Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup auta,co wybrać??

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Wybrałem te auto bo prostu mi się spodobało,mieści się w moim budżecie,jest napisane że po serwisie,1 właściciel, i tak dalej,same pozytywy, no i najważniejsze że nie było daleko bo raptem 70km ode mnie a reszta jest daleko 300 km i dalej. Telefonicznie gościu nie powiedział że stoi na letnich i nie ma zimówek a ja nie pytałem bo byłem przekonany że to są zimowki a nie letnie,jakoś nie brałem tego pod uwagę. 

Mialem już taka kiedyś sytuację że kupowałem auto a6 c7 i też miało być wszystko do niego a tu się okazało że np. opon dodatkowych jednak nie było,gwarancji tez,co tylko TÜV i serwis zrobili,więc już się nie przypier.....tylko kupiłem jak było ale drugim razem takiego błędu nie popełnię.

Napisano
2 godziny temu, Don Pablo napisał(a):

Wybrałem te auto bo prostu mi się spodobało,mieści się w moim budżecie,jest napisane że po serwisie,1 właściciel, i tak dalej,same pozytywy, no i najważniejsze że nie było daleko bo raptem 70km ode mnie a reszta jest daleko 300 km i dalej. Telefonicznie gościu nie powiedział że stoi na letnich i nie ma zimówek a ja nie pytałem bo byłem przekonany że to są zimowki a nie letnie,jakoś nie brałem tego pod uwagę. 

Mialem już taka kiedyś sytuację że kupowałem auto a6 c7 i też miało być wszystko do niego a tu się okazało że np. opon dodatkowych jednak nie było,gwarancji tez,co tylko TÜV i serwis zrobili,więc już się nie przypier.....tylko kupiłem jak było ale drugim razem takiego błędu nie popełnię.

za jaki budżet to auto ?

Odnośnie opon to się z tobą nie zgodzę. Założysz nowe zimówki, podwyższysz cenę a połowa kupujących powie Ci, że bez sensu bo jeżdzą na wielosezonowych. Druga połowa powie odwrotnie a pewne i oszołom się trafi co będzie chciał na letnich. NIe dogodzisz, więc lepiej sprzedać auto taniej jak jest, a kupujący wstawi sobie co mu pasuje.

Napisano
  • Autor
15 minut temu, sherif napisał(a):

za jaki budżet to auto ?

Odnośnie opon to się z tobą nie zgodzę. Założysz nowe zimówki, podwyższysz cenę a połowa kupujących powie Ci, że bez sensu bo jeżdzą na wielosezonowych. Druga połowa powie odwrotnie a pewne i oszołom się trafi co będzie chciał na letnich. NIe dogodzisz, więc lepiej sprzedać auto taniej jak jest, a kupujący wstawi sobie co mu pasuje.

To jest oczywiste ze nie da się każdemu dogodzić,nie jestem jakimś pojebem co o wszystko się przypier..... bo jak chcesz wszystko perfekt to zapier.....do salonu i weźmiesz igiełkę.

Chodzi mi tylko o to aby auto bylo przygotowane do jazdy bez dodatkowych kosztów a przy tym aucie od razu musiałbym opony zmieniać bo serwic to pol biedy za pol roku mogę zrobić (choć wolę aby to też było zrobione),więc w tym stanie nie mógłbym jeździć no oczywiscie na własną odpowiedzialność.

Budżet to 25-30 tyś €

Napisano
22 minuty temu, sherif napisał(a):

Założysz nowe zimówki, podwyższysz cenę

Opony raczej w ogóle nie wpływają na cenę auta. No chyba że nowego, zimą wystawiają na letnich i rób co chcesz, za zimowe/wielosezonowe trzeba dopłacać. W przypadku używek obojętnie na jakich oponach jest auto, na cenę wpływają inne czynniki. 

Napisano
5 minut temu, Don Pablo napisał(a):

Chodzi mi tylko o to aby auto bylo przygotowane do jazdy bez dodatkowych kosztów a przy tym aucie od razu musiałbym opony zmieniać

Nie wolno jeździć na letnich? 8] To jest nielegalne? Czy mieszkasz w miejscu gdzie masz aktualnie śnieg na jezdni? 

Edytowane przez wladmar

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, wladmar napisał(a):

Nie wolno jeździć na letnich? 8] To jest nielegalne? Czy mieszkasz w miejscu gdzie masz aktualnie śnieg na jezdni? 

