Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alfa Romeo Stelvio

Featured Replies

Napisano
W dniu 28.10.2024 o 12:03, Ryb napisał(a):

U mnie jest jeszcze torque vectoring (nie wiem czy w Alfie też), który bardzo pomaga w zakrętach.

Torque vectoring taki jak w Jagu, oparty na przyhamowaniu kół, jest już chyba w większości nowych samochodów - w tym w słabszych Alfach. W Quadrifoglio jest taki prawdziwszy torque vectoring - oparty o sterowanie spięciem dyferencjału.

W dniu 28.10.2024 o 13:20, Jan Winnicki napisał(a):

- wymiana deski rozdzielczej + wykasowanie crash data - ok. 6000 zł

- regenercję deski, pasów i napinaczy (koszt ok. 2000 zł) zamiast ich wymiany

Szacunki finansowe mniej więcej dobre. Cześć rzeczy można zrobić taniej, część jeśli ma być zrobiona dobrze wyjdzie drożej. Problem leży w tym, że amerykańskie wersje mają inne poduszki powietrzne niż europejskie (dwa ładunki zamiast jednego), a dodatkowo mają poduszki kolan. Regenerację pirotechniki powinien rozpatrywać co najwyżej ktoś kto kupuje auto na handel, a nie na swój użytek. 🙈

Napisano
8 godzin temu, bizz napisał(a):

DK45 od zjazdu z A4 na Krapkowice, po zmierzchu niewielki ruch a światła mocno się przydają, zwierzyna hasa nie tylko po lasach ale też po polach.

Jak zwierzę zechce to wyjdzie i światła też go nie zatrzymają ani Tobie nie pomogą.

Choć jak droga mało uczęszczana to oczywiście trzeba na "długich".

Napisano
6 minut temu, Woockush napisał(a):

Szacunki finansowe mniej więcej dobre. Cześć rzeczy można zrobić taniej, część jeśli ma być zrobiona dobrze wyjdzie drożej. Problem leży w tym, że amerykańskie wersje mają inne poduszki powietrzne niż europejskie (dwa ładunki zamiast jednego), a dodatkowo mają poduszki kolan. Regenerację pirotechniki powinien rozpatrywać co najwyżej ktoś kto kupuje auto na handel, a nie na swój użytek. 🙈

Tak. To auto było kupione ewidentnie na handel. Pod nr telefonu kryje się firma importująca auta z USA.

Gdybym miał dostęp do EPER mógłbym sobie sprowadzić jakąś Giulię bez wystrzelonej pirotechniki i na spokojnie poskładać samodzielnie w garażu.

Napisano
  • Autor
13 minut temu, Woockush napisał(a):

Torque vectoring taki jak w Jagu, oparty na przyhamowaniu kół, jest już chyba w większości nowych samochodów - w tym w słabszych Alfach. W Quadrifoglio jest taki prawdziwszy torque vectoring - oparty o sterowanie spięciem dyferencjału.

w Jagu też jest prawdziwy, ale chyba w wersji SVR. 

Napisano
W dniu 6.08.2023 o 00:01, Rado_ napisał(a):

Prawie bezawaryjne. Slabo to wyglada. Nie mam uprzedzeń,  ale czy mam wymieniac co pado w Q5 przez 180 kkm? 🤔

dawaj

Napisano
52 minuty temu, bergerac napisał(a):

w Jagu też jest prawdziwy, ale chyba w wersji SVR. 

U siur? 

Cytat

...F-PACE SVR's Torque Vectoring by Braking (TVBB)...

Napisano
11 godzin temu, wujek napisał(a):

Muszą być jakieś mało uczęszczane drogi. Odkąd jest duży ruch nawet na lokalnych drogach bardzo rzadko udaje się pojechać na długich. 

No i właśnie po to są matrycowe i całe to wycinanie. 

Nawet jak masz samochód przed sobą i z naprzeciwka to pobocze będziesz miał oświetlone "dlugimi"

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, Woockush napisał(a):

U siur? 

kurde, aż trudno uwierzyć. Jeśli rzeczywiście tak to wygląda w tak mocnym aucie to by była niezła padaka.

Napisano

Wątek się rozkręca wiec wiec ja a się pochwalę. Stelvio Veloce 23, od roku u mnie. Przebieg obecnie ponad 21kkm. Póki co bez problemów. Średnie spalanie z tego przebiegu około 10.5l. 

