Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Grande Panda - będzie HIT?

Featured Replies

Napisano
16 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Ciekawe na ile wycenia spalinowa wersje 500-ki, ktora ma sie pojawic  podobniez w listopadzie.

Tam bedzie chyba fiatowski silnik 1.0. a nie Stellantis..

Stara panda jest za 60 najtańsza... nie wiem czy tak mocno zejdą z ceną.

Napisano
Teraz, bielaPL napisał(a):

Stara panda jest za 60 najtańsza... nie wiem czy tak mocno zejdą z ceną.

500-ka zawsze byla drozsza od Pandy, ale mimo wszystko sprzedawala sie swietnie przez ponad 15 lat.

Napisano
3 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

500-ka zawsze byla drozsza od Pandy, ale mimo wszystko sprzedawala sie swietnie przez ponad 15 lat.

ludzie lubią ładne rzeczy

ciekawe czemu inne marki nie widzą tej retro luki

fiat 500 idzie, miniak idzie, renault wskrzesił 5

a niemcy mają nieudanego garbusa...

za to porsche caly czas trzyma retro design ;] 

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał(a):

Tam bedzie chyba fiatowski silnik 1.0. a nie Stellantis..

To by było dziwne skoro to techniczny bliźniak citro C3.

Z zewnątrz ładniejszy od citroena. 👍

Napisano
6 minut temu, iwik napisał(a):

To by było dziwne skoro to techniczny bliźniak citro C3.

Z zewnątrz ładniejszy od citroena. 👍

500ka to nie jest blizniak C3, jeszcze platforma FCA.

Napisano
4 godziny temu, janusz napisał(a):

Ta kura ma w opisie klimatyzację automatyczną. Na zdjęciach wygląda jak manualna.

Może automat jednostrefowy. Miałem taki w Brava z 2001 roku. :phi:

Napisano
2 minuty temu, ochkarol napisał(a):

Może, ale jak tam się reguluje (odczytuje) temperaturę? Bo jak dla mnie pokrętło bez skali i nie widzę wyświetlacza. 

Napisano

Jako wieloletni kierowca modeli Fiata jestem rozczarowany, zwłaszcza ceną i wyposażeniem wersji podstawowej.

Wszyscy się zachwycają, że jest automat ( Fiat ma a Citroen nie) ale później nic nie ma.

Patrząc co oferuje C3 to aż smutno.

Tradycyjne reflektory przednie oraz dzienne, czarne stalówki, brak zagłówków na tylnych siedzeniach, brak oświetlenia bagażnika.

Po podstawę lepiej iść do Citroena a czy ktoś kupi drogiego Fiata?

Napisano
Jako wieloletni kierowca modeli Fiata jestem rozczarowany, zwłaszcza ceną i wyposażeniem wersji podstawowej.
Wszyscy się zachwycają, że jest automat ( Fiat ma a Citroen nie) ale później nic nie ma.
Patrząc co oferuje C3 to aż smutno.
Tradycyjne reflektory przednie oraz dzienne, czarne stalówki, brak zagłówków na tylnych siedzeniach, brak oświetlenia bagażnika.
Po podstawę lepiej iść do Citroena a czy ktoś kupi drogiego Fiata?
Te dwie bieda wersje są chyba tylko po to żeby cennik ładnie wyglądał.

Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Wersja elektryczna red mi się wydaje fajna.

Za 110, czyli z dopłatą 80 a jeśli ktoś ma coś do zezłomowania to 70k. Chyba dobra cena.

Napisano
W dniu 16.06.2024 o 16:58, pejus1982 napisał(a):

Dla mnie, powtarzam dla mnie, to jakaś pokraka. Podobnie jak z Aygo Cross i Yaris Cross. Wyższe te auta niż dłuższe.

No i jak dla mnie dobrze. Wygodniej się wsiada i wysiada, łatwiej się manewruje, wyżej się siedzi.

Napisano

Trzeba przyznac, ze wersja bazowa kusi infotainmentem

fiat-grande-panda-base-model.webp

Napisano
8 minut temu, Filipfm napisał(a):

Podobnie jest w blizniaczym C3 ;] Bazowa wersja nie ma nawet radia, trzeba sobie z telefonu zapuscic.