Autem bedzie jeździć większość czasu żona,rano z dziećmi,później praca a po odbiór dzieci. To odpowiedź sobie sam czy w okresie zimowym dałbyś swojej żonie auto na letnich nieskoprofilowych oponach!!! 🤨

Jeździć można ale to na własne ryzyko bo jest wymog od kiedy do kiedy na jakich oponach sie jezdzi,mieszkam w DE I tu są duże mandaty a nie mówię gdybys miał wypadek co by się stało. 

Także takie głupie pytania chłopaczek bo chyba nie dorosłeś to zostaw dla siebie albo idz wez sie za naukę 🫡

Napisano
  • Popularny post

Jedyny wniosek po powyższych wypowiedziach jest taki że wątek powinien znaleźć się na HP, najlepiej sklejony z drugim takim odklejeńcem zamieszkującym DE (zadziwiające podobieństwo w składni, pisowni i braku kultury), a do zakupu nigdy nie powinno dojść bo nie znam nikogo kogo chciałbym skazać na przeprowadzenie transakcji zakupu z tym oryginałem.

Napisano
1 minutę temu, bizz napisał(a):

Jedyny wniosek po powyższych wypowiedziach jest taki że wątek powinien znaleźć się na HP, najlepiej sklejony z drugim takim odklejeńcem zamieszkującym DE (zadziwiające podobieństwo w składni, pisowni i braku kultury), a do zakupu nigdy nie powinno dojść bo nie znam nikogo kogo chciałbym skazać na przeprowadzenie transakcji zakupu z tym oryginałem.

Chyba ten "mądry inaczej" długo tu nie zabawi. 

Napisano
18 minut temu, Don Pablo napisał(a):

Autem bedzie jeździć większość czasu żona,rano z dziećmi,później praca a po odbiór dzieci. To odpowiedź sobie sam czy w okresie zimowym dałbyś swojej żonie auto na letnich nieskoprofilowych oponach!!! 🤨

Jeździć można ale to na własne ryzyko bo jest wymog od kiedy do kiedy na jakich oponach sie jezdzi,mieszkam w DE I tu są duże mandaty a nie mówię gdybys miał wypadek co by się stało. 

Także takie głupie pytania chłopaczek bo chyba nie dorosłeś to zostaw dla siebie albo idz wez sie za naukę 🫡

W Polsce nas stać, żeby kupić komplet nowych opon za 2k PLN i zamontować w aucie :hehe:

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

W Polsce nas stać, żeby kupić komplet nowych opon za 2k PLN i zamontować w aucie :hehe:

Ale po co nowych? Przecież jak kupujesz używane auto, to ma ono używane opony. Czyli zamiast kupować na używanych zimowych można kupić na używanych letnich i dokupić używane zimowe obstawiam za 100-200 euro. Powalająca kwota, wiem ;]

Napisano
1 godzinę temu, Don Pablo napisał(a):

Chodzi mi tylko o to aby auto bylo przygotowane do jazdy bez dodatkowych kosztów a przy tym aucie od razu musiałbym opony zmieniać bo serwic to pol biedy za pol roku mogę zrobić (choć wolę aby to też było zrobione

Czyli szukasz używanego auta, w cenie używanego auta, ale musi być nowe. I mieć dodatkowy komplet opon. 

Jakby stał na zimówkach, to byś się czepiał, że na wiosnę musisz kupić letnie. 

Jakby był zrobiony serwis i np. stał 3 miesiące, to byś narzekał, że za 9 miesięcy trzeba przegląd zapłacić. 

Nie ma u was taksówek? Bo chyba najlepsze rozwiązanie. 

Napisano
19 minut temu, wladmar napisał(a):

Ale po co nowych? Przecież jak kupujesz używane auto, to ma ono używane opony. Czyli zamiast kupować na używanych zimowych można kupić na używanych letnich i dokupić używane zimowe obstawiam za 100-200 euro. Powalająca kwota, wiem ;]

Spoko. Ja miałem auto do jazdy. Obydwa komplety starczyły na jeden sezon. Do tego były obleśne, stalowe felgi. No ale auto było do jazdy ;]

Napisano

To jest oczywiste ze nie da się każdemu dogodzić,nie jestem jakimś pojebem co o wszystko się przypier..... bo jak chcesz wszystko perfekt to zapier.....do salonu i weźmiesz igiełkę.