Plusy:

- prowadzenie

- wnętrze, ładne wykończenie (mam skórę na desce i drzwiach)

- wygodne fotele

- auto ciągle wzbudza zainteresowanie

- jak na sztywne zestrojenie to komfort jest bardzo dobry

- lubię to auto :)

Minusy:

- wyciszenie a dokładnie szum wiatru. W moim roczniku nie były już dostępne w opcji szyby boczne podwójne (a wcześniej była taka opcja). Zamówiłem sam w ASO i wymieniłem na podwójne, problem rozwiązany. Dla mnie to auto nie powinno w ogóle wychodzić w innej konfiguracji niż z podwójnymi szybami.

- lag skrzyni. Silnik fajnie się zbiera, ale lag skrzyni psuje zabawę niestety. 

- komentarze po zakupie. Serio świadomie kupiłem Alfę, znałem te wszystkie żarty, ale to co mnie spotkało po zakupie jednak trochę mnie przerosło 🤣  O lawecie ciągle słyszę, ale komentarze zdziwionych kolegów, że auto ma ładne wnętrze i nic nie odpada to tego już się nie spodziewałem 🙂

Przy wyborze w grę wchodziło jeszcze Audi Q5, ale po jeździe próbnej odpadło. Zero emocji, moje drugie auto to Golf i Q5 byłoby takim lepszym Golfem, czuć VAGa, a nie tego szukałem. Druga opcja to BMW X3, ale robiłem dwa podejścia w salonie i za każdym razem byłem olany (mówili, żebym sobie zobaczył ich oferty na otomoto 😬  )więc odpuściłem. 

20240406_180957.jpg.64418a272d538c2cadcd9abd02de2050.jpg

Napisano
11 godzin temu, komandos80 napisał(a):

No i właśnie po to są matrycowe i całe to wycinanie. 

Nawet jak masz samochód przed sobą i z naprzeciwka to pobocze będziesz miał oświetlone "dlugimi"

Niby tak ale jak jest duży ruch to się robi dyskoteka albo się wyłącza. Ja to tylko w BMW x5 u szwagra widziałem. Być może inne marki mają to lepiej rozwiązane. 

32 minuty temu, dzidzia napisał(a):

Wątek się rozkręca wiec wiec ja a się pochwalę. Stelvio Veloce 23, od roku u mnie. Przebieg obecnie ponad 21kkm. Póki co bez problemów. Średnie spalanie z tego przebiegu około 10.5l. 

Plusy:

- prowadzenie

- wnętrze, ładne wykończenie (mam skórę na desce i drzwiach)

- wygodne fotele

- auto ciągle wzbudza zainteresowanie

- jak na sztywne zestrojenie to komfort jest bardzo dobry

- lubię to auto :)

Minusy:

- wyciszenie a dokładnie szum wiatru. W moim roczniku nie były już dostępne w opcji szyby boczne podwójne (a wcześniej była taka opcja). Zamówiłem sam w ASO i wymieniłem na podwójne, problem rozwiązany. Dla mnie to auto nie powinno w ogóle wychodzić w innej konfiguracji niż z podwójnymi szybami.

- komentarze po zakupie. Serio świadomie kupiłem Alfę, znałem te wszystkie żarty, ale to co mnie spotkało po zakupie jednak trochę mnie przerosło 🤣  O lawecie ciągle słyszę, ale komentarze zdziwionych kolegów, że auto ma ładne wnętrze i nic nie odpada to tego już się nie spodziewałem 🙂

Przy wyborze w grę wchodziło jeszcze Audi Q5, ale po jeździe próbnej odpadło. Zero emocji, moje drugie auto to Golf i Q5 byłoby takim lepszym Golfem, czuć VAGa, a nie tego szukałem. Druga opcja to BMW X3, ale robiłem dwa podejścia w salonie i za każdym razem byłem olany (mówili, żebym sobie zobaczył ich oferty na otomoto 😬  )więc odpuściłem. 

20240406_180957.jpg.64418a272d538c2cadcd9abd02de2050.jpg

To skrzynia BMW? Generalnie podłącza się wprost do skrzyni kablem i problem znika :phi: 

Edytowane przez wujek

Napisano
20 minut temu, wujek napisał(a):

To skrzynia BMW? Generalnie podłącza się wprost do skrzyni kablem i problem znika :phi: 

ZF8 - to samo co w BMW.

