Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Egzotyczne zestawienie Fiat Croma vs. Volvo V50

Featured Replies

Napisano

> Chodzi o to, że volvo V50 też mniej więcej tyle kosztuje w podstawowej wersji z dieslem. Z v50

> jeździ dużo więcej, mimo że są autami o dwie klasy w dół.

> Może i nie jest złe - wiem tyle co posiedziałem w kilku i połaziłem po wnętrzu, pomacałem, nawet

> tym nie jechałem.

> Tylko skoro tak tego mało, znaczy się że najwidoczniej gro ludzi uznało, ze są lepsze auta na które

> mozna wydać te >90kpln.

ale to nie jest kwestia lepszości czy nie

dla przeciętnego Kowalskiego V50 nawet jeśli jest klasę niżej od Cromy to lans i prestiż i "zawsze to lepiej niż byle fiat Nowaka z pod trójki"

Napisano

> Bywa. Mój kumpel kupił ostatnio Passata i przez pierwsze 3-4 miesiące włożył w niego 7kzł. Ale to

> niczego nie dowodzi. Może źle kupił. Akurat o awaryjność obu aut się nie boję. Jeśli Croma

> będzie chociaż w połowie tak niezawodna jak Lybra to wystarczy, a V50 jest w czołówce tych

> śmiesznych niemieckich raportów niezawodności.

Cromę kupiłbym jakbym miał koło 40kzł a tak szukam stilacza co z tego wyjdzie zobaczymy zlosnik.gif

Napisano

> A to juz ty powiedz - podobno we flotach siedzisz

Jednak spróbuj sam rozwiązać tą prostą szaradę :-)

Napisano

> Jakiego czujnika ?

ciśnienie oleju chyba hmm.gif

> Standard w tym roczniku.

no.gifno.gifno.gif

> Bardzo tanio to zrobił.

> Rzekłbym, że zaniżył.

> Skraplacz z wymianą to koszt ok 1000 PLN, piasty są dostępne tylko jako oryginały (ok 650

> PLN/strona + robota), zamienniki są w b. zbliżonej cenie, ale trudno dostępne.

Klimę kupował używaną za 550zł bo nowa taka cena jak podałeś ponad 1000zł a w ASO ponad 2kzł icon_rolleyes.gif

Napisano

> ale to nie jest kwestia lepszości czy nie

> dla przeciętnego Kowalskiego V50 nawet jeśli jest klasę niżej od Cromy to lans i prestiż i "zawsze

> to lepiej niż byle fiat Nowaka z pod trójki"

Nie zapominajmy też, że V50 (i ogólnie ta seria) jest (jeszcze) przez Volvo plasowana międzysegmentowo (C/D) z ukierunkowaniem konkurencji bezpośredniej na takie samochody jak Avensis/Laguna/407.

Napisano

> Cromą jeżdżę od roku, przejechałem tym autem prawie 30 tyś km więc coś o nim wiem. Z ciekawości

> ile ty km nią przejechałeś??

nic. tyle, ze posiedziałem sobie w kilku.

Poprzedni post nie był skierowany do Ciebie, tylko do Simmon'a i już spieszę z wyjasnieniami:

Jego trochę prowokacyjna forma i odpowiedź autora wątku którą sprowokowała doskonale wybadała z jakiego typo klientem masz do czynienia - Jak kol. Simmon napisał wcześniej miał 4 fiaty, teraz mysli o piątym. A klienci kupujący fiaty to specyficzna grupa użytkowaników, w gusta której właśnie trafia marka Fiat. A każde auto ma swojego klienta i dla jednego idealnym sposobem na wydanie 40kpln będzie nowa dacia, a inny nawet przez sekundę nie weźmie tego pod uwagę i rozejrzy się za czymś używanym. Z kolei Croma z tą włoską stylizacją i innymi dla mnie nie pojętymi (bo ja nie nalezę do grupy w ktorych gusta trafia fiat, mimo że sukcesywnie je kupuję 270751858-jezyk.gif) zaletami, właśnie będzie dla Simmona odpowiednim wyborem.

