Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy T-Roc

Featured Replies

Napisano

W moim renuarze sam sobie ustawiam jakie ma być zadane ciśnienie i robi afere jak zjedzie 0,2 bar w dół. Co ciekawe w górę afery nie robi a latem po dłuższej jeździe autostradowej z prędkością nieprzepisową potrafi się z 2.3 zrobić 2.7. No chyba żę jest limit 0,5 bar w górę.

Napisano
5 godzin temu, Jaruga napisał:

No chyba żę jest limit 0,5 bar w górę.

To ma pomagać przy kapciu, w górę raczej nie ma limitu.

Pompujesz/regulujesz na zimnym, opony się rozgrzeją, ciśnienie wzrośnie, ale nie na tyle by oponę rozsadzić.

Napisano

Co to jest w lusterku wstecznym? Przez przypadek świecąc telefonem zauważyłem...(Normalnie tego nie widać tylko jak się poswieci światłem latarki)

Od lewej to pewnie czujnik do sciemniania, po środku kamerka do obserwacji kierowcy czy się patrzy na drogę itp?

A to po prawej wyglądające jak jakiś wyświetlacz lcd to co to może być?

IMG_20260128_184521735.jpg

Edytowane przez Pado

Napisano
2 godziny temu, Pado napisał:

Co to jest w lusterku wstecznym? Przez przypadek świecąc telefonem zauważyłem...(Normalnie tego nie widać tylko jak się poswieci światłem latarki)

Od lewej to pewnie czujnik do sciemniania, po środku kamerka do obserwacji kierowcy czy się patrzy na drogę itp?

A to po prawej wyglądające jak jakiś wyświetlacz lcd to co to może być?

IMG_20260128_184521735.jpg

Ten duży, ciemny prostokąt po prawej stronie to zazwyczaj wyświetlacz funkcji pomocniczych lub miejsce na dodatkowe czujniki, które są ukryte za warstwą tzw. lustra weneckiego.

Oto co najczęściej się tam znajduje w grupie VAG (VW, Audi, Seat, Skoda):

1. Wyświetlacz kompasu lub statusu poduszki powietrznej

W wielu wersjach T-Roca w tym miejscu podświetlają się cyfrowe litery wskazujące kierunek świata (np. "N", "SW") lub – co bardzo częste w nowszych modelach – ikona "Passenger Air Bag OFF/ON". Gdy auto jest zgaszone lub świecisz latarką, widzisz po prostu wycięcie w warstwie odblaskowej, które pozwala światłu z diod przejść przez lustro.

2. Zaawansowany czujnik oświetlenia (Ambient Light Sensor)

Choć główny czujnik "oślepienia" jest na środku (to to małe kółko), ten prostokąt może kryć szerszy sensor mierzący ogólne natężenie światła otoczenia. Dzięki niemu lusterko "wie", czy jest noc, czy np. wjechałeś do tunelu w dzień.

3. Odbiornik sygnału (np. bramy garażowej HomeLink)

Jeśli Twoje auto jest wyposażone w system otwierania bram, za tym prostokątem może znajdować się nadajnik/odbiornik fal radiowych.

Podsumowując Twój konkretny model ze zdjęcia:

Środek (kółko): Główny czujnik fotochromu (reaguje na światła aut za Tobą).

Lewa strona (małe okienko): Dioda statusu lub czujnik pomocniczy.

Prawa strona (ciemny prostokąt): Miejsce na "ukryty" wyświetlacz (kompas/poduszka/systemy bezpieczeństwa).

Mały test dla Ciebie:

Włącz zapłon i sprawdź, czy po prawej stronie na moment nie zapala się bursztynowy lub biały napis dotyczący poduszki powietrznej pasażera. To najczęstsze zastosowanie tego prostokąta w T-Rocu.

Napisano

Fajne macie te ceny - 160k za wersję ze wszystkimi pakietami.