Chodzi mi tylko o to aby auto bylo przygotowane do jazdy bez dodatkowych kosztów a przy tym aucie od razu musiałbym opony zmieniać bo serwic to pol biedy za pol roku mogę zrobić (choć wolę aby to też było zrobione),więc w tym stanie nie mógłbym jeździć no oczywiscie na własną odpowiedzialność.

Budżet to 25-30 tyś €

Dlatego przy kupnie używki licz się z pakietem startowym.

Przy oponach zbytnio bym się nie rozczulał przy ostatnich zimach na każdych dojedziesz do domu.

1 godzinę temu, wladmar napisał(a):

Opony raczej w ogóle nie wpływają na cenę auta. No chyba że nowego, zimą wystawiają na letnich i rób co chcesz, za zimowe/wielosezonowe trzeba dopłacać. W przypadku używek obojętnie na jakich oponach jest auto, na cenę wpływają inne czynniki. 

Nie wpływają jeżeli są jakie są. Natomiast jak chcesz zrobić "dobrze" kupującemu i kupić nowy komplet to jest to coś co  w pewnych przypadkach mocno wpływa na cenę, jak np auto kosztuje kilka tyś.

Jak kupowałem Vette to właśnie patrzy się na stan obok, bo komplet to ok 8kzł ;).

Napisano
  • Autor
34 minuty temu, sherif napisał(a):

Dlatego przy kupnie używki licz się z pakietem startowym.

Przy oponach zbytnio bym się nie rozczulał przy ostatnich zimach na każdych dojedziesz do domu.

Nie wpływają jeżeli są jakie są. Natomiast jak chcesz zrobić "dobrze" kupującemu i kupić nowy komplet to jest to coś co  w pewnych przypadkach mocno wpływa na cenę, jak np auto kosztuje kilka tyś.

Jak kupowałem Vette to właśnie patrzy się na stan obok, bo komplet to ok 8kzł ;).

Liczę sie z tym że trzeba będzie na początek jakieś many wydać ale wolałbym jak najmniej.

Akurat dla mnie ważne aby auto teraz mialo zimowe /wielosezonowe opony bo później sobie już dokupię letnie,to nie jest problem dla mnie. 

Napisano
  • Autor

Pamiętajcie ze każdy człowiek jest inny i podczas zakupu np auta zwraca na coś innego uwage,jedni patrza na to a drudzy na tamto,ja tylko napisalem co jest ważne dla mnie podczas wyboru auta a tu widzę zaczynacie wjeżdżać,głupio się wymądrzać i oceniać,czyli taka typowo nasza polska pojebana kultura. Jeżeli komuś się to nie podoba to ładnie powiem zamknąć 4 litery i nie pisać nic. To jest forum motoryzacyjne a nie zeby wypisywać własne głupie wydzimisia lub inne głupie teksty.

Napisano
14 minut temu, Don Pablo napisał(a):

Liczę sie z tym że trzeba będzie na początek jakieś many wydać ale wolałbym jak najmniej.

Akurat dla mnie ważne aby auto teraz mialo zimowe /wielosezonowe opony bo później sobie już dokupię letnie,to nie jest problem dla mnie. 

Dlatego lepiej patrzeć na stan auta i jego wartość niż na to czy ma opony przystosowane akurat do danej pory roku. Podobnie z przeglądem, wolę sam go zrobić, niż ma to zrobić sprzedający i doliczyć do ceny.

Napisano

Zawsze zastanawiałem dla kogo pisze się na kubku kawy, że jest gorący... teraz już wiem. Co za gość. Kupuje auto za 30 000 euro i zamiast patrzeć na stan i wyposażenie to kłóci się o jakieś pierdoły za max. 1000 euro.

Edytowane przez OPAL

Napisano

Zawsze mozesz poczekac pol roku. Auto bedzie na oponach idealnie na dana porę roku i po orzegladzie. Dziekowac nie nusisz. Ta rada gratis

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, OPAL napisał(a):

Zawsze zastanawiałem dla kogo pisze się na kubku kawy, że jest gorący... teraz już wiem. Co za gość. Kupuje auto za 30 000 euro i zamiast patrzeć na stan i wyposażenie to kłóci się o jakieś pierdoły za max. 1000 euro.