V50 to auto z całkiem innej beki - wysokiej jakości, prestiżowe, bardzo starannie wykonane, ale za to drogie w zakupie, serwisie, no i jak Sibui napisał - standardowo awaryjne - nic legendarnego w nim nie ma.

W pracy jeżdżę Focusem - owszem zawieszenie świetne

> jeśli chodzi o prowadzenie ale hałas, komfort wnętrza i materiały wykończeniowe daleko z tyłu.

No bo tak jest, ale po co to napisałeś? Przecież kol. Simmon nie rozpatruje kupna focusa?

Niech zgadnę - jako żywo urażony tym co napisałem niekorzystnego na Twoją perełkę, cacuszko, postanowiłeś spojrzeć w mój profil i napisać coś kąśliwego na focusa zlosnik.gif mnie tym nie urazisz - tutaj kolejna cecha wielu ludzi kupujących fiaty - macie bardzo osobiste podejście do samochodów i każda zła opinia o tych autach jest traktowana jako jakaś osobista uraza traktowana wręcz jako obelga wink.gif Wrzuć na luz - to tylko samochód.

Napisano

Kocham osoby nie jeżdżące danym autem ale wypowiadające się, że jest beee icon_rolleyes.gif

Kocham osoby które miały styczność tylko z 126p, 125p i mówiące obecnie, że fiat to jest beee bo miałem kiedyś .... i nie dało się tym jeździć hehe.gif

Napisano

> Kocham osoby nie jeżdżące danym autem ale wypowiadające się, że jest beee

> Kocham osoby które miały styczność tylko z 126p, 125p i mówiące obecnie, że fiat to jest beee bo

> miałem kiedyś .... i nie dało się tym jeździć

zakładam, że to nie do mnie

ja mam fiata i nie mówię że jest bee biglaugh.gif

edit:

a Cromę sam bym kupił, ale mi się żona uparła że Jeepa nie sprzeda a jak będzie miało być drugie auto to tylko Chrysler 300C panic.gif

Napisano

> Chcę twardych argumentów a nie rozważań o umysłowości fleet managerów

> czy holendrów.

Sam wyjechales z tymi kwestiami, to teraz sobie wrzucaj, nie nam skromny.gif

Napisano

> Niech zgadnę - jako żywo urażony tym co napisałem niekorzystnego na Twoją perełkę, cacuszko,

> postanowiłeś spojrzeć w mój profil i napisać coś kąśliwego na focusa mnie tym nie urazisz -

> tutaj kolejna cecha wielu ludzi kupujących fiaty - macie bardzo osobiste podejście do

> samochodów i każda zła opinia o tych autach jest traktowana jako jakaś osobista uraza

Hehe ale mnie tym ubawiłeś, napisałem o tym, żeby właśnie dać Ci do zrozumienia, że nie jestem zapatrzonym wielbicielem włoszczyzny tylko jeżdżę wieloma samochodami i mam chłodne do tego podejście, Cromę wybrałem świadomie z uwagi na stosunek cena/jakość i właśnie porównując ją do innych aut jestem jeszcze bardziej przekonany co do słuszności wyboru, tyle, emocje tu nie mają znaczenia.

Wyluzuj i nie prowokuj

Napisano

> Hej, poszukuję auta z roczników 2005-2007 (im młodszy tym lepiej). Kwota do wydania 30-40kzł. Auto

> powinno być w miarę pakowne (koniecznie kombi), tanie w eksploatacji, eleganckie, silnikiem

> diesla i z mocnym (i/lub tanim w naprawie) zawieszeniem. Po odfiltrowaniu przez moje gusta i

> humory na placu boju zostały dwa, właściwie zupełnie inne, auta - Fiat Croma i Volvo v50.

> Croma wygrywa przestrzenią i silnikami

> Volvo wyglądem, prestiżem i ergonomią.

bierz Crome... klasa wyżej, cena podobna... a widać tobie zależy na ergonomii (koniecznie kombi) - no to wybor prosty...

