Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa ceed 2013.

Featured Replies

Napisano

> Jak wrazenia? Ja mam mieszane uczucia.

> link jakiś tekst

kolejna paszcza tygrysas z przodu. Widać taki trend.

Napisano

> link jakiś tekst

Grill spaprali, a był wzorcowy. Ostry i kanciasty rozklepany motyl grinser006.gif

A takie obłości, to mi sie kojarzą z mydelniczkami Audi, zresztą chyba

całe to Ceed nowe takie mydlane jest grinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> kolejna paszcza tygrysas z przodu. Widać taki trend.

To jest koszmar... Co auto wyjdzie to brzydal... A wystarczyłoby

ten przód stonować nieco w każdym z nich... Ileż to ja razy pisałem,

że typowym przykłądem jest Audi - mieli ładną atrapę z kółkami, na

linii świateł, a teraz to jest wielkie takie, że aż patrzeć się nie da crazy.giffrown.gif

Napisano
  • Autor

> Grill spaprali, a był wzorcowy. Ostry i kanciasty rozklepany motyl

> A takie obłości, to mi sie kojarzą z mydelniczkami Audi, zresztą chyba

> całe to Ceed nowe takie mydlane jest

Tak cos z tym grilem nie tak. Ale sprawia wrazenie jakby wiekszej i dojrzalszej. Jakas taka szeroka.

Napisano
  • Autor

> Brzydal

Ciekawe co z tylem zrobili shocked.gif

Napisano

jak będzie ładna w środku, dobry wypas i co najważniejsze konkurencyjna cena to się będzie sprzedawał. Tylko na tej fotce to szału ni ma

Napisano

> Ciekawe co z tylem zrobili

Lepiej nie wiedzieć wink.gif

Kupuj Chevyego grinser006.gif

Napisano

> link jakiś tekst

peugeotem zalatuje

Napisano
  • Autor

> jak będzie ładna w środku, dobry wypas i co najważniejsze konkurencyjna cena to się będzie

> sprzedawał. Tylko na tej fotce to szału ni ma

O ta cene to sie ciut boje bo kia ostatnio zwariowala.

Napisano

> Jak wrazenia?

Mi się podoba... ok.gif

Napisano

> O ta cene to sie ciut boje bo kia ostatnio zwariowala.

Golas pewno będzie tani. Ale za lepsze wersje krzykną cenkę już wcale nie taką atrakcyjną.

Napisano

> To jest koszmar... Co auto wyjdzie to brzydal...

A widział nowe Mondeo cfaniaczek.gif co do tego Ceeda to fakt gril to porażka no.gif , ale pewnie bedzie jak z Octavią II po lifcie.Za jakis czas auto sie opatrzy i nie bedzie tak w oczy razić zlosnik.gif

Napisano

Komentarz pod artykulem:

"Jak to mówią "z g*wna tortu nie zrobisz", Kia może robić coraz ładniejsze samochody ale ma to na celu jedynie odwrócenie uwagi od marnej jakości tych aut, podobnie robi Alfa Romeo.

Może i nawet będzie mogła konkurować z innymi wyrobami samochodopodobnymi tej klasy jak Bravo, Żulietta, Delta, 308, Megane, C4, Focus ale o walce z poważnymi graczami jak Golf może jedynie pomarzyć."

Napisano

> Komentarz pod artykulem:

> "Jak to mówią "z g*wna tortu nie zrobisz", Kia może robić coraz ładniejsze samochody ale ma to na

> celu jedynie odwrócenie uwagi od marnej jakości tych aut, podobnie robi Alfa Romeo.

> Może i nawet będzie mogła konkurować z innymi wyrobami samochodopodobnymi tej klasy jak Bravo,

> Żulietta, Delta, 308, Megane, C4, Focus ale o walce z poważnymi graczami jak Golf może jedynie

> pomarzyć."

Prawdopodobnie autor tegoż komentarza na codzień jeździ Maybachem. Ewentualnie "poważnym graczem" czyli Golfem. hehe.gif

Napisano

> link jakiś tekst

na pewno jest jakaś taka bardziej "konkretna" w porównaniu do mocno nijakiego poprzednika. Na razie jestem na tak

Napisano

> link jakiś tekst

co sie temu bravo stalo ? :D

Napisano
  • Autor

> "Jak to mówią "z g*wna tortu nie zrobisz", Kia może robić coraz ładniejsze samochody ale ma to na

> celu jedynie odwrócenie uwagi od marnej jakości tych aut, podobnie robi Alfa Romeo.