Rozwiń swoją myśl że niby jaki gosc?? Bo jestem bardzo ciekawy 🤨

Czytaj ze zrozumieniem jak ktos pisze, a napisalem ze po ogledzinach tego auta byly mankamenty co do plastikow że byly porysowane i widac że slaba jakość na konsoli srodkowej a reszta bez zarzutów. Wiec jedyne co mi przeszkadzalo to wlasnie opony i o tym napisalem.

Jesli dla ciebie 1000€ to pierdoła to super,też bym tak chciał.

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, WaWeR napisał(a):

Zawsze mozesz poczekac pol roku. Auto bedzie na oponach idealnie na dana porę roku i po orzegladzie. Dziekowac nie nusisz. Ta rada gratis

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Hehe to było dobre bo moja żona dokładnie to samo powiedziała,a fakt jest taki że nam się nie spieszy.

Ale dzięki 👌

Napisano
33 minuty temu, Don Pablo napisał(a):

Hehe to było dobre bo moja żona dokładnie to samo powiedziała,a fakt jest taki że nam się nie spieszy.

Ale dzięki 👌

To kup teraz, żeby Ci nikt nie sprzątnął, i niech czeka na parkingu do wiosny, zaoszczędzisz na oponach ;) 

Napisano

Jesli dla ciebie 1000€ to pierdoła to super,też bym tak chciał.

Jeśli dobrze kojarzę, to wcześniej było 800€ i na oryginalnych felgach. 

Pokręciłem coś? 

Edytowane przez ochkarol

Napisano
11 godzin temu, ochkarol napisał(a):

Pokręciłem coś? 

A patrząc ile oryginalne felgi kosztują to raczej dobra cena.

Napisano
18 godzin temu, wladmar napisał(a):

Chyba ten "mądry inaczej" długo tu nie zabawi. 

Przecież pisze dalej, tylko z innego konta. Nawet się wypowiadał w tym temacie. EDIT: A dobra, czytałem na szybko i źle zrozumiałem :bzik:.

Edytowane przez kadu

Napisano
  • Autor
12 godzin temu, DamianB napisał(a):

To kup teraz, żeby Ci nikt nie sprzątnął, i niech czeka na parkingu do wiosny, zaoszczędzisz na oponach ;) 

Zdecydowaliśmy że zaczekamy jeszcze ten miesiąc,dołożymy trochę i kupimy poliftową wersję,czyli od 22 roku. Jest kilka fajnych sztuk z mniejszym przebiegiem🙂

Napisano
  • Autor
11 godzin temu, ochkarol napisał(a):

Pokręciłem coś? 

Tak było bo tak napisalem. Ten tysiąc to ktoś napisał o jakiś pierdolach więc mu odp.

Napisano

Podsumowując:

- Samochód używany ma mieć dwa komplety opon lub opony odpowiednie do sezonu w którym jest sprzedawany, mimo, że nowe samochody przychodzą z jednym kompletem opon letnich (nawet gdy odbieramy zimą).

- Autor zdecydował się kupić dużo gorszy samochód (silnik o niskim potencjale, słaba skrzynia biegów, brak szpery i gorsze prowadzenie), byle tylko nie wspierać niemieckiej gospodarki. Jednocześnie mieszka i pracuje w Niemczech.

Edytowane przez kadu

Napisano
Podsumowując:
- Samochód używany ma mieć dwa komplety opon lub opony odpowiednie do sezonu w którym jest sprzedawany, mimo, że nowe samochody przychodzą z jednym kompletem opon letnich (nawet gdy odbieramy zimą).
- Autor zdecydował się kupić dużo gorszy samochód (silnik o niskim potencjale, słaba skrzynia biegów, brak szpery i gorsze prowadzenie), byle tylko nie wspierać niemieckiej gospodarki. Jednocześnie mieszka i pracuje w Niemczech.

Każde auto nowe które odbierałem z salonu było na oponach zgodnych z sezonem, czasami „gratis” dokładali letnie do bagażnika jak odbieralem zimą na zimowkach

Wysłane za pomocą Tapatalk
Napisano
10 minut temu, ppmarian napisał(a):

Każde auto nowe które odbierałem z salonu było na oponach zgodnych z sezonem, czasami „gratis” dokładali letnie do bagażnika jak odbieralem zimą na zimowkach

Jakie to marki? Odbierałem Lexusa w lutym na letnich oponach.