V50 jest nijakie - prestiż tego modelu jest zatem wątpliwy i osobiscie nie widze sensu za niego doplacac...

jeszcze bym osobiście SMaxa rozważył, ale pewnie z jakiegoś powodu go odrzucisz smile.gif

Napisano

> A to mówi były użytkownik cromy czy prenumerator autoświata? Z opisu wyłania się zarys małego

> zakompleksionego frustrata.

> Normalnie kosmos...

Ty to musiałeś morze piwa wypić z którymś z moderatorów hmm.gif

bo jeszcze nie spotkałem się na motokąciku z ani jednym merytorycznym postem twojego autorstwa, a jedynie obrażasz wszystkich dookoła, używając przy tym bardzo niewyszukanego słownictwa i jawnie łamiesz punkty regulaminu 10b, 10d, a jednak nadal tu jesteś i toczysz pianę na klawiaturę.

Napisano

> PS. A.. na marginesie - nie ukrywam, że ostatnio pożądliwie patrzę na automaty. Nie orientujecie

> się jak się sprawują Fiatowskie i Volvowskie automatyczne?

Do podobnego wniosku doszedlem ok 2 lata temu, niestety juz po zakupie samochodu - manuala. Odnosnie Cromy, to nie jest to konstrukcja Fiatowska, tylko japonska wink.gif

Ostatnio dyskutowlismy troche nt temat - popatrz sobie tutaj . Przegladalem troche tez forum Fiata, opinie raczej sa pozytywne. Moze to nie DSG, ale jak na klasyczny automat jest dosc szybka ok.gif

Ja osobiscie jak sie zdecyduje na Crome, to lykne jedynie z ta skrzynia.

Jak dla mnie nie ma innego auta, ktore tyle oferuje, jest pojemne i do tego kosztuje znacznie mniej niz konkurencja wink.gif

Napisano
  • Autor

> A klienci kupujący fiaty to specyficzna grupa użytkowaników, w gusta

> której właśnie trafia marka Fiat.

Nie odczuwam żadnej miłości do fiatów. Znam po prostu realia tej marki i wiem, że prawie wszystko co o nich mówią to bzdura. Starsze fiaty...powiedzmy do 95 roku - ok były awarynje. Nowe to już zupełnie inna bajka. A jeśli chodzi np. o silniki diesla albo zabezpieczenie antykorozyjne to wiele marek może się od nich uczyć. Jak widzisz rozważam Volvo, zastanawiam się nad nissanem a nawet Hyundaiem - nie mam żadnych oporów co do innych marek. Oprócz niemieckich. Bynajmniej nie uważam że niemieckie auta są złe - nie pasuje mi po prostu ich odbiór społeczny.

Napisano

> Hej, poszukuję auta z roczników 2005-2007 (im młodszy tym lepiej). Kwota do wydania 30-40kzł. Auto

> powinno być w miarę pakowne (koniecznie kombi), tanie w eksploatacji, eleganckie, silnikiem

> diesla i z mocnym (i/lub tanim w naprawie) zawieszeniem. Po odfiltrowaniu przez moje gusta i

> humory na placu boju zostały dwa, właściwie zupełnie inne, auta - Fiat Croma i Volvo v50.

> Croma wygrywa przestrzenią i silnikami

> Volvo wyglądem, prestiżem i ergonomią.

> Bardziej cięgnie mnie do v50 ale rozsądniej będzie kupić Crome.

> Co sądzicie? Jeździliście jednym albo drugim, macie porównanie? Które z nich może mieć trwalsze

> zawieszenie (to dla mnie szczególnie ważne) ?

Kolega ma V50, miałem też okazję jeździć Cromą.

Wziąłbym Cromę.

V50 to fajne auto, ale o klasę mniejsze - to czuć wewnątrz. Do tego będzie droższe w eksploatacji.

Croma to taka Vectra w innym opakowaniu - IMO nic jej nie będzie dolegać.