Ja polazłem do salonu, to mi zaproponowali 165k z dwoma pakietami i nie było w tym matixów (

Pamiętam jak 6 lat temu czytałem o fajnych rabatach na Aronę na forum i też nic z tego nie wyszło zlosnik

Łapiecie się na jakąś grupę zawodową z tej ich listy, że takie fajne ceny?

Widziałem na testach na YT, że właśnie w lusterku migały diody identyczne z tymi, które niektórzy montują na kolumnie kierownicy, bądź słupku do obserwacji kierowcy. To fajnie to VW schował, bo na kolumnie kierownicy to często wygląda na doczepione na siłę.

Napisano

To AK - tu każdy ma wszystko „naj”. Nie bardzo bym te teksty traktował poważnie nie_wiem.

Napisano
W dniu 23.01.2026 o 14:59, Maciej__ napisał:

W Astrze J przy 205/60/16 ani w Tucsonie 215/65/17 nigdy sie czujniki nie aktywowaly przy niskiej temperaturze.

Pompuje zawsze max 0,2 wiecej niz zalecane.

u piekna wlasnie w weekend oznajmiły złe cisnienie. Zamiast 2.4 było 1.8 ale to wiadomo przy tej temperaturze. Clapeyron się kłania phi

Napisano
59 minut temu, rallyrychu napisał:

Ja polazłem do salonu,

Do salonu to sie najwyzej po odbiór auta idzieok

Napisano
12 godzin temu, Rado_ napisał:

dokładnie, ja wszystko na telefon załatwiłem i tylko odbiór...mimo, że salon ok 40km od domu

13 godzin temu, rallyrychu napisał:

Ja polazłem do salonu, to mi zaproponowali 165k z dwoma pakietami i nie było w tym matixów (

Pamiętam jak 6 lat temu czytałem o fajnych rabatach na Aronę na forum i też nic z tego nie wyszło zlosnik

Widziałem na testach na YT, że właśnie w lusterku migały diody identyczne z tymi, które niektórzy montują na kolumnie kierownicy, bądź słupku do obserwacji kierowcy. To fajnie to VW schował, bo na kolumnie kierownicy to często wygląda na doczepione na siłę.

ja kupowałem z wyprzedaży 2025, ty może pytałeś o nowy do produkcji? nie mam grupy zawodowej- zresztą to upust tylko ok 2-3kpln

Napisano

Ja to łatwowierny jestem i ludziom ze stażem na AK wierzę zlosnik

No trzeba poleźć i sprawdzić jak się wsiada i czy się dupa w fotelu mieści hehe Jak kupowałem obecne auto, to też sprawdzenie w Rybniku, a zakup w Gliwicach. Nawet się w sumie nie przejechałem autem przed zakupem ;)

Pisałem o roczniku 2025 i cenie za auto stojące na salonie.

W sumie 14000 rabatu na rocznik 2025, a na skonfigurowane auto z 2026 dali 10000...

Napisano
W dniu 3.02.2026 o 21:13, Rado_ napisał:

Po odbiór auta, którym się nie jechało ani nawet w nim nie siedziało? Aż tak bym nie ryzykował, ale co kto lubi.

Napisano
2 godziny temu, rallyrychu napisał:

W sumie 14000 rabatu na rocznik 2025, a na skonfigurowane auto z 2026 dali 10000...

To sporo jak na 2026 (produkcja). Pod koniec 25 sam VW dawał spore rabaty, do tego jeszcze czasem dealer dorzucał. Jak się pytałem o produkcję 26 to kilka tysiecy rabatu miało być. W sumie dostałem 20k rabatu na auto za 150k (MY26, prod25), z przymiarką był problem bo wszystko wyprzedali, włącznie z demem w całej ok. T-Rocki też dobrze im zeszły bo najpierw były promocje na stare potem nowe.

Napisano
49 minut temu, Polarny napisał:

Po odbiór auta, którym się nie jechało ani nawet w nim nie siedziało? Aż tak bym nie ryzykował, ale co kto lubi.

