Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nietuzinkowe rodzinne auto do 22000 BP lub LPG

Featured Replies

Napisano

Jako że żony auto sprzedane (Passat B5FL) poszukujemy następcy.

Generalnie wymagania to :

- rok od 2001

4/5 drzwi

silniki minium 110KM max do 2500cm3,

manualna skrzynia

auta dające sie przerbic na LPG (lub z instalacją).

Cena max 22 000zł (może byc do opłat)

Odrazu uprezedzam że KIA, Chevrolety odpadaja :D

Po długim przeglądaniu netu mamy kilka typów które by nam odpowiadały i może podpowiecie coś ciekawego.

1. Citroen C4

Jedynym plusem że sie żonie bardzo podoba, ale zastanawiamy się jak z utratą wartości po 3 latach. Czy nie będzie dośc znaczna.

2. SAAB 9-3 Aero Przy tym akurat odelu bardziej mnie zastanawia czy ktos to później kupi wink.gif

3. Audi A4 B6 Za Audi przemawia jakość wykonania, i pewnie najmniejsza utrata wartości.

4. Subaru Legacy yay.gif Mój faworyt ze względu na wygląd stały napęd 4x4 i znaczek na masce wink.gif Jedynie dośc słaby silnik jak na tak duże auto.

5. Kiosk na kołach czyli Forster. Opis jak wyżej.

6. Vectra C GTS 1,8. To chyba najbardziej "oklepane" i nudne auto w zestawienie. Za to w rozsądnej cenie i chyba najłatwiejsze do odsprzedaży.

Ma ktoś jakiś ciekawy pomysł bo ja juz zgłupiałem.

Napisano

To co znajdziesz w lepszym stanieok.gif

IMHO te Subaru to beda niezle ulepy za te pieniadze hehe.gif

Napisano

BMW E38 728i? Wiem że miało być do 2,5 litra ale to niewielka różnica wink.gif

Napisano
  • Autor

> BMW E38 728i? Wiem że miało być do 2,5 litra ale to niewielka różnica

A czy 728i nie ma przypadkiem 2.5 silnika oink.gif

Napisano

> A czy 728i nie ma przypadkiem 2.5 silnika

nie, ma 2,8 192KM - swoją drogą dobry silnik - nie demon prędkości ale z sekwencją się lubi i nie żre bądźile ok.gif

http://otomoto.pl/bmw-728-C18457757.html

tylko środek w kolorze facepalm%5B1%5D.gifzlosnik.gif

Napisano

> jak nietuzinkowy to moze pt criuser albo caliber albo hhr

Otoz to bo audi i subaru beda zajechane za te pieniadze IMO.

jakiś tekst

Napisano
  • Autor

> jak nietuzinkowy to moze pt criuser albo caliber albo hhr

Jakoś nie mam przekonania do amerykańców. Ale PT Crusiera oglądałem i mna nie zachwycił.

Napisano

W tej cenie kupi przyzwoitą wersję Vectry C z silnikiem nawet 2,2. Ale łatwo nie jest znaleźć przyzwoity egz. i trzeba zostawić sobie w zapasie trochę kasy na wyczyszczenie auta po poprzednim właścicielu.

Napisano

> To co znajdziesz w lepszym stanie

> IMHO te Subaru to beda niezle ulepy za te pieniadze

Niekoniecznie bo niedawno na kąciku któryś z kolegów się chwalił że kupił fajnego Forka z 2004 za 23000. Ale trzeba być bardzo ostrożnym. Co do utraty wartości C4 to w tej cenie już chyba stracił co miał stracić. Fajne auto tylko części droższe niż do Forka.

Napisano

> Niekoniecznie bo niedawno na kąciku któryś z kolegów się chwalił że kupił fajnego Forka z 2004 za

> 23000. Ale trzeba być bardzo ostrożnym. Co do utraty wartości C4 to w tej cenie już chyba

> stracił co miał stracić. Fajne auto tylko części droższe niż do Forka.

Kupic to akurat nie sztuka grinser006.gif

Napisano

> To co znajdziesz w lepszym stanie

> IMHO te Subaru to beda niezle ulepy za te pieniadze

z tego rocznika do opłat się zmieści w cenie, trzeba tylko spokojnie poczekać na zadbane auto

Napisano

> 4. Subaru Legacy Mój faworyt ze względu na wygląd stały napęd 4x4 i znaczek na masce Jedynie

> dośc słaby silnik jak na tak duże auto.

> 5. Kiosk na kołach czyli Forster. Opis jak wyżej.

jak znajdziesz 2.5 to nie bedziesz zalowac

Napisano
  • Autor

> jak znajdziesz 2.5 to nie bedziesz zalowac

Tylko znaleść takiego za te pieniądz będzie ciężko. Biały co Ci linka wysyłałem się sprzedał. Jest czerwony ale 2.0 i bez klimy oink.gif. Na szczęście mam troche czasu więc poszukam.