O gratisach nie ma co rozmawiać, można wynegocjować rabat, opony, detailing lub co tam jeszcze się wymyśli. Mowa o podstawowej ofercie.

Edytowane przez kadu

Napisano
13 minut temu, kadu napisał(a):

O gratisach nie ma co rozmawiać, można wynegocjować rabat, opony, detailing lub co tam jeszcze się wymyśli. Mowa o podstawowej ofercie.

BMW wyjeżdża na letnich. Zimowe masz jak sobie kupisz czy wynegocjujesz (czyli de facto też kupisz). 

Napisano

2xVolvo, Toyota, 2xRenault, Ford

Nie wiem czy był to gratis/gest czy standard. Poprostu na dzień dobry mówiłem że oczekuję że auto będzie na oponach zimowy jak to była zima. W lecie nic nie mówiłem.

A jak w bagażniku były opony letnie (renault i ford) to uznawałem że to był właśnie gratis/gest

Napisano
Godzinę temu, Don Pablo napisał(a):

Zdecydowaliśmy że zaczekamy jeszcze ten miesiąc,dołożymy trochę i kupimy poliftową wersję,czyli od 22 roku. Jest kilka fajnych sztuk z mniejszym przebiegiem🙂

Tak poczytałem te wywody i lepiej, żebyś już więcej nie męczył tych sprzedawców. Seryjnie mi ich szkoda, przy tak pretensjonalnym klinecie. Idź do salonu i kup w swoim budżecie co chcesz, ważne żeby miał zimowe opony, ale czekaj zaraz wiosna, to szukaj z całorocznymi ;]

Napisano
50 minut temu, ppmarian napisał(a):

Kupowales czy odbierałeś w ramach najmu długoterminowego?W najmie pewnie opony są wliczone w usługę. 

Edytowane przez Maciej__

Napisano
Godzinę temu, kadu napisał(a):

Podsumowując:

Ta kila jest ładniejsza i ma lepszy dźwięk. Poza tym pod każdym względem to jest gorsze auto jeśli porównujemy hot hatche. 

Napisano

Kupowales czy odbierałeś w ramach najmu długoterminowego?W najmie pewnie opony są wliczone w usługę. 

Najem tylko ostatnia Toyota

Wcześniej leasing

Napisano
Teraz, ppmarian napisał(a):

Najem tylko ostatnia Toyota

Wcześniej leasing

Pytanie kto płacił :)

Jak firmowe, to pewnie od razu dokupowali zimówki. 

Standardowo ich nie ma, auto zjeżdża z taśmy na letnich. 

Czasem w konfiguratorze można zmienić na wielosezonowe za dopłatą. 

Napisano
1 minutę temu, Maciej__ napisał(a):

Ileś nowych odbierałem i zawsze zimowe musiałem dokupić. Albo w salonie, albo później.

W salonie, jeśli była jakaś promocja. Czasem transakcja wiązana z ubezpieczeniem zimówki za pół ceny.

Ale ja kupuję jako fizyczny, nie na firmę.

Napisano
Godzinę temu, ppmarian napisał(a):

Dodaj, że odbierałeś auto firmowe, a właściwe opony dogadał flotowiec lub inny wynajmujący wóz ;) 

Napisano
21 minut temu, ppmarian napisał(a):

2xVolvo, Toyota, 2xRenault, Ford

Nie wiem czy był to gratis/gest czy standard. Poprostu na dzień dobry mówiłem że oczekuję że auto będzie na oponach zimowy jak to była zima. W lecie nic nie mówiłem.

A jak w bagażniku były opony letnie (renault i ford) to uznawałem że to był właśnie gratis/gest

ale to nie kwestia leasignodawcy ?

Ja miałem opóźniony odbiór Volvo, ponieważ zmieniali na zimówki (sezon późno-jesienny), tylko że płaciła za to f. leasingowa.

Pamiętam, ze swego czasu Subaru dodawało opony zimowe do nowych aut.