Napisano
14 godzin temu, Woockush napisał(a):

Ok, ale my tu o aucie co ma 200-280KM. Tam więcej nie potrzeba.

:ok:

Napisano
Godzinę temu, dzidzia napisał(a):

O lawecie ciągle słyszę, ale komentarze zdziwionych kolegów, że auto ma ładne wnętrze i nic nie odpada to tego już się nie spodziewałem 🙂

Kiedyś gdy weszła na rynek Lancia Delta wsiadłem do takiej, nowej w salonie. Ona tam na desce przed pasażerem miała taki ładny, stylizowany napis "Delta". Bardzo mi się on spodobał, więc go lekko dotknąłem... A on odpadł.

;l

To był ten sam salon, w którym potem dostałem demo Jeepa ze świacącym check. Coś nie mam szczęścia do tych Fiatów.

:hehe:

Edytowane przez Ryb

Napisano
3 minuty temu, Ryb napisał(a):

Kiedyś gdy weszła na rynek Lancia Delta wsiadłem do takiej, nowej w salonie. Ona tam na desce przed pasażerem miała taki ładny, stylizowany napis "Delta". Bardzo mi się on spodobał, więc go lekko dotknąłem... A on odpadł.

;l

To był ten sam salon, w którym potem dostałem demo Jeepa ze świacącym check. Coś nie mam szczęścia do tych Fiatów.

Może przed Tobą było już kilku takich fanów tego napisu 🤣

Napisano
15 minut temu, dzidzia napisał(a):

Może przed Tobą było już kilku takich fanów tego napisu 🤣

Możliwe, bo bardzo ładny był. Właściwie to żałuję, że sobie go wtedy nie wziąłem. Przy okazji rozwiązałbym problem.

Napisano
W dniu 28.10.2024 o 06:58, Marcin79 napisał(a):

Natomiast teraz Alfy przecenili z 260 tys znowu na 220 tys ... ale nie ma już 5 letniej gwarancji

5 letniej gwarancji nie ma już ze 2 lata..... natomiast z tymi 5 latami o tyle trzeba było uważać że np aktualizacje nawigacji (tak wiem kto teraz korzysta z nawigacji samochodowej) mozna bylo zrobic do ukończenia 4 roku zycia ;) 

Napisano
25 minut temu, delco napisał(a):

5 letniej gwarancji nie ma już ze 2 lata..... natomiast z tymi 5 latami o tyle trzeba było uważać że np aktualizacje nawigacji (tak wiem kto teraz korzysta z nawigacji samochodowej) mozna bylo zrobic do ukończenia 4 roku zycia ;) 

Błąd - nie ma od tego roku. W zeszłym była i ja mam taką. 
Nawigacja to inny rodzaj usługi niezwiązany z gwarancją. 

Edytowane przez dzidzia

Napisano
14 minut temu, delco napisał(a):

Aktualizacja nawigacji to odrebna usluga, niezwiazana z gwarancja.

Napisano
2 godziny temu, dzidzia napisał(a):

Na pewno piszesz o LAGu skrzyni a nie słabego dołu silnika ?

Napisano
Teraz, sherif napisał(a):

Na pewno piszesz o LAGu skrzyni a nie słabego dołu silnika ?

Na pewno 👍

Wiem, że było kilka wersji softu do skrzyni i pierwsze roczniki tego lagu nie miały, albo nie był tak wyczuwalny. 

Później do głosu doszła ekologia... 

Napisano
Godzinę temu, Ryb napisał(a):

Salon istnieje? Bo jest częścią wspólną tego zbioru nieszczęść. :P

Napisano
19 minut temu, kenickie napisał(a):

Salon istnieje? Bo jest częścią wspólną tego zbioru nieszczęść. :P

No, też podejrzewam, że to może być wina salonu.

;]

Napisano
48 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Aktualizacja nawigacji to odrebna usluga, niezwiazana z gwarancja.

Ja to rozumiem - ale trZeba się pilnować

Napisano
3 godziny temu, Ryb napisał(a):

Tavares kazał oszczędzać to oszczędzają. Interfejs kosztuje. Ludzi też trzeba wyszkolić..

Napisano
7 minut temu, marcindzieg napisał(a):

Tavares kazał oszczędzać to oszczędzają. Interfejs kosztuje. Ludzi też trzeba wyszkolić..