Co w tym dziwnego ?

Z 4eh ostatnio kupionych aut siedziałem w jednym a przejechałem się po zakupie.

Napisano
Godzinę temu, sherif napisał:

Co w tym dziwnego ?

Których konkretnie, tych firmowych i 3x Volvo po kolei?

Napisano
10 godzin temu, Polarny napisał:

Mowimy o negocjacjach i kupnie.

Napisano
8 godzin temu, ZUBERTO napisał:

Volvo potwierdzam, tez bym brał bez wczesniejszego siedzenia w nim. Wiadomo, ze bedzie wszystko jak trzeba. To nie Opelphi

Napisano
8 godzin temu, ZUBERTO napisał:

Mam wymieniać modele ?

ECityGo, XC60, iD3, V90. Tymi nie jeździłem i nie siedziałem. Tak, część to leasing jeżeli Cię to interesuje, ale jakie to ma znaczenie przy wyborze auta ?

Napisano
43 minuty temu, sherif napisał:

Mam wymieniać modele ?

ECityGo, XC60, iD3, V90. Tymi nie jeździłem i nie siedziałem. Tak, część to leasing jeżeli Cię to interesuje, ale jakie to ma znaczenie przy wyborze auta ?

Akurat w Twioim nie ma, bo miałeś narzuconą max kwotę nie konkretne auto.

Kupić Citigo czy iD3 totalnie bez kontaktu z nimi to duża odwaga, że tak powiem. W kupionych nie siedziałeś, ale w jakiś innych tez nie?

Ja np. w Capturze jechałem, 0,5h (inna wersja ale to szczegół) i nie wyłapałem w tym czasie, że nie będę umial na dłuższą metę się w nim wygodnie rozsiąść.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
3 minuty temu, ZUBERTO napisał:

Akurat w Twioim nie ma, bo miałeś narzuconą max kwotę nie konkretne auto.

Kupić Citigo czy iD3 totalnie bez kontaktu z nimi to duża odwaga, że tak powiem. W kupionych nie siedziałeś, ale w jakiś innych tez nie?

Mam narzucona kwotę leasingu, ale to ja wybieram czy chce Passata w dieslu, czy BMW w gazie. Potem robię ok 90kkm/3lata tym autem, więc wybieram pod siebie i rodzinę a auto mało nie kosztuje. Co do Volvo akurat to byłem pewny, że będzie dobrze i się nie zawiodłem.

W autach miejskich nie siedziałem, nie było jak ani czasu. W ID3 chciałem ale nie było jak bo wszystkie były wyprzedane. W końcu namierzyłem jedno w drugiej części auta, poprostu nam handlowiec pokazał już sprzedane auto.

O klasykach już nawet nie mówię, bo w pierwszym kupionym w ciemno to usiadłem dopiero po 3latach.

Napisano
Godzinę temu, Rado_ napisał:

Volvo potwierdzam, tez bym brał bez wczesniejszego siedzenia w nim. Wiadomo, ze bedzie wszystko jak trzeba. To nie Opelphi

Wiadomo, w chińczyku jak w domu. phi

Napisano
14 godzin temu, rallyrychu napisał:

może popyt zmienił ceny :) - sprzedawca mi mówił, że w dniu w którym zarezerwowałem mój egzemplarz sprzedał kolejnych 5 ...

ja za tyle kupiłem, @jacek też z tego co pamiętam miał taką wycenę - ja mam Rline z pakietem technolgy, nawigacją, matrixami, klapą otwierana bezdotykowo, pakietem black, Park Assist Pro

dodatkowo wykupiłem gwarancję 5 lat, co oczywiście podniosło cenę auta o 2400pln, ale tego robić nie trzeba ...

Napisano
W dniu 3.02.2026 o 20:13, rallyrychu napisał:

Bez grupy zawodowej, tylko dodatkowy 8 tys. za rocznik 2025

2fa7e998-a421-45dc-8b07-ec6cb8ca63e0.jpg

Edytowane przez jacek

Napisano
6 godzin temu, sherif napisał:

Mam wymieniać modele ?

