku zrobiło się naprawdę ludzko. Kiedyś-jedna wielka niewiadoma, teraz-rezerwuję ekolejkę na 3-7 dni do przodu, po czym wchodzę na 7.50, o 8.20 piję kawę w biurze, tablice nowe na samochodzie, czyli w 20 min od wejścia z wnioskiem do wyjścia z tablicami. Żeby nie przechwalić-wcześniej bywało mocno różnie.

Napisano
Dnia 11.06.2018 o 06:57, Maciej__ napisał:
Dnia 10.06.2018 o 23:02, Gregs0N napisał:

Ja mam w Astrze Michellin Energy Saver i tez sa raczej glosne...

właśnie zmieniłem w aucie rodziców jeszcze całkiem świeże michelin energy saver (70dB) na good year efficientgrip (68dB) w 205/55r16 i jakiejś dramatycznej różnicy nie słychać. Nie ma buczenia ale szum opon jest ciągle podobnie słyszalny

• 1 miesiąc później...
Napisano
Dnia 9.06.2018 o 22:00, wujekcybul napisał:

Zrobiłem taką Ibizą 95KM jakieś 1000km... Na autostradzie przy przelotowych (wg GPS) ~145 km/h spaliła równe 6.0 l/100km. Na trasie zszedłem do 4.5 l/100km. W mieście na krótkich dystansach też było zdecydowanie poniżej 7 l/100km...  Skrzynia 5-biegowa - ale fajnie zestopniowana - 2000rpm jest przy dopiero przy jakiś 110 km/h. I na piątce bardzo przyjemnie się na autostradze zbiera i absolutnie nie puchnie. 

A od niedzieli jeździłem Corollą 1.6 130KM. W porównaniu do Ibizy to muł straszliwy, a do tego paliła jakieś 2 l/100km więcej.

Edytowane przez grogi

Napisano
2 minuty temu, grogi napisał:

Zrobiłem taką Ibizą 95KM jakieś 1000km... Na autostradzie przy przelotowych (wg GPS) ~145 km/h spaliła równe 6.0 l/100km. Na trasie zszedłem do 4.5 l/100km. W mieście na krótkich dystansach też było zdecydowanie poniżej 7 l/100km... 

A od niedzieli jeździłem Corollą 1.6 130KM. W porównaniu do Ibizy to muł straszliwy, a do tego paliła jakieś 2 l/100km więcej.

Musialo byc sporo z gorki bo tak do 120 bez szalenstw na wojewodzkich to kolo 5,4-5,5 na autostradzie to juz zdecydowanie wiecej.

Napisano
4 minuty temu, wujekcybul napisał:

Musialo byc sporo z gorki bo tak do 120 bez szalenstw na wojewodzkich to kolo 5,4-5,5 na autostradzie to juz zdecydowanie wiecej.

Nie było - zrobiłem m.in. trzy kółka Brzeg-Katowice-Brzeg, więc jeśli gdzieś jest górka, to potem było pod górkę (np. Góra Świętej Anny). Tyle że poza autostradą to ja jadę w zgodzie z przepisami - jest 60, to jadę 60... 

Mi się bardzo ten samochód podobał... 

Edytowane przez grogi

Napisano
  • Autor

Ja (aktualnie) średnią z prawie 5000km mam 6.2 l/100km.

2/3 z tego to autostrada w okolicach licznikowych 140km/h, reszta drogi krajowe do 100km/h + miasto: tryb "bez korków".

Sama autostrada przy licznikowych 140km/h daje wynik w okolicach 6.5 litra (1.2 tsi 85KM skrzynia 5b - 3k RPM na 5b przy 140km/h), no ale auto jest trochę wyższe niż ibiza.

Edytowane przez iwik

Napisano

Ja zmienilem z Bridgestone (72dB) na Dębicę (65dB) i roznica byla zdecydowana.

• 3 miesiące później...
Napisano
Dnia 13.06.2018 o 17:43, vaz2110 napisał:

Dodam trochę - przebieg na oponach jakieś 12-13kkm, samochód 15.5kkm, na mokrym pływają aż strach. 😮

Ze dwa seony pojeżdżę i z chęcią się pozbędę na rzecz Nokianów, bo jest dramat. 😮

Ciśnienie w porządku, samochód też.

