Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Egzotyczne zestawienie Fiat Croma vs. Volvo V50

Featured Replies

Napisano

w domu od 2 miesięcy zagościła Croma 1.9 16V MJ 150 HP (2006r) auto jeśli chodzi o stosunek ceny/jakość/rok jest nie do pobicia i tutaj nawet nie ma co się zastanawiać ...

pd. należy pamiętać, że to "tylko" albo aż fiat ... alternator już powiedział papa hehe.gif

Napisano

> Miałem ostatnio okazje kupić dość korzystnie od znajomego. Niestety to byl akurat sedan, silnik jak

> smok i rzeczywiście to wnętrze - typowo amerykańskie. Ale z wyglądu całkiem całkiem...

> niedługo zresztą będą na to naklejać znaczki Lancii

taaaaaaaaaaaaa szczególnie, że to mercedes włącznie z kompletna wiązką elektryczną nawet przełącznik od świateł pozostał z E klasy ... a zawieszenie hmmm ponton lepiej jeździ zlosnik.gif

Napisano

> u nas w domu były zawsze fiaty: 125p, SC, Punto, Brava o dziwo z żadnym nie było najmniejszych

> problemów

> Teraz czeka zakup bodajże stilo

u mnie więcej wink.gif

126p (pare sztuk) SC, Punto 2, Palio , Croma wink.gif

Napisano
  • Autor

> pd. należy pamiętać, że to "tylko" albo aż fiat ... alternator już powiedział papa

A alternator czyjej produkcji? Niemiecki Bosch, japoński Denso czy francuski Valeo ? smile.gif

Żeby jeszcze dolać oliwy do dyskusji...naszła mnie myśl, że w tej cenie można jeszcze kupić accorda ale raczej z roczników 2004/05. Co lepsze... accord 2004 czy croma 2007? smile.gif

Napisano

Ja również sie zastanawiałem nad V50 w dislu 2.0.... ale kupiłem Cromę 1,9 150 KM w manualu....

Niestety zrobiłem nią dopiero 8.000 km i jeszcze nic o niej nie wiem....

Jak dla mnie co byś nie wybrał to i tak dobrze mierzysz...

Napisano

> A alternator czyjej produkcji? Niemiecki Bosch, japoński Denso czy francuski Valeo ?

albo Denso albo MangettiMarelli nawet nie wiem ... tak czy tak wytrzymał całe 120 kkm wink.gif

Napisano

> A alternator czyjej produkcji? Niemiecki Bosch, japoński Denso czy francuski Valeo ?

Odwrócę pytanie -> na czyje zlecenie wyprodukowany ?

Wiesz, coś jak ze stwierdzeniem "łooo, badziew bo mejd in czajna".

W "czajna" można wyprodukować produkt :-) na poziomie przekraczającym poziom określany jako "megazajebisty".

W Europie/USA/JP można wyprodukować "ten sam" produkt z europejskiego/hamerykanckiego/japonckiego goownolitu.

Miejsce produkcji, także przez pryzmat metki nie jest (zwykle) wyznacznikiem dobrej/złej jakości.

Oczywiście, istnieją producenci, którzy pod pewnym poziomem barachła się nie podpiszą, ale w tym konkretnym przypadku to się nie składa.

Napisano

> japoński Denso

to japońskie Denso się wcześniej Magneti Marelli nazywało hehe.gif

Napisano

nie wiem jakie Ty fiaty miałeś, ale moje dwa z Włoch kierują mnie ku twierdzeniu, że oni auta polakierować poprawnie nie potrafią hehe.gif, a korozja w pierwszym z brzegu PII jest na porządku dziennym po kilku latach zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> polakierować poprawnie nie potrafią , a korozja w pierwszym z brzegu PII jest na porządku

> dziennym po kilku latach

Wszystko można powiedzieć o włoszczyźnie ale nie to, że rdzewieje (jeśli nie była bita).

Na marginesie to jednak rozsądek wygrywa i szala przechyla się w stronę Cromy 1.9 150KM najlepiej z automatem. Będę jeszcze oglądał na dniach jednego ciekawego X-traila (tak naprawdę to na tego nissana jestem najbardziej napalony), ale jak nie wypali to rozglądam się za Fiatem.