> Może i nawet będzie mogła konkurować z innymi wyrobami samochodopodobnymi tej klasy jak Bravo,

> Żulietta, Delta, 308, Megane, C4, Focus ale o walce z poważnymi graczami jak Golf może jedynie

> pomarzyć."

Pisal uzytkwonik passacika f tdiku? grinser006.gif Golf zawsze byl wzorem w klasie kompakt i jak ktos ma wolne 20k to kupi golfa 1.6 w tdiku zamiast ceeda 1.6CRDI.

Napisano

> pomarzyć."

Znaczyt tak między wierszem kolunio pisze "łał, jaki jestem zayebisty, bo mam derrrrgófra, fszyskie sztunie z disko mańjana moje"? :-)

Napisano

> link jakiś tekst

a mi sie podoba;)

duzo ladniejsza od poprzedniczki

ogolnie nowe kijanki mi sie podobaja, i picanto, rio;), ten ceed, Venga;)

Napisano

> Prawdopodobnie autor tegoż komentarza na co dzień jeździ Maybachem. Ewentualnie "poważnym graczem"

> czyli Golfem.

Może Golfem III ze znaczkiem Maybacha smile.gif

Napisano

ten kto napisał ten komentarz musi miec bardzo małego fiutka ok.gif

Napisano

> link jakiś tekst

albo taka perspektywa na zdjęciu albo niedługo światła przednie będą zaczynać się na lusterkach... wygląd średni, szału ni ma, oryginalności już w ogóle..

Napisano

> albo taka perspektywa na zdjęciu albo niedługo światła przednie będą zaczynać się na lusterkach...

> wygląd średni, szału ni ma, oryginalności już w ogóle..

no przeciez juz sie zaczynaja zlosnik.gif

028C01EA03119310-photo-chevrolet-spark-gpli-1-0-68-ch.jpg

Napisano

> link jakiś tekst

Grill jest OK. Ale reszta auta bez wyrazu.

Wizualnie najmniej udana Kia ostatnich lat.

Chyba, ze tylna czesc czyms zaskoczy i uratuje ten bezplciowy projekt.

Napisano

> wygląd średni, szału ni ma, oryginalności już w ogóle..

Nie używaj takich mocnych słów krytyki - poczekaj na nowego Golfa - wtedy dopiero będzie "szał" odgrzanego kotleta smile.gif

Napisano

> Ewentualnie "poważnym graczem"

> czyli Golfem.

II lub I generacji, dodajmy smile.gif

Napisano

> pomarzyć."

hahaha.gifhahaha.gif

a ja myslalem, ze dzichadowcy to tylko sa od Fiata i Skody. grinser006.gif

Tym bardzie pewnie taka Kia nie ma pewnie porownania z tak bardzo powaznym graczen jak Golf w TDI biglaugh.gif.

No nic czasy fascynacji VW powoli sie koncza .. wink.gif

Odnosnie samej Kily zle nie jest, ale i nie wiele lepiej niz bylo. Gdyby nie ten grill tongue.gif

Napisano
  • Autor

Wiecej zdjec. Tyl dziwny hmm.gif

kicd40_4f10436b4cb45.jpg

kicd30_4f10436b350a5.jpg

Napisano

mozna nie trawic VW ale jednak trzeba przyznac ze golf był i jest wzorcem i swego rodzaju "motorem napedowym" dla innych marek, które w mniej lub bardziej udany sposob staraja sie go udawac

Napisano

> mozna nie trawic VW ale jednak trzeba przyznac ze golf był i jest wzorcem i swego rodzaju "motorem

> napedowym" dla innych marek, które w mniej lub bardziej udany sposob staraja sie go udawac

Rzekłbym, że w kwestii stylistyki wszystkie marki "udają" Golfa w ten BARDZIEJ UDANY sposób.

hehe.gif

Napisano

> Rzekłbym, że w kwestii stylistyki wszystkie marki "udają" Golfa w ten BARDZIEJ UDANY sposób.

Wiesz, ze stylistyka jest jak z kolorami, jeden woli czarny drugi biały....

kwestie techniczne - patrz statystyki niezawodnosci, golf zawsze wiódł prym, jaki by nie był ok.gif

edit. nie, nie mam golfa i nie miałem, dzichadowcem VW tez nie jestem

Napisano

> Wiesz, ze stylistyka jest jak z kolorami, jeden woli czarny drugi biały....