Napisano
Dnia 27.05.2018 o 09:07, franki napisał:

Ale w Oplu skrzynię podobno poprawili

mam 170 000 przejechane astra k 1.4 turbo 125 koni i wszystko ok

skrzyni nic nie dolega

• 1 miesiąc później...
Napisano
Dnia 24.07.2018 o 17:01, iwik napisał:

Ja (aktualnie) średnią z prawie 5000km mam 6.2 l/100km.

2/3 z tego to autostrada w okolicach licznikowych 140km/h, reszta drogi krajowe do 100km/h + miasto: tryb "bez korków".

Sama autostrada przy licznikowych 140km/h daje wynik w okolicach 6.5 litra (1.2 tsi 85KM skrzynia 5b - 3k RPM na 5b przy 140km/h), no ale auto jest trochę wyższe niż ibiza.

Możesz coś napisać jak auto po prawie pół roku?

Napisano
  • Autor
20 godzin temu, sdss napisał:

Możesz coś napisać jak auto po prawie pół roku?

Nudy, nic się nie wydarzyło, więc co tu pisać. :piekna: nim jeździ na co dzień, ja wsiadam raz na 2 tygodnie.

Aktualny przelot koło 11kkm.

Spalanie z zakorkowanego miasta komp pokazuje w okolicach 8 litrów teraz. Jak ja się przejechałem w weekend wyszło 7 (50km bez korków)

Poza paliwem i płynem do spryskiwacza kupiłem tylko komplet kół 16" (alu + pirelli all season plus).

Samochód nie ma żadnych irytujących mnie wad. Silnik po mieście wystarcza, choć wiadomo, że efektu wciskania w fotel nie będzie w tej wersji.

Przy dynamiczniejszym ruszaniu czuć, że jest trochę zdławiony eko ustawieniem softu.

Ciekaw jestem efektów po zmianie programu na 120/130KM - ludzie na forach piszą, że zdecydowanie silnik dostaje drugie życie. Ale do I przeglądu gwarancyjnego na pewno nie będę robił programu, zresztą w sezonie zimowym nie wyjeżdżam poza miasto.

Napisano
5 godzin temu, iwik napisał:

Nudy, nic się nie wydarzyło, więc co tu pisać. :piekna: nim jeździ na co dzień, ja wsiadam raz na 2 tygodnie.

Aktualny przelot koło 11kkm.

Spalanie z zakorkowanego miasta komp pokazuje w okolicach 8 litrów teraz. Jak ja się przejechałem w weekend wyszło 7 (50km bez korków)

Poza paliwem i płynem do spryskiwacza kupiłem tylko komplet kół 16" (alu + pirelli all season plus).

Samochód nie ma żadnych irytujących mnie wad. Silnik po mieście wystarcza, choć wiadomo, że efektu wciskania w fotel nie będzie w tej wersji.

Przy dynamiczniejszym ruszaniu czuć, że jest trochę zdławiony eko ustawieniem softu.

Ciekaw jestem efektów po zmianie programu na 120/130KM - ludzie na forach piszą, że zdecydowanie silnik dostaje drugie życie. Ale do I przeglądu gwarancyjnego na pewno nie będę robił programu, zresztą w sezonie zimowym nie wyjeżdżam poza miasto.

Kup sobie boxa z v-tech. Będzie zdecydowanie lepiej.

Zawsze go możesz sprzedać jeśli zdecydujesz się na chip i odzyskasz większość kasy.

https://vtech.pl/katalog/chip-tuning-Volkswagen-Golf-VI-1.2-TSI-63kW-85KM

Napisano
1 godzinę temu, Jaruga napisał:

Zawsze go możesz sprzedać jeśli zdecydujesz się na chip i odzyskasz większość kasy.

https://vtech.pl/katalog/chip-tuning-Volkswagen-Golf-VI-1.2-TSI-63kW-85KM

Vtech i ich box jest IMO bez sensu dopiero do 1.5 TSI tunerzy zagraniczni ogarneli i jest prawie 200KM. Ale to znow Vtech tego nie ma. Do 3 cylindrow najlepszy gotowiec na 130KM. Teraz sa juz w stanie zresetowac tak, ze ASO moze szukac i szukac i nic nie znajdzie w razie W. 

Edytowane przez wujekcybul

Napisano
  • Autor
19 godzin temu, Jaruga napisał:

IMO nie warto się bawić dla +15Nm podczas gdy programem można zrobić +60Nm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.