Napisano

> w domu od 2 miesięcy zagościła Croma 1.9 16V MJ 150 HP (2006r) auto jeśli chodzi o stosunek

> ceny/jakość/rok jest nie do pobicia i tutaj nawet nie ma co się zastanawiać ...

> pd. należy pamiętać, że to "tylko" albo aż fiat ... alternator już powiedział papa

A czy Croma z dieslem również nie ma osłony pod silnikiem ? bo benzynowe 1,8 z 2009 nie ma co mnie mocno ździwiło. Nie powiem żeby przesądziło, ale kurcze torchę to nie tak. Nie wiem nawet czy jakieś rzemieślnicze osłony istnieją, bo pomysł Cromy upadł przynajmniej na jakiś czas. Jednak w swoich cenach (nie tylko używki ale i po rabatach w salonach czy przeskoku rocznika) nic w tym komforcie, wielkości i wyposażeniu, ilości miejsca wewnątrz raczej nie ma. No, przynajmniej mało (może Citroen C4? o ile potraktujemy Cromę jako minivana wink.gif )

Napisano

> A czy Croma z dieslem również nie ma osłony pod silnikiem ? bo benzynowe 1,8 z 2009 nie ma co mnie

> mocno ździwiło.

a czemu ta oslona taka wazna Twoim zdaniem?

Napisano

> a czemu ta oslona taka wazna Twoim zdaniem?

a jakoś tak mam wrażenie, że jak jej nie ma to czasem gorący alternator obrywa zimną wodą, silnik po 20tys jest brudny jak po 100tys w aucie z osłoną no i jest gorzej wyciszony.

Pasek napędu dodatkowego też jeśli nie ma dodatkowej osłony (a w cromie 1,8benz nie ma, nie wiem jak w dieslach) będzie pewnie popiskiwal za jakiś czas.

W fiatach marea i brava moim i w rodzinie, oba nie miały osłon, alternatory (obudowy) pękały. W Alfach 156 (pod wzgl prod też fiaty) z osłonami nie pękały/ją jeszcze (a przebiegi większe niż marei i podone jak bravki, no i przypuszczam dostawca podzespołów ten sam).

Na pewno by taka osłona nie zaszkodziła.

Napisano

Hmmm to ja mogę napisać cos o Volvo Co prawda uzytkuje S40 II T5 2.5 serduszka.gif .. Zalety... napewno prowadzenie... radość z jazdy .. osiągi przy zadowalającym spalaniu . \środek mi sie podoba... Wady: mimo wersji summum jakość niestety gorsza niz w s60 Plastiki przy pasach na słuppkach trzeszczą... skóra szybko sie niszczy.. itp..

no i awaryjność...niestety spora - poza eksploatacyjnym ( hamulce przegląd itd) poszedł uszczelniacz wałka rozrządu- ponoć standard w silniku 2.5T teraz ubywa płynu chłodzącego u na razie ani ASo Volvo ani koledzy nie doszli o co biega- nie ma czujnika w zbiorniczku- nawet nie wiesz kiedy nie masz płynu ( tragedia).. Cos postukuje w zawieszeniu z przodu- juz wymieniłem profilaktycznie wahacz- nadal to samo.. teraz czeka łącznik na wymiane... - mechanicy mówią wszystko oki a stuka......delikatnie ale zawsze..

Acha samochód ma 78000 km oryginalnego przebiegu.......serwisowane od nowosci salonowe

Reasumując.....Radość z jazdy - super.. Jakość i awaryjnośc jak na Volvo zawodzi..

Napisano

> Nie wiem.

> Parę mądrzejszych ode mnie osób szukało różnych zamienników do części podwozia i się na temacie

> wyłożyli.

> Przyznaję, nie drążyłem tematu "do upadu", więc być może jest to prawda, natomiast patrząc przez

> katalogi części zamiennych nie jest tak hop-siup.

w większości jest hop siup

wahacz przód, łącznik staba, piasty itd- TO SAMO... Filtry świece itd też.. Nawet taki przykład- kupiłem świece do mojej vołoviny w fordzie.. Pudełko białe z logami forda a w srodku- pudełko volvo oryginalne hehehehe wink.gif a cena niższa

Napisano

Croma 1.9 2006 rok osłona pod silnikiem jest cool.gif

Napisano

> ale raczej z roczników 2004/05. Co lepsze... accord 2004 czy croma 2007?