Trwałość zawieszenia IMO ma mniejsze znaczenie niż koszty jego elementów. Nawet w najtrwalszym aucie możesz coś jutro uwalić na dziurze i będziesz płakał w serwisie.

Poza tym ja wolę kupić i serwisować najdroższe auto z gamy u dilera taniej marki niż najtańsze auto u dilera drogiej.

Napisano
  • Autor

> V50 jest nijakie - prestiż tego modelu jest zatem wątpliwy i osobiscie nie widze sensu za niego

Nie jest nijakie tylko szwedzko minimalistyczne smile.gif A ja lubie taki styl:)

> jeszcze bym osobiście SMaxa rozważył, ale pewnie z jakiegoś powodu go odrzucisz

A właśnie nie - dobrze, że o nim przypomniałeś bo też go brałem pod uwagę. Ale ciężko pewnie będzie znaleźć w tej kasie i boję sie diesli fordowskich. No i nie chciałbym iść w rodzinne wany acz S-max i tak jest dość dynamiczny z wyglądu.

> bo jeszcze nie spotkałem się na motokąciku z ani jednym merytorycznym postem twojego autorstwa

Zapraszam na forum Bravo/Brava/Marea to zmienisz zdanie.

Napisano

> Ty to musiałeś morze piwa wypić z którymś z moderatorów

Ty musiałeś wypić to piwo sam zanim cokolwiek tutaj napisałeś...

> bo jeszcze nie spotkałem się na motokąciku z ani jednym merytorycznym postem twojego autorstwa

Nie bądź taki skromny. Tobie nie sposób dorównać w wierszówkach...

A wracając do tematu od którego sam odszedłeś...

Zatem ile kilometrów przejechałeś cromą?

Napisano

> V50 - tu z kolei masz całkowicie z innej beczki auto - bardzo dobrej jakości materiały

Które to materiały są tak dobrej jakości w V50 ? zlosnik.gif

Kolega już jakiś czas temu kupił V50. Wsiadłem do tego auta napalony jak kot Alik na kocimiętkę. Naoglądałem się w gazetach fotek tej super konsoli....

Wsiadłem i zawód totalny. Plastik masakra. Wszystko bardziej nijakie niż w Skodzie Octavii I. Konsola środkowa próbuje ratować sytuację, ale niknie w ogromie otaczającej przeciętności.

Nawigacja jakoś tam fajnie wyjeżdżała na górze, ale wyglądało to jak wisienka na torcie z g..... no.gif

Napisano

> na stilo lub ssp byl temat chipa a w nim min. pare zdan nt. cromy i tych skrzyn automatycznych,

> zlookaj sobie, generalnie wychodzi ze te skrzynie sa potrafia przeniesc nawet dosc duzy Nm

> po chipie

tym bardziej ze ta sama skrzynia instalowana jest takze w 2.4:

Maximum Shift speeds:

7000 rpm (up to 350 Nm)

6500 rpm (350 Nm to 400 Nm)

pewnie rozni sie jedynie nastawami.

> generalnie jesli ma byc croma to szukaj 150mj, motor 2.4 z ta waga auta nie jest godny polecenia

dlaczego ?

Napisano

> bierz Crome... klasa wyżej, cena podobna... a widać tobie zależy na ergonomii

jeśli chodzi o ergonomię, to warto najpierw usiąść w Cromie i zastanowić się nad fotelami...

Napisano
  • Autor

> Które to materiały są tak dobrej jakości w V50 ?

Fakt faktem że plastik (a nieraz alu) na konsoli środkowej jest strasznie miękki i łatwo się rysuje i wgniata. Ale co do wykonania to naprawdę pełna precyzja i ergonomia.

Napisano
  • Autor

> Nie odczuwam żadnej miłości do fiatów. Znam po prostu realia tej marki i wiem, że prawie wszystko

> co o nich mówią to bzdura. Starsze fiaty...powiedzmy do 95 roku - ok były awarynje. Nowe to

> już zupełnie inna bajka.