Napisano
3 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

Marian opowiada o firmowych autach jak o swoich, a potem trudno się dogadać ;) 

Napisano
1 minutę temu, mrBEAN napisał(a):

Dodaj, że odbierałeś auto firmowe, a właściwe opony dogadał flotowiec lub inny wynajmujący wóz ;) 

Nie, bo historia nie będzie już taka ciekawa ;]

Napisano
1 minutę temu, janusz napisał(a):

Nie, bo historia nie będzie już taka ciekawa ;]

No niestety, a ile my się tych historii naczytali przez ostatnie lata ;]

Napisano
Dodaj, że odbierałeś auto firmowe, a właściwe opony dogadał flotowiec lub inny wynajmujący wóz [emoji6] 

1x Volvo 100% prywatnie
1x renault 100% prywatnie
Ford 100% prywatnie

Napisano

1x Volvo 100% prywatnie
1x renault 100% prywatnie
Ford 100% prywatnie

Ostanio rodzice brali nowego joggera i też było na oponach wielosezonowych* a letnie do bagażnika

Na fakturze nie ma żadnej pozycji „opony”

Tacie zaproponowali odbiór auta na oponach zimowe lub wielosezonowe

Napisano
6 minut temu, ppmarian napisał(a):

Ostanio rodzice brali nowego joggera i też było na oponach wielosezonowych* a letnie do bagażnika

Na fakturze nie ma żadnej pozycji „opony”

Tacie zaproponowali odbiór auta na oponach zimowe lub wielosezonowe

W fordzie, Reno, Tesli nigdy nie zaproponowali mi innych opon niż fabryczne (bez dopłat), nie mówiąc nawet o cichym darmowym komplecie opon. Może jakiś mało pretensjonalny jestem ;]

Napisano
1 minutę temu, komor napisał(a):

W fordzie, Reno, Tesli nigdy nie zaproponowali mi innych opon niż fabryczne (bez dopłat), nie mówiąc nawet o cichym darmowym komplecie opon. Może jakiś mało pretensjonalny jestem ;]

Skoda, Mitsubishi, Suzuki, BMW, Nissan - niezależnie od pory roku zawsze na letnich. Zresztą w Polsce nie są obowiązkowe opony zimowe/wielosezonowe, więc ma to sens. Chcesz dodatkowe wyposażenie - płacisz. 

Napisano

Skoda, Mitsubishi, Suzuki, BMW, Nissan - niezależnie od pory roku zawsze na letnich. Zresztą w Polsce nie są obowiązkowe opony zimowe/wielosezonowe, więc ma to sens. Chcesz dodatkowe wyposażenie - płacisz. 

Albo jesteś stanowczy / wystrzelasz się w okres sprzedażowy, kiedy to dostawcy bardziej zależy na sprzedaży niż klientowi na zakupie

Napisano
1 minutę temu, ppmarian napisał(a):

Albo jesteś stanowczy / wystrzelasz się w okres sprzedażowy, kiedy to dostawcy bardziej zależy na sprzedaży niż klientowi na zakupie

Najwidoczniej nie jestem stanowczy i kupuję wtedy, kiedy ja mam ochotę, a nie oni. Trudno, co zrobić. 

Napisano
  • Autor
4 godziny temu, kadu napisał(a):

Podsumowując:

Podsumowując to nie obchodzi mnie jakie opony dają odbierając nowe auto,lata mi to.  I zgadza się mam taki wymóg żeby samochod byl na oponach odpowiednich do pory roku kiedy kupuje (kazdy inny może myśleć inaczej i to.jest indywidualnia sprawa co kto sobie życzy),dla mnie to musi być!! Nie musi być drugiego kompletu kół a jeśli będzie to tylko na plus dla sprzedającego.

Czy twoim zajebistym zdaniem mieszkając w DE powinienem kupic vw lub inny niemiecki wóz🤣 Dobre!!!

Akurat co do kia to auta maja dobre opinie i duzo ludzi jest z tego modelu zadowoleni,nie maja szpery-dla mnie nie musza miec, maja mniej mocy niz np golf-to tez nie problem bo przynajmniej jak dla mnie kia ma wiecej plusow nizniż golf (choc wszesniej bralem pod uwage golfa czy cupre).

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, komor napisał(a):

Tak poczytałem te wywody i lepiej, żebyś już więcej nie męczył tych sprzedawców. Seryjnie mi ich szkoda, przy tak pretensjonalnym klinecie. Idź do salonu i kup w swoim budżecie co chcesz, ważne żeby miał zimowe opony, ale czekaj zaraz wiosna, to szukaj z całorocznymi ;]

Skoro to wywody dla ciebie to po co czytasz??? Nudzi ci się czy po prostu taki się urodziłeś 🤔

Nie jestem pretensjonalny tylko mam jakieś swoje ustalenia podczas kupowania auta i tym się podzieliłem na forum.