Mój szwagier kupił Accorda z 2003, benzyna 2.0. Te auta trudno porównać - Accord niski, niska pozycja za kierownicą, mało miejsca w środku ale ogromny bagażnik. Te auta mają odmienne charaktery i mimo, że to ta sama klasa to trafiają raczej do innej grupy odbiorców.

Napisano

> A czy Croma z dieslem również nie ma osłony pod silnikiem ?

ma !

Napisano
  • Autor

> Te auta mają odmienne

> charaktery i mimo, że to ta sama klasa to trafiają raczej do innej grupy odbiorców.

No są na pewno tak samo różne jak v50 i croma. Chodzi mi bardziej o kwestie eksploatacyjne. Czy Accord jest naprawdę tak legandarnie bezobsługowy? Podejrzewam, że w 6letnim aucie już pierwsze problemy mogą się pojawić, nawet japońskim. Pytanie tylko czy więcej niż w 3letnim włoskim.

Napisano

> No są na pewno tak samo różne jak v50 i croma. Chodzi mi bardziej o kwestie eksploatacyjne. Czy

> Accord jest naprawdę tak legandarnie bezobsługowy?

Nie jest.

Poszukaj w archiwum, nt. podobne pytanie o Accorda pojawilo sie ostatnio na "skosnookich"

Napisano

> jeśli chodzi o ergonomię, to warto najpierw usiąść w Cromie i zastanowić się nad fotelami...

Pozycja w Cromie jest "dziwna" bo:

- fotele są wysoko i odruchowo chce się je obniżyć (jak ktoś się przesiada z innej marki)

- występuje asymetryczne położenie kierownicy względem fotela, jest wyraźnie bardziej skierowana w stronę drzwi

Napisano

> Pozycja w Cromie jest "dziwna" bo:

> - fotele są wysoko i odruchowo chce się je obniżyć (jak ktoś się przesiada z innej marki)

To, że fotele są wysoko to takie było założenie przy projektowania auta, dziwne to jest ustawienie kierownicy gdzie w najniższym położeniu wydaje się jakby była podniesiona do góry, ale da się wszystko ładnie ustawić i podróżować komfortowo.

Napisano
  • Autor

pytanie z troche innej beczki:

czy Cromy 1.9 JTD 150KM przed liftingiem miały ten nieszczęsny DPF?

Napisano

> Wszystko można powiedzieć o włoszczyźnie ale nie to, że rdzewieje (jeśli nie była bita).

no niestety jesteś w błędzie zlosnik.gif

Napisano

> pytanie z troche innej beczki:

> czy Cromy 1.9 JTD 150KM przed liftingiem miały ten nieszczęsny DPF?

Te sprowadzane w większości raczej tak - tak jest w moim przypadku, krajowe chyba nie koniecznie.

Ja narazie nie odnotowałem problemów z DPF, według komputera wypala mi się średnio co 1000 km, jeżdżę głównie do pracy 20km w jedną stronę, raz w miesiącu trasa. Czasami dojeżdżając do celu musiałem zrobić małe koło żeby DPF skończył się wypalać ale to było na 30 tyś km kilka razy.

Moim zdaniem jeżeli nie jeździsz tras po 2-3km i masz świadomość jak dbać o DPF to problemów nie powinien przysparzać.

Napisano
  • Autor

> Moim zdaniem jeżeli nie jeździsz tras po 2-3km i masz świadomość jak dbać o DPF to problemów nie

> powinien przysparzać.

No to nie powinno być źle. Dziennie robie też ze 30-40km, a trasa to prawie co weekend.

A jeszcze jedno bardzo podchytwytliwe pytanie. Orientuje się ktoś jakie audio jest montowane w cromie? Czy był w standardzie (lub chociaż opcji) subwoofer i wzmacniacz? Po genialnym nagłośnieniu Bose w Lancii zrobiłem się wybredny smile.gif

Napisano

> No to nie powinno być źle. Dziennie robie też ze 30-40km, a trasa to prawie co weekend.