To było jeszcze długo przed Tavaresem. Ale biorąc pod uwagę kierunek, w którym zmierza koncern to bałbym się tam teraz zajrzeć.

;l

Napisano
3 godziny temu, Ryb napisał(a):

;l

Ja tak wsiadłem do Giulii, wtedy to była dla mnie nowość, jakość 2018 rok - była świetna oferta na 200 konną wersję, chyba 10 kpln drożej od BMW 318i a wyposażenie i sam silnik nieporównywalne. W Euromocie w Żorach to było, macałem sobie auto bo mi się mega podobało i pamiętam że na konsoli przedniej była taka jakby osłona licznika plastikowa - nie wiem jak to nazwać, część która przykrywała ekran i była od niego większa. I tak sobie przejechałem palcami po tym żeby zobaczyć jak się brudzi i tak z pół centymetra mi to wyjechało z konsoli. Docisnąłem z powrotem i wysiadłem grzecznie;]

Napisano
19 minut temu, Ryb napisał(a):

To było jeszcze długo przed Tavaresem. Ale biorąc pod uwagę kierunek, w którym zmierza koncern to bałbym się tam teraz zajrzeć.

;l

No właśnie :)

Swoją drogą nic by pewnie nie było. Bo w ramach oszczędności nic nie produkują i nic nie sprzedają ;l

Edytowane przez marcindzieg

Napisano
5 minut temu, marcindzieg napisał(a):

No właśnie :)

Swoją drogą nic by pewnie nie było. Bo w ramach oszczędności nic nie produkują i nic nie sprzedają ;l

Otoz to ;]

https://francuskie.pl/fiat-wstrzymuje-produkcje-w-europejskich-fabrykach-jakie-sa-powody/

Napisano
8 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Otoz to ;]

Nie rozumiem tylko po co zatrudniać do tego gościa za tyle kasy. Wzięli by kogoś z ulicy ze znajomością Excela za najniższą krajową, ten by zwolnił wszystkich, zarabiających powyżej pewnego progu, efekt byłby ten sam tylko dużo taniej ;]

Spotkałem w życiu paru takich pseudomanagerów i nie mam pojęcia czym oni przekonują zarządy żeby ich zatrudniali.

Osobiście to bym takiemu nie dał nawet prowadzić budki z kebabem. Bo w ramach oszczędności by prąd odciął bo drogi.

Edytowane przez marcindzieg

Napisano
4 minuty temu, marcindzieg napisał(a):

Nie rozumiem tylko po co zatrudniać do tego gościa za tyle kasy. Wzięli by kogoś z ulicy ze znajomością Excela za najniższą krajową, ten by zwolnił wszystkich, zarabiających powyżej pewnego progu, efekt byłby ten sam tylko dużo taniej ;]

Spotkałem w życiu paru takich pseudomanagerów i nie mam pojęcia czym oni przekonują zarządy żeby ich zatrudniali.

Osobiście to bym takiemu nie dał nawet prowadzić budki z kebabem. Bo w ramach oszczędności by prąd odciął bo drogi.

Gosc zarabia ponad 100k EUR dziennie, mysle ze jednak robi dokladnie to, co mial zrobic obejmujac stanowisko bo inaczej by mu tyle nie placili i juz dawno odwolali ;] To nie jest tak, ze on podejmuje suwerennie wszystkie decyzje i robi co mu sie podoba.

Oczywiscie nie znaczy to, ze ja akceptuje kierunek w jakim zmierza Stellantis ;]

Napisano
4 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

Gosc zarabia ponad 100k EUR dziennie, mysle ze jednak robi dokladnie to, co mial zrobic obejmujac stanowisko bo inaczej by mu tyle nie placili i juz dawno odwolali ;]

Obiecał że zmniejszy koszty dwa razy. Być może nikt nie zakładał że zyski też... ;]

Chyba jednak nikt normalny nie chce doprowadzić firmy do ruiny. No chyba że ma w tym jakiś cel. Ale tego się pewnie nigdy nie dowiemy.