Prawda. Ale obiektywne jest, że stylistyka VW nie nadąża za konkurencją. Czy to jest celowy zabieg i czy się klientom podoba to inna kwestia.

> kwestie techniczne - patrz statystyki niezawodnosci, golf zawsze wiódł prym, jaki by nie był

Tu akurat nie bardzo. Ciężko znaleźć w Golfie silnik który nie zaliczyłby jakiegoś fuckupu. Żeby daleko nie szukać to taki TDI, taki 1,4 n/a, taki 1,4TSI...

> edit. nie, nie mam golfa i nie miałem, dzichadowcem VW tez nie jestem

Wracając do tematu: Ta Kia jakaś taka dziwnie płaska z przodu i pękata z tyłu. Mi się nie podoba.

Napisano

> Prawda. Ale obiektywne jest, że stylistyka VW nie nadąża za konkurencją. Czy to jest celowy zabieg

> i czy się klientom podoba to inna kwestia.

mysle ze celowy zabieg, wszelkiego rodzaju drastyczne zmiany moga odpedzic wielu stałych klientów

> Tu akurat nie bardzo. Ciężko znaleźć w Golfie silnik który nie zaliczyłby jakiegoś fuckupu. Żeby

> daleko nie szukać to taki TDI, taki 1,4 n/a, taki 1,4TSI...

KOMPAKTY

- przebieg do 50 000 km:

1. Toyota Prius

2. Volkswagen Golf VI

3. Volvo C30

- przebieg 50 000 do 100 000 km:

1. Toyota Prius

2. Toyota Auris

3. Volkswagen Jetta

- przebieg 100 000 do 150 000 km:

1. Volkswagen Golf V

2. Skoda Octavia

3. Mercedes-Benz Klasy A

zrodło DEKRA - wiem wiem, moze i stronnicze ale kazdy inny ranking plasuje golfa w czołówce.

aby nie było, niska awaryjnosc to nie tylko silnik ale całokształt auta.

generalnie kazdy ranking:

czołówka golf

ostatnie pozycje Stilo - odpowiedz na golfa

> Wracając do tematu: Ta Kia jakaś taka dziwnie płaska z przodu i pękata z tyłu. Mi się nie podoba.

mi to wyglada na Astre

Napisano
  • Autor

> Zaleciało mi astrą

Zwlaszcza z boku zlosnik.gif

Napisano

Ładna jest ok.gif Jak się dłużej przypatrzyłem na prawą lampę przednią to ujrzałem BMW serii 5 w nowym wydaniu zlosnik.gifsmirk.gif

Napisano

> link jakiś tekst

obleśny tongue.gif stary model podobał mi się dużo bardziej, to mniej więcej jak ze skodą fabią, I była ładna II już okropna...

Napisano

> Wiecej zdjec. Tyl dziwny

Tył nie podoba mi się, ale linia boczna już tak. Przód też ujdzie. Teraz czekamy na foty wnętrza auta.

Napisano

> Jak wrazenia?

Widać progres. Jak cena pozostanie na obecnym poziomie będzie się sprzedawać bardzo dobrze.

Napisano
  • Autor

> Widać progres. Jak cena pozostanie na obecnym poziomie będzie się sprzedawać bardzo dobrze.

IMO patrzac na dotychczasowe modele bedzie drozej.

Napisano

Za chwile klosz przedniej lampy będzie się stykał z bocznym lusterkiem zlosnik.gif

Napisano

Witam,

HMC, właściciel marki "KIA" jest moim Klientem.

W br. 2012 zwiększają produkcję w obu fabrykach koncernu HMC w Czechach i Słowacji o 25%.

Jako odpowiedź na dochodzące do 8 miesięcy kolejki na ich produkty - samochody...

Dalszy komentarz zbędny.

Napisano
  • Autor

> Witam,

> HMC, właściciel marki "KIA" jest moim Klientem.

> W br. 2012 zwiększają produkcję w obu fabrykach koncernu HMC w Czechach i Słowacji o 25%.

> Jako odpowiedź na dochodzące do 8 miesięcy kolejki na ich produkty - samochody...

> Dalszy komentarz zbędny.

No to ladnie. yikes.gif

Napisano

> Zaleciało mi astrą

Z boku Astra jak nic zlosnik.gif

Napisano

> Z boku Astra jak nic

A nie macie wrażenia, że te wszystkie "Astry" wyszły spod "pióra"

jednej pracowni projektowej, a nawet jednego człowieka? cfaniaczek.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.