> A jeszcze jedno bardzo podchytwytliwe pytanie. Orientuje się ktoś jakie audio jest montowane w

> cromie? Czy był w standardzie (lub chociaż opcji) subwoofer i wzmacniacz? Po genialnym

> nagłośnieniu Bose w Lancii zrobiłem się wybredny

Standard jest moim zdaniem kiepski, ja zmieniałem głośniki z przodu ( serja to Tonsil... ) i jest nieźle ale raczej audio to średnia półka. Jednostka centralna to Blaupunkt. Jest wersja Hi-Fi z subem ale nie wiem jak to gra. W testach chwalili audio wersji po lifcie, więc być może coś w nich zmieniono. Nie wiem jak gra w Lancii ale słyszałem dużo pochlebnych opinii więc raczej audio z Cromy to niższa półka.

Napisano
  • Autor

> w nich zmieniono. Nie wiem jak gra w Lancii ale słyszałem dużo pochlebnych opinii więc raczej

> audio z Cromy to niższa półka.

Oj gra Panie, gra. w standardzie jest 6 głośników + sub w tylnej półce (lub skrzynka w boku bagażnika w kombi). Poprzedni właściciel mojej lancii wmontował jeszcze 2 dodatkowe gwizdki więc miałem 9 głośników, 6-kanałowy wzmacniacz i niezłe wyciszenie. Do jakiego innego auta bym nie wsiadł to czułem się jakbym słuchał kasprzaka zamkniętego w pudełku. A dodam, że nie idzie tu tylko o moc i bas (bo słucham jakiegoś disko-techno) ale o czystość i głębię.

Napisano

> A czy Croma z dieslem również nie ma osłony pod silnikiem ?

Croma ma mocną osłonę .... moja w 1,9 ma.... jeśli nie ma to pewnie ktoś rozwalił..

Napisano

> Croma ma mocną osłonę .... moja w 1,9 ma.... jeśli nie ma to pewnie ktoś rozwalił..

raczej nie - jedna stała w salonie, druga to demo jeżdżące, obie z 2009r. Pewnie benzyny nie mają a diesle tak.

Napisano
  • Autor

Co tam osłona - a z iPodem współpracuje? tzn nie jakiś Aux In tylko żeby się dało nim sterować z kiery?

Napisano

> - występuje asymetryczne położenie kierownicy względem fotela, jest wyraźnie bardziej

> skierowana w stronę drzwi

Gwoli ścisłości, to kierownica jest przemieszczona względem osi symetrii fotela w bardzo wielu autach, tyle, że w Cromie to przesunięcie jest relatywnie duże. Przed liftingiem tapicerka siedziska miała podłużne przeszycia i ten rozjazd rzucał się w oczy od razu, po liftingu te przeszycia zniknęły, więc trudniej to zobaczyć po prostu spoglądając do wnętrza - ale jak się usiądzie, to da się wyczuć, że "coś jest nie tak". biglaugh.gif

Napisano

> Gwoli ścisłości, to kierownica jest przemieszczona względem osi symetrii fotela w bardzo wielu

> autach, tyle, że w Cromie to przesunięcie jest relatywnie duże.

Hmmm powiem szczerze, że tego nie wyczułem ... ale jutro z ciekawości to sprawdzę. W Cromie faktycznie jest dziwnie... to zanczy przez kilka tygodni nie mogłem tam znaleźć swojego miejsca, już w Stilo siedzi się wysoka a w Cromie prawie jak w terenówce :-) ... no ale teraz nie mogę odnaleźć się w Stilo ..... Croma jest bardzo wygodna ...

Napisano

> Co tam osłona - a z iPodem współpracuje? tzn nie jakiś Aux In tylko żeby się dało nim sterować z

> kiery?