Na przykład Stilo ok.gifhehe.gif

Napisano

> Kocham osoby nie jeżdżące danym autem ale wypowiadające się, że jest beee

> Kocham osoby które miały styczność tylko z 126p, 125p i mówiące obecnie, że fiat to jest beee bo

> miałem kiedyś .... i nie dało się tym jeździć

Hmmm...

Kiedyś (tak trochę ponad 1,5 dekady temu) miałem 126 i negatywnie wypowiadałem się o fiacie.

Usłyszałem, że "126 to nie fiat, kup czinkłeczento, TO JEST FIAT".

Kupiłem, problemy pozostały b/z.

Usłyszałem "kup PUNTO - to jest FIAT".

Poddałem się i zmieniłem markę - zapewne w szybkim tempie dobiłbym do Cromy i wtedy usłyszałbym, że "no ale co chcesz, to przecież Fiat".

Napisano

> Nie jest nijakie tylko szwedzko minimalistyczne A ja lubie taki styl:)

> A właśnie nie - dobrze, że o nim przypomniałeś bo też go brałem pod uwagę. Ale ciężko pewnie będzie

> znaleźć w tej kasie i boję sie diesli fordowskich. No i nie chciałbym iść w rodzinne wany acz

> S-max i tak jest dość dynamiczny z wyglądu.

Boisz się diesli fordowskich a chcesz V50? cfaniaczek.gif przecież to te same motory. (2.0)

Napisano

> Boisz się diesli fordowskich a chcesz V50? przecież to te same motory. (2.0)

A przepraszam, co ma wspólnego 4-cyl diesel 2,0 w Wolwo z Fordem ?!

Napisano

> A przepraszam, co ma wspólnego 4-cyl diesel 2,0 w Wolwo z Fordem ?!

no np to że jak w V50 zdjąlem osłonę plastikową silnika to nawet sie nie tyrkolili ze zmianą logo, tylko wszędzie pisało ładnie ford. Przecież wiesz że to tdci niewiem.gif

EDyta - aaa pewnie chodzi ci ze miałem napisać cooperative PSA + ford wink.gif

Napisano

> Wsiadłem i zawód totalny. Plastik masakra. Wszystko bardziej nijakie niż w Skodzie Octavii I.

Ulala, pojechałeś.

Nie jestem jakimś szczególnym fanem tego samochodu, ale czego jak czego - jakości odczuwalnej materiałów i precyzji montażu to absolutnie nie sposób odmówić.

Ergonomia również stoi na wzorcowym poziomie.

ta seria to jedyne samochody, którymi mogę ciągiem przejechać 18 godzin i doopa mnie nie boli.

Napisano

> no np to że jak w V50 zdjąlem osłonę plastikową silnika to nawet sie nie tyrkolili ze zmianą logo,

> tylko wszędzie pisało ładnie ford. Przecież wiesz że to tdci

Coś pomatraczyłeś panocku, bo ten silnik koło forda to nawet nie stał.

Produkuje toto PSA i wysyła w skrzynkach na linię montażową.

Napisano
  • Autor

> ta seria to jedyne samochody, którymi mogę ciągiem przejechać 18 godzin i doopa mnie nie boli.

Fakt - fotele w v50 - POEZJA

PS. Fajna wojna sie rozwinęła smile.gif a ja nadal nic nie wiem smile.gif

Napisano

> Coś pomatraczyłeś panocku, bo ten silnik koło forda to nawet nie stał.

> Produkuje toto PSA i wysyła w skrzynkach na linię montażową.

ano wyedytowałem - PSA + Ford w kooperacji to stworzyło.

Napisano

> A jeśli chodzi np. o silniki diesla albo zabezpieczenie antykorozyjne

> to wiele marek może się od nich uczyć.

No i znowu - a przez pryzmat czego ?

Sory, ale moja przygoda z 1,9 JTD 150 KM w Insigni (opisana tu zresztą) bynajmniej nie spowodowała u mnie uczucia nawilżenia w strategicznych miejscach.

Wręcz przeciwnie - kultury pracy to ten silnik ma baaardzo niewiele...

Napisano

> Ulala, pojechałeś.