Edytowane przez Maciej__

Napisano
27 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Podobnie jest w blizniaczym C3 ;] Bazowa wersja nie ma nawet radia, trzeba sobie z telefonu zapuscic.

Cos mi sie telepie na synapsach, ze w ktorejs Dacii było podobnie, ze dawali uchwyt na telefon na konsoli 

Napisano
W dniu 28.01.2025 o 19:57, dzidzia napisał(a):

Serio?  Akurat to auto wydaje się być wycenione rozsądnie. Pamiętaj, że w podstawie jest automat i układ mildhybrid.

Bliźniak Citroen C3 jest tańszy, ale tam jest manual i inny silnik.

Samo auto wprowadza nowy język stylistyczny do marki. Może się podobać. 

Mam nadzieję, że przyjmie się na rynku bo mam sentyment do marki.

Po jakiego grzyba pchają te systemy MH?! Ciężkie, drogie, mało responsywne, a zysku z tego prawie wcale. Albo EV, pełna HEV, albo nic.

Takie stawanie w rozkroku - MEH czy PHEV - do niczego dobrego nie prowadzi. 

Napisano
41 minut temu, Filipfm napisał(a):

Szczerze, to jakby ten uchwyt był fajny (ten nie jest) i oferował ładowanie indukcyjne - to dla większości osób to jest bardzo fajne rozwiązanie. 

Nie czarujmy się - Waze czy Google Maps są lepsze od jakiejkolwiek innej nawigacji. 

Napisano
5 minut temu, grogi napisał(a):

Po jakiego grzyba pchają te systemy MH?! Ciężkie, drogie, mało responsywne, a zysku z tego prawie wcale. Albo EV, pełna HEV, albo nic.

Takie stawanie w rozkroku - MEH czy PHEV - do niczego dobrego nie prowadzi. 

Pchaja MHEV, zeby zbic emisje na papierze i chyba nic wiecej.

Napisano
7 minut temu, Maciej__ napisał(a):

Pchaja MHEV, zeby zbic emisje na papierze i chyba nic wiecej.

Zamiast sprzedać MHEVy, zrobiliby konkurs i na każde 50 sprzedanych aut dawali jakąś dwuosobową wrotkę EV z baterią 20kWh za friko w losowaniu albo sponsorowali lokalne urzędy gminy.

Średnia CO2 się będzie zgadzać, ludzie przyjdą kupować auta bo konkurs faktycznie zajebisty, a po wino do kolacji ktoś będzie jeździć wrotką i CO2 nie wypuści... Win-Win-Win-Wino

Edytowane przez grogi

Napisano
Godzinę temu, Filipfm napisał(a):

z ciekawostek zauwazylem ze kazde wnetrze ma te zielonkawe wstawki niezaleznie od koloru nadwozia... np z czerwonym troche dziwnie to juz wyglada

Napisano
3 minuty temu, bielaPL napisał(a):

z ciekawostek zauwazylem ze kazde wnetrze ma te zielonkawe wstawki niezaleznie od koloru nadwozia... np z czerwonym troche dziwnie to juz wyglada

Albo konfigurator na stronie jest felerny ;)

Napisano
47 minut temu, grogi napisał(a):

Szczerze, to jakby ten uchwyt był fajny (ten nie jest) i oferował ładowanie indukcyjne - to dla większości osób to jest bardzo fajne rozwiązanie. 

Nie czarujmy się - Waze czy Google Maps są lepsze od jakiejkolwiek innej nawigacji. 

albo wstawić sobie radio 2DIN na androidzie

Napisano
55 minut temu, deszczowyRoman napisał(a):

albo wstawić sobie radio 2DIN na androidzie

Gdzie Ty tam chcesz wstawiac 2DIN?:hmm:

Napisano
2 godziny temu, wlad napisał(a):

Gdzie Ty tam chcesz wstawiac 2DIN?:hmm:

Mysle, ze powstaną ramki pod radyjka na andrucie. Pytanie do czego je podpiac, bo wiazki pod audio zapewne nie ma i trzeba bedzie rzezbic czesciowo od zera. 