Jeżeli to auta, którymi Ty miałeś jeździć, to skąd wiedziałeś, że będą dla Ciebie OK jeśli chodzi o wnętrze, wrażenia z jazdy, wyciszenie, pozycja za kierownicą...?

Pytam z ciekawości, bo pomijając to, że wcale nie rzadko nowe auto w salonie potrafi mieć wady, np. lakiernicze, braki w zamówionym wyposażeniu, błędy, czy jakieś uszkodzenia we wnętrzu, to czasem 1-2 szczegóły potrafią zaważyć o wyborze innego modelu. Rozumiem, że może być wszystko jedno ludziom, którzy mają wiele rzeczy "gdzieś" albo nie znają się/nie interesują się samochodami, ale tu jest przecież Autokącik zlosnik

Napisano
39 minut temu, klaudio napisał:

Jeżeli to auta, którymi Ty miałeś jeździć, to skąd wiedziałeś, że będą dla Ciebie OK jeśli chodzi o wnętrze, wrażenia z jazdy, wyciszenie, pozycja za kierownicą...?

Pytam z ciekawości, bo pomijając to, że wcale nie rzadko nowe auto w salonie potrafi mieć wady, np. lakiernicze, braki w zamówionym wyposażeniu, błędy, czy jakieś uszkodzenia we wnętrzu, to czasem 1-2 szczegóły potrafią zaważyć o wyborze innego modelu. Rozumiem, że może być wszystko jedno ludziom, którzy mają wiele rzeczy "gdzieś" albo nie znają się/nie interesują się samochodami, ale tu jest przecież Autokącik zlosnik

Zawsze kupowałem za własne i nigdy nie przeciągnąłem zakupu i odbioru. Nigdy nie jeździłem przed zakupem.

Volvo jeździłem i nie kupiłem. Za to MB kupiłem w ciemno ;]

Napisano
Godzinę temu, klaudio napisał:

ok, pierwszym Volvo jeździłem, krótko ale jeździłem. Pasowało mi, cena i oferta też. Po 3 latach wybrałem jego następce (V90). Wiedziałem, że wnętrze będzie super, auto wygodne (jak to w Volvo). Miały być nowsze multimedia, deko inne wyposażenie i w końcu niediesel. Nie miałem wtedy czasu na jakieś testy, przejechałem się Passatem i Superbem i zamówiłem Volvo. Co prawda miałem jeszcze mieć auto na testy, ale odmówiłem bo miałem masę wyjazdów. Tak wyszło. Po odebraniu byłem mega zadowolony, be uwag.

Przy kolejnym aucie chciałem koniecznie coś innego, w wolnej chwili miałem inne auta na testy. Nie przypadły mi do gustu, z BWM się nie dogadałem, wieć znów bez jeźdzenia zamówiłem XC60. Teraz byłem pewny, że nie muszę jeżdzić, wiem jak będzie. Wybrałem lepsze siedzenia, najwyższą wersję, więcej mocy, itd. Co mogło pójść nie tak ? ) Znów jest bardzo ok od blisko 3lat.

Auta miejskie, którymi głównie porusza się żona zostały kupione ad hoc. Nie żałowałem, jej też pasowało .. ważne żeby był automat i były czujniki. Przy ID chciałem też żeby było RWD. Odebraliśmy i jest git .. choć żona przestraszyła się zimy+ RWD.

Lakier, sprawdzanie rysek .. nie to nie dla mnie. Wierzę, że kupuję nowe auto to będzie ok. Sprawdzone z zewn i tyle.