> Nie jestem jakimś szczególnym fanem tego samochodu, ale czego jak czego - jakości odczuwalnej

> materiałów i precyzji montażu to absolutnie nie sposób odmówić.

> Ergonomia również stoi na wzorcowym poziomie.

> ta seria to jedyne samochody, którymi mogę ciągiem przejechać 18 godzin i doopa mnie nie boli.

Wygodę foteli czuć po dłuższyzm dystansie. Ja w tym siedziałem tak jak to się siedzi w kolegi nowym aucie i ogląda. Może z 10 minut.

Jakość montażu czy ergonomia tez mnie nie może przerazić - jeżdżę Fiatami.

Przerażająca była ta nicość. Wsiadasz do auta marki premium i nie widzisz za co zapłaciłeś. Ponuro, szaro, dookoła plastik.

Wsiadam do jakiegokolwiek Audi A3 i wiem.

Napisano

> ano wyedytowałem - PSA + Ford w kooperacji to stworzyło.

nie nie nie.

PSA to stworzyło od A do Z i produkuje.

Ford się o tyle "przyczynił", że złożył sztywne zamówienie na pewną, dość sporą ilość silnika DW10, skutkiem czego PSA mogło bardzo poważnie go zmodyfikować bo miało za co (gwarantowany zbyt).

Jakiś czas temu to napisałem, za co zostałem zeżarty - Ford nie ma żadnego własnego diesla, o którym możnaby powiedzieć "dobry".

Nieśmiertelny 1,8 "tidisijaj" reanimowany po raz dżilionowy tego dowodem jest :-)

Napisano

> Przerażająca była ta nicość. Wsiadasz do auta marki premium i nie widzisz za co zapłaciłeś. Ponuro,

> szaro, dookoła plastik.

Zależy jaka wersja tapicerska :-)

Akurat jakość we wolwie czuć na pierwszy rzut oka/ręki.

Specyficzny styl, gdzie nie masz katarynek, wodotrysków i innych bajerów dla murzyna jest po prostu specyficzny - jak z lachonami - nie każdego kręcą blombinki.

> Wsiadam do jakiegokolwiek Audi A3 i wiem.

Hmmm...

Wprawdzie w modelu produkowanym w 2003 ale właśnie nie wiedziałem.

barrrdzo długo szukałem i nie znalazłem - straszna tandeta, na dokładkę błyskawicznie się zużywająca i obłażąca.

Co jak co, ale we wolwie np jakość poszyć tapicerskich, (wyjąwszy pękające pod lewym udem tapicerki dalaro), czy plastików jest rewelacyjna - samochody po 200+ kkm które do mnie wracają mógłbym spokojnie prezentować jako posiadające 60 kkm nalotu i choćbyś się zes... to w życiu nie odkryłbyś przebiegu.

Napisano

> PS. Fajna wojna sie rozwinęła a ja nadal nic nie wiem

Jaka tam wojna...

Co wiem to Ci napisałem.

Samochody są z nieco innej bajki wielkościowej/jakościowej, więc nie da się przyłożyć wprost określonego szablonu i powiedzieć "bierz to".

Ponieważ bierzesz używkę - szukaj obu marek, aż znajdziesz samochód w satysfakcjonującym Cię stanie technicznym. Który będzie pierwszy, ten zostanie w tym porównaniu.

Napisano

Ehhh, gdy padnie nazwa marki FIAT wątek zapowiada się ciekawie... zlosnik.gif

Zabrakło tylko zwrotu "fiatowski dżichad", w jednym poście prawie się pojawił...

To jest najlepsza reklama dla tej marki wink.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jaka tam wojna...

> Co wiem to Ci napisałem.

Spoks. Twoje wypowiedzi akurat były najbardziej merytoryczne smile.gif

Kilka cenny rzeczy wiem.

Jak VV to raczej D5 i uważać na przeguby smile.gif

Jak Cro to raczej 1.9, nie bać się automatu i nie liczyć na zazdrosne spojrzenia sąsiadów.