Napisano
2 godziny temu, Filipfm napisał(a):

Mysle, ze powstaną ramki pod radyjka na andrucie. Pytanie do czego je podpiac, bo wiazki pod audio zapewne nie ma i trzeba bedzie rzezbic czesciowo od zera. 

No ale 2 DIN musi miec miejsce na wlozenie-tutaj tego nie widze.

Napisano
1 godzinę temu, wlad napisał(a):

No ale 2 DIN musi miec miejsce na wlozenie-tutaj tego nie widze.

Zamiast tego uchwytu. Tam gdzie w normalnych wersjach jest wyswietlacz. 

Napisano
7 godzin temu, Maciej__ napisał(a):

Albo konfigurator na stronie jest felerny ;)

Nie jest

Napisano

Koledze chyba chodzi też o dostępna glebokosc

Napisano
W dniu 3.02.2025 o 09:45, Maciej__ napisał(a):

W tym Fiacie da się zainstalować zwykłe radio?

Napisano
22 minuty temu, fred77 napisał(a):

W tym Fiacie da się zainstalować zwykłe radio?

Nie wiem co rozumiesz przez "zwykłe radio", ale tak. Tylko najwyżej nie będzie zamaskowane w desce rozdzielczej. Coś jak ludzie cb montowali ;]

Napisano
W dniu 3.02.2025 o 09:37, Filipfm napisał(a):

🤣

Przynajmniej w wersji elektrycznej się nie wygłupiają i podstawowa 'red' ma już normalny wyświetlacz infotainment, a nie zaślepkę. 

Napisano
  • Autor
W dniu 3.02.2025 o 09:37, Filipfm napisał(a):

Jestem ciekaw ile zaoszczędzili na braku multimediów :hmm: Niby zabawne i slabo wygląda ta wyspa z uchwytem pod smarka ale znam osoby, dla których auto to wyłącznie środek lokomocji i dodatkowego wyposażenia nie potrzebują. 

Napisano

W bliźniaczym citroenie to lepiej wygląda :

Screenshot_20250208_093658.jpg.c434eb3f16f9a27965f2714488c321e8.jpg

Napisano
Godzinę temu, Jan Winnicki napisał(a):

Jestem ciekaw ile zaoszczędzili na braku multimediów :hmm: Niby zabawne i slabo wygląda ta wyspa z uchwytem pod smarka ale znam osoby, dla których auto to wyłącznie środek lokomocji i dodatkowego wyposażenia nie potrzebują. 

Te wersje to pewnie kuipia jakies firmy/floty/wypozyczalnie i beda sluzyc do jazdy wkolo komina...

Prywatnie raczej nikt tego nie wybierze ;)

• 1 rok później...
Napisano
W dniu 16.06.2024 o 18:10, pejus1982 napisał:

No ale czy ten silnik spełnia chore normy unijne?

Juz nie pomimo że chcieli obniżyć temp spalania dając pokrywę zaworów z tworzywa oraz olej 0w20 nic to nie dało dalej zakopali się w euro5+ a szkoda

Napisano
2 godziny temu, HARDTECHNO napisał:

Juz nie pomimo że chcieli obniżyć temp spalania dając pokrywę zaworów z tworzywa

W jaki sposób plastikowa pokrywa zaworów obniża temperaturę spalania?

Napisano
2 godziny temu, format napisał:

Może chodziło o temperaturę zaplonu? W razie pożaru plastikowa pokrywa ma przecież niższa temperaturę zaplonuzlosnik

Napisano
2 godziny temu, format napisał:

Może chodzi o masę albo to, że silnik szybciej się nagrzewa i mniej ciepła traci? nie_wiem

Napisano
13 godzin temu, format napisał:

Nie mam pojęcia dokładnie ale taki myk był przez niedługi czas... Może chodziło o to że amelinium trzyma a kompozyt oddaje ? Też mnie to ciekawilo

Napisano

Coraz więcej widać te Fiaciki. Fajnie wyglądają i mocno zwracają na siebie uwagę wśród ogólnej, nudnej monotonii wzorniczej innych pojazdów.