Napisano
39 minut temu, sherif napisał:

ok, pierwszym Volvo jeździłem, krótko ale jeździłem. Pasowało mi, cena i oferta też. Po 3 latach wybrałem jego następce (V90). Wiedziałem, że wnętrze będzie super, auto wygodne (jak to w Volvo). Miały być nowsze multimedia, deko inne wyposażenie i w końcu niediesel. Nie miałem wtedy czasu na jakieś testy, przejechałem się Passatem i Superbem i zamówiłem Volvo. Co prawda miałem jeszcze mieć auto na testy, ale odmówiłem bo miałem masę wyjazdów. Tak wyszło. Po odebraniu byłem mega zadowolony, be uwag.

Przy kolejnym aucie chciałem koniecznie coś innego, w wolnej chwili miałem inne auta na testy. Nie przypadły mi do gustu, z BWM się nie dogadałem, wieć znów bez jeźdzenia zamówiłem XC60. Teraz byłem pewny, że nie muszę jeżdzić, wiem jak będzie. Wybrałem lepsze siedzenia, najwyższą wersję, więcej mocy, itd. Co mogło pójść nie tak ? ) Znów jest bardzo ok od blisko 3lat.

Auta miejskie, którymi głównie porusza się żona zostały kupione ad hoc. Nie żałowałem, jej też pasowało .. ważne żeby był automat i były czujniki. Przy ID chciałem też żeby było RWD. Odebraliśmy i jest git .. choć żona przestraszyła się zimy+ RWD.

Lakier, sprawdzanie rysek .. nie to nie dla mnie. Wierzę, że kupuję nowe auto to będzie ok. Sprawdzone z zewn i tyle.

Trochę podobnie kupowałem Golfa 8.5 GTI. Nigdy wcześniej nawet nie siedziałem za kierownicą GTI mk7, czy mk8, ale jeżdżąc prawie 6 lat mk7 ze zwykłym 1.4 uwielbiałem to auto do ostatniego dnia użytkowania. Mk8 jest na tej samej płycie, z dużo mocniejszym silnikiem, lepszym prowadzeniem, więc co może pójść nie tak? zlosnik Auto zamówiłem telefonicznie, właściwie przez Whatsapp siedząc w Chorwacji i nawet salonu nie odwiedziłem, żeby sobie popatrzeć. Wpłaciłem zaliczkę i tyle, a przy odbiorze kompletnie nic nie sprawdzałem, żadnych lakierów, niedociągnięć itp. Po prostu ufam, że sprzedają sprawny towar. Pogadałem z handlowcem (kolega), wsiadłem i odjechałem bez zbędnych dekoracji i tego całego cyrku.

Napisano
5 godzin temu, jacek napisał:

Bez grupy zawodowej, tylko dodatkowy 8 tys. za rocznik 2025

2fa7e998-a421-45dc-8b07-ec6cb8ca63e0.jpg

ale ladny elektryk serducha

co to ?

Napisano
1 minutę temu, PawelWaw napisał:

ale ladny elektryk serducha

co to ?

Xpeng

Napisano
22 godziny temu, sherif napisał:

Co w tym dziwnego ?

Jeżeli nie widzisz w tym nic dziwnego, to moje tłumaczenie nic tu nie zmieni.

Napisano

Nie wiem ile w pl w DE po rabacie zaczyna sie od kolo 100 brutto.

Czeka sie 5 miesiecy do produkcj

w cenie darmowa dostawa auta pod dom na lawecie

Screenshot_2026-02-05-21-58-16-242_com.android.chrome.jpg

Edytowane przez vanice77

Napisano

Brat zamówił do produkcji ten model

Rabat 35% cena katalogowa 55700 Euro

Oczywiście nowy do produkcji a nie wyprzedaż rocznika 2025

Cena kolo 150 tys Brutto za wersje VZ 333 ps

Bez wpłaty zaliczki.

To nie rabat inwidualny, firma daje informacje o rym rabacie na mobile.de i na stronie internetowej firmy.