Napisano

> Jakoś nie mam przekonania do amerykańców. Ale PT Crusiera oglądałem i mna nie zachwycił.

ja osobiscie mam stycznosc juz z drugim amerykancem tylko nieco wiekszym i przez te 4 lata jak uzytkuje nic sie z nimi nie dzieje - czynnosci ograniczone sa do zwyklej obslugi okresowej i nic wiecej

Napisano

> Tylko znaleść takiego za te pieniądz będzie ciężko.

Nikt nie mowi ze bedzie latwo, ale warto ok.gif

Napisano

Ja polecił bym Ci Vectre C ale GTS ze wzglądu na lepsze materiały wykończeniowe. Brat taką ujeżdza juz drugi rok i nic. Szukaliśmy 3 miesiące sensownego egzemplarza i udało się. Trafiła się z polskiego salonu.

Za taka kwotę będzie to już dobrze wyposażony egzemplarz tj. 8 x airbag, climatronic, pół-skóry, xenon itp.

Trzeba uważać przy zakupie najbardziej na stn ukladu kierowniczego tzn. na przekładnie, oraz zawieszeni tył.

Lubi czasem sypać błedami ale w rzeczywistości nic się nie dziej i wystarczy tylko skasować.

Duży wygodny samochód.

Napisano

W lato szukałem C4 do podobnej kwoty - nawet do 24000zł, po dwóch miesiącach odpuściłem, bo znalazłem Corollę - starszą, bo 2003, ale od pierwszego właściciela, do kwietnia serwisowana w ASO, przebieg potwierdzony w ASO 86kkm. Zapłaciłem 19900zł. C4 wydawał mi się dobrym kandydatem - wbrew pozorom części dość tanie, podobał mi się zawsze, auto raczej niezbyt u handlarzy popularne, więc niby większa szansa znaleźć coś fajnego, ale gdzie tam... No może z silnikiem 1.4, ale jak się tym przejechałem, to już mi się odechciało smile.gif 1.4 Toyoty to przy nim wyścigówka.

Napisano

> Ja polecił bym Ci Vectre C ale GTS ze wzglądu na lepsze materiały wykończeniowe.

Pierwszy raz słyszę że GTS ma lepsze materiały - dobrze wiedzieć.

> Brat taką ujeżdza

> juz drugi rok i nic. Szukaliśmy 3 miesiące sensownego egzemplarza i udało się. Trafiła się z

> polskiego salonu.

Z jakim silnikiem udało się zakupić Vectrę ?

Napisano

> ja osobiscie mam stycznosc juz z drugim amerykancem tylko nieco wiekszym i przez te 4 lata jak

> uzytkuje nic sie z nimi nie dzieje - czynnosci ograniczone sa do zwyklej obslugi okresowej i

> nic wiecej

Dodaj do pełnego obrazu ile auto przez 4 lata przejechało kkm/kmil.

Napisano

> Ja polecił bym Ci Vectre C ale GTS ze wzglądu na lepsze materiały wykończeniowe. Brat taką ujeżdza

> juz drugi rok i nic. Szukaliśmy 3 miesiące sensownego egzemplarza i udało się. Trafiła się z

> polskiego salonu.

> Za taka kwotę będzie to już dobrze wyposażony egzemplarz tj. 8 x airbag, climatronic, pół-skóry ,

> xenon itp.

Te półskóry to zwykły skaj jest no.gif

Napisano

> BMW E38 728i? Wiem że miało być do 2,5 litra ale to niewielka różnica

Tylko znajdź takiego żeby nie by łzespawany z 2.

Napisano

> Tylko znajdź takiego żeby nie by łzespawany z 2.

ja sie osobiście zastanawiam nad tym zamiast E32 (wolałbym E32 740 ale znaleźć E32 ładną to w ogóle cud):

http://allegro.pl/piekne-bmw-e38-740i-100-oryginal-bezwypadkowe-i2081282474.html

warto jechac oglądać?

Napisano
  • Autor

> Skoro nietuzinkowe, to może Lancia Thesis

> przykładowo

Widziałem. Jest tak brzydka że aż fajna zlosnik.gif Ale za duża.

Napisano
  • Autor

> ja sie osobiście zastanawiam nad tym zamiast E32 (wolałbym E32 740 ale znaleźć E32 ładną to w ogóle

> cud):

> http://allegro.pl/piekne-bmw-e38-740i-100-oryginal-bezwypadkowe-i2081282474.html

> warto jechac oglądać?