Za 340 zł kupujesz symulator zmieniarki i sterujesz jak zmieniarką z kierownicy

Napisano
  • Autor

nie pokazuje mi tytułów utworów

nie pozwala nawigować po wykonawcach/albumach

mieści tylko 6x99 plików

nie podoba mi sie smile.gif

Napisano

> Co tam osłona - a z iPodem współpracuje? tzn nie jakiś Aux In tylko żeby się dało nim sterować z

> kiery?

tak ale wersja po lifcie z system co sie zwie Blue&Me

Quote:

KOMPATYBILNOŚĆ iPOD

Co potrafię robić

Odtwarzam utwory w formacie MP3 w cyfrowej jakości

Wybieram utwory (wg artysty, albumu, gatunku, itp.) za pomocą komend głosowych lub przycisków na kierownicy

Wyświetlam informacje dotyczące odtwarzanego utworu (tytuł piosenki, artysta, itp.) na panelu przyrządów lub wyświetlaczu radia

Ładuję baterię iPoda przez USB

Co potrafię po ściągnięciu aktualizacji oprogramowania 5.5 i zakupie Adaptera MediaPlayer Blue&Me™ dla iPodów i iPhonów:

Odtwarzam utwory w formatach AAC m4a, m4p i mp4

Odtwarzam utwory audio z iTunes lub chronione cyfrowo (DRM) utwory audio

Odtwarzam utwory audio z urządzeń iPod touch lub iPhone.

Uwaga: aby słuchać muzyki zapisanej w Twoim iPodzie lub iPhonie możesz ściągnąć aktualizacje oprogramowania 5.5 dla urządzenia Blue&Me i zakupić specjalny adapter dla MediaPlayer Blue&Me™ dla iPodów i iPhonów z linii Akcesoriów.

źródło

Napisano
  • Autor

> tak ale wersja po lifcie z system co sie zwie Blue&Me

No tak bardzo fajne ale po lifcie.

A przed liftem tego nie miała o ile wiem.

i kwestia czy do fabrycznego radia można coś takiego dorobić.

Obił mi sie o oczy kiedyś taki adapter (produkcji Fiata) ale teraz nie moge go znaleźć i nawet nie wiem czy miał aż takie możliwości jak B&M.

Napisano

Odnośnie B&M. Żeby działało z iPodem musi być zainstalowana wersja >=5.4. Polecam najnowszą 5.5, w której usunięto dużo błędów, występujących w 5.4. Aktualizacja do ściągnięcia ze strony Fiata.

Napisano

> nie pokazuje mi tytułów utworów

> nie pozwala nawigować po wykonawcach/albumach

> mieści tylko 6x99 plików

> nie podoba mi sie

Dlatego mam zwykłą zmieniarke na 5 płyt

Napisano

> I jeszcze Saaba 9-3 bodajże. Z kolei zawiecha V50 z focusa. Tyle, że nie mam pojęcia jaka zawieszka

> jest w wyżej wzmiankowanych W sensie - jeśli chodzi o trwałość.

> PS. A.. na marginesie - nie ukrywam, że ostatnio pożądliwie patrzę na automaty. Nie orientujecie

> się jak się sprawują Fiatowskie i Volvowskie automatyczne?

fiat nie produkuje klasycznych automatow

dawniej wstawial automaty europejskie np ZF

obecnie sa to w zasadzie glownie japonskie skrzynie z linku:

http://en.wikipedia.org/wiki/AWTF-80_SC

Napisano

Od pewnego czasu mam Volvo V50 2.0D i jestem bardzo zadowolony. Zawieszenie trwałe, auto bardzo pewnie zachowuje się w zakrętach. Spalanie na poziomie 5,8w trasie i do 9 w mieście. Moc jak na te 136KM wydaje się być znacznie większa do tego skrzynia 6 biegowa - trochę uciążliwa w mieście, bo często trzeba biegi zmieniać. Oleju nie bierze w ogóle, nie kopci - silnik pracuje bardzo kulturalnie. Przebieg 140kkm Obecnie podłączyłem EGR, bo poprzedni właściciel wyciągnął wtyczkę - teraz badam czy spalanie mi lekko nie spadło. Polecam, w razie pytań jestem do dyspozycji.

Napisano
  • Autor

> obecnie sa to w zasadzie glownie japonskie skrzynie z linku:

> http://en.wikipedia.org/wiki/AWTF-80_SC

A więc. Był dzisiaj tour de komis. Oglądaliśmy 4 zacne auta.