Napisano
  • Autor
36 minut temu, fred77 napisał:

Coraz więcej widać te Fiaciki. Fajnie wyglądają i mocno zwracają na siebie uwagę wśród ogólnej, nudnej monotonii wzorniczej innych pojazdów.

Ale tylko w pewnych kolorach. Takie niebieskie czy czarne na bieda feldze wyglądają słabo. Stylistyka tak bardzo spodobała się projektantom Stellantis, że kolejna odsłona Jeep Compass również wygląda jak auto z fabryki klocków LEGO.

Napisano
3 minuty temu, Jan Winnicki napisał:

Ale tylko w pewnych kolorach. Takie niebieskie czy czarne na bieda feldze wyglądają słabo. Stylistyka tak bardzo spodobała się projektantom Stellantis, że kolejna odsłona Jeep Compass również wygląda jak auto z fabryki klocków LEGO.

I to nie wygląda źle. Byleby nikt nie przegiął i nie zrobił kontenera na śmieci.

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, fred77 napisał:

I to nie wygląda źle. Byleby nikt nie przegiął i nie zrobił kontenera na śmieci.

Elon wyprzedził wszystkich

images-4.jpeg

Napisano

Blacharze płaczą jak widzą te tloczenia
Napisano

W grudniu jak wybierałem auto przeszło mi przez myśl może znów Fiat bzik.

Cena niby deko ponad 100k, ale totalny golas. Jak dodałem imho podstawowe opcje to wyszedł drożej niż id3. Przyspieszenie jak na EV to jakiś dramat 11s, zasięg taki se, ale jak na auto miejskie do przeżycia. Nawet nie pojechałem tego oglądać, bo to wybór bez sensu.

Patrzyłem też ceny Abarta z ciekawości ... 200kzł, ale przynajmniej wygląda i jakoś przyspiesza zlosnik.

Dla koneserów to chyba mało powiedziane, dlatego żadnego z nich na ulicach nie widać.

Napisano
W dniu 29.01.2025 o 18:40, ochkarol napisał:

Ja mam taki w A5 z 2025 roku.

Napisano
13 godzin temu, sherif napisał:

Cena niby deko ponad 100k, ale totalny golas.

Wiadomo, ze za 100k to totalnie bez sensu. Ale aktualnie jest już za 75k, z małą baterią nawet za 67k.

Czyli wreszcie w cenie identycznej spalinowki. Jeśli jeszcze dają tani kredyt/lesing to dla kogoś, kto ma możliwość ładowania pod domem to jest dość dobra opcja na nowe auto - rata kredytu pewnie zbliżona do miesięcznych wydatków na paliwo w spalinówce.

Może się okazać, że ta awantura pomarańczowego kretyna i paliwo po 9zł rozbuja sprzedaż ev bardziej niż dopłaty. hehe

Edytowane przez iwik

Napisano
1 godzinę temu, iwik napisał:

Wiadomo, ze za 100k to totalnie bez sensu. Ale aktualnie jest już za 75k, z małą baterią nawet za 67k.

Czyli wreszcie w cenie identycznej spalinowki. Jeśli jeszcze dają tani kredyt/lesing to dla kogoś, kto ma możliwość ładowania pod domem to jest dość dobra opcja na nowe auto - rata kredytu pewnie zbliżona do miesięcznych wydatków na paliwo w spalinówce.

Może się okazać, że ta awantura pomarańczowego kretyna i paliwo po 9zł rozbuja sprzedaż ev bardziej niż dopłaty. hehe

To właśnie polityka Fiata. Jak były u nas dotacje i w 4tym kwartale sprzedawało się niemal wszystko co było dostępne to Fiat oferował auto z kosmiczną ceną. Teraz jak się nie sprzedało to ściągają gacie po fakcie.

Spalinówka (z automatem) z tego co widzę to od 80kzł za bida wersję.