Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2012 BMW 3 Series - F30

Featured Replies

Napisano

Debut na 2011 Geneva Motor Show.

Jesli tak to ma wygladac to ide i kupujepalacz.gif...

2012bmw3series.jpg

Source: South African VW Forum.old.gif

Napisano

> Debut na 2011 Geneva Motor Show.

> Jesli tak to ma wygladac to ide i kupuje...

> Source: South African VW Forum.

Ta nowa stylistyka w BMW bardzo mi się podoba.

A ta nowa 3 - to kwintesencja tego nowego stylu. claps.gif

Napisano

Pierwsze błyskawiczne skojarzenie - maska Aston Martin

bok - passat...

Chyba za bardzo drapieżne. Te co teraz są wydają się być bardziej udane ale... to tylko moje zdanie waytogo.gif

Napisano

Całość może być, poza tym koszmarnym BMWowskim grillem.

Ja bym to zablaszył... I już ładniej by wyglądało smile.gif

Napisano

Zobaczymy jak na żywo się prezentuje... Ale być może szykuje mi się godny następca Golfa? hmm.gif

mar00ha

Napisano

jest nawet lepiej niż dobrze, obecne 3 jest trochę nudne i mało zadziorne z wyglądu a ten model już pokazuje pazur a raczej szczęki sharka food.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Zobaczymy jak na żywo się prezentuje... Ale być może szykuje mi się godny następca Golfa?

BMW twierdzi ze -zacytuje

cleanest, thriftiest, most technically advanced 3 Series ever

[..]a znajac BMW to to wydanie 3 series bedzie rowniez NAJ-drozszezlosnik.gif

Napisano

A dlaczego on ma rejestrację GB i kierownicę po lewej stronie? zlosnik.gif

Napisano

> A dlaczego on ma rejestrację GB i kierownicę po lewej stronie?

Nasi już zdążyli przełożyć zlosnik.gif

Napisano

poczekajmy na foty a nie na rendery ;-)

wygląda jak zmniejszone 7er zlosnik.gif

Napisano

Światła w stronę Lancera

Napisano

Ciekawe jak z profilu hmm.gif

Bawarki miały zawsze charakterystyczną linię. Ulegała zmianom, ale zawsze można było ją rozpoznać.

Tutaj wygląda jak by można go było zgubić na parkingu.

Ogólnie jestem na 'nie'. Nowa stylistyka Mercedesów o wiele bardziej mi się podoba wink.gif

Napisano

> Ciekawe jak z profilu

> Bawarki miały zawsze charakterystyczną linię. Ulegała zmianom, ale zawsze można było ją rozpoznać.

> Tutaj wygląda jak by można go było zgubić na parkingu.

> Ogólnie jestem na 'nie'. Nowa stylistyka Mercedesów o wiele bardziej mi się podoba

To już chyba te czasy minęły bezpowrotnie. Ja tam czasem mylę serię 3 z toyotą (od tyłu). Serię 1 z i30 (od tyłu). Te nowe linie mi się średnio podobają. Jeśli mają przynieść korzyści techniczne (ponoć Cx ma być rekordowo niski) to niech będzie.

To czego oczekuję od nowej trójki to implementacja techniki która zadebiutowała w nowym X3 (automat 8b ze start & stop, dokręcanie na zakrętach koła które tego wymaga) plus powiększenie przestrzeni dla pasażerów. Parę cm większy rozstaw osi 10 cm więcej miejsca w środku. Może być kosztem bagażnika. Optymalnie byłoby gdyby waga spadła choćby o 50 kg.

Napisano

> Tutaj wygląda jak by można go było zgubić na parkingu.

Na parkingu to można obecną trójkę zgubić, niczym się nie wyróżnia. Ta w sumie też traci jakoś urok, przypomina mi co najmniej 3 inne istniejące już samochody, a zazwyczaj Beemki nie były podobne do niczego innego.

Napisano

> To już chyba te czasy minęły bezpowrotnie. Ja tam czasem mylę serię 3 z toyotą (od tyłu). Serię 1 z

> i30 (od tyłu). Te nowe linie mi się średnio podobają. Jeśli mają przynieść korzyści techniczne

> (ponoć Cx ma być rekordowo niski) to niech będzie.