Napisano

> zakładam, że to nie do mnie

> ja mam fiata i nie mówię że jest bee

> edit:

> a Cromę sam bym kupił, ale mi się żona uparła że Jeepa nie sprzeda a jak będzie miało być drugie

> auto to tylko Chrysler 300C

300C też piękne niech tylko będzie jakiś konkret diesel w nim zlosnik.gif

Napisano

> Spoks. Twoje wypowiedzi akurat były najbardziej merytoryczne

> Kilka cenny rzeczy wiem.

> Jak VV to raczej D5 i uważać na przeguby

Nie odnotowałem problemów, a mam jednego dość mocno wcześniej zmaltretowanego (60 kkm i 2 kpl opon o tym świadczą)

Napisano

u nas w domu były zawsze fiaty: 125p, SC, Punto, Brava palacz.gif o dziwo z żadnym nie było najmniejszych problemów wink.gif

Teraz czeka zakup bodajże stilo zlosnik.gif

Napisano

> 300C też piękne niech tylko będzie jakiś konkret diesel w nim

300C to tylko z Hemi bym brał

ale do tego bym chyba od razu gaz założył

Napisano

> 300C to tylko z Hemi bym brał

> ale do tego bym chyba od razu gaz założył

Auto jest duże i piękne na parkingu inne wydają się resorakami, tylko środek ma nieco tandetny ale nie pogardziłbym takim autem zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Auto jest duże i piękne na parkingu inne wydają się resorakami, tylko środek ma nieco tandetny ale

> nie pogardziłbym takim autem

Miałem ostatnio okazje kupić dość korzystnie od znajomego. Niestety to byl akurat sedan, silnik jak smok i rzeczywiście to wnętrze - typowo amerykańskie. Ale z wyglądu całkiem całkiem... niedługo zresztą będą na to naklejać znaczki Lancii smile.gif

Napisano

> niedługo zresztą będą na to naklejać znaczki Lancii

Dokładnie w Europie Chrysler schodzi ze sceny a jego miejsce zajmie Lancia.

Napisano

> Dokładnie w Europie Chrysler schodzi ze sceny a jego miejsce zajmie Lancia.

Poważnie lancia będzie podpisywała się pod tą tandetą? Nie będzie żadnych zmian na nasz rynek?

Napisano

> 300C to tylko z Hemi bym brał

> ale do tego bym chyba od razu gaz założył

ehh taki 300C z hemi, matko, toz to zrywa asfalt a wazy ponad 2 tony o ile sie nie mylę, fakt że to pali duuuuzo, ale wszystko blednie przy odgłosie silnika serduszka.gifserduszka.gif

Napisano

> Poważnie lancia będzie podpisywała się pod tą tandetą? Nie będzie żadnych zmian na nasz rynek?

Jeśli przykleją tylko znaczek to IMO będzie śmierć dla Lancii. Równie dobrze mogliby go na chińszczyznę nalepić.

Napisano
  • Autor

> Jeśli przykleją tylko znaczek to IMO będzie śmierć dla Lancii. Równie dobrze mogliby go na

> chińszczyznę nalepić.

Mysle ze raczej do lancii za oceanem będą przyklejac logo krajslera albo innego dodża.

Napisano

> Sory, ale moja przygoda z 1,9 JTD 150 KM w Insigni (opisana tu zresztą) bynajmniej nie spowodowała

> u mnie uczucia nawilżenia w strategicznych miejscach.

> Wręcz przeciwnie - kultury pracy to ten silnik ma baaardzo niewiele...

ale ma coś czego coraz bardziej brakuje konkurencji - trwałość , zarówno mechaniczną jak i ukł wtryskowego ;

w tym silniku standardową czynnością serwisową nie jest np wymiana elektrowtryskiwaczy

Napisano

Czytamy uważnie:

Quote:

No i znowu -
a przez pryzmat czego
?

> w tym silniku standardową czynnością serwisową nie jest np wymiana elektrowtryskiwaczy

Wskaż proszę markę, model i interwał.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.