Screenshot_2026-02-05-22-06-24-330_com.android.chrome.jpg

Edytowane przez vanice77

Napisano
32 minuty temu, vanice77 napisał:

Brat zamówił do produkcji ten model

Rabat 35% cena katalogowa 55700 Euro

Oczywiście nowy do produkcji a nie wyprzedaż rocznika 2025

Cena kolo 150 tys Brutto za wersje VZ 333 ps

Bez wpłaty zaliczki.

To nie rabat inwidualny, firma daje informacje o rym rabacie na mobile.de i na stronie internetowej firmy.

to już wiemy że w DE ceny są megafajne. Nasz naród uwielbia przepłacać za auta. Najważniejszy jest gul somsiada a to jest bezcenne ;)

Napisano
to już wiemy że w DE ceny są megafajne. Nasz naród uwielbia przepłacać za auta. Najważniejszy jest gul somsiada a to jest bezcenne ;)
Nie chodzi o gul sąsiada...
Jak potrzebujesz kupić auto to kupujesz bo co do Niemiec do salonu pojedziesz?

Wysłane z mojego RMX3242 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Byłem pewien że np. na chinczyki nie ma rabatów bo to sa minimalne ceny a taka omoda 9 w pl 220 tys kosztuje.

W de 42300=177 tys

177 tyś to uczciwa cena za omode 9.

Oczywiście to cena po rabacie ale w pl rabat 2% ?

Polska firma sprowadza omode 9 i niemiecka firma od chińczyka, ktoś mi wytłumaczy jak to jest pomijając ceny aut z europy jak cupra ale jak Niemiec da rabat na omode 20% a w Polsce 2% bo mówią że nie maja z czego opuścić.

Zakladajac ze to prawda niemieckie firmy ze względu na współpracę kupują auta niemieckie duzo taniej a Polskie firmy nie mają takiego upustu od chińczyka?

Nie ogarniam tej polityki.

Np.mazda w pl max 3% rabat w de 20% to standart.

Screenshot_2026-02-06-06-26-45-137_com.android.chrome.jpg

Edytowane przez vanice77

Napisano
6 godzin temu, BOGUS napisał:

9 godzin temu, lucash napisał:

Nie chodzi o gul sąsiada...
Jak potrzebujesz kupić auto to kupujesz bo co do Niemiec do salonu pojedziesz?

gul to ironia. Ale polityka sprzedaży aut PL vs DE to jakiś żart. Rzadko jest tak że auta są w zbliżonej cenie biorąc pod uwagę nawet różnice VAT.

Napisano
  • Autor
10 minut temu, lucash napisał:

gul to ironia. Ale polityka sprzedaży aut PL vs DE to jakiś żart. Rzadko jest tak że auta są w zbliżonej cenie biorąc pod uwagę nawet różnice VAT.

Weryfikowales te rewelacje osobiscie?

Napisano
5 minut temu, Maciej__ napisał:

tego konkretnego nie ale tak, wczesniej weryfikowałem inne. Potwierdzałem też z kolegą z pracy który jest Niemcem. Rąbią nas ile się da. Ale są też i ceny prawie na tym samym poziomie więc zdarzy się że nie będzie to regułą. Np. Na VW Golfa 1.5 eTSi ceny były zbliżone.

image.png

image.png

Edytowane przez lucash

Napisano
  • Autor
5 minut temu, lucash napisał:

tego konkretnego nie ale tak, wczesniej weryfikowałem inne. Potwierdzałem też z kolegą z pracy który jest Niemcem. Rąbią nas ile się da. Ale są też i ceny prawie na tym samym poziomie więc zdarzy się że nie będzie to regułą. Np. Na VW Golfa 1.5 eTSi ceny były zbliżone.

Ja jednak podchodze dosc sceptycznie do takich dowodow anegnotycznych jak z tym BMW.

Szczegolnie, ze w markach premium to samo auto moze kosztowac X lub 2X, w zaleznosci od dodatkow, etc.