Jeżdziłem już E28 (ojciec kupił nową w salonie grinser006.gif) poźniej E23 735, później E32 750il. I chyba jedynym BMW jakie bym kupił zonie to było by 323i lub 328 w Touringu oink.gif

Napisano

> Jeżdziłem już E28 (ojciec kupił nową w salonie ) poźniej E23 735, później E32 750il. I chyba

> jedynym BMW jakie bym kupił zonie to było by 323i lub 328 w Touringu

E46 328 to niegłupi pomysł zlosnik.gif

Napisano

> Dodaj do pełnego obrazu ile auto przez 4 lata przejechało kkm/kmil.

ok 60 tys mil nim nakrecilem od momentu kupienia

Napisano

> jak znajdziesz 2.5 to nie bedziesz zalowac

A możesz przy okazji powiedzieć jak wygląda porównanie przestronności wnętrza Forka I i Legacy III? Jest więcej miejsca na nogi w Legacy?

Napisano
  • Autor

> A możesz przy okazji powiedzieć jak wygląda porównanie przestronności wnętrza Forka I i Legacy III?

> Jest więcej miejsca na nogi w Legacy?

Forek jest na płycie Imprezy a Legacy to klasa wyżej. Wiec na 100% będzie więcej miejsca.

Napisano

> W lato szukałem C4 do podobnej kwoty - nawet do 24000zł, po dwóch miesiącach odpuściłem, bo

> znalazłem Corollę - starszą, bo 2003, ale od pierwszego właściciela, do kwietnia serwisowana w

> ASO, przebieg potwierdzony w ASO 86kkm. Zapłaciłem 19900zł. C4 wydawał mi się dobrym

> kandydatem - wbrew pozorom części dość tanie, podobał mi się zawsze, auto raczej niezbyt u

> handlarzy popularne, więc niby większa szansa znaleźć coś fajnego, ale gdzie tam... No może z

> silnikiem 1.4, ale jak się tym przejechałem, to już mi się odechciało 1.4 Toyoty to przy nim

> wyścigówka.

mam, potwierdzam, samochód udany (C4), ja ma z silnikiem 1.6 w gazie, ale kupiłem półtora roku temu z z przebiegiem 11500 z roku 2008. dla mnie super, z tym,że zapłaciłem znacznie wiecej.

Napisano

No właśnie mylące jest to, że w ogłoszeniach roczniki np. 2005 czy nawet 2006 są w cenach np. 22-25 tys. Myślałem, że dlatego, że to auto szybko traci na wartości i nie ma na nie u nas popytu - bo jest opinia, że "wiadomo, że błeee, francuz, jeszcze taki wynalazek". A prawda okazała się być dokładnie taka sama jak z Hondą czy Toyotą - to co w ogłoszeniach, to szrociki zaniżające cenę dobrym egzemplarzom.

Gratuluję tego C4 i Ci trochę zazdroszczę smile.gif 1.6 + LPG to chyba jedyna dobra opcja silnikowa (jeśli chodzi o benzynowe) w tym aucie. 1.4 jest naprawdę słabiutkie i za dużo pije, 1.6 już jedzie ale to nie jest nowoczesna konstrukcja - ot, stary silnik w "kosmicznym" samochodzie i swoje też spala, a ja jestem przyzwyczajony do 114-konnej Hondy spalającej w mieście 7,5-8,5l smile.gif

Napisano

> Forek jest na płycie Imprezy a Legacy to klasa wyżej. Wiec na 100% będzie więcej miejsca.

masz racje, ale bywa, ze plyty podlogowe poprzedniej generacji staja sie podstawa do nowej generacji auta mniejszego. Dlatego jak np porownasz poprzedna generacje Legacy i obecna Forka wyjdzie ci, ze Forek ma nawet ciut wiecej miejsca niz Lgc IVgen

Napisano

> No właśnie mylące jest to, że w ogłoszeniach roczniki np. 2005 czy nawet 2006 są w cenach np. 22-25

> tys. Myślałem, że dlatego, że to auto szybko traci na wartości i nie ma na nie u nas popytu -

> bo jest opinia, że "wiadomo, że błeee, francuz, jeszcze taki wynalazek". A prawda okazała się

> być dokładnie taka sama jak z Hondą czy Toyotą - to co w ogłoszeniach, to szrociki zaniżające

> cenę dobrym egzemplarzom.

> Gratuluję tego C4 i Ci trochę zazdroszczę 1.6 + LPG to chyba jedyna dobra opcja silnikowa (jeśli

> chodzi o benzynowe) w tym aucie. 1.4 jest naprawdę słabiutkie i za dużo pije, 1.6 już jedzie

> ale to nie jest nowoczesna konstrukcja - ot, stary silnik w "kosmicznym" samochodzie i swoje

> też spala, a ja jestem przyzwyczajony do 114-konnej Hondy spalającej w mieście 7,5-8,5l

Ja od miesiaca jezdze wlasnie C4 VTS i jestem bardzo zadowolony grinser006.gif

Napisano

> Forek jest na płycie Imprezy a Legacy to klasa wyżej. Wiec na 100% będzie więcej miejsca.

W foresterze nie mam miejsca na nogi. Nad głową jest fajnie. Jakby ktoś mógł porównać ilość miejsca w legacy w odniesieniu do omegi to wogóle miałbym jasność sytuacji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.