> To czego oczekuję od nowej trójki to implementacja techniki która zadebiutowała w nowym X3 (automat

> 8b ze start & stop, dokręcanie na zakrętach koła które tego wymaga) plus powiększenie

> przestrzeni dla pasażerów. Parę cm większy rozstaw osi 10 cm więcej miejsca w środku. Może być

> kosztem bagażnika. Optymalnie byłoby gdyby waga spadła choćby o 50 kg.

Mnie osobiście projekty Chrisa Bangla się podobały. '7' (E65) zmieniła BMW i wytyczyła nowy kierunek. '6' (E63) jest zwyczajnie ładna, '5' (E60) reprezentacyjna, tylko seria '1' mnie się osobiście nie podoba (z profilu wygląda jak świnia) ale dużo osób twierdzi, że nowe 'M1' ma więcej ze 'starych M'ek' niż obecna seria '3'.

Niestety, czasem facelift lub rozwinięcia nadwoziowe idą w złym kierunku i np. wygładzają charakter samochodu, co w przypadku BMW jest karygodne. Tak się stało np. z compact e46 który w coupe i touring wygląda niesamowicie, natomiast odcięty tył i pedalskie światełka zabiły ten samochód.

To co widzę na zdjęciach, to nic innego jak zabieg kosmetyczny przeprowadzony 'na siłę'. Oczywiście zdania mogą być różne, a sam samochód na żywo wyglądać może zupełnie inaczej. Póki co -moim zdaniem- jak na bawarkę, jest zdecydowanie zbyt delikatne.

Napisano

Bardzo ladne. Ale w Pl pewnie jakies 130K a to dla mnei zdecydowanie za drogo. Chyba, ze bedzie w loteri orange wtedy za 80K moge kupic grinser006.gif

Napisano

claps.gif

Bardzo ładna, zobaczymy jeszcze jak wersja do produkcji będzie wyglądać.

BTW/

A przy okazji był ktoś w Genewie na tych targach ?

Jak wrażenie i sprawy organizacyjne?

Napisano

chyba wolalem poprzednie kanciaste. Jakos od razu sie kojarzylo z BMW...

to jakos takie za lagodne jest w porownaniu z tym do czego nas przyzwyczaili smile.gif

Z drugiej strony jak wchodzily obecne modele to tez bylo marudzenia, ze wygladaja paskudnie i nie pasuja do BMW

Napisano

> Bardzo ladne. Ale w Pl pewnie jakies 130K a to dla mnei zdecydowanie za drogo. Chyba, ze bedzie w

> loteri orange wtedy za 80K moge kupic

Nie wiem ile jeździsz i w ogóle, ale bywa, ze czasem coś co pozornie kosztuje więcej okazuje się tańsze licząc całościowo. Tu można liczyć na zerowy koszt serwisu 100 tys km/5lat i baardzo niskie zużycie paliwa. Ja dołożą do tego promocyjny leasing (z dopłatą), to może się okazać, że wyjdzie taniej niż auto kosztujące 90-100 tys bez tych wszystkich "dodatków". Oczywiście jeśli ktoś kupuje auto w celach kolekcjonerskich to na pewno wyjdzie drogo, ale i tu może się okazać, że strata wartości jest odpowiednio mniejsza ;-) .

Napisano

> Mnie osobiście projekty Chrisa Bangla się podobały. '7' (E65) zmieniła BMW i wytyczyła nowy

> kierunek. '6' (E63) jest zwyczajnie ładna, '5' (E60) reprezentacyjna, tylko seria '1' mnie się

> osobiście nie podoba (z profilu wygląda jak świnia) ale dużo osób twierdzi, że nowe 'M1' ma

> więcej ze 'starych M'ek' niż obecna seria '3'.

> Niestety, czasem facelift lub rozwinięcia nadwoziowe idą w złym kierunku i np. wygładzają charakter

> samochodu, co w przypadku BMW jest karygodne. Tak się stało np. z compact e46 który w coupe i

> touring wygląda niesamowicie, natomiast odcięty tył i pedalskie światełka zabiły ten samochód.

> To co widzę na zdjęciach, to nic innego jak zabieg kosmetyczny przeprowadzony 'na siłę'. Oczywiście

> zdania mogą być różne, a sam samochód na żywo wyglądać może zupełnie inaczej. Póki co -moim

> zdaniem- jak na bawarkę, jest zdecydowanie zbyt delikatne.