No i byloby to ciekawy paradoks, ze nowe auta w DE sa duzo tansze niz w PL, ale juz przyzwoite uzywki zdecydowanie drozsze ;]

Napisano
12 godzin temu, vanice77 napisał:

Nie wiem ile w pl w DE po rabacie zaczyna sie od kolo 100 brutto.

Czeka sie 5 miesiecy do produkcj

w cenie darmowa dostawa auta pod dom na lawecie

Screenshot_2026-02-05-21-58-16-242_com.android.chrome.jpg

Jako ciekawostke dodam, ze w Irlandii ceny tego sprzetu zaczynaja sie od... 39.565e 🤮.

Napisano
1 godzinę temu, Maciej__ napisał:

Coś na rzeczy jest, brokerzy z czegoś żyją.

Oczywiście mają układy, zniżki, itd., nie na wszystko, nie tylko z Niemiec, ale jakoś se radzą.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, ZUBERTO napisał:

Coś na rzeczy jest, brokerzy z czegoś żyją.

Oczywiście mają układy, zniżki, itd., nie na wszystko, nie tylko z Niemiec, ale jakoś se radzą.

Zgoda, tylko tacy brokerzy oferuja glownie tluste fury premium.

Napisano
5 minut temu, Maciej__ napisał:

Zgoda, tylko tacy brokerzy oferuja glownie tluste fury premium.

W większości pewnie tak.

Doświadczenia nie mam, ale jak z ciekawości przeglądałem ofertę to nie tylko.

W ogłoszeniach podają też ceny za podstawę, choć kumam że ogłoszenie ma przyciągnąć i po kontakcie może się okazać, że "biedawersje" są niedostępne lub niemożliwe u nich do kupienia.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, ZUBERTO napisał:

W większości pewnie tak.

Doświadczenia nie mam, ale jak z ciekawości przeglądałem ofertę to nie tylko.

W ogłoszeniach podają też ceny za podstawę, choć kumam że ogłoszenie ma przyciągnąć i po kontakcie może się okazać, że "biedawersje" są niedostępne lub niemożliwe u nich do kupienia.

I dokaldnie tak samo jest na tym przykladzie z DE.

Na zdjeciu wypasiony R-line, a cena podana za bazowa wersje ;)

Napisano

Tylko wersja bazowa w de 100 tys a w pl 128

Cupra vz333 150 tys a w pl 230 ?

Zdjęcie bez znaczenia opis jest i cena.

Napisano
1 minutę temu, vanice77 napisał:

No i fajnie a ile takie auto kupione w de wyjdzie w PL?

Napisano

Ja mieszkam w DE i nie mam pojęcia czy to sie opłaca, fakt że ceny aut dla Niemców są inne jak te w pl.

Sprowadzenie nowego auta z de do pl wymaga jakiś opłat.

Edytowane przez vanice77

Napisano
  • Autor
5 minut temu, vanice77 napisał:

Jak juz sie licytujemy na najtansze oferty znalezione w sieci, to w PL kosztuje 110kPLN:

otomoto.pl
No image preview

Nowy Volkswagen T-Roc 2025 - 111 000 PLN, 1 km - Otomoto.pl

Interesuje Cię Volkswagen T-Roc? Sprawdź ofertę dostępną teraz na OTOMOTO. Poznaj szczegółowe informacje o wyposażeniu, stanie technicznym, historii i cenie.
Napisano

Ale to stare auta 2025 a ja daje 2026 do produkcji

Kupujesz cupre vz333 2.0 za 150 i czekasz 5 miesiecy na pradukcje a ty dajesz wyprzedaż rocznika 2025 to samo dotyczy T-roc

Edytowane przez vanice77

Napisano
32 minuty temu, vanice77 napisał:

Ale to stare auta 2025 a ja daje 2026 do produkcji

Kupujesz cupre vz333 2.0 za 150 i czekasz 5 miesiecy na pradukcje a ty dajesz wyprzedaż rocznika 2025 to samo dotyczy T-roc

Daj link do tego za 100tyś