Napisano

;l

Psuja albo pechowiec jesteś i tyle ;]

Jestem po jeździe próbnej Giulią. Na dzień dobry zakoczony byłem pozycją za kierownicą. Trochę nisko. Oczywiście skorygowałem pod siebie i było w miarę ok. Pozostając w temacie siedzeń... Czerwona "skóra" to nieporozumienie. Jej wygląd po 40 tys. km to porażka. Dysonans poznawczy niesamowity. Ta wykonana jak twierdzi serwis AR ze skóry technicznej (cokolwiek to znaczy) szybo się niczczy, łapie kolor z np. jeansów, kurz itp. Z pewnością lepiej prezentować się będzie tapicerka w kolorze czarnym. Ja raczej uderzać będę w alcantarę albo zwykły łach. Ta ostatnia w Julce daje radę mimo 10 lat i 200k na blacie.

Silnik 2.0 280KM i skrzynia ZF 8HP bez zarzutu. Zawieszenie mimo 19 calowych felg wybiera fajnie nierówności. Podoba mi się wnętrze (deska, tunel, podłokietnik). Włosi potrafią w wygląd. Nie ma tu szarej nudy znanej z grupy VAG.
Spalanie średnie wg kompa to ok. 10/100. Podczas żeglowania z prędkością 90km/h spalanie chwilowe na poziomie 6L. Poziom hałasu podczas jazdy akceptowalny ale jakoś wybitnie cicho nie jest. Na postoju silnik słychać bardziej niż w moim tjecie. To pewnie specyfika pracy modułu MULTIAIR...

Generalnie auto BARDZO ale to BARDZO mi się podoba. Będę ciułał. To be continued...

Napisano
45 minut temu, Jan Winnicki napisał(a):

Czerwona "skóra" to nieporozumienie. Jej wygląd po 40 tys. km to porażka. Dysonans poznawczy niesamowity. Ta wykonana jak twierdzi serwis AR ze skóry technicznej (cokolwiek to znaczy) szybo się niczczy, łapie kolor z np. jeansów, kurz itp. Z pewnością lepiej prezentować się będzie tapicerka w kolorze czarnym. Ja raczej uderzać będę w alcantarę albo zwykły łach. Ta ostatnia w Julce daje radę mimo 10 lat i 200k na blacie.

Co to za wersja była?

Sztuczna skóra była tylko w tańszych wersjach. W lepszych jest skóra naturalna.

Może wymagała tylko czyszczenia i odzyska matowy wygląd. Często widzę, że te skóry nabłyszczają mleczkami i świecą się jak psu ... ;) 

Napisano
57 minut temu, Jan Winnicki napisał(a):

Psuja albo pechowiec jesteś i tyle ;]

Jestem po jeździe próbnej Giulią. Na dzień dobry zakoczony byłem pozycją za kierownicą. Trochę nisko. Oczywiście skorygowałem pod siebie i było w miarę ok. Pozostając w temacie siedzeń... Czerwona "skóra" to nieporozumienie. Jej wygląd po 40 tys. km to porażka. Dysonans poznawczy niesamowity. Ta wykonana jak twierdzi serwis AR ze skóry technicznej (cokolwiek to znaczy) szybo się niczczy, łapie kolor z np. jeansów, kurz itp. Z pewnością lepiej prezentować się będzie tapicerka w kolorze czarnym. Ja raczej uderzać będę w alcantarę albo zwykły łach. Ta ostatnia w Julce daje radę mimo 10 lat i 200k na blacie.

Silnik 2.0 280KM i skrzynia ZF 8HP bez zarzutu. Zawieszenie mimo 19 calowych felg wybiera fajnie nierówności. Podoba mi się wnętrze (deska, tunel, podłokietnik). Włosi potrafią w wygląd. Nie ma tu szarej nudy znanej z grupy VAG.
Spalanie średnie wg kompa to ok. 10/100. Podczas żeglowania z prędkością 90km/h spalanie chwilowe na poziomie 6L. Poziom hałasu podczas jazdy akceptowalny ale jakoś wybitnie cicho nie jest. Na postoju silnik słychać bardziej niż w moim tjecie. To pewnie specyfika pracy modułu MULTIAIR...

Generalnie auto BARDZO ale to BARDZO mi się podoba. Będę ciułał. To be continued...

Kolega przenosił się do Singapuru miał tego sedana 200KM przez miesiąc nikt nie zadzwonił żeby kupić. W końcu oddał do aaa auto. Może zamiast szukać perełki z USA ponegocjuj ceny w PL bo widać nie jest to chodliwy model. 

Napisano
59 minut temu, dzidzia napisał(a):

Co to za wersja była?