20.GIFok.gif

Napisano

Wygląda przyjemnie, chociaż kierowane chyba dla osób powyżej 40tki hmm.gif

Napisano

Z boku to ja widzę obecną 3ke.. Auto wygląda drapieżnie ok.gif takie powinno być, jednak zwróć uwagę, że przedstawiono zapewne wersję top.

Napisano

> Wygląda przyjemnie, chociaż kierowane chyba dla osób powyżej 40tki

Euro? zlosnik.gif

Napisano

wizja z tym zderzakiem i ta linia boczka z klamkami to IMHO tragedia

ta wizja imho jest juz lepsza zlosnik.gif

klik

a BMW 5 E39 nadal jest najładniejszym BMW biglaugh.gif

Napisano

> Nie wiem ile jeździsz i w ogóle, ale bywa, ze czasem coś co pozornie kosztuje więcej okazuje się

> tańsze licząc całościowo. Tu można liczyć na zerowy koszt serwisu 100 tys km/5lat i baardzo

> niskie zużycie paliwa. Ja dołożą do tego promocyjny leasing (z dopłatą), to może się okazać,

> że wyjdzie taniej niż auto kosztujące 90-100 tys bez tych wszystkich "dodatków". Oczywiście

> jeśli ktoś kupuje auto w celach kolekcjonerskich to na pewno wyjdzie drogo, ale i tu może się

> okazać, że strata wartości jest odpowiednio mniejsza ;-) .

Do pracy i na zakupy. Ja te 100 tys w 5 lat nie przejade grinser006.gif

Napisano

> a BMW 5 E39 nadal jest najładniejszym BMW

E30, E38, E46 z tych popularnych! Jeszcze ósemkę można by wrzucić do tych najładniejszych. smile.gif

Napisano

> Do pracy i na zakupy. Ja te 100 tys w 5 lat nie przejade

Czyli jesteś kolekcjonerem. To auto wyjdzie dla Ciebie rzeczywiście niezbyt tanio, choć niekoniecznie tak aż dużo drożej jak by się mogło wydawać.

Napisano

A ja jestem na NIE

Napisano

> Nie wiem ile jeździsz i w ogóle, ale bywa, ze czasem coś co pozornie kosztuje więcej okazuje się

> tańsze licząc całościowo. Tu można liczyć na zerowy koszt serwisu 100 tys km/5lat i baardzo

> niskie zużycie paliwa. Ja dołożą do tego promocyjny leasing (z dopłatą), to może się okazać,

> że wyjdzie taniej niż auto kosztujące 90-100 tys bez tych wszystkich "dodatków". Oczywiście

> jeśli ktoś kupuje auto w celach kolekcjonerskich to na pewno wyjdzie drogo, ale i tu może się

> okazać, że strata wartości jest odpowiednio mniejsza ;-) .

Bez przesady. Honda Civic kosztująca 60 tys pln jest całkowice bezobsługowym autem (nie licząc przeglądów okresowych w ASO) przez 6 lat i 130 tys km.

Napisano

> Bez przesady. Honda Civic kosztująca 60 tys pln jest całkowice bezobsługowym autem (nie licząc

> przeglądów okresowych w ASO) przez 6 lat i 130 tys km.

Ale tu jest mowa o przeglądach właśnie, wymianach oleju, filtrów etc

Napisano

Mam mieszane uczucia. Samochód wydaje sie ładny, ale przypuszczam ze w innych ujeciach ten nos w połączeniu z mała dlugoscia reszty będzie wyglądał jak z Monty Pythona. Do tego stylistyka przodu nieodparcie mi sie kojarzy z nowa Sonata. Nic w tym złego (tył mercedesa E to stara Sonata), ale chyba ta unifikacja wyglądu idzie za daleko.

Garbara maska to efekt europejskich przepisów o bezpieczeństwie pieszych - musi amortyzowac.

Jedno co napewno mozna napisać - jest o niebo ladniejszy od Mercedesa C.

Napisano

> E30, E38, E46 z tych popularnych! Jeszcze ósemkę można by wrzucić do tych najładniejszych.

Przed końcem lat 80 też robili samochody hehe.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.