- Volvo v70 było ładne ale za stare i przesiąknięte fajkami

- Croma - wersja full wypas bez navi i xenonów. Skóra, szklany dach, automat, 1.9 150 KM. Wnętrze jest perfekcyjne. Siedzi się rzeczywiście dziwnie, ale idzie się przyzwyczaić. Miejsca pełno. Automa rzeczywiście troszkę ospały - zatraca moc tych koni. Czuć wyraźnie kiedy zmienia biegi. Zastanawia się troszkę zanim wskoczy kick down (do wyprzedzania), ale generalnie jeździ się z nim ganialnie. Natomiast wizualnie z zewnętrz nadal coś mi w tej cromce nie pasi.

- Nissan X-trail - na niego najbardziej polowaliśmy ale dopiero mieliśmy szansę się przejechać. Trzeba przyznać, że bardzo zwinny. Silniczek niezły choć hałaśliwy ale wnętrze to jest po prostu tragedia. Żle się w nim czułem.

No i (nie)stety nasz faworyt. A przynajmniej żona się w nim zakochała. Hyundai Tucson. Zdecydowanie najlepsza proporcja ceny do możliwości. Oglądaliśmy akurat bardzo zadbany egzemplarz. Nierówności pokonuje dziarsko chociaż głośno. Wnętrze koreańskie ale lepsze niż X-t. Troszkę przymały bagażnik. Ładna masywna sylwetka. Niestety to była wersja z motorem 113 koni - troszkę za małym do tego auta. Ale żona nie daje mi z nim spokoju a i ja jakoś nabrałem sympatii do tego auta. Co sądzicie?

Napisano

Hyundai bedzie mial super wygodna kierownice (przynajmniej po niej mi juz zadna nie lezy smile.gif ). Ludzie na forum nie narzekaja, poza spalaniem (diesel pali srednio min. 9 litrow).

Napisano
  • Autor

> Hyundai bedzie mial super wygodna kierownice (przynajmniej po niej mi juz zadna nie lezy ). Ludzie

> na forum nie narzekaja, poza spalaniem (diesel pali srednio min. 9 litrow).

No właśnie coś nie mogę znaleźć przez wyszukiwarkę prawie nic o Tusconie. OK, wydzielę nowy wątek, żeby tego nie zaśmiecać.

A z tego wątku konkluzja z tego jest taka, że z tych dwóch aut wybrałbym zdecydowanie Cromę.

EDIT: Tu zrobiłem wątek dotyczący Tucsona

Napisano

> Z resztą - ile Cromek widzisz

> na ulicy? prawie nic. zastanów się kto to kupi, jak będziesz chciał go odsprzedać i przede

> wszystkim za ile?

Jak mawiał Tewje Mleczarz, "ale jednak z drugiej strony" - kto to kupi od złodzieja, który w ataku pomroczności jasnej zechce Ci ukraść Cromę ? wink.gif

Napisano

> Jak mawiał Tewje Mleczarz, "ale jednak z drugiej strony" - kto to kupi od złodzieja, który w ataku

> pomroczności jasnej zechce Ci ukraść Cromę ?

Przepraszam bardzo.... dzisiaj przejechałem całą Polskę ( od Polanicy Zdr. do Gdańska ) i 1 Cromę widziałem.... hehe.gif

Napisano

> Przepraszam bardzo.... dzisiaj przejechałem całą Polskę ( od Polanicy Zdr. do Gdańska ) i 1 Cromę

> widziałem....

A ja wczoraj jechałem swoją cromką, i parkowałem obok drugiej, a jak wracałem to za mną jechała następna - aż się moja córka dziwiła zlosnik.gif

Napisano

> A ja wczoraj jechałem swoją cromką, i parkowałem obok drugiej, a jak wracałem to za mną jechała

> następna - aż się moja córka dziwiła

Jest coś fajnego w posiadaniu Cromy, że jak się drugą na ulicy widzi to się serce raduje cool.gif

Napisano

> Jest coś fajnego w posiadaniu Cromy, że jak się drugą na ulicy widzi to się serce raduje

zgadzam się w całej rozciągłości ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.