Sztuczna skóra była tylko w tańszych wersjach. W lepszych jest skóra naturalna.

Może wymagała tylko czyszczenia i odzyska matowy wygląd. Często widzę, że te skóry nabłyszczają mleczkami i świecą się jak psu ... ;) 

Tak. Świeciła się jak psu... Na dzień dobry dostałem po oczach refleksami odbijanego od siedzeñ światła.;] Gdyby to był porowaty mat z pewnością bym nie jojczył. Na forum alfaholików nie doszli do konsensusu jaki rodzaj skóry pojawił się w Giuliach. Wielu posiadaczy skarży się na jej jakość/trwałość. Jak wspomniałem, nie jestem entuzjastą "świni" w aucie, więc nie jest to dla mnie temat do głębszych analiz.

Generalnie auto torpeda. Napaliłem się jak łysy na grzebień.

Napisano

Jeśli to ta ze zdjęcia to fotele z Veloce więc naturalna. Ewidentnie wysmarowana jakimś gównem  świecącym do sprzedaży zarówno przednie fotele jak i tylna kanapa. Dłuższa chwila na porządne czyszczenie i będą jak nowe ;)

Moja są takie same tylko czarne i jak do tej pory 👍

stelvio.jpg.5aa187058d7628ddcdcce8c1e0eef0dd.jpg

Napisano
5 minut temu, dzidzia napisał(a):

Jeśli to ta ze zdjęcia to fotele z Veloce więc naturalna. Ewidentnie wysmarowana jakimś gównem  świecącym do sprzedaży zarówno przednie fotele jak i tylna kanapa. Dłuższa chwila na porządne czyszczenie i będą jak nowe ;)

Moja są takie same tylko czarne i jak do tej pory 👍

stelvio.jpg.5aa187058d7628ddcdcce8c1e0eef0dd.jpg

Tak to te. Miały tylko więcej przycisków sterowania fotelem 😉

Napisano
1 minutę temu, Jan Winnicki napisał(a):

Czyli pewnie ma przesuwanie przód-tył ręcznie, a reszta elektrycznie. Podobnie mam w swoim. :ok:

Napisano
2 godziny temu, wujek napisał(a):

Kolega przenosił się do Singapuru miał tego sedana 200KM przez miesiąc nikt nie zadzwonił żeby kupić. W końcu oddał do aaa auto. Może zamiast szukać perełki z USA ponegocjuj ceny w PL bo widać nie jest to chodliwy model. 

Sprawa jest rozwojowa. Nie spieszy mi się :skromny: 

Napisano
  • Autor
15 godzin temu, Jan Winnicki napisał(a):

a to pokaż, bo mi się wydaje, że tu jest komplet sterowania:

- przód tył

- góra dół

- pochylenie

- regulacja odcinka lędźwiowego

- ściskanie boczków

co jeszcze może być?

Napisano
10 minut temu, Jan Winnicki napisał(a):

Są jeszcze takie, z pamięcią:

Alfa-Giulia-autospot19.jpg.ab4f0d5c9a7c598e74463bf8b48ed4ab.jpg

Ja mam pamięć przy klamce drzwi ;) 

Napisano
21 minut temu, Jan Winnicki napisał(a):

To pokaż. Całe auto też pokaż ;]

Jeden pokazuje Stelvio, drugi Giulię...

Napisano
2 godziny temu, Woockush napisał(a):

No może. Ale jak od dwóch stron konsekwentnie piszę o Giulii ;]

Napisano
3 godziny temu, Woockush napisał(a):

Czekamy na kogoś z Tonale np. i już będzie bajzel do sześcianu (bo do kwadratu już jest).

Napisano
3 minuty temu, ochkarol napisał(a):

Czekamy na kogoś z Tonale np. i już będzie bajzel do sześcianu (bo do kwadratu już jest).

A to posiadasz, a może przymierzasz się do zakupu AR, że tak pilnujesz tematu wątku? :klaun: 

Napisano
5 godzin temu, delco napisał(a):

Ja mam pamięć przy klamce drzwi ;) 

Elektryczne fotele bez pamięci mogą doprowadzić do frustracji użytkowników. :phi: 

Napisano
7 minut temu, wujek napisał(a):

Elektryczne fotele bez pamięci mogą doprowadzić do frustracji użytkowników. :phi: 

O tak mam

IMG-20241101-